• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 6140)
شنبه 4/10/1389 - 14:34 -0 تشکر 266872
اوضاع اسفناك مردمی در كنار من و تو

حضرت امیرالمؤمنین (ع):

 

«این درد تو را بس که شب را با شکم سیر بخوابی و در اطراف تو شکم هایی گرسنه و به پشت چسبیده باشند» «نامه ۴۵ نهج البلاغه »

آنقدر در زندگی شهری و ماشینی و روز مره خود فرور فته ایم که نه دیگر چشمی داریم برای دیدن حقایق ونه گوشی برای شنیدن فریادها و ناله ها و نه قلبی برای عاطفه ورزیدن به محرومین و پابرهنگان؛

اما اگر دقایقی از این زندگی ماشینی بیرون بیایید می خواهیم شما را به چند قرن گذشته در اعماق آفریقای ایران ببریم بلی قلعه گنج و عنبر آباد کرمان ؛

در سفری که در آذر ماه ( ۱۳۸۹) به قلعه گنج و رمشک و عنبر آباد داشتیم چیزهایی را دیدم و شنیدم که بعد از ۳۱ سال از نظام مقدس جمهوری اسلامی و تقدیم هزاران شهید و جانبار و اسیر قلم از نوشتن آن ها شرم دارد.

چقدر خجالت کشیدم وقتی وضعیت بسیار اسفناک بهداشتی روستای ابوذر مندوستی (شهرستان قلعه گنج) را دیدم

ریش سفید آنجا خیلی می نالید از وضعیت بسیارشرمگین و نا بهنجار بهداشتی آن جا ؛ ما فکر کردیم به خاطر وجود زباله می نالد اما وقتی که ما را به پشت تپه ها برد ، حالمان چنان به هم خورد از آن همه تعفن و آلودگی که اگر به شما بگویم شاید تا چند روز از غذا خوردن بیفتید ؛ با عرض پوزش فراوان فضایی باز بود از فضولات انسانی ؛ نه آبی ، نه آفتابه ای و نه حتی کپری به عنوان سرویس بهداشتی تا چه رسد به حمام و صابون و شامپو ؛ دردآورتر از این قضیه این که مدرسه ابتدایی آن جا سه دستشویی بدون آب داشت که علی رغم درخواست و مراجعه مردم به آموزش و پرورش جهت استفاده از سرویس های بهداشتی ، مسئولین آموزش و پرورش جواب رد داده بودند .

اما چه غمناک بود مظلومیت و محرومیت روستای زبرنگ( از توابع دهستان کتیج بخش فنوج شهرستان نیک شهر استان سیستان و بلوچستان ) روستایی که از لحاظ مسافت ۷ کیلومتر بیشتر با دهستان کتیج فاصله نداشت اما از لحاظ امکانات و توجه مسؤولین، صد ها کیلومتر با دهستان کتیج فاصله داشت چرا که این روستا در حوزه استحفاظی نیک شهر بود و چون اکثر مسئولین آنجا از فرماندار و بخشدار گرفته تا رئیس آموزش و پرورش و… همه سنی بودند؛ شیعیان این روستا از بسیاری از تسهیلات دولتی و قانونی مثل وام و…محروم شده بودند ( فقط مسئولین ۴ ارگان در آن جا شیعه بودند) .آنان مصداق واقعی از این جا مونده و از اونجا رونده بودندکه این امر لزوم حمایت مردمی از آنان را مضاعف می نمایند چرا که هم معاش آنان در خطر است و هم معاد آنان و اگر به آنان کمک نشود تا چند سال آتی هم چون سال های گذشته شیعیان آنجا سنی می گردند چرا که وهابیت جهت سنی شدن شیعیان و یا حتی اظهار وهابی بودن به آنان پیشنهاد های مالی خوبی داده اند و می دهنداما از طرف شیعیان حمایتی از آنان نمی شود .

در باب اهمیت بزرگان اهل تسنن به مریدان خود ذکر همین نکته کافی است که مولوی عبدالحمید بزرگترین مرجع اهل تسنن در ایران هر چند وقت یک بار با ۲۰۰ ماشین اسکورت به همین مناطق محروم می آید و کمک های ویژه ای به اهل تسنن می نماید.

بزرگی و اهمیت این حرکت مثل این می ماند که یکی از مراجع عظام تقلید ما به این مناطق محروم شیعه نشین سفر کنند و از نزدیک شاهد دردها و رنج های شیعیان باشند.

ما که یکی از سربازان کوچک مراجع می باشیم وقتی در این سفر با یک از خیرین تهران همراه برادر مقداد امیری ( که ۸ سال یک تنه و دست تنها در منطقه کار می کند) و یکی از دوستان دانشجو به منطقه رفتیم شیعیان آن جا آنقدر خوشحال و ذوق زده شده بودند که تمام هستی خود یعنی گوسفندی را برای ما ذبح نموده و برای نهار تدارک دیده بودند ، حال وای به این که یکی از علمای تراز اول و یا مراجع عظام به منطقه تشریف فرما شوند ؛ ببینید چه تحول و انقلابی در منطقه رخ خواهد داد و چه میزان رغبت به شیعه ماندن و شیعه شدن افزایش پیدا خواهد کرد ؟

چقدر سوزناک بود آن گاه که مظلومیت مولایمان امیر المؤمنین (ع) را در روستای ریتک دیدم روستایی که ۱۱خانوار شیعی در کنار ۷۰ خانوار سنی زندگی می کردند و بعضی از دختران شیعی از فرط فقر به عقد پسران سنی درآمده بودند . چقدر ریش سفید آن جا می سوخت از این که برادران و نزدیکانش به خاطر فقر ، تن به دین فروشی داده بودند و سنی شده بودند شاید اگر در روستا ی ریتک یک چاه آب زده می شد و یک پمپ آب نصب می شد و کشاورزی و دامداری مردم احیاء می شد شاهد این همه مظلومیت مولایمان امیر المؤمنین (ع) در آن روستا نبودیم . اما دریغ از چند میلیون تومان و دریغ از یک جو همت علوی !!!

چقدر له له می زدند مردم روستای زبرنگ و ریتک برای یک روحانی مستقر و دائمی تا جوانان آنان را از گرایش به اهل تسنن حفظ کند روستایی شیعه نشین که توسط روستاهای سنی نشین اطراف محاصره شده بودند؛ آنجا خط مقدم جنگ نرم بود لشکر مقابل مجهز بود به ۵۰ افسر(مولوی)(طلبه سنی) ویک حوزه علمیه؛ آنهم فقط در یک روستا ولی دریغ از یک سرباز در جبهه خودی!!!

چقدر سوزناک بود نفله شدن آینده تحصیلی و علمی دانش آموزان روستای زبرنگ و ریتک به خاطر نبود مدرسه راهنمایی و دبیرستان وعدم دسترسی بچه ها به مدارس شیعه به خاطر صعب العبور بودن جاده و طولانی بودن مسیر (۱۳۰ کیلومتر تا قلعه گنج) ؛ این در حالی بود که چندین مدرسه ابتدایی،راهنمایی و حتی دبیرستان در دهستان کتیج سنی نشین آنهم فقط با فاصله ۷ کیلومتر از روستای زبرنگ وجود داشت.

چقدر تأسف آور بود که به خاطر عدم تمکن مالی مردم روستای زبرنگ و ریتک برای خرید یک موتور آب و تراکتور، دین و دنیای مردم در خطر بود و من و توی مسلمان…؟؟؟

با این که چهارمین بارم بود که به منطقه کپر نشین عنبر آباد می رفتم ولی برادر عادلی از بچه های کمیته امداد گفتند می خواهم شما را جایی ببرم که اشکتان جاری شود.

بعد از این که روستای عبدالله آباد را دیدم و با مردم مصاحبه کردم آنقدر آن صحنه ها و حرف ها برایم ثقیل و دردناک بود که دوست داشتم زمین دهان باز می کرد و مرا در درون خود فرو می برد تا مجبور نشوم در کسوت روحانیت به چشمان ناامید وسائل مردم خیره شوم و بیش از آن خجالت بکشم ، آن ها ۵۰ خانواری بودند که ۶ ماه پیش به علت خشکسالی از منطقه صعب العبور و دور افتاده جبل بارز جنوبی عنبر آباد کوچ کرده بودند و آمده بودند به روستای عبدالله آباد عنبر آباد ؛

می نالیدند از این که چرا در این ۶ ماه هیچ مسئولی نیامده بگوید شما زنده اید یا مرده ؟

با تمام بغض و غضب و سوز حرف می زدند؛ از همه جا ناامید بودند اکثرشان دچار بیماری های متعدد بالاخص کلیه درد بودند چون نه آبشان بهداشتی بود و نه حمام داشتند و نه آبگرمکن ؛ لذا مجبور می شدند با آب سرد استحمام کنند و بعد استحمام هم در کپر سرد به سر برند. به معنای واقعی کلمه هیچ چیز نداشتند ، نه دستشویی ، نه حمام ، نه خانه ، نه مدرسه ، نه گاز ، نه نفت ، نه تلفن و نه حتی آب لوله کشی شده ( مجبور بودن برای آوردن آب ۱۲۰۰متر راه را با دبه سنگینی طی کنند)

چقدر سوختم وقتی شنیدم چند نفر از بچه های آن جا به علت وجود خانه های کپری و منفذهای کپر دچار عقرب زدگی شده بودند !!!

چقدر سوختم از این که شنیدم در روستای مجاور آنان یعنی روستای رحمت آباد ۷-۶ ماه پیش یک مادر با ۴فرزندش نیمه شب در آتش کپر سوختند و جزغاله شدند و اما دریغ از امداد رسانی یک آتش نشان و یا آمبولانس؟(روزنامه محلی گلدشت)

چقدر خجالت کشیدم از این که وقتی در یخچال ۵-۴ بچه یتیم را باز کردم و آن را خالی یافتم و فقط مرغی را دیدم که گویا بعد از چند ماه تلاش آن را به دست آورده بودند!!!

به یاد آن حدیث حضرت امیر (ع) افتادم که فرمودند:

الله الله فی الایتام فلا تُغِبّوا اَفواهَهُم و لایَضیعُوا بِحَضرَتِکُم

خدار ا خدارا درباره یتیمان، نکند آنان گاهی سیر و گاهی گرسنه بمانند و حقوقشان ضایع گردد (نامه ۴۷ نهج البلاغه ). تمام این دردها و سوختن ها یک طرف و سوختن از این که چرا آنانی که می دانند و می توانند و موظفند که رسیدگی و دستگیری کنند و نمی کنند هم یک طرف ؛

البته آن چه مسلّم است فعالیت دولت نهم و دهم قابل قیاس با هیچ دولتی نبوده و از مظلومیت و حقّانیت این دولت باید دفاع کنیم چرا که احمدی نژاد اولین رئیس جمهوری بوده که در نظام جمهوری اسلامی برای یک بار هم که شده به شهر عنبر آباد و قلعه گنج آمده و از ۴۰ مصوبه ای که برای خود شهر عنبر آباد داشته تا به حال ۳۷ مصوبه آن عمل شده و در راستای طرح کپرزدایی و مسکن سازی برای محرومین تا به حال برای مناطق محروم کهنوج ۴۰۰۰۰ واحد مسکونی احداث شده است که ضمن تشکر فراوان از زحمات دولت، لازم به ذکر است که جبران نمودن کم لطفی ها و بد اخلاقی های گذشتگان ، همتی مضاعف را از دولت وملت بزرگوار می طلبد.

در نهایت به همه دلسوزانی که درد دین دارند عرض می نمائیم که ما در این راه تنهاییم و اگر همکاری و هم فکری شما نباشد از دست ما کاری بر نمی آید .

ما سه طرح مهم و کلیدی برای مناطق محروم درنظر گرفته ایم که عبارتند از :

۱-طرح اکرام ایتام مناطق محروم

۲- طرح حمایت از نخبگان مناطق محروم:

به فضل الهی در مراسمی که در روز عید غدیر خم در این سفرمان برگزار نمودیم از بین ۱۰۰۰ دانش آموز یتیم عنبر آباد از ۷۷ دانش آموز یتیم نخبه و ممتاز که دارای معدل بالا بودند با اهدای لوح تقدیر و مبلغی نقدی ، تجلیل به عمل آوردیم و این قول را دادیم که انشاءالله با کمک شما خیرین علاوه بر این که مراسم را هر ساله در روز عید غدیر خم برگزار نماییم هرماهه با واریز حد اقل مبلغ ۳۰۰۰۰ تومان کمک تحصیلی، بچه های ممتاز را تشویق نمائیم تا به مدارج عالی دانشگاهی و حوزوی دست یابد.

۳- طرح اشتغال آفرینی :

با تشکیل تعاونی ها ، آموزش و حمایت از صنایع و هنرهای دستی ، احداث چاه آب ، نصب پمپ آب ، لایروبی قنوات ، تهیه تراکتور ، احداث یک حوضچه آب ، سیستم آبیاری قطره ای و سایر طرحهای کشاورزی به راحتی می توان روستا های قحطی زده را از فقر و فلاکت نجات داده و روح امید و نشاط را در مردم دمید

لذا از سرورانی که مایلند به رسالت دینی خود عمل نمایند خواهشمند است جهت دریافت شماره حساب ایتام ،ممتازین درسی و کمک به طرح اشتغال آفرینی و احیای منطقه با شماره تلفن ۰۹۱۰۸۰۵۱۱۸۲ تماس حاصل نمایند. بدیهی است که اختصاص منابعی همچون زکات، خمس (با اجازه مرجع تقلید)، نذر، عهد ، قسم، کفارات روزه ،رد مظالم، صدقات و … به آن منطقه محروم و تاسیس بناهای عام المنفعه در آنجا از ثوابی مضاعف برخوردار خواهد بود .

ضمناً جهت اعتماد سازی ، ما آمادگی خود را جهت ارسال گزارشات ، عکس ها ، CD مستند منطقه و حضور خود در جمع دوستان دانشجو و طلبه و… اعلام می داریم .و از دوستان دعوت می نمائیم که حتماً قدم رنجه فرموده و از منطقه بازدید نمایند. باتشکر فراوان ، والسلام

 

"تریبون مستضعفین"

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

دوشنبه 16/3/1390 - 16:43 - 0 تشکر 327939

onlyrealmadrid گفته است :
[quote=onlyrealmadrid;468097;326249]بجاي اينکه اين همه براي تزيين مساجد و بزرک کردن اونا و ساختن در با طلا و نقره پول هزينه کنن اگه همون پول رو بدن به ادماي فقير همه چيز درست ميشه. يه کتاب هست به نام ( دختر فقير قلب پاک) که تويه اون نوشته شده که اون دختر فقير هر بار که تويه يه کليسا باشکوه ميرفته از اينکه ميشه با کمي از اين پول به خيلي از فقير ها و از جمله خودش کمک کرد خيلي ناراحت ميشده و ايمان خودش رو از دست ميداده ولي وقتي به کليساهاي ساده ميرفته احساس ارامش و ايمان ميکرده .
سلام   البته با حرفتون تا حدي موافقم.. يعني اعتدال بايد رعايت بشه... به مسجد هم بايد پرداخته شه ولي نه در حد خيلي زياد   خيلي از مراسم ها و همايشات برگزار ميشن كه هيچي يا در حد خيلي كم فايده دارند... اگه پول همونا رو براي مردم نيازمند خرج كنند خيلي خوبه

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 2/4/1390 - 7:48 - 0 تشکر 335186

با سلام من اين مطلب را در وبلاگم ثبت کردم . و متاثر از اين مسئله ، انشاء الله که بتوانم قدمي بردارم . پشت اين پرده هرکسي است خداوند جزاي خير بدهدش . آدرس وبلاگ من http://raminelhami.blogfa.com/ است . بامن تماس داشته باشيد . موفق باشيد .

يکشنبه 19/4/1390 - 22:35 - 0 تشکر 336510

خدایا!
کی میشود روزی مردی بیاید
و همه چیز را عادلانه تقسیم کند...

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
يکشنبه 17/2/1391 - 13:43 - 0 تشکر 451346



کپر نشینان کهنوج و رویایی ناتمام

در حالی طرح کپر زدایی در جنوب کرمان در سال ۸۴ شروع شد که اولویت با مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) بود و با تشکیل ستاد بهسازی مسکن روستایی در جنوب کرمان در شهرستان کهنوج در جهت در جهت کپر زدایی و رفع محرومیت ما همچنان شاهد اسکلت‌های حلبی هستیم که در کنار خانه‌های کپری خودنمایی می‌کند و با اینکه قرار شد این واحد‌ها تا پایان سال ۸۶ تکمیل و تحویل داده شوند ولی هنوز با گذشت بیش از ۶ سال هنوز مردم نسبت به آینده این واحد‌ها بدبین هستند.

به همین منظور  سیزدهم اردیبهشت ۹۱ تماسی داشتیم با آقای ایزدی مسئول ستاد بهسازی مسکن روستایی متولی ساخت واحد‌های مددجویان جنوب کرمان که ایشان عرض کردند تا سه یا چهار ماه آینده این خانه‌ها حداکثر تا چهارماه آینده سیزدهم شهریور۹۱ در شهرستان کهنوج تکمیل و تحویل صاحبانشان می‌شود ولی در مورد شهرستان‌های دیگر به ویژه قلعه گنج ایشان با توجه به مشکلات مالی و اینکه هنوز ۸ میلیارد تومان از تسهیلات این طرح نزد بانک‌های جنوب کرمان است و بانک‌ها به تعهدات خود عمل نکردند گفت امسال که هیچ شاید تا سال دیگر هم تکمیل نشوند.

----
:|

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 28/2/1391 - 13:1 - 0 تشکر 454547

با اینهمه فجایع چگونه اسم خودمان را مسلمان گذاشته ایم 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.