• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 66493)
يکشنبه 16/8/1389 - 18:16 -0 تشکر 248909
آموزش آشپزی

با توجه به اینکه اینجا انجمن خانواده است وجود یه تاپیک آشپزی ضروریه

تو این تاپیک با کمک همه ی شما دوستای خوبم میخواهیم که روش پختن غذاهای متنوع رو بذاریم

پس همه هر نوع غذایی رو که بلدن بذارن تا یه کتاب آشپزی از توش دربیاد

آقایون خانومها همه بیایید

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
چهارشنبه 18/3/1390 - 9:49 - 0 تشکر 328637

آش دوغ مواد لازم: دوغ 4 کيلو (دوغ رو حتما از مغازه هاي لبنياتي بايد تهيه کرد و طعم هم نداشته باشه در ضمن مزه آش کاملا وابسته به مزه دوغ هست اگه دوغ ترش باشه آش ترش مي شه اگر هم شيرين باشه باز هم مزه خوبي نخواهد داشت دوغي رو تهيه کنيد که مزه ملسي داشته باشه در ضمن خودتون هم سعي نکن ماست رو به دوغ تبديل کنيد چون بر اثر حرارت ممکنه بريده بشه.) نخود 1 پيمانه سر خالي تخم مرغ 2 عدد  برنج 1 پيمانه آرد 2 قاشق غذا خوري سر خالي گوشت چرخ کرده 150 گرم سبزي گشنيز و تره به نسبت برابر نيم کيلو ( برگ تازه سير در صورت در دسترس بودن اگر هم نبود در صورتي که با بوي سير مشکلي نداريد کمي سير به آش اضافه کنيد) طرز تهيه: ابتدا تخم مرغها رو خوب هم بزنيد بعد آرد رو اضافه کرده و دوباره هم بزنيد تا آرد و تخم مرغ کاملا توي هم حل بشوند. بعد دوغ رو توي قابلمه ريخته و برنج شسته شده و آرد و تخم مرغ و نخود پخته شده رو به اون اضافه کنيد. دقت کنيد سر قابلمه تون کمي خالي باشه چون ممکنه دوغتون سر بره. حالا قابلمه رو روي اجاق با حرارت زياد قرار بديد و مدام با يک ملاقه اون رو هم بزنيد. اين کار باعث مي شه که هم دوغ سر نره و هم اينکه بريده بريده نشه(اين کار رو حتما بکنيد در غير اينصورت آش تون خراب ميشه). بعد از اينکه آش به جوشيدن افتاد نمک رو به اندازه دلخواه به اون اضافه کنيد.(قبل از جوشيدن اين کار نکنيد حتما بعد از جوشيدن به اون نمک اضافه کنيد) حالا گوشت چرخکرده رو که از قبل به اون نمک و پياز زده و قلقلي کرديد رو به آش اضافه کنيد. بعد از اون هم سبزي شسته و خورد شده رو به آش اضافه کنيد. حالا زير اجاق رو کمي کرده و اجازه بدهيد سبزي پخته بشه و آش جا بيفته. حداکثر زمان پخت اين آش از ابتدا تقريبا 45 دقيقه تا 1 ساعت است.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
چهارشنبه 18/3/1390 - 9:49 - 0 تشکر 340278

اصول پخت کيک و شيريني هر كسي كه حداقل يك بار شيريني تهيه كرده باشد به خوبي به اهميت پختن آن پي برده و متوجه شده است كه اگر خمير شيريني به بهترين نحو ممكن تهيه شود ولي خوب نپزد، زحمت بيهوده اي كشيده شده ، بنابراين لازم است كه در مورد پخت شيريني و نحوه كار كردن با فرهاي خانگي نكات زير را بدانيد: معمولاً كيك و شيريني هايي كه داراي حجم زيادتري هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زياد، پخته مي شوند. كيك و شيريني هايي كه ريز و كوچك هستند (به جز شيريني هايي كه سفيده يا زرده زياد در آنها به كار رفته) حرارت زياد و وقت كمتري براي پخت نياز دارند. اگر حرارت فر براي پخت شيريني زياد باشد باعث مي شود كه روي آن پخته و وسط خمير خام بماند، زماني كه اين حالت پيش آمد بهتر است يك تكه كاغذ فويل را چند لايه كرده روي شيريني بياندازيد به نحوي كه به شيريني آسيب نرساند و دوباره آن را در فر قرار دهيد، در اين حالت وسط خمير نيز پخته خواهد پخت. درجه حرارت فر در فرهاي مختلف بر اساس سانتي گراد و فارنهايت است كه با در دست داشتن جدول زير مي توان هر كيك يا شيريني را در هر فري به راحتي پخت. درجه سانتي گراد درجه فارنهايت 120-250  150-300  160-325 180-350 190-375 200-400 230-450 توجه: با وجود داشتن اين جدول، حتماً به دستورالعمل فر نيز توجه كنيد. فرهايي كه حداكثر حرارت آنها 500 يا 550 باشد بر اساس فارنهايت تنظيم شده اند. فرهايي كه حداكثر حرارت آنها 250 تا 300 درجه است بر اساس سانتي گراد تنظيم شده اند. تبديل درجه هاي سانتي گراد به فارنهايت يا برژس داراي فرمول است ولي مي توان به صورت تقريبي درجه فارنهايت را نصف كرد و درجه سانتي گراد را به دست آورد مثلاً اگر حرارت روي 400 درجه فارنهايت باشد بايد فرهاي سانتي گرادي را روي درجه 200 تنظيم كرد. براي طبخ انواع شيريني يا غذا بايد فر را حداقل 30-15 دقيقه قبل از پخت گرم كرد. پيمانه يك، يك دوم، يك سوم و يك چهارم است كه مقدار پيمانه 1 يا كامل از مواد مختلف به قرار زير مي باشد: مواد وزن به گرم 1 پيمانه آرد 100 گرم 1 پيمانه پودر قند 125 گرم 1 پيمانه شكر 150 گرم 1 پيمانه روغن (جامد يا مايع) 150 گرم پيمانه ها را هميشه با قاشق پر كنيد و هيچ گاه خود پيمانه را در آرد و روغن فرو نكنيد. هواي اضافي داخل مواد جامد را با حركت عمودي قاشق در پيمانه بگيريد و روي پيمانه را با كارد صاف كنيد. اندازه تخم مرغ مصرفي در دستورات به مقدار تقريبي 60-50 گرم است كه معادل وزن يك تخم مرغ متوسط با پوست مي باشد. اگر در دستور العمل ها مقدار وزني تخم مرغ داده شده است، ابتدا آن را به آرامي هم زده سپس مقدار مورد نياز را وزن و جدا مي كنيم، توجه كنيد كه تخم مرغ باعث تغيير طعم شيريني مي شود بنابراين حتماً مقدار ذكر شده بايد مصرف شود. هر جا كلمه تخم مرغ به تنهايي ذكر شد منظور يك تخم مرغ كامل است. نكاتي در خصوص تهيه كيك و تزيين آن : قبل از اينكه شروع به پخت و تزيين هر كيكي بكنيم چند نكته ي مهم و در عين حال ساده را بايد در نظر داشته باشيم . ?- هميشه دستور كيكي يا شيريني را كه تصميم داريم بپزيم از اول تا آخر كاملا ميخوانيم ،مطمئن شويم كه تمام مواد لازم را دراختيار داريم . ?- هيچگاه سعي نكنيم كه مواد ديگري راجايگزين بعضي از مواد كنيم . ?- تمام مواد را يك ساعت قبل از پخت در آشپزخانه گذاشته تا همه ي مواد هم دما شوند . ?- مواد را به دقت وزن كنيد . ?- حدود يك ربع قبل از پخت فر را روشن كنيم . ?- هيچگاه در فر را قبل از اينكه سه چهارم زمان پخت سپري شده باشد باز نكنيم چون پف كيك مي خوابد . ?- يك كيك وقتي كاملا پخته است كه به اندازه ي كافي پف كرده باشد و روي ان طلايي شده باشد و كيك تا حدودي از دور قالب فاصله گرفته باشد.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 20/6/1390 - 11:31 - 0 تشکر 364437


میتلف

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده 750 گرم
آرد 0.۵ پیمانه
شیر یک دوم پیمانه
پیاز سرخ شده 4 ق غ
جعفری خرد شده 3-2 ق غ
تخم مرغ 4 عدد
رب گوجه فرنگی 2 ق غ

طرز تهیه:

زرده وسفیده تخم مرغ را جدا می کنیم. آرد را در شیر حل نموده سپس نمک جعفری فلفل پیاز را به مایه اضافه کرده و بعد زرده و گوشت را اضافه می کنیم
سفیده را جداگانه با همزن برقی زده تا پف کند وبه مایه گوشت اضافه می کنیم.
کف قالب را چرب کرده ومقداری آرد سوخاری می پاشیم.ومایه را داخل قالب ریخته و برای اینکه ته ظرف نسوزد آن را در ظرف بزرگ آب قرار داده وبطریق بن ماری آنرا می پزیم.

(این غذا باید داخل فر با بخار آب پخته شود)
قالب را در فر 175 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت به مدت 1 ساعت قرار میدهیم.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 20/6/1390 - 11:31 - 0 تشکر 364438

خوراک جوانه ی گندم غذایی سالم!

مواد لازم برای پنج نفر

جوانه ی گندم 2پیمانه
عدس 5/1 پیمانه
سیب زمینی 2عدد متوسط
هویج 2عدد متوسط
نمک، فلفل قرمز، ادویه کاری، گلپر به مقدار دلخواه
پودرآویشن به میزان لازم
زوغن زیتون به میزان لازم

طرز تهیه:
هویج و سیب زمینی ها را به صورت نگینی خورد کرد، عدس و جوانه ی گندم را به همراه آب ، نمک و ادویه جات به آنها اضافه کنید و به مدت 1:15 ساعت بگذارید با حرارت ملایم بپزند تا خوب جا بیفتد و همراه با روغن زیتون میل کنید.به همین راحتی!

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 20/6/1390 - 11:32 - 0 تشکر 364439

بیفتك پروانس (جنوب فرانسه)

مواد لازم:

گوشت بدون چربی چرخ کرده نیم کیلو
سیر کوبیده 3-4 حبه
جعفری ساطوری شده نصف پیمانه
قارچ ساطوری شده 100 گرم
تخم مرغ 1عدد
روغن زیتون به میزان لازم
آرد سفید به میزان لازم
نمک، فلفل به میزان لازم

طرز تهیه :

سیر را با قارچ روی گوشت بریزید. تخم مرغ را روی گوشت بشكنید. نمك و فلفل بپاشید. گوشت را چنگ بزنید و مخلوط كنید، سپس به صورت شامی مانند درآورید و در آرد بزنید. 2-3 قاشق روغن زیتون در تابه روی شعله داغ كنید و شامی ها را در روغن بگذارید. پس از 2-3 دقیقه برگردانید و پس از 2-3 دیگر بردارید. شامی ها را در دیس بچینید و باز اندكی نمك و فلفل بپاشید و با جعفری آرایش كنید. داغ سر سفره ببرید.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 20/6/1390 - 11:32 - 0 تشکر 364440

دستور تهیه چیكن فینگر

مواد لازم:

سینه مرغ: یك عدد،

 سفیده تخم مرغ: یك عدد،

 پیاز: یك عدد كوچك،

 سیر: یك حبه،

 پودرسوخاری: به میزان لازم،

روغن: به مقدار لازم،

 نمك، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه.

طرز تهیه: سینه مرغ را به دو قسمت تقسیم كرده و یك تكه آن را می‌پزیم و بعد چرخ می‌كنیم و تكه دیگر آن را به صورت خام چرخ می‌كنیم و هر دو را در یك ظرف به هم اضافه می‌كنیم. حالا پیاز و سیر را رنده كرده و همراه سفیده تخم مرغ، نمك، فلفل و زردچوبه به مواد قبلی اضافه می‌كنیم. در این مرحله به اندازه یك گردو از مواد را برمی‌داریم و به صورت رول‌های كوچك درمی‌آوریم و در پودر سوخاری می‌غلتانیم. این رول‌های آماده باید سرخ شوند اما ظرف مورد نظر برای سرخ كردن حتما باید گود باشد تا آنها درون روغن غوطه‌ور شوند.

البته برای تهیه این غذا می‌توان به جای سینه مرغ از ران، بال یا گردن هم استفاده كرد. یادتان باشد این غذا به خاطر وجود سفیده تخم مرغ باید پف كند. پس هنگام مخلوط كردن مواد با هم آنها را خوب به سفیده تخم مرغ آغشته كنید. زمان پخت این غذا كوتاه است اما حتما باید روی شعله زیاد سرخ شود.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 20/6/1390 - 11:34 - 0 تشکر 364442

خوراك لوبیا

مواد لازم برای 2 نفر: گوشت ماهیچه: 300 گرم، لوبیا سبز: 200 گرم، پیاز سرخ شده:100 گرم، سیب زمینی: یك عدد متوسط، زعفران آب‌كرده: 2 قاشق غذاخوری، آبلیمو: 2 قاشق غذاخوری، روغن: به مقدار لازم، نمك، فلفل و زرد چوبه: به میزان دلخواه.

طرز تهیه: گوشت، پیاز و لوبیا سبز را كه از قبل به اندازه‌های یك سانتی‌متری خرد كرده‌ایم همراه زردچوبه كمی در روغن تفت می‌دهیم و پس از تغییر رنگ دادن 2 لیوان آب به آن اضافه می‌كنیم و می‌گذاریم تا جوش بیاید. تا این مواد خوب بپزند، سیب زمینی را به صورت مكعبی خرد كرده و سرخ می‌كنیم و كنار می‌گذاریم.

وقتی گوشت خوب مغزپخت شد، نمك و فلفل را به آن اضافه می‌كنیم و اجازه می‌دهیم خوراك روی حرارت كم ‌به روغن بیفتد. وقتی خوراك به این مرحله رسید، سیب زمینی سرخ كرده را به آن اضافه كرده و سپس آبلیمو و زعفران آب كرده را داخل آن می‌ریزیم. این غذا را می‌شود هم با نان و هم با برنج مصرف كرد.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 24/7/1390 - 9:25 - 0 تشکر 375321


آش لپه مخصوص فصل پاییز!

آنجایی که در فصل پاییز به دلیل شرایط نامساعدو متغیر هوا سرماخوردگی در بین افراد به خصوص بچه ها زیاد می شود غذای پیشنهادی این هفته آش مخصوص این فصل است...

با شروع فصل پاییز و متغیر بودن هوایی که قابل پیش بینی نیست معمولا افراد به خصوص بچه ها بیشتردر معرض سرماخوردگی خواهند بود، غذای پیشنهادی این هفته می تواند برای این زمانها بسیار مفید باشد.

مواد لازم برای پنج نفر:
لپه نصف پیمانه
سویا 1 پیمانه
خرده برنج نصف پیمانه
عدس نصف پیمانه
سبزی آش 1 کیلوگرم
نعناع و جعفری 200 گرم
روغن زیتون به میزان لازم
آب به میزان لازم
نمک وزردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:
لپه ی خیس کرده را یک ساعت بپزید، سویا را نیز به مدت نیم ساعت با آب و زردچوبه و برنج جداگانه پخته، پس از پخته شدن، لپه، عدس و سبزیها را به آن اضافه کنید و به مدت 45 دقیقه با حرارت ملایم طبخ دهید، باید مراقب باشید که ته نگیرد و با فاصله ای نه چندان زیاد آنها را به هم بزنید پس از آماده شدن با روغن زیتون نوش جان شود.

نکته:این طریقه ی پخت گیاهی آش لپه است در صورت تمایل می توانید به جای سویا از گوشت نیز استفاده کنید.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
يکشنبه 24/7/1390 - 9:26 - 0 تشکر 375322

ساندویچ كرم ابریشم مخصوص کودکان بدغذا !

به پنیر خامه ایتون زعفرون اضافه كنین و خوب بزنین.حالا رویه کل نون رو از پنیر خامه ای بپوشونین.زیتون سیاه رو حلقه كنین و واسه چشماش استفاده کنین...


مواد لازم :

نان باگت=1عدد
گوشت مرغ خورد شده یا سالاد تن ماهی=4پیمانه
پنیر خامه ای زده شده=1 بسته
زعفران دام شده=1بسته
زیتون سیاه=2 عدد
فلفل دلمه ای قرمز =1عدد
فلفل دلمه ای سبز=1عدد ش
هویج رنده شده=2 عدد
كاهوی شسته شده و كلم=چند برگ

طرز تهیه:

نون باگت را ازپهنا نصف کنین.
توی نونهارو خالی كنین و نونهارو از گوشت مرغ خرد شده یا هر چیزی كه دوست دارین پر كنین.
دو نیمه نون رو روی هم دیگه بزارید طوری که درزش تقریبا دیده نشه.
به پنیر خامه ایتون زعفرون اضافه كنین و خوب بزنین.حالا رویه کل نون رو از پنیر خامه ای بپوشونین.
زیتون سیاه رو حلقه كنین و واسه چشماش استفاده کنین.
فلفل دلمه ای قرمز رو هم واسه لبش قرار بدین.
فلفل سبز دلمه ای رو حلقه كنین و برای شاخكهاش و تزیین بدنش استفاده كنین.
هویج رنده شده رو هم برای تزیین بدنش استفاده كنین.
كف بشقابتون رو كاهو و كلم بزارین و كرمتون رو روش قرار بدین.
این غذا 1-2 ساعت تازه میمونه که میتونین برای عصرانه و یا ناهار بچه هایی که به سختی غذا میخورن آماده کنید و به مهد بسپارید.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
چهارشنبه 27/7/1390 - 8:24 - 0 تشکر 376926



سوپ ایتالیایی کاملا گیاهی !

این سوپ بدون گوشت درست شده و کاملا گیاهی است وبرای افرادی که رژیم گیاهخواری را شروع کرده اند بسیار مناسب می باشد.

مواد لازم:
نخود یک سوم پیمانه
کلم برگ خورد شده 2 پیمانه
گوجه فرنگی 4عدد
جو نصف پیمانه
هویج متوسط 2عدد
ساقه کرفس 1پیمانه
کدو 2پیمانه
سیب زمینی 2عدد متوسط
جعفری خورد شده 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، ادویه جات به میزان لازم
روغن زیتون به میزان لازم

طرز تهیه:

مواد را آماده کرده، کلم برگ را در قابلمه ریخته و چند دقیقه با ادویه جات بدون روغن تفت می دهیم .نخود و جو را که از شب قبل خیس کرده ایم را به مدت 1 ساعت جداگانه می پزیم و سپس هویج، کرفس، کدو و سیب زمینی نگینی شده را به همراه آب گوجه فرنگی به این مواد اضافه می کنیم و می گذاریم به مدت یک ساعت بپزد تا خوب جا بیفتد و در آخر جعفریهای خورد شده را به این سوپ اضافه می کنیم و به همراه روغن زیتون سرو می کنیم.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.