• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 8255)
يکشنبه 3/5/1389 - 16:32 -0 تشکر 214365
اخبار روز نجوم


دوستان می توانند تمامی اخبار نجومی را در این تاپیک قرار دهند و دنبال کنند.
 

 #نکته 1
اگر خبری آنقدر جذاب و چالش برانگیز بود که بستر بحث و گفتگو در آن مهیا بود نیازی به قرار گرفتن در این تاپیک ندارد و می تواند خودش تاپیک مستقل شود، اما اگر بعد از یک هفته چندان مورد استقبال قرار نگرفت بحث مورد نظر توسط مدیر یا جانشین، به اینجا انتقال خواهد یافت.
 

 #نکته 2
قبلا در انجمن، مبحثی با نام « اخبار نجوم » وجود داشت که کاربر محترم MCLAREN آن را در تاریخ 4 ام تیر ماه 1387 ایجاد کرده بودند.

از زحمات ایشان قدردانی می نماییم.


 #نکته 3   
  قرار دادن لینک خبر لازم است.
 ← لطفا از قرار دادن تصاویر زیاد و سنگین، مربوط به اخبار خودداری نمایید، زیرا در غیر این صورت با افزایش تعداد اخبار، باز کردن صفحه دشوار خواهد شد./ تصاویر کم حجم مانعی ندارد.

 ← در صورت امکان، تیتر خبر را به صورت جداگانه از متن خبر، در اول خبر ذکر نمایید.

 


 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 28/5/1389 - 12:43 - 0 تشکر 222413

چین، ساخت نخستین واحد برای ایستگاه فضایی جدید خود را به اتمام رساند و هم اكنون در حال بررسی و آزمایش سیستم‌ الكترونیك و سایر سیستم‌های آن است تا برای پرتاب به مدار در سال آینده آماده شود.

به گزارش(ایسنا)، مقامات فضایی این كشور هم چنین از ساخت یك راكت دو بخشی «لانگ مارش 2F» خبر دادند كه قرار است این واحد 5.8 تنی موسوم به «تیانگونگ 1» را به مدار تعیین شده حمل كند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، فضاپیمای «شنزو 8» در نیمه دوم سال 2011 به این واحد ملحق خواهد شد و به دنبال آن در سال 2012، «شنزو 9» و «شنزو 10» هم به این مجموعه خواهند پیوست.

این فضاپیما بخشی از برنامه فضایی سرنشین دار چین است، اما هنوز تاریخ تكمیل این ایستگاه فضایی و فرستادن فضانورد به آن تعیین نشده است.

چین به علاوه در نظر دارد، دومین كاوشگر قمری را در ماه اكتبر پرتاب كند و در سال 2012 نیز فرودی بدون سرنشین بر سطح كره ماه انجام دهد.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

يکشنبه 31/5/1389 - 15:16 - 0 تشکر 223283

ارائه تصاویری از فضا كه تاكنون دیده نشده است



 منبع عكس: nasa.gov
فضاپیمای كاوشگر مرز بین ستاره‌ای ناسا (‪ )IBEX‬با ارسال تصاویری از فعل و انفعالات میان زمین در كهكشان راه شیری و فضای بین ستاره ای، گامی فراسوی رسالت ماموریت خود برداشته است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا و به نقل از تای ایندین نیوز، فضاپیمای ‪IBEX‬ همانند یك ماهواره آب و هوایی كه اطلاعاتی را در زمینه الگوهای آب و هوایی جهانی و منطقه‌ای بر روی زمین ارائه می‌دهد، امكان تصویربرداری جهانی از مرز بین ستاره‌ای را میسر می‌سازد.

‪  IBEX‬با استفاده از حساس‌ترین آشكارسازهای اتم خنثی كه تاكنون در فضا وجود داشته، نوار باریكی از ذرات را آشكار ساخته كه تراكم آن دو تا سه برابر تمام اجرام آسمانی است.

همچنین این فضاپیما بر اساس اولین تصاویر گرفته شده از مرز بین ستاره ای موفق شد برای اولین بار هیدروژن و اكسیژن را مستقیما از محیط میان ستاره ای جمع آوری كند.

پس از ده‌ها سال گمانه زنی و تحقیق برای اثبات وجود اتم‌های هیدروژن منتشره از ماه، این فضا پیما برای اولین بار تصاویری از اتم‌های هیدروژن را كه با سرعت زیاد از ماه ساطع می‌شدند ، نشان داد.

همچنین ‪ IBEX‬اولین رصدهای مستقیم از مگنتوسفر زمین را از محیط خارج، امكان پذیر ساخته است.

از سوی دیگر این فضاپیما تلی از بادهای خورشیدی را در مقابل مگنتوپاز (magnetopause‬) - مرز میان حوزه مغناطیسی زمین و فضای بین سیاره‌ای - نشان داده كه اطلاعات مهمی درباره فرایندهای محافظ جو زمین ارائه می‌دهد.

 منبع: ایرنا

همچنین می تونید فیلم كوتاه زیر را در مورد نحوه عملكرد  IBEX تماشا كنید:
حجم: 13.5 MB
نوع: MPEG
منبع فیلم: nasa.gov

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 1/6/1389 - 10:0 - 0 تشکر 223562

کهکشانهای باستانی

اختر شناسان مركز تحقیقاتی تگزاس A&M بخش قابل ملاحظه ای از :

كهكشان‌های باستانی را كشف كرده‌اند كه هنوز به طور فعال در حال ستاره سازی هستند.

به گزارش (ایسنا)، دكتر كیم ــ وی تران و گروه تحقیقاتی وی با استفاده از تلسكوپ‌ فضایی اسپیتزر سازمان فضایی آمریكا (ناسا)، یك مجموعه فوق‌العاده قرمز رنگ موسوم به CLG J02182-05102 را شناسایی كرده‌اند كه به طرزی شگفت انگیز از نظر ظاهر و اندازه بسیار شبیه به كهكشان‌های مدرن و جدید است، در حالی كه بسیار قدیمی بوده و فقط چهار میلیارد سال پس از وقوع پدیده انفجار بزرگ شكل گرفته است و هنوز هر سال صدها هزار ستاره جدید تولید می‌كند.

محققان می‌گویند: نحوه تولید ستاره‌ها در این كهكشان‌های قدیمی درست بر عكس كهكشان‌های نزدیك به منطقه ما در كائنات است، بدین معنی كه نرخ تولد ستاره‌ها در مركز خوشه كهكشانی بیشتر از لبه‌های آن است.

هنوز معلوم نیست، چرا هر چه كهكشان‌ها شلوغ‌تر می‌شوند، قدرت تولید ستاره‌یی در آنها افزایش می‌یابد.

تران می‌گوید: به آزمایش‌های خود بر روی این مجموعه‌ها ادامه خواهد داد و امیدوار است دریابد كه كهكشان‌های بسیار مسن چطور هنوز پر انرژی و فعال هستند.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

دوشنبه 1/6/1389 - 10:2 - 0 تشکر 223563

سیاهچاله غول‌پیکر در حال بلعیدن کهکشان

سیاهچاله‌ مرکز کهکشان M87 با جرم 6 میلیون برابر خورشید، یکی از بزگ‌ترین سیاهچاله‌هایی است که می‌شناسیم و این تصویر ترکیبی از تلسکوپهای فضایی، این سیاهچاله را در حال بلعیدن مواد اطراف خود نشان می‌دهد .

این تصویر یکی از بزرگ‌ترین سیاهچاله‌هایی است که انسان تا به حال توانسته کشف کند. یک سیاهچاله غول‌پیکر در دل کهکشان سنبله A که قویترین منبع تابش امواج رادیویی در صورت فلکی سنبله است و حدود 6 میلیون بار از خورشید منظومه شمسی ما سنگینتر است. این سیاهچاله عظیم در کهکشان ام.87 واقع شده و بر اساس گزارش پاپ‌ساینس،‌ دانشمندان با استفاده از تلسکوپ اشعه ایکس چاندرا و آرایه تلسکوپهای رادیویی 27 کیلومتری وی.ال.ای، موفق شده‌اند این تصویر زیبا را از از این حجم عظیم سیرنشدنی در حال فوران بگیرند.

سیاهچاله ام.87

وقتی جرمی به نزدیکی مرکز سیاهچاله می‌رسد، نیروهای جزرومدی قوی در کنار سایر پدیده‌ها باعث می‌شود ماده‌ای بسیار بسیار داغ در اطراف سیاهچاله شروع به چرخش کند و از قطبین آن فوران کند. بدین ترتیب سیاهچاله به منبعی عظیم و نیرومند از امواج رادیویی تبدیل می‌شود.

مناطق قرمزرنگی که در این تصویر می‌بینید، همین امواج رادیویی هستند که توسط وی.ال.ای ثبت شده‌اند. گازهای داغی که در محل حضور دارند هم از خود اشعه ایکس ساطع می‌کنند که تلسکوپ چاندرا آن‌ها را ثبت کرده و در این تصویر با رنگ آبی نمایش داده است. شاید بتوان گفت این تصویر ترکیبی یکی از زیباترین تصاویری است که تا به حال از یک سیاهچاله در حال بلعیدن ماده‌ای در فضا گرفته شده است.

منبع : khabaronline.ir

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

دوشنبه 1/6/1389 - 10:47 - 0 تشکر 223571

جهان "احتمالا برای همیشه به انبساط خود ادامه خواهد داد"


یک "لنز کهکشانی" آشکار کرده است که جهان احتمالا برای همیشه به انبساط خود ادامه خواهد داد.

منجمان با بررسی نوری که توسط یک خوشه کهکشانی عظیم به اسم "آبل 1689" (Abell 1689) دچار اعوجاج شده بود سعی کردند میزان انرژی تاریک موجود در کیهان را رقم بزنند.

انرژی تاریک یک نیروی اسرارآمیز است که انبساط جهان را تسریع می کند.درک نحوه توزیع این نیرو آشکار کرد که سرنوشت احتمالی جهان این است که برای همیشه به انبساط خود ادامه دهد.محققان می گویند که جهان در نهایت به مرده زاری سرد بدل خواهد شد.

نتایج این مطالعه که توسط یک تیم بین المللی تحت هدایت پروفسور اریک جولو از آزمایشگاه رانش جت ناسا در کالیفرنیا انجام شده در نشریه "ساینس" چاپ شده است.انرژی تاریک سه چهارم کیهان را تشکیل می دهد اما کاملا غیرقابل رؤیت است. دانشمندان وجود آن را با توجه به منبسط شدن جهان استنباط می کنند.

ستاره شناسان برای درک چگونگی توزیع انرژی تاریک در جهان، از تلسکوپ فضایی هابل استفاده کردند. آنها به بررسی نوع اعوجاج نور ستارگان دوردست توسط خوشه آبل 1689 پرداختند. این یک خوشه نسبتا نزدیک به محل ما در جهان است.آبل 1689 که در صورت فلکی ویرگو (سنبله) قرار دارد یکی از بزرگترین خوشه های کهکشانی شناخته شده است.

این خوشه به دلیل جرم عظیم آن مثل یک ذره بین عمل می کند و نور در اطراف آن خم می شود.سه عامل در نوع اعوجاج نور توسط این لنز آسمانی موثر است: فاصله شیئی که منبع نور است؛ جرم آبل 1689، و توزیع انرژی تاریک.

منجمان توانستند دو عامل اول را با استفاده از تلسکوپ "وی ال تی" اروپا که در شیلی مستقر است اندازه بگیرند که امکان محاسبه عامل سوم را فراهم کرد.آنها با آگاهی از نحوه توزیع انرژی تاریک به این نتیجه رسیدند که جهان برای همیشه به انبساط خود ادامه خواهد داد.با نزدیک شدن دما به آنچه دانشمندان "صفر مطلق" می خوانند جهان به جایی سرد و مرده بدل خواهد شد.

پروفسور پریاموادا ناتاراجان از دانشگاه ییل، از کیهان شناسان ممتاز در این مطالعه، گفت که این یافته ها بالاخره ثابت کرد که "سرنوشت جهان دقیقا چه خواهد بود."

منبع : BBC
کد : N-1204

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

دوشنبه 1/6/1389 - 11:44 - 0 تشکر 223575

یه سوال این برای کهکشان ها فر ق داره
منظورم اینکه اگه فاصله از بقه زیاد تر بشه روی آینده جهان تاثیر می ذاره؟؟

بزرگترين افسوس آدمي اين است که حس ميکند ميخواهد اما نميتواند و به ياد مي آورد زماني را که ميتوانست اما نمي خواست....ئ

دوشنبه 1/6/1389 - 16:31 - 0 تشکر 223692

تلسکوپ فضایی هابل تصویری را از یک سحابی تهیه کرده که بسیار اسرارآمیز بوده و شبیه به یک روح سرگردان در فضا است.

هابل این تصویر را از سحابی IRAS 05437+2502 واقع در صورت فلکی ثور تهیه کرده است.
راس این سحابی شبیه به یک V وارونه یا قله یک کوه است و کاملا نورانی به نظر می رسد. از این سحابی نخستین بار در سال 1993 تصویربرداری شده است.
ناسا در خصوص این تصویر جدید توضیح می دهد:این عکس جزئیات بسیار دقیقی از این سحابی را نشان می دهد اما نمی تواند راز نور راس آن را فاش کند.
منبع:ناسا

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
دوشنبه 1/6/1389 - 16:31 - 0 تشکر 223693


همزمان با اوج بارش شهابی برساوشی تکه ای از بازمانده دنباله دار سوئفت تاتل به صورت آذرگوی درخشان یا سنگ نورانی در آسمان ایران دیده شده و احتمالا در بخشهای شرقی ایران به خاک افتاده است که به باور اخترشناسان این آذرگوی تکه ای از بازمانده سوئیفت تاتل است.
مرداد ماه زمان بارشهای شهابی برساوشی است. امسال نیز بارش شهابی برساووشی از روز سه شنبه 19 مرداد ماه آغاز شد و در روز 21 مردادماه به اوج خود رسید.
اوج بارش در روز 21 مرداد از ساعت 21 و 30 دقیقه آغاز شد و تا صبح روز 22 مرداد ادامه داشت که همزمان با اوج بارش ها تکه ای از دنباله دار سوئفت تاتل به صورت آذر گوی (Fireball) یا سنگ نورانی در آسمان ایران دیده شد.
به گزارش شاهدان عینی این رویداد همراه با نور شدیدی بوده است که به باور اخترشناسان احتمالا این شهاب سنگ نورانی تکه ای از بازمانده دنباله دار سوئیفت تاتل است که از این دنباله دار جدا و در خاک ایران افتاده است.

این آذرگوی از قدر 18- یا 20- بوده که در آسمان شهرهای مرنجاب، آباده، زاهدان، تفتان، یزد و برخی دیگر از شهرهای مرکزی ایران توسط رصدگران به ثبت رسیده است. این تکه از دنباله دار احتمالا در بخشهای شرقی ایران به خاک افتاده است.
دنباله دار سوئیفت تاتل
بارش شهابی برساووشی از بازمانده های گرد و غبار دنباله داری به نام سوئیف تاتل Swift-Tuttle است که در 16 جولای 1862 توسط دو منجم به نامهای Lewis Swift و Horace Parnell Tuttle کشف شد.
این دنباله دار دارای دوره تناوب بالایی است به گونه ای که آخرین ملاقات آن در سال 1992 بوده و تا جولای 2126 به ملاقات خورشید نخواهد آمد. مدار این دنباله دار تا 51 واحد نجومی از خورشید کشیده می شود. "سویفت-تاتل" (Swift-Tuttle) هر 130 سال یک بار مدار خورشید را کامل می کند.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
دوشنبه 1/6/1389 - 16:32 - 0 تشکر 223694

بی وزنی فضانوردان را پیر می‌کند


بدن فضانوردانی که برای چند ماه در فضا اقامت داشته اند به اندازه بدن یک فرد 80 ساله ضعیف می شود.به گزارش خبرگزاری مهر، محققان آمریکایی پس از نمونه برداری از بافتهای ماهیچه های ساق پای ساکنان ایستگاه فضایی بین المللی موفق به کشف این موضوع شدند که میزان ظرفیت فعالیتهای فیزیکی فضانوردان ساکنان ایستگاه فضایی بین المللی پس از 6 ماه اقامت در فضا در حدود 40 درصد کاهش پیدا می کند.
این میزان ضعف با اینکه فضانوردان 30 تا 50 ساله به صورت ناگهانی به سن 80 سالگی رسیده و بدن آنها به همان میزان تحلیل برود، برابری می کند.
این تحلیل رفتن جسمانی در حالی رخ می دهد که ساکنان ایستگاه به صورت منظم به ورزش روزانه می پردازند. در حال حاضر ایستگاه فضایی به دو دستگاه تردمیل و یک دوچرخه ثابت مجهز است.
دانشمندان از تاثیر مخرب بی وزنی طولانی مدت بر روی سلامت ماهیچه های اسکلتی فضانوردانی که در آینده در سفر به مریخ حضور خواهند داشت، ابراز نگرانی کردند.
بر اساس محاسبات ناسا رسیدن به مریخ 10 ماه زمان می برد و با حساب اقامتی یک ساله بر روی این سیاره، کل سفر در حدود سه سال به درازا خواهد کشید.
پروفسور "رابرت فیتز" از دانشگاه "مارکوئیت" می گوید یافته اصلی مطالعات وی و همکارانش این است که اقامت طولانی مدت در شرایط خلا و بی وزنی منجر به تحلیل اساسی توده ای از فیبرهای ماهیچه ای، قوا و نیروی جسمانی خواهد شد و ورزش سخت نیز از محافظت از فیبرها و ماهیچه های بدن در این شرایط عاجز است و به این شکل توانایی ساکنان ایستگاه در انجام فعالیتهای سنگین با خطری جدی رو به رو است.
به اعتقاد فیتز در صورتی که فضانوردان امروز رفتن به مریخ را مورد آزمایش قرار دهند، بر روی مریخ برای انجام کارهای بسیار ساده حتی به تن کردن لباسهای فضایی با مشکل مواجه خواهند شد.
بی وزنی طولانی مدت بر روی ماهیچه های اصلی و مهمی از قبیل ماهیچه های پا اثر گذاشته و 50 درصد از قدرت آن را تحلیل می دهد.
طی این مطالعه 9 فضانورد آمریکایی و روسی قبل و بعد از اقامتی 180 روزه در فضا مورد آزمایش قرار گرفتند و نتایج نشان دادند تحلیل قابل توجه در بدن فضانوردان در اثر از بین رفتن بافتهای ماهیچه ای رخ داده است.
حتی آغاز ماموریت فضایی در شرایط فیزیکی عالی نیز نمی تواند به فضانوردان کمکی کند زیرا فضانوردانی که قبل از سفر از شرایط بدنی و ماهیچه ای عالی برخوردار بودند، پس از بازگشت با کاهش توانایی و بافت ماهیچه ای قابل توجهی مواجه شدند.
با این همه دانشمندان اعتقادی به متوقف کردن برنامه های سفرهای طولانی مدت فضایی ندارند. بلکه بر این باورند با بهبود برنامه های ورزشی فضانوردان و تجهیز بهتر ایستگاه فضایی برای محافظت از ماهیچه های بدن انسانها، می توان همچنان به پیش بردن برنامه های سفرهای طولانی مدت فضایی فکر کرد.
بر اساس گزارش تلگراف، ناسا و آژانس فضایی اروپا باید جایگزینی برای شاتلهای بازنشسته ناسا فراهم کنند و از این رو 6 سرنشین کنونی ایستگاه فضایی باید 6 تا 9 ماه در ایستگاه اقامت داشته باشند.
منبع :مهر

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
سه شنبه 2/6/1389 - 18:4 - 0 تشکر 224037

ماه در حال کوچکتر شدن است


محققان می‌گویند ترك خوردگی‌ها و شكاف های موجود در پوسته سطح ماه نشان می‌دهد كه نزدیكترین همسایه ما در حال كوچك شدن و تحلیل رفتن است.

شواهد علمی نشان می دهد كه سرما شعاع كره ماه را در سال‌های اخیر تا حدود 100 متر كاهش داده است.

این كشف پس از دریافت تصاویر حاصل از كاوشگر قمری از خطوط شكستگی غیر معمول موسوم به «شیب‌های تند لوبیت» در ارتفاعات كره ماه حاصل شده است.

شكاف‌ها و ترك‌های مشابه اولین بار در تصاویر نزدیك استوای كره ماه توسط فضانوردان ماموریت‌های آپولو در اوائل دهه 1970 مشاهده شدند.

محققان در گزارشی در مجله علمی و معروف ساینس اعلام كردند كه هم اكنون 14 شكاف جدید توسط مدارگرد اكتشافی قمری "LRO" شناسایی شده است.

این شكاف‌ها اساسا در ارتفاعات كشف شده‌اند كه نشان می‌دهد خطوط ترك خوردگی به طور فراگیر بر سطح این قمر در حال گسترش است.

دكتر توماس واترز، محقق انستیتو اسمیت سونیان در واشنگتن می‌گوید: یكی از جنبه‌های قابل توجه ترك‌های قمری، ظاهر جوان آنها است. این ویژگی‌ نشان می‌دهد كه فقط 100 متر تحلیل رفتگی ظرف میلیاردها سال گذشته رخ داده است.
منبع:روزنامه تلگراف

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.