• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 8188)
يکشنبه 3/5/1389 - 16:32 -0 تشکر 214365
اخبار روز نجوم


دوستان می توانند تمامی اخبار نجومی را در این تاپیک قرار دهند و دنبال کنند.
 

 #نکته 1
اگر خبری آنقدر جذاب و چالش برانگیز بود که بستر بحث و گفتگو در آن مهیا بود نیازی به قرار گرفتن در این تاپیک ندارد و می تواند خودش تاپیک مستقل شود، اما اگر بعد از یک هفته چندان مورد استقبال قرار نگرفت بحث مورد نظر توسط مدیر یا جانشین، به اینجا انتقال خواهد یافت.
 

 #نکته 2
قبلا در انجمن، مبحثی با نام « اخبار نجوم » وجود داشت که کاربر محترم MCLAREN آن را در تاریخ 4 ام تیر ماه 1387 ایجاد کرده بودند.

از زحمات ایشان قدردانی می نماییم.


 #نکته 3   
  قرار دادن لینک خبر لازم است.
 ← لطفا از قرار دادن تصاویر زیاد و سنگین، مربوط به اخبار خودداری نمایید، زیرا در غیر این صورت با افزایش تعداد اخبار، باز کردن صفحه دشوار خواهد شد./ تصاویر کم حجم مانعی ندارد.

 ← در صورت امکان، تیتر خبر را به صورت جداگانه از متن خبر، در اول خبر ذکر نمایید.

 


 ما مي توانيم ....

شنبه 23/5/1389 - 11:58 - 0 تشکر 220788

مرسی سروش جان ولی من نفهمیدم این کشف چه ربطی به روشن گذاشتن رایانه ها داره

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

شنبه 23/5/1389 - 19:13 - 0 تشکر 220957

yassy گفته است :
[quote=yassy;165504;220788]مرسی سروش جان ولی من نفهمیدم این کشف چه ربطی به روشن گذاشتن رایانه ها داره

با سلام 

فكر میكنم همون طرحی كه گفتن " انیشتن در خانه " اینطوری هست 

مثلا لابد پای رایانه نشستن و این اجرام رو دیدن و سریع تونستن ثبت كنن 

معلوم نیست 

البته به استدلالی كه بالا كردم نخندیا :دی   ،  چون خودم خندم گرفت 

نمیدونم دقیق چیه - اساتید دیگه امیدوارم بتونن كمكمون كنن 

موفق باشید.

یاهوووووووو

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
دوشنبه 25/5/1389 - 20:55 - 0 تشکر 221594

افتتاح مدرسه ناسا در دانشگاه ایندیانا


دانشجویان آمریکایی از طریق برنامه آموزشی جدید تحت حمایت ناسا این فرصت را خواهند داشت تا در دانشگاه مارتین درباره سفرهای فضایی و دانش فضایی اطلاعاتی بیاموزند.به گزارش خبرگزاری مهر، در پی این برنامه، آکادمی فضایی، مهندسی، علوم و ریاضیات ناسا روز شنبه توسط مقامات رسمی دانشگاه مارتین در ایالت ایندیانا افتتاح شد.
به گفته "دارلن واکر" سخنگوی ناسا تا به امروز 15 آکادمی علمی آموزشی توسط ناسا تاسیس شه که آکادمی دانشگاه مارتین در ایندیاناپلیس اولین آکادمی این سازمان در ایالت ایندیانا است.
واکر گفت: ما خواستاریم دانشجویان در مباحث ریاضی و علمی نگاهی منتقدانه داشته باشند و در نظر داریم برای آنها فرصتهای شغلی فراهم کنیم. از گروه های مورد هدف این برنامه دانش آموزان تنگدست و یا اقلیت های نژادی است.
وی افزود: این پروژه از سال 1993 تا کنون 59 هزار دانش آموز را جذب خود کرده است. این برنامه قصد دارد تا فرصت و تمایل ادامه دادن فعالیتهای حرفه ای را برای دانش آموزان و دانشجویان به وجود آورد.
بر اساس گزارش یو اس ای تودی، این پروژه تا کنون کمک هزینه 500 هزار دلاری را برای ساخت آزمایشگاهی در ساختمان ایندیاناپلیس دریافت کرده و در عین حال وزارت آموزش ایندیانا نیز برای کمک به این پروژه 400 هزار دلار اهدا کرده است. برخی از شرکتهای صاحب نام مانند شرکت نفتی لوکاس و رولز رویس هم مبالغی برای کمک به این پروژه پرداخت کرده اند.
منبع :مهر

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
دوشنبه 25/5/1389 - 20:55 - 0 تشکر 221595

پروژه گذر سیاره زهره در سال 1391 و بازتاب آن


دبیر انجمن ستاره شناسی اهواز و مدیر پایگاه خبری آسمان شب ایرن از گذر سیاره زهره از مقابل خورشید خبر داد و گفت: این پدیده نادر در سال 1391 رخ می دهد و تا 120 سال آینده شاهد این پدیده نخواهیم بود بهترین منطقه رصد این پدیده در ایران چابهار است.
خسرو جعفری زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ویژگی های سیاره زهره، افزود: سیاره زهره یا ناهید (ونوس) به ترتیب فاصله از خورشید، دومین سیاره منظومه شمسی است و بین زمین و تیر قرار دارد. این سیاره نزدیک ترین سیاره به زمین است و بعد از خورشید و ماه، درخشان ترین جرم آسمانی طبیعی است که به هنگام شب از زمین رویت می شود.

وی پدیده گذر سیاره ای از مقابل خورشید را از جمله پدیده های نادر رصدی و تحقیقی توصیف کرد و اظهار داشت: این پدیده از دید ناظر زمینی تنها برای دو سیاره "عطارد" و "زهره" رخ می دهد گذرها پدیده هایی مثل خورشید گرفتگی هستند، با این تفاوت که در خورشید گرفتگی کامل ماه، تمام قرص خورشید را می پوشاند و دیگر نوری از خورشید به زمین نمی رسد اما عطارد و زهره آن قدر از زمین دورند که هنگام گذر مثل لکه گرد سیاهی بر قرص درخشان خورشید دیده می شوند در هنگام گذر زمین، سیاره و خورشید بر یک خط قرار دارند.

مدیر پروژه گذر سیاره زهره ( VT2012 ) با تاکید بر اینکه گذر سیاره زهره از کنار خورشید هر 120 سال یک بار رخ می دهد، خاطرنشان کرد: توالی این گذر به این صورت است که پس از 120 سال شاهد یک گذر و پس از آن 8 سال بار دیگر سیاره زهره از کنار خورشید عبور می کند پس از این گذر، تا 120 سال آینده هیچ گذری صورت نخواهد گرفت.

جعفری زاده، دلیل این دوره زمانی را انحراف مداری سیاره زهره و زمین و صفحه منظومه خورشیدی ذکر کرد و ادامه داد: پس از 120 سال، در سال 1383 (2005) شاهد پدیده گذر سیاره زهره از کنار خورشید بودیم در آن سال بهترین منطقه رصدی این پدیده در دنیا در ایران بود پس از گذشت 8 سال، در 17 خرداد سال 1391 (2012) شاهد عبور مجدد این جرم آسمانی از مقابل خورشید خواهیم بود.

به گفته وی، در زمان طلوع خورشید، سیاره زهره در میانه خورشید قرار دارد.

جزئیات گذر زهره

مدیر انجمن ستاره شناسی اهواز اهواز با اشاره به جزئیات این گذر، یادآور شد: این گذر از ساعت 2 و 36 دقیقه و 49 ثانیه به وقت ایران آغاز می شود. خورشید در ساعت 5 و 48 دقیقه طلوع خواهد کرد و در ساعت 9 و 24 دقیقه و 14 ثانیه زمان گذر به پایان می رسد.

جعفری زاده بهترین مکان در ایران را در جنوب شرقی کشور ذکر و اضافه کرد: بهترین مکان رصد این پدیده نادر ایران در جنوب شرقی ایران در منطقه چابهار است.

پروژه جهانی رصد گذر ناهید در سال 2012

وی با تاکید بر اینکه 120 سال دیگر شاهد گذر زهره از خوشید خواهیم بود، گفت: بهترین مناطق رصدی گذر زهره در سال 2012 در کشورهای استرالیا، بخشی از چین، ژاپن، فلیپین، تایلند و بخشی از هند و شمال آمریکا است و ایران نیز شاهد گرفت خواهد بود، به این دلیل پروژه رصد مشترکی با این کشورها برنامه ریزی شده است.

جعفری زاده با اشاره به مذاکرات انجمن ستاره شناسی اهواز با این کشورها، افزود: با اجرای این پروژه در صدد هستیم تا رصد مشترکی را با منجمان این کشورها در زمان های محلی گذر سیاره زهره اجرا کنیم.

وی با بیان اینکه این پروژه در دو بخش آموزش عمومی و پژوهشی اجرا می شود، توضیح داد: در بخش آموزشی، رصدهای عمومی با حضور علاقه مندان اجرا می شود و در بخش پژوهشی، اقدام به محاسبه قطر سیاره زهره، میزان غلظت جو، طیف سیاره ناهید و خورشید در نقطه گذر، محاسبه سرعت سیاره ناهید و عکاسی حرفه ای می شود.

مدیر پروژه گذر سیاره زهره همچنین پخش Online این پدیده آسمانی را از دیگر اقدامات انجمن ذکر کرد و ادامه داد: برای پخش برخط این پدیده مذاکراتی با مسئولان برای اختصاص پهنای باند مناسب شده است که در صورت توافق این اقدام صورت می گیرد ضمن آنکه عکس های این پدیده نیز در سایت vt2012.ir به صورت همزمان قابل دسترسی است.

هم اکنون همه گروه ها و افراد می توانند با ثبت نام در این پروژه آمادگی خود را اعلام دارند

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
دوشنبه 25/5/1389 - 20:55 - 0 تشکر 221596

ماهواره رصد یک امسال به فضا پرتاب می‌شود


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پرتاب ماهواره "رصد یک" با کاربری تصویربرداری، در نیمه دوم امسال خبر داد.

رضا تقی پور پس از جلسه دیروز هیئت دولت، گفت: معمول این است که وقتی همه مقدمات کار از جمله پایگاه پرتاب، پرتابگر، ایستگاههای زمینی، ایستگاه هدایت و کنترل و خود ماهواره آماده شد، آنوقت اطلاع رسانی می کنیم.
وی افزود: خود ماهواره یکی از پنج جزء اصلی برای پرتاب ماهواره است که در حال آماده سازی هستیم و بعضی از این اجزاء نیز آماده شده است.
وزیر ارتباطات گفت: آزمایشهای پیش از پرتاب، یک فرایند طولانی است که وقتی شروع شد، آنگاه می توانیم درباره زمان پرتاب ماهواره، دقیق‌تر صحبت کنیم.
وی افزود: ماهواره "رصد یک" با کاربری تصویربرداری، می تواند برای هواشناسی، شناخت سواحل دریاها، جاده ها، حرکت رودخانه ها و از این دست کاربردهایی که برای مدیریت منابع طبیعی است، مورد استفاده قرار گیرد.
*پهنای باند افزایش می یابد
همچنین وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ابراز امیدواری کرد تا قبل از پایان مهر، مرحله نخست توسعه پهنای باند داخل کشور افتتاح شود.

رضا تقی پور افزود: با افتتاح این مرحله، پهنای باند داخل کشور به 470 گیگابیت بر ثانیه می رسد. وی گفت: کاربرد عمده این پهنای باند برای شبکه داده ها در داخل کشور شامل آموزش از راه دور، بانکداری الکترونیک و بیشتر کارهای مربوط به دولت الکترونیک است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در حال فراهم کردن زیرساخت لازم ارتباطاتی درکشور هستیم افزود:امیدواریم در ادامه به جایی برسیم که اعلام کنیم هر کسی در داخل هر میزان پهنای باند بخواهد، می توانیم در اختیارش قرار دهیم.
تقی پور مشخصه این پهنای باند را در بخش ارسال اطلاعات دیجیتال اعلام کرد و گفت: این محور توسعه را به عنوان راهبرد انتخاب کرده ایم و در مرحله نخست در حال افزایش ظرفیت آن هستیم. وی افزود: فکر می کنم قبل از پایان سال بتوانیم اعلام کنیم که هیچ محدودیتی برای واگذاری پهنای باند اینترانت در داخل کشور برای هیچ یک از نهادهای درخواست کننده نداریم.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
دوشنبه 25/5/1389 - 20:56 - 0 تشکر 221598

از بیش از 100 سال پیش که ثبت دمای هوا آغاز شد ، سال 2010 تاکنون گرمترین سالی بوده که زمین پشت سرگذاشته می گذارد.

درحالی که ماه پیش دومین ژوئیه (اوسط تیر تا اواسط مرداد) گرمی بود که تاکنون به ثبت رسیده ، سال 2010 همچنان گرم ترین سال زمین به شمار می رود.
مرکز ملی داده های اقلیمی آمریکا گزارش داد: میانگین دمای هوا در ژوئیه امسال 6.61 درجه فارنهایت (16.5 درجه سانتی گراد) بود. ژوئیه سال 1998 از امسال گرم تر بوده است.
همچنین دوره زمانی ژانویه - ژوئیه (اواسط دی سال 88 تا اوسط مرداد 89) امسال با میانگین دمای 1.58 درجه فارنهایت (5.14 درجه سانتی گراد) گرم ترین دوره زمانی بوده که تاکنون ثبت شده است و پس از آن هفت ماه ژانویه - ژوئیه سال 1998 (اواسط دی ماه 1376 تا اواسط مرداد ماه 1377) در رده دوم قرار دارد.
این گزارش به دنبال یک ماه رویدادهای آب و هوایی در سراسر جهان از جمله بروز سیل ها ، آتش سوزی ها ، ذوب یخ ها و گرمای طاقت فرسا منتشر می شود.
دانشمندان در سال های اخیر نگرانی های فزاینده ای نسبت به گرم شدن هوای زمین بر اثر فعالیت های انسانی ابراز کرده اند؛ این در حالی است که فشارهای سیاسی و بحث های شدید درباره تغییرات اقلیمی، موجب کند شدن تلاش ها برای یافتن راه حلی برای کاهش گرمای زمین شده است.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
سه شنبه 26/5/1389 - 10:21 - 0 تشکر 221717

جالب بود.

چهارشنبه 27/5/1389 - 12:32 - 0 تشکر 222083

تصاویر جدید کاسینی از قمر انسلادوس سیاره زحل

کاوشگر کاسینی در پرواز از فاصله حدود 2 هزار و 500 کیلومتری از سطح اسنلادوس تصاویر جدیدی از این قمر سیاره زحل تهیه کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کاوشگر کاسینی 13 آگوست از فاصله حدود دو هزار و 500 متر (هزار و 600 مایلی) از سطح انسلادوس پرواز کرد و در منطقه قطب جنوب این قمر سیاره زحل خطوطی را پیدا کرد که همانند خطوط راه راه بدن ببر هستند.


این خطوط راه راه ببری در حقیقت شکافهای غول پیکری هستند که از آنها بخار آب و ذرات آلی فوران می کنند و  تا فاصله صدها کیلومتری پرتاب می شوند.

این شکافها با طیفهای نور مرئی به سختی دیده می شوند چرا که در حال حاضر نیمکره جنوبی انسلادوس در تاریکی زمستانی فرو رفته است.

کاسینی توانست با استفاده از دستگاه طیف نگار مادون قرمز کامپوزیتی خود از این شکافها تصویر برداری کرده و نقشه هایی را از دمای شکافهای میان دو خطوط راه راه ببری به نامهای "شیار قاهره" و "شیار اسکندریه" تهیه کند.

براساس گزارش سایت ناسا، کاسینی همچنین قرار است بخشی از خطوط ببری "شیار دمشق" را هم اسکن کند.


 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 28/5/1389 - 12:40 - 0 تشکر 222411

سفر به ماه

قدمت فناوری‌های به کارگرفته‌شده برای سفر به فضا، کشمکش بر سر سفرهای آینده انسان به ماه و تنوع فناوری‌های تازه در ایکس‌پرایز باعث‌شده ناسا بودجه‌ای را به دریافت اطلاعات ماه‌نشین‌های تجاری اختصاص دهد.

 مطابق اعلام سازمان ملی هوافضای ایالات متحده، ناسا این سازمان بودجه‌ای 30میلیون دلاری را به بهترین مأموریت‌های تجاری سفر به ماه اختصاص خواهد داد.

به گزارش نیوساینتیست، مایکل براکوس سخنگوی دفتر مرکزی ناسا در واشینگتن هدف از اختصاص این بودجه را استفاده از فعالیت‌های پراکنده فضانوردی عنوان کرده است که دارند برای دریافت جوایز گوگل‌ایکس‌پرایز با یکدیگر رقابت می‌کنند.

جوایز 20میلیون دلاری این رقابت که از سال 2007/1386 آغاز شده به نهاد‌های غیردولتی تعلق خواهد گرفت که پیش از پایان سال 2012/یازدهم دی‌ماه 1391 بتوانند کاوشگری را روی کره ماه فرود بیاورند. در حال حاضر 21 تیم مختلف دارند برای اجرای موفق پروژه‌ها و دستیابی به این جوایز تلاش می‌کنند.

براکوس می‌گوید: «ناسا معتقد است می‌تواند از این مأموریت‌ها درس‌های تازه‌ای بگیرد. رقم نهایی 30میلیون دلار تعیین شده و حداکثر به هر مأموریت 10میلیون دلار تعلق خواهد گرفت. داده‌هایی که به زمین ارسال خواهند شد، می‌توانند در سال‌های آتی و مأموریت‌های آینده مورد استفاده قرار بگیرند».

آپولو 3 و هزینه فناوری
یکی از مواردی که برای ناسا حائز اهمیت است به امنیت کاوشگرها یا ماه‌نشین‌ها حین فرود روی این کره برمی‌گردد. به عنوان مثال اگر سیستمی بتواند حین فرود خطرات احتمالی مانند تخته‌سنگ‌های بزرگ را ارزیابی کند و مانع از فرود ماه‌نشین در این بخش‌ها شود، اطلاعات مرتبط با این فناوری مورد علاقه ناسا خواهد بود.

دیوید گامب، مدیر استروبوتیک‌تکنالوژی یکی از شرکت‌‌کنندگان در رقابت ایکس‌پرایز می‌گوید: «ناسا موفق شده فضانوردان و ربات‌های متعددی را به ماه بفرستد با این حال استفاده از فناوری‌های تازه و ایده‌های جدید مطمئنا سودمند خواهد بود. انسان زمانی پا روی ماه گذاشته که تلویزیون‌ها لامپ خلاء داشته‌اند و کامپیوترها از کارت منگنه استفاده می‌کرده‌اند. توان محاسباتی ام.پی.تری‌پلیرهای امروزی به مراتب بیشتر از آپولو است که با آن فضانوردان به ماه سفر کرده‌اند».

ناسا بخش اعظمی از این بودجه را پس از انجام مأموریت‌ها در اختیار تیم‌های برنده قرار خواهد داد اما رقمی حدود 1.5میلیون دلار برای اطلاعات هر مأموریت و فناوری‌های به کار گرفته‌شده، می‌تواند پش از انجام مأموریت به تیم‌های برگزیده تعلق بگیرد.

احتمالا بخشی از این تخصیص بودجه و استفاده از اطلاعات مأموریت‌های تجاری به کشمکش میان ناسا و کاخ سفید برای لغو یا ادامه سفرهای فضایی برمی‌گردد. شاید اولین سفر بعدی فضانوردان ناسا به ماه سال 2020/1399 میلادی باشد و شاید رویکرد تازه کنگره به تصویب بودجه‌ای جدید و سرعت بخشیدن به سفرهای فضایی منجر شود. در هر صورت اولین سفر به خرده‌سیارک‌ها در سال 2025/1404 پیش‌بینی شده و فناوری می‌تواند بخش مؤثری از آنرا شکل دهد.

منبع : khabaronline.ir

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

پنج شنبه 28/5/1389 - 12:41 - 0 تشکر 222412

 کشف تپ اختر جدید

به گزارش (ایسنا)، یك دانشمند‌ آلمانی و یك دانشمند‌ آمریكایی با استفاده از اطلاعات جمع‌آوری شده

توسط رصدخانه «آرسیبو» این پت اختر رادیویی جدید پنهان شده را شناسایی كرده‌اند.

به گفته محققان این نخستین كشف اعماق فضایی است كه با استفاده از رایانه‌های خانگی و اداری

متعلق به 250 هزار داوطلب از 192 كشور مختلف صورت گرفته است.

به گزارش ساینس دیلی، جزئیات این كشف و پرسه دسترسی به آن در مجله علمی «ساینس

اكسپرس» منتشر شده است.

این تپ اختر جدید موسوم به PSR J2007+2722 یك ستاره خنثی است كه 41 بار در ثانیه به دور خود می‌چرخد.

این تپ اختر در كهكشان‌ راه شیری قرار دارد و با فاصله تقریبا 17 هزار سال نوری از زمین در صورت فلكی Vulpecula واقع است.

این تپ اختر دوار بر خلاف سایر تپ اخترها در فضا تنها است و هیچ ستاره همراهی ندارد.

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.