• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن برق > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
برق (بازدید: 10281)
پنج شنبه 10/4/1389 - 14:46 -0 تشکر 208497
کاربردهای نانو در الکترونیک

در این مبحث، به اخبار و مطالب مربوط به کاربردهای فن آوری نانو در زمینه الکترونیک می پردازیم.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 23/12/1389 - 18:6 - 0 تشکر 298561

۱۳۸۹/۱۲/۲۳

توسعه گروه جدیدی از حافظه ها/
افزایش مدت شارژ تلفنهای همراه تا چند ماه

دانشمندان آمریکایی گروه جدیدی از حافظه های رایانه ای را برپایه نانولوله های کربنی توسعه دادند که می تواند شارژ تلفنهای همراه و دستگاههای موبایل را تا هفته ها و حتی ماهها حفظ کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از محققان موسسه علوم پیشرفته فناوری "بکمن" وابسته به دانشگاه ایلینویز گروه جدیدی از حافظه های رایانه ای به نام "حافظه با تغییر فاز"(PCM ) را توسعه دادند که می تواند مدت شارژ تلفنهای همراه را به چندین هفته و حتی چندین ماه افزایش دهد.

به گفته این محققان دستگاههای موبایل در آینده با استفاده از این حافظه های جدید دیجیتالی با ولتاژ پایین می توانند به مدت طولانی تری شارژ داشته باشند.

این حافظه های جدید که سرعت پردازش آنها بسیار سریعتر از حافظه های با تغییر فاز فعلی است نسبت به آنها 100 برابر انرژی کمتری مصرف می کنند.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "درحال حاضر حافظه های فلاش که در دستگاههای موبایل استفاده می شوند برای برنامه ریزی به بیت شارژ بالایی نیاز دارند و نسبتاً کند هستند. این درحالی است که گروه جدید حافظه های با تغییر فاز، بیت شارژ را 100 برابر نسبت به حافظه های موجود پایین می آورند."

این تیم تحقیقاتی به جای استفاده از رشته های فلزی استاندارد برای تهیه این حافظه از نانولوله های کربنی استفاده کردند که 10 هزار برابر کوچکتر از یک تار موی انسان هستند.

براساس گزارش دیلی تک، در این تحقیق، دانشمندان آمریکایی چند حافظه PCM را در داخل یک نانولوله کربنی قرار دادند. به این ترتیب، این حافظه ها توانستند از بیت "روشن" به بیت "خاموش" تغییر فاز دهند و جریان برق را از طریق نانولوله ها عبور دهند.

این دانشمندان افزودند: "مصرف انرژی کاملا متناسب با حجم بیت حافظه است. با استفاده از رشته هایی در مقیاس نانویی ما توانستیم مصرف انرژی این حافظه ها را بسیار پایین بیاوریم."

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/12/1389 - 23:4 - 0 تشکر 300446

89/12/26
ترانزیستورهای جدید: جایگزین دیگری برای سیلیکون

با استفاده از مولیبدنیت می‌توان تراشه‌های الکترونیکی کوچک‌تر و از لحاظ انرژی کارآمدتر ساخت. پژوهشگرانی از آزمایشگاه ساختارها و الکترونیک نانومقیاس EPFL نشان داده‌اند که این ماده دارای امتیازات بارزی نسبت به سیلیکون سنتی یا گرافن در کاربردهای الکترونیکی است. این پژوهشگران کشف کرده‌اند که مولیبدنیت، یا MoS2، یک نیمه‌رسانای بسیار موثر است.

آندراس کیس، استاد تمام EPFL، می‌گوید: "مولیبدنیت دارای یک پتانسیل واقعی در ساخت ترانزیستورهای بسیار کوچک، دیودهای نورگسیل (LED)، و پیل‌های خورشیدی است". او مزایای مربوط به این ماده را با دو ماده دیگر مقایسه می‌کند: سیلکون، که در حال حاضر عمده‌ترین عنصر در تراشه‌های الکترونیکی و رایانه‌ای است، و گرافن.
http://www.nano.ir/news/attach/8884.jpg
یک مدل دیجیتالی که نشان می‌دهد كه چگونه می‌توان مولیبدنیت را به شکل یک ترانزیستور مجتمع کرد.

یکی از مزایای مولیبدنیت این است که کم‌حجم‌تر از سیلکون، که یک ماده سه بعدی است، می‌باشد. کیس توضیح می‌دهد: "سهولت حرکت الکترون‌ها در یک صفحه MoS2 با ضخامت 65/0 نانومتر، مانند سهولت حرکت الکترون‌ها در یک صفحه سیلیکون به ضخامت 2 نانومتر است. ولی در حال حاضر امکان ساخت صفحه سیلیکونی به نازکی یک صفحه تک‌لایه MoS2 وجود ندارد". یکی دیگر از مزایای مولیبدنیت این است که می‌تواند در ساخت ترانزیستورهایی استفاده شود که مصرف انرژی آنها حدود 100000 برابر کمتر از ترانزیستورهای متداول سیلیکونی است. یک نیمه‌رسانا دارای "گپ" باید برای روشن/خاموش کردن ترانزیستور استفاده شود و گپ 8/1 الکترون ولتی مولیبدنیت برای این کار ایده‌آل است.

در فیزیک حالت جامد، از نظریه باند برای نشان دادن انرژی الکترون‌ها در یک ماده مشخص استفاده می‌شود. در نیمه‌رساناها، فضاهای خالی از الکترون در بین این باندها وجود دارد که به "گپ‌های باند" معروف هستند. اگر گپ خیلی بزرگ یا کوچک نباشد بعضی از الکترون‌ها می‌توانند از این گپ عبور کنند. بنابراین، این گپ می‌تواند کنترل زیادی روی رفتار الکترونیکی ماده داشته باشد و بسادگی روشن/خاموش گردد.

همچنین وجود چنین گپ در مولیبدنیت باعث می‌شود که نسبت به گرافن ارجحیت داشته باشد. امروزه برای بسیاری از دانشمندان معلوم شده است که گرافن، که یک ماده الکترونیکی پرآتیه است، یک "شبه فلز" می‌باشد و فاقد گپ است و ایجاد مصنوعی گپ در این ماده بسیار سخت است.

این پژوهشگران جزئیات نتایج كار تحقیقاتی خود را در مجله‌ی Nature Nanotechnology منتشر كرده‌اند.

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/12/1389 - 23:4 - 0 تشکر 300447

89/12/26

تولید اولین نانوپردازنده‌های قابل برنامه ریزی جهان


كاشی‌‌های نانوسیمی توانایی انجام کارهای منطقی و ریاضی را دارند و کاملاً مقیاس‌پذیر می‌باشند. مهندسان دانشگاه هاروارد اولین نانوپردازنده قابل برنامه‌ریزی جهان را ساخته و به نمایش گذاشته‌اند.

نمونه اولیه این سیستم رایانه‌ای جدید، بیانگر یک گام مهم در راستای ارتقای پیچیدگی مدارهای رایانه‌ای است که می‌توانند از مولفه‌های نانومقیاسی سنتزی، آرایش یابند.

همچنین این نمونه اولیه نشانگر یک پیشرفت است زیرا این نانومدارهای بسیار ریز می‌توانند به ‌صورت الکترونیکی برنامه‌ریزی شوند و تعدادی از اعمال اصلی منطقی و ریاضی را انجام دهند.

http://www.nano.ir/news/attach/8885.jpg

تصویر میکروسکوپ الکترونی روبشی با رنگ مصنوعی از یک نانوپردازنده نانوسیمی قابل برنامه‌ریزی که روی طرحواره یک ساختار مدار نانوریزپردازنده قرار گرفته است.

چارلز لایبر، از دانشگاه هاروارد و یكی از این محققان، می‌گوید: "این کار نشان‌دهنده یک پرش کوانتومی به سوی افزایش پیچیدگی و عملكرد مدارهای ساخته شده از روش‌های پایین- به- بالا است و به ‌همین خاطر نشان می‌دهد که این نمونه پایین- به- بالا، که با روشی که امروزه مدارهای تجاری از آن ساخته می‌شود، متفاوت است، می‌تواند در آینده در ساخت نانوریزپردازنده‌ها و سایر سیستم‌های مجتمع مورد استفاده واقع شود".

این کار به خاطر پیشرفت‌های انجام شده در طراحی و سنتز آجربناهای نانوسیمی امكان‌پذیر شده است. اکنون این مولفه‌های نانوسیمی نشانگر تکرارپذیری مورد نیاز برای ساخت مدارهای الکترونیکی عملكردی هستند و همچنین این کار را در اندازه‌ها و موادی انجام می‌دهند که انجام آنها با رهیافت‌های بالا- به- پایین متداول بسیار مشکل است.

علاوه براین، این ساختار كاشی‌كاری شده بسیار مقیاس‌پذیر است و به‌همین خاطر اجازه آرایش نانوریزپردازنده‌های بزرگ‌تر و با خواص عملكردی بیشتر را می‌دهد.

لایبر می‌گوید كه در 10 تا 15 سال گذشته، پژوهشگرانی که روی نانوسیم‌ها، نانولوله‌های کربنی، و سایر نانوساختارها کار کرده اند، برای ساخت اکثر مدارهای اساسی با استفاده از این نانوساختارهای منفرد كه خواص ویژه‌ای دارند، تلاش زیادی داشته‌اند. اکنون ما نشان داده‌ایم که این كار امكان‌پذیر است و از اینرو هیجان زیادی برای بکارگیری این فرآیند پایین- به- بالا جهت ساخت الکترونیک آینده در ما ایجاد شده است.

ویژگی دیگر این پیشرفت آن است که مدارهای موجود در این نانوپردازنده‌ها دارای توان مصرفی بسیار کم هستند، حتی با لحاظ کردن اندازه کوچک آنها، زیرا آنها شامل سوئیچ‌های ترانزیستوری هستند که "غیرفرار" می‌باشند.

این بدان معناست که برخلاف ترانزیستورهای موجود در مدارهای ریزرایانه ای متدوال، همینکه این ترانزیستورهای نانوسیمی برنامه‌ریزی شوند دیگر هیچ نیازی به توان الکتریکی اضافی برای نگهداری آنها نخواهد بود.

این محققان نتایج خود را در مجله‌ی Nature منتشر كرده‌اند.

منبع: سایت ستاد توسعه فن آوری نانو 


 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 1/2/1390 - 19:42 - 0 تشکر 310353

۳۰ فروردین ۱۳۹۰

ساخت اولین ترانزیستور تک الکترونی جهان در دانشگاه پیتزبورگ

منبع عكس: news.pitt.edu


تیم تحقیقاتی دانشگاه پیتزبورگ با موفقیت اولین ترانزیستور کاربردی تک الکترونی دنیا را با نام SketchSETساختند‫.‬ این ترانزیستور در حقیقت یکی از اجزای ضروری همه تکنولوژی های آینده، از درایوهای SSD کاملا فشرده و حجیم تا پردازنده های کوانتومی، خواهد بود.

ایده اولیه این کار ساده است: یک مجموعه از اتم ها که قابلیت جذب یک یا دو الکترون اضافی را دارند، در مجاورت سه نانو سیم (سیم های نیمه عایق در ابعاد نانو که در ترانزیستور ها و تولید لیزر کاربرد دارند) در بالای یک سطح ساخته شده از آلومینات-لانتانیوم قرار می دهند. سپس با استفاده از پویشگر تیز و بینهایت کوچک یک میکروسکوپ اتمی، درون نانوسیم ها یک تونل الکترونی ایجاد می کنند. تمامی این مجموعه هم مانند یک Etch-A-Sketch قابلیت پاک شدن و استفاده چندباره را دارد. شاید چندان ساده به نظر نیاید، اما برای دنیای علم و تکنولوژی، امری بسیار مهم تلقی می شود.

مهمترین نتیجه تولید این ترانزیسور، پشت سر گذاشتن قانون مور و فائق آمدن بر محدودیت های فیزیکی در شیوه های تولید ترانزیستور خواهد بود. شما در همان حجم قبلی، قدرت محاسبه بسیار بسیار بیشتری را در اختیار خواهید داشت. همچنین فابلیت فروالکتریک ترانزیستورها (حفظ موقعیت بدون نیاز به نیروی خارجی) باعث می شود که دیسک های SSD با ظرفیت های غیرقابل تصوری تولید گردد.

منبع خبر: narenji.ir

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 1/2/1390 - 19:44 - 0 تشکر 310354

۱۳۹۰/۰۱/۳۱


ارائه روشی برای بهبود هدایت الکتریکی در پیل‌های سوختی


پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت با استفاده از نانوپودر اکسید سریم موفق به ارائه روشی برای بهبود هدایت الکتریکی در دماهای پایین در پیل های سوختی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدمهدی کاشانی مطلق، دانشیار دانشگاه علم و صنعت و ایران، هدایت الکتریکی و هدایت یونی را 2 ویژگی مهم در الکترولیت های جامد مورد استفاده در پیل های سوختی دانست و افزود: هدایت الکتریکی و هدایت یونی در الکترولیت های کنونی در دمای بالاتر از هزار درجه سانتیگراد رخ می دهد. این دمای بالا باعث افزایش هزینه ها، تخریب گرمایی اجزای پیل سوختی و خطرهای ناشی از آن می شود.
وی با تاکید بر اینکه نانوپودر اکسید سریم می تواند گزینه بسیار مناسبی برای استفاده در پیل های سوختی به‌ عنوان ماده الکترولیتی باشد، خاطر نشان کرد: از این رو پروژه تحقیقاتی با هدف دستیابی به این دو ویژگی در دمای زیر 650 درجه سانتیگراد با استفاده از نانوساختار اکسید سریم اجرایی شد.

کاشانی مطلق، با اشاره به جزئیات تولید این نانو پودرها یاداور شد: نانوپودر اکسید سریم به دست آمده در این پژوهش دارای ابعادی در حدود 45 نانومتر است.

منبع: خبرگزاری مهر  

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 19/2/1390 - 15:16 - 0 تشکر 316259

۱۳۹۰/۰۲/۱۸


تولید فلورسنتی برای کاربردهای امنیتی و نمایشگرهای پلاسمایی


محققان کشور به تازگی موفق به تولید فسفر نانو کریستال فلورسنت شدند که قابل استفاده در لامپ های فلورسنت و جوهرهای امنیتی است.

مهندس حسن سامعی - مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: در این پروژه تحقیقاتی ماده فلورسنت معدنی با ساختار جدید شیمیایی تولید شد که قابلیت تهییج در امواج فرابنفش را دارد.
وی با اشاره به ویژگی های اپتیکی این ماده خاطرنشان کرد: اختلاف زیاد بین پیک های تهییج و گسیل ویژگی منحصر به فردی به ماده داده است که می توان از آن به عنوان شناساگر در جوهرهای امنیتی و نمایشگرهای پلاسما استفاده کرد.

سامعی با تاکید بر اینکه نانو فسفر کریستال فلورسنت در جوهرهای امنیتی تشخیص اسناد اصلی و تقلبی را راحت تر می کند، خاطرنشان کرد: به عبارت بهتر این امکان وجود دارد که اوراق بهادار چیزی را نشان ندهد اما وقتی تحت تاثیر امواج 250 نانومتری قرار می گیرد شروع به درخشندگی نور آبی می کند که ویژگی اپتیکی با خلوص رنگی قابل قبول و تشخیص راحت را نشان می دهد.

این پژوهشگر نانو فسفر کریستال فلورسنت را از جمله مواد نوری پیشرفته در دنیا دانست و یاداور شد: این ماده در صنایع رنگ، نمایشگرهای پلاسمایی و لامپهای فلورسنتی و جوهرهای امنیتی کاربرد دارد.


منبع: خبرگزاری مهر  

 ما مي توانيم ....

شنبه 24/2/1390 - 23:19 - 0 تشکر 317707


۱۳۹۰/۰۲/۲۱
بارگذاری فیلمهای سه بعدی در کمتر از چندثانیه میسر می شود

تیمی از فیزیکدانان آمریکایی کوچکترین دستگاه تلفیق کننده نوری دنیا را از ماده گرافن ساختند که این دستگاه در آینده می تواند بارگذاری فیلمهای سه بعدی با کیفیت بسیار بالا را در کمتر از چند ثانیه امکانپذیر کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیا در برکلی موفق شدند کوچکترین دستگاه تلفیق کننده نوری (مدولاتور نوری) دنیا را برپایه گرافن بسازند.

این تلفیق کننده گرافنی می تواند تماشا و بارگذاری فیلمهای سه بعدی با کیفیت بالا را در کمتر از چندثانیه بر روی تلفنهای همراه هوشمند میسر کند.

این فیزیکدانان در این خصوص اظهار داشتند: "این کوچکترین دستگاه تلفیق کننده نوری در دنیا است. در فناوری ارتباطات، تلفیق کننده دستگاهی است که سرعت انتقال اطلاعات را جابجا می کند. گرافن به ما اجازه می دهد که تلفیق کننده های بسیار فشرده ای را بسازیم که حداکثر 10 برابر سریعتر از تلفیق کننده های فعلی عمل می کنند این فناوری جدید تا حد چشمگیری توانایی ارتباطات نوری فوق سریع را بهبود می بخشد."

این محققان به منظور دستیابی به این هدف، گرافن را به روشی الکترونیکی تغییر دادند که توانست طول موجهای نور در انتقال اطلاعات را جذب کند.

به گفته این محققان، کاربردهای این فناوری بسیار وسیع خواهد بود. علاوه بر عملیاتهای در سرعت بسیار بالا، تلفیق کننده های برپایه گرافن می توانند کاربردهای غیر معمولی داشته باشند. به طوریکه گرافن می تواند برای تلفیق بسامدهای جدیدی چون نور مادون قرمز متوسط نیز استفاده شود.

این محققان برای ایجاد این تلفیق کننده از رفتار فوتونها و الکترونها در داخل گرافن استفاده کردند انرژی الکترونها در سطح "فرمی" (Fermi) می تواند به راحتی تغییر کند به این ترتیب سطح فرمی گرافن برپایه اینکه آیا نور جذب شده است یا خیر تغییر می کند.

براساس گزارش تام هاردور گاید، این دانشمندان در آزمایش خود گرافن لایه لایه را بر روی یک هدایتگر موجی سیلیکونی قرار دادند و یک تلفیق کننده نوری به وجود آوردند.

این دانشمندان توانستند سرعت عملکرد این تلفیق کننده نوری را به 1 گیگاهرتز برسانند و اظهار داشتند که از نظر تئوری، این سرعت می تواند به 500 گیگاهرتز در یک تلفیق کننده برسد.

این تلفیق کننده ها برپایه یک راه حل نوری از مزایای بسیار بیشتری نسبت به تلفیق کننده هایی که از انرژی الکتریکی استفاده می کنند برخوردارند و برای مثال می توانند بسته های اطلاعاتی متراکم تری را به روشی سریعتر انتقال دهند.

ابعاد این تلفیق کننده برپایه گرافن 25 میکرون مربع است و حدود 400 برابر کوچکتر از یک تار موی انسان است، اما با وجود این ابعاد بسیار کوچک، گرافن قادر است با عبور از بیش از هزاران نانومتر از پرتوهای ماوراء بنفش تا طول موجهای مادون قرمز، طیف وسیعی از نورها را جذب کند.

به این ترتیب این ماده می تواند اطلاعات را در یک باند عبوری حداکثر 10 نانومتر انتقال دهد.

این دانشمندان توضیح دادند: "تلفیق کننده های برپایه گرافن تنها افزایش سرعت تلفیق را افزایش نمی دهند بلکه می توانند در هر پالس حجم بیشتری از اطلاعات را ارسال کنند. درحقیقت ما در اینجا به جای پهنای باند، یک پهنای بی نهایت داریم و امیدواریم که کاربردهای صنعتی این دستگاه جدید را ظرف چند سال آینده ببینیم."

 ما مي توانيم ....

شنبه 24/2/1390 - 23:21 - 0 تشکر 317709

۱۳۹۰/۰۲/۲۳
کشف روشی برای دستیابی به پیلهای فتوولتائیک نانویی

گروهی از دانشمندان آمریکایی روشی را یافتند که با کمک آن می توان به پیلهای فتوولتائیک در مقیاس نانویی دست یافت.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان لابراتوار ملی "بروک هوون" در آمریکا به نوع جدیدی از جفت شدگی ذرات ساخته شده از نقاط کوانتومی کلوئیدی و ذرات فولرنی در مقیاس نانویی دست یافتند که قادر است نور را به روشی کنترل شده به برق تبدیل کند.

به گفته این محققان در آینده می توان از این روش برای ساخت پیلهای فتوولتائیک در مقیاس نانویی استفاده کرد.

فولرن یک مولکول چند وجهی از اتمهای کربن با طول تنها یک نانومتر است. مولکولهای فولرن، شکلی منظم شبیه به یک کره دارند و به همین علت در ابتدای کشف این مولکول به آن توپ فوتبال می گفتند.

این دانشمندان در خصوص این روش جدید اظهار داشتند: "این اولین نمایش از یک ماده هیبریدی آلی و غیرآلی است که همانند یک سیستم اهداکننده- متصل کننده- پذیرنده الکترونها برای تبدیل نور خورشید به جریان برق عمل می کند."

در این تحقیقات، دانشمندان با تغییر دادن طول مولکولهای متصل کننده و اندازه نقاط کوانتومی توانستند بسامد و وسعت نوسانات در انتقال الکترونها را در سطح "دیمر" ها کنترل کنند. دیمر ابزاری است که در مدار برقی برای تغییر میزان ولتاژ یا نور از آن استفاده می ‌شود.

دانشمندانی که در عرصه الکترونیک مولکولی تحقیق می کنند از دیرباز به سیستمهای آلی اهداکننده- متصل کننده – پذیرنده برای استفاده در مکانیزمهای انتقال بار الکتریکی علاقه مند بوده اند.

به تازگی دانشمندان توانسته اند نقاط کوانتومی را با مواد پذیرنده الکترونها از جمله رنگ دهنده ها، فولرنها و اکسید تیتان ترکیب و از این ترکیب برای تولید رنگ دهنده های حساس و پیلهای خورشیدی استفاده کنند.

این دانشمندان امیدوارند که ترکیب نقاط کوانتومی و مواد پذیرنده الکترونها بتواند خواص جذب نور و میزان اثربخشی پیلهای فتوولتائیک را افزایش دهد.

اکنون متد جدیدی که محققان "بروک هوون" توسعه داده اند اجازه می دهد که ابعاد ذرات و فاصله میان آنها به روشی دقیق کنترل شود.

به این ترتیب می توان شرایط انتقال الکترونهای تحریک شده با نور خورشید را میان نقاط کوانتومی و فولرنهای پذیرنده الکترونها در سطح هر مولکول بررسی و از نتایج آن در تولید پیلهای فتوولتائیک پربازده در مقیاس نانویی استفاده کرد.

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 27/2/1390 - 12:13 - 0 تشکر 318387

۱۳۹۰/۰۲/۲۶

تولید حسگرهای گازی با استفاده از روش لایه نشانی الکتروفورتیکی (EPD) متناوب

محققان پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ با به کارگیری نانو پودر اکسید قلع موفق به تولید حسگری شدند که به انواع گازها چون اکسیژن، هیدروژن و بخار اتانول حساس است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس امیررضا گردش زاده مجری طرح با بیان اینکه در این پژوهش از پوششهای به دست آمده با استفاده از روش لایه نشانی الکتروفورتیکی (EPD) متناوب برای ساخت سنسور گاز استفاده شد افزود: ساخت این حسگر در سه مرحله ساخت الکترود، لایه نشانی و بررسی خواص حسگری انجام شد.

وی اظهار داشت: در بخش لایه نشانی از نانوپودر اکسید قلع (SnO2) که ماده شناخته شده برای ساخت حسگر محسوب می شود، استفاده شد.

مجری طرح با بیان این مطلب که ما با استفاده از یک روش ساده و کم هزینه توانستیم حسگری تولید کنیم که به انواع گازها مانند اکسیژن، هیدروژن و مخصوصا بخار اتانول حساس است خاطر نشان کرد: با انتخاب پارامترهای مناسب، لایه نشانی در داخل شیار انجام شد و پوشش های به دست آمده عاری از هرگونه ترک بودند.

به گفته وی، این تحقیق با همکاری پژوهشگران پژوهشگاه مواد و انرژی اجرایی شد.

 ما مي توانيم ....

جمعه 30/2/1390 - 23:43 - 0 تشکر 319214

۱۳۹۰/۰۲/۳۰

تولید الکترود ارزان برای کاربرد در پیلهای سوختی


پژوهشگران دانشگاه مازندران به کمک نانو لوله های کربنی الکترود ارزانی ساختند که قادر است سرعت فرایند الکترواکسایش متانول را در پیلهای سوختی افزایش دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدرضا حسینی زوارمحله مجری طرح با اشاره به مزایای نانو لوله های کربنی اظهار داشت: توانایی منحصر به فرد ساختاری نانو لوله های کربنی مانند هدایت الکتریکی بالا، به کارگیری این نانو ساختارها را در ساخت الکترودهای اصلاح شده توسعه داده است، از این رو در این طرح تحقیقاتی به ساخت الکترود خمیر کربن حاوی نانو لوله کربنی اصلاح‌ شده روی آوردیم.
حسینی به بیان نحوه اجرای این طرح پژوهشی پرداخت و یادآور شد: با توجه به اینکه پیلهای سوختی به عنوان مهمترین ابزار الکتروشیمیایی ایمن و سازگار با محیط زیست برای تبدیل مستقیم انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی شناخته شده اند و الکترودها یکی از اجزای بسیار مهم در این پیلها هستند می توان از این الکترود اصلاح شده به عنوان "آند" برای الکترواکسایش متانول در پیل های سوختی استفاده کرد.

وی با بیان اینکه با اجرای این طرح به دانش فنی تولید الکترود ارزان دست یافتیم تاکید کرد: با استفاده از یک ماده فعال الکترودی طراحی و تولید کردیم که قادر است اکسایش متانول را با شدت جریان بیشتری کاتالیز کند.

منبع: خبرگزاری مهر 

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.