• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کامپیوتر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کامپیوتر (بازدید: 19868)
پنج شنبه 3/4/1389 - 15:15 -0 تشکر 207060
مطالب سخت افزار

با سلام
برای این که مطالب ها از هم جدا نشوند و انجمن کامپیوتر شلوغ نشود ، لطفاً مطالب و مشکلات و مقالات مربوط به سخت افزار در این پست درج کنید و فقط مسائل جدید را در صفحه اصلی انجمن درج کنید.

در صورت امکان از هر یک از پست ها خوشتون اومد + سبز را بزنید .

با تشکر  Reza Godarzi

 

جمعه 4/9/1390 - 11:41 - 0 تشکر 392369

1ــ یك كابل USBــ USB بخرید.

اولین مرحله برای اتصال دو كامپیوتر از طریق USB پیدا كردن كابل USBــ USB است در این مرحله باید بسیار دقت كنید. شما به نوعی كابل احتیاج دارید كه اصطلاحاً به آن Bridge یا كابل شبكه USB می گویند. این بدان معناست كه در این كابل قابلیت اتصال دو كامپیوتر وجود دارد.

در این كابلها یك مدار الكتریكی واسط وجود دارد و دو سر كابل دارای سوكت نوع A است. شما می توانید كابلی بخرید كه چیپ Bridge آن USB1.1 با سرعت 12 Mb بر ثانیه یا USB2.0 با سرعت 480 Mb بر ثانیه باشد البته توصیه ما USB2.0 است. چون سرعت آن به مراتب بیشتر است. به خاطر داشته باشید شبكه های اترنت دارای استاندارد 100 Mb بر ثانیه هستند.



2ــ نصب

بعد از اینكه كابل را بدست آوردید می توانید آن را متصل كنید. اولین كاری كه باید بكنید نصب نرم افزار یا درایور كابل است.

بیشتر كابل ها 2 مود را پشتیبانی می كنند:

1ــ link mode: در این حالت می توانید به آزادی فایل ها را بین دو كامپیوتر كپی كنید.

2ــ network mode: در این حالت فقط كپی كردن فایل نیست كه می توانید انجام دهید، بلكه می توانید فولدرها، پرینترها و ارتباط اینترنتی را هم به طور اشتراكی استفاده كنید.

3ــ شروع به استفاده از اتصال خود كنید.

اگر از كابل خود در حالت لینك (link mode) استفاده كنید. به سادگی به برنامه ای كه همراه نرم افزار كابل است دست پیدا می كنید و می توانید فایل های خود را انتقال دهید.

اگر از كابل خود در حالت شبكه (network mode) استفاده می كنید. باید كارهای زیر را انجام دهید.

ــ وارد قسمت network connection شوید.آدپترهای شبكه كه متصل هستند را می بینید.

ــ اكنون بر روی آدپتری كه كامپیوتر شما را به اینترنت متصل می كند راست كلیك كنید.

گزینه properties را انتخاب كنید. در برگه Advanced برای گزینه Allow other network users to connect through this computers Internet connection. یك علامت تیك قرار دهید.

ــ بعد از اینكه این كارها را انجام دادید كامپیوتر خود را restart كنید. اكنون كامپیوتر دیگر هم می تواند به اینترنت متصل شود.

شاید استفاده از هاب برای دو كامپیوتر كار مطمئن تری به نظر برسد ولی باید پول بیشتری هم خرج كنید به هر حال تصمیم با شماست.

My Name Is SRM KAbir

جمعه 4/9/1390 - 15:49 - 0 تشکر 392487

برای جلوگیری از استفاده غیرمجاز از برنامه ها ویا تکثیرغیرقانونی آنها، اصطلا حا به آنها قفل می زنند. قفل گذاری کلا به دو روش نرم افزاری و سخت افزاری انجام می شود . قفل سخت افزاری ( Hardware lock ) چنانچه ازسخت افزارخاصی برای قفل گذاری استفاده شود، به آن قفل سخت افزاری می گوییم. این قفلها بعضی به صورت یک رابط، بر روی پورت پارالل سیستم نصب می شوند که البته هر دو نوع آن عملکرد مشابه دارند. بخش اصلی قفل، از یک حافظه قابل پاک شدن تشکیل شده که با توجه به نوع و حجم آن، دارای عملکردی متفاوت می باشد و عمدتا به یکی از دو روش زیر عمل می کند :
الف) روش اول قفل گذاری به این صورت است که تولید کننده نرم افزار یک یا چند بایت از اطلاعات را در قفل نوشته و برنامه در هنگام اجرا آن را چک می کند. در صورتیکه قفل وجود داشته باشد، برنامه به کار خود ادامه می دهد و اگر قفل وجود نداشته باشد و یا اطلاعات خوانده شده از روی قفل صحیح نباشد، برنامه متوقف شده و با اعلام خطا، از اجرای صحیح، سرباز می زند. این نوع قفل ها دارای ساختاری ساده، حافظه ای در حد چند بایت، و قیمتی ارزان هستند. استفاده از این قفل ها بسیار ساده بوده و نیاز به تخصص خاصی ندارد،تنها کافیست که نرم افزار ویژه قفل را ( که توسط شرکت تولید کننده قفل ارائه شده ) اجرا نمود. در ابتدا که قفل فاقد اطلاعات است، اول یک کلمه دلخواه، به عنوان کلمه عبور درخواست کرده و سپس با توجه به نوع قفل، یک یا چند کلمه اطلاعات را دریافت و در حافظه قفل ثبت کنید. در دفعات بعد می بایست کلمه عبوری که اولین بار ثبت شده، وارد شود تا بتوان به اطلاعات برای جلوگیری از استفاده غیرمجاز از برنامه ها ویا تکثیرغیرقانونی آنها، اصطلا حا به آنها قفل می زنند. قفل گذاری کلا به دو روش نرم افزاری و سخت افزاری انجام می شود . قفل سخت افزاری ( Hardware lock ) چنانچه از سخت افزار خاصی برای قفل گذاری استفاده شود، به آن قفل سخت افزاری می گوییم. این قفل ها بعضی به صورت یک رابط ، بر روی پورت پارالل سیستم نصب می شوند که البته هر دو نوع آن عملکرد مشابه دارند. بخش اصلی قفل، از یک حافظه قابل پاک شدن تشکیل شده که با توجه به نوع و حجم آن ، دارای عملکردی متفاوت می باشد و عمدتا به یکی از دو روش زیر عمل می کند:
الف) روش اول قفل گذاری به این صورت است که تولید کننده نرم افزار یک یا چند بایت از اطلاعات را در قفل نوشته و برنامه در هنگام اجرا آن را چک می کند. در صورتیکه قفل وجود داشته باشد، برنامه به کار خود ادامه می دهد و اگر قفل وجود نداشته باشد و یا اطلاعات خوانده شده از روی قفل صحیح نباشد، برنامه متوقف شده و با اعلام خطا، از اجرای صحیح، سرباز می زند. این نوع قفل ها دارای ساختاری ساده، حافظه ای در حد چند بایت، و قیمتی ارزان هستند. استفاده از این قفل ها بسیار ساده بوده و نیاز به تخصص خاصی ندارد،تنها کافیست که نرم افزار ویژه قفل را ( که توسط شرکت تولید کننده قفل ارائه شده ) اجرا نمود. در ابتدا که قفل فاقد اطلاعات است، اول یک کلمه دلخواه، به عنوان کلمه عبور درخواست کرده و سپس با توجه به نوع قفل، یک یا چند کلمه اطلاعات را دریافت و در حافظه قفل ثبت کنید. در دفعات بعد می بایست کلمه عبوری که اولین بار ثبت شده، وارد شود تا بتوان به اطلاعات درونی قفل دسترسی داشت. البته بعد از ورود به برنامه این کلمه قابل تغییر است. در هر صورت، پس از ثبت اطلاعات در قفل، تولید کننده نرم افزار، اطلاعات ثبت شده در یک برنلمه چک می کند که نحوه چک کردن اطلاعات، با توجه به نوع قفل متفاوت است. در بعضی فقط اطلاعات درون قفل چک می شود و در بعضی دیگر، در مرحله اول وجود قفل چک شده و در مرحله بعدی، اطلاعات درون آن چک می شود.

My Name Is SRM KAbir

جمعه 4/9/1390 - 16:1 - 0 تشکر 392512

GPS چیست ؟
سیستم موقعیت یاب جهانی (Global Positioning Systems)، یک سیستم راهبری و مسیریابی ماهواره ای است که از شبکه ای با 24 ماهواره تشکیل شده است. این ماهواره ها به سفارش وزارت دفاع ایالات متحده ساخته و در مدار قرار داده شده اند. این سیستم در ابتدا برای مصارف نظامی تهیه شد ولی از سال 1980 استفاده عمومی آن آزاد و آغاز شد.
خدمات این مجموعه در هر شرایط آب و هوایی و در هر نقطه از کره زمین در تمام ساعت شبانه روز در دسترس است. پدید آورندگان این سیستم، هیچ حق اشتراکی برای کاربران در نظر نگرفته اند و استفاده از آن رایگان است.


GPS چگونه عمل می کند؟
ماهواره های این سیستم، روزی 2 بار در مداراتی دقیق  بدور زمین می گردند و اطلاعاتی را به زمین مخابره می کنند. گیرنده های GPS این اطلاعات را دریافت  و با انجام محاسبات هندسی، محل دقیق گیرنده را نسبت به زمین محاسبه می کنند. در واقع گیرنده زمان ارسال سیگنال توسط ماهواره را با زمان دریافت آن مقایسه می کند. از اختلاف این دو زمان فاصله گیرنده از ماهواره تعیین می گردد سپس این عمل را با داده های دریافتی از چند ماهواره دیگر تکرار می کند و بدین ترتیب محل دقیق گیرنده را با اختلافی ناچیز ، معین می کند .
گیرنده به دریافت اطلاعات همزمان از حداقل 3 ماهواره برای محاسبه 2 بعدی و یافتن طول و عرض جغرافیایی، و همچنین دریافت اطلاعات حداقل 4 ماهواره برای یافتن مختصات سه بعدی – ارتفاع- نیازمند است. با ادامه دریافت اطلاعات از ماهواره ها گیرنده اقدام به محاسبه سرعت، جهت(قطب نما)، مسیرپیموده شده، فواصل طی شده، فاصله باقی مانده تا مقصد، زمان طلوع و غروب خورشید و بسیاری اطلاعات مفید دیگر، می نماید.
 GPS برای چه کسانی کاربرد دارد ؟
بسته به نوع مصرف و بودجه می توانید از انواع گیرنده های GPS بهره ببرید. امروزه بهای گیرنده های GPS بطور چشمگیری کاهش یافته و هم اکنون در کشور ما با بهایی معادل یک گوشی متوسط موبایل نیز می باشد. در کشورهای توسعه یافته از این سیستم جهت کمک به راهبری خودرو، کشتی و انواع وسایل نقلیه استفاده می شود.
هر چه نقشه های منطقه ای که در حافظه گیرنده بارگذاری می شود دقیق تر باشد، سرویسهایی که از GPS می توان دریافت داشت نیز ارتقا می یابد. برای مثال، می توان از GPS مسیر نزدیکترین پمپ بنزین، تعمیرگاه و یا ایستگاه قطار را سوال نمود و مسیر پیشنهادی را دنبال کرد. دقت مکان یابی این سیستم در حد چند متر می باشد، که بسته به کیفیت گیرنده تغییر می کند. از سیستم موقعیت یابی جهانی می توان در کارهایی چون نقشه برداری و مساحی، پروژه های عمرانی، کوهنوردی، برف نوردی ، صحرانوردی ، شکار، کایت سواری، سفر در مناطق ناشناخته، اتومبیلرانی ، کشتیرانی و قایقرانی، عملیات نجات هنگام وقوع سیل و زمین لرزه و هر فعالیت دیگر که نیازمند محل یابی باشد، بهره برد
از مهمترین قابلیتهای این دستگاه ثبت دقیق مسیر پیموده شده، نمایش ارتفاع، ثبت سرعت لحظه ای و سرعت متوسط، محاسبه مساحت، قطبنمای الکتریکی و ... می باشد.
هر کس که بخواهد موقعیت مکانی خود را بداند و به کجا می رود به این سیستم نیازمند است، با توجه به کاهش شدید بهای گیرنده های این سیستم، و افزایش امکانات آنها، این تکنولوژی در آینده نزدیک بیش از پیش در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.
PS که سرواژه عبارت زیر و به معنی« سیستم موقعیت یابی جهانی » :
Global Position System
توسط صنایع نظامی امریکا به منظور راهنمایی دقیق سربازان برای یافتن مسیر درست طراحی شد ( که هنوز از طرف ارتش امریکا به کار برده می شود ) . از زمانی که دولت امریکا GPS را در اختیار عموم گذاشت ( ماه مه سال 2000) مردم کاربردهای مختلفی برای آن پیدا کردند . در حال حاضر ، مردم ، مؤسسات ، و سازمانهای دولتی از فناوری GPS برای هر چیزی از پیدا کردن مقصد سفر تا ردیابی اتومبیلهای یک شرکت بهره می گیرند . کشور سوئیس از آن برای وسایل نقلیه سنگین استفاده می کند .
بسیاری از مردم از تجهیزات GPS به دلایل امنیتی بهره می گیرند . گردشگران ، قایق رانها از آن برای پیدا کردن مقصد و بازگشت سالم به منزل سود می جویند . اگر یک وسیلة GPS و یک تلفن موبایل در اتومبیل خود داشته باشید در صورت وقوع تصادف قادر خواهید بود که سرویسهای اورژانس را به آسانی به طرف مکان خود هدایت کنید .
پیدا کردن GPS محلی
برای اینکه مکان خود را مشخص کنید ، گیرنده GPS دست کم به سه ماهواره نیاز دارد . ( برای اینکه ارتفاع مکان شما را مشخص کند به چهار ماهواره نیاز دارد ) از لحاظ کلی ، این وسیله در عرض چند ثانیه می تواند سه ماهواره ، را بیابد ؛ بیست و چهار ماهواره GPS به دور زمین می گردند ، هر کدام یک سیگنال پیوسته مکان یابی  را به زمین می فرستند . گیرنده GPS این سیگنالها را می گیرد و از داده های آن برای محاسبة مکان خود بهره می گیرد ؛ سپس مکان به دست آمده را بر روی یک نقشة الکترونیکی نمایش می دهد
نرم افزار نقشه به مقدار بسیار زیادی حافظه نیاز دارد ، به ویژه اگر جاده ها را نمایش بدهد . اگر از یک کامپیوتر GPS دفترچه ای (GPS Book)  استفاده کنید و فضای بسیار زیادی داشته باشید . ( چیزی از چند صد مگابایت  تا چندین گیگا بایت ، بسته به نرم افزار ) ، می توانید کل نقشه آمریکا را از سی دی سازنده در دیسک سخت خود کپی کنید . بعضی از برنامه های نقشه امکان ارتباط یا اینترنت و استفاده از نقشه های روز آمد شده را فراهم می سازد
گیرنده GPS را وقتی روشن کنید ، سیگنالهای ماهواره را می گیرد و موقعیت شما را روی نقشه نشان می دهد . نشانی مقصد خود را تایپ کنید ، کامپیوتر GPS یک مسیر را برای شما محاسبه خواهد داد.
همه وسایل GPS یک نوع سیگنال ماهواره ای  را دریافت می کنند و محاسبات یکسانی را برای مشخص کردن موقعیت  شما انجام  می دهند . آنها را می توانید به کامپیوتر دفترچه ای یا PDA خود وصل کنید و در سفرها از مزایای آن بهره بجویید .

نمونه از گیرنده GPS
مختصات کلی :

نام کامل = Global Positioning System
اولین ماهواره GPS به فضا = 1978
تکمیل کانال 24 (NAVSTAR) عددی ماهواره ای = 1994
تکمیل کانال 29 عددی ماهوارهرض هر ماهواره = 17 فوت (معادل 18/5 متر)
طول باتری های خورشیدی = 5.5 متر
انرژی مصرفی هریقین میتوان گفت یکی از بهترین و کامل ترین دستاورد های بشر برای شناسایی و مکان یابی روی کره زمین است که روز به روز در حال کامل تر شدن آن است.هر کس که بخواهد بداند کجاست و بکجا می رود به این سیستم نیازمند است، با توجه به نزول شدید بهای گیرنده های این سیستم، و افزایش امکانات آنها، این تکنولوژی در آینده نزدیک بیش از پیش در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.
کنترل زمینی
بخش کنترل زمینی این بخش شامل ایستگاههای کنترل زمینی است که دارای مختصات معلوم هستند و موقعیت آنها از طریق روشهای کلاسیک تعیین موقعیت نظیر روش VLBI (تعیین فواصل بلند توسط کوازارها)و روش SLR (فاصله سنجی ماهواره ای با امواج لیزر ) بدست آمده است. این ایستگاه ها وظیفه تعقیب پلی نومیال (Polynomials) ریاضی بطریق کمترین مربعات ، پارامترهای مداری (افمریزها)و موقعیت ماهواره ها را نسبت به یک سیستم مختصات ژئودتیک ژئوسنتریک (مبدا سیستم مختصات تقریبا در مرکززمین قرار دارد.) محاسبه می نماید.
تعداد این ایستگاههای زمینی 5 عدد است که ایستگاه اصلی با نام کلرادو اسپرینگ در آمریکا قرار داردو 4 ایستگاه فرعی دیگر در نقاط دیگر کره زمین مستقر هستند. آخرین بخش از سیستم G.P.S ، قسمت USER یا کاربران سیستم می باشد که خود شامل دو بخش است:
* آنتن دریافت کننده اطلاعات ارسالی از ماهواره ها
* گیرنده(پردازش کننده اطلاعات دریافتی و تعیین کننده موقعیت محل آنتن)
نرم افزار و میکروپروسسور داخل گیرنده فاصله بین آنتن زمینی تا ماهواره های مرتبط با گیرنده ه را تعیین می کند سپس با استفاده از حداقل 4 ماهواره موقعیت X وY و ارتفاع محل استقرار آنتن یا همان گیرنده تعیین میشود.
* نکته مهمی که می بایست مورد توجه قرار گیرد اینست که ارتفاعی که G.P.S به ما می دهدبا ارتفاع موجود در نقشه ها و اطلس ها فرق میکند.ارتفاع G.P.S نسبت به سطح مبنایی بنام بیضوی است در حالی که ارتفاع موجود در نقشه ها ارتفاع اورتومتریک می باشدکه از سطح دریاهای آزاد محاسبه می گردد.مقدار این اختلاف در بیش ترین حالت در حدود 100 متر می باشد
کاربرد های جی پی اس :
* نقشه برداری
* پروژه های عمرانی
* کوهنوردی
* کایت سواری
* سفر در مناطق ناشناخته
* کشتی رانی
* قایقرانی
*عملیات نجات هنگام وقوع سیل و زمین لرزه
چگونه کار می کند؟
ماهواره های این سیستم، در مداراتی دقیق هر روز 2 بار بدور زمین می گردند و اطلاعاتی را به زمین مخابره می کنند. گیرنده های G.P.S این اطلاعات را دریافت کرده و با انجام محاسبات هندسی، محل دقیق گیرنده را نسبت به زمین محاسبه می کنند. در واقع گیرنده زمان ارسال سیگنال توسط ماهواره را با زمان دریافت آن مقایسه می کند. از اختلاف این دو زمان فاصله گیرنده از ماهواره تعیین می گردد. حال این عمل را با داده های دریافتی از چند ماهواره دیگر تکرار می کند و بدین ترتیب محل دقیق گیرنده را با اختلافی ناچیز، معین می کند.
گیرنده به دریافت اطلاعات همزمان از حداقل 3 ماهواره برای محاسبه 2 بعدی و یافتن طول و عرض جغرافیایی، و همچنین دریافت اطلاعات حداقل 4 ماهواره برای یافتن مختصات سه بعدی نیازمند است. با ادامه دریافت اطلاعات از ماهواره ها گیرنده اقدام به محاسبه سرعت، جهت، مسیرپیموده شده، فواصل طی شده، فاصله باقی مانده تا مقصد، زمان طلوع و غروب خورشید و بسیاری اطاعات مفید دیگر، می نماید.
ماهواره های آن
24 عدد ماهواره G.P.S در مدارهایی بفاصله 24000 هزار مایل از سطح دریا گردش می کنند. هر ماهواره دقیقا طی 12 ساعت یک دور کامل بدور زمین می گردد. این ماهواره ها انرژی خود را از خورشید تامین می کنند. همچنین باتری هایی نیز برای زمانهای خورشید گرفتگی و یا مواقعی که در سایه زمین حرکت می کنند بهمراه دارند. راکتهای کوچکی نیز ماهواره ها را در مسیر صحیح نگاه می دارد. به این ماهواره ها NAVSTAR نیز گفته می شود.آنها با یک سرعت ثابت در حرکتند و در هر 24 ساعت دوبار دور زمین را با سرعتی معادل 7000 مایل در ساعت می گردند. ماهواره های G.P.S توسط انرژی خورشید تغذیه میشوند آنها مجهز به باطریهای قابل شارژ اتوماتیک برای زمانهای بارندگی یا خورشید گرفتگی می باشند.
خدمات این مجموعه در هر نقطه از کره زمین در تمام شبانه‌روز در دسترس است و استفاده از آن رایگان است.
سیستم های دیگر
•    سیستم گلوناس که دولت شوروی ساخته و اکنون به‌دست کشور روسیه اداره می‌شود.این سیستم هم اکنون 45% قابلیت مانور دارد و قرار است تا سال 2008 به همراه کشور هند به طور کامل به بهره برداری برسد.

•    سیستم گالیله گسترش داده شده توسط اتحادیه اروپا و قرار است به همراه کشورهای اسراییل ، هند ، عربستان سعودی ، کره جنوبی ، اکراین ، چین و مراکش تا سال 2010 به صورت موثر به کار گرفته شود.
•    سیستم بیدو (Beidou) که به صورت مستقل چین در حال گسترش است.



طوفان خورشیدی باعث اشکال در جی پی اس می‌شود
به گفته دانشمندان، طوفان‌های خورشیدی، می‌توانند بر عملکرد موقعیت‌یاب‌های جهانی جی‌ پی اس تاثیر بگذارند.
به گزارش سرویس بین‌الملل سیتنا، بر اساس آخرین تحقیقات منتشر شده دانشمندان ناسا، بروز آخرین طوفان خورشیدی، باعث شد تا بسیاری از جی پی اس‌ها در موقعیت‌یابی خود دچار خطا شوند و برخی نیز از کار بیفتند.
بر اساس این گزارش، امروزه جی‌ پی اس‌ نقش حیاتی در زندگی انسان‌ها ایفا می‌کند و بسیاری از کشورها، از آن برای هدایت هواپیماها، کشتی‌ها و اتومبیل‌ها استفاده می‌کنند.
فعالیت‌های خورشیدی به صورت متناوب، زیاد و کم می‌شوند.
بر اساس پیش‌بینی‌ دانشمندان ناسا، موج بعدی طوفان‌های خورشیدی در سال 2011 حادث خواهد شد.


GPS
GPS یعنی سیستم موقعیت یاب جهانی. این سیستم تشکیل شده است از یک شبکه 24 ماهواره ای در مدار زمین که توسط وزارت دفاع دولت آمریکا پشتیبانی می شود.
هدف اصلی و اولیه از طراحی GPS ، اهداف نظامی بوده اما از سال 1980 به بعد برای استفاده های غیر نظامی نیز در دسترس قرار گرفت.
GPS در تمام شرایط به صورت 24 ساعت در شبانه روز و در تمام دنیا قابل استفاده می باشد و هیچ گونه بهایی بابت این خدمات اخذ نمی شود.
GPS چه طور کار می کند؟
ماهواره های GPS هر روز دو بار در یک مدار دقیق دور زمین می گردند و سیگنال های حاوی اطلاعات را به زمین می فرستند.
GPS براساس زمان مقایسه زمان ارسال و دریافت سیگنال توسط یک ماهواره کار می کند. اختلاف زمان مشخص می کند که گیرنده GPS چه قدر از ماهواره دور است. حال با اندازه گیری مسافت از چند ماهواره گیرنده GPS می تواند موقعیت کاربر را مشخص نموده حتی روی نقشه الکترونیکی نمایش دهد.
یک گیرنده GPS بایستی حداقل سیگنال های 3 ماهواره را برای تعیین دقیق 2 موقعیت (طول و عرض جغرافیایی) یک شیء دریافت نماید و سیگنال های 4 ماهواره یا بیش تر می تواند 3 موقعیت (طول و عرض جغرافیایی و وارتفاع) را نشان دهد.
هم چنین از GPS می توان برای اندازه گیری سرعت، جهت یابی، جستجو، مسافرت طولانی، رفتن به مقصد، زمان طول و مغرب خورشید و غیره نیز استفاده کرد.
سیستم ماهواره ای GPS :
24 ماهواره در بخش های مختلف فضای زمین در مداری خاص با فاصله حدود 12000 مایلی بالای سر ما قرار گرفته است.
آن ها با یک سرعت ثابت در حرکتند و در هر 24 ساعت دو بار دور زمین را با سرعتی معادل 7000 مایل در ساعت می گردند.
ماهواره های GPS توسط انرژی خورشید تغذیه می شوند. آن ها مجهز به باطری های قابل شارژ اتوماتیک برای زمان های بارندگی یا خورشید گرفتگی می باشند.
Yocket booster های کوچک روی هر ماهواره آن ها را در یک مسیر پروازی صحیح نگهداری می کنند.
از ماهواره های GPS بیش تر بدانید:
- اولین ماهواره GPS در سال 1978 با موفقیت به فضا پرتاب شد.
- در سال 1994 تمامی 24 ماهواره در مدار زمین قرار گرفت.
- هر ماهواره برای 10 سال مأموریت ساخته می شود و پس از طی این زمان حتماً بایستی ماهواره دیگر جایگزین گردد.
- وزن یک ماهواره GPS حدود 2000 پوند (معادل 907 کیلوگرم) با 17 فوت عرض (18/5 متر).
- قدرت انتقال آن ها هم 50 وات یا کم تر می باشد.
چگونه می توان یک GPS تهیه نمود؟
چنان چه قصد خرید GPS را برای اولین بار دارید ما به شما اطلاعات مهمی را که چه محصولاتی موجود بوده و مناسب کاربری در GPSS می باشند را نشان می دهیم.
در حقیقت دستگاه GPS با قیمت مناسب پیشنهادی ما Garmin Etrex با کابل می باشد که قیمت آن کم تر از 100 دلار آمریکاست. اگر شما ساکن USA باشید و نهایت 300 دلار آمریکا برای کشورهایی که عوارض بالایی دارند باشد، در انگلیس نیز شما بایستی 110 دلار آمریکا بابت دستگاه GPS و 25 دلار نیز بابت کابل آن بپردازید.
یک GPS دستی ارزان قیمت بدون هیچ گونه نیاز به LaptoP و با یک قیمت معقول قابلیت های زیادی دارد.
هیچ بهایی بابت استفاده از خدمات GPS نباستی توسط شما پرداخته شود. خدمات GPS توسط دولت آمریکا آماده شده و کاملاً مجانی می باشد هم چنین دریافت اطلاعات توسط گوشی موبایل نیز ممکن می باشد.
دسته بندی دستگاه های GPS:
به طور کلی یک GPS را می توان از یکی از 3 گروه ذیل دانست.
GPS MOUSE: هیچ صفحه یا دکمه ای ندارد اما توسط یک pc Laptop با نرم افزار مربوطه قابل استفاده سرویس GPSS می باشد.
دستگاه های این گروه مانند:
Garmin GPS 35
Rand Macnalley (با قیمت های پایین تر)
قیمت این GPS ها حدود 75 تا 150 دلار آمریکا متغیر می باشد. ولی فراموش نکنید که این نوع GPS ها حتماً به Laptop pc نیاز دارند.
Hand – Held GPS : این نوع دستگاه ها می توانند به صورت سیار مورد استفاده قرار گیرند. آن ها خودشان یک صفحه کوچک جهت نمایش اطلاعات و چند دکمه دارند و در شکل ها و ترکیب های مختلفی عرضه می شوند و هیچ گونه نیازی به Laptop ندارند. که به طور مثال می توان مدل های با قیمت پایین Garmin شبیه Etrex, GPS12*/, GPS12 یا مدل های 315 ، 310 از Magellan را نام برد. تعدادی از این ها یک رابط NMEA و یک کابل رابط دارند. قیمت با کابل ممکن است حدود 210 دلار به بالا باشد و ممکن است بعضی از کشورها ارزان تر هم موجود باشد.
یک GPS دستی ارزان قیمت با یک کابل رابط برای انتخاب و آغاز کار با GPS مناسب      می باشد. حتی برای سرگرمی یا کار یا آشنایی شما با طرز کار و خدمات GPS.
High – End GPS products : این دستگاه ها شامل یک صفحه نمایشگر بزرگ تر و تعدادی نقشه می باشند و در بعضی از آن ها شما بایستی مبلغ بیش تری جهت نقشه ها بپردازید.
قیمت این دستگاه ها ممکن است بسته به نوع محصول بالاتر از 1500 دلار آمریکا باشد که نمونه هایی از آن مانند Blaupunkt و Alpine می باشد.
دیگر انواع GPS شامل: San jose, Silva, Eagle, Lowrance, Furuno, Smile, Trimble, Motorola.
کجا می توانیم یک GPS تهیه کنیم؟
امروزه سریع ترین روش برای پیدا کردن یک عرضه کننده GPS می تواند از طریق موتور جستجو گر Altavista باشد. با نوشتن کلمه "gps" در محل جستجوی این سایت.
اما اگر نتوانستید یک توزیع کننده GPS در کشورتان پیدا کنید سعی کنید به یکی از لیست های ذیل که توزیع کننده های جهانی GPS می باشند ارتباط برقرار نمایید. آن ها ممکن است از طریق email مشکل شما را حل نمایند یا این که کسی شما را در خصوص مشکلتان کمک نماید.
اگر شما سایت Links pages GPSS را ببینید شما یک طیف وسیعی از انواع GPS و مدل های آن را که قابل کار با GPS می باشد را خواهید پیدا کرد. که اکثر آن ها از نوع Garmin می باشد.

معرفی چند نمونه GPS:
12 کاناله
دارای 5 صفحه ناوبری
قابلیت ثبت 500 نقطه
منبع تغذیه: 2 عدد باطری سایز AAA
همراه با کیف حمل و نرم افزار
دارای یک سال گارانتی
تجهیزات جانبی: کابل اتصال به کامپیوتر، شارژ برقی، نگه دارنده خودرویی، آنتن خارجی.
دارای کمپاس (قطب نمای) دیجیتال
مجهز به ارتفاع سنج و فشار سنج مجزا
12 کاناله با قبلیت کارکرد در حالت DGPS با فرمت RTCM
دارای نقشه کل ایران و جهان
دارای 24 مگابایت حافظه جهت انتقال نقشه دلخواه به آن از طریق سی دی Map Source
قابلیت کارکرد با آنتن مغناطیسی اکسترنال از نوع بازتابشی
دارای سیستم نمایش طلوع و غروب محلی خورشید و ماه
نشان دهنده پارامترهای Jumpmaster
دارای دقتی بین 3 تا 5 متر
همراه با کیف حمل و نرم افزار و دفترچه راهنمای فارسی و کابل اتصال به کامپیوتر
تنها GPS بی سیم دار دنیا
دارای نقشه کل ایران و جهان
توانایی کارکرد با سیستم WAAS
قابلیت ارسال اطلاعات بر GPS متناظر
با برد بی سیم حدود 3 کیلومتر
دارای دو دستگاه مجزا
قابلیت تنظیم و تغییر کانال ها
طراحی بدنه بسیار زیبا و شیک
12 کاناله
دارای 4 صفحه ناوبری
قابلیت ثبت 250 نقطه
منبع تغذیه: 2 عدد باطری سایز AAA
همراه با کیف حمل
دارای یک سال گارانتی
تجهیزات جانبی: شارژر برقی، نگهدارنده خودرویی، آنتن خارجی

گارمین 12 نیز دارای ارتفاع سنج و نقشه کل ایران می باشد. شما با داشتن گارمین 12 می تواند مختصات نقطه ای که در آن ایستاده اید را به دست آورید. این وسیله عمومی کمک خوبی برای شکارچیان، صیادان، کوه نوردان، دریانوردان و دانشجویان رشته معماری می باشد.

مقاومت نوریLDR
  این نوع حسگرها شامل انواع و فتوسل ها هستند این گونه حسگرها از موادی که هدایت نوری آن ها وقتی که در معرض نور قرار می گیرند تغییر می کنند و ساخته می شوند نمونه شناخته شده این نوع حسگرها از مقاومت های نوری لایه نازک ساخته می شود به عنوان نمونه می توان به سولفوید کادمیوم جند کریستالی یا نیمه هادی ها با اتصال دو ماده ای اشاره کرد وقتی نور به این نوع حسگرها تابانده شود باعث کاهش مقاومتشان می شود که در مدارات مختلف از این خاصیت استفاده می شود
پیشرفت جدید در زمینه نیمه هادی منجربه استفاده از سیلیکون در ساخت آن شده است تک کریستالی به قدری پایین است که از به کار گیری آن در جهت تهیه مقاومت نوری صرف نظر می شود در عوض سیلیکون نا موزون مشخصه بهتری    را ارائه می دهد این ماده بر روی زمینه های مجزا کننده به هر دو شکل جانبی و عمودی ساخته می شود در هر   دو مورد ما باید یک مقاومت لایه نازک به ضخامت5/0-1 ذ میکرومتر سرکار داریم زمان پاسخ این گونه حسگرها در محدوده میلی ثانیه قرار دارد چنی حسکرهایی دارای یک رابطه خطی بین نور تابنده و توان نوری است. 

   حس گرهای نوری
دامنه وسیع طیف شعاعی در طبیعت باعث توسعه طراحی حسگرهای که در این زمنیه کار می کنند شده است.
به طور کلی طیف شعاعی را می توان به دو بخش الکترومغناطیسی و هسته ای تقسیم کرد در طیف الکترومغناطیس امواج مایکروویو نور مادون قرمز دور و نزدیک نور مریی اشعه گاما نور ماورا بنفش و اشعه نرم قرار دارند.
اختلاف بین امواج الکترو مغناطیسی در فرکانس مشخصه آن ها می باشد فرکانس مشخصه هر کدام از امواج درون طیف الکترو مغناطیسی در جدول نشان داده شده است حسگرهایی که در این مقاله به آن ها پرداخته می شود در محدوده نور مرئی و نامرئی و مادون قرمز قرار دارند .
طیف نور مرئی ناحیه ای از طیف الکترومغناطیسی است که چم انسان به آن حساس است و در محدوده طول موج بین میکرو متر است قرار دارد .
طیف هسته ای شامل آلفا بتا گاما و ... می شود که حسگرهای ساخته شده برای آن ها در دستگاه های تصویر برداری پزشگی که شامل رادیو گرافی و آنژیو گرافی دیجیتالی تومو گرافی با استفاده از اشعه و ماشین های اتمی استفاده می شود. از این نوع حسگرها در ختر شناسی  لیتو گرافی با استفاده از اشعه و ادوات نظامی مانند جایروهای نوری و ژیروسکوپ ها و ... نیز استفاده می شود.
حسگرهای نوری ساخته شده بر اساس نیمه هادی ها دارای اهمیت زیادی در زمینه اندازه گیری کمیت های فیزیکی مرتبط با آن ها و تکنولوژی اتوماسیون هستند. این حسگرها علاوه بر اندازه گیری خود نور جهت اندازه گیری سایر کمیت ها از قبیل موقعیت یا مسیر حرکت نیز به کار برده می شوند.

My Name Is SRM KAbir

جمعه 4/9/1390 - 16:3 - 0 تشکر 392514

مقدمه
چاپگر از متداولترین دستگاههای خروجی در کامپیوتر است که از آن بمنظور چاپ اطلاعات استفاده می شود . کاربران کامپیوتر صرفنظر از نوع استفاده ، ممکن است در مقاطع زمانی خاصی نیازمند استفاده از چاپگر باشند. چاپگرها دارای انواع متفاوتی می باشند. چاپگرهای جوهر افشان ، لیزری تک رنگ و لیزری رنگی ، سه گروه عمده از چاپگرهای موجود می باشند. هر یک از چاپگرها ( از چاپگرهای جوهر افشان تا چاپگرهای لیزری ) دارای طراحی منحصربفرد خود بوده و بمنظور اهداف و کاربردهای خاصی ، طراحی شده اند .

جایگاه چاپگر
در زمان انتخاب یک چاپگر ، اکثر متقاضیان علاوه بر در نظر گرفتن قیمت ، به پارامترهای دیگری نظیر سرعت و کیفیت نیز دقت داشته و تصمیم آنان برخاسته از توازن بین پارامترهای فوق ، می باشد . تولید کنندگان با ارائه چاپگرهای پیشرفته و تغییر در مدل های قبلی خود ، سعی در جلب رضایت مشتریان می نمایند .چاپگرهای جوهر افشان با امکان اتصال به دوربین های دیجتال ، تحولی بزرگ را در زمینه چاپ تصاویر ایجاد نموده اند. در مواردیکه از جوهر و کاغذ مخصوص چاپ تصاویر در چاپگرهای جوهر افشان استفاده گردد ، تصاویر چاپ شده دارای کیفیت بسیار بالائی خواهند بود.کیفیت چاپ در چاپگرهای لیزری تک رنگ ، یکی از نکات مهم و برجسته این نوع از چاپگرها محسوب می گردد. با توجه به امکانات ارائه شده توسط این نوع از چاپگرها نظیر حافظه وسینی محل استقرار کاغذ ، می توان از آنان در مواردیکه حجم عملیات چاپ بالا باشد،استفاده نمود. از چاپگرهای لیزری رنگی می توان بمنظور چاپ متن و تصاویر با کیفیت و سرعت مناسب ، استفاده نمود. بموازات کاهش قیمت چاپگرهای لیزری رنگی ، تعداد بیشتری از کاربران تمایل به استفاده و بکارگیری این نوع چاپگرها را پیدا نموده اند .
آشنایی با انواع چاپگر ها و ویژگی های آنها
این دستگاهها به دستگاههای کپی سخت یا Hard Copy معروفند . چاپگر ها انواع و اقسام گوناگونی دارند که به بررسی چند نمونه از آنها می پردازیم.
چاپگرهای ضربه ای
اصول کار این چاپگر های بر اساس ضربه ای است که روی نواری رنگی زده می شود پس یک شکل روی کاغذ ایجاد می شود. چاپگر های زیر از این دسته چاپگر ها هستند.
چاپگرهای سوزنی
در این نوع چاپگر ها علائم توسط نقطه های کوچکی به نام Dot حاصل می شود که این نقاط توسط سوزن نازکی به نام Pin برخورد با نوار رنگی و انتقال رنگ بر روی کاغذ به وجود می آید. این چاپگر ها با سر و صدای زیادی کار خود را انجام می دهند و سرعت آنه به طور متوسط 300 کاراکتر در ثانیه است . چاپگرهای مدل LQ-100 ، LO1170 ، LQ300 از کارخانه Epson از این دسته هستند و هر چه تعداد سوزنها بیشتر باشد چاپگر می تواند تصاویر ظریف تری را تولید کند و مطمئناً گرانتر خواهد بود.
چاپگر حروفی (آفتابگردان)
در این چاپگر ها تمام علائم و اعداد به صورت برجسته بر روی یک گوی قرار دارند. هر گاه علامتی می خواهید چاپ شود این علامت در جلوی هد چاپگر قرار می گیرد پس با ضربه این علامت روی کاغذ چاپ می شود.
این چاپگر ها بسیار شبیه دستگاه های ماشین نویسی است . سرعت آنها بین 10 تا 90 کاراکتر در ثانیه است.
چاپگرهای غیر ضربه ای
گونه ای از چاپگر ها هستند که عملیات مکانیکی مانند ضربه در آنها وجود ندارد و دارای سر و صدای کمتری هستند اما معمولاً گرانتر بوده و با تکنولوژی بالاتری ساخته می شوند. بطور کلی این چاپگر ها بر اساس پاشیدن جوهر یا حرارت یا لیزر کار می کنند. حال به بررسی مهمترین آنها می پردازیم .
چاپگر های جوهر افشان
در این چاپگرها مخازن جوهری وجود دارد . جوهر با فشار از روزنه هایی خارج می شود و روی کاغذ پاشیده می شود بدین ترتیب شکل مورد نظر روی کاغذ نقش می بندد. کیفیت این چاپگر های بالاست و این چاپگرها بدون سر و صدا کار می کنند . این نوع چاپگر های برای کارهای نقاشی و گرافیکی بسیار مناسب هستند. باید روزنه های کوچک که عمل پاشیدن رنگ را انجام می دهند خشک شوند و باید در نگهداری این چاپگر ها دقت لازم را کرد. یک راه برای رفع این اشکال این است که هر چند وقت یک بار اجباراً یک تصویر یا متن کوچک را چاپ کرد.
چاپگرهای حرارتی
کاغذ این چاپگر های مخصوص می باشد. بر روی همه این چاپگرها سوزنهایی وجود دارد. با گرم شدن سوزنها تغییرات شیمیایی روی کاغذ که جنس مخصوصی دارند حاصل می شود. نگهداری کاغذ این چاپگر های مشکل است زیرا در اثر گرما یا زمانهای طولانی رنگ کاغذ های عوض می شود و شاید علائم و اعداد چاپ شده دیگر قابل رویت نباشند.
چاپگرهای لیزری
طرز کار این چاپگر های مانند دستگاه فتوکپی است. در ابتدا کاغذ توسط نور لیزر که با سرعت روشن و خاموش می شود انرژی داده می شود حال به نسبت انرژی های قرار گرفته روی کاغذ پودر یا مایع در آنجا قرار می گیرد و در نهایت تصویر نهایی بر روی کاغذ پدید می آید.
این چاپگر های بدلیل کیفیت بالا و قیمت مناسب و طرز استفاده ساده از بهترین چاپگرها به شمار می رود.  [2]
چاپگرهای رنگی
در ابتدا اغلب چاپگرهای لیزری بصورت تک رنگ (سیاه رنگ نوشته و سفید رنگ کاغذ) بودند. امروزه چاپگرهای لیزری رنگی نیز متداول و توسط تولید کنندگان متفاوت عرضه شده‌اند. عملکرد چاپگرهای رنگی در اکثر موارد مشابه چاپگرهای سیاه و سفید است. یکی از تفاوتهای عمده چاپگرهای رنگی با سیاه و سفید نحوه انجام فرآیند چاپ با توجه به ماهیت رنگی بودن آنان است.

چاپگرهای رنگی برای انجام فرآیند مربوطه از چهار فاز متفاوت استفاده می‌نمایند. در هر فاز یکی از رنگهای فیروزه‌ای (آبی) ، سرخابی (قرمز) ، زرد و سیاه استفاده می‌گردد. با ترکیب چهار رنگ فوق مجموعه‌ای گسترده از رنگها بوجود می‌آید. برخی از چاپگرها دارای چهار تونر و developer unit مجزا بر روی یک چرخ دوار می‌باشند. برخی دیگر از چاپگرها برای هر یک از رنگها ، از دستگاههای لیزر ، استوانه و تونر مجزا استفاده می‌نمایند.
اصول کار چاپگر های لیزری


استفاده از الکتریسیته ساکن در تکنولوژی چاپگرهای لیزری ، یکی از اصول مهم و اولیه است . الکتریسیته ساکن یک شارژ الکتریکی است که توسط اشیاء عایق ایجاد می‌گردد. بدن انسان نمونه‌ای در این زمینه بوده که می‌تواند باعث ایجاد الکتریسیته ساکن گردد. انرژی حاصل از الکتریسیته ساکن باعث ایجاد چسبندگی بین اشیاء می‌گردد ( نظیر لباسهای داخل یک ماشین خشک کن). رعد و برق حاصل از یک ابر صاعقه دار نیز حامل الکتریسیته ساکن بوده که مسیر ابر تا زمین را طی خواهد کرد.
چاپگر لیزری از پدیده فوق بعنوان یک نوع "چسب موقت" استفاده می‌نماید. هسته اساسی سیستم فوق ، دستگاهی با نام "نورپذیر" (Photoreceptor) است. ماهیت فیزیکی دستگاه فوق ، یک استوانه و یا یک سیلندر است. دستگاه فوق از مواد هادی نور تشکیل شده که توسط کوانتوم نور تخلیه می‌گردند. در ابتدا ، استوانه یک شارژ مثبت را از طریق یک سیم حامل جریان الکتریکی (Corona Wire) ، پیدا می‌کند. همزمان با چرخش استوانه ، چاپگر یک پرتو نور لیزری نازک را بر سطح استوانه به منظور تخلیه الکتریکی بخش مربوطه ، می‌تاباند. در ادامه لیزر حروف و تصایر را بر سطح استوانه خواهد نوشت (یک الگو از شارژ الکتریکی. )

سیستم فوق می‌تواند با شارژ معکوس هم کار نماید، در این حالت یک شارژ الکترواستاتیک مثبت بر روی یک شارژ منفی بعنوان زمینه در نظر گرفته خواهد شد. پس از عملکرد الگوی مورد نظر ، چاپگر سطح استوانه را با گرد جوهر (پودر مشکی رنگ با کیفیت مناسب) شارژ شده مثبت ، می‌پوشاند. با توجه با اینکه پودر فوق دارای شارژ مثبت است ، تونر به ناحیه تخلیه شده استوانه (بار منفی) چسبانده می‌گردد(در این حالت شارژ زمینه مثبت نخواهد شد). عملیات فوق مشابه نوشتن بر روی سودا و چسباندن آن بر روی سطح مورد نظر است.
پس از چسباندن پودر مورد نظر ، استوانه حول یک کاغذ می‌چرخد. قبل از اینکه کاغذ زیر استوانه قرار بگیرد ، یک شارژ منفی توسط سیم انتقالی Corona به آن داده می‌شود. شارژ فوق به مراتب قویتر از شارژ منفی الکترواستاتیک مربوط به تصویر بوده و کاغذ قادر به رها کردن پودر مربوطه خواهد بود. همزمان با حرکت کاغذ (با سرعت معادل استوانه) بر روی کاغذ تصویر مربوطه درج خواهد شد.
به منظور ممانعت از چسبیدن کاغذ به استوانه ، بلافاصله پس از درج تصویر عملیات تخلیه شارژ توسط یک سیم Detac corona انجام خواهد شد. درنهایت ، چاپگر کاغذ را از بین یک Fuser (یک زوج غلتک گرم) عبور داده می‌شود. در حین انجام فرآیند فوق ، گرد جوهر پاشیده شده در کاغذ تنیده می‌گردد. غلتکها باعث حرکت کاغذ به سمت سینی خروجی خواهند شد. Fuser باعث گرم شدن کاغذ نیز خواهد شد، به همین دلیل زمانیکه کاغذ از چاپگر خارج می‌گردد ، داغ است.
چه عاملی باعث می‌شود که کاغذ سوزانده نشود؟
مهمترین عامل سرعت است. سرعت حرکت کاغذ توسط غلتکها بگونه‌ای خواهد بود که باعث عدم سوختگی کاغذ خواهد شد. پس از ریختن پودر بر روی کاغذ ، سطح استوانه تحت تأثیر یک لامپ تخلیه قرار می‌گیرد. این لامپ روشن تمام سطح "نور پذیر" استوانه را تحت تأثیر قرار داده و تصاویر الکتریکی را پاک خواهد کرد. در ادامه سطح استوانه توسط سیم شارژ Corna تحت تأثیر شارژ مثبت قرار می‌گیرد.
کنترل کننده
قبل از انجام هر گونه عملیات توسط چاپگر لیزری ، می‌بایست صفحه حاوی داده در اختیار آن قرار گرفته و در ادامه در رابطه با نحوه ایجاد خروجی مورد نظر تصمیم گیری می‌گردد. عملیات فوق بر عهده کنترل کننده چاپگر خواهد بود. کنترل کننده چاپگر به عنوان برد اصلی چاپگر لیزری ایفای وظیفه می‌نماید. کنترل کننده فوق از طریق یک پورت ارتباطی نظیر: پورت موازی و یا پورت USB با کامپیوتر ارتباط برقرار می‌نماید. در صورتیکه چاپگر به چندین کامپیوتر متصل باشد، کاربران متفاوت قادر به ارسال درخواستهای چاپ خود خواهند بود.

در این حالت کنترل کننده ، هر یک از درخواستهای واصله را بصورت جداگانه پردازش خواهد کرد. شکل زیر پورتهای متفاوت یک چاپگر لیزری را نشان می‌دهد. به منظور گفتمان بین کنترل کننده و کامپیوتر ، می‌بایست آنها با یک زبان مشترک صحبت نمایند. در چاپگرهای اولیه ، کامپیوتر یک نوع فایل متنی خاص را به همراه مجموعه‌ای از کدهای اطلاعاتی برای چاپگر ارسال می‌کرد. با توجه به ماهیت چاپگرهای اولیه و محدودیت فونتهای موجود ، روش فوق بخوبی تأمین کننده نیازهای اطلاعاتی چاپگر بود، امروزه از صدها نوع فونت استفاده می‌گردد.
بدین منظور لازم است که اطلاعات مورد نیاز چاپگر با استفاده از یک زبان پیشرفته در اختیار آن گذاشته شود. متداولترین زبانهای موجود در این زمینه زبان PCL(Printer Command Language) مربوط به شرکت هیولت پاکارد و "پوست اسکریپت" مربوط به Adobe است . زبانهای فوق برای تشریح صفحه از یک نوع بردار استفاده می‌نمایند. بردار فوق مقادیر ریاضی از اشکال geometric می باشند. ( بصورت مجموعه ای از نقاط نخواهد بود ) چاپگر بردار را اخذ و در ادامه آن را به یک صفحه bitmap تبدیل می نماید.
برخی از چاپگرها از یک دستگاه اینترفیش گرافیکی GDI) Graphical device interface) در عوض PCL استناندارد ، استفاده می‌نمایند. درسیستم فوق ، کامپیوتر بردار مربوط به نقاط را خود ایجاد می‌نماید، بدین ترتیب کنترل کننده پردازشی در این زمینه را انجام نداده و صرفا دستورالعملهای نقاط را برای لیزر ارسال می‌نماید. در اغلب چاپگرهای لیزری ، کنترل کننده می‌بایست عملیات مربوط به سازماندهی داده‌های دریافتی از کامپیوتر را خود انجام دهد. اطلاعات فوق شامل: دستورات مربوط به نوع عملیات ، نوع کاغذ ، نحوه برخورد با فونتها و ... است. کنترل کننده به منظور انجام عملیات مربوطه بطرز صحیح می‌بایست اطلاعات فوق را با اولویت درست دریافت نماید.
پس از سازماندهی داده‌ها ، کنترل کننده عملیات آماده سازی صفحه را آغاز خواهد کرد. تنظیم حاشیه‌ها ی متن ، سازماندهی کلمات و استقرار تصاویر مورد نظر و ... را انجام داده و ماحصل عملیات فوق ایجاد برداری حاوی نقاط متفاوت است. چاپگر بمنظور چاپ یک صفحه به اطلاعات فوق نیاز خواهد داشت.
در اکثر چاپگرهای لیزری ، کنترل کننده قادر به ذخیره درخواستهای مربوط به چاپ در حافظه اختصاصی خود است. با استفاده از ویژگی فوق ، کنترل کننده قادر به استقرار چندین کار در حافظه می‌باشد (ایجاد یک صف از کارها). پس از استقرار هر درخواست چاپ در حافظه اختصاصی ، امکان چاپ آنها در زمان مربوطه فراهم خواهد شد. در مواردی که از یک سند می‌بایست چندین نسخه چاپ گردد، داده‌های مربوطه صرفا یک بار برای چاپگر ارسال و بدین طریق در زمان صرفه جوئی خواهد شد.
سیستم لیزر
نقش سیتم لیزر چاپگر در ایجاد خروجی مورد نظر بسیار حائز اهمیت است. در چاپگرهای لیزری قدیمی ، سیستم فوق از عناصر زیر تشکیل شده بود: یک لیزر ، یک آینه قابل حرکت ، یک لنز. لیزر داده‌های مربوط به صفحه را دریافت (نقاط) و بر اساس اطلاعات فوق متن و تصویر مورد نطر را ایجاد می‌کرد. در هر لحظه یک خط افقی چاپ می‌گردید. همزمان با حرکت پرتو های نور بر روی استوانه ، لیزر یک پالس نوری برای هر یک از نقاط مورد نظر جهت چاپ را منعکس می‌نمود. برای فضاهای خالی پالسی تولید نمی‌گردید. لیزر نقشی در حرکت پرتوهای نور نداشته و باعث تابش نور از طریق یک آینه قابل حرکت است. همزمان با حرکت آینه ، توسط مجموعه‌ای از لنزها نور تابانده می‌گردید. با نتظیم فاصله بین آینه و نقاط در زمان تابش نور ، از بهمم ریختگی تصویر پیشگیری بعمل می‌آمد.
دستگاه لیزری صرفا در جهت افقی حرکت می‌کند. پس از پیمایش افقی ، چاپگر استوانه مربوطه را حرکت داده تا زمینه ایجاد خط بعدی توسط دستگاه لیزر فراهم گردد. برخی از چاپگرهای لیزری از مجموعه‌ای دیود نوری (LED) برای نوشتن محتویات صفحه استفاده می‌نمایند. هر یک از نقاط دارای نور اختصاصی خود خواهد بود. چاپگرهای با تکنولوژی فوق نسبت به چاپگرهایی که از دستگاه لیزری استفاده می‌نمایند ، دارای قیمت ارزانتری می‌باشند.
تونر
یکی از مهمترین شاخصهای یک چاپگر لیزری ، تونر است. تونز یک نوع پودر الکتریکی شارژ شده بوده که دارای دو عنصر اصلی: رنگ دانه و پلاستیک است. رنگ دانه‌ها تأمین کننده رنگ مورد نیاز می‌باشند (در چاپگرهای تک رنگ ، رنگ فوق مشکی است)، رنگ دانه‌ها با پلاستیک آمیخته شده‌اند. بدین ترتیب زمانی که تونر از بین غلتکهای داغ عبور می‌نماید ، گداخته خواهند گردید. پودر در یک toner hopper (یک محفظه کوچک در داخل یک روکش قابل حرکت) ذخیره می‌گردد. چاپگر تونر مورد نیاز خود را از طریق devloper unit (تأمین کننده دانه) از محفظه دریافت می‌دارد.

developer ، یک مجموعه از دانه‌های مغناطیسی با شارژ منفی است. دانه‌های فوق به یک پاک کن فلزی قابل چرخش ، متصل خواهند شد. با حرکت میله فوق دانه‌های مغناطیسی در محفظه گفته شده قرار خواهند گرفت. با توجه به اینکه دانه‌های مغناطیسی دارای شارژ منفی می‌باشند ، تأمین کننده دانه‌ها ، دانه‌های مثبت تونر را جمع آوری خواهد کرد. درادامه پاک کن ، ذرات را تمیز و آنها را برای استوانه ارسال می‌دارد. تصاویر الکترواستاتیک دارای شارژ منفی قویتر نسبت به تأمین کننده دانه‌ها بوده و استوانه شامل ذرات چسبانده شده را از خود دور می‌نماید.
در ادامه استوانه در طول کاغذ حرکت و به موازات آن کاغذ تحت تأثیر یک میدان قرار گرفته (یک سیم detac corona) و تخلیه الکتریکی می‌گردد. در وضعیت فوق تنها عاملی که باعث نگهداری تونر بر سطح کاغذ می‌گردد ، نیروی جاذبه است. به منظور چسباندن تونر بر روی سطح کاغذ ، می‌بایست کاغذ از طریق غلتکهای داغ بحرکت در آید. در اغلب چاپگرها ، Toner hopper ، developer و drum assembly در یک کارتریج قابل تعویض قرار می گیرند.
مزایای یک چاپگر لیزری
مهمترین مزایای چاپگرهای لیزری: سرعت ، دقت و مقرون به صرفه بودن است. یک لیزر فادر به حرکت بسیار سریع بوده و طبیعی است سرعت نوشتن آن به مراتب بیشتر از چاپگرهای جوهر افشان باشد. چاپگرهای لیزری بمراتب گرانتر نسبت به چاپگرهای جوهرافشان می‌باشند. در مقابل پودر مصرفی آنها زیاد گران نبوده و هزینه نگهداری آنان بالا نخواهد بود.
اصول کار چاپگرهای جوهر افشان

یک چاپگر جوهر افشان از بخش های زیر تشکیل شده است :
- هد چاپگر ، مهمترین المان در یک چاپگر جوهر افشان است . هد چاپگر دارای مجموعه ای از " افشانک ها " بوده که قطرات بسیار ریز جوهر را بر روی کاعذ پخش خواهد کرد.
- کارتریج . با توجه به نوع و شرکت سازنده چاپگر، کارتریج های متفاوتی وجود دارد. مثلا" ممکن است برای رنگ مشکی از یک کارتریج و یا رنگ مشکی با سایر رنگ ها در یک کارتریج واحد قرار گرفته شود.
- موتور Stepper . یک موتور stepper باعث حرکت سیستم هد ( هد چاپ و کارتریج های مربوطه ) در طول کاغذ می گردد. برخی از چاپگرها دارای یک نوع خاص موتور برای "پارک نمودن " سیستم هد در زمان عدم استفاده از چاپگر، می باشند. بدیت ترتیب سیستم هد چاپگر، پس از پارک شدن ، بصورت تصادفی حرکت نخواهند کرد .
- تسمه . دستگاه هد ، از طریق یک تسمه به موتور Stepper متصل می گردد . میله "تثبیت کننده " . سیستم هد، از یک میله تثبیت کننده بمنظور اطمینان از ثبات و استحکام هد در زمان حرکت ، استفاده می نماید.
دستگاه تغذیه کاغذ . این دستگاه از سه بخش مجزای زیر تشکیل شده است :
* سینی / تامین کننده کاغذ . اغلب چاپگرهای جوهر افشان دارای یک سینی بمنظور قرار دادن کاغذ می باشند. برخی دیگر از چاپگرها از یک Feeder استفاده می نمایند.
* غلتک ها . با استفاده از مجموعه ای غلتک ، کاغذ های موجود در سینی و یا Feeder به داخل چاپگر کشانده خواهند شد.
* موتور Stepper تغذیه کاغذ . موتور فوق غلتک ها را بمنظور حرکت کاغذ به میزان موردنیاز ، به حرکت در می آورد.

- منبع تغذیه . اکثر چاپگرها دارای یک منبع تغذیه برق اختصاصی برای خود می باشند.
- مدار کنترلی . یک برد مدار چاپی بوده که باعث کنترل تمام عناصر مکانیکی موجود در چاپگر می گردد.
- پورت های اینترفیس . پورت موازی همچنان از متداولترین روش های ارتباط یک چاپگر به کامپیوتر است . چاپگرهای جدید ، از پورت های USB نیز استفاده می نمایند. برخی از چاپگرها نیز ممکن است از طریق پورت سریال و یا پورت SCSI به کامپیوتر متصل گردند.
حرارت در مقابل لرزش
چاپگرهای جوهر افشان از تکنولوژی های متفاوتی برای ایجاد قطرات ( ذرات ) جوهر استفاده می نمایند. دو تکنولوژی رایج عبارتند از :
- حباب حرارتی . تکنولوژی فوق توسط شرکت های " کانن" و " هیولت پاکارد" ارائه شده است . در یک چاپگر حرارتی جوهرافشان ، ترانزیستورهای خاصی باعث ایجاد حرارت می گردند، در ادامه حرارت فوق باعث تبخیر جوهر شده تا حباب مورد نظر ایجاد گردد. همزمان با گسترش حباب ، مقداری از جوهر از افشانک ها خارج و بر روی کاغذ می ریزد. زمانیکه حباب پخش گردید ، یک خلا ایجاد تا باعث ممانعت از نشت بیشتر جوهر می گردد. چاپگرهائی از این نوع دارای 300 تا 600 افشانک ریز بوده و تمام آنها بصورت همزمان قطراتی را بر روی سطح کاغذ قرار خواهند داد. شکل زیر افشانک های یک چاپگر با تکنولوژی حباب حرارتی را نشان می دهد.
- جریان الکتریسته در اثر فشار . تکنولوژی فوق توسط شرکت " اپسون " ارائه شده است . در این تکنولوژی از کریستال های فشاری استفاده می گردد. برای هر افشانک از یک کریستال استفاده می گردد.( در پشت مخزن جوهر ) . کریستال همزمان با دریافت یک شارژ الکتریکی ضعیف ، باعث ایجاد ارتعاش در مخزن جوهر شده و همین امر باعث می گردد مقدار اندکی جوهر از افشانک خارج گردد. زمانیکه ارتعاش خاتمه یافت ، ارسال جوهر از طریق افشانک ها متوقف خواهد شد.

عملیات چاپ
پس از فعال نمودن گزینه " چاپ" در نرم افزارهای مربوطه ، عملیات متفاوتی بشرح ذیل انجام خواهد شد:
- اطلاعات مورد نظر از طریق نرم افزار مربوطه برای درایور چاپگر ارسال می گردد.

- درایور ، اطلاعات دریافتی را بگونه ای ترجمه خواهد کرد که برای چاپگر قابل فهم باشند. در این مرحله درایور بررسی خواهد کرد که آیا چاپگر برای عملیات چاپ آماده است ؟
- اطلاعات مورد نظر توسط درایور از طریق پورت مربوطه در اختیار چاپگر قرار داده می شوند.
- چاپگر اطلاعات ارسال شده توسط کامپیوتر را دریافت و بخشی از آنها را در یک بافر ذخیره می نماید. اندازه حافظه فوق می تواند محدوده ای از 512 کیلوبایت تا 16 مگابایت را شامل گردد. محدوده فوق بستگی به نوع چاپگر دارد.بدیهی است هر اندازه که میزان بافر فوق زیاد باشد ، امکان استقرار چندین سند برای چاپ فراهم خواهد شد.
- در صورتیکه چاپگر برای مدت زمانی بیکار باشد ، بصورت خودکار عملیات پاکسازی هد انجام خواهد شد. پس از اتمام عملیات فوق که Clean Cycle نیز نامیده می شود ، چاپگر آماده چاپ درخواست های جدید خواهد شد.

مدار کنترل کننده باعث فعال شدن موتور stepper بمنظور تغذیه کاغذ می شود. غلتک ها بحرکت در آمده و یک کاغذ از مخزن مربوطه ( سینی و یا Feeder) درون چاپگر کشانده می شود.
- پس از تغذیه کاغذ و استقرار آن در محل مربوطه ، موتور stepper با استفاده از تسمه مربوطه باعث حرکت دستگاه هد در طول صفحه می شود. حرکت گام به گام موتور stepper باعث تزریق جوهر از طریق افشانک های مربوطه در طول کاغذ می گردد.
- در هر ایستگاه تزریق ، قطرات متعددی بر روی کاغذ قرار می گیرد.
- در انتهای هرفاز ، کاغذ به میزان بسیار اندکی ( کسری از یک اینچ ) بسمت جلو کشانده می شود.

- فرآیند فوق تا تکمیل چاپ تمام صفحه تکرار خواهد شد. مدت زمان تکمیل چاپ یک صفحه، در چاپگرها متفاوت است . از واحدی با نام PPM ( تعداد صفحه در دقیقه ) برای مشخص نمودن تعداد صفحات قابل چاپ در چاپگرها استفاده می گردد. مقدار فوق کاملا" متغیر بوده و به عوامل متفاوتی از جمله نوع چاپگر ، سپاه سفید ، رنگی و ... بستگی خواهد داشت .
- پس از اتمام عملیات چاپ ، هد چاپگر بمنظور ممانعت در مقابل حرکات تصادفی وآسیب های احتمالی " پارک " می گردد.
کاغذ و جوهر
چاپگرهای جوهر افشان بسیار ارزان قیمت می باشند. قیمت این نوع چاپگرها از یک چاپگر لیزری سیاه و سفید نیز پایین تر است . اکثر تولید کنندگان، سعی در تولید و عرضه این نوع چاپگرها با قیمت مناسب دارند. قیمت کارتریج این نوع از چاپگرها نسبت به خود چاپگر گرانتر است .زمانیکه سخت افزاری بفروش می رسد ، در ادامه می بایست سایر سخت افزارها و عناصر مرتبط با آن را نیز تهیه کرد. زمانیکه چاپگر با قیمت ارزان تهیه گردد ، می بایست در ادامه کارتریج های آن را بمنظور استفاده ، تامین کرد. شاید سیاست تولیدکنندگان، عرضه چاپگر با قیمت ارزان و ارائه کارتریج با قیمت مناسب تر ( خیلی ارزان خیر ! ) باشد. نمی توان چاپگری را از یک تولیدکننده تهیه و کارتریج آن را از تولید کننده دیگر تامین نمود!

کاغذ استفاده شده در چاپگرهای جوهر افشان تاثیر مستقیمی بر کیفیت تصویر چاپ شده خواهد داشت .کاعذهای استفاده شده ، می بایست شفاف و عاری از هر گونه موج و خش بر روی سطح کاغذ باشند .
مزایای چاپگرهای جوهر افشان
• کیفیت چاپ عکس عالی است
• چاپگر های جوهر افشان برای مصارف خانگی آن قدر سریع هستند. گرچه اکثر آنها از کندترین چاپگر لیزری کندتر اند ولی بیشتر نیازهای مردم را برآورده می کنند .
• چاپگر های جوهر افشان نوعاً از چاپگر های لیزری ارزان تر اند
معایب چاپگرهای جوهر افشان
1- سینی ای که در آن کاغذ ورودی به چاپگر قرار می گیرد کم ظرفیت است یعنی تعداد کمی کاغذ جا می گیرد که این یکی از معایب این دسته از چاپگر هاست .
2- هزینه چاپ هر صفحه به طور متعارف از هزینه چاپ یک صفحه که با چاپگر لیزری چاپ شده است گران تر است .
3- کیفیت این نوع چاپگر ها تا حد زیادی بسته به کیفیت کاغذ ورودی هم دارند یعنی این چاپگر ها برای چاپ روی نامه و پاکت و از این نوع بسیار مناسب نیست .
4- اگر به جوهر روی کاغذ رطوبت برسد، تصویر خراب می شود .

My Name Is SRM KAbir

جمعه 4/9/1390 - 16:4 - 0 تشکر 392517

 رم چیست؟و در کامپیوتر چه کاری انجام می دهد؟

تعاریف زیادی از رم کامپیوتر شده ولی باز هم در ذهن بعضی ها این سوال پیش می آید که یک حافظه موقت به چه دردی می خورد؟
در اینجا با یک مثال ساده و روان نقش رم Ram را در کامپیوتر توضیح خواهم داد.  

فرض کنید در یک کتابخانه مشغول به کار هستید.
شما مسئول این هستید که کتاب هایی را که جدید خریداری شده اند را در قفسه ها مرتب و دقیق بچینید!
در اینجا شما با حجم عظیم کتابها روبه رو هستید و قادر به این نیستید که با همان سرعت و تعداد که کتاب وارد می شود با دقت در سر جای خود قرار دهید.
پس مجبور برای مدت کوتاه و موقت کتاب ها را در یکجا مثلا روی میز قرار دهید تا بتوانید سر فرصت آنها را یک به یک در قفسه بگذارید.
در اینجا شما نقش هارد دیسک و  رم کامپیوتر نقش همان میز را ایفا می کند.
یعنی اطلاعاتی که با سرعت از سی پی یو دریافت می شود را برای مدت کوتاه در خود نگه     می دارد سپس با سرعت کمتر تحویل هارد دیسک کامپیوتر می دهد.
رم کامپیوتر با رم گوشی های موبایل فرق دارد.
در گوشی های موبایل رم یک حافظه ی طولانی است اما در کامپیوتر فقط برای مدت خیلی کوتاه اطلاعات را نگه می دارد سپس تحویل هارد می دهد و از خود پاک می کند .

My Name Is SRM KAbir

جمعه 4/9/1390 - 16:5 - 0 تشکر 392518

کش cpu چیست؟  

نگاه ساده:

Cache Memory یا حافظه نهان، یک حافظه بسیار سریع از نوع استاتیک است که داخل خود cpu قرار دارد.  


بدلیل اینکه بسیاری از عملیات کامپیوتر تکراری و قابل پیش بینی است و تراشه های سیلیکان بسیار سریعتر از درایوهای دیسک مکانیکی می باشند، سرعت دسترسی به اطلاعات با قرار گرفتن در این بخش، بسیار سریعتر می شود. اطلاعات بصورت اطلاعات برنامه، آدرسهای حافظه یا داده می باشند. این حافظه بین CPU و Ram قرار می گیرد. حافظه نهان با استفاده از الگوریتمهای پیچیده خود، پیش بینی می کند که پردازنده در مراحل بعدی پردازش به چه اطلاعاتی نیاز خواهد داشت و نتیجه را درون خودش ذخیره می کند. زمانیکه پردازنده نیاز به داده ای پیدا می کند ابتدا Cache را چک کرده و در صورت وجود آن در کش از داخلش می خواند، بدین ترتیب چون پردازنده بیتهای اطلاعاتی را از فضای داخل خود بدست می آورد ، خیلی سریعتر عمل می کند . ( تا اینکه این اطلاعات را از درون حافظه اصلی سیستم بیرون بکشد ) اما اگر داخل Cache نباشد ، پردازنده به حال انتظار می رود تا داده مورد نظر از حافظه اصلی به Cache رسیده و از آنجا نیز در اختیار پردازنده قرار بگیرد . بنابراین هر چه حافظه نهان بزرگتر باشد، کارایی نیز بیشتر است.

از دیدگاه gsm-all

کش یک حافظه بسیار گران قیمت است که حتی در طول مدت چندین سال از ارائه آن بازهم قیمت آن با کاهش رو به رو نشده است. این که کش چه کاری انجام می دهد مورد توجه بسیاری از افرادی است که از سیستم رایانه ای بهره می برند. همانطور که می دانیم سرعت دسترسی به اطلاعات در حافظه فرار RAM بسیار پائین تر از سرعت دسترسی به داده ها در CPU است. CPU به دلایل مختلف بسیار سریعتر از تمامی قطعات موجود در یک سیستم سخت افزاری عمل می کند. میلیون ها دیود و ترانزیستور در CPU باعث می شوند تا با سرعتی سرسام آور یک پردازش اطلاعات انجام گیرد ، سرعت RAM و هارد دیسک ها به هیچ وجه قابل مقایسه با سرعت پردازش CPU نیست. در نظر بگیریم برای مثال یک جوی آب باریک داریم و یک شیر آب بسیار بزرگ که آب بسیار زیادی از آن خارج می شود. اگر شیر آب را تا آخرین مقدار بازکنیم از جوی آب سر ریز خواهد شد و در این شرایط اگر بخواهیم حتی قطره ای آب هدر نرود می بایست حتما شیر آب را به مقداری تغییر دهیم که با جوی باریک برابری داشته باشد. این مثال مصداق هارد دیسک ، RAM و پردازنده است. سرعت پردازنده چون بسیار بالاتر ازاجزای دیگر سیستم است مدام باید منتظر بماند تا از همان جوی آب که در رایانه BUS نامیده می شود ، اطلاعات به اجزای مختلف سیستم وارد شوند. پس سرعت پردازش داده ها در پردازنده اصلی بسیار بالاتر از دیگر قطعات سیستم سخت افزاری است.

در این جاست که حافظه نهان کش به داد پردازنده رسیده و باعث می شود تا CPU با پیش بینی حرکات بعدی کاربر تا اندازه زیادی هم به قطعات دیگر رسیدگی کند و هم به دستورات کاربر سریعتر پاسخ دهد. کش حافظه ای بسیار سریع است این حافظه با سرعتی فوق تصور ما اطلاعات را در خود نگهداری و در مواقع لازم از آن بهره می برد. پردازنده برای این که سرعت سیستم را تا حد بالایی نگه دارد پس از یک سری کارها ، در حافظه کش آنچه که احتمال می دهد در مرحله بعدی کاربر انجام دهد را نگهداری می کند بدین ترتیب دیگر لازم نیست که از اول همه کارها انجام شود. برای مثال و برای روشن شدن این مطلب ، نمونه ای را ذکر می کنیم. فردی برای خوردن یک وعده غذا همیشه برنامه دارد. یعنی روز اول یک نوع ، روز دوم یک نوع دیگر و … و هربار هم تنها به یک رستوران غذا سفارش می دهد. پس ازگذشت یک مدت رستوران متوجه برنامه هفتگی این فرد شده و غذاها را همیشه طبق آمار زودتر آماده می کند. بدین ترتیب سرعت رسیدن غذاها به مقصد سریع تر انجام می شود. اما پس از گذشت مدتی نوع غذاها تغییر می کند. علاوه بر انواع قبلی یک سری غذا جدید هم اضافه می شود. در این جاست که رستوران باید غذاهای جدید را هم در لیستی دیگر آماده سازد ، این دو به مانند همان کش و دیگر اجزای سیستم عمل می کنند.

دو میز هم به مانند L1 و L2 هستند. این که گفتته می شود یک سیستم فول کش است بدین معناست که از هردو L1 و L2 بهره می برد و پردازنده ای که تنها L1 را دارد پس Half Cache است. پس وجود کش تا حد بسیار زیادی به افزایش سرعت کار سیستم کمک می کند. عدم وجود کش هرچند هم که بهترین سیستم سخت افزاری باشد ، اما فقدان آن مطمئنا حس خواهش شد. نکته بعدی در این مورد این که آیا همیشه کش خوب است یا نه بالعکس گاهی مشکل ساز هم می شود. کش گاهی خوب و گاهی بد است. سرعت را افزایش می دهد اما از طرفی هم باعث کرش ( Crash ) شدن سیستم می شود و این مورد بیشتر تر Full Cache ها رخ می دهد. نه تنها در سخت افزار بلکه در نرم افزارها هم کش وجود دارد ، در مرورگر معروف موزیلا کش نیز وجود دارد ، حتما به این مورد برخورد کرده اید که فایرفاکس Crash می شود ، دلیل این امر پرشدن کش داخلی مرورگر می باشد. تنها مشکلی که کش می تواند ایجاد کند چه در سخت افزار و چه در نرم افزار Crash شدن سیستم است که در سخت افزار با یک ریست کلی سیستم ، به حالت اولیه باز خواهد گشت.

در جای دیگر هم کش مورد استفاده قرار می گیرد و آن هم سیستم Cache Server شرکت های ارائه دهنده سرویس های اینترنتی است. در این سیستم مدیر ISP با توجه به زمانی معین آمار سایت هایی که بیشترین بازید را دارند در کش سرور خود قرار داده و بدین ترتیب همان سایت ها بسیار سریعتر برای کاربران بارگذاری خواهند شد. البته این مورد به همین سادگی که گفته شد هم نیست.

نتیجه آن که کش یک حافظه بسیار گران قیمت و البته بسیار مفید است که قادر است تا سرعت عملکرد سیستم را تا حد زیادی افزایش دهد. گاهی مفید و گاهش مشکل ساز است ، اما بودنش بهتر از نبودن آن است

My Name Is SRM KAbir

جمعه 4/9/1390 - 16:7 - 0 تشکر 392523

 مانیتور Monitor یکی از عناصر سخت افزاری مهم در کامپیوتر است که از آن بعنوان دستگاه استاندارد خروجی و در جهت  نمایش اطلاعات استفاده می گردد.  تمامی کاربران کامپیوتر بمنظور مشاهده خروجی مناسب ، نیازمند استفاده از یک مانیتور مطلوب می باشند. انتخاب یک مانیتور به عوامل متفاوتی نظیر مشخصات فنی و نوع کاربرد آن ، بستگی دارد .اولین نمایشگرها ( مانیتورهای مبتنی بر متن )  بمنظور استفاده در کامپیوترهای شخصی در سال 1970 ، ارائه گردیدند. از سال 1970 تاکنون،  مدل ها ی متفاوتی از مانتیتورها با بهره گیری از تکنولوژی های متفاوت و ارائه قابلیت های مختلف ، تولید و عرضه شده اند . مانیتورهای ( CRT ( Cathod Ray Tube  و مدل های متفاوت  ( LCD ( Liquid Crystal display  ، نمونه هائی از مانیتورهای ارائه شده طی سالیان گذشته و اخیر می باشند. در این مقاله قصد داریم به برخی از پرسش های متداول در زمینه انتخاب یک مانیتور پاسخ داده و از این رهگذر با ضوابط انتخاب صحیح یک مانیتور بیشتر آشنا شویم .در ابتدا لازم است با برخی اصطلاحات مرتبط با مانیتور که در این مقاله از آنان استفاده شده است ، آشنا شویم .

اصطلاحات
•  Aperture Grille : در تکنولوژی فوق ، بمنظور ایزوله نمودن پیکسل ها  بصورت افقی از مجموعه ای سیم های عمودی استفاده می گردد.مانیتورهائی  که از تکنولوژی فوق استفاده می نمایند، دارای شفافیت و وضوح تصویر مناسبی می باشند.  پیکسل ها با توجه به ماهیت خطوط پویش استفاده شده بمنظورنگاشتن تصویر، بصورت عمودی از یکدیگر متمایز می گردند.
•  Aspect Ratio  : نسبت  پهنای  تصویر به ارتفاع  را می گویند و  برای اکثر مانیتورهای موجود ،  3 : 4  می باشد .
• Asset Control : ویژگی فوق، باعث صرفه جوئی در زمان بمنظور ردیابی مانیـتورها در شبکه می گردد. در صورتیکه مانیتور دارای ویژگی فوق بوده و از آن بهمراه نرم افزارهای ضروری در شبکه استفاده گردد ، امکان بازیابی اطلاعات لازم بمنظور ردیابی مانیتورها ، فراهم می گردد.(  شماره سریال مانیتور ، مدل و ... ) . اطلاعات فوق، برای مدیران شبکه بسیار مفید خواهد بود .
• Bandwidth  : سرعت ( بر حسب مگاهرتز ) داده دریافتی توسط مانیتور از پردازنده کارت گرافیک را می گویند . هر اندازه میزان سرعت فوق بیشتر باشد ، تصاویر با وضوح و شفافیت بهتری نمایش داده می شوند ( خصوصا" در مواردیکه دقت بالا، انتخاب شده باشد ) .
• Color Convergence  : پارامتر فوق ، معیاری بمنظور سنجش نحوه تلاقی سه تفنگ رنگی ( قرمز ،سبز ، آبی ) درهر پیکسل بوده و وضوح بهتر تصاویر را در صورت همگرائی  مناسب ، بدنبال خواهد داشت .
•  Conventional Tube  ، متداولترین لامپ استفاده شده در مانیـتورها ،طی سالیان گذشته بوده است . مانیتورهائی که از لامپ تصویر پانزده اینچ و یا بالاتر استفاده نموده اند ، هم اینک درصدد استفاده از  صفحات مسطح و یا سایر لامپ های تصویر ، می باشند .
• Dot Pitch  :  یک واحد اندازه گیری بمنظور محاسبه فاصله بین مراکز دو نقطه نورانی  با رنگ مشابه بر روی نمایشگر می باشد .هر اندازه نقاط به یکدیگر نزدیک باشند ،مقدار پارامتر فوق کمتر شده و تصاویر از وضوح بهتری برخوردار خواهند بود .
• Energy Star  :  استاندارد ارائه شده توسط Environmental Protection Agency )EPA) ، بمنظور تولید و استفاده از کامپیوترهای شخصی با هدف بهینه سازی مصرف انرژی  می باشد.استاندارد فوق ، اولین مرتبه در 17 ژوئن  1993 ارائه گردید.مصرف انرژی کامپیوترها و یا مانیتورهائی که از استاندارد فوق تبعیت می نمایند ، می بایست در پائین ترین وضعیت ممکن ، به کمتر از30 وات تنزل یابد.
• Flat-Screen Color CRT Monitor  : مانیتورهائی رنگی که دارای صفحات نمایشگرمسطح  می باشند. نمایشگرهای  مسطح نسبت به نمایشگرهای غیرمسطح ،  علاوه بر ارائه تصاویر با کیفیت مطلوبتر ،  کاهش تشعشعات را نیز بدنبال خواهند داشت .
• MPR-II  : استانداردی بمنظور کاهش انتشار امواج الکترواستاتیک و الکترو مغناطیسی می باشد . MPR 1990 یا MPR II استاندارد تعریف شده بمنظور سنجش میزان تشعشعات از دستگاه هائی نظیر مانیتور است .
• Phosphor : مواد بر روی صفحه که در واکنش  به سیگنال تولید شده توسط تفنگ های پرتاپ الکترون ، از خود نور ساطع می نمایند .
• Pixel ، از کلمات Picture element  اقتباس شده است . پیکسل ها ، نقاط کلیدی موجود  بر روی صفحات نمایشگر بمنظور ایجاد تصاویر می باشند .
• Pixel Clock Speed  : فرکانس و یا سرعت نوشتن پیکسل ها ی مربوط به یک تصویر بر روی صفحه نمایشگر می باشد. هر اندازه میزان سرعت فوق بالا باشد ، لرزش تصاویر کمتر خواهد شد.
• Refresh Rate  : به سرعت پویش و بازنویسی اطلاعات بر روی یک صفحه نمایشگر ، اطلاق می گردد.در فرکانس های بالاتر، با توجه به اینکه پیکسل ها با سرعت بیشتری فعال می گردند ،لرزش تصاویر کمتر خواهد شد ( مهمترین عامل لرزش تصویر ، کم نوری است ) . به پارامتر فوق ، فرکانس عمودی نیز گفته می شود .
• Resolution  : به تعداد پیکسل های نمایش داده شده افقی و عمودی بر روی صفحه ، گفته می شود. هر اندازه میزان پارامتر فوق افزایش یابد ، امکان نمایش تصاویر بیشتری بر روی نمایشگر بدون ضرورت استفاده از  Scrolling ، فراهم می گردد .
• Scan Rate  : پارامتر فوق ، سرعت ( بر حسب کیلوهرتز )  ترسیم یک سیگنال خط افقی بر روی نمایشگر را مشخص نموده و هر اندازه مقدار پارامتر فوق بیشتر باشد ،  تصاویری  واضح تر در دقت های  بالا ایجاد خواهد شد . به پارامتر فوق ، فرکانس افقی نیز می گویند .
• Shadow Mask  : صفحات فلزی بهمراه سوراخ هائی درون آنان که تفنگ الکترون از بین آنان،پرتوهای الکترون را بمنظور تولید پیکسل ها بر روی نمایشگر ، ارسال می نماید .
• Stripe Pitch  : یک واحد اندازه گیری بمنظور محاسبه فاصله بین مراکز دو نوار با رنگ مشابه که باعث ایجاد یک تصویر بر روی صفحه نمایشگر می گردد . هر اندازه نوارها ی رنگی به یکدیگر نزدیکتر باشند ، مقدار پارامتر فوق کاهش و بدنبال آن وضوح تصویر بهبود می یابد .
• Viewing Angles   : به  زاویه افقی و یا عمودی که کاربر قادر به مشاهده تصاویر بدون کاهش کیفیت رنگ و شفافیت تصویر می باشد ، اطلاق می گردد.
جایگاه مانیـتور در زمان ارتقاء سیستم ، اکثر کاربران ترجیح می دهند که مانیتور خود را نگه داشته و از آن همچنان استفاده نمایند . با توجه به اینکه عمر مفید یک مانیتور بیش از پنج سال برآورد می شود ، تصمیم بر استفاده از مانیتور قبلی در زمان ارتقاء سیستم ،حرکتی منطقی و اصولی است. در صورتیکه مانیتور موجود از نوع پانزده اینچ است که صرفا" قادر به نمایش  متن با  دقت 800 در 600 ، می باشد ، استفاده از مانیتور قبلی می تواند پیامدهای منفی از بعد کارآئی و بهره وری کاربران را بدنبال داشته باشد . برخی از کاربران در زمان ارتقاء سیستم ، تمایل دارند که مانیتورهای CRT قبلی خود را به مانیتورهای LCD مسطح تبدیل نمایند . بر اساس آمارهای  موجود ، میزان فروش  مانتیورهای LCD در سال 2003 برای اولین مرتبه بیش از مانیتورهای CRT  بوده است .
اکثر تولید کنندگان مانیتور، مدل هائی را تولید و عرضه نموده اند که علاوه بر دارا بودن قیمت مناسب از پتانسیل های مطلوبی نیز برخوردار می باشند. از این نوع مانییتورها می توان در موارد متعددی استفاده بعمل آورد.    Resolution و Refresh Rate در این نوع از مانتیورها  نیز مناسب می باشد . تولید کنندگان ، علاوه بر عرضه مانیتـورهای فوق ، اقدام به تولید و ارائه  مانیتورهای حرفه ای تر نیز نموده اند .مانیتورهای فوق دارای کیفیت بمراتب بالاتری بوده و از پتانسیل های بیشتری نظیر : کنترل های تنظیم تصویر ، پورت های USB 2.0  ، گزینه های متفاوت ارگونومی ( نظیر تنظیم ارتفاع  ) و Resolution بالا ، استفاده می نمایند.  برخی از مانیتـورهای حرفه ای دارای Asset Control بمنظور ارائه تسهیلات لازم  در خصوص ردیابی مانیتورها  در شبکه می باشند .
گرافیست ها ، معمولا" مانیتـورهای CRT را به مانیتـورهای دیگر ترجیح می دهند، چراکه این نوع از مانیتورها  رنگ ها را واقعی تر نمایش می دهند. کاربرانی که اکثر فعالیت و استفاده آنان ازکامپیوتر مبتنی بر متن می باشد، تمایل بیشتری به استفاده از مانیتورهای LCD را دارند ، چراکه محدوده ( مرز) پیکسل ها  در مانتیتورهای LCD ، بدرستی تعریف  و رعایت می گردد ( در صورت تمرکز بر روی حروف ، وضعیت نمایش مطلوب خواهد بود ) . استفاده کنندگان از بازیهای کامپیوتری نیز مانیتـورهای CRT را ترجیح می دهند ، چراکه فرآیند ترسیم مجدد صفحات در مانیتورهای LCD ،  با کندی بیشتری انجام می شود ( مشاهده دنباله ای از یک تصویر گرافیکی و یا  وجود شبحی از تصویر قبلی ) .

ویژگی ها ی مهم  از مهمترین ویژگی های مرتبط با مانیتورهای LCD  ، می توان به موارد زیر اشاره نمود : 
•  Native Resolution : با توجه به اینکه مانیتورهای LCD از یک ماتریس مشتمل بر سلول، بمنظور نمایش تصاویر استفاده می نمایند، دارای یک Resolution  ثابت ( ذاتی )  بوده که در آن Resolution  کیفیت تصویر در بهترین وضعیت خود خواهد بود. یک مانیتور پانزده اینچ LCD ، دارای یک Native Resolution معادل 1024 در 768 می باشد .این در حالیست که اکثر مانیتـورهای هیفده ، هیجده و نوزده اینج  از یک Native Resolution معادل 1280 در 1024 ، استفاده می نمایند. درصورتیکه تنظیم مانیتور پایئن تر ازNative Resolution  انجام شود،تصاویر به نمایش درآمده ، حالت طبیعی  خود را از دست می دهند( مات و کدر ) ، چراکه نمایشگر صرفا" بخشی از پیکسل های مربوطه به خود را استفاده نموده و بمنظور نمایش تصویر در صفحه ، Scale خود را افزایش خواهد داد. با اینکه تکنولوژی های Scaling در طی سالیان اخیر بهبود پیدا یافته اند ،ولی نتایج همچنان غیرمطلوب می باشد( عدم رضایت کاربران ) . در مواردیکه  Native Resolution مانـیتورهای LCD ، پاسخگوی تمامی نیازهای استفاده کننده  می باشد ، انتخاب آنان منطقی خواهد بود.
• Viewing Angle : با توجه به اینکه در مانیتـورهای LCD ، نور از طریق کریستال های مایع  در نمایشگر عبور داده می شود، زمانیکه مستقیما" در مقابل آنان ایستاده باشیم ، بهترین وضعیت نمایش را مشاهده خواهیم کرد. در صورتیکه زاویه مشاهده خود را تغییر دهیم ( حرکت به گوشه ها و یا بالا و پائین ) ، میزان تابناکی نور افت خواهد کرد . موضوع فوق ، یکی از دلایل ترجیح مانتیورهای CRT  به مانیـتورهای LCD توسط گرافیست ها و کاربرانی است که حجم عمده فعالیت آنان گرافیک می باشد . سایر کاربران ، می توانند با وضعیت فوق، مدارا نمایند.
Viewing Angle یک مانتیور LCD ( بر حسب درجه اندازه گیری می شود ) ، نشاندهنده قدرت انعطاف در مقابل حرکت و جابجا شدن بین گوشه ها ، پائین و یا بالای  مرکز نمایشگر بدون ازدست دادن  کیفیت تصویرمی باشد. تاکنون هیچگونه روش استانداری برای اندازه گیری Viewing Angle ایجاد نشده است .اعداد اعلام شده توسط تولیدکنندگان بر مبنای یک استاندارد واحد نبوده و صرفا" می تواند معیاری در بین مانتیورهای تولید شده توسط یک تولید کننده باشد . بهترین روش قضاوت در رابطه با Viewing Angle یک مانیـتور ، مشاهده مستقیم مانیتور و بررسی عملی آن می باشد . در این راستا می توان برخی از مدلهائی را که از یک حداقل مشخص شده ، پائین تر می باشند را حذف و عملا" آنان را بررسی نکرد . یکی از پارامترهای مهم در انتخاب مانیتـورهای بزرگ ، دامنه و محدوده  Viewing Angle می باشد .مثلا"  یک مدل پانزده اینچ ، ممکن است صرفا" توسط یک کاربر استفاده گردد که وی نیز مستقیما" در مقابل مانیتـور قرارگرفته و از آن استفاده می نماید.بنابراین در صورتیکه مقدار Viewing Angle  معادل   120 درجه و یا بیشتر باشد، نیاز کاربران مرتفع خواهد شد. در مانیتورهای هیفده اینچ و یا بالاتر ،حداقل زاویه دید 150 درجه پیشنهاد می گردد.اغلب کاربران این نوع مانیتورها تمایل دارند که از مانیتور بصورت مشترک استفاده نمایند ( خصوصا" در مواردیکه بصورت گروهی بر روی یک پروژه و یا  تمرین کار می شود ) .
یکی از عوامل موثر در Viewing Angle ، تکنولوژی استفاده شده در رابطه با پیکسل ها است . در مانـیتورهای هیجده  اینچ LCD  و بالاتر ، از جدیدترین فنآوری در ارتباط با پیکسل ها استفاده شده که افزایش زاویه دید( مشاهده ) را بدنبال خواهد داشت . در مانیتورهای پانزده اینچ LCD ، تولید کنندگان از پانل های ارزان قیمت استفاده نموده که باعث کاهش زاویه دید می گردد . در تعداد زیادی از مانیتورهای  LCD جدید ، امکان چرخش  و یا تنظیم نمایشگر وجود داشته و همین موضوع باعث بهبود و پوشش زاویه دید بهتری می گردد .
• Contrast  : پارامتر فوق ، تفاوت  دانسیته نور بین روشنترین رنگ سفید و تیره ترین رنگ مشکی را که یک مانیـتور LCD قادر به تولید آنان می باشد را نشان می دهد . در این رابطه پیشنهاد می گردد که مانیتوری با نسبت  1 : 400 و یا بهتر از آن ، انتخاب گردد .
• Brightness : پارامتر فوق ، حداکثر میزان نوری که از یک صفحه نمایشگر بمنظور نمایش "سفیدمحض" ساطع می گردد را نشان می دهد (ارسال تشعشعات در هر متر مربع ( cd/m2 ) ) . تقریبا" تمامی مانیـتورهای LCD ، دارای  Brightness معادل دویست و پنجاه cd/m2  و یا بیشتر می باشند . ( مانیتورهای CRT دارای Brightness معادل یکصد می باشند) .
• دیجیتال در مقابل آنالوگ :  در صورتیکه بر روی سیستم یک کارت گرافیک با خروجی ویدئو دیجیتال نصب شده باشد ، می توان از یک LCD که دارای ورودی دیجیتال می باشد ، استفاده نمود . در چنین حالتی ضرورتی به تبدیل آنالوگ به دیجیتال و برگشت مجدد ، وجود نداشته و کیفیت تصویر بمراتب بهتر خواهد بود .در صورتیکه کارت گرافیک نصب شده بر روی سیستم دارای یک پورت DVI نمی باشد ، می توان با توجه به امکان ارتقاء و یا تعویض سیستم در آینده ، یک مانیتور دیجیتال LCD را انتخاب نمود.

My Name Is SRM KAbir

جمعه 4/9/1390 - 16:28 - 0 تشکر 392531

هر رایانه تنها دارای یک مجموعه کم تعداد از دستورالعملهای ساده و تعریف شده می‌‌باشد. از انواع پرکاربردشان می‌توان به دستورالعمل «محتوای خانه ۱۲۳ را در خانه ۴۵۶ کپی کن!»، «محتوای خانه ۶۶۶ را با محتوای خانه ۰۴۲ جمع کن، نتایج را در خانه ۰۱۳ کن!»، «اگر محتوای خانه ۹۹۹ برابر با صفر است، به دستورالعمل واقع در خانه ۳۴۵ رجوع کن!».
دستورالعمل‌ها در داخل رایانه بصورت اعداد مشخص شده‌اند - مثلاً کد دستور العمل (copy instruction) برابر ۰۰۱ می‌تواند باشد. مجموعه معین دستورالعمل‌های تعریف شده که توسط یک رایانه ویژه پشتیبانی می‌شود را زبان ماشین می‌‌نامند. در واقعیت، اشخاص معمولاً به [زبان ماشین]] دستورالعمل نمی‌نویسند بلکه بیشتر به نوعی از انواع سطح بالای زبانهای برنامه نویسی، برنامه نویسی می‌کنند تا سپس توسط برنامه ویژه‌ای (تفسیرگرها (interpreters) یا همگردانها (compilers) به دستورالعمل ویژه ماشین تبدیل گردد. برخی زبانهای برنامه نویسی از نوع بسیار شبیه و نزدیک به زبان ماشین که اسمبلر (یک زبان سطح پایین) نامیده می‌شود، استفاده می‌کنند؛ همچنین زبانهای سطح بالای دیگری نیز مانند پرولوگ نیز از یک زبان انتزاعی و چکیده که با زبان ماشین تفاوت دارد بجای دستورالعمل‌های ویژه ماشین استفاده می‌کنند.

معماری ها

در رایانه‌های معاصر واحد محاسبه و منطق(ICU) را به همراه واحد کنترل در یک مدار مجتمع که واحد پردازشی مرکزی (CPU) نامیده می‌شود، جمع نموده اند. عموما، حافظه رایانه روی یک مدار مجتمع کوچک نزدیک CPU قرار گرفته. اکثریت قاطع بخش‌های رایانه تشکیل شده‌اند از سامانه‌های فرعی (به عنوان نمونه، منبع تغذیه) و یا دستگاههای ورودی/خروجی.
برخی رایانه‌های بزرگ‌تر چندین CPU و واحد کنترل دارند که بصورت هم‌زمان با یکدیگر درحال کارند. این‌گونه رایانه‌ها بیشتر برای کاربردهای پژوهشی و محاسبات علمی بکار می‌روند.
کارایی رایانه‌ها بنا به تیوری کاملاً درست است. رایانه داده‌ها و دستورالعمل‌ها را از حافظه اش واکشی (fetch) می‌کند. دستورالعمل‌ها اجرا می‌شوند، نتایج ذخیره می‌شوند، دستورالعمل بعدی واکشی می‌شود. این رویه تا زمانی که رایانه خاموش شود ادامه پیدا می‌کند. واحد پردازنده مرکزی در رایانه‌های شخصی امروزی مانند پردازنده‌های شرکت ای-ام-دی و شرکت اینتل از معماری موسوم به Pipeline استفاده می‌شود و در زمانی که پردازنده در حال ذخیره نتیجه یک دستور است مرحله اجرای دستور قبلی و مرحله واکشی دستور قبل از آن را آغاز می‌‌کند. همچنین این رایانه‌ها از سطوح مختلف حافظه نهانگاهی استفاده می‌کنند که در زمان دسترسی به حافظه اصلی صرفه جویی کنند.

My Name Is SRM KAbir

جمعه 4/9/1390 - 16:35 - 0 تشکر 392537

در حالی که اینتل همچنان به عنوان یک غول سخت افزاری یکه تازی بی چون چراست از قلمروی خود پا فراتر گذاشته و یک سیستم ضدسرقت بسیار جالب تولید کرده است. اگر تاکنون نام کمپانی Lo-jack را نشنیده اید باید بگویم این یک شرکت بسیار موفق در زمینه ردیابی اتومبیل های دزدی است. و آن گونه که به نظر می رسد اینتل و Lo-jack در این زمینه همکاری کرده اند تا یک سیستم ضدسرقت جدید برای لپ تاپ ها ارائه دهند. اینتل سخت افزار لازم را برای کارکرد این سیستم و Lo-jack سرویس های ردیابی و بازپس گیری را فراهم کرده است.

تکنولوژی ضدسرقت اینتل چیست؟

تکنولوژی ضدسرقت اینتل در حقیقت سخت افزاری است که در درون لپ تاپ جاسازی شده است. اگر شما هم چنین لپ تاپی داشته باشید  تا زمانی که سیستم ضدسرقت آن فعال شود احتمالاً هیچ تفاوتی با یک لپ تاپ معمولی از این نظر احساس نخواهید کرد. اگر لپ تاپ شما دزدیده یا گم شود این مکانیزم آن را قفل خواهد کرد. و سارق هنگامی که می خواهد لپ تاپ را روشن کند با صفحه ای سیاه روبرو خواهد شد که در آن پیغامی را می بیند و از او می خواهد تا کد ضدقفل را وارد کند ولی سارق نخواهد توانست این کد را پیدا کند. به همین سادگی.

این سیستم چگونه کار می کند.

راههای مختلفی برای فعال کردن سیستم ضدسرقت اینتل وجود دارد. اگر لپ تاپ شما گم شود یا دزدیده شود می توانید از کمپانی Lo-jack بخواهید آن را قفل کند. و به محض اینکه فردی با این لپ تاپ به اینترنت متصل شود با قفل شدن سیستم مواجه خواهد شد. اما اگر هنوز این روش برای شما کافی نیست می توانید از سیستم قفل کن خودکار استفاده کنید. به عنوان مثال اگر فردی چندین بار مداوم سعی کند با لپ تاپ شما log in شود یا اگر این لپ تاپ برای مدت مشخصی به اینترنت متصل نشود خود به خود قفل کن آن عمل کند. و پس از اینکه لپ تاپ شما رد گیری شد می توانید کد ضد قفل را از شرکت رد یاب دریافت کنید و آنرا از حالت قفل خارج نمایید.

ولی اگر لپ تاپ برای همیشه گم شد و نتوانستید آنرا پیدا کنید. با تکنولوژی ضد سرقت اینتل می توانید اطلاعات موجود در هارد دیسک را با ارسال یک سیگنال کاملاً پاک کنید تا اطلاعات و فایل های شخصی شما به دست افراد نا اهل نیفتد.

My Name Is SRM KAbir

جمعه 4/9/1390 - 16:37 - 0 تشکر 392538

حافظه ی DDR3 حدود شش ماه پیش به بازار معرفی شد تا جایگزین تکنولوژی اشباع شده ی DDR2 شود. درحالی که انجمن مهندسی یکپارچه سازی قطعات الکترونیکی (JEDEC) سرعت حافظه های DDR3-800 تا DDR3-1600 را تعیین کرده است، تولید کنندگان حافظه های الکترونیکی تا 20% از بیشترین سرعت تعیین شده تجاوز نموده اند. با وجود اینکه حافظه های DDR3 با سرعت های 1066 و  1333 به دلیل گرانتر بودنشان نسبت به DDR3-800 هنوز ماهها طول می کشد تا عملاً وارد کار شوند، سازندگان بسیاری در این زمینه قطعات DDR3-1600 را پیشنهاد می کنند و بعضاً از تولید محصولات DDR3-2000 خبر می دهند. اخیراً با نگاهی به چند قطعه ی DDR3-1333، متوجه می شویم که زمان ظهور محصولات پیشرفته تر فرا رسیده است.

از زمانی که Overclocking (افزایش میزان پردازش CPUبیش از مقدار نامی آن)  تبدیل به یک امر رایج شد، طرفداران و پیگیر کنندگان حافظه های کامپیوتر شاهد طی شدن جریانات جالبی بوده اند. بعد از آنکه Intel و AMD به منظور جلوگیری از عملکرد سریعتر از حد مجاز CPU سرعت پردازشگرها را محدود کردند، تولید کنندگان مادربورد گزینه هایی را برای دور زدن این تنظیمات معرفی نمودند. افزایش سرعت Bus (گذرگاه داده ها) معادل است با افزایش دیگر متغیر های لازم برای تعیین سرعت clock پردازنده، از اینرو سد و مانع افزایش clock برای FSB (گذرگاه رابط CPU و RAM)  بطور قابل ملاحظه ای کنار گذاشته می شود ولی در عوض برای BUS، پهنای باند بزرگتری را به همراه می آورد. علاوه بر این حافظه ی اصلی نیز به همان نسبت افزایش سرعت می یابد. که بستگی به سرعت عمل آن داشته و این سرعت عمل بطور مستقیم به BUS سیستم (یا درمورد پردازنده­های AMD به سرعت پردازنده) وابسته است. در حالی که حافظه ها پس از جریان oveclocking – که در ابتدا نسبتاً کند بود -  مطرح  شدند، محصولات امروزی با در نظر گرفتن برتری از لحاظ سرعت clock طراحی می شوند، که نه تنها حداکثر overclocking سیستم را ممکن می سازند، بلکه پهنای باند حافظه را نیز افزایش می دهند و در نتیجه به عملکرد کلی کمک می نماید.

به دلیل مکانیزم های کم مصرفی مانند تکنولوژی Cool`n`Quiet شرکت AMD و Speedstep ارتقا یافته ی شرکت Intel، همه ی پردازشگرهای جدید می توانند هم با multiplier پیش فرض خودشان و هم با مقادیر کمتر از آن کار کنند؛ ویژگی کم مصرف  بودن، کاهش سرعت پردازشگر را می طلبد. این امر باعث افزایش multiplier برای FSB و همچنین کاهش آن برای پردازنده می گردد تا سرعت clock هسته را تا حد ایده آل محدود کند. از اینرو می بایست ترکیبی از یک گذرگاه سیستمی (system bus) پرسرعت را انتخاب نمود.

از طرف دیگر حافظه های پیشرفته تر با مسائل مربوط به هزینه مواجه می شوند که البته همه ی محصولات خوب با این مورد روبرو می شوند. معمولاً سرعت های بالاتر clock حافظه تنها با افزایش شدید ولتاژ دست یافتنی است، و این امر مستلزم دقت در انتخاب IC های تولید شده برای حافظه توسط شرکتهای Elpida، Hynix، Micron، Qimonda و Samsung می باشد. قطعات حافظه ای حاصل ممکن است چندین برابر گرانتر از DIMM های (حافظه های دوقلو) کنونی باشد. برخی از تامین کنندگان، چیپ های کامل حافظه را می خرند و خودشان برش داده، انتخاب و بسته بندی می کنند. و برخی دیگر حافظه های آماده یا حتی قطعات کامل حافظه را خریداری می کنند.

My Name Is SRM KAbir

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.