• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کامپیوتر > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کامپیوتر (بازدید: 19954)
پنج شنبه 3/4/1389 - 15:15 -0 تشکر 207060
مطالب سخت افزار

با سلام
برای این که مطالب ها از هم جدا نشوند و انجمن کامپیوتر شلوغ نشود ، لطفاً مطالب و مشکلات و مقالات مربوط به سخت افزار در این پست درج کنید و فقط مسائل جدید را در صفحه اصلی انجمن درج کنید.

در صورت امکان از هر یک از پست ها خوشتون اومد + سبز را بزنید .

با تشکر  Reza Godarzi

 

پنج شنبه 3/4/1389 - 16:25 - 0 تشکر 207096

انواع روبات ها


از هرکه بپرسید روبات چیست می گوید چیزی شبیه انسان است. جالب است که ساخت روباتی که شبیه انسان باشد بسیار سخت است. مدل برداری از یک انسان برای ساخت روبات معمولا کاری بیهوده است. یک روبات باید طوری طراحی شود که برای انجام وظایف خود مناسب باشد. بستگی به وظیفه ای برای آن ساخته شده است یک روبات می تواند بزرگ، کوچک، متحرک یا متصل به زمین باشد. هر وظیفه ای کیفیت، فرم و عملکرد متفاوتی را برای طراحی یک روبات می طلبد.

روبات های متحرك

این روبات ها متحرک هستند و معمولا برای كار های تحقیقاتی و اكتشاف بکار می روند. یک مثال بارز،کاوشگر مریخ است که مشخصا برای حرکت بر سطح مریخ طراحی شده است. این روبات ها برای کمک به کسانی که زیر آوار مانده اند هم بسیار مناسب هستند و همینطور برای مکان هایی که انسان نمی تواند برود و رفتن به آنها برایش خطرناک است.

کاوشگر مریخ

روبات های متحرك دو گروه هستند:

روبات های غلتنده: چرخ هایی برای حرکت به اطراف دارند. اینها روبات هایی هستند که سریع و آسان در اطراف جستجو می کنند. هرچند تنها برای زمین های هموار مناسب هستند و زمین های صخره ای برایشان دردسر ساز است.

روبات های راه رونده: روبات های پادار معمولا زمانی بکار می روند که زمین صخره ای باشد یا وارد شدن با چرخ سخت باشد. اینها برای حفظ تعادل مشکل دارند و برای همین معمولا 4 یا 6 پا دارند که زمانیکه حتی یک یا چند پا را برداشته باشند بازهم بتوانند تعادل خود را حفظ كنند. طراحی این روبات ها بر اساس حشرات و خرچنگ خاردار انجام گرفته است.

روبات های ساکن

روبات ها تنها برای اكتشاف كرات یا تقلید از موجودات زنده ساخته نمی شوند. بیشتر آنها وظایفی تکراری را بدون حتی یک اینچ حرکت انجام می دهند و در صنعت بکار میروند. خصوصا کارهای تکراری و کسل کننده برای روبات ها مناسب هستند چون هرگز خسته نمی شوند و وظیفه شان را روز و شب بدون شاکی شدن انجام می دهند. در مواردی که وظایف آنها تغییر یابد آنها را دوباره برای انجام کارهای جدید برنامه ریزی می کنند.

روبات های خودکار

این روبات ها خود پشتیبان و به عبارت دیگر کامل هستند و به نوعی متکی بر مغز خودشان هستند. این روبات ها برنامه ای را اجرا میکنند که به آنها فرصت انتخاب عملی برای انجام را بسته به محیطشان می دهد. این روبات ها گاهی رفتار جدیدی هم می آموزند. آنها با یك کار کوتاه تكراری و ساده شروع کرده و این روتین را در اجرای وظایفشان به طور موفق تری بکار می برند. زمانی که رفتارشان شکل گرفت، موفق ترین روتینشان تکرار می شود. می توانند حرکت و دوری از موانع سر راه را بیاموزند. مثلاً به روبات شش پایی فکر کنید که ابتدا تصادفی حرکت می کند اما بعد از مدتی برنامه اش را تصحیح کرده و با الگویی که او را قادر به تردد در بهترین مسیر می کند حرکت میکند.

روبات های کنترلی

یک روبات خودکار باوجود اینكه خودکار است چندان باهوش و زرنگ نیست. ظرفیت حافظه و مغزش معمولا محدود است. یک روبات خودکار از این لحاظ قابل قیاس با حشرات است. در مواردی که نیاز است روبات وظایف پیچیده تر و مشخص نشده ای را انجام دهد، روبات خودکار گزینه ی مناسبی نیست.

بهترین گزینه برای وظایف پیچیده همچنان انسان و نیروی مغز واقعیست. یک فرد می تواند روبات را با ریموت کنترل هدایت کند و کارهای سخت و خطرناک را بدون حضور در مکانش، انجام دهد. برای خنثی سازی بمب بهتر است یک روبات به منطقه ی خطرناک فرستاده شود.

روبات های مجازی

این روبات ها در زندگی واقعی نیستند و تنها برنامه ها و بلوک های سازنده نرم افزارها در کامپیوتر هستند. این روبات ها می توانند روباتی واقعی را شبیه سازی یا کاری تکراری را انجام دهند. نوعی خاص از اینها روباتیست که اینترنت را جستجو می کند. اینترنت، روبات های بی شماری برای گشتن سایت به سایت دارد. این سایت گردان ها اطلاعات را از سایت ها گرفته و به موتور هی جستجو می دهند.

نوع مشهور دیگری چتر بات است که مکالمات کاربران نت را شببیه سازی می کند. یکی از اولین چتربات ها الیزا است. اکنون تعداد زیادی از آنها از جمله الویس موجود است.



روبات های BEAM

این کلمه BEAM مخفف زیست، الکترونیک، زیبایی شناسی و مکانیک است1. این روبات ها را برای سرگرمی میسازند. و برای تازه کارها بسیار ساده و مناسب هستند.

زیست(B)

اغلب بر اساس طبیعت مدل برداری می شوند. تعداد زیادی از آنها شبیه حشرات هستند. ساخت حشرات در شکل مکانیکی ساده است. بخاطر توان كمی مورد احتیاج و نیاز كمتر به انجام محاسبات پیچیده و همچنین حركات مكانیكی ساده ساخت این روبات ها طرفداران زیادی دارد.

الکترونیک(E)

مثل همه روبات ها شامل مدارات الکترونیکی هستند. بدون مدارات الکترونیکی موتور ها قادر به کنترل شدن نیستند. خیلی از روبات های BEAM از انرژی خورشیدی به عنوان منبع انرژی بهره می برند.

زیبایی شناسی(A)

یک روبات BEAM باید زیبا و چشمگیر باشد. این روبات ها مدارات چاپ شده ی چند طبقه ندارند و یک ظاهر سنتی و زیبا دارند.

مکانیک(M)

در تضاد با روبات های بزرگ و پرهزینه روبات های BEAM ، ارزان، ساده و ساخته شده از مواد یکبار مصرف هستند و با انرژی خورشیدی کار می کنند.

پنج شنبه 3/4/1389 - 16:37 - 0 تشکر 207100

Gps چیست؟

یعنی سیستم موقعیت یاب جهانی (Global Positioning System) (که در فارسی سیستم موقعیت یاب جغرافیایی یا محل یاب هم گفته می شود). یک سیستم مسیریابی ماهواره ای است که از 24 ماهواره تشکیل شده است. این ماهواره ها به سفارش وزارت دفاع ایالات متحده ساخته و در مدار زمین قرار داده شده اند. این سیستم در ابتدا برای مصارف نظامی و جهت یابی نظامیان طراحی و ایجاد شده بود ولی از سال 1980 جهت استفاده عمومی در اختیار همه قرار گرفت. در حال حاضر این سیستم از یک شبکه 24 ماهواره ای در مدار زمین تشکیل شده است؛ که توسط وزارت دفاع دولت آمریکا پشتیبانی می شود و در تمام شرایط، به صورت 24 ساعت در شبانه روز و در تمام دنیا قابل استفاده است و بابت خدمات آن نیز هیچ بهائی اخذ نمی شود. هر ماهواره برای 10 سال مأموریت ساخته می شود و پس از طی این زمان با ماهواره ایی دیگر جایگزین می گردد. البته راکت های کوچکی نیز، ماهواره ها را در مسیر صحیح، هدایت می کنند.

سیستم GPS چگونه کارمی کند؟
ماهواره های GPS هر روز دو بار در یک مدار دقیق، دور زمین می گردند و سیگنال های حاوی اطلاعات را به زمین می فرستند. گیرنده GPS براساس مقایسه زمان ارسال و دریافت سیگنال توسط یک ماهواره، کار می کند. اختلاف زمان مشخص می کند که گیرنده GPS چقدر از ماهواره فاصله دارد. حال با انداره گیری مسافت از چند ماهواره، گیرنده GPS می تواند موقعیت خود را مشخص نموده حتی روی نقشه الکترونیکی نمایش دهد.(GPS Receiver)
یک گیرنده GPS بایستی حداقل سیگنالهای 3 ماهواره را برای تعیین دقیق طول و عرض جغرافیایی یک شیء دریافت نماید و با سیگنالهای 4 ماهواره یا بیشتر می تواند علاوه بر طول و عرض جغرافیایی، ارتفاع را هم نشان دهد. هم چنین از GPS می توان برای اندازه گیری سرعت حرکت، جهت حرکت، جستجوی محل مورد نظر و غیره استفاده کرد.

کنترل زمینی GPS
این بخش شامل ایستگاه های کنترل زمینی است که دارای مختصات معلوم هستند و موقعیت آنها از طریق روشهای کلاسیک تعیین موقعیت، نظیر روش VLBI (تعیین فواصل بلند توسط کوازارها)و روش SLR (فاصله سنجی ماهواره ای با امواج لیزر) بدست آمده است. این ایستگاه ها وظیفه تعقیب و مشاهده شبانه روزی ماهواره های GPS را بر عهده دارند.
تعداد این ایستگاه های زمینی 5 ایستگاه است که ایستگاه اصلی با نام کلرادو اسپرینگ در آمریکا قرار دارد و 4 ایستگاه فرعی دیگر در نقاط دیگر کره زمین مستقر هستند. آخرین بخش از سیستم GPS ، قسمت USER یا کاربران سیستم می باشد که خود شامل دو بخش است:
الف) آنتن دریافت کننده اطلاعات ارسالی از ماهواره ها
ب) گیرنده (پردازش کننده اطلاعات دریافتی و تعیین کننده موقعیت محل آنتن)
گیرنده خود یک سیستم کامپیوتری است. نرم افزار و ریزپردازنده داخل گیرنده، فاصله بین آنتن زمینی تا ماهواره های مرتبط با گیرنده را تعیین می کند. سپس با استفاده از حداقل 4 ماهواره موقعیت X وY و ارتفاع محل استقرار آنتن (یا همان گیرنده) تعیین می شود.
نکته مهمی که می بایست مورد توجه قرار گیرد اینست که ارتفاعی که GPS به ما می دهد با ارتفاع موجود در نقشه ها و اطلس ها فرق می کند. ارتفاع GPS نسبت به سطح مبنایی بنام سطح بیضوی بیان می شود، در حالی که ارتفاع موجود در نقشه ها، ارتفاع اورتومتریک می باشد که از سطح دریاهای آزاد محاسبه می شود.البته مقدار این اختلاف حداکثر حدود 100 متر است.

نمونه ای از کاربردهای سیستم GPS
از لحاظ کلی، هر کسی بخواهد بداند کجاست و به کجا می رود؟! به این سیستم نیازمند است. این وسیله در عرض چند ثانیه می تواند سه ماهواره را بیابد. گفتیم که هر ماهواره به طور پیوسته یک سیگنال مکان یابی را به زمین می فرستند. گیرنده GPS این سیگنال ها را می گیرد و از داده های آن برای محاسبه مکان خود بهره می گیرد.
سپس مکان به دست آمده را بر روی یک نقشة الکترونیکی نمایش می دهد. وقتی گیرنده GPS را روشن کنید، سیگنال های ماهواره ها را می گیرد و موقعیت شما را روی نقشه نشان می دهد. نشانی مقصد خود را تایپ کنید، کامپیوتر GPS یک مسیر را برای شما محاسبه خواهد کرد.
همه وسایل GPS یک نوع سیگنال ماهواره ای را دریافت می کنند و محاسبات یکسانی را برای مشخص کردن موقعیت شما انجام می دهند. آنها را می توانید به کامپیوتر دفترچه ای یا [PDA] خود وصل کنید و در سفرها از مزایای آن بهره بجویید.
نرم افزار نقشه، به مقدار بسیار زیادی فضا نیاز دارد. به ویژه اگر بخواهد جاده ها را نمایش دهد. اگر از یک کامپیوتر GPS دفترچه ای (GPS Notebook) استفاده کنید که فضای کافی داشته باشد (از چند صد مگابایت تا چندین گیگا بایت)، می توانید کل نقشه کشور مورد نظر را در دیسک سخت (Hard) خود کپی کرده و از آن استفاده کنید. بعضی از نرم افزارها، امکان ارتباط با شرکت سازنده را از طریق اینترنت هم دارند. می توانید از نقشه های به هنگام شده آنها نیز استفاده کنید. هر چه نقشه های منطقه ای که در حافظه گیرنده بارگذاری می شود دقیق تر باشد، سرویس هایی که از GPS می توان دریافت داشت نیز ارتقا می یابد. برای مثال، می توان نزدیکنرین پمپ بنزین، تعمیرگاه و یا ایستگاه قطار را پیدا کرد و مسیر پیشنهادی را دنبال نمود. دقت مکان یابی این سیستم در حد چند متر می باشد، که بسته به کیفیت گیرنده تغییر می کند.
با توجه به کاهش روز افزون قیمت، روز به روز کاربرد آن عام تر و فراگیر می شود. امروزه نصب آن در تلفن های همراه و اتومبیل ها به امری عادی تبدیل شده است. از سیستم موقعیت یابی جهانی می توان در کارهایی نظیر نقشه برداری و مساحی، پروژه های عمرانی، کوهنوردی، سفر در مناطق ناشناخته، کشتی رانی و قایقرانی، عملیات نجات هنگام وقوع سیل و زمین لرزه و هر فعالیت دیگر که نیازمند محل یابی باشد، بهره برد.


کاربردهای خاص: پیش بینی زلزله، نقشه برداری، کنترل امور مربوط به حمل و نقل و ترافیک، کنترل حرکات لایه های زمین، کنترل جابجایی (تغییر مکان) سدها و برج های بزرگ و بلند، پیش بینی وضع هوا، ناوبری (زمینی، هوایی، دریایی)، هیدروگرافی (آب نگاری)، تعیین موقعیت سکوهای دریایی نفتی، تعیین موقعیت جزیره های مرجانی، مین یابی، SCAN کردن دریا، به روز رسانی سیستم های تعیین موقعیت اینرشیال، استفاده جهت کنترل ماهواره های سنجش از دور (Remote Sensing) و ...

پنج شنبه 3/4/1389 - 16:38 - 0 تشکر 207102

آشنایی با خطای سخت افزاری سیستم از طریق بوق آن


همانطور که میدانید یکی از اصلی ترین عملیات کامپیوتر در هنگام روشن شدن عملیات POST یا Power On Self Test میباشد. که تمامی نرم افزارها و قطعات سخت افزاری لازم برای بوت سیستم را تست کرده و آماده به کار میکند و در واقع کامپیوتر شما بعد از فشردن کلید Pwoer توسط شما، در ابتدا تمامی فرمانها را از بایوس کامپیوتر دریافت می کند. از اینرو بایوس وظیفه دارد که مشکلات سخت افزاری را به شما گوشزد کند. همه بایوس ها در هنگام درست بوت شدن سیستم یک بوق کوتاه در شروع کارد میزنند که این بوق به معنی درست و کامل کار کردن تمامی نرم افزارها و سخت افزارهای اصلی سیستم است، اما گاهی نیز اتفاق می افتد که یک یا چندی از برنامه ها یا قطعات معیوب شده یا به عللی از انجام وظیفه باز می مانند، اینجاست که بایوس با تنها راه ارتباطی مستقیم با کاربر ( بوق ) شما را آگاه می سازد. اما تا وقتی که از مفهوم بوقهای بایوس اطلاع نداشته باشید تشخیص اینکه کدام یک از قطعات وظیفه خود را به خوبی انجام نمیدهد، تقریبا غیر ممکن است. ورفع اشکال را با سختی و مشقت بسیار همراه میکند. در ادامه بوقهای اصلی دو شرکت بزرگ تولید کننده تراشه بایوس (AWARD و AMIBIOS) را شرح داده ایم.
كدهای بوقی بایوس AWARD :
بایوس آوارد عمدتا به پیامهای خطا برای آگاه کردن کاربران از وجود مسئله اتکا دارد، اما چند کد بوقی مشهور وجود دارد که این تراشه بایوس تولید میکند: تعداد بوقها در عملیات Post مفهوم بوق نا محدود (تکرار شوند) خطای حافظه سیستم یک بوق بلند پس از دو بوق کوتاه خطای کارت گرافیک یک بوق باند پس از سه بوق کوتاه خطای گرافیک یا حفظه گرافیک بوقهای با ارتفاع بالای نا محدود (تکرار شونده) خطای داغ شدن پردازنده بوقهای با ارتفاع بالا ،با ارتفاع پایین ( تکرار شونده)
خطای پرازنده کدهای بوقی بایوس AMIBIOS :
بایوس AMIBIOS محصول شرکت American Megatrends یکی از بایوسهای متداول است و آخرین نگارش تعدادی کد بوقی دارد که اشکالات زمان بوت شدن را به کاربران می گوید: تعدا بو قها در زمان راه اندازی (پیش از POST) مفهوم بوقها 1 دیسکت را در دیسکران A: قرار دهید 2 فایل AMIBOOT.ROM بر روی دیسکت بوت شدنی نیست 3 خطای حافظه سیستمی 4 عملیات روز آمد سازی بایوس موفقیت آمیز بوده است 5 خطای خواندن دیسک 6 خرابی فرمان صفحه کلید 7 حافظه فلش بایوس تشخیص داده نشده است 8 خرابی کنترل کننده دیسکت ران 9 خطای مجموع بررسی (checksum) بایوس 10 خطای پاک کردن حافظه فلش 11 خطای برنامه سازی حافظه فلش 12 اندازه فایل AMIBOOT.ROM درست نیست ( یا حضور ویروس) 13 نا همسانی تصویر BIOS ( فایل ROM دقیقا همان نسخه درون بایوس نیست) تعداد بوقها در زمان POST 1 خطای Timer احیای حافظه سیستم 2 خطای پریتی حافظه سیستم 3 خطای آزمایش خواندن / نوشتن حافظه سیستم 4 زمان دار تخته مدار مادر کار نمیکند 5 خطای پردازنده 6 کامپیوتر نمی تواند به حافظه حالت حفاظت شده برود 7 خطای استثنای عمومی (مربوط به پردازنده) 8 خطای حافظه نمایش ( مربوط به کارت ویدئویی) 9 خطای مجموع بررسی AMIBIOS ROM 10 خطای خواندن / نوشتن رجیستر CMOS 11 اشکال آزمایش حافظه نهانگاهی (cache) نکته : اگر موقع عملیات POST یک ، دو یا سه بوق بشنوید، تعویض کارتهای RAM را در نظر بگیرید یا دست کم آنها را بررسی کنید تا اطمینان یابید که درست نصب شده اند. اگر در عملیات POST هشت بوق بشنوید اطمینان یابید که کارت ویدئویی درست نصب شده است، ممکن است لازم باشد که آن را عوض کنید. اگر موقع عملیات POST تعداد بوقها با آنچه گفته شد متفاوت بود ( چهار تا هفت یا 9 تا یازده بوق)، ممکن است یک مطئله جدی در تخته مدار مادر یا قطعات دیگر وجود داشته باشد، کامپیوتر را به یک تعمیگاه تخصصی ببرید.

پنج شنبه 3/4/1389 - 16:39 - 0 تشکر 207103

BlueTooth چیست و چگونه کار می کند ؟


صنعت IT در جهان از سال ۲۰۰۰ به بعد تحولات بسیارى را به خود دیده است. هر روزه مردم با یك تكنولوژى جدید روبه رو مى شوند و دنیاى پیچیده و پیشرفته امروزى مردم را وادار به حركت مى كند. اما سرعت این حركت به قدرى زیاد است كه حتى متخصصین IT را هم به تعجب واداشته است. با ایجاد هر تكنولوژى مردم مشتاق شده تا با آن آشنا شوند ولى بلافاصله تكنولوژى پیشرفته دیگرى متولد مى شود.

یكى از این تكنولوژى ها، Bluetooth است كه به ارتباط بى سیم با برد كوتاه مربوط مى شود. این تكنولوژى در تمام قطعات، وسائل الكترونیكى و ارتباطى كاربرد دارد و استفاده از آن تنها به شبكه ها و اینترنت مربوط نمى شود، به طورى كه امروزه حتى موس و كى بورد Bluetooth هم به بازار آمده است.

اکثر كارشناسان و متخصصین كامپیوتر و شبكه اعتقاد دارند كه سال ،۲۰۰۴ سال پیشرفت هر چه بیشتر این تكنولوژى بوده است. فرض كنید در منزلتان از تكنولوژى Bluetooth استفاده مى كنید و در حال چك كردن E-mailهاى خود از طریق تلفن همراه هستید، در همان حال نامه اى از دوست خود دریافت مى كنید شما هم نامه او را از طریق Bluetooth به پرینتر كه به این سیستم مجهز است ارسال كرده و یك پرینت از آن تهیه مى كنید.

در همین زمان تلویزیون هم مشغول پخش برنامه اى است كه بلافاصله تصویر را به مانیتور انتقال داده و توسط CD-Writer كه به تكنولوژى Bluetooth مجهز است تصاویر را روى CD ذخیره مى كند. اینها تنها برخى از موارد استفاده تكنولوژى Bluetooth در زندگى امروز است. تجهیزات مجهز به این تكنولوژى در كنار هم شبكه اى خانگى به نام PAN (Personal Area Network) را ایجاد مى كنند.

Bluetooth یك فناوری بی سیم كوتاه برد است كه به تلفنهای همراه ، PDA ، كامپیوترها ، دستگاههای ضبط و پخش استریو ، لوازم خانگی ، اتومبیلها و همه وسایل دیگری كه می توانید ارتباط آنها را با یكدیگر فكر كنید امكان ارتباط می دهد .

بلوتوث یك رشتـه خصوصیت بی سیم است كه ارتباطات كوتاه برد بین وسایل مجهز به تراشه های كوچك و اختصاصی بلوتوث را تعریف می كند.


بلوتوث یك زبان مشترك بین وسایل مختلف می سازد كه به آنها امكان می دهد كه به آسانی با هم ارتباط برقرار كنند و بهم وصل شوند.

وسایل مجهز به تراشه های بلوتوث حدود 10 متر برد دارند و می توانند داده ها در سرعت 720 كیلوبایت در ثانیه از طریق دیوار ها ، كیف ها و پوشاك انتقال دهند.

هیجان انگیزتر آنكه اتصال دادن بین وسایل بلوتوث می تواند بدون دخالت مستقیم ما انجام بگیرد. وقتی دو وسیله مجهز به تراشه های بلوتوث نزدیك یكدیگر می رسند ، نرم افزار نهاده شده در تراشه های فرستنده / گیرنده (Server / Client)بلوتوث به طور خودكار یك ارتباط را برقرار می سازد و داده ها را نقل و انتقال می دهد.

با این همه برد كوتاه و سرعت محدود بلوتوث باعث شده است كه برای شبكه های محلی (LAN) بی سیم مرسوم كمتر باشد، چون این شبكه های كامپیوتری معمولاً بیش از 10 متری بلوتوث فاصله دارند و برد سرعتی آنها 10 تا 100 متر مگابایت در ثانیه است.

این استاندارد هم چنین یك برد متوسط 100 متری را تعریف كرده است ، اما به ندرت به كار می رود ، چون به توان التریكی و هزینه بیشتری نیاز دارد.

هر وسیله بلوتوث حاوی یك تراشه فرستنده / گیرنده مربعی 4 سانتیمتری است كه در باند فركانس رادیویی ISM (Industrial Scientific Medical) یا صنعتی ، علمی ، پزشكی از 40/2 گیگاهرتز تا 48/2 گیگاهرتز عمل می كند. سازندگان و طراحان این فركانس را بدین لحاظ انتخاب كردند كه در سراسر جهان به رایگان در دسترس است و محدودیتهای داشتن مجوز را ندارند.

Bluetoothاز كجا آمد

شاید جالب باشد تا از تاریخچه نام bluetooth هم اطلاع داشته باشیم

این نام از نام یك پادشاه دانماركى به نام Harald Blaatand گرفته شده است. كلمه Blaatand پس از انتقال به زبان انگلیسى به شكل Bluetooth تلفظ شد كه به معنى دندان آبى است.

این پادشاه كه بین سال هاى ۹۴۰ تا ۹۸۶ مى زیست، توانست دانمارك و نروژ را كه در جنگ هاى مذهبى با هم مشكل پیدا كرده بودند متحد كند و از آن پس شهرت زیادى كسب كرد. در واقع تكنولوژى Bluetooth هم بر پایه اتحاد یكپارچه سیستم هاى كامپیوتر در قالبى بدون سیستم تاكید دارد كه نماد كار و تلاش پادشاه دانماركى است.

ایده اصلى ایجاد این سیستم در سال ۱۹۹۴ توسط شركت موبایل Ericsson ارائه شد. این شركت به همراه چند شركت دیگر به دنبال یك سیستم ارتباطى بین وسایل الكترونیكى مختلف بودند تا قادر به هماهنگى و سازگارى با هم باشند.


امروزه بسیارى از وسایل ارتباطى مانند PC، PDA، موبایل، پرینتر و... از پروتكل های متفاوت و ناسازگار با یكدیگر استفاده مى كنند و همین امر باعث عدم ارتباط مناسب بین آنها خواهد شد. بنابراین شركت هاى مربوطه تصمیم به ایجاد یك استاندارد مشترك براى انواع وسایل ارتباطى گرفتند تا ارتباط میان آنها تحت یك پروتكل ثابت و مشخص برقرار شود. در حال حاضر Ericsson، Intel، Nokia، IBM و Toshiba از پدیدآورندگان و توسعه دهندگان این تكنولوژى هستند. این شركت ها با تشكیل گروهى به نامBluetooth (Special Interest Group)SIG موفق شدند استاندارد مورد نظر را ایجاد كنند.

هر وسیله اى كه از سیم براى انتقال اطلاعات خوداستفاده نمى كند از امواج رادیویى بهره مى گیرد درواقع امواج رادیویى سیگنال هایى هستند كه توسط فرستنده در هوا پخش مى شود. امواج رادیویى قادر به انتقال صدا، تصویر و هر نوع Data هستند.

تلفن هاى بى سیم، موبایل، ماهواره ها، اداره تلویزیون و غیره جزء وسایلى هستند كه ارتباط خود را از طریق این امواج فراهم مى كنند. حتى دزدگیر اتومبیل شما هم از طریق امواج رادیویى كنترل مى شود

. Bluetooth نوعى از ارتباطات امواج رادیویى ولى با برد كوتاه است و از پروتكل خاصى براى ارسال اطلاعات خود استفاده مى كند و به همین دلیل است كه شركت هاى معتبر سازنده دستگاه هاى ارتباطى و كامپیوترى علاقه زیادى دارند تا در این پروژه شركت كنند. در واقع تمام دستگاه هایى كه بر پایه Bluetooth ایجاد مى شود باید با استاندارد مشخصى سازگارى داشته باشند.

همان طور كه مى دانید فركانس هاى امواج رادیویى با استفاده از واحد هرتز محاسبه مى شوند. فرستنده این فركانس ها كه Transmitter نام دارد امواج مورد نظر را در یك فركانس خاص ارسال مى كند و دستگاه گیرنده در همان طول موج اقدام به دریافت اطلاعات مى كند و دامنه آن GHZ2.40 تا GHZ2.48 است.

مزایاى Bluetooth

عوامل بسیارى موجب شده تا شركت ها و موسسات ارتباطى به دنبال استفاده از Bluetooth باشند. یكى از این عوامل محدودیت در انتقال Data از طریق سیم است. دستگاه هایى كه با سیم كار مى كنند از طریق رابط هاى سریال یا پارلل و یا USB به كامپیوتر متصل مى شوند. اگر از ارتباط سریال استفاده شود در هر سیكل زمانى یك بیت ارسال مى شود و ارتباط پارلل در هر سیكل ۸ تا ۱۶ بیت را ارسال مى نماید. این مقادیر در دنیاى ارتباطات پرسرعت امروزى بسیار كم است. تا چندى پیش در مقام كشورهاى پیشرفته براى ارتباط اینترنت به طور كامل از ارتباطات سیمى و تكنولوژى هایى چون ISON و DSL استفاده مى شد. البته این سیستم ها هنوز هم جزء پرطرفدارترین و كاربردى ترین وسایل ارتباطى در جهان هستند. بگذریم كه در كشور ما هنوز به طور كامل از این سیستم ها استفاده نمى شود و همچنان سیستم قدیمى و بسیار ضعیف Dial up مورد استفاده قرار مى گیرد.

به لطف تكنولوژى جدید Bluetooth كشورهایى چون آمریكا و برخى كشورهاى اروپایى كه در زمینه تكنولوژى حرف اول را در دنیا مى زنند به سمت استفاده از ارتباطات بى سیم بین شبكه ها و اینترنت حركت مى كنند كه علاوه بر سرعت زیاد، كیفیت بسیار خوبى را در اختیار كاربرانش قرار مى دهد.


از دیگر مشكلاتى كه متخصصین بخش ارتباط با آن سروكار داشتند عدم وجود یك استاندارد مشخص و ثابت براى ارتباط دستگاه هاى مختلف با یكدیگربود. تا پیش از این هر شركت دستگاه هاى خود را براساس استانداردهاى ارتباطى خود تولید مى كرد و به همین خاطر اغلب آنها براى ارتباط با دستگاه هایى از همان نوع ولى متعلق به یك كمپانى دیگر دچار مشكل مى شدند زیرا پروتكل ثابتى وجود نداشت. حال این مشكل توسط استاندارد Bluetooth به راحتى قابل حل است. قبل از مطرح شدن مسئله استفاده از Bluetooth متخصصان اعتقاد داشتند كه در ارتباطات نزدیك از اشعه مادون قرمز استفاده شود.

مثلاً در كنترل از راه دور تلویزیون از این سیستم استفاده مى شود. تكنولوژى مادون قرمز IrDA نام دارد و مخفف Infrared Data Association است. در عمل ثابت شده كه استفاده از این استاندارد قابل اطمینان است و هزینه بسیار كمى به خود اختصاص مى دهد. ولى با این وجود معایبى نیز دارد. اولین مشكل حركت نور در خط راست است. فرستنده مادون قرمز و گیرنده آن مى بایست در مقابل هم قرار بگیرند تا ارسال اطلاعات صورت گیرد، در غیر این صورت و وجود داشتن مانعى در بین راه، انتقال اطلاعات به درستى صورت نمى گیرد.


یكى دیگر از مشكلات مادون قرمز اصطلاح «یك به یك» است. به این معنى كه شما فقط مى توانید اطلاعات را از یك دستگاه تنها به یك دستگاه دیگر ارسال كنید و در یك لحظه قادر به ارسال اطلاعات از یك دستگاه به چند دستگاه نخواهید بود اما هر دو مشكل IrDA از طریق Bluetooth قابل رفع است. یكى دیگر از دلایل استفاده از تراشه هاى Bluetooth قیمت بسیار مناسب آن است.


قیمت این تراشه ها عملاً ۱۵ تا ۳۰ دلار است كه با توجه به كارایى بسیار خوب، این قیمت كاملاً مناسب به نظر مى رسد.

همان طور كه اشاره شد این تكنولوژى از محدوده فركانس ۴۰/۲ تا ۴۸/۲ گیگا هرتز كه محدوده اى رایگان است استفاده مى كند كه ۷۹ كانال ارتباطى را شامل مى شود. البته این محدوده در اروپا و آمریكا مورد استفاده قرار مى گیرد ولى در ژاپن این محدوده بین ۴۷/۲ تا ۴۹/۲ گیگا هرتز است و ۲۳ كانال ارتباطى را شامل مى شود.


هر كدام از این كانال هاى ارتباطى قابلیت ارسال یك مگابایت اطلاعات را دارد و برد موثر آن ۱۰متر ذكر شده كه شركت هاى ارائه كننده این سیستم ها تا برد ۷ متر را ضمانت مى كنند و بیشتر از آن به فضاى اتاقى بستگى دارد كه دستگاه ها در آن قرار دارند و همچنین به میزان وجود دیگر امواج رادیویى هم وابسته است. سرعت انتقال اطلاعات در استاندارد Bluetooth بستگى به نوع سیستم ارتباطى دارد. مثلاً اگر از ارتباط همزمان یا Synchronous استفاده شود نرخ انتقال اطلاعات ۴۲۳ كیلوبایت در ثانیه خواهد بود.

در این نوع ارتباط دستگاه فرستنده و گیرنده به طور همزمان قادر به دریافت و ارسال اطلاعات هستند. در نوع دیگر ارتباط كه ارتباط غیرهمزمان یا Asynchronous نام دارد نرخ انتقال اطلاعات ۷۲۱ كیلوبایت در ثانیه خواهد بود. البته با وجود سرعت بیشتر این ارتباط نسبت به ارتباط همزمان، قابلیت ارسال و دریافت در یك زمان را ندارد. البته تكنولوژى هاى مانند Wi-Fi كه بر پایه Bluetooth است برد موثر و نرخ انتقال اطلاعات بیشتر مى شود.

Bluetooth از سیستم بسیار حساسى نیز برخوردار است و از این لحاظ با استفاده از آن احتمال تداخل بین دستگاه هاى مجهز به امواج رادیویى به حداقل خود مى رسد و حتى در صورت بروز تداخل در ارتباط بلافاصله اطلاعات از بین رفته مجدداً به طور خودكار براى دستگاه گیرنده ارسال خواهد شد. حال این تصور به وجود مى آید كه با وجود چندین دستگاه مجهز به این تكنولوژى در یك اتاق چگونه آنها روى یك فركانس مشخص و بدون تداخل با یكدیگر به تبادل اطلاعات مى پردازند.


براى جلوگیرى از تداخل اطلاعات Bluetooth از تكنیكى به نام Spread Spectrum Frequency استفاده مى كند و این تكنیك به دستگاه ها اجازه مى دهد كه در یك محدوده فركانسى مشخص شده به صورت خودكار تغییر فركانس داشته باشند. در واقع در این تكنولوژى یابنده كانال آزاد بیش از ۱۵۰۰ بار در ثانیه كانال هاى ارتباطى را چك مى كند تا از كانال هاى اشغال شده با خبر باشد و در صورت ایجاد یك ارتباط جدید یك كانال آزاد را به آن ارتباط اختصاص دهد.

مثلاً یك دستگاه كامپیوتر در حال ارتباط با پرینتر از طریق فركانس GHZ2.47 باشد در همین زمان موبایل قصد ارتباط با اسكنر را دارد. با استفاده از تكنیكى كه ذكر شد به طور خودكار فركانس اشغال شده توسط كامپیوتر و پرینتر شناسایى شده و ارتباط موبایل و اسكنر به روى یك فركانس جدید برقرار مى شود.

همانطورکه گفته شدBLUETOOTHیک توسعه ی استاندارداست که توسط یک گروه ازسازندگان وسایل الکترونیکی ساخته شده وگسترش یافته است وازهرنوع وسیله ی الکترونیکی ازجمله کامپیوتروموبایل گرفته تاصفه کلید وهدفون را پشتیبانی می کند تا انها را بدون استفاده ازکابل وسیم کشی باهم مرتبط سازد.


تکنولوژی بلوتوث برای انجام دوکاراساسی طراحی شده است:

1)ایجاد سازگاری بالایه ی فیزیکی: چون یک فرکانس رادیوئی استاندارد است میتواند برای لایه ی فیزیکی بسیارانعطاف پذیرباشد

2)وهمچنین درلایه ی پیوند داده ها نیزشرایط مناسبی را فراهم کرده است


مثلا درقسمتی که بایتها فرستاده میشوند و باید توسط لایه کنترل شود برای اطمینان ازاینکه پیغام فرستاده شده باپیغام دریافت شده تفاوتی ندارد باید مشخص شود که دریک زمان چه مقدار بایت درپیغام وجود دارد با استفاده ازاین تکنولوژی به راحتی بایتها کنترل خواهند شد.امروزه شرکتهای که ازسیستم بلوتوث استفاده میکنند وتعداد انها بیش ازهزارعدداست قصد دارند که ارتباطات رادیویی بلوتوث رابه جای ابزارالاتی که برای اتصالات کامپیوتری وتلفنی ودیگراتصالات مهم به کارمیروند جایگزین نمایند.


فرکانس BLUETOOTH :

ارتباطات بلوتوث در فرکانس 245 مگاهرتزبرقرارمیشوند که ازان درکاربردهای بین المللی صنعتی وعلمی و وسایل پزشکی تحت عنوانISM) ) استفاده میشود.

شمارزیادی ازسیستمهایی که ما ممکن است به کارببریم ازاین فرکانس رادیویی بهره می برند.

مانند مانیتورهای کنترل کننده ی کوچک وکنترل هایی که مخصوص بازکردن درگاراژ میباشند ونسل جدید تلفنهای بیسیمی ازفرکانس های باند(ISM) استفاده می کنند.

یکی ازراه هایی که بلوتوث ازایجاداختلال سیستمهای دیگرپیشگیری میکند توسط فرستادن سیگنالهای خیلی ضعیف باقدرت1میلی وات است درمقایسه باان اکثرموبایل های قدرتمند توان ارسال سیگنال تا3 وات رادارند.

این امکان ندارد که چندین سیستم دریک زمان تحت یک فرکانس کاملا شبیه بهم باشند زیرابلوتوث ازتکنولوژی پیشرفته ای با نام(طیف فرکانس های توسعه یافته)استفاده میکنددراین تکنیک یک سیستم میتوانداز79مدل فرکانس هایی که از محدوده ی فرکانسی طراحی شده به طورتصادفی انتخاب شده وتحت یک قاعده ی منظم به یکدیگرتبدیل شده انداستفاده کند.اززمانی که هرانتقال دهنده ی تحت بلوتوث ازتکنولوژی انتقال اتوماتیک فرکانس های توسعه یافته استفاده میکند محال است که دوانتقال دهنده دریک زمان مشخص یک فرکانس مشابه داشته باشند.

واززمانیکه ایجاداختلال روی یک فرکانس مخصوص تنها درچند صدم ثانیه طول می کشد این تکنیک خطرات اسیب پذیری تلفن های استفاده کننده ازپورت ومانیتورهای کوچک را به طورچشمگیری کاهش داده است.این سیستم ها یک شبکه ی شخصی ایجاد میکنند(PAN)یایک(PICONET)که ممکن است

چندین اتاق رابهم متصل کنند یاممکن است یک فاصله ی بسیارکوتاه بین تلفن بین موبایل روی کمربند باهدفون روی گوش شما را جهت یابی نماید.


معایب بلوتوث:

چگونه مشکلات اتصال بین کامپیوتر وتلفن توسط سیستم بلوتوث را حل نماییم؟

ما میتوانیم فایل ها را از کامپیوتر به تلفن انتقال دهیم اما هنگامی که تلاش میکنیم تا آنها را باز کنیم اگر خطای 3650رادهد مبنی بر اینکه ارتباط قطع شده است ونمی تواند دوباره آن را برقرار کند واگر سیستم عامل win xp روی کامپیوتر باشد باید بدانیم که بلوتوث را پشتیبانی نمی کند.

.چگونه با سیستم بلوتوث می توان در یک لحظه 100 فایل را انتقال داد؟

.چگونه می توان انتقال فایل ها را به درستی انجام داد؟

1)ابتدا درایور را برای blue tooth angle نصب میکنیم.

2)نصب pc suit

3)کلیک راست روی دکمه ی bluetooth درmenu bar .

4)ساختن یک پورت سریال(شخصی) برای bt در local servic.

5)ساختن یک پورت سریال برای کاربران client.

6)چک کردن ایکن m router روی جعبه که باید روی ان علامت پورت com باشد.

7)فعال کردن تلفن روی سیستم blue tooth .

8)کلیک راست روی ایکن bt وباز کردنmy blue tooth places .

9)روشن بودن کامپیوتر و تلفن به طور همزمان.

حالا اگر روی ایکن پورتcom کلیک کنید تلفن از شما میپرسد:ایا میخواهید auto rise کنید؟

yes را انتخاب میکنید.حتی اگر error داد مهم نیست.

اگرblue tooth را قبل از روشن کردن ان باز کنیم پیغام system error میدهد.

اگر در این زمان تلاش کنید که یکconnection بگیرید تلفن صدایی ناگهانی میدهد و بعد از ان blue tooth از کار میافتد و باید نرم افزارهای مربوط به ان را عوض کرد.


پی بردن به مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری:

برای فهمیدن اینکه مشکلات سخت افزاری اند یا نرم افزاری اگر در هنگام بروز خطا کد#2820# را به همراه ادرس بلوتوث دریافت کردید ,یعنی مشکل شما نرم افزاری است.

ولی اگر در هنگام بروز خطا یک diolog box خالی دریافت کردید و ادرس blue tooth در ان نوشته نشده بود,یعنی مشکل سخت افزاری است.

در هر دو صورت شما مجبورید که از تکنولوژیnokia برای برطرف کردن مشکل خود استفاده کنید,که به این تکنو لوژیwarz میگویند.


برخی از مشکلاتblue tooth :

هر زمان که روی power lock سوئیچ کنیم وبعد restart کنیم اگر پیغام خطای

6600 را بدهد و swich off, power lock کند,باید power lock را به صورت دستی swich on کنیم.

به روش های زیر:

(1 power lock v1.02 -autoexecdaemon60 v1.40
(2 power lock v1.01 -autoexecdaemon60 v1.30
(3power lock v1.00 - no autoexecdaemon60


و اگر همه ی این روش ها نتیجه های شبیه به هم دادند بایدfs caller نصب کنیم تا سیستم درست کار کند.

هنگامی که phone up را(برای چک کردن قسمت داخلی که با blue tooth در ارتباط است )اگر صدای خش خش از ان شنیدید باید کانکتور باتری را که روی مادر بورد است عوض کنیم.چون احتمالا مادر بورد de carbonised شده است و یا مشکل به خاطر رطوبت هواست.

هنگامی که باتری را گذاشته و تلفن را روشن کنیدوبخواهید که ارتباط ان را با blue tooth برقرار نمایید.اگر تلفن برای یک ثانیه روشن شود و دوباره خاموش شود,باید حتما باتری را عوض کنید.


Wi-fi چیست؟

این استاندارد از زیرمجموعه Bluetooth است و تحت آن ارتباطى با قدرتى بیشتر از خود Bluetooth ایجاد خواهد شد. ارتباط Wi-Fi كه مخفف Wireless Fidelity است بیشتر بر پایه ارتباط شبكه اینترنت به صورت بى سیم تاكید مى كند و همین امر باعث محبوبیت بسیار زیاد آن شده است با استفاده از این تكنولوژى به راحتى در مسافرت، هواپیما و یا هتل مى توان از طریق Laptop به اینترنت متصل شد. Wi-Fi كه همان استاندارد IEEE802.11 است در مدل هاى ۸۰۲.11a و ۸۰۲.11b مورد استفاده قرار مى گیرد و استاندارد اصلى آن IEEE802.11b است. در این مدل حداكثر سرعت انتقال اطلاعات ۱۱Mbps است و از فركانس رادیویى ۴/۲ گیگاهرتز استفاده مى كند. براى سرعت بخشیدن به این استاندارد مدل دیگرى نیز به نام ۸۰۲.11b+ ایجاد شده كه سرعت انتقال را تا ۲۲mbps افزایش مى دهد. در مدل ۸۰۲.11a سرعت اطلاعات حدود ۵۴mbps است و از فركانس ۵۰GHz استفاده مى شود. به طور حتم این مدل در آینده اى نه چندان دور جاى ۸۰۲.11b را خواهد گرفت.

براى استفاده از این سیستم ایستگاه هایى به نام Access point در مناطق مختلف و به فواصل چند صد مترى قرار مى گیرد. این ایستگاه ها امواج رادیویى را در هوا منتشر مى كنند و هر كامپیوترى كه به Wi-Fi مجهز باشد و در محدوده این ایستگاه ها قرار داشته باشد قادر به استفاده از اینترنت است و كاربران با قرار دادن یك كارت سخت افزارى IEEE802.11b و یا وصل كردن یك دستگاه Wi-Fi اكسترنال از طریق USB به كامپیوتر خود قادر به استفاده از این سیستم هستند.

قیمت اینترنت در این سیستم بسیار مناسب است. مثلاً در كشور آمریكا یك Account نامحدود یك ماهه با این سرویس به مبلغ ۲۰ تا ۳۰ دلار در اختیار كاربران قرار مى گیرد. از نظر برد موثر هم حداكثر تا ۱۵۰ متر اطراف Access Point مورد پوشش قرار مى گیرد. در این حالت سرعت انتقال ارتباط ۱mbps است. البته هر چقدر فاصله كاربر با ایستگاه اصلى كمتر از ۱۵۰ متر باشد سرعت انتقال اطلاعات بیشتر خواهد شد. مثلاً سرعت انتقال اطلاعات در فاصله ۱۰۰ مترى mbps5.5، در فاصله ۸۰ مترى ۸mbps و در فاصله ۵۰ مترى و كمتر از آن ۱۱mbps است

پنج شنبه 3/4/1389 - 16:45 - 0 تشکر 207104

آموزش چگونگی روشن کردن کامپیوتر با دابل کلیک ماوس


مضراتی که استفاده از کلیدهای Power و Reset روی کیس برای سخت افزار کامپیوتر دارد بر کسی پوشیده نیست و توصیه شده حدالامکان از این کلیدها استفاده نشود و برای خاموش کردن و Reset کردن حتما از طریق ویندوز عمل شود .

اما برای روشن کردن ناچارا باید از کلید Power استفاده کرد . با ترفندی که در اینجا می آموزیم برای همیشه کلیدهای روی کیس را کنار گذاشته و به جای آن با دابل کلیک کردن کامپیوتر را روشن می کنیم .


برای اینکار بعد از Reset کردن و قبل از ورود به ویندوز کلید Del را روی صفحه کلید فشار دهید و وارد تنظیمات Bios شوید . در این قسمت وارد بخش Power Manegment Setup شوید و روی گزینه

Power on by mouse رفته و اینتر بزنید . سپس به جای disable گزینه Double click را انتخاب کنید .با فشردن Esc از این بخش خارج شوید و نهایتا برای ذخیره شدن تنظیمات F10 را بزنید و به پیغام احتمالی پاسخ " " Yدهید و از این بخش خارج شوید . کامپیوتر را کلا خاموش کنید . موس را دابل کلیک کنید تا کامپیوتر روشن شود .

البته می توان به روشهای مختلف کامپیوتر را روشن کرد .

مثلا با وارد کردن دوشاخه به پریز برق . یا تنظیمات را طوری انجام داد که اگر سوکت تلفن را به کیس وصل کرده باشید .

زمانی که در منزل حضور ندارید . با گرفتن شماره تلفن منزل از راه دور کامپیوتر اتوماتیک روشن شود . اما این روشها چندان کاربرد عملی نداشته و مضر هستند

پنج شنبه 3/4/1389 - 16:58 - 0 تشکر 207106

چگونه LCD لپ تاپ روشنایی پیدا می کند؟

اکثر صفحه های LCD (کوتاه شده ی عبارت Liquid Crystal Display) با لوله های فلورسنت موجود در آنها که در قسمت بالا، کنار و گاهی اوقات پشت LCD قرار دارند، روشنایی پیدا می کنند. یک صفحه ی سفید پخش کننده ی نور، اشعه های نور را به طور مساوی و یکنواخت هدایت و پراکنده می نماید تا تصویری یکدست ایجاد کند. به این اشعه ها نور زمینه گفته می شود.
لامپ فلورسنت اغلب یک لوله ی شیشه ای بلند و راستی است که نور سفید تولید می کند. درون این لوله ی شیشه ای بخار جیوه ی کم فشار قرار دارد. هنگامی که این بخار یونیزه شود، اشعه ی ماوراء بنفش ساتع می گردد. چشم انسان نسبت به این اشعه حساس نیست (اگرچه پوست انسان حساسیت نشان می دهد). داخل لامپ فلورسنت با یک لایه ی فسفر پوشیده شده است. فسفر ماده ای است که انرژی را دریافت کرده و آن را به شکل روشنایی قابل رویت منتشر می کند. به عنوان مثال انرژی مربوط به یک الکترون پرسرعت در مجرای تلویزیون توسط فسفر جذب شده و پیکسل ها را تشکیل می دهد. نوری که ما از یک لوله ی فلورسنت مشاهده می کنیم، نوری است که فسفر درون این لوله ایجاد می کند. هنگامی که فسفر انرژی دریافت می کند، نور مهتابی پس می دهد و این یک وجه تسمیه است.

مقایسه ی اندازه ی لوله ی فلورسنت لپ تاپ در برابر مدادی
که در کنار آن قرار دارد و ملاحظه می کنید که چقدر کوچک است.

صفحه ی نمایش لپ تاپ از لامپ کوچک فلورسنت کاتدی سرد یا CCFL (مخففCold Cathode Fluorescent Lamp) برای نور زمینه استفاده می کند. هر یک از این لوله های کوچک قادر است منبع نور سفید و روشنی را مهیا سازد که توسط صفحه ی پشت LCD پخش می شود. در لامپهای CCFL علاوه بر ایجاد نور وسیع، دمای آنها از دمای محیط بیشتر نمی شود. این ویژگی باعث شده است که لامپهای ایده آلی برای صفحه های LCD باشند، زیرا منبع نور می بایست در مجاورت اجزای دیگری قرار بگیرد که با حرارت زیاد، خراب می شوند.
یک مورد جالب در مورد این لامپها، اندازه ی شگفت انگیز آنها است. آنها بسیار باریک اند و بورد الکترونیکی کنترل کننده ی آنها نیز کوچک است. در عین حال آسیب پذیری آنها نسبتاً زیاد است و شکستن آنها کار مشکلی نیست، به همین دلیل وقتی لپ تاپتان را از جایی می اندازید، صفحه ی آن تاریک می شود.

پنج شنبه 3/4/1389 - 16:59 - 0 تشکر 207108

آشنایی با LCD 2*16 Hitachi HD44780
آشنائی با LCD


LCD ها ابزاری برای نمایش اطلاعاتی هستند كه شامل حروف و اعداد و همچنین برخی كاراكترهای گرافیكی می شود. بطور معمول در تجربیات اولیه در نمایش اطلاعات دیجیتال از نمایشگر های هفت قسمتی (seven segment) استفاده می شود كه این نمایشگرها فقط ارقام (0 تا 9) و بعضی حروف مثل A b C را بصورت نه چندان زیبا نمایش می دهند. اما با بكار گیری LCD اطلاعات را بصورت زیبا و كاملتر می توان نمایش داد. البته استفاده از LCD برای مدارات ساده توصیه نمی شود و عموما آنرا همرا با میكروكنترلر یا CPU ها بكار می برند.
چیزی كه از آن بعنوان LCD یاد می شود درواقع یك صفحه نمایشگر LCD مانند صفحه ماشین حساب است كه همراه با آی سی كنترلر و مدارهای جانبی اش و عموما با لامپ پشت صفحه در یك بسته پیش ساخته عرضه می شود.

همانطور كه گفته شد LCD دارای یك كنترلر است كه با فرستادن اطلاعات به آن این اطلاعات را در صفحه ای كه عموما به چند سطر و ستون تقسیم شده نمایش می دهد. مثلا برای نمایش حرف "M" كافیست كد اسكی این حرف را طبق یك پروتكل ساده به LCD ارسال كنیم. همچنین می توان دستوراتی از قبیل پاك كردن صفحه نمایش، جابجایی مكان نما، خاموش روشن كردن مكان نما و غیره را نیز به LCD ارسال كرد.
LCD ها از طریق مقدار اطلاعاتی كه میتوانند در صفحه نمایش بدهند انتخاب و خریداری می شوند. انواع معمول آن عبارتند از 16 ، 20 ، 32 و 40 كاراكتر در هر خط در 1 یا 2 یا 4 سطر. مثلا 2 در 16 یعنی صفحه دارای دو خط و هر خط 16 كاراكتر است. همچنین LCD موردنظر میتواند همراه با لامپ پشت صفحه (Back light) یا بدون آن انتخاب شود. LCD ها كاراكتر ها را در ماتریس های 5x7 pixel نمایش می دهند. در تصویر زیر یك نمونه 2 در 16 مشاهده می شود:

تقریبا همه LCD ها دارای 16 پایه هستند كه 8 خط آن مربوط به فرستادن یا خواندن داده ها یا دستورالعمل ها می باشد. پایه های دیگر خطوط كنترل و ولتاژهای تغذیه می باشند. لیست كامل خط ها بقرار زیر است:

شماره و نام خط و عملكرد
1- Vss : زمین

2- Vcc : ولتاژ 5 ولت برای كنترلر

3- Vee : ولتاژ تنظیم درخشندگی(contrast)

4- RS : انتخابگر ثبات دستور / داده

5- RW : انتخابگر خواندن / نوشتن

6- Enable : فعال كننده

7-14 Bus : 8 خط گذرگاه داد یا دستور

15- ولتاژ 5 ولت برای لامپ پشت صفحه

16- زمین : برای لامپ پشت صفحه


Vee : برای تنظیم درخشندگی كاراكترها بكار می رود كه باید ولتاژی بین صفر و 5 ولت به این پایه اعمال نمود. برای بیشترین درخشندگی این پایه را به زمین متصل كنید.
انتخابگر ثبات داده / دستور مشخص می كند كه چه چیزی به LCD فرستاده می شود. اگر این خط صفر باشد كنترلر LCD بایت موجود روی خطوط 7 تا 14 را بعنوان یك دستور تلقی كرده و اگر این پایه یك باشد اطلاعات را بعنوان یك كد اسكی كه باید كاراكتر معادل آنرا نمایش دهد در نظر می گیرد.

انتخابگر خواندن / نوشتن جهت اطلاعات را نشان می دهد. اگر این پایه صفر باشد اطلاعات به LCD ارسال می شود و اگر یك باشد عمل خواندن از LCD صورت می گیرد.

فعال كننده: برای هر دستور یا داده ای كه به LCD میفرستیم یا میخواهیم از آن بخوانیم باید یك پالس پائین رونده (یعنی تغییر از سطح یك به صفر) را به این پایه اعمال كنیم تا دستور یا داده بوسیله كنترلر LCD پردازش شود.

در خطوط 7 تا 14 خط 7 كم ارزشترین بیت(LSB) و خط 14 پر ارزش ترین بیت (MSB) می باشد.
در صورت تمایل به روشن كردن لامپ پشت صفحه ولتاژ 5 ولت را به پایه 15 اعمال و پایه 16 را به زمین متصل می كنیم.
برای آزمایش می توان LCD را به پورت چاپگر متصل و اطلاعاتی را به آن ارسال نمود. در این حالت بطور معمول خطوط داده پورت به خطوط 7 تا 14 و سه خط كنترلی به پایه های 4 تا 6 اتصال داده می شود توجه داشته باشید كه ولتاژ تغذیه و لامپ پشت صفحه LCD توسط منبع خارجی تامین می شود.

روش فرستادن یك كاراكتر:

خط خواندن نوشتن را صفر كنید تا نوشتن انتخاب شود.
خط داده / دستور را یك كنید تا داده انتخاب شود.
كد اسكی كاراكتر مورد نظر را روی خطوط D0 تا D7 قرار دهید.
خط انتخاب را ابتدا یك و سیس صفر كنید. حداقل 450 نانو ثانیه باید این خط را صفر نگه دارید تا داده پردازش شود. بعد از آن حالت خط تاثیری نخواهد داشت.

چگونه یك نمایشگر Lcd را به یك كامپیوتر متصل كنیم

وصل كردن یك نمایشگر lcd به یك كامپیوتر شخصی كارراحتی است.
نمایش اطلاعات كامپیوتر شخصی شما بروی Lcd كار راحتی است به طوری كه شما میتوانید همین فردا آن را بسازید.

در این مقاله ما از Lcd 2 خطی استفاده می كنیم كه هر خط آن دارای 16 كاراكتر است كه مدل آن Hitachi HD44780 است.

شما میتوانید از Lcd های بزرگتر نیز استفاده كنید ولی باید توجه داشته باشید كه باید از همین مدل باشند.

ما از یك پورت Parallel (موازی) آزاد كامپیوتر برای این اتصال میان pc (كامپیوتر شخصی) و LCD استفاده می كنیم.

ما برای اتصال این دو از 10 سیم برای رد و بدل كردن اطلاعات و2 سیم هم برای تغذیه Lcd استفاده می كنیم.

كنترل Lcd توسط یك برنامه انجام می گیرد كه در این مورد در این مقاله بحث خواهیم كرد.

در این جا همه چیز را كه برای این پروژه می خواهیم مشاهده می كنید.

یك نمایشگر LCD
یك پین 16 تایی (نر و مادگی)

یك كابل پرینتر

و این كابل كه كابل تغذیه كامپیوتر هست كه فقط دو سیم از آن برای تغذیه LCD میگیریم.(سیم سیاه منفی و سیم قرمز مثبت)

پنج شنبه 3/4/1389 - 17:2 - 0 تشکر 207109

آشنایی جامع و كامل با شبكه های بی سیم ( Wireless ) و تکنولوژی Wi-Fi

آشنائی با شبكه های بی سیم

نیاز روز افزون به پویایی كارها ، استفاده از تجهیزاتی مانند تلفن همراه ، پیجرها و ...
بواسطه وجود شبكه های بی سیم امكان پذیر شده است.
اگر كاربر یا شركت یا برنامه كاربردی خواهان آن باشد كه داده و اطلاعات مورد نیاز خود را به صورت متحرك در هر لحظه در اختیار داشته باشند شبكه های بی سیم جواب مناسبی برای آنها ست.
این مقاله دربخش‌های مختلفی ارائه میشود، در بخش حاضر فقط به بیان كلیاتی در رابطه با شبكه‌های بی‌سیم و كابلی پرداخته شده، در بخش‌های بعدی به جزئیات بیشتری در رابطه با شبكه‌های بی‌سیم خواهیم پرداخت.

تشریح مقدماتی شبكه های بی سیم و كابلی
شبكه های محلی (LAN ) برای خانه و محیط كار می توانند به دو صورت كابلی (Wired ) یا بی سیم (Wireless ) طراحی گردند . درابتدا این شبكه ها به روش كابلی با استفاده از تكنولوژی Ethernet طراحی می شدند اما اكنون با روند رو به افزایش استفاده از شبكه های بی سیم با تكنولوژی Wi-Fi مواجه هستیم .
در شبكه های كابلی (كه در حال حاضر بیشتر با توپولوژی ستاره ای بكار می روند ) بایستی از محل هر ایستگاه كاری تا دستگاه توزیع كننده (هاب یا سوئیچ ) به صورت مستقل كابل كشی صورت پذیرد(طول كابل ازنوع CAT5 نبایستی 100 متر بیشتر باشد در غیر اینصورت از فیبر نوری استفاده میگردد) كه تجهیزات بكار رفته از دونوع غیر فعال (Passive ) مانند كابل ، پریز، داكت ، پچ پنل و.......... . و فعال (Active )مانند هاب ،سوئیچ ،روتر ، كارت شبكه و........... هستند .
موسسه مهندسی IEEE استانداردهای 802.3u را برای Fast Ethernet و 802.3ab و802.3z را برای Gigabit Ethernet ( مربوط به كابلهای الكتریكی و نوری ) در نظر گرفته است.
شبكه های بی سیم نیز شامل دستگاه مركزی (Access Point ) می باشد كه هر ایستگاه كاری می تواند حداكثر تا فاصله 30 متر ی آن (بدون مانع ) قرار گیرد.

شبكه های بی سیم (Wlan ) یكی از سه استاندارد ارتباطی Wi-Fi زیر را بكار می برند:
802.11b كه اولین استانداردی است كه به صورت گسترده بكار رفته است .
802.11a سریعتر اما گرانتر از 802.11b می باشد.
802.11g جدیدترین استاندارد كه شامل هر دو استاندارد قبلی بوده و از همه گرانتر میباشد.
هر دونوع شبكه های كابلی و بی سیم ادعای برتری بر دیگری را دارند اما انتخاب صحیح با در نظر گرفتن قابلیتهای آنها میسر می باشد.
عوامل مقایسه

در مقایسه شبكه های بی سیم و كابلی می تواند قابلیتهای زیر مورد بررسی قرار گیرد:
نصب و راه اندازی
هزینه
قابلیت اطمینان
كارائی
امنیت
نصب و راه اندازی
در شبكه های كابلی بدلیل آنكه به هر یك از ایستگاههای كاری بایستی از محل سویئچ مربوطه كابل كشیده شود با مسائلی همچون سوارخكاری ، داكت كشی ، نصب پریز و......... مواجه هستیم در ضمن اگر محل فیزیكی ایستگاه مورد نظر تغییر یابد بایستی كه كابل كشی مجدد و .......صورت پذیرد
شبكه های بی سیم از امواج استفاده نموده و قابلیت تحرك بالائی را دارا هستند بنابراین تغییرات در محل فیزیكی ایستگاههای كاری به راحتی امكان پذیر می باشد برای راه اندازی آن كافیست كه از روشهای زیر بهره برد:
Ad hoc كه ارتباط مستقیم یا همتا به همتا (peer to peer ) تجهیزات را با یكدیگر میسر می سازد.
Infrastructure كه باعث ارتباط تمامی تجهیزات با دستگاه مركزی می شود.
بنابراین میتوان دریافت كه نصب و را ه اندازی شبكه های كابلی یا تغییرات در آن بسیار مشكلتر نسبت به مورد مشابه یعنی شبكه های بی سیم است .

هزینه
تجهیزاتی همچون هاب ، سوئیچ یا كابل شبكه نسبت به مورد های مشابه در شبكه های بی سیم ارزانتر می باشد اما درنظر گرفتن هزینه های نصب و تغییرات احتمالی محیطی نیز قابل توجه است .
قابل به ذكر است كه با رشد روز افزون شبكه های بی سیم ، قیمت آن نیز در حال كاهش است .

قابلیت اطمینان
تجهیزات كابلی بسیار قابل اعتماد میباشند كه دلیل سرمایه گذاری سازندگان از حدود بیست سال گذشته نیز همین می باشد فقط بایستی در موقع نصب و یا جابجائی ، اتصالات با دقت كنترل شوند.
تجهیزات بی سیم همچون Broadband Router ها مشكلاتی مانند قطع شدن‌های پیاپی، تداخل امواج الكترومغناظیس، تداخل با شبكه‌های بی‌سیم مجاور و ... را داشته اند كه روند رو به تكامل آن نسبت به گذشته(مانند 802.11g ) باعث بهبود در قابلیت اطمینان نیز داشته است .
كارائی
شبكه های كابلی دارای بالاترین كارائی هستند در ابتدا پهنای باند 10 Mbps سپس به پهنای باندهای بالاتر( 100 Mbps و 1000Mbps ) افزایش یافتند حتی در حال حاضر سوئیچهائی با پهنای باند 1Gbps نیز ارائه شده است .
شبكه های بی سیم با استاندارد 802.11b حداكثر پهنای باند 11Mbps و با 802.11a و 802.11g پهنای باند 54 Mbps را پشتیبانی می كنند حتی در تكنولوژیهای جدید این روند با قیمتی نسبتا بالاتر به 108Mbps نیز افزایش داده شده است علاوه بر این كارائی Wi-Fi نسبت به فاصله حساس می باشد یعنی حداكثر كارائی با افزایش فاصله نسبت به َAccess Point پایین خواهد آمد. این پهنای باند برای به اشتراك گذاشتن اینترنت یا فایلها كافی بوده اما برای برنامه هائی كه نیاز به رد و بدل اطلاعات زیاد بین سرور و ایستگاهای كاری (Client to Server ) دارند كافی نیست .

امنیت
بدلیل اینكه در شبكه های كابلی كه به اینترنت هم متصل هستند، وجود دیواره آتش از الزامات است و تجهیزاتی مانند هاب یا سوئیچ به تنهایی قادر به انجام وظایف دیواره آتش نمیباشند، بایستی در چنین شبكه هایی دیواره آتش مجزایی نصب شود.
تجهیزات شبكه های بی سیم مانند Broadband Routerها دیواره آتش بصورت نرم افزاری وجود داشته و تنها بایستی تنظیمات لازم صورت پذیرد. از سوی دیگر به دلیل اینكه در شبكه‌های بی‌سیم از هوا بعنوان رسانه انتقال استفاده میشود، بدون پیاده سازی تكنیك‌های خاصی مانند رمزنگاری، امنیت اطلاعات بطور كامل تامین نمی گردد استفاده از رمزنگاری WEP (Wired Equivalent Privacy ) باعث بالا رفتن امنیت در این تجهیزات گردیده است .
انتخاب صحیح كدام است؟
با توجه به بررسی و آنالیز مطالبی كه مطالعه كردید بایستی تصمیم گرفت كه در محیطی كه اشتراك اطلاعات وجود دارد و نیاز به ارتباط احساس می شو د كدام یك از شبكه های بی سیم و كابلی مناسبتر به نظر می رسند .
جدول زیر خلاصه ای از معیارهای در نظر گرفته شده در این مقاله می باشد . بعنوان مثال اگر هزینه برای شما مهم بوده و نیاز به استفاده از حداكثر كارائی را دارید ولی پویائی برای شما مهم نمی باشد بهتر است از شبكه كابلی استفاده كنید.
بنابراین اگر هنوز در صدد تصمیم بین ایجاد یك شبكه كامپیوتری هستید جدول زیر انتخاب را برای شما ساده تر خواهد نمود.

انواع شبكه های بی سیم
WLANS(Wireless Local Area Networks )
این نوع شبكه برای كاربران محلی از جمله محیطهای(Campus) دانشگاهی یا آزمایشگاهها كه نیاز به استفاده از اینترنت دارند مفید می باشد. در این حالت اگر تعداد كاربران محدود باشند می توان بدون استفاده از Access Point این ارتباط را برقرار نمود .در غیر اینصورت استفاده از Access Point ضروری است.می توان با استفاده از آنتن های مناسب مسافت ارتباطی كاربران را به شرط عدم وجود مانع تاحدی طولانی تر نمود.

WPANS(Wireless Personal Area Networks )
دو تكنولوژی مورد استفاده برای این شبكه ها عبارت از :IR (Infra Red ) و Bluetooth (IEEE 802.15 ) می باشد كه مجوز ارتباط در محیطی حدود 90 متر را می دهد البته در IR نیاز به ارتباط مستقیم بوده و محدودیت مسافت وجود دارد .

WMANS(Wireless Metropolitan Area Networks )
توسط این تكنولوژی ارتباط بین چندین شبكه یا ساختمان در یك شهر برقرار می شود برای Backup آن می توان از خطوط اجاره ای ،فیبر نوری یا كابلهای مسی استفاده نمود .

WWANS(Wireless Wide Area Networks )
برای شبكه هائی با فواصل زیاد همچون بین شهرها یا كشورها بكار می رود این ارتباط از طریق آنتن ها ی بی سیم یا ماهواره صورت می پذیرد .


امنیت در شبكه های بی سیم
سه روش امنیتی در شبكه های بی سیم عبارتند از :

- WEP(Wired Equivalent Privacy )
در این روش از شنود كاربرهایی كه در شبكه مجوز ندارند جلوگیری به عمل می آید كه مناسب برای شبكه های كوچك بوده زیرا نیاز به تنظیمات دستی( KEY ) مربوطه در هر Client می باشد.
اساس رمز نگاری WEP بر مبنای الگوریتم RC4 بوسیله RSA می باشد.

- SSID (Service Set Identifier )
شبكه های WLAN دارای چندین شبكه محلی می باشند كه هر كدام آنها دارای یك شناسه (Identifier ) یكتا می باشند این شناسه ها در چندین Access Point قرار داده می شوند . هر كاربر برای دسترسی به شبكه مورد نظر بایستی تنظیمات شناسه SSID مربوطه را انجام دهد .

- MAC (Media Access Control )
لیستی از MAC آدرس های مورد استفاده در یك شبكه به AP (Access Point ) مربوطه وارد شده بنابراین تنها كامپیوترهای دارای این MAC آدرسها اجازه دسترسی دارند به عبارتی وقتی یك كامپیوتر درخواستی را ارسال می كند MAC آدرس آن با لیست MAC آدرس مربوطه در AP مقایسه شده و اجازه دسترسی یا عدم دسترسی آن مورد بررسی قرار می گیرد .این روش امنیتی مناسب برای شبكه های كوچك بوده زیرا در شبكه های بزرگ امكان ورود این آدرسها به AP بسیار مشكل می باشد.

انواع استاندارد 802.11
اولین بار در سال 1990 بوسیله انستیتیو IEEE معرفی گردید كه اكنون تكنولوژیهای متفاوتی از این استاندارد برای شبكه های بی سیم ارائه گردیده است .
802.11
برای روشهای انتقال FHSS(frequency hopping spared spectrum ) یا DSSS (direct sequence spread spectrum ) با سرعت 1 Mbpsتا 2Mbps در كانال 2.4 GHz قابل استفاده می باشد.
802.11a
برای روشهای انتقال OFDM (orthogonal frequency division multiplexing ) با سرعت 54Mbps در كانال 5GHz قابل استفاده است.
802.11b
این استاندارد با نام WI-Fi یا High Rate 802.11 قابل استفاده در روش DSSS بوده و در شبكه های محلی بی سیم نیز كاربرد فراوانی دارد همچنین دارای نرخ انتقال 11Mbps می باشد.
802.11g
این استاندارد برای دستیابی به نرخ انتقال بالای 20Mbps در شبكه های محلی بی سیم و در كانال 2.4GHz كاربرد دارد.

Bluetooth
نوع ساده ای از ارتباط شبكه های بی سیم است كه حداكثر ارتباط 8 دستگاه را با تكنولوژی Bluetooth پشتیبانی می كند دستگاههایی از قبیل PDA ، نوت بوك ، تلفن های همراه و كامپیوترهای شخصی از جمله این موارد هستند می دهد اگرچه این تكنولوژی ممكن است در صفحه كلیدها ،موس ها و Headset و Hands-free تلفن های همراه نیز دیده شود این تكنولوژی در سال 1994 توسط شركت اریكسون ایجاد شد در سال 1998 تعداد كوچكی از كمپانیهای مشهور مانند اریكسون ،نوكیا ، اینتل و توشیبا استفاده شد . بلوتوس در فواصل كوتاهی بین 9 تا 90 متر كار می كنند این فاصله پشتیبانی به امنیت این تكنولوژی می افزاید .چرا كه اگر كسی بخواهد ارتباط شما را شنود كند گر چه به ابزار خاصی نیاز ندارد اما بایستی در فاصله نزدیكی از شما قرار بگیرد مهمتری ویژگی بلوتوس این است كه بر خلاف Infrared موانعی مانند دیوار تاثیری بر روی سیگنال آن ندارند از تكنولوژی رادیوئی استفاده كرده كه خیلی گران نبوده و مصرف برق خیلی كمی دارد .

پنج شنبه 3/4/1389 - 17:5 - 0 تشکر 207110

آشنایی كامل با قلم های دیجیتال WACO
WACOM قدیمیترین و معتبرترین سازنده قلم دیجیتالی در جهان است و هر جا كه بهترین كیفیت قلم، مورد نظر است بدون تردید، نام WACOM تنها انتخاب ممكن است.

این قلمها در حال حاضر كاربرد وسیعی دارند و جهت موارد متعددی چون اتوماسیون اداری و مكانیزاسیون دبیرخانه، طراحی در صنایع فرش و پارچه، CAD/CAE ، ویرایش عكس دیجیتالی و فرایند صنعت چاپ و گرافیك، ثبت امضاء، فعالیتهای آموزشی و درمانی و صدها كاربرد مهم دیگر مورد استفاده قرار میگیرند.

با توجه به موارد مصرف متعدد این قلمها، چندین سازنده مختلف مشغول تولید آنها هستند كه در بین آنها، كمپانی معظم و بسیارمعتبر WACOM ، معروفترین و قدیمیترین و پیشروترین سازنده در جهان است.

WACOM فعالیت خود را از 20 سال قبل ( سال 1983) در ژاپن آغاز نموده است و از آن زمان تاكنون، همواره توانسته است با بكار گیری انواع فن آوریهای جدید و ابتكاری، مقام اول خود را در این زمینه، حفظ نماید.

قلمهای دیجیتالی WACOMبر اساس تكنولوژی رزونانس الكترومغناطیسی عمل میكنند. به كار بردن این تكنیك خاص

باعث شده است تا قلمهای WACOM، نیاز به هیچ نوع منبع تغذیه ای، نداشته باشند در نتیجه برخلاف انواع قلمهای دیجیتالی متداول

در بازار، نه نیاز به باطری دارند (كه سبب سنگینی قلم و مشكلات مربوط به نگهداری از آن میشود ) و نه مشكل وجود سیم یا آهنربای مزاحم را دارند كه سبب عدم تحرك قلم و محدودیت كاربر میشود.

قلمهای WACOM دارای نوك حساس به فشار و با كیفیت بسیار عالی میباشند.

در انتهای قلمهای WACOM ( مدل Graphire و Intuos و Cintiq) یك پاك كن دیجیتالی حساس به فشار وجود دارد كه امكاناتی مانند یك قلم واقعی را برای مصرف كننده فراهم میاورد.

قلمهای WACOM با هر دو سیستم IBM و APPLE ،سازگار بوده و دارای 2 سال گارانتی كامل میباشند گرچه به علت كیفیت بسیار بالا، معمولا” بندرت برای آنها مشكلی پیش میاید كه نیازی به استفاده از این گارانتی، باشد.

در مجموعه های WACOM ، علاوه بر قلم و صفحه رسم (TABLET ) یك ماوس ویژه نیز وجود دارد كه بدون سیم، بدون باطری و بدون توپی می باشد.این ماوس استثنایی، دارای دقت چندین برابر ماوس های معمولی است و به علت بدون توپی بودن، نیازی به تمیز كردن مداوم سطح زیرین آن را ندارد و مشكل گیر كردن گوی زیرین، در آن اتفاق نمی افتد.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 928x187.


قلمهای WACOM:

انواع محصولات WACOM به 4 گروه اصلی تقسیم می شوند:

1-VOLITO 2-GRAPHIRE 3-INTUOS 4-CINTIQ

1-VOLITO: جهت مصارف خانگی / ارزان، ساده و كارآمد.
VOLITO یك دیجیتایزر ساده خانگی است كه تقریبا” دارای كلیه امكانات یك دیجیتایزر حرفه ای است و به علت قیمت ارزان، تهیه آن برای تمام كاربران ساده و خانگی، میسر است. با Volito كار كردن با كامپیوتر واقعا” لذتبخش است.

دیجیتایزر Volito ساده اما كامل است و از سه جز، قلم دیجیتالی، ماوس بی سیم و صفحه رسم گرافیكی تشكیل شده است:

قلم:بدون سیم / بدون باطری / حساس به 512 مرحله فشار / كلید یكطرفه روی بدنه قلم.

صفحه (tablet) :وضوح 1000dpi / سطح فعال A6 ( 8/92 x 6/127میلیمتر).

ماوس :بدون سیم / بدون توپی / بدون باتری /2 كلیدی.

2-GRAPHIRE :جهت مصارف خانگی و نیمه حرفه ای به شما ، امكان میدهد تا در كار با كامپیوتر، كارایی تان را چند برابر كنید. Graphire از سه جزء شامل قلم دیجیتالی، ماوس بی سیم و صفحه رسم گرافیكی به شرح ذیل، تشكیل شده است:

قلم: بدون سیم / بدون باطری /حساس به 512 مرحله فشار / كلید دوطرفه /پاك كن در انتهای قلم.

صفحه (tablet) : وضوح 1000dpi / سطح فعال A6 (8/92 x 6/127میلیمتر).

ماوس: بدون سیم / بدون باطری / بدون توپی /3 كلیدی /دارای گردونه Finger Wheel روی ماوس.


3-INTUOS: یك دیجیتایزر كاملا” حرفه ای با دقت بسیار بالا و امكان استفاده از قلمهای متعدد بطور همزمان میباشد. Intuos هم از سه جز، با مشخصات زیر، تشكیل شده است:

قلم:بدون سیم / بدون باطری / حساس به 1024 مرحله فشار / كلید دوطرفه / پاك كن حساس به فشار.

صفحه (tablet) :وضوح 2540dpi / سطح فعال در ابعاد A3, A4, A5, A6 جهت كاربردهای مختلف.

ماوس: بدون سیم / بدون توپی / بدون باطری/چهار بعدی/دارای گردونه Thumb Wheel.

4-CINTIQ: شاهكاری در عرصه تولید دیجیتایزرهای كاملا” حرفه ای است.
در مدل Cintiq صفحه رسم، خود یك مانیتور LCD حساس به فشار است بنابراین مانند قلم و كاغذ واقعی در همان محل كه

می نویسید نتیجه كار رسم را ملاحظه می كنید.

CINTIQ دارای یك قلم بدون سیم / بدون باطری / حساس به فشار / مجهز به پاك كن در انتهای قلم است همچنین دارای یك مانیتور LCD جهت رسم در دو اندازه 15 و 18 اینچ است.

Cintiq شبیه سازی كامل و موفق قلم و كاغذ در دنیای دیجیتالی میباشد.


---------------------------------------------------------------
مزایای محصولات WACOM در مقایسه با سایر ماركهای متفرقه:

WACOM مشهورترین سازنده قلم دیجیتالی در جهان است كه با استفاده از آخرین فن آوریهای روز، مقام اول كیفیت را در این رشته، به خود اختصاص داده است.

گرچه اكنون انواع و اقسام قلمهای دیجیتالی با ماركهای مختلف و اشكال به ظاهر مشابه محصولات WACOM در بازار وجود دارد اما چنانچه پارامترهای زیر را كه شامل قابلیتها و مزیتهای WACOM هستند در آنها بررسی فرمایید در میابید كه تفاوت كیفیت در كجاست.

گرچه ممكن است WACOM ارزانترین نباشد اما بهترین است.

1- قلم بدون باطری و بی سیم - قلمهای WACOM بدون باطری و بدون سیم است. وجود باطری، علاوه بر سنگین كردن قلم، باعث خستگی و زحمت مصرف كننده میشود. در قلمهای باطری دار، همواره زحمت توجه به زمان اتمام عمر باطری و مشكل تعویض آن، وجود دارد.

2- تكنولوژی ژاپن - WACOM در سال 1983 در ژاپن تاسیس شده و دارای 20 سال سابقه است. به این دلیل، شركتی معظم است كه دارای تیم كامل R&D در ژاپن بوده و كیفیت و قدرت محصولات آن با سازندگان جدیدالتاسیس در كشورهای جنوب شرقی آسیا، قابل قیاس نمیباشد.

3- پاك كن در انتهای قلم- در مدلهای Graphire و Intuos و Cintiq ، یك پاك كن دیجیتالی حساس به فشار در انتهای قلم وجود دارد. با برگرداندن قلم میتوان از این پاك كن جهت پاك كردن دست نوشته ها یا سایه زدن طرحها استفاده كرد.

4- ماوس بدون باطری- با وجود تمام امكانات قلم، گاهی برای بعضی از كارها، ماوس را ترجیح میدهید. تمام قلمهای WACOM همراه با یك ماوس بدون سیم و بدون باطری عرضه میشوند. این ماوس، فاقد توپی زیرین است بنابراین مشكل گیر كردن گوی در نتیجه چسبیدن ذرات آشغال را ندارد و نیازی هم به تمیز كردن مداوم سطح زیر ماوس، نیست. این ماوس، بر حسب حساسیت صفحه رسمTablet، از دقت بسیار زیادی، برخوردار است كه چندین برابر دقت ماوسهای معمولی است. ماوس WACOM، فاقد باطری و سبك است.

5- حساس به زاویه قلم - هنگامی كه با قلم مینویسید مسلما” قلم را بصورت كاملا” عمودی در دست نمیگیرید بلكه قلم دارای زاویه ای با صفحه است. میزان این زاویه در قلم واقعی، بر نحوه ثبت نوشته، موثر است. WACOM هم به این قاعده، توجه نموده و قلمش نسبت به زاویه، حساس است.

6- تنوع شكل قلمها - همانطور كه قلمهای واقعی برای كاربردهای مختلف دارای اشكال متفاوتی هستند WACOM هم در مدل حرفه ای Intuos به كاربر، امكان میدهد تا از اشكال مختلف قلم دیجیتالی، استفاده نماید.
یكی از این انواع قلم، مدل Inking Pen است كه دارای نوك جوهری قابل تعویض، میباشد. این قلم جوهری به شما، امكان میدهد تا یك ورقه كاغذ معمولی را روی صفحه رسم گرافیكی دیجیتایزر، قرار دهید و مانند یك خودكار معمولی، روی این صفحه، بنویسید. به این ترتیب، همزمان با نوشتن روی كاغذ، مطلب توسط صفحه گرافیكی به داخل كامپیوتر هم منتقل میشود.


7- شناسایی قلمهای متفاوت- صفحات رسم گرافیكی Intuos مجهز به سیستم Tool ID هستند. این سیستم، هر قلم را بطور جداگانه، میشناسد بنابراین میتوان بطور همزمان از چندین قلم استفاده نمود و رنگ و مشخصات و نوع ابزار هر كدام را بطور جداگانه، تعریف كرد.

8- بر روی ماوسهای Graphire و Intuos، یك گردونه Finger Wheel یا Thumb Wheel برای اسكرول كردن سریع متن، وجود دارد.



9- كلیه محصولات WACOM دارای 2 سال گارانتی كامل میباشند گرچه در عمل برای سالهایی طولانی در خدمت مصرف كنندگان هستند.

10- بر روی سطح صفحه های رسم WACOM یك لایه شفاف وجود دارد. با یلند كردن این پوشش، میتوان هر نقشه یا طرحی را در زیر این لایه قرار داد و سپس روی خطوط آن طرح با قلم، حركت نمود ( Trace ) و از آن طرح، كپی برداری كرد.

هیچ سازنده ای غیر از WACOM نیست كه تمام 10 مورد بالا را، یكجا و بطور كامل در طراحی محصول خود، رعایت كرده باشد بنابراین از شما دعوت میكنیم تا با مقایسه دقیق و فنی موارد فوق، هوشمندانه به جمع مصرف كنندگان قلمهای WACOM بپیوندید. ورودتان به خانواده WACOM مبارك

پنج شنبه 3/4/1389 - 17:45 - 0 تشکر 207121

دیسک های سخت (هارد دیسک) چگونه عمل می کنند؟

تقریباً هر کامپیوتر رومیزی و سرورهایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند دارای یک یا چند درایو دیسک سخت می باشد. هر Main Fram و سوپر کامپیوتر معمولاً به صدها درایو سخت متصل است. شما حتی می توانید دریابید که ابزار VCR و دوربین های ضبط فیلم هم به جای فیلم از درایو دیسک سخت استفاده می کنند.
میلیاردها دیسک سخت یک کار را خیلی خوب انجام می دهند. آن ها تغییرات اطلاعات دیجیتال را در یک شکل نسبتاً دائمی ذخیره می کنند. دیسک های سخت به کامپیوتر این امکان را می دهد که اطلاعات را هنگامی که برق قطع می شود، ذخیره کند.
در این مقاله درباره دیسک سخت (هارد) بحث خواهیم کرد بنابراین شما می توانید ببینید که درون آن چیست و همچنین یاد بگیرید که آن ها چگونه گیگا بایت ها اطلاعات را در فایل ها سازماندهی می کنند.
پایه های دیسک سخت

دیسک های سخت در سال 1950 اختراع شدند، آن ها در ابتدا دیسک هایی با قطر20 اینچ بودند که تنها چند مگابایت اطلاعات را در خود ذخیره می کردند. در ابتدای ظهور این دیسک ها Fixed Disc یا Winchester نامیده می شدند (یک نام رمز برای یک محصول رایج IBM ) بعدها این دیسک ها به Hard Disk ها (دیسک های سخت) معروف شدند تا از فلاپی دیسک ها متمایز شوند. دیسک های سخت یک Platter سخت دارند که یک ابزار مغناطیسی را به جای پلاستیک انعطاف پذیری که در نوارها و فلاپی ها استفاده می شود، در خود جای داده اند.
در ساده ترین سطح، یک دیسک سخت چیزی متفاوت از یک نوار کاست نیست. هم دیسک های سخت و هم نوارهای کاست هر دو از روش های ضبط مغناطیسی توصیف شده در مقاله چگونگی عملکرد ضبط کننده های نوار استفاده می کنند. دیسک های سخت و نوارهای کاست همچنین هر دور دارای محل ذخیره مغناطیسی می باشند. ابزار مغناطیسی به راحتی قابل پاک کردن و رایت مجدد میباشند و همچنین الگوهای Flux مغناطیسی ذخیره شده بر روی این وسیله را به مدت سالیان متمادی به حافظه می سپارد.
در بخش بعد، درباره تفاوت های اصلی بین نوارهای کاست و دیسک های بحث خواهیم کرد.
نوار کاست در مقابل دیسک سخت:

بگذارید نگاهی به تفاوت های عمده بین نوارهای کاست و دیسک های سخت بیندازیم :
ماده مغناطیسی ضبط در یک نوار کاست بر روی یک نوار پلاستیکی نازک کشیده شده است. در یک دیسک سخت این ماده مغناطیسی به صورت لایه ای بر روی یک آلومینیوم با دقت بالا یا یک دیسک شیشه ای پوشش داده می شود. سپس صفحه فلزی دیسک سخت پولیش داده می شود تا به صیقلی نظیر آینه برسد.
با یک نوار، شما باید از عملکرد جلو رفتن سریع یا معکوس کردن جهت نوار استفاده کنید تا به نقطه خاصی از آهنگ برسید. در صورتیکه در دیسک سخت شما می توانید به صورت تقریباً فوری به هر نقطه ای از سطح دیسک حرکت کنید.
در یک دک نوار کاست هد خواندن/ ضبط به طور مستقیم با نوار در تماس است. در یک دیسک سخت، هد خواندن/ ضبط در اطراف دیسک قرار دارد و هرگز به طور مستقیم با دیسک در تماس نیست.

نوار در یک دک نوار کاست در اطراف یک هد 2اینچ (تقریباً 08/5 سانتی متر) در هر ثانیه حرکت می کند. یک صفحه فلزی دیسک سخت میتواند در زیر هد خود به اندازه 000/3 اینچ در هر ثانیه بچرخد. (تقریباً mph 171 یا kph 272)
اطلاعات موجود بر روی دیسک سخت در یک محدوده بسیار کوچک مغناطیسی در مقایسه با نوار کاست ذخیره می شوند.
اندزه این محدوده ها از طریق دقت Platter و سرعت وسیله ممکن می شود. به دلیل این تفاوت ها یک دیسک سخت مدرن قادر به ذخیره یک میزان بسیار بالایی از اطلاعات در یک فضای بسیار کوچک می باشد. یک دیسک سخت همچنین می تواند به هر یک از این اطلاعات در بخش ثانیه دستیابی پیدا کند.
ظرفیت و عملکرد :

یک دستگاه رومیزی معمولی دارای یک دیسک سخت با ظرفیتی بین 10تا40 گیگا بایت می باشد. اطلاعات در شکل فایل ها بر روی دیسک سخت ذخیره می شوند. یک فایل مجموعه ای از بایت ها می باشد. این بایت ها باید برای حروف فایل متن دارای کدهای ASC II شوند یا باید دستورالعمل برنامه نرم افزاری برای کامپیوتر باشد همچنین می تواند رکورد یک مبنای اطلاعات باشد یا می توانند رنگ های پیکسلی برای یک تصویر GIF باشد.
فایل بدون توجه به اینکه چه محتوایی دارد، از رشته ای از بایت ها تشکیل شده است. هنگامی که یک برنامه در کامپیوتر در حال اجرا شدن است. ملزم به این می باشد که دیسک سخت بایت های آن را بازیابی کند و آن را یکباره به CPU ارسال کند.
دو روکش برای ارزیابی عملکرد دیسک سخت وجود دارد :
نرخ اطلاعات- نرخ اطلاعات تعداد بایت ها در ثانیه می باشد که درایو می تواند به CPU تحویل دهد. سرعت بین 5 و 40مگا بایت در هر ثانیه معمول می باشد.
زمان جستجو- زمانی بین زمان درخواست CPU برای یک فایل و زمان ارسال اولین بایت از فایل به CPU – زمانی بین 10تا20 میلی ثانیه معمول می باشد.

دیگر پارامتر مهم ظرفیت درایو می باشد که تعداد بایت ها در آن نگه داری می شود.
داخل دستگاه : برد الکترونیک :
بهترین روش برای آگاهی از چگونگی عملکرد دیسک سخت نگاه کردن به داخل آن می باشد. توجه داشته باشید که باز کردن یک دیسک سخت منجر به خرابی آن می شود، بنابراین این کار چیزی نیست که در خانه بتوانید انجام دهید مگر اینکه یک درایو خراب داشته باشید.
در زیر یک درایو دیسک سخت معمولی را می بینیم:


این قطعه، یک جعبه آلومینیومی مهر و موم شده با کنترل کننده الکترونیک که به کنار آن متصل است، می باشد. قطعات الکترونیک مکانیسم خواندن/ نوشتن/ و موتور که صفحه های فلزی را می چرخاند، کنترل می کند.
قطعات الکترونیک همچنین محدوده های مغنایسی موجود در درایو را به بایت ها ترجمه کنند و خواندن و بایت ها را به محدوده های مغناطیسی برمی گردانند (رایت کردن) قطعات الکترونیک همگی در یک برد کوچک که از بقیه درایو جدا هستند، وجود دارند.

داخل درایو : قسمت تحتانی

در قسمت تحتانی برد، اتصالاتی برای موتوری که صفحه فلزی را می چرخاند و همچنین حفره های تهویه فیلتر شده که فشار هوای داخلی و خارجی را متعادل می کند، وجود دارد.


با برداشتن درپوش درایو درمی یابیم که قسمت داخلی بسیار ساده اما دقیق می باشد :


در این تصویر می توانید موارد زیر را مشاهده کنید :
صفحات فلزی- این صفحات با سرعت 7200 یا 3600 دور در هر دقیقه به هنگام عملکرد درایو می چرخد. این صفحات فلزی برای بالا بردن مقاومت ساخته شده اند و دارای صیقل آینه ای می باشند. (چنان که شما می توانید چهره نویسنده را در آن ببینید و هیچ راهی برای جلوگیری از انعکاس تصویر در آن وجود ندارد)
اهرم- این قطعه هدهای Write/ Record (خواندن/ رایت کردن) را نگه داشته و از طریق مکانیسم موجود در گوشه سمت چپ بالایی کنترل می شود. این اهرم قادر به حرکت دادن هدها از مرکز به کناره درایو می باشد. اهرم و مکانیسم حرکت آن بسیار سبک و سریع است. اهرم موجود بر روی یک درایو دیسک سخت معمولی می تواند از مرکز به کناره و بالعکس به اندازه 50 بار در ثانیه حرکت کند.
داخل دستگاه : صفحات فلزی و هدها :

به منظور افزایش ظرفیت ذخیره اطلاعات، بیشتر دیسک های سخت چندین صفحه فلزی دارند. این درایو سه صفحه فلزی و 6 هد رایت/ خواندن دارد.


مکانیسمی که بازوی موجود بر روی یک دیسک سخت را حرکت می دهد، باید بسیار سریع و دقیق باشد.
این مکانیسم با استفاده از یک موتور خطی سرعت بالا قابل ساختن می باشد.


بسیاری از درایوها از روش Voice Coil استفاده می کنند. مثل روش مشابهی که برای حرکت بلندگو بر روی استریوی شما استفاده می شود.

ذخیره اطلاعات

اطلاعات بر روی سطح صفحات فلزی به صورت Sector ها و Track ها ذخیره می شوند.
تراک ها دایره های متمرکز می باشند و Sector ها (بخش ها) مخروطی شکل بر روی تراک می باشند.
یک تراک معمولی به رنگ زرد نشان داده شده است و یک بخش معمولی به رنگ آبی نشان داده شده است. یک بخش شامل تعداد ثابتی از بایت ها مثلاً 256 یا 512 می باشد. هم در درایو و هم در سطح سیستم عامل بخش ها اغلب به یکدیگر متصل میشوند و Clusters (خوشه ها) را بوجود می آورند.
فرآیند فرمت کردن سطح پایین یک درایو تراک ها و بخش ها را بر روی صفحات فلزی بوجود می آورد. نقاط آغاز و پایین هر بخش بر روی صفحه فلزی رایت می شود. این فرآیند درایو را برای نگه داشتن بلوک های بایت آماده سازی می کند. سپس فرمت کردن سطح بالا ساختارهای ذخیره فایل مثل جدول تخصیص فایل را بر روی بخش ها می نویسد. این فرآیند درایو را برای نگه داشتن فایل ها آماده می کند.
صدای چرخشی که از درایو هارد به هنگام بازیابی اطلاعات به گوش می رسد ناشی از چیست ؟
بر روی آیکون یک فایل صفحه گسترده دوبار کلیک کنید. این عمل ساده در بسیاری از کامپیوترها 20 تا30 ثانیه طول می کشد تا کامل شود و در تمام این مدت دیسک سخت حرکت می کند. لامپ دستیابی دیسک سخت چشمک می زند و در درایو یک صدای وزوز یا نویز شنیده می شود. در صورتیکه مکانیسم درایو صدای بلندی داشته باشد، مطمئن خواهید شد که عملکردی در حال انجام شدن است.
در مقاله چگونگی عملکرد دیسک های سخت می بینید که بازویی وجود دارد که هدهای خواندن/ نوشتن را نگه می دارد. این بازو می تواند هدها را به تراک در نزدیکی مرکز یا نزدیک کناره دیسک انتقال دهد.
یک دیسک سخت معمولی دارای قطری به اندازه 5 اینچ (5/12 سانتی متر) می باشد. بنابراین این بازو می تواند در حدود 2 اینچ در سطح دیسک حرکت کنند.
سرعتی که این بازو با آن حرکت می کند، شگفت انگیز است. این بازو بسیار سبک بوده و مکانیسم آن بسیار دقیق می باشد و در صورت لزوم می تواند بر روی سطح دیسک هزار بار در دقیقه حرکت کند.
در صورتیکه درباره عملکرد بلندگوها فکر کنید، خواهید فهمید که تفاوت زیادی بین آن و دیسک سخت وجود ندارد. یک بلندگو یک Cone سبک را هزار بار در ثانیه جلو و عقب می برد تا صدا تولید کند. هنگامیکه بازوی دیسک سخت به سرعت جلو و عقب می رود، لرزش هایی را به وجود می آورد که در نتیجه آن می توانیم صداها را بشنویم.
به چه دلیل وقتی بر روی فایل ساده صفحه گسترده کلیک می کنید، هدهای دیسک باید بسیار سریع حرکت کنند؟ سه دلیل برای تمام حرکت ها وجود دارد:
برای شروع یک برنامه صفحه گسترده مثل اکسل، دیسک سخت باید برنامه را در راستای یک عدد DLL که آن برنامه را پشتیبانی می کند، بارگذاری نماید. اندازه کل تمام این فایل های متفاوت باید بین 10 تا20 مگابایت باشد. تمام فایل ها در تمام دیسک بخش شده اند. بارگذاری 20مگابایت اطلاعات میزان زیادی زمان می برد و ملزم به آن است که دیسک هزاران بار حرکت کند تا تمام اطلاعات را بازیابی نماید. فایل اطلاعات باید بارگذاری شود. سیستم عامل (OS) باید هد را به سمت دایرکتوری درایو حرکت دهد تا فولدر را پیدا کند، اطمینان حاصل نمایدکه نام فایل موجود می باشد و سپس محل فایل را کشف کند. سپس سیستم عامل نیاز به تعداد بسیار زیادی از تراک های پخش شده در تمام درایو برای دسترسی به فایل دارد.
در صورتیکه RAM پر باشد، سیستم عامل در حین بارگذاری باید قسمت هایی از حافظه RAM فیزیکی را برداشته و آن ها را بر روی فایل صفحه بندی دیسک ذخیره کند.

بنابراین هنگامی که سیستم عامل در حال بارگذاری برنامه صفحه گسترده و تمام DLL ها و فایل اطلاعات می باشد، در آن واحد سعی در رایت میلیون ها بایت از اطلاعات بر روی فایل صفحه بندی برای ساختن محلی برای برنامه جدید می باشد.
هد درایو در تمام سطح دیسک حرکت می کند تا این عملکردهای همزمان را انجام دهد.
در کل کلیک کردن بر روی یک آیکون ساده می تواند به حرکت40 یا50 مگا بایت اطلاعات بین درایو و RAM منجر شود و همچنین سبب تغییر محل هزاران بارۀ هدهای دیسک در یک فرآیند شود. به همین دلیل است که شما صدای چرخش را می شنوید.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.