• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 2341)
شنبه 28/1/1389 - 9:58 -0 تشکر 195458
انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچ‌كس

پس از انبوهی از کنفرانس های باصطلاح خلع سلاح هسته ای که توسط کشور های دارنده سلاح های هسته ای، در طول سال ها، برگزار شده است و به جز توجیه حفظ و گسترش و ساخت نسل جدیدتر این سلاح ها، توسط کشورهای دارنده، هدف دیگری نداشته است، اینک اولین کنفرانس واقعی خلع سلاح هسته ای، توسط کشوری که خود سلاح هسته ای در اختیار ندارد و به تمام تعهدات بین المللی خود عمل کرده است و هدفش استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است، یعنی جمهوری اسلامی ایران، در تهران، در حال برگزاری است.

در این مبحث شما را در جریان سیر تحولات و دستاورد های این نشست مهم بین المللی قرار می دهیم.

 

کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح تهران

عکس: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 29/1/1389 - 18:24 - 0 تشکر 195831

شرکت کنندگان در میزگرد اجلاس تهران: اسراییل یک خطر جدی در خاورمیانه است 

شرکت کنندگان در میزگرد "چالش های خلع سلاح" ، اسراییل را یک خطر جدی در خاورمیانه دانستند و تاکید کردند که باید گام‌های عملی برای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای این رژیم برداشته شود. 

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، "بابریک" کارشناسی عدم اشاعه که عصر یکشنبه در مراسم اختتامیه کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه سخن می‌گفت به ارایه گزارشی از میزگرد این کنفرانس که با موضوع چالش‌های مربوط به خلع سلاح برگزار شده بود پرداخت.
وی افزود: در این میزگرد از این که آمریکا با ارتقای برنامه‌های لیزری خود قصد دارد در بخش پایینی فضا فعالیت‌های خود را ادامه دهد مورد انتقاد قرار گرفت زیرا با توجه به اهمیت این برنامه‌ها دیر یا زود سایر کشورها نیز به سمت استفاده از این فناوری می‌روند.
وی خاطر نشان کرد که با توجه به نقش ماهواره‌ها در راستی آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای کشورها در حال حاضر 41 کشور در فضا حضور دارند که از این میان آمریکا به تنهایی نیمی از فعالیت‌ها در فضا را به خود اختصاص داده است.
وی همچنین تاکید کرد: در این میزگرد اعضای شرکت کننده بر خلع سلاح هسته‌ای با محوریت ان.پی.تی تاکید و تصریح کردند که مواد ان.پی.تی باید به صورت جهان شمول و فراگیر اجرایی شود.
این کارشناسی عدم اشاعه تاکید کرد: در کنفرانس بازبینی ان.پی.تی که قرار است به زودی برگزار شود انتظار می‌رود که گام‌های عملی و معقولی برای اجرای ان.پی.تی برداشته شود.
وی همچنین افزود:
در این میزگرد اسراییل به عنوان یک خطر جدی در خاورمیانه عنوان شد و شرکت کنندگان در این میزگرد تاکید کردند که باید برای تحت نظارت قرارگرفتن برنامه‌های هسته‌ای اسراییل گام‌های عملی برداشته شود.
وی گفت که عدالت و برابری، نظارت بر اصول عدم دخالت کشورها و عدم استفاده از زور و تحریم علیه کشورها از سوی اعضا مورد تاکید قرار گرفت و اعضا تصریح کردند که مسایل مربوط به خلع سلاح باید از طریق مجمع عمومی سازمان ملل پیگیری شود.
کارشناسی عدم اشاعه افزود: اعضای شرکت کننده در این کنفرانس همچنین تاکید کردند که باید در موضوع خلع سلاح نگاه تبعیض آمیزی نباشد و دارندگان سلاح‌های هسته‌ای ملزم به تعیین جدول زمانی برای تحقق خلع سلاح شوند.
وی افزود: اعضای شرکت کننده در این میزگرد تاکید کردند که باید مسایل مربوط به فعالیت هسته‌ای کشورها از طریق نشست‌های بین المللی مورد پیگیری قرار گیرد.


منبع: خبرگزاری ایرنا 

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 1/2/1389 - 16:2 - 0 تشکر 196585

متكی در نشست خبری در پایان كنفرانس خلع سلاح:
سلاح هسته‌ای كاربردی جز نابودی ندارد

وزیر امور خارجه كشورمان با بیان اینكه دوران كاربرد سلاح‌های هسته‌ای به سر رسیده، گفت: این سلاح كاربردی جز نابودی ندارد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، منوچهر متكی وزیر امور خارجه كشورمان یكشنبه شب پس از پایان نخستین كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه در تهران در نشست خبری به تشریح دستاوردهای این كنفرانس پرداخت و سپس به سؤالات خبرنگاران پاسخ گفت.

* برخورد منطقی در چارچوب درست در دستور كار قرار گیرد

وی در پاسخ به سؤالی با بیان اینكه با معاونان وزرای خارجه روسیه و چین در موضوع كنفرانس خلع سلاح گفت‌وگوهای سازنده و خوبی را داشتیم، گفت:‌ قرار شد این گفت‌وگوها در سطوح دیگر ادامه یابد.
وی افزود: معاونان وزرای خارجه نیز با یكدیگر دیدار داشتند و مواضع خود را در مورد كنفرانس و در كلیت آن بیان كردند.
متكی گفت: فكر می‌كنم حتی می‌توانیم با اعضای دائم شورای امنیت به یك راهكار و چارچوب مشتركی برای پیشبرد این بحث برسیم.
وزیر خارجه كشورمان انهدام سلاح‌های هسته‌ای را چیزی ندانست كه در فاصله كوتاه امكانپذیر باشد و در عین حال خاطرنشان كرد: اما ورود به این روند می‌تواند ما را در انتخاب زمان مقدور و رسیدن به این هدف كمك كند.
وی با اشاره به اینكه در سال 1990 ضرورت امحای سلاح‌های شیمیایی به یك خواست جهانی تبدیل شد، گفت: زمانی چنین خواستی جهانی شد، ژنو بستر تدوین كنوانسیون مربوطه شد و حدود سه سال بر روی این كنوانسیون كار كردند و ما نیز فعالترین و ورزیده‌ترین كارشناسان را در ژنو داشتیم و اروپا نیز در آن ایام نقش بسیار سازنده‌ای ایفا كرد.
متكی خاطرنشان كرد: به جای ایجاد توازن وحشت و به جای اینكه بگوییم هر كدام چند دفعه می‌توانیم طرف مقابل را نابود كنیم، تصمیم به محو سلاح‌های هسته‌ای می‌تواند ظرفیت‌های ما را در جاهای دیگر متجلی كند.
وزیر خارجه با بیان اینكه ما از این كار نه هدف سیاسی و نه تبلیغاتی داریم و نه نیازمند به آن هستیم، اظهار داشت: ما مواضع اصولی خود را بیان می‌كنیم و معتقدیم این مواضع بر دل ملت‌های جهان خواهد نشست و ما در یك سال آینده افكار عمومی جهان را در پذیرش ایده جهان عاری از سلاح‌ هسته‌ای بسیار متحول‌تر خواهیم دید.
وی ادامه داد: براین اساس فكر می‌كنیم كه در بحث خلع سلاح در موقعیت بهتری برای اجماع‌سازی هستیم.
متكی در پاسخ به پرسش دیگری گفت: ما با 14 عضو شورای امنیت به طور مستقیم برنامه‌ریزی كردیم و با عضو پانزدهم نیز به طور غیرمستقیم پیرامون مباحث هسته‌‌ای با محوریت فرمول مبادله و معاوضه سوخت گفت‌وگو داشتیم و الان نیز داریم.
وزیر امور خارجه كشورمان خاطرنشان كرد: طی 10 روز آینده این گفت‌وگوها را به طور فشرده‌تر دنبال می‌كنیم. هیئت‌های جمهوری اسلامی در پایتخت‌های روسیه، چین، لبنان، اوگاندا و در آینده نزدیك در دیگر پایتخت‌ها این موضوع را با ایده‌های سازنده خود در دست پیگیری دارند.
وی افزود: امیدواریم برخورد و تصمیم درست، موجب تقویت جایگاه شورای امنیت شود.
متكی اضافه كرد: ما هیچ نگرانی از ورود مجدد به تجربه‌های شكست خورده با تحمیل برخی اعضای خاص شورای امنیت نداریم و لذا امیدوارم در این موضوع برخورد منطقی در چارچوب درست در دستور كار قرار گیرد و پیگیری شود.

* پیام روشن كنفرانس تهران به دارندگان سلاح‌های هسته‌ای

خبرنگار فارس در خصوص پیام روشن كنفرانس تهران به دارندگان سلاح‌ هسته‌ای سؤال كرد كه متكی در پاسخ با بیان اینكه پیام كنفرانس تهران به جامعه بین‌المللی و دارندگان سلاح هسته‌ای روشن است، آن پیام را آغاز روندی جدی برای تقویت NPT و اجرا و عملیاتی كردن همه محورهای معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای عنوان كرد.

* قطار خلع سلاح به راه افتاده

وزیر خارجه كشورمان همچنین در ابتدای سخنان خود با تكرار شعار نخستین كنفرانس خلع سلاح در تهران یعنی «انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچكس»، گفت: پیام كنفرانس تهران پیامی كاملاً شفاف و همراه با منطقی قوی و در چارچوبی كاملاً قابل دفاع مطرح شد.
وی گفت: از امروز و در پی این كنفرانس فكر می‌كنیم بسیاری در اقصی‌نقاط جهان به ویژه نمایندگان رسانه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد به عنوان دو مجموعه مهم تأثیرگذار در مناسبات بین‌المللی، رسالت سنگینی را برعهده دارند.
متكی كنفرانس تهران را یك پروژه ندانست كه در مقابل پروژه‌های دیگر مطرح شده باشد و افزود: كنفرانس تهران یك حركت در مقابل یك حركت دیگر و یك پدافند در مقابل یك آفند و یا ایجاد یك تقابل نبود.
وزیر خارجه گفت: پیام كنفرانس تهران یك دعوت عمومی از همه ضمیرها و وجدان‌های بیدار، متعهد و مسئول از همه كشورهای پایبند به تعهدات بین‌المللی برای همه افكار عمومی جهان بود.
وی خاطرنشان كرد: فكر می‌كنیم تصمیم شركت‌كنندگان به تداوم این كنفرانس و تصمیم به برگزاری دومین نشست در نیمه آوریل 2011 (فروردین 1390) نشانگر عزم و تصمیم و آمادگی‌ شركت‌كنندگان برای تداوم این حركت بود.
متكی گفت: كنفرانس تهران را پروسه و روند بخوانید و كسانی كه تلاش كردند بگویند كه كنفرانس تهران یك پروژه و حركت در مقابل حركت دیگر بود، به اعتقاد من در اشتباه هستند.
وی ادامه داد: فكر می‌كنیم قطار خلع‌ سلاح به راه افتاده و البته این قطار ممكن است در مسیرش با چالش‌ها و موانع مختلفی روبرو باشد، اما توانمندی‌ لوكوموتیو این قطار كه اراده ملت‌های مختلف است و همه دولت‌های صلح‌دوست و متعهد به موازین بین‌المللی، موانع را از بین راه برخواهد داشت و منزل به منزل تا منزلگاه نهایی كه ایجاد جهانی عاری از سلاح هسته‌ای است، خواهد رسید.
متكی گفت: امروز در جلسه پایانی كنفرانس كلمات لرزان، كوتاه و بسیار مهم پیرمردی بیش از 80 ساله را شنیدید كه بیش از 50 سال است در زمینه خلع سلاح تلاش كرده كه ابراز امیدواری می‌كرد بتواند شاهد جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای باشد.
وی ادامه داد: اگر گذشتگان ما موفق نشدند كه به این آرزو برسند بگذاریم نسل كنونی و نسل‌های بعدی ما در جهانی امن، مطمئن و عاری از خشونت و سلاح‌های كشتار جمعی به ویژه سلاح هسته‌ای زندگی كنند و این حق آنها و حق همه بشریت است.

ادامه دارد...

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 1/2/1389 - 16:8 - 0 تشکر 196586

ادامه:

* نظام بین‌الملل خواست جامعه بین‌الملل را بر رژیم صهیونیستی تحمیل كند

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، منوچهر متكی وزیر امور خارجه كشورمان در ادامه این نشست خبری پس از پایان نخستین كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه در تهران در پاسخ به این پرسش كه چه راهكار عملی برای تحت نظارت قرار دادن فعالیت‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی توسط آژانس وجود دارد؟ گفت: ماهیت این رژیم در منطقه ما و عملكرد آن در همه زمینه‌ها نشان داده كه به راحتی از ضوابط و مقررات تبعیت نمی‌كند. فلسطینی‌ها باید اراده خود را در گرفتن سرزمین‌شان تحمیل كنند و جامعه بین‌المللی نیز باید اراده خود را در متوقف كردن این رژیم نسبت به اقدامات خلاف مقررات بین‌المللی تحمیل كند.
وی با اشاره به مخالفت اروپا و آمریكا با شهرك‌سازی رژیم صهیونیستی خاطرنشان كرد:‌ علی‌رغم این مخالفت‌ها اما این رژیم به راحتی عنوان می‌كند كه این كار را انجام نمی‌دهد. در ابتكار عربی قدس را پایتخت فلسطین اعلام كردند اما این رژیم خیلی راحت آن را زیرپا می‌گذارد.
وزیر خارجه كشورمان رژیم صهیونیستی به اضافه آن عضو دائم شورای امنیت كه به رژیم صهیونیستی برای ایجاد تأسیسات هسته‌ای كمك كرد را در موضوع عدم اشاعه یكی از مصادیق بارز نقض معاهده NPT دانست.
متكی تصریح كرد: نظام بین‌الملل و سازمان‌های بین‌المللی باید خواست جامعه بین‌الملل را بر این رژیم تحمیل كنند و اگر عمل نمی‌كند تصمیمات مقتضی را اتخاذ كنند.

* امیدواریم تعامل یكپارچه‌ای را در نیویورك داشته باشیم

خبرنگاری از متكی پرسید كه جنبش عدم تعهد و جهان سوم چقدر می‌توانند در بازنگری معاهده NPT تأثیرگذار باشند؟ كه وی پاسخ داد: خوشبختانه در مشورت‌هایی كه در سطح اعضای جنبش عدم تعهد داریم نوعی یكپارچگی در مواضع و ایستادگی در تقویت NPT چه در بحث استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و چه در بحث عدم اشاعه و همچنین خلع‌ سلاح مشاهده می‌كنیم و این مایه امیدواری است و همچنین در بین كشورهای در حال توسعه كه عضو جنبش عدم تعهد نیستند نیز شاهد این موضوع هستیم.
وی خاطرنشان كرد: امیدواریم بتوانیم تعامل یكپارچه‌ای را در نیویورك نسبت به معاهده NPT از كل جامعه جهانی به وجود بیاوریم.
وزیر خارجه كشورمان خاطرنشان كرد: امروز در دیدار با برخی اعضای شورای امنیت پیشنهاد كردم آماده‌ایم در چگونگی تعامل سازنده با معاهده NPT همفكری و رایزنی داشته باشیم.

* قطورترین پرونده همكاری با آژانس متعلق به ایران است

متكی در پاسخ به پرسشی با بیان اینكه جمهوری اسلامی قطورترین پرونده همكاری با آژانس را داراست، اظهار داشت: طی سال‌های گذشته، هم در قالب توافقات به عمل آمده و هم در اجرای معمول تعهداتمان با آژانس، ما بیشترین همكاری‌ها را داشتیم. 4 هزار و 500 نفر روز بازرسی، هزاران صفحه گزارش و بیستمین گزارش رسمی آژانس كه در تمام این گزارش‌ها عنوان شده كه موردی مبنی بر غیر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران یافت نشده، گواه بسیار روشنی است.
وزیر خارجه خاطرنشان كرد: افكار عمومی جهان بیش از دو سال قبل در جریان چارچوب توافق شده بین ایران و آژانس در قالب یك مدالیتی قرار گرفت و ما به آژانس گفتیم كه هرچه سؤال دارد مطرح كند كه پس از آن شش سری سؤالات مختلف را طرح كردند و ما مورد به مورد پاسخ دادیم و در نامه‌ای رسمی كه از آژانس دریافت كردیم اعلام شده كه پاسخ‌های ایران با یافته‌های آژانس انطباق دارد و آن را تأیید كرد.
متكی خاطرنشان كرد: زمانی این مدالیتی عملیاتی شده نوبت آژانس بود كه اعلام كند فعالیت هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است. ناگهان یك عضو گروه مقابل اعلام كرد كه ما اسناد و مدارك دیگری داریم كه در آخرین روزهای مسئولیت البرادعی هیچ سندی را به آژانس ندادند برای اینكه مواردی كه آژانس قبلاً مطرح می‌كرد نیز از همین منبع دریافت كرده بود و معلوم شد كه همه آنها صحت ندارند.
وی گفت: شما می‌توانید كسی را كه خوابیده در بزنید و بیدارش كنید اما كسی كه خودش را به خواب زده هرچه هم در بزنید بیدار نمی‌شود.
وزیر خارجه تصریح كرد: ما هم مطمئنیم و هم اطمینان لازم را در جهان به وجود آوردیم كه فعالیت‌های هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است.
وی با اشاره به ضرب‌المثلی فارسی با این مضمون كه «آفتاب آمد، دلیل آفتاب» اظهار داشت: در سخنرانی برخی از وزرای خارجه در كنفرانس تهران عنوان شد كه برگزاری این كنفرانس بدین معناست كه ایران به صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های خود مطمئن است و بانی شده كه دارندگان این سلاح‌ها، آن را از بین ببرند.
وزیر خارجه تصریح كرد: ما اعتقادی به سلاح‌ هسته‌ای نداریم و ضمناً بر این اعتقادیم كه دوران كاربرد چنین سلاح‌هایی به سر رسیده است. سلاح هسته‌ای كاربردی جز نابودی ندارد.
متكی ادامه داد: بگذاریم كه مدیركل جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تجربه‌ای بیشتر و با شناختی جامع‌تر از پیشینه این همكاری‌ها، در اظهارنظرهای بعدی به صراحت این همكاری‌ها را اعلام كند.
ادامه دارد...

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 1/2/1389 - 16:19 - 0 تشکر 196593

ادامه:

* آنهایی كه خود اسیر منطقه شدند

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، منوچهر متكی وزیر خارجه كشورمان در ادامه نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به پرسشی در خصوص حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران و اینكه آیا در آینده وضعیت هسته‌ای ایران به سمت تقابل یا به سمت تعامل در حركت خواهد بود؟ خاطرنشان كرد: كل سیاست جمهوری اسلامی در همه زمینه‌ها در روابط خارجی مبتنی بر تعامل سازنده، گفتمان و همكاری در چارچوبی عدالت‌خواهانه است ما دیگر طرف‌ها را ترغیب می‌كنیم از همین منش و روش استفاده كنند.
وی حمله به تأسیسات هسته‌ای دیگر كشورها را مغایر مقررات بین‌المللی و موازین سازمان ملل عنوان و تصریح كرد: تصور نمی‌كنیم كه كسانی به این تصمیم بازی با آتش در حمله به جمهوری اسلامی نزدیك شوند.
متكی ادامه داد: آنها خیلی خوب می‌دانند كه تبعات چنین اقدامی چیست و چه خواهد شد. چنین احتمالی را هم نمی‌دهیم یعنی چنین ظرفیتی را نمی‌بینیم.
وزیر خارجه گفت: آنهایی كه سیاست جنگ‌طلبانه دوران بوش را پیگیری می‌كنند هر روز از كانال‌های مختلف به ما اعلام می‌كردند كه حمله قطعی است اما خیلی زود فهمیدند که قادر نخواهند بود جبهه‌ای از مرز چین تا مرز فلسطین اشغالی را فرماندهی کنند. سیاست‌های غلطی در پیش گرفتند و با تبعات آن در منطقه مواجه‌اند.
وی ادامه داد: آنهایی كه آمدند منطقه ما را به اسارت بگیرند اسیر این منطقه شدند.
وزیر خارجه كشورمان خطاب به اشغالگران منطقه گفت: سیاست‌های غلطی داشتید و تصمیم گرفتید به عنوان مثال در افغانستان خلع سلاح كنید و گفتید هركس سلاحش را بدهد 300 دلار به آن می‌دهید. خریدن سلاح در افغانستان و شمال پاكستان 150 دلار است، 150 دلار می‌خرند و به شما 300 دلار می‌فروشند. این نشان می‌دهد كه شما نه منطقه را می‌شناسید و نه صورت مشكل را می‌دانید.
متكی ادامه داد: بوش در سال 2008 همه را در آناپولیس جمع كرد و گفت كه امسال كل مسئله خاورمیانه تمام است، البته عین همین حرف را 17 سال پیش نیز گفته بودند.
وی گفت: این در حالی است كه دو سال از 2008 می‌گذرد و آیا شما شاهد چشم‌اندازی از حل مشكلات افغانستان هستید؟
متكی رسانه‌های آمریكا،‌ نخبگان و صاحب‌نظران آمریكایی را دعوت كرد كه برای دولت‌مردان آمریكا شرایط را به صورت واقعی تحلیل كنند.
وزیر خارجه كشورمان پرسید آیا هیچ‌كس به رئیس جمهور آمریكا گزارش می‌دهد كه ما در سفارتخانه‌هایمان در خارج سه هزار و یا پنج هزار نیرو برای چه داریم؟ چند دیپلمات برای روابط دوجانبه با كشورها؟
وی خاطرنشان كرد: این جمله اگر به صورت لطیفه و جوك هم مطرح شده باشد باید توسط مقامات آمریكایی بررسی و تحلیل شود. برای دیپلمات‌ها در كشورهای مختلف این جمله همیشه تكرار می‌شود كه چرا در آمریكا كودتا صورت نمی‌گیرد؟ زیرا سفارت آمریكا در آنجا وجود ندارد.
وزیر خارجه كشورمان خاطرنشان كرد: كسانی كه می‌خواهند با این منطقه كار كنند ابتدا بررسی كنند. آنها ناشناخته و به غلط گام برمی‌دارند و بازخوردش را می‌بینند.
متكی با بیان اینكه دنبال مقصر می‌گردند، گفت: ما تا كی نان گندم خود را بخوریم و شما را نصحیت كنیم و شما هم گوش ندهید.

* ما نیز نگرانیم

خبرنگاری به ابراز نگرانی كلینتون در خصوص تروریسم هسته‌ای كه ایران و كره شمالی را مورد خطاب قرار داده بود اشاره كرد و نظر متكی را جویا شد كه وی گفت: ما نیز ابراز نگرانی می‌كنیم، هم از تروریسم هسته‌ای و هم اصل وجود سلاح‌های هسته‌ای و لذا برای اینكه آدرس‌های غلط داده نشود اجازه دهید به سمت خلع سلاح هسته‌ای حركت كنیم و باید این فرهنگ را در جهان ایجاد كنیم.
وزیر خارجه كشورمان ادعاهای بی‌پایه آمریكا نسبت به جمهوری اسلامی را مورد اشاره قرار داد و افزود: ما در 30 سال گذشته به اینگونه ادعاهای نادرست آمریكا در بحث تروریسم، حقوق بشر و دموكراسی كاملاً‌ آشنا و واقف هستیم و پنبه اینگونه ادعاها طی سال‌های گذشته زده شده است ما از آنها دعوت می‌كنیم كه واقع‌بینانه با مسائل برخورد كنند.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص اظهارنظرات مختلف درباره كنفرانس خلع سلاح در تهران خاطرنشان كرد:‌ ما افكار عمومی را دعوت می‌كنیم كه در این زمینه قضاوت كنند همه شركت‌كنندگان در تهران برایشان روشن بود كه محیط كاملاً آزاد و اظهارنظر صریح بوده است. هر كس كه می‌خواست می‌توانست نظراتش را بیان كند حتی از سلاح هسته‌ای صحبت كند.

* فرهنگ سازی در زمینه خلع سلاح در جهان

خبرنگاری از وزیر خارجه پرسید كه آیا فكر می‌كنید خلع سلاح در جهان قابل تحقق است؟ كه وی پاسخ داد: خیر. آسان نیست با مواضعی كه برخی كشورها در اجلاس واشنگتن گرفتند و تأكیدشان بر حفظ سلاح‌های هسته‌ای بود كماكان بحث خلع سلاح را چالش‌برانگیز می‌كند و بهترین راهكار در این زمینه فرهنگ‌سازی است.
متكی ادامه داد: فكر می‌كنیم در هر كوی و برزنی زمینه پذیرش شعار انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچ‌كس وجود دارد.
وی خاطرنشان كرد: ما به طور جد و خستگی‌ناپذیر این روند آغاز شده را ادامه خواهیم داد.
متكی در پاسخ به پرسشی در خصوص طرح پیام كنفرانس تهران در نشست بازنگری NPT گفت: دستور كار ما برای كنفرانس بازنگری حمایت و تأكید بیشتر بر NPT، رژیم عدم اشاعه و بخش مغفول مانده آن یعنی ماده 6 معاهده كه كشورها را به خلع سلاح متعهد می‌كند، خواهد بود.

* تهران سال آینده به كانون حضور كارشناسان و مقامات مبدل خواهد شد

متكی در پاسخ به پرسشی در خصوص عدم حضور وزرای چین و روسیه در كنفرانس تهران خاطرنشان كرد:‌ از ابتدا بنا بود كه این كنفرانس در سطح كارشناسان برگزار شود و در نیمه راه این ایده مطرح شد و از برخی مقامات كشورها نیز دعوت كنیم و لذا تعدادی از وزرای خارجه دعوت شدند. برخی از وزرای خارجه نیز برنامه‌هایشان از ماهها قبل تعیین شده بود.
وزیر خارجه كشورمان گفت: كنفرانس سال آینده تهران در خصوص خلع سلاح به مراتب از استقبال بیشتری برخودار خواهد شد و تهران سال آینده به كانون حضور كارشناسان، صاحب‌نظران و نمایندگان دولت‌ها مبدل خواهد شد.

* جهان عاری از سلاح هسته‌ای نباید هیچ‌كس را ناراحت كند

خبرنگاری با اشاره به اظهارات محمود احمدی‌نژاد در كنفرانس خلع سلاح در تهران كه خطابش به كشورهای دارای سلاح هسته‌ای بود از جمله چین و روسیه از متكی پرسید آیا تهران احساس نمی‌‌كند با این گفتار چین و روسیه را ناراحت می‌كند؟ كه وی پاسخ داد: استفاده از سلاح هسته‌ای از سوی هیچ‌كس پذیرفته نیست طی روزهای اخیر مطالبی شنیدیم مبنی براینكه مطالب عنوان شده در خصوص استفاده از سلاح‌های هسته‌ای بد تعبیر شده یا سوءبرداشت شده و امیدواریم اینگونه باشد و حرفشان را تصحیح كنند.
وزیر خارجه خاطرنشان كرد: بیان این موضوع كه جهان باید عاری از سلاح‌های هسته‌ای باشد نباید هیچ‌كس را ناراحت كند حتی اعضای دائم شورای امنیت.
متكی در پاسخ به سؤالی گفت‌: برخوردهای تبعیض‌آمیز و بی‌تفاوتی نسبت به عدم اشاعه ما را در برابر جامعه بشری دچار مشكل می‌كند.
وی اضافه كرد: ایران در تاریخ خود هرگز به تولید سلاح كشتار جمعی و خدای ناكرده استفاده از آن فكر نكرده است

منبع: خبرگزاری فارس (با ویرایش)

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.