• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 2339)
شنبه 28/1/1389 - 9:58 -0 تشکر 195458
انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچ‌كس

پس از انبوهی از کنفرانس های باصطلاح خلع سلاح هسته ای که توسط کشور های دارنده سلاح های هسته ای، در طول سال ها، برگزار شده است و به جز توجیه حفظ و گسترش و ساخت نسل جدیدتر این سلاح ها، توسط کشورهای دارنده، هدف دیگری نداشته است، اینک اولین کنفرانس واقعی خلع سلاح هسته ای، توسط کشوری که خود سلاح هسته ای در اختیار ندارد و به تمام تعهدات بین المللی خود عمل کرده است و هدفش استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای است، یعنی جمهوری اسلامی ایران، در تهران، در حال برگزاری است.

در این مبحث شما را در جریان سیر تحولات و دستاورد های این نشست مهم بین المللی قرار می دهیم.

 

کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح تهران

عکس: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 10:17 - 0 تشکر 195463

تهران امروز میزبان نخستین كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه

نخستین كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه امروز شنبه به مدت دو روز با حضور بیش از 14 وزیر خارجه، 10 معاون وزیر و 8 نماینده از سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در تهران برگزار می‌شود.

کنفرانس بین الملی خلع سلاح و عدم اشاعه

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، نخستین كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه با شعار «انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچ‌كس» از امروز شنبه به مدت دو روز (28 و 29 فروردین) با حضور بیش از 14 وزیر امور خارجه، 10 معاون وزیر و 8 نماینده از سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در سالن‌ همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود.
در مراسم افتتاحیه این كنفرانس پیام مقام معظم رهبری به كنفرانس خلع سلاح در تهران توسط علی اكبر ولایتی مشاور عالی مقام معظم رهبری قرائت خواهد شد و پس از آن محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور كشورمان به عنوان سخنران افتتاحیه این كنفرانس به ایراد سخنرانی می‌پردازد.
سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی كشورمان از دیگر سخنرانان روز اول این كنفرانس است.
وزرای خارجه، معاونان وزرای خارجه و روسا و نمایندگان سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از دیگر سخنرانان روز اول این كنفرانس هستند.
«علی الشامی» وزیر خارجه لبنان، «آنتوان گامبی» وزیر خارجه آفریقای مركزی، «لوتفو دلامینه» وزیر امور خارجه پادشاهی سوازیلند، «رشید مردوف» وزیر خارجه تركمنستان، «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه، «هوشیار زیباری» وزیر خارجه عراق، «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان، وزیر انرژی ارمنستان، دستیار ویژه وزیر خارجه چین، نماینده ویژه وزیر خارجه قزاقستان، «اكمل الدین احسان اوغلو» دبیركل سازمان كنفرانس اسلامی، «سرگئی ریابكوف» معاون خلع سلاح و امنیت بین‌الملل وزارت خارجه روسیه، «خورخه بالرو» معاون وزیر خارجه ونزوئلا، «الشامسی» معاون وزیر خارجه امارات متحده عربی، «آكین اكیل» معاون امور بین‌الملل وزارت خارجه تركیه، «فرهی» معاون سیاسی وزیر خارجه افغانستان، «محمد الرمیحی» معاون وزیر خارجه قطر، مدیركل خلع سلاح وزارت خارجه پاكستان، نماینده ویژه مدیركل سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی و ... از جمله مقامات عالی‌رتبه شركت كننده در كنفرانس خلع سلاح و عدم اشاعه در تهران هستند.
هیئت‌هایی از كشورهای آذربایجان، آفریقای مركزی، آلمان، آمریكا، اردن، ارمنستان، اكوادور، الجزایر، امارات متحده عربی، اندونزی، انگلستان، اوگاندا، ایتالیا، برزیل، برونئی دارالسلام، بلژیك، بنگلادش، بلاروس، پاراگوئه، پاكستان، تاجیكستان، تانزانیا، تركمنستان، تركیه، چین، دماغه سبز، روسیه، زیمبابوه، ژاپن، سنگاپور، سنگال، سوئد، سوئیس، سوازیلند، سودان، سوریه، سیرالئون، عراق، عمان، فیلیپین، فرانسه، قطر، كنگو، كوبا، كویت، گرجستان، گویان، لبنان، لیبی، مالزی، مصر، نیكاراگوئه، نیوزیلند، ونزوئلا و هند در این كنفرانس شركت خواهند داشت.
دومین روز این كنفرانس (یكشنبه) با سه پنل تخصصی شامل «چالش‌های خلع سلاح»، «تعهدات بین المللی كشورها در زمینه خلع سلاح و عدم اشاعه، آثار عدم نابودی سلاح‌های كشتار جمعی» و «راهكارهای عملی برای تحقق خلع سلاح» برگزار خواهد شد.
در پایان نیز روسای سه پنل تخصصی گزارش خود را ارائه خواهند داد و منوچهر متكی به عنوان سخنران اختتامیه این كنفرانس دو روزه به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.
شركت كنندگان در این كنفرانس در روزهای سوم و چهارم نیز از شهر تاریخی اصفهان بازدید می‌كنند.
در حاشیه این كنفرانس كه در محل سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار می‌شود، نمایشگاه قربانیان سلاح‌های شیمیایی در دوران هشت سال دفاع مقدس و همچنین قربانیان سلاح‌های هسته‌ای بر پا خواهد بود.
محمدمهدی آخوندزاده دبیركل كنفرانس خلع سلاح هسته‌ای در نشستی خبری با اشاره به كنفرانس خلع سلاح تهران، ‌گفت: كاری كه در تهران در حال انجام است، یك رسالت انسانی است. آنچه ما انجام می‌دهیم شروعی است برای انتقال این پیام جدی به همه دنیا كه همه مردمان دنیا و كسانی كه در جهت صلح و آرامش حركت می‌كنند دست در دست هم بدهند و با داشت و انباشت و ترویج سلاح‌های هسته‌ای مخالفت كنند.
منوچهر متكی وزیر امور خارجه كشورمان نیز برگزاری كنفرانس خلع سلاح در تهران را ادامه یك روند و پروسه خواند و یادآور شد: موضوع خلع سلاح امروز به خواستی جهانی تبدیل شده است.
حدود 300 خبرنگار داخلی و خارجی اخبار این كنفرانس را پوشش می‌دهند.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 10:35 - 0 تشکر 195465

وزیر خارجه سوریه: رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین تهدید هسته‌ای در منطقه است

تهران وزیر امورخارجه سوریه با بیان این كه رژیم صهیونیستی كلاهك‌های هسته‌ای زیادی در زرادخانه‌های خود انباشته است،گفت: این رژیم اصلی‌ترین تهدیدكننده هسته‌ای در منطقه خاورمیانه است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، ولید المعلم لحظاتی قبل از آغاز كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح تهران در بدو ورود به سالن محل این اجلاس در جمع خبرنگاران افزود:اجلاس تهران فرصت بسیار خوبی برای جامه عمل پوشاندن به شعارهای خلع سلاح محسوب می‌شود و امیدواریم این اجلاس به ایجاد یك عزم جدی برای خلع سلاح هسته‌ای در جهان بیانجامد.

ولید المعلم همچنین با اشاره به توافقنامه خلع سلاح كه اخیرا میان روسیه و آمریكا امضا شده است اظهار امیدواری كرد كه این دو كشور صاحب سلاح‌های هسته‌ای به این توافقنامه عمل كنند و به مفاد آن پایبند باشند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 10:42 - 0 تشکر 195466

سفر دیپلمات بلند پایه روس به تهران برای بررسی مسائل هسته‌ای

معاون وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه برای شركت در كنفرانس بین المللی انرژی اتمی صلح آمیز و مذاكره با برخی مقامات ایرانی در زمینه برنامه هسته‌ای این كشور عازم تهران می‌شود.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری «اینترفكس»، "سرگئی ریابكوف " معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز، شنبه برای یك سفر رسمی عازم ایران می شود. ریابكوف در این سفر در كنفرانس بین المللی انرژی اتمی صلح آمیز در تهران شركت خواهد كرد.
پیش از این "رافائل گیواركیان " سخنگوی سفارت روسیه در ایران خبر داده بود كه معاون وزیر خارجه بعنوان نماینده روسیه در كنفرانس «انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچكس» در تهران شركت خواهد كرد.
به گفته وی، در تركیب هیئت روسی شركت كننده در كنفرانس مذكور "الكساندر سادونیكوف " سفیر روسیه در تهران و برخی مقامات وزارت خارجه این كشور حضور دارند.
مقامات روسی بر این عقیده اند كه برگزاری كنفرانس تهران بعنوان یكی از اقدامات بین المللی صورت گرفته در جهت بررسی مسائل مربوط به انرژی هسته ای صلح آمیز قابل قبول است.
"آندری نسترینكو " سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه در این رابطه گفت: «ما این كنفرانس را بعنوان یكی از اقدامات بین المللی در راستای فراهم سازی مقدمات كنفرانس ماه مه در نیویورك در خصوص بررسی اقدامات صورت گرفته در جهت منع گسترش سلاح هسته ای تلقی می كنیم.»
این دیپلمات بلند پایه روس افزود: «ما امیدواریم كه سازمان دهندگان كنفرانس تهران بتواند سهم قابل توجهی در فراهم سازی زمینه مشاركت سازنده بین كشورهای شركت كننده در پیمان عدم گسترش در جهت تقویت پیمان «ان.پی.تی» ایفاء كنند.»
انتظار می رود "سرگئی ریابكوف " كه نماینده اصلی روسیه در گروه «1+5» در حل و فصل مسائل مربوط به برنامه هسته ای ایران بشمار می آید، مذاكرات دوجانبه ای نیز با برخی مقامات ایرانی داشته باشد.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 10:54 - 0 تشکر 195467

پیام رهبر معظم انقلاب به اجلاس بین‌المللی خلع سلاح؛
ملّت ایران همه‌ امكانات خود را در مسیر مقابله با سلاح اتمی قرار می‌دهد
حضرت آیت الله خامنه‌ای پیامی خطاب به اجلاس بین المللی خلع سلاح در تهران صادر فرمودند.
**
*****

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم‌
به شما میهمانان محترم كه در اینجا گرد آمده اید خوشامد می گویم.
مایه خرسندی است كه جمهوری اسلامی ایران امروز میزبان اجلاس بین المللی خلع سلاح است، به امید آنكه از فرصت فراهم آمده استفاده كرده، نتایج ماندگار و ارزشمندی را كه از گفتگو و مشورت با یكدیگر به دست می آورید، تقدیم جامعه‌ی بشری نمائید.
اتم شناسی و علوم هسته ای یكی از بزرگترین دستاوردهای بشری است كه می تواند و باید در خدمت رفاه ملّت‌های جهان و رشد و توسعه‌ی همه‌ جوامع انسانی باشد. گستره‌ كاربرد علوم هسته ای طیف وسیعی از نیازهای پزشكی، انرژی و صنعتی را پوشش می دهد كه هر یك از اهمّیت شایسته ای برخوردار است.به این دلیل می توان گفت كه فنآوری هسته ای جایگاه برجسته ای در حیات اقتصادی را به خود اختصاص داده است و با گذر زمان و افزایش نیازهای صنعتی، پزشكی و انرژی به طور فزاینده ای اهمّیت آن بیشتر خواهد شد و به همین میزان، تلاش برای دستیابی به انرژی هسته ای و بهره گیری از آن نیز افزایش می یابد.
ملّت های خاورمیانه كه مانند دیگر ملّت های جهان تشنه‌ صلح و امنیّت و پیشرفت اند حقّ دارند كه با بهره گیری از این فنآوری جایگاه اقتصادی و موقعیّت برتر نسل های آتی خود را تضمین كنند. شاید یكی از اهداف غبارآلود كردن فضا در مورد برنامه های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران این است كه مانع از توجّه جدّی ملت های منطقه به این حقّ طبیعی و ارزشمند خود شوند.
طَرفه آنكه، تنها مجرم اتمی جهان اینك به دروغ خود را مدّعی مبارزه با گسترش سلاح اتمی معرفی می كند در حالیكه یقیناً هیچ اقدام جدّی در این مسیر صورت نداده است و هرگز صورت نخواهد داد. اگر ادعای مبارزه با گسترش سلاح هسته ای آمریكا دروغ نبود، آیا رژیم صهیونیستی می توانست ضمن خودداری از پذیرش مقررات بین‌المللی در این زمینه به ویژه ان. پی. تی ،‌ سرزمین اشغال شده‌ فلسطین را به زرادخانه ای مُبدّل سازد كه انبوهی از سلاح های هسته ای در آن ذخیره شده است؟
نام اتم به همان میزان كه بیانگر پیشرفت دانش بشری است، متأسفانه یادآور زشت ترین واقعه‌ تاریخ و بزرگترین نسل كُشی و سوء استفاده از دستاورد علمی انسان نیز است. هر چند كه كشورهای متعدّدی اقدام به تولید و انباشت سلاح هسته ای كرده اند كه فی نفسه می تواند مقدمه‌ی ارتكاب جُرم تلقی شده و صلح جهانی را شدیداً در معرض تهدید قرار داده است، امّا فقط یك دولت مرتكب جُرم اتمی شده است. تنها دولت ایالات متحده آمریكا است، كه ملّت مظلوم ژاپن در هیروشیما و ناكازاكی را در جنگی نابرابر و غیر انسانی مورد هجوم اتمی قرار داد.
از زمانی كه انفجار نخستین جنگ افزارهای هسته ای توسط دولت ایالات متحده در هیروشیما و ناكازاكی فاجعه‌ای انسانی با ابعاد بی سابقه در تاریخ آفرید و امنیّت بشری را با تهدیدی عظیم مواجه ساخت، ضرورت نابودی كامل این سلاح ها مورد اِجماع قاطع جامعه جهانی قرار داشته است. استفاده از سلاح هسته ای نه تنها به كشتار و تخریب گسترده منجر شد، بلكه میان آحاد ملّت، نظامی و غیر نظامی،‌ كوچك و بزرگ،‌ زن و مرد و كهنسال و خردسال تمایزی قائل نشد و آثار ضد بشری آن مرزهای سیاسی و جغرافیایی را در نوردید، و حتی به نسل های بعدی نیز خسارتهای جبران ناپذیر وارد نمود و لذا هرگونه استفاده و حتّی تهدید به استفاده از این سلاح، نقض جدّی مسلم ترین قواعد بشر دوستانه و مصداق بارز جنایت جنگی قلمداد می گردد.
به لحاظ نظامی و امنیّتی نیز به دنبال دست یابی چند قدرت به این سلاح ضد بشری، تردیدی باقی نماند كه پیروزی در جنگ هسته ای ناممكن و درگیری در چنین جنگی غیر عقلانی و ضد انسانی است. ولی برغم این بدیهیات اخلاقی، عقلانی، انسانی و حتّی نظامی،‌ خواست مؤكد و مكرر جامعه‌ جهانی برای نابودی این سلاح ها توسط گروه انگشت شماری از دولت ها، كه امنیّت خیالی خود را بر ناامنی همگانی بنا كرده‌اند، نادیده گرفته شده است.
اصرار این دولت ها برنگهداری، افزایش و گسترش توان تخریبی این سلاح ها، كه هیچ كاربردی جز ارعاب و ترور دسته جمعی و ایجاد امنیّت كاذب، مبتنی بر بازدارندگی ناشی از نابودی تضمین شده همگانی نداشته و ندارد، ‌استمرار كابوس هسته ای جهان، را به دنبال داشته است. منابع خارج از شمار اقتصادی و انسانی در رقابت غیر عقلانی هزینه شده‌اند تا هر یك از ابرقدرت ها توان خیالی پیدا كنند كه بیش از ده هزار بار رقیبان خود و سایر ساكنان كره خاكی منجمله خودشان را نابود كنند. بی دلیل نیست كه این راهبرد، بازدارندگی مبتنی بر، نابودی تضمین شده متقابل، یا دیوانگی نام گرفته است.
برخی از دولت های هسته ای در سال های اخیر از نظریه‌ بازدارندگی در مقابل سایر قدرت های هسته‌ای بر مبنای، نابودی تضمین شده متقابل هم، فراتر رفته اند تا جائی كه در راهبرد هسته ای این دولت ها بر حفظ، انتخاب هسته‌ای در برابر تهدیدات متعارف از سوی، ناقضین معاهده عدم اشاعه، تأكید شده است، در حالیكه بزرگترین ناقضین معاهده عدم اشاعه، قدرت هایی هستند كه، علاوه بر نقض تعهد خود در ماده 6 معاهده برای خلع سلاح هسته‌ای، حتّی در اشاعه عمودی و افقی این سلاح ها گوی سبقت را از دیگران ربوده و منجمله با كمك به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح های هسته ای و حمایت از سیاست های آن رژیم، در اشاعه‌ی واقعی این سلاح ها نقش مستقیم و مغایر تعهدات خود بر مبنای ماده 1 معاهده ایفا كرده و منطقه خاورمیانه و جهان را با تهدیدی جدّی روبرو كرده اند و در رأس این دولت ها، رژیم زورگو و متجاوز ایالات متحده آمریكا است.
جا دارد كه كنفرانس بین المللی خلع سلاح، ضمن بررسی خطرهای تولید و انباشت سلاح هسته ای در جهان، بطور واقع بینانه راهكارهایی را برای مقابله با این تهدید علیه بشریت ارائه كند تا بتوان گامی جدّی در مسیر پاسداری از صلح و ثبات جهانی به پیش نهاد.
به اعتقاد ما افزون بر سلاح هسته ای،‌ دیگر انواع سلاح های كشتار جمعی، نظیر سلاح شیمیائی و سلاح میكروبی نیز تهدیدی جدّی علیه بشریت تلقی می شوند.
ملّت ایران كه خود قربانی كاربرد سلاح شیمیایی است، بیش از دیگر ملّتها خطر تولید و انباشت این گونه سلاح ها را حس می كند و آماده است همه‌ امكانات خود را در مسیر مقابله با آن قرار دهد.
ما كاربرد این سلاحها را حرام، و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابناء بشر از این بلای بزرگ را وظیفه‌ی همگان می‌دانیم.
سیّدعلی خامنه ای
27/فروردین/1389
1/جمادی الاول/1431

*****
**

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 11:4 - 0 تشکر 195470

ابرقدرتها با ملعبه قرار دادن خلع سلاح هسته‌ای تا امروز با آن بازی كردند

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، سرلشكر حسن فیروزآبادی رئیس ستاد كل نیروهای مسلح صبح امروز شنبه در حاشیه كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه در جمع خبرنگاران با بیان اینكه مسئله خلع سلاح هسته‌ای سال‌ها است كه مطرح است و از وقتی كه ان.پی.تی تصویب شد، مسئله خلع سلاح نیز مطرح شد ولی ابرقدرتهای مسئله خلع سلاح را ملعبه قرار دادند، گفت: ابرقدرتها با ملعبه قرار دادن خلع سلاح هسته‌ای تا امروز با آن بازی كردند و علاوه بر اینكه خلع سلاحی صورت نگرفت به تعداد سلاح‌های هسته‌ای دارندگان همچون كشور فرانسه آمریكا و انگلیس افزایش پیدا كرده است.
وی ادامه داد: امروز جمهوری اسلامی ایران پیش قدم شده و ابتكاری به خرج داده است كه كشورهای جهان كه طالب فنآوری صلح آمیز هسته‌ای هستند جمع شده‌اند و از حق ملت‌ها برای داشتن فن آوری صلح آمیز هسته ای دفاع كنند و در عین حال این اتفاق برای اولین بار است كه در دنیا می‌خواهد برگزار شود تا از دارندگان سلاح‌های هسته‌ای در سازمان های بین المللی بخواهد كه خلع سلاح هسته‌ای صورت گیرد.
رئیس ستاد كل نیروهای مسلح با تاكید بر جدی بودن مسئله خلع سلاح هسته‌ای اظهار داشت: اگر حقوق بشر جدی است پس یك سلاح هسته ای نیز نباید در دنیا وجود داشته باشد.
سرلشكر فیروز آبادی در پاسخ به سئوالی در خصوص علت همزمانی كنفرانس اخیر واشنگتن و كنفرانس خلع سلاح در تهران گفت: ما كنفرانس خلع سلاح‌ها را از مدت‌ها در جمهوری اسلامی ایران برنامه ریزی كرده‌ بودیم و موضع حق طلبانه ملت ایران است كه امروز ایران در جهان پیشگام مطالبه حق عادلانه ملت‌های جهان است كه این كنفرانس از این نوع بود.
وی با اشاره به كنفرانس اخیر واشنگتن تاكید كرد: آنچه در آمریكا اتفاق افتاد این بود كه آقای اوباما از سران كشورها به صورت انتخابی دعوت و بحث‌ها را مطرح كرد كه نتیجه‌اش این بود كه باید سلاح‌های هسته‌ای را حفظ كنند و در واقع كنفرانس واشنگتن مقابله با npt و خلع سلاح بود.
رئیس ستاد كل نیروهای مسلح با تاكید بر اینكه اظهارات اوباما در كنفرانس واشنگتن حرف‌های خودش نبود بلكه سندی بود كه توسط كسانی در آمریكا تنظیم شده به عنوان استراتژی هسته‌ای آمریكا تصریح كرد: استراتژی هسته ای آمریكا فریبنده است كه در آن اعلام شده آمریكا كه امروز چند هزار بمب هسته‌ای آماده دارد تصمیم گرفته كه از این به بعد از این بمب‌ها علیه كشورها استفاده نكند، ولی این حرف مسخره است چرا كه باید دید اگر تصمیم استفاده از آن را ندارند چرا سلاح تولید كرده و از آن نگهداری می‌كنند. از همین رو آمریكایی‌ها برای خالی نبودن این كمبود عقلی، استدلالی و حقوقی‌شان گفتند از این سلاح‌ها استفاده نمی‌كنند مگر بر علیه دو كشور كه به آنها تضمین نمی‌دهیم و قاعدتا بعضی‌ها تلویحا این دو كشور را كره شمالی و ایران نام بردند.
سرلشكر فیروز آبادی در خصوص اظهارات اوباما به تهدید ایران ادامه داد: بهتر بود آقای اوباما خود را با آن مصاحبه در گرداب تهدید هسته‌ای غرق و نابود نمی‌كرد در حالی كه این اشتباه را كرد؛ چرا كه قاعدتا نباید یك رئیس جمهور همچون اوباما این حرف را می‌زد و این باعث شد كه همه دنیا بگویند تا وقتی تصمیم دارید بمب اتم را علیه بشریت استفاده كنید چه فرقی بین انسان‌های ایران و كره شمالی با سایر انسان‌های كشورها دارد؛ چرا كه یك زمانی علیه ژاپن استفاده كردید و فردا احتمال دارد از بمب اتم علیه كشور دیگری استفاده كنید.
وی تاكید كرد: از نظر منطقی ما در ایران اصطلاحی داریم مبنی بر اینكه قلدر‌ها وقتی كم می‌آوردند داد می‌زنند بر همین اساس به نظر می‌آید این داد زدن اوباما و سیاست‌مدارهای آمریكا در نتیجه كم آوردنشان در برابر بیداری و حركت ملت‌ها برای حفظ حقوق شان و گسترش عدالت در جهان هست.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 11:26 - 0 تشکر 195475

احمدی‌نژاد در كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح هسته‌ای
آمریكا هم سلاح هسته‌ای بكار برده و هم رسما تهدید به استفاده از آن كرده است.
رئیس جمهور گفت: آمریكا هم از سلاح هسته‌ای استفاده كرده است و هم به طور رسمی تهدید به استفاده از آن كرده است. وقتی دارندگان و تهدید‌كنندگان و استفاده‌كنندگان از سلاح اتمی از حق ناعادلانه وتو برخوردارند، آیا این به معنای تشویق دیگران به تولید سلاح اتمی برای تامین امنیت ملی‌شان نیست.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور امروز در كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح هسته‌ای و عدم اشاعه، در جمع میهمانان این كنفرانس سخنانی ایراد كرد كه متن كامل ان به شرح زیر است:

خانم‌ها و آقایان، میهمانان گرامی
خداوند را سپاسگزارم كه فرصتی عنایت فرمود تا در مورد یكی از مهمترین موضوعات مشترك جهانی با یكدیگر گفتگو نمائیم.
از میهمانان عزیزی كه از سایر كشورها حضور یافته‌اند تشكر می‌نمایم و امیدوارم تلاش این جمع به نتایج مفیدی منجر شود.
شعار این اجلاس یك شعار بسیار پرمعنا و در صورت تحقق ضامن امنیت پایدار و صلح برای همگان است.

دوستان گرانقدر
به خوبی می‌دانید كه امنیت از پایه‌های اصلی زندگی شرافتمندانه و مقدمه لازم برای پیشرفت و راه عمومی است. صلح و امنیت خواست اولیه همه ملت‌ها و دولت‌های مستقل و صلح‌طلب است. بدون امنیت پایدار و احساس امنیت امكان برنامه‌ریزی همه جانبه برای پیشرفت و رفاه وجود ندارد. امروز علی‌رغم اینكه بخش وسیعی از منابع ملت‌ها به جای توسعه رفاه، صرف تأمین امنیت ملی می‌گردد نشانه‌ای از بهبود وضعیت و كاهش فضای تهدید مشاهده نمی‌شود.
شورای امنیت و سازمان ملل متحد نیز طی بیش از شصت سال نتوانسته‌اند امنیت پایدار و احساس امنیت را بر روابط بین‌المللی حاكم نمایند و شرایط امروز به مراتب نامناسب‌تر از دهه‌های قبل است.
جنگ‌ها، تجاوز و اشغالگری و بالاتر از آنها سایه تهدید و مهمتر از اینها انباشت سلاح‌های هسته‌ای و كشتار جمعی و بدتر از همه سیاست‌های اعمالی از ناحیه چند دولت توسعه طلب، چشم‌انداز امنیت در مقایس ملی، منطقه‌ای و بین المللی را برای همه كشورها و ملت‌ها مبهم ساخته است و فضای ذهنی امروز جوامع به شدت متأثر از احساس تهدید و ناامنی است. شعار خلع سلاح هسته‌ای محقق نشده است و آژانس انرژی اتمی در انجام وظایف خود موفق نبوده است. زرادخانه‌های هسته‌ای و شیمایی و بیولوژیك هر روز انباشته‌تر می‌شود و رقابت تسلیحاتی گسترش می‌یابد.

به راستی علت چیست؟
به نظرم علت را باید در سیاستها و اقدامات چند دولت زیاده‌خواه و مستكبر جستجو كرد كه به برخی از آنها اشاره می‌نمایم:
1 ـ سیاست تولید و به كارگیری سلاح هسته‌ای
اولین سلاح‌های هسته‌ای توسط دولت آمریكا ساخته و به كارگیری شدند. این اقدام ضد بشری به ظاهر دست برتر را برای آمریكا و متحدینش در جنگ دوم پدید آورد لیكن خود عامل و مشوق اصلی توسعه سلاح هسته‌ای توسط دیگران شد. نفس تولید سلاح هسته‌ای در یك كشور بهترین توجیه و عامل توسعه توسط دیگران است.

2 ـ استفاده از سلاح هسته‌ای به عنوان ابزار بازدارندگی
این سیاست عامل اصلی توسعه رقابت تسلیحاتی است چرا كه بازدارندگی، مستلزم داشتن دست بالا در كیفیت و كمیت سلاح است و این خود به رقابت خانمان‌برانداز هسته‌ای دامن زده است. می‌دانید كه امروز بیش از 20 هزار كلاهك هسته‌ای در دنیا وجود دارد كه حدود نیمی از آن در آمریكا انبار شده است كه از این تعداد حدود 2500 كلاهك، استراتژیك بوده و به سوی اهداف حیاتی دنیا نشانه‌گیری شده است. در طرف رقیب آمریكا نیز بالاجبار و به بهانه بازدارندگی، توسعه سلاح اتمی ادامه دارد.

3 ـ تهدید به استفاده از سلاح‌هسته‌ای در مناسبات بین‌المللی
متاسفانه دولت آمریكا هم از سلاح هسته‌ای استفاده كرده است و هم به طور رسمی تهدید به استفاده از آن كرده است. یك كشور دیگر اروپایی نیز چند سال قبل به بهانه‌ای همین تهدید را تكرار كرد. وقتی دارندگان و تهدید‌كنندگان و استفاده‌كنندگان از سلاح اتمی با برخورداری از حق ناعادلانه وتو در بالاترین مرجع مسئول امنیت جهانی حضور دارند، آیا این به معنای تشویق دیگران به تولید سلاح اتمی برای تامین امنیت ملی‌شان نیست.

4 ـ استفاده ابزاری و یك جانبه از شورای امنیت و آژانس انرژی اتمی متاسفانه این رفتار ناپسند و ناعادلانه براثر تكرار به یك روند تبدیل شده است. شورای امنیت آشكارا به ابزار اعمال سیاستهای چند دولت زورگو تبدیل شده و تاكنون نتوانسته است از حقوق و امنیت ملی كشورها صیانت نماید. توجیه حمله به عراق و افغانستان، رفتار در جنگ صدام علیه ملت ایران و در موضوع فلسطین موید این معنا است.
آژانس انرژی اتمی نیز به جای خلع سلاح دارندگان سلاح اتمی، به عنوان فلسفه وجودی‌اش و كمك به اعضاء برای استفاده مناسب و صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای طبق ویژه ماده 4 اساسنامه، متاسفانه به ابزار فشار بر اعضاء فاقد سلاح و جلوگیری از بهره‌مندی آنان از حقوق هسته‌ای قانونی تبدیل شده است.
تاكنون هیچ یك از اعضاء فاقد سلاح هسته‌ای نتوانسته‌اند به راحتی و بدون تحمل فشارها و تهدیدها از حقوق قانونی خود در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای برخوردار شوند.
این در حالی است كه علیرغم صراحت ماده 6 اساسنامه، حتی یك گزارش از نظارت بازرسان آژانس از تاسیسات هسته ای دولت آمریكا و متحدانش منتشر نشده است و هیچ برنامه مصوبی برای خلع سلاح آنها وجود ندارد. در مقابل، تحت فشار همان دارندگان سلاح هسته‌ای و به بهانه‌های گوناگون، دهها قطعنامه علیه اعضای فاقد سلاح هسته‌ای صادر شده است.
ادامه دارد...

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 11:32 - 0 تشکر 195478

ادامه...

5 ـ اعمال معیارهای چندگانه
در حالی كه رژیم صهیونیستی بیش از 200 كلاهك اتمی ذخیره كرده، مسبب چندین جنگ گسترده بوده و همواره ملتها و كشورهای منطقه را تهدید به ترور و حمله نظامی .
می‌كند، از سوی دولت آمریكا و متحدانش به طور مطلق حمایت می‌شود و كمك‌های لازم برای توسعه سلاح اتمی نیز دریافت می‌كند. ولی همین دولت‌ها به بهانه احتمال كذب انحراف در فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای دیگران و بدون ارائه حتی یك سند معتبر، سنگین‌ترین فشارها و جنگ روانی را بر اعضا آژانس اعمال می‌نمایند. آنان در توجیه این سیاست دوگانه می‌گویند كه رژیم صهیونیستی عضو آژانس نیست.
آیا این به معنای تشویق دیگران به خروج از آژانس و تعلیق تعهدات منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نیست.

6- یكسان معرفی كردن سلاح اتمی با انرژی اتمی
می‌دانید كه انرژی اتمی جزو پاكترین و ارزان‌ترین انرژی‌ها است. تغییرات آب‌ و هوایی و آلودگی‌های ناشی از سوخت فسیلی و تجدید ناپذیری آن ضرورت توسعه بكارگیری انرژی اتمی را دوچندان می‌كند. به علاوه فناوری هسته‌ای در تولید دارو، در شناخت و درمان بیماری‌های صعب‌العلاج،‌در صنعت و كشاورزی و بسیاری از زمینه‌های مورد نیاز كاربرد گسترده و بسیار مفید و موثری دارد.
از بزرگترین خیانت‌های دارندگان انحصاری سلاح اتمی، یكسان معرفی كردن سلاح اتمی با انرژی اتمی است. اصولا مسیر ساخت سلاح با مسیر استفاده از انرژی اتمی متفاوت است و آنها این را به خوبی می‌دانند. می‌خواهند هم سلاح را و هم انرژی هسته‌ای را به صورت انحصاری در اختیار داشته باشند و از این طریق اراده خود بر جامعه جهانی تحمیل نمایند.
آیا این رفتار زمینه توسعه و تولید سلاح هسته‌ای نیست.
دوستان عزیز
معلوم شد كه تولید و انباشت سلاح هسته‌ای و سیاست‌های اعمالی توسط دارندگان انحصاری آن بزرگترین عامل ناامنی و مشوق توسعه سلاح‌های هسته‌ای است. انهدام سلاح هسته‌ای و رفع تهدید هسته‌ای بزرگترین خدمت به ایجاد امنیت پایدار و صلح و دوستی است.
اما سوال این است كه آیا سپردن امر مهم خلع سلاح و جلوگیری از اشاعه، به خود دارندگان این سلاح روش درستی است. پیگیری این روش طی شصت سال گذشته به نتایج عكس منجر شده است. انتظار اقدام داوطلبانه از سوی دارندگان سلاح هسته‌ای انتظاری غیرمنطقی و ساده لوحانه است چرا كه آنان سلاح اتمی راعامل برتری خود می‌دانند.
ضرب المثل ایرانی می‌گوید: چاقو دسته خودش را نمی‌برد.
انتظار برقراری امنیت از صاحبان حق وتو و بزرگترین فروشندگان سلاح در جهان، انتظاری غیرمنطقی است.
همكاران گرامی
برای تحقق هدف انسانی خلع سلاح هسته‌ای و جلوگیری از اشاعه، پیشنهادات زیر ارائه می‌گردد:
1- تشكیل یك گروه مستقل بین‌المللی برای برنامه‌ریزی و نظارت بر خلع سلاح اتمی و جلوگیری از اشاعه با اعطای اختیارات كامل از سوی مجمع عمومی. این گروه به گونه‌ای عمل كند كه همه دولت‌ها و ملت‌های مستقل در مدیریت كار مشاركت موثر داشته باشد.
2- تعلیق عضویت دارندگان، استفاده كنندگان و تهدیدكنندگان به سلاح هسته‌ای از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شورای حكام.
تاكنون حضور و فشار آنان و تسلط سیاسی بر آژانس مانع از انجام وظایف قانونی خصوصا در مواد 4 و 6 اساسنامه و موجب انحراف آژانس از انجام ماموریت‌های قانونی شده است. به خصوص دولت آمریكا كه در جنگ عراق از سلاح ساخته شده از زباله هسته‌ای استفاده كرده و موجب گسترش بیماری‌های صعب‌العلاج در عراق و منطقه شده است نباید عضو شورای حكام باشد.
3- بازنگری در پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای
این بازنگری باید توسط كشورهای مستقل و فاقد سلاح هسته‌ای صورت گیرد.حضور دارندگان سلاح اتمی به خصوص دولت آمریكا مانع از تنظیم یك قرارداد و تعهد عادلانه است. دولت آمریكا خود متهم به تولید و اشاعه و استفاده ظالمانه است. او نمی‌تواند مدعی باشد. این پیمان باید جامع و مانع و عادلانه و به قدری مستحكم باشد كه از بالاترین كارآیی برخوردار گردد.
4- تلاش جمعی برای اصلاح ساختار شورای امنیت
ساختار فعلی به شدت عادلانه است وناكارآمد و از عوامل اصلی حمایت از دارندگان سلاح هسته‌ای است.
یا باید حق وتو كه ناعادلانه و غیرانسانی وغیردموكراتیك است لغو شود و یا اگر عده‌ای اصرار دارند همچنان از این حق ظالمانه برخوردار باشند برای كاهش تبعات منفی آن كشورهای دیگری از آمریكای لاتین، از اروپا، از آفریقغ و از آسیا نیز دارای حق وتو شوند تا حداقل اعتماد به شورای امنیت ایجاد گردد.
5- كارگروهی از حاضرین برای پیگیری مصوبات و پیشنهادات تشكیل گردد
جمهوری اسلامی ایران به عنوان كشوری كه با تلاش دانشمندان بومی از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار شده است آمادگی دارد كه همه تجربیات خود را تحت نظر آژانس در اختیار اعضای قرار دهد. ما علیرغم حداكثر همكاری با آژانس و انجام كامل تعهدات، نه تنها از كوچكترین مساعدت و همكاری اعضا دارنده فناوری و آژانس استفاده نكرده‌ایم بلكه به صورت ناعادلانه، تحت سنگین‌ترین فشارها بوده‌ایم. با این حال با اعتقاد راسخ به ضرورت خلع سلاح جهانی آماده مشاركت سازنده در مدیریت خلع سلاح جهانی وتنظیم مقررات جدید هستیم و همكاری خود با آژانس را در چارچوب قوانین ادامه می‌دهیم.
همكاران گرامی
در حضور شما چند جمله‌ای هم خطاب به دولتمردان آمریكایی و متحدانشان عرض می‌نمایم.بدانند دوران اتكا به بمب اتمی گذشته است. تهدید به استفاده از سلاح به خصوص سلاح هسته‌ای مخصوص كسانی است كه فاقد منطق روشن و اندیشه انسانی هستند. این كه در مقابل منطق قوی از تهدید استفاده شود متعلق به گذشته و فاقد كارآمدی در مناسبات است.
تهدید به استفاده از سلاح هسته‌ای فقط آبروی دولتمردان آمریكا را بیش از پیش برد و سیاست‌های ضد انسانی وتجاوزگرانه آنان را برملا كرد. دوران، دوران ملت‌ها و دوران اندیشه و فرهنگ است و تكیه بر سلاح در مناسبات بین‌المللی میراث دولت‌های بی‌فرهنگ و عقب مانده از تاریخ است.
سیاست‌های تسلط بر خاورمیانه و انرژی و منابع ارزان آن آشكارا شكست خورده است و خواب‌های برپایی امپراطوری‌های جدید آشفته است و تعبیر نخواهد شد.
بهتر است به جای ادامه راه پیشینیان كه به زباله‌دانی تاریخ پیوسته است به جاری زلال ملت‌ها و دولت‌های مستقل و فرهنگ و منطق انسانی بپیوندند. این برای خود آنان بهتر و مفیدتر است. آینده از آن ملت‌ها است و امنیت و صلح و عدالت با كمك صالحان و انسان كامل در تمام جهان مستقر خواهد شد و زورگویی در آینده جایی نخواهد داشت.
با همكاری و همراهی و همدلی این آرزو تحقق یافتنی است كه "انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچ كس ".

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 11:35 - 0 تشکر 195482

متکی: در اجلاس تهران بدنبال جلب همکاری ملل مختلف هستیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، منوچهر متکی روز شنبه در افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه که در سالن بین‌المللی همایش‌های صداوسیما برگزار می‌شود،ضمن خوشامدگویی به شرکت‌کنندگان در این اجلاس، اظهار کرد: پیام رهبر معظم انقلاب و سخنرانی رییس‌جمهور کشورمان نشان از توجه ویژه ایران به این کنفرانس و موضوعات آن دارد.
متکی خاطرنشان کرد: میزان استقبال و مشارکت در این اجلاس حاکی از اهمیت ویژه‌ای است که جامعه بین‌الملل برای خلع سلاح جهانی قائل است.
وزیر امور خارجه، افزود: جمهوری اسلامی ایران خود قربانی تروریسم و سلاح کشتار جمعی است. به‌طوری که هم‌اکنون شما شاهد حضور برخی از این قربانیان درجمع خود هستید.این قربانیان سلاح هسته ای از شرکت‌کنندگان در این کنفرانس انتظار دارند برای دستیابی به اهداف و خواست عمومی ملت‌ها به منظور تحقق جهانی عاری از سلاح کشتار جمعی و به‌ویژه سلاح‌های هسته‌ای تلاش کنند و مشارکت فعالی داشته باشند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 16:55 - 0 تشکر 195548

دیدار مقامات برخی كشور‌های حاضر در كنفرانس خلع سلاح با رییس‌جمهور؛
احمدی‌نژاد: خلع سلاح هسته‌ای جهانی نیازمند همكاری همه كشورها است

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از دفتر امور رسانه‌های ریاست جمهوری، محمود احمدی‌نژاد در حاشیه كنفرانس بین‌المللی خلع سلاح و عدم اشاعه به طور جداگانه با دبیر‌كل سازمان كنفرانس اسلامی و وزرای خارجه سوریه‌، عمان‌، عراق‌، ارمنستان‌، تركمنستان و لبنان دیدار و گفتگو كرد.
احمدی‌نژاد در این دیدارها با اشاره به اهمیت موضوع خلع سلاح جهانی، بر ضرورت برچیده شدن سلاح‌های هسته‌ای و كلیه سلاح‌هایی كه جنبه دفاعی ندارند، تاكید كرد.
وی همچنین با بیان اینكه خلع سلاح جهانی نیازمند همكاری همه كشورها است، گفت: سلاح‌های هسته‌ای تهدیدی برای همه ملت‌ها به شمار می‌رود و كشورها باید با گسترش همكاری‌های خود در این زمینه اقدام كنند.
دبیر كل سازمان كنفرانس اسلامی و وزرای خارجه سوریه‌، عمان‌، عراق‌، ارمنستان‌، تركمنستان و لبنان نیز در این دیدارها برگزاری كنفرانس خلع سلاح را از سوی جمهوری اسلامی ایران اقدامی ارزشمند و سازنده توصیف كردند و لازمه ایجاد امنیت و ثبات در منطقه و جهان را، برچیده شدن سلاح‌های هسته‌ای از جهان دانستند.

منبع : خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

شنبه 28/1/1389 - 17:10 - 0 تشکر 195553

پیشنهاد ایران به آژانس برای اعزام تیم حقیقت یاب به سرزمین های اشغالی فلسطین

تهران ـ نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: با توجه به اظهارات ضد و نقیض مقامات رژیم صهیونیستی در خصوص داشتن سلاح های هسته‌ای و تکذیب آن توسط سایر مقامات این رژیم ، ما به آژانس پیشنهاد کردیم که تیم حقیقت یابی را در این خصوص به اسراییل اعزام کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، علی اصغر سلطانیه روز شنبه در حاشیه نخستین کنفرانس بین المللی خلع سلاح و عدم اشاعه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا و در پاسخ به این سوال که پس از اظهارات اوباما مبنی بر پیوستن همه کشورها به معاهده ان.پی.تی اسراییل از پیوستن به آن سرباز زده است، افزود: این موضوع نشان دهنده این است که اسراییل که بدون وقفه مورد حمایت آمریکا می‌باشد به حدی یاغی است که حتی به سخنان ایالات متحده که حامی حقوق او می‌باشد توجه نمی‌کند.
نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد: اظهارات وزیر جنگ اسرائیل در نپیوستن به معاهده ان.پی.تی سخنان ما را اثبات می‌کند که این کشور به هیچ معاهده‌ای پایبند نیست و کماکان به فعالیت‌های اتمی‌اش ادامه می‌دهد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تاکید سارکوزی رییس جمهوری فرانسه مبنی بر حفظ سلاح‌های هسته‌ای خود گفت: کشورهای دارنده سلاح‌های هسته‌ای نه تنها به توسعه آن ادامه می‌دهند بلکه به طور صریح و گاهی غیرصریح استفاده از آن را اعلام می‌کنند که این موضوع نقض صریح معاهده ان.پی.تی می‌باشد.
وی ادامه داد: جامعه بین المللی نباید اجازه دهد که چنین تخلفاتی انجام شود.
نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد که شرکت کنندگان در کنفرانس تهران همگی خواهان پیوستن رژیم صهیونیستی به معاهده ان.پی.تی هستند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.