• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 2650)
پنج شنبه 15/11/1388 - 16:34 -0 تشکر 180183
درج مقالات کاربران انجمن برای صفحه اصلی تبیان

با سلام به شما کاربران عزیز انجمن های تخصصی تبیان

همانگونه که در صفحه اصلی سایت تبیان اطلاع داده شد ؛ از این پس قرار است 30 درصد مطالب صفحه اصلی تبیان با قلم و دستان توانای شما تولید گردد .

لذا از شما کاربر گرامی می خواهیم با انتخاب موضوع و انجمن مورد نظر خود ؛ مطلب خودتان را تنها در ذیل همین مبحث مطابق با قالب مندرج در اطلاعیه سایت وارد نمایید .

 

 

نمونه مطلب ارسالی

 

ساختار ورود مقالات باید از الگویی مشابه جدول ذیل پیروی نماید:

  
1 – عنوان یا تیتر مطلب چگونه از بروز بیماری قلبی جلوگیری کنیم ؟
2 – کلید واژه ها بیماری قلبی ؛ چربی ها ؛ فشار خون ؛ تغذیه مناسب و ...
3 – تولیدی یا تلفیقی یا تجمیعی تلفیقی
4 – متن مطلب امروزه بیماری های قلبی از مهمترین عوامل مرگ و میر در جوامع پیشرفته و در حال توسعه محسوب می شوند . ....
5 – نام نویسنده و منبع مطلب 1 – هفته نامه سلامت 2 – انجمن تخصصی پزشکان بدون مرز 3 - ....
 

برای شما عزیزان آرزوی موفقیت داریم

 

جمعه 30/11/1388 - 21:8 - 0 تشکر 183989

10 کشف برتر فضایی در سال 2009

نشریه نشنال جئوگرافیك از میان مطالب علمی مرتبط با علوم فضایی که توجه تعداد زیادی از مخاطبان را به خود جلب کرده و بازتاب گسترده ای در جهان علم داشنه است 10 مورد را به عنوان برترین کشفیات فضایی سال 2009 انتخاب کرده است.

به گزارش مهر، نشریه علمی نشنال جئوگرافیک با اشاره به کشفیات فضایی که نشان از وجود آب یا زندگی آبزیان در سیارات و اجرام کیهانی داشته اند 10 کشف برتر فضایی سال 2009 را که با استقبال مخاطبان این نشریه مواجه شده معرفی کرده است.

کشف پوسته ستاره ای 10 میلیارد بار سخت تر از فولاد: این کشف که با کمک مدل رایانه ای انجام گرفته است نشان می دهد لایه خارجی ستاره نوترونی از قدرتمندترین مواد موجود در زمین نیز سخت تر است. آزمایش فشار بر روی این مدل رایانه ای نشان داد لایه خارجی این ستاره نوترونی نسبت به فولاد توانایی تحمل فشاری 10 میلیارد بار بیشتر را دارد.

کشف امکان وجود حیات آبزیان در قمر مشتری: دانشمندان پس از بررسی های متعدد اعلام کردند در صورتی که در قمر اروپا حیات وجود نداشته باشد متعجب خواهند شد. تحقیقات دانشمندان در ماه نوامبر نشان داد دریاها در این قمر به اندازه ای از اکسیژن برخوردارند که آبزیانی مانند ماهی ها می توانند در آن زندگی کنند.

کشف 32 سیاره جدید در خارج از منظومه خورشیدی: اخترشناسان اعلام کردند کشف این تعداد سیاره در خارج از منظومه خورشیدی تعداد سیاره های فراخورشیدی را به بیش از 400 سیاره افزایش داده که این تعداد می تواند شانس یافتن سیاره های شبه زمینی را افزایش دهد.

ارائه نقشه ای از سیاره های شناخته شده در منظومه خورشیدی و فراتر از آن: در این نقشه تعاملی سیاره های فراخورشیدی که تا کنون کشف شده اند با توجه به ابعاد و فاصله آنها نسبت به زمین در کنار یکدیگر قرار داده شده اند. اکثر این سیاره ها از مشتری بزرگترند که این ویژگی شناسایی آنها را آسانتر کرده است.

کشف آب مایع در مریخ: تصاویری که در تابستان 2008 توسط کاوشگر فونیکس به ثبت رسیده اند، حبابهای عجیبی را بر روی پایه های این کاوشگر نشان می دهد که رفتاری مانند قطرات آب دارند. نتیجه این در گزارشی در ماه فوریه منتشر شده است.

اکثر سیاره های کشف شده از اقیانوسهای غیر منجمد برخوردارند: اندازه گیریها و مطالعاتی که نتایج آنها در ماه آوریل ارائه شد نشان می دهند سیاره ای که به سیاره Gliese 58d شهرت یافته است شباهتهای زیادی نسبت به آنچه در گذشته تصور می رفت، با زمین داشته و می تواند از آب مایع برخوردار باشد. به گزارش مهر، این سیاره در عین حال سیاره خواهری دارد که سبک ترین سیاره در جهان است که تا کنون کشف شده است.

ذراتی بزرگتر از کهکشانها جهان را پر کرده اند: احتمال می رود قدیمی ترین ذره ساب اتمیک به نام نوترینوها فضایی بزرگتر از هزاران کهکشان را در جهان اشغال کرده اند. این ایده و کشف طی یک شبیه سازی رایانه ای ارائه شده است.

اثبات وجود اولین سواحل باستانی در مریخ: تصاویر با کیفیت از دره های مریخی نشانه هایی از وجود خطوط ساحلی سه میلیارد ساله را در اختیار دانشمندان قرار داد که این خطوط نشاندهنده حضور دریاچه ای به بزرگی دریاچه Champlain در گذشته سیاره مریخ بوده است.

اثبات وجود آب در کره ماه توسط ناسا: سازمان ناسا به صورت رسمی اعلام کرد موفق به یافتن مقادیر قابل توجهی آب در کره ماه شده است. این کشف در پی ماموریت برخورد کاوشگر LCROSS با حفره ای در کره ماه به دست آمد.

کشف ستاره دنباله داری با دو دنباله سبز رنگ: زمانی که این ستاره دنباله دار در اواخر ماه فوریه از میان منظومه خورشیدی عبور کرد، دنباله دوم آن مشاهده شد و اخترشناسان دیدند که این ستاره یا ستاره دنباله دار لولین درخششی سبز رنگ دارد، پدیده ای که شاید هرگز فرصت حضور در منظومه خورشیدی زمین را به دست نیاورد.

خاموشی ناگهانی خورشید و نشانه های عصر یخبندانی دیگر: در ماه می 2009 میزان فعالیتهای خورشیدی به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد و به کندترین حالت خود طی چندی دهه گذشته رسید. این پدیده توجه اخترشناسان را نسبت به تاثیرات آن بر روی آب و هوای زمین جلب کرد زیرا کاهش این فعالیتها می تواند منجر به آغاز عصر یخبندانی دیگردر زمین شود

منبع:/www.dailyjaleb.com

what`s life?life is love.
جمعه 30/11/1388 - 21:14 - 0 تشکر 183993

تصاویر شگفت انگیز تلسکوپ هابل از فضا

سازمان ناسا با ارائه جدیدترین تصاویری که پس از اتمام تعمیر تلسکوپ فضایی هابل به ثبت رسیده اند باعث شگفتی بسیاری از اخترشناسان شد.

اخترشناسان و دانشمندان علوم فضایی با دریافت تصاویر جدیدی که تلسکوپ فضایی هابل به ثبت رسانده است بسیار هیجان زده شده اند. این تصاویر جدید نشان می دهد ماموریتی که توسط فضانوردان و با کمک شاتل آتلانتیس در ماه می به منظور ترمیم هابل انجام گرفت بسیار موفقیت آمیز بوده است.

تصاویر جدید هابل را پدیده های مختلف نجومی از کهکشانهای در حال برخورد گرفته تا ستاره های در حال مرگ تشکیل می دهند. به گفته ناسا این تلسکوپ فضایی یکی از مهمترین و با ارزش ترین تجهیزات علمی است که تا به حال ساخته شده است و باید تا سال 2014 به کار خود ادامه دهد. دوربین جدید هابل به منظور مطالعه دقیق تر بر روی انرژی تاریک و نگاه عمیق تر به ناشناخته های فضا بر روی این تلسکوپ فضایی نصب شده است.

اکنون ناسا به همراه سازمانهای همکارش در تلاشند تلسکوپی بزرگتر و قدرتمندتر از هابل با نام جیمز وب را پس از پایان گرفتن عمر این تلسکوپ جایگزین آن کنند.

فضانوردان آتلانتیس طی ماموریت ترمیم هابل پنج راهپیمایی فضایی به منظور نصب تجهیزات جدید از جمله دوربین شماره سه میدان دید وسیع و تعمیر برخی قسمتهای هابل به انجام رساندند و هابل اکنون بیشتر از هر زمان دیگری به نور حساس بوده و همین خصوصیت کیفیت رصدهای آن را به میزان چشمگیری افزایش داده است.

گروه پنج تایی استفان

گروه پنج تایی استفان



این تصویر که گروه پنج تایی استفان را نشان می دهد توسط دوربین جدید هابل به ثبت رسیده است. این گروه در عین حال به گروه برخوردی 92 هیکسون نیز شهرت دارد. مطالعات نشان داده است عضو NGC 7320 این گروه که در چپ و بالای تصویر قرار گرفته نسبت به دیگر اعضای گروه هفت بار به زمین نزدیک تر است.

کهکشان NGC 6217

کهکشان NGC 6217



کهکشان NGC 6217 در واقع اولین تصویری است که پس از تعمیرات و بهبود تجهیزات هابل توسط این تلسکوپ به ثبت رسیده است. تصویر این کهکشان که در فاصله 6 میلیون سال نوری از زمین قرار گرفته به واسطه آزمایش دوربین جدید هابل به ثبت رسیده است.

NGC 6302 یا سحابی پروانه ای

NGC 6302 یا سحابی پروانه ای



به گزارش مهر، این پدیده کیهانی شباهت بسیار زیادی به پروانه ای زیبا دارد اما در واقع آنچه این سحابی به نام سحابی پروانه ای را به پروانه شبیه کرده است حجم عظیمی از گازهای آشفته است که تا حرارت 36 هزار درجه فارنهایت داغ شده اند و در سرعتی بیش از 965 هزار و 606 کیلومتر بر ساعت در حال درنوردیدن فضا هستند. سرعتی که برای سفر از زمین به ماه در 24 دقیقه کافی خواهد بود. ستاره ای در حال مرگ نیز در مرکز این سحابی قرار گرفته است.

ستارگان خوشه ستاره ای امگا

ستارگان خوشه ستاره ای امگا



این تصویر شگفت انگیز از دیگر تصاویر جدیدی است که هابل با تمرکز بر روی مرکز خوشه ستاره ای امگا به ثبت رسانده است این خوشه با عمری در حدود 10 تا 12 بیلیون سال دارای بیش از 10 میلیون ستاره است و در فصله 16 هزار سال نوری از زمین قرار دارد.

ستاره های سفید یا زرد در این تصویر ستاره هایی جوان در ابعاد خورشید هستند، ستاره های نارنجی رنگ نیز ستاره هایی رو به مرگ هستند که در حال از دست دادن سوخت خود هستند. همچنین ستاره های قرمز رنگ در این تصویر اجرامی هستند که تمامی سوخت خود را از دست داده اند و به اجرامی قرمز رنگ و عظیم با ابعادی چند برابر خورشید تبدیل شده اند. بر اساس گزارش بی بی سی، ستاره های آبی رنگ در نهایت نشان دهنده ستاره هایی هستند که تقریبا مرده اند و در تلاشند با سوزاندن هلیوم طول عمر خود را افزایش دهند

منبع :مهر

what`s life?life is love.
جمعه 30/11/1388 - 21:19 - 0 تشکر 184000

آیا این فسیل باکتری مریخی است؟

شهاب‌سنگ مریخی که پیدا شدن نشانه‌هایی از حیات در آن، در سال 1375 خبرساز شد، دوباره خبرساز شده است. این بار، پژوهشگران موفق شده‌اند ویژگی‌های آبی را که میلیاردها سال پیش این سنگ را شسته بود، آشکار کنند.

در سال 1996 / 1375 گروهی از دانشمندان ادعا کردند که فسیل یک باکتری ساده را در شهاب‌سنگی مریخی یافته‌اند. البته این ادعا هیچ گاه اثبات نشد، ولی یک تحلیل جدید بیان می‌دارد که محیط مریخی این سنگ می‌توانسته شرایط لازم را برای حیات داشته باشد.

به گزارش نیوساینتیست، پژوهشگرانی به سرپرستی دیوید مک‌کی از مرکز فضایی جانسون ناسا، سیزده سال پیش از این اعلام کردند که یک قطعه از شهاب‌سنگ مریخی که در قطب جنوب یافت شده و به نام ALH 84001 نامیده شده، حاوی نشانه‌های احتمالی از یک زندگی پیشین در سیاره سرخ بوده است، و نشانه‌هایی از مولکول‌های پیچیده پایه کربنی و تعدادی از اجسام میکروسکوپی که شکلی شبیه به باکتری داشته‌اند، در آن دیده شده است.این خبر شور و هیجان زیادی در دنیا به وجود آورد.

ولی این ادعا هیچ گاه به طور گسترده مورد قبول دانشمندان قرار نگرفت. دیگر دانشمندان در توجیه مخالفت خود اعلام کردند که این اشکال مبهمند و مولکول‌های پیچیده پایه کربنی قابلیت تشکیل بدون منشا زیستی هم دارند، چرا که برای مثال این مولکول‌ها روی تکه‌های خرده سیارک‌هایی که به صورت شهاب‌سنگ روی زمین سقوط کرده‌اند نیز یافت شده‌اند. و بعضی دیگر نیز گفتند که کربن موجود در این شهاب‌سنگ باید در شرایط خیلی سختی ته‌نشین شده باشد، که از آن جمله آب با دمای بالاتر از 150 درجه است، در حالی که سخت جان‌ترین میکروب‌های زمینی نیز در دمای 120 درجه از بین می‌روند.

ولی یک تحلیل جدید انجام شده بیان می‌دارد که آب موجود در این سنگ به اندازه کافی برای امکان‌پذیر شدن حیات، سرد و خنک بوده است، به این ترتیب دست‌کم این احتمال که در این شهاب‌سنگ حیات وجود داشته باشد، ممکن می‌شود. این تحقیق توسط پل نایلز از مرکز فضایی جانسون ناسا انجام شده است. نه او و نه هیچ یک از اعضای گروه تحقیقاتی وی عضو تیمی که در سال 1996 / 1375 ادعای وجود حیات در این سنگ مریخی کرده بود، نبوده‌اند.

برای توجیه ته‌نشین شدن مواد معدنی حاوی کلسیم، منیزیم، و آهن روی سنگ، نایلز و همکارانش احتمال وجود این سنگ را در نزدیکی سطح مریخ مطرح کردند، جایی که آب مملو از دی‌اکسید کربن در حال جوشیدن از منطقه‌ای در اعماق مریخ به سوی سطح بوده است و احتمالا بخشی از یک چشمه آب گرم بود.

مقادیر نسبی سه فلز ته‌نشین شده از محلول‌ها بستگی به دمای آبی دارد که در آن حل شده‌اند. این گروه از اندازه‌گیری‌های قبلی این مقادیر برای محاسبه دمای آب استفاده کردند و به این نتیجه رسیدند که آب احتمالا دمایی کمتر از 100 درجه داشته است. البته قطعیتی در این مورد وجود ندارد، چرا که آب در زیر زمین می‌تواند تحت فشار بالاتر در دماهای بالاتری نیز به حالت مایع بماند.

نایلز می‌گوید: «محیطی که این مواد در آن شکل گرفته‌اند به نظر می‌رسد که قابل سکنی بوده باشد».

مارک فرایز از آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا در پاسادنای کالیفرنیا، می‌گوید که این پژوهش نشان می‌دهد هنوز چیزهای بیشتری برای یاد گرفتن از چیزی وجود داشته باشد که «احتمالا سنگی است که بیش از هر چیز دیگری در تمام تاریخ بشر مورد آزمایش قرار گرفته است». او پیش از این نمونه‌هایی از این سنگ آسمانی را مورد آزمایش قرار داده بود، ولی عضوی از گروه نایلز نیست.

ولی او و نایلز اذعان می‌کنند که هنوز هیچ دلیلی برای اثبات وجود هیچ گونه حیات پیشینی در سنگ مریخی وجود ندارد. او می‌گوید که احتمالا تعیین این که آیا مریخ هیچ‌گاه پیش از این شاهد نشانه‌های حیات بوده است یا خیر، نیاز به ماموریتی برای آوردن نمونه‌هایی از سنگ‌های آن سیاره به زمین دارد.

منبع:www.dailyjaleb.com

what`s life?life is love.
يکشنبه 9/12/1388 - 15:16 - 0 تشکر 186855

عنوان مطلب: تمبر سال جهانی نجوم به 182 کشور جهان ارسال می‌شود

کلید واژه هاتمبر سال جهانی نجوم

تولیدی، تلفیقی یا تجمیعی :

تجمیعی متن مطلب :مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: "تمبر سال جهانی نجوم به 182 کشور جهان ارسال خواهد شد."

به گزارش ایرنا، همزمان با بزرگداشت روز خواجه نصیر الدین طوسی مراسم رونمایی از تمبر سال جهانی نجوم و نکوداشت از استاد منتخب نجوم کشور بعد از ظهر چهارشنبه با حضور دکتر "علی اکبر ولایتی" و جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سالن کنفرانس های دانشکده مکانیک و صنایع دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد.

در این مراسم دکتر علی اکبر ولایتی "مهر ابطال" را بر "تمبر سال جهانی نجوم" زد.

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/10/15/100863984488.jpg



تمبر به عنوان نماد و سفیر فرهنگی هر کشور در سطح جهانی تلقی می شود و جمهوری اسلامی ایران با انتشار "تمبر سال جهانی نجوم" در "ماندگار کردن سال جهانی نجوم" از طریق انتشار تمبر مشارکت کرد.

همچنین لوح رونمایی از تمبر که حاوی تمبرها و مهر ابطال تمبر و امضای دکتر ولایتی و برخی از اساتید حاضر در این مراسم بود، به موزه تمبر جمهوری اسلامی ایران ارسال شد.

مهندس "مسعود عتیقی" مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در این مراسم گفت: "شرکت پست جمهوری اسلامی ایران ‌با پیشنهاد کمیته فرهنگ تمدن اسلام و ایران و با پیگیری های انجمن نجوم آماتوری ایران و برخی مراکز نجومی کشور، یک بلوک چهار قطعه ای از تمبرهایی با این مضمون را منتشر کرده که از ابتدای سال 1389 در اختیار عموم قرار می گیرد."

همچنین در این مراسم دکتر "سعداله نصیری قیداری" یکی از چهره های روز کشور در حوزه علم نجوم که تلاش زیادی برای ترویج دانش اخترشناسی داشته، به عنوان استاد منتخب نجوم کشور و "محمد سلطان الکتابی" از استان اصفهان به عنوان آماتور نمونه سال 1388 معرفی شدند و لوح تقدیر دریافت کردند.

نام نویسنده و منبع مطلب :

جام جم آنلاین

آماده سازی برای تبیان:

سعید سخایی

 

جاده دوستی پایانی ندارد، اگر بیایی و همسفرم باشی

 

http://img.tebyan.net/Big/1391/09/fbc019f9a0b44c799f5f3ee58ba495e3.jpg 

 

شنبه 22/12/1388 - 15:41 - 0 تشکر 189671

کشف سنگ‌های آسمانی خطرناک در نزدیکی زمین

کشف؛سنگ؛آسمان؛خطرناک؛فضا؛زمین؛اوزون

تلفیقی

تلسکوپ فضایی وایز که دو ماهی از آغاز فعالیتش می‌گذرد، موفق شده 16 سیارک جدید بسیار تاریک را در اطراف زمین کشف کند که به دلیل تاریکی فوق‌العاده، از دید تلسکوپ‌های زمینی پنهان مانده بود.

فاطمه محمدی‌نژاد: تلسکوپ فضایی فروسرخ وایز، چندین سیارک بسیار تاریک را کشف کرده که پنهانی در نزدیکی مدار زمین حرکت می‌کنند. تاریکی بیش‌از اندازه و مدار بسیار کج آنها نسبت به مدار زمین، باعث شده که از دید تلسکوپ‌های زمینی و حتی برنامه‌های کشف اجسام نزدیک زمین نیز پنهان بمانند.

به گزارش نیوساینتیست، کاوشگر فروسرخ دید گسترده یا وایز، تازه‌ترین تلسکوپ فضایی ناسا است که آذرماه گذشته برای نقشه‌برداری از کل آسمان در طیف فروسرخ به فضا فرستاده شد و فعالیت خود را اواسط ماه ژانویه / اواخر دی آغاز کرد.

وایز در شش هفته نخست مشاهداتش، حدود 16 سیارک ناشناخته را در نزدیکی مدار زمین شناسایی کرد. از این میان 55 درصد، کمتر از یک دهم نوری را که از خورشید دریافت می‌کنند، بازتاب می‌دهند و همین، مشاهده آن‌ها را بسیار دشوار می‌کند. یکی از این اجسام به تیرگی آسفالت تازه است که کمتر از پنج درصد نور خورشید دریافت شده را منعکس می‌کند.

بسیاری از این سیارک‌های تاریک در مدار‌هایی به دور خورشید گردش می‌کنند که در مقایسه با صفحه دایره‌البروج که زمین، دیگر سیارات و اغلب سیارک‌ها درون آن حرکت می‌کنند، بسیار کج است. به همین دلیل است که تلسکوپ‌های جستجوگر سیارک‌ها که معمولا در صفحه زمین به جستجو می‌پردازند، غالبا این اجسام را نمی‌بینند.

خوشبختانه این اجسام جدید در تابش‌های فروسرخ روشن دیده می‌شوند، زیرا در این محدوده نور بیشتری را جذب کرده و گرم می‌شوند. این مسئله مشاهده آن‌ها را برای وایز بسیار آسان می‌کند.

دنباله‌دارهای قدیمی
ایمی ماینزر، یکی از اعضای این کاوش در جی.پی.ال ناسا در کنفرانس علوم سیاره‌ای و قمری گفت: «بسیار عالی است که ما تاریک‌ترین دنباله‌دارها و سیارک‌ها را کشف کرده‌ایم.»

انتظار می‌رود وایز حدود 200 جسم نزدیک به زمین را مشاهده کند، اما دانشمندان بر این عقیده‌اند که تعداد اجسام بزرگی که قادرند به زمین آسیب برسانند، می‌تواند چند ده‌هزار عدد باشد.

ریچارد بینزل، از ام.آی.تی معتقد است سیارک‌های تاریک ممکن است دنباله‌دارهایی قدیمی باشند که تمام یخ خود را از دست داده و پوسته‌ای غیرفعال بر جای گذاشته‌اند که دیگر گردوخاکی برای ایجاد دنباله، تولید نمی‌کند. وی خاطرنشان کرد بسیاری از دنباله‌دارها مدارهای بسیار کجی دارند و دنباله‌دارهای مشاهده شده توسط فضاپیماهای ناسا نیز سطوح بسیار تیره‌ای داشته‌اند.

نویسنده: علی صفت زاده

منبع: خبر انلاین

زندگی چیدن سیبی است باید چید و رفت / زندگی تکرار پاییز است باید دید و رفت

زندگی رودی است جاری که هرکه آمد شادمان / کوزه ای پر کرد و رفت . . .

پورتال بندری های خونگرم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.