• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 17749)
پنج شنبه 15/11/1388 - 16:31 -0 تشکر 180179
درج مقالات کاربران انجمن برای صفحه اصلی تبیان

با سلام به شما کاربران عزیز انجمن های تخصصی تبیان

همانگونه که در صفحه اصلی سایت تبیان اطلاع داده شد ؛ از این پس قرار است 30 درصد مطالب صفحه اصلی تبیان با قلم و دستان توانای شما تولید گردد .

لذا از شما کاربر گرامی می خواهیم با انتخاب موضوع و انجمن مورد نظر خود ؛ مطلب خودتان را تنها در ذیل همین مبحث مطابق با قالب مندرج در اطلاعیه سایت وارد نمایید .

 

 

نمونه مطلب ارسالی

 

ساختار ورود مقالات باید از الگویی مشابه جدول ذیل پیروی نماید:

  
1 – عنوان یا تیتر مطلب چگونه از بروز بیماری قلبی جلوگیری کنیم ؟
2 – کلید واژه ها بیماری قلبی ؛ چربی ها ؛ فشار خون ؛ تغذیه مناسب و ...
3 – تولیدی یا تلفیقی یا تجمیعی تلفیقی
4 – متن مطلب امروزه بیماری های قلبی از مهمترین عوامل مرگ و میر در جوامع پیشرفته و در حال توسعه محسوب می شوند . ....
5 – نام نویسنده و منبع مطلب 1 – هفته نامه سلامت 2 – انجمن تخصصی پزشکان بدون مرز 3 - ....
 

برای شما عزیزان آرزوی موفقیت داریم

 

شنبه 29/12/1388 - 3:16 - 0 تشکر 190957

خوردن سیب ۱۵ دقیقه قبل از غذا
(کلید واژه:تغذیه مناسب)
(تجمیعی)

خوردن سیب ۱۵ دقیقه قبل از غذا

خوردن سیب ۱۵ دقیقه قبل از غذا
نتایج تحقیقات انجام گرفته در آمریکا نشان می دهد، خوردن سیب ۱۵ دقیقه قبل از هر وعده غذایی، در کاهش وزن موثر است.


نتایج تحقیقات انجام گرفته در آمریکا نشان می دهد، خوردن سیب ۱۵ دقیقه قبل از هر وعده غذایی، در کاهش وزن موثر است. به گزارش دیلی میل، افرادی که قبل از هر وعده غذایی سیب می خورند، ۱۵ درصد کالری کمتری مصرف می کنند.
بیشتر کارشناسان تغذیه ، مصرف موادغذایی کم کالری و ورزش منظم را برای مقابله با چاقی مفرط توصیه می کنند اما ۸۰درصد افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند، به علت تغییرندادن شیوه زندگی و رژیم غذایی قادر نیستند به وزن ایده آل خود برسند.
توجه داشته باشید مصرف میوه سیب که حاوی فیبر است و (نه آب سیب) در کاهش وزن تاثیر دارد.

گردآوری : گروه اینترنتی نیک صالحی

شنبه 29/12/1388 - 3:39 - 0 تشکر 190968

عنوان:8 خبر برتر سلامت در سال 88
کلید واژه:سلامت.اخبار سلامت
تجمیعی
8 خبر برتر سلامت در سال 88

در سال 88 سیگار نیز از جنجال‌ها در امان نماند و بعد از خبر عرضه سیگارهای دل و جگری در مغازه‌ها و سوپرمارکت‌ها نوبت به تأسیس کارخانه سیگار وینستون در داخل کشور رسید.
هفته نامه سلامت، آلودگی هوا، برنج و سوسیس آلوده، ابطال آزمون دستیاری، آنفولانزای خوکی، انتخاب وزیر زن بهداشت، ورود سیگار مارلبورو،آمارهای ارائه شده و تصویر روی پاکت سیگار را اخبار مهم سال 88 می داند.

در حالی سال 88 در چشم به هم زدنی به انتها رسید که به گفته بسیاری از کارشناسان ارتباطات، سال پر خبری بود. بخش بهداشت و درمان نیز از این قاعده مستثنا نبود. هفته نامه سلامت در آخرین شماره خود در سال 88، در گزارشی که خلاصه‌ آن را می خوانید مهم‌ترین خبرهای امسال را در کنار هم جمع بندی کرده و به این شکل به استقبال سال 89 رفته است.

1. یک بیماری؛ مشکل دو وزیر/ وقتی آنفلوآنزای خوکی آمد

هنوز کار وزیر بهداشت دولت نهم در این وزارتخانه به اتمام نرسیده بود که از مکزیک خبر رسید که ویروس جدیدی از خانواده آنفلوآنزا شناسایی و جدا سازی شده که موجب بیماری‌ای موسوم به آنفلوآنزای خوکی می‌شود.

اگر چه نگرانی‌ها برای بروز این بیماری از ابتدا نیز جدی بود، اما فعالیت جدی در این زمینه زمانی آغاز شد که اولین مورد این بیماری در کشور از یکی از مسافران ایالات‌متحده گزارش شد.

در ابتدا از سوی مسوولان و دست‌ اندرکاران اعلام شد که بیشترین درصد ( بیش از 70 درصد ) ابتلا مربوط به مسافران در حال بازگشت از خارج از کشور مخصوصا کشورهای جنوب شرق آسیا و خانواده‌های آنان است، ولی این روند کم‌ کم با انتقال فرد به فرد تغییر کرد و به شکل داخلی درآمد.

با آغاز به کار دولت دهم و همه‌گیری جهانی ( پاندمی ) آنفلوآنزا، این بیماری وارد فاز جدیدی شد. در این فاز نحوه مقابله با آنفلوآنزایی که حالا آن را به نام آنفلوآنزای خوکی می‌شناختند تغییر کرد و سعی دست‌اندرکاران به جای جلوگیری از ورود بیماری به کشور، بر کنترل بیماری متمرکز شد. مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از همه ارگان‌ها دعوت به همکاری کرد و هم زمان به انتشار آمار جهانی و داخلی آنفلوآنزای خوکی پرداخت.

آمار مبتلایان به بیماری و تعداد کشته ‌شدگان بر اثر آنفلوآنزا در ایران نیز مانند سایر کشورها رو به افزایش داشت و هم‌ زمان تلاش برای دست ‌یابی به واکسن این بیماری در دیگر کشورها به تدریج داشت به نتیجه می‌رسید.

به دلیل حساسیت موضوع، سفر حج عمره زائران ایرانی از ابتدای ماه رمضان لغو شد و تلاش جدی مسوولان برای برنامه‌ ریزی در فصل مدارس موسم حج و ماه محرم آغاز گردید. اقداماتی نیز برای خرید واکسن این بیماری صورت گرفت. برنامه‌های آموزشی از طریق صدا و سیما اگر چه در قالب آگهی تبلیغاتی شرکت‌های تولید کننده مایع دست‌شویی افزایش پیدا کرد.

آغاز به کار مدارس مخصوصا در سه ماهه پاییز نقطه اوج شیوع بیماری در کشور بود که تعداد قربانیان را به مرز 140 تن رساند ( هر چند بعدا اعلام شد که آمار قربانیان کمتر از این تعداد است ) ولی از آن به بعد روند ابتلا رو به کاهش گذاشت و کم ‌کم بیماری تحت کنترل درآمد. سفر حج تمتع با تدابیر خاص بدون تلفات جانی به پایان رسید و ایام عزاداری ماه محرم نیز سپری شد.

2. آلودگی هوای تهران/ ما همه سرب تنفس می‌کنیم

این روزها دیگر کمتر فردی با شنیدن این جمله که " وضعیت هوا در وضعیت هشدار دهنده قرار دارد " دچار نگرانی‌ می‌شود. اما پدیده گرد و غبار و ورود آن به شهرهای بزرگ از جمله تهران جزو خبرهای جنجالی امسال بود و بحث پیرامون آن هفته‌ها ادامه داشت و نکته جالب این بود که ارایه راهکار تنها به برگزاری جلسات کارشناسی و نشست‌های خبری محدود شد و در واقع هیچ کار خاصی صورت نگرفت و گذشت زمان موضوع را به فراموشی سپرد.

چندی نگذشت که وجود سرب در هوای تهران نظرها را به خود جلب کرد و حتی پلیس نیز هشدار داد که سرب موجود در هوا موجب ابتلا به سرطان خون می‌شود.

اما باز هم هیچ اقدام جدی از جانب مسوولان ذی ‌ربط صورت نگرفت و شاهد آن هم صف‌های طولانی‌ ترافیکی و دود سیاه اگزوز اتومبیل‌های تک ‌سرنشین در خیابان‌ها و بزرگراه‌های پایتخت است که هر روز به طول این صف‌ها افزوده می‌شود و بعید نیست که تهران در سال 89 پارکینگ نامیده شود.

3. جنگ سیگاری‌ها / نصب تصویرهای هشداردهنده روی سیگار

چند وقتی است که وقتی سیگاری‌های حرفه ‌ای از صاحب مغازه درخواست یک پاکت سیگار دارند، تاکید می‌کنند که بدون عکس باشد.

یکی از موضوعات خبرساز سال 88 که پای آن حتی به صدا و سیما هم کشیده شد، اختلاف ‌نظر بین شرکت دخانیات و ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات بود.

دکتر غفاری، رییس ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات، اعتقاد داشت که شرکت دخانیات در الصاق دومین سری از تصاویر هشدار دهنده مضرات سیگار روی پاکت‌های آن تاخیر داشته و به این بهانه که فروشنده‌ها این سیگارها را نمی‌خرند، این کار را انجام نداده است.

دکتر مسجدی، رئیس جمعیت مبارزه با دخانیات نیز با اشاره به تاثیر 10 تا 15 درصدی نصب تصاویر هشداردهنده روی سیگار معتقد بود به دلیل وجود سیگارهای بدون این تصویر در سطح کشور، اعتماد افراد به سیگارهای تصویردار کم شده و نمونه‌های بدون تصویر را " سیگار اصل " می‌دانند.

به همین دلیل قیمت سیگارهای بدون تصایر هشداردهنده 500 تا 2000 تومان گران‌تر از نمونه‌های دیگر است.

از سوی دیگر مهندس ابطحی، مدیرعامل شرکت دخانیات می‌گفت:" شرکت دخانیات از اردیبهشت 88 الصاق این تصاویر را به صورت مداوم انجام داده و تنها سیگارهای قاچاق حاوی این برچسب‌ها نیستند که کنترل آنها به عهده شرکت دخانیات نیست."

جالب اینکه هنوز مساله درج تصویر روی پاکت‌های سیگار حل نشده بود که صحبت از مجوز تأسیس نمایندگی دو شرکت خارجی تولیدکننده سیگار در کشور به میان آمد و اختلاف بین شرکت دخانیات و ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات را بیشتر کرد و پای مجلسی‌ها را هم به موضوع باز کرد.

4. یک برگ از هزاران / اولین وزیر زن جمهوری اسلامی

پس از گذشت مدت‌ها از این شعار که " پشت هر مرد موفقی، یک زن مدیر ایستاده "، بالاخره فرصتی فراهم شد که یکی از این مدیران به صحنه وارد شود و به عنوان وزیر در دولت ایفای نقش کند.

خانم دکتر مرضیه وحید دستجردی که به همراه دو تن دیگر از بانوان برای تصدی مقام وزارت سه وزارتخانه بهداشت، رفاه و آموزش و پرورش دولت دهم معرفی شده بود، تنها فردی بود که از این میان توانست از مجلس رأی اعتماد بگیرد و به عنوان شخص اول در وزارت بهداشت مشغول فعالیت شود.

دکتر وحید دستجردی در حالی به‌عنوان یازدهمین وزیر بهداشت جمهوری اسلامی پا به عرصه فعالیت گذاشت که پیش از این نمایندگی مردم تهران را در دوره‌های چهارم و پنجم مجلس به عهده داشت و پست‌های گوناگونی را در سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی تجربه کرده بود.

او زمانی پست وزارت را از دکتر لنکرانی ( وزیر سابق بهداشت ) تحویل گرفت که علاوه بر تمام مشکلات موجود حوزه سلامت، بحران همه ‌گیری جهانی آنفلوآنزای خوکی به اوج خود رسیده بود.

وحید دستجردی همچنین در آغاز دوره وزارت خود با مسائل و موضوعات گوناگونی از قبیل برنج‌های آلوده و سوسیس و کالبا‌س‌ها رو به رو شد تا در شش ماهه نخست آغاز به کار دولت دهم یکی از پرکارترین وزرا باشد.

5. تاسیس کارخانه تولید سیگار خارجی / وینستون آمد؛ مارلبورو در راه است

در سال 88 سیگار نیز از جنجال‌ها در امان نماند و بعد از خبر عرضه سیگارهای دل و جگری در مغازه‌ها و سوپرمارکت‌ها نوبت به تأسیس کارخانه سیگار وینستون در داخل کشور رسید.

مسوولان، تاسیس این کارخانه را مهم‌ترین راهکار برای جلوگیری از گسترش بازار قاچاق سیگار عنوان کردند اما جمعیت مبارزه با دخانیات شدیدا با این موضوع مخالفت کرد و شرکت‌ دخانیات را عامل اصلی افزایش مصرف سیگار دانست.

وزارت بهداشت نیز تاسیس هر گونه کارخانه تولید سیگار خارجی را مغایر با قانون جامع دخانیات عنوان کرد، اما با وجود این مخالفت‌های سفت و سخت، شاهد تأسیس کارخانه سیگار مارلبورو در داخل کشور هستیم و هر چند که شرکت دخانیات این خبر را تایید نمی‌کند، اما به گفته منابع آگاه، این اتفاق جدی است.

6. تبرئه متهم ردیف اول / ماجرای برنج و سوسیس و کالباس‌های سرطانی

این خبر هم از جمله خبرهای پر حاشیه‌ای بود که جنجال‌ها آفرید. اما نکته بسیار جالب این بود که بالاخره نفهمیدیم برنج‌هایی که اسامی آنها به عنوان برنج‌های سرطان‌زا اعلام شد واقعا آلوده بودند یا نه، چرا که موسسه استاندارد هر گونه آلودگی برنج و سرطان‌زا بودن آن را به دلیل وجود فلزات سنگین مانند آرسنیک و جیوه رد کرد و آزمایش‌های وزارت بهداشت نیز هر گونه آلودگی در برنج‌ها و سوسیس‌ها و کالباس‌ها را شایعه محض خواند، اما تعدادی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس خواستار پیگیری جدی موضوع شدند و ماجرا تا جایی پیش رفت که برنج، متهم اول تبرئه شد و تعدادی از کارخانه‌های تولید سوسیس و کالباس به دلیل تولید محصولات غیربهداشتی تذکر کتبی گرفتند و تولید برخی دیگر نیز متوقف شد.

7. ناپرهیزی آماری / آمارهای سال 88

به جرأت می‌توان سال 88 را سال آمارهای عجیب و غریب لقب داد. زیرا آمارهایی در این سال ارائه شد که حتی خبرنگاران نیز از اعلام آنها انگشت به دهان ماندند.

یکی از مهم‌ترین این خبرها اعلام اسامی غیر ایمن‌ترین خودروهای کشور از زبان رییس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور در اولین نشست‌های خبری سال 88 بود. چرا که تا پیش از این فقط نسبت به غیر ایمن بودن خودروهای تولید داخل هشدار داده می‌شد و این بار اسامی به‌ وضوح اعلام شد.

سردار محمد رویانیان در این نشست تصریح کرد پراید و پیکان غیرایمن‌ترین خودروهای کشور هستند و بیشترین آمار تصادفی‌های نوروز را داشته‌اند.

آمار بعدی اعلام کاهش سن اعتیاد در کشور بود و مسوولان سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر نسبت به این موضوع هشدار دادند و اعلام کردند که وضعیت بحرانی است و باید تدابیری جدی در این زمینه اندیشیده شود، زیرا بر اساس بررسی‌ها سن اعتیاد در کشور به 29 سال رسیده است.

افزایش آمار ناباروری در کشور، افزایش آمار سرطان در زنان و مردان ایرانی، افزایش سریع چاقی در کشور، کاهش آمار تصادفات جاده‌ای بعد از 10 سال و ... نیز از جمله آمارهای سال 88 هستند که بحث‌های زیادی حول و حوش آنها صورت گرفت و به نوعی جنجال‌آفرین شدند.

8. یک اقدام شجاعانه / ابطال آزمون دستیاری

این موضوع، دیگر برای همه عادی شده بود که هر سال بعد از برگزاری آزمون دستیار تخصصی پزشکی، عده زیادی از داوطلبان مقابل ساختمان وزارت بهداشت تجمع کنند و نسبت به نحوه برگزاری آزمون و طرح سوالات اعتراض داشته باشند و هر سال هم شائبه و شایعه تکراری تقلب و لو رفتن سوالات آزمون پیش از برگزاری، تا چند ماه سوژه اصلی صحبت محافل پزشکی باشد و باز عادت شده بود که هر سال وزیر، معاونان و دست‌اندرکاران امر همه این موضوعات را بشنوند و ببینند و هیچ اقدامی در مورد آن صورت ندهند.

امسال هم مانند سال‌های گذشته این آزمون برگزار شد. با این تفاوت که دکتر مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت در اقدامی کم ‌سابقه، ساعاتی پس از برگزاری آزمون، آن را ابطال کرد.

هر چند این اقدام خانم وزیر موجب شد تا امسال نیز گروهی از داوطلبان آزمون دستیار تخصصی در ساختمان اصلی وزارت بهداشت تجمع کنند، ولی اکثر کارشناسان معتقدند که این عمل وی، کاری شجاعانه و مثبت بوده است.

آزمون مجدد دستیاری 13 اسفندماه برگزار شد و از آنجا که همیشه خشک و تر با هم می‌سوزند، احتمالا حق گروهی از داوطلبان در فاصله این دو آزمون پایمال شده است.


گردآوری : گروه اینترنتی نیک صالحی

شنبه 29/12/1388 - 3:41 - 0 تشکر 190970


عنوان:توصیه های تغذیه ای برای ایام نوروز
کلیدواژه:تغذیه و سلامتی.تغذیه در نوروز
تجمیعی
توصیه های تغذیه ای برای ایام نوروز


حتما" در طول سفر به دریافت مقادیر مناسب لبنیات دقت کرده و روزانه متناسب با نیاز بدنتان حدود دو تا سه لیوان شیر یا ماست استفاده کنید.

حفظ سلامت خانواده به خصوص در نوروز که خانواده ها در صدد برگزاری هر چه مفرح تر تعطیلات خود هستند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با توجه به تغییراتی که در الگوی مصرف غذایی خانوار در این روزها رخ می دهد باید برای به حداقل رساندن مسائل ناشی از این تغییرات نکاتی را رعایت کرد.

به گزارش مهر، در ایام نوروز بهتر است برنامه غذایی مانند سایر زمانها تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده و در مقدار متعادل باشد. ولی می توان حجم مواد غذایی را در هر وعده های اصلی کاهش داد. به ویژه شام را بسیار مختصر میل کرد.

صبحانه یکی از مهمترین وعده های غذایی است که برای سلامت و تندرستی افراد اهمیت خاصی دارد. افراد بهتر است در ایام تعطیل شبها زودتر بخوابند تا صبح بتوانند با شادابی از خواب برخیزند و صبحانه کاملی شامل مقادیر مناسبی نان، شیر، پنیر، گردو و ... مصرف نمایند. بهتراست از خوردن کره، خامه، سرشیر تا حد امکان پرهیز و برای ایجاد تنوع غذایی در صبحانه ها از تخم مرغ، خیار، گوجه فرنگی، میوه ها و آب میوه استفاده کنند.

زیاده روی در مصرف شیرینی و شکلات در ایام نوروز هم مانند سایر مواقع می تواند منجر به بروز مشکلاتی برای سلامت شود. در کودکان زیاده روی در مصرف تنقلات، شیرینی و شکلات در این ایام اغلب باعث بروز مشکلات گوارشی مثل درد معده، تهوع و استفراغ می شود و ضمن این که مانع مصرف وعده های اصلی غذا می شود و به این ترتیب تداوم این وضعیت به مدت دو هفته در تعطیلات می تواند منجر به بروز مشکلات جدی در تغذیه آنها شود.

مشکل دیگری که در نتیجه مصرف زیاده از حد شیرینی و شکلات ممکن است در کودکان ایجاد شود. مشکلات دندانی است به ویژه اگر بعد از هر بار مصرف به بهداشت دندانها و مسواک زدن توجه نشود.

در مورد افراد بزرگسال نیز زیاده روی در مصرف می تواند منجر به مشکلات گوارشی و همچنین افزایش انرژی دریافتی و در نتیجه اضافه وزن در این ایام شود و در مورد افرادی که مبتلا به قند خون و یا چربی خون بالا هستند زیاده روی در مصرف باعث اختلال در وضعیت سلامت آنها خواهد شد. بنابراین برای برخورداری از تعطیلات همراه با آرامش و سلامتی تعادل در مصرف مواد غذایی را در این ایام در نظر بگیرید.

- هنگام خرید آجیل باید به تازگی آن توجه داشت، تا حد امکان از فروشگاه هایی که معتبر هستند و اجناس با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می کنند خریداری کنید. از خرید خشکباری که علائم کپک زدگی در آنها مشاهده می شود خودداری کنید. بهتر است انواع کم نمک را انتخاب کنید.

- برای استفاده از میوه های خشک به خاطر داشته باشید که ارزش تغذیه ای میوه های خشک به شیوه خشک شدن آن ها بستگی دارد هر چه زمان خشک کردن بیشتر باشد و مواد خشک کننده بیشتری استفاده شود، از ارزش تغذیه ای آن ها کاسته می شود . میوه های خشک به نسبت واحد حجم کالری بیشتری دارند اما به دلیل نگهداری آسانتر برای استفاده در مدت طولانی مناسبتر هستند. کارشناسان توصیه می کنند برای بهره مندشدن از ویتامین ها و املاح موجود در میوه ها آنها را به صورت تازه مصرف کنید.

- از غذاهای آبدار مثل سوپها، آش، میوه های آبدار، سبزی های آبدار مثل خیار و گوجه فرنگی و کاهو استفاده کنید.

- از مصرف زیاد چای و قهوه پرهیز کنید.

- به اندازه ی مناسب تحرک بدنی و ورزش داشته باشید.

هموطنان عزیزی که قصد مسافرت دارند باید در طول سفر دقت کنند تا اصول تغذیه ای، بهداشت و ایمنی مواد غذایی را رعایت کنند لذا باید به نکته های زیر توجه نمایند:

- در طول سفر مانند سایر مواقع به طور متناسب، متعادل و متنوع از تمام گروه های غذایی استفاده کنید.

- برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آبهای بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود. در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید.

- از خوردن غذاهای چرب، سرخ شده، شیرینی ها، شکلات و خامه اجتناب کنید.

- از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کرده و حتما" قبل از استفاده آنها را خوب شستشو دهید.

- بهتر است به جای مصرف نوشابه، از دوغ و نوشیدنی های کم کالری استفاده کنید.

- برای برطرف شدن نیاز مایعات بدن، آب بهترین نوشیدنی است، تا حد امکان از مصرف ساندیس، نوشابه ها پرهیز کنید.

- حتما" در طول سفر به دریافت مقادیر مناسب لبنیات دقت کرده و روزانه متناسب با نیاز بدنتان حدود دو تا سه لیوان شیر یا ماست استفاده کنید.

- به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده کنید،

- تا حد امکان از مصرف سوسیس وکالباس پرهیز کنید.

جهت حفظ ایمنی غذا و پیشگیری از انواع مسمومیتها:

- غذای مورد مصرف باید کاملا پخته شود: ممکن است با توجه به مدت تعطیلات و احتمالا تعجیل در ساعت حرکت در تهیه غذا کوتاهی شود، به گونه ای که غذا به ویژه گوشت ها به طور کامل پخته نشده و همین سبب آلودگی و فساد آن شود. از ظاهر گوشت می توان به میزان پخت آن پی برد، به عنوان مثال رنگ گوشت پخته باید قهوه ای باشد، ولی اکثر مواقع مغز ( درون ) کباب کوبیده یا برگ، قرمز رنگ است. مردم فکر می کنند چون گوشت روی شعله مستقیم قرار گرفته، بنابراین قسمت درونی آن پخته می شود ولی چنین تفکری اشتباه است. بارها دیده شده که روی ( سطح ) کباب به حالت سوخته در آمده اما درون آن هم چنان نپخته مانده است. در چنین مواردی باید گوشت را مجددا روی آتش قرار داد تا به اصطلاح مغز پخت شود. همچنین ماهی زمانی پخته است که گوشت آن به صورت لایه لایه در آید. در مورد پخت مرغ آب پز، وقتی آب مرغ شفاف و گوشت مرغ سفید شود مرغ پخته و آماده شده است.

با توجه به این که رطوبت زیاد، رشد و تکثیر میکروب ها را بیشتر می کند، سعی کنید از غذاهای نیمه خشک با رطوبت کم استفاده کنید. مانند: عدس پلو، لوبیا پلو، ماکارونی و …

در صورت مصرف غذاهای کنسروی قبل از مصرف از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگــی و فرورفتگی از مصرف آن ها خودداری کنید. قبل از مصرف حتما" آن ها را 20 دقیقه بجوشانید.

- بهتر است از خوردن سبزی ها به صورت خام به دلیل احتمال آلودگی خودداری کنید.
در صورتی که در هنگام سفر تمایل به مصرف غذا در رستوران دارید چند نکته را مورد توجه قرار دهید:

- به رستورانهای معتبر که اصول بهداشتی بیشتر در آن ها رعایت شده است مراجعه کنید. وضعیت بهداشت سالن، دستشویی ها، کارگران و ... تا حدی می تواند معیار سطح بهداشت رستوران باشد.

- در صورت امکان لوازم شخصی مانند قاشق، چنگال و لیوان مخصوص خود را همراه داشته باشید.

- از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، ‌پیاز در مکان هائی قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید

- به بهداشت فردی یعنی شستشوی دستها قبل از مصرف غذا توجه کنید.

- در مورد آب آشامیدنی در صورت امکان از آب معدنی استفاده شود و در غیر این صورت به بهداشت پارچ و لیوان ها توجه کنید.

گردآوری : گروه اینترنتی نیک صالحی

شنبه 29/12/1388 - 13:11 - 0 تشکر 191033

ریساتوی ایتالیایی با قارچ و نخود فرنگی مواد لازم3 قاشق غذاخوری روغن1 پیاز خرد شده1 حبه سیر له شده60 گرم ( نصف فنجان) فلفل قرمز خرد شده100 گرم قارچ ورقه ورقه شد1 فنجان برنجدانه کوتاه900 میلی لیتر آب پخته شده سبزیجات یا آب مرغ داغ1فنجان نخود فرنگی30 گرم پنیر پیتزای تازه رنده شده1 قاشق غذاخوری گرهنمک و فلفل به اندازه دلخواهطرز تهیه( این غذا برای 4 نفر کافی است)برای تهیه یک ریساتوی خوب، نیاز به تابه ای بزرگ ، سنگین، و نسبتاً عمیق دارید که امکان پخت آهسته و یکنواخت را فراهم سازد.ابتدا روغن را در تابه روی حرارت میانه، داغ کنید. پیاز و سیر را اضافه کرده تا 1 دقیقه سرخ شود. سپس فلفل و قارچ را اضافه کنید و بگذارید 5 دقیقه دیگر سرخ شوند.برنج را اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه هم بزنید تا همه دانه های برنج خوب آغشته به روغن شوند. یک ملاقه آب مرغ با سبزیجات داغ را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا خوب جذب مواد شود. و به تدریج اضافه کردن آب مرغ یا سبزیجات را ادامه دهید. هر ملاقه آبی که میریزید، اجازه دهید که جذب مواد شود. و مرتب هم بزنید تا نچسبد.وقتی همۀ آب مرغ یا سبزیجات اضافه شد، نخود فرنگی را اضافه کنید و حدود 20 الی 25 دقیقه بگذارید تا مواد بپزد.سپس پنیر پیتزا و کره را با مواد پخته شده مخلوط کنید. و چاشنی را به میزان دلخواه اضافه کنید و صرف نمایید.این غذا منبع غنی از بتاکاروتن، کلسیم، اسید فولیک و پروتئین می باشد. برنج مخلوط با تخم مرغ ومرغ و میگو( یک غذای ژاپنی که برای 4 نفر کافی است) مواد لازم1 فنجان برنج دانه بلند آب کشی شده با آب سرد4 قاشق غذا خوری روغن1 پیاز کوچک ریز شدهنصف فنجان فلفل قرمز ریز شدهنمک به میزان دلخواه1 تخم مرغ زده شدهنصف فنجان نخود فرنگینصف فنجان ذرت1 پیاز چۀ بزرگ حلقه شده1 ورقه گوشت مرغ بریده شده به نوارهای باریک125 گرم میگو ی پخته شده (اختیاری)1 قاشق غذا خوری سس سویای ملایمطرز تهیهیک ظرف آب را که اندکی نمک به آن اضافه کرده اید را جوش بیاورید و برنج را به آن اضافه کنید و در حدود 10 دقیقه بگذارید بپزد تا نرم شود.نصف روغن را در یک تابۀ بزرگ داغ کنید، پیاز را اضافه کرده و2 دقیقه تفت دهید. سپس فلفل را اضافه کرده و حدود 8 دقیقه دیگر بگذارید سرخ شود. سپس تخم مرغ هم زده را اضافه کنید و تابه را تکان دهید تا بطور یکنواخت پخش شود، و بعد از پخت تابه را از روی اجاق بردارید و تخم مرغ را با قاشق خرد کنید. تابه را مجدداً روی اجاق گذاشته و نخود فرنگی و ذرت را اضافه کنید و بگذارید تا نرم شوند. سپس در تابه دیگری بقیه روغن را ریخته و پیازچه را 1 دقیقه تفت دهید و بعد باریکه های مرغ را اضافه کنید و تا زمانی که بپزند تفت دهید سپس نمک را اضافه کرده و بعد برنج آب کش شده و میگوی پخته شده (در صورت دلخواه)را اضافه کنید و روی حرارت زیاد به مدت 2 دقیقه مواد را در تابه بگردانید. مخلوط تخم مرغ و سبزیجات را به آن اضافه کرده و سپس سس را به مواد بیفزایید و باز هم همه مواد را در تابه هم بزنید تا خوب مخلوط شوند . حال غذا برای صرف کردن آماده است. این غذا را میتوانید با چوب های غذا خوری ژاپنی مصرف کنید.این غذا منبع غنی بتاکاروتن، اسید فولیک، پروتئین، ویتامینب 12، ویتامین ث و روی می باشد.مقاله تجمیعی منبع تغذیه و آشپزی برای همه کودکان آنابل کارمل ( البته این غذاها برای بزرگسالان است اما به خاطر مواد متنوع غنی از ویتامینی که دارد برای کودکان توصیه شده است.)

چهارشنبه 4/1/1389 - 12:21 - 0 تشکر 191424

هله هوله ها

توصیه­ها و هشدارهایی درباره تنقلات امروزی


كلید واژه: هله هوله ؛ اضافه وزن ؛ تنقلات

مقاله تجمیعی

هله هوله اصطلاحی است كه ما درباره خوراكی هایی كه بین وعده های غذایی به صورت تفننی می­خوریم، به كار می­بریم. اگرچه اصطلاح هله هوله در وهله اول، آدم را یاد بچه ها می­اندازد ولی بزرگسالان هم به اندازه آنها به هله هوله علاقه نشان می­دهند و بابتش پول خرج می­كنند هله هوله های خوشمزه چه فواید و مضراتی دارد و از نظر علم تغذیه، این خوراكی­ها كجای­ برنامه­ غذایی ما قرار می­گیرند.

شاید در وهله اول بدانیم هله هوله یعنی چه؟ دكتر سعید حسینی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأتعلمی دانشگاه علوم پزشكی تهران، در جواب سوال ما می­گوید: "ما اصطلاح پزشكی خاصی نداریم كه با هله هوله مترادف باشد ولی منظور اذ هله هوله،عموما تنقلاتی است كه در سوپر ماركت ها وجود دارد مانند انوا چیپس، پفك، شكلات، بستنی و...

اگرچه به نظر می­رسد كه مصرف كننده این محصولات عمدتا بچه ها هستند ولی بزرگسالان هم سهم عمده ای از این خوراكی ها را مصرف می­كنند; به خصوص وقتی كه دچار اضطراب و هیجانات می­شوند; مثلا هنگام تماشای فوتبال یا دیدن فیلم سینمایی به خوردن این محصولات روی می­آوردند.

خوردن چیزهای شیرین مثل شكلات هم یكی از برون رفت از هیجانات و خلاص شدن از كلافگی است كه اغلب موجب روی آوردن بزرگسالان به هله هوله می­شود، در واقع، یكی وقتی عصبی می­شود پایش را تكان می­دهد، یكی ناخنش را می­جود و یكی دیگر هم چیپس و پفك می­خورد!"

هله هوله ها پر انرژی اما دردسرساز

حالا مگر این هله هوله های خوشمزه چه ایرادی دارند كه همه این قدر درباره شان بد می­گویند؟ این سوال خیلی خوبی است كه دكتر حسینی پاسخش را به ما می­گوید:"این تنقلات عیبشان این است كه ارزش غذایی­شان پایین است و انرژی­شان بالا. یعنی كالری زیادی به بدن می­رسانند ولی اغلب­شان از نظر سایر مواد مغذی مثل ویتامین­ها و پروتئین و مواد معدنی فقیرند. این گروه از خوراكی­ها چرب،خیلی شور یا خیلی شیرین­اند و اغلب ضررشان بیشتر از فایده­شان است مثلا یك بسته چیپس كه در وهله اول به نظر می­رسد، از سیب زمینی درست شده و چندان مضر نیست اما از آنجا كه با روغن فراوان تهیه شده، بسیار چرب بوده و از نظر ارزش غذایی هم فقیر است.

پس یك بسته چیپس نه تنها مواد غذایی لازم را در اختیار كودك نمی­گذارند بلكه احساس سیری هم در وی ایجاد می­كند كه باعث می­شود چون حجم معده­اش كوچك است، احساس بی­اشتهایی كند و از وعده اصلی غذایی­اش هم بازبماند." در مورد بزرگسالان هم هله هوله ها دقیقا به همین دلیل كه كالری بالایی دارند و مملو ازچربی های مضر هستند، باعث افزایش وزن و چاقی می­شوند. یعنی شما هم اگر در مواقع هیجان یا كلافگی یا بی­كاری هوس خوردن تنقلات می­كنید باید بدانید كه دارید مستقیما به سمت اضافه وزن می­روید، پس بهتر است به فكر تنقلات كم كالری مثل میوه و سبزی­ها باشید.

هله هوله های مفید!!!

البته بعضی از این تنقلات به اندازه بقیه مضر نیستند و حتی ارزش غذایی هم دارند مثل بیسكویت و بستنی و مغزهایی مثل بادام زمینی كه در یكی دو سال اخیر به صورت بسته بندی وارد بازار شده­اند. دكتر حسینی می­گوید:" بیسكویت میان وعده خوبی هم برای بچه ها و هم بزرگسالان است به شرط اینكه با اضافه كردنخامه و كره یا چربی اشباع شده و شكر،انرژی­اش را بالا نبردند و همین­طور بستنی می­تواند به عنوان یكی از اعضای گروه لبنیات برخی از نیازهای بدن به كلسیم و پروتئین را تامین كند ولی میزان مفید یا مضر بودنش بستگی به مقدار بستنی و نوع آن دارد، مثلا بعضی از بستنی­ها را مملو از خامه، شكلات و شكر می­كنند تا خوشمزه تر شوند اما این موضوع موجب خواهد شد تا هم كالری افزایش یابدو هم به دلیل خوش طعم بودن میزان بیشتری از آن مصرف شود كه بازهم ضررش را می­افزاید" دكتر حسینی در مورد مغزهایی مفیدی مثل بادام زمینی و بادام هندی و پسته كخ مدتی است كه در غالب بسته بندی­های كارخانه­ای به سوپر ماركت­ها وارد شده­اند می‑گوید:" این مغزها برای رشد خیلی مفیدند ولی مشكل اینجاست كه برای خوشمزه شدن این مغزها به آنها نمك اضافه می­كنند كه ضرورتی ندارد و باعث تغییر ذائقه می­شود تا به غذاهای شور عادت نامناسبی است و در آینده مشكل ساز خواهد بود

منبع :ماهنامه رفاه دانشجو شماره53 دی­1388

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.