• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 15809)
دوشنبه 5/11/1388 - 14:13 -0 تشکر 177987
اخبار علمی

با سلام خدمت دوستان

می خواستم خدمتتون عرض کنم از این به بعد اگر دوستی خبری داره که فکر می کنه به درد دیگران می خوره لطفا در این تاپیک قرار بده.

کشف پرچانه ترین موجود جهان

سگهای صحرایی یا موشهای نقب زن در نگاه اول گونه ای از جوندگان عصبی و پر سر و صدا به نظر می آیند اما تحقیقات جدید نشان می دهد این جانداران کوچک در واقع یکی از پرچانه ترین مخلوقات در طبیعت هستند که پیچیدگی زبانی آنها پس از زبان انسان قرار دارد.  

به گزارش خبرگزاری مهر، زیست شناسانی که بر روی این جوندگان حفر کننده زمین مطالعه می کنند دریافته اند این جوندگان صحرایی دارای یکی از پیچیده ترین زبانها در قلمرو جانوران جهان هستند که از نظر پیچیدگی زبان در میان جانداران در رتبه دوم پس از زبان انسان قرار می گیرد. این یافته بسیاری از متخصصان حیات وحش را شگفت زده کرده است زیرا در ابتدا باور بر این بود که پستاندارانی هوشمند مانند دلفینها پس از انسان در لیست پر حرف ترین جانداران جهان قرار دارند.

با این حال زیست شناسان دانشگاه آریزونای شمالی دریافته اند سر و صدای جیغ مانند آنها حاوی مقادیر شگفت انگیزی از اطلاعات است که می تواند رنگها، ابعاد، جهت ها، سفرها و حتی سرعت را توضیح دهد. محققان در ابتدا از توانایی این جانداران در برقراری ارتباط به واسطه اصوات هشداری که در هنگام نزدیک شدن شکارچی از خود به وجود می آورند، آگاه شدند.

این جوندگان موجوداتی بسیار اجتماعی بوده و در گروه های بزرگ و شهر مانند زندگی می کنند که می تواند وسعتی برابر صدها جریب داشته باشد. این جانداران از صدایی بلند و هشدار مانند برای آگاه کردن دیگر اعضای گروه از نزدیک شدن خطر استفاده می کنند که این اصوات متناسب با نوع شکارچی، گرگها، شاهین ها یا گورکن ها متفاوت است زیرا به گفته محققان دیدگاه سگهای صحرایی نسبت شکارچی های مختلف متفاوت است.

آزمایشهای دقیق تر بر روی صدای این جانداران نشان داد صدای آنها از لایه های متعددی از آواها برخوردار است که هر یک از بخشهای چندگانه اطلاعاتی تشکیل شده اند. چیزی شبیه جملات در زبان انسانی. محققان به منظور اثبات این نظریه با استفاده از نرم افزار رایانه ای صدای این جانداران را ضبط کرده و آن را به تصویر تبدیل کردند. نتایج نشان داد آواهای نهفته در سخنان این جوندگان نشان دهنده اندازه، شکل، رنگ و سرعت حرکت است.

برای مثال صدای این جانداران در هنگام مشاهده نزدیک شدن انسانی با لباس آبی رنگ به شهرشان نسبت به مشاهده انسانی با لباس زرد رنگ متفاوت است.

بر اساس گزارش تلگراف، این ویژگی در فرزندان این جانداران بسیار ضعیف است و با افزایش سن توانایی آنها نیز در تفکیک ویژگیهای آنچه به چشم می بینند و اختصاص دادن آوای متناسب با آن افزایش پیدا می کند.

منبع: مهر

دوشنبه 22/9/1389 - 17:34 - 0 تشکر 261747

ایجاد دومین پایگاه پرتاب فضایی کشور/ وضعیت پایگاههای گیرنده فضایی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از انجام کار مطالعاتی برای ایجاد دومین پایگاه فضایی در کشور خبر داد و با بیان اینکه این پروژه در مرحله نهایی سازی مکان است گفت: در آینده ایران میزبان ایستگاههای هدایت و کنترل ماهواره های سایر کشورها خواهد بود.

رضا تقی پور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وجود یک پایگاه پرتاب فضایی در کشور و لزوم ایجاد یک پایگاه دیگر پرتاب گفت: در حال حاضر یک پایگاه پرتاب فضایی در کشور وجود دارد اما به لحاظ زاویه تزریق در مدار، با توجه به موقعیت جغرافیایی دارای محدودیتهایی است. بر همین اساس کار مطالعاتی برای ایجاد پایگاه پرتاب دوم صورت گرفته است.

تکمیل توانایی ایران در پرتاب ماهواره های مدار پایین

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ایجاد پایگاه دوم پرتاب، توانایی ایران را در مورد پرتاب ماهواره های مدار پایین کامل می کند چرا که معمولا ماهواره های مدار پایین با زاویه تزریق 55 درجه و 98 درجه پرتاب می شوند که در صورت تکمیل پایگاه دوم، کشورمان در هر دو نوع پرتاب توانمندی خواهد داشت.

تقی پور در مورد مکان یابی انجام گرفته برای دومین ایستگاه فضایی در کشور گفت: مطالعات اولیه ایجاد پایگاه دوم پرتاب فضایی انجام شده که تقریبا در حال نهایی سازی مکان است و در صورت قطعی شدن نام این مکان اعلام خواهد شد.

رئیس سابق سازمان فضایی کشور در پاسخ به این سوال که آیا این پایگاههای پرتاب فضایی می تواند میزبان ماهواره های دیگر کشورها باشد به مهر گفت: اگر منظور از میزبانی دریافت سیگنالها است که هم اکنون نیز این کار در حال انجام است. به این معنی که ایران از ماهواره های مختلفی همچون ماهواره های تصویربرداری و مخابراتی سیگنال دریافت می کند.

به گزارش مهر، اولین پایگاه پرتاب فضایی ایران در 60 کیلومتری شرق سمنان و جنوب شاهرود واقع است که در سالهای اخیر دو موشک کاوشگر1 و سفیر از این پایگاه فضایی به فضا پرتاب شدند.

ایران میزبان ایستگاههای هدایت و کنترل ماهواره های سایر کشورها

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد آخرین وضعیت پایگاههای گیرنده فضایی نیز به مهر گفت: هم اکنون بیش از دو پایگاه گیرنده فضایی در کشور وجود دارد که کار فرماندهی و کنترل (TT&C) و ایستگاههای بزرگ گیرنده از ماهواره های مختلف در کشور را انجام می دهند. با توجه به موقعیتهای موجود این قابلیت وجود دارد که ایران در آینده میزبان ایستگاههای هدایت و کنترل ماهواره هایی که از خاک ایران پرتاب می شوند و یا متعلق به کشورهای دیگر هستند باشد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیش از این نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فاز مطالعاتی طرح اعزام فضانورد ایرانی به فضا انجام شده است گفت: این طرح پس از تصویب شورایعالی فضایی وارد فاز عملیاتی می شود و گامهای بعدی آن با سرعت بیشتری طی خواهد شد.

 ما مي توانيم ....

جمعه 26/9/1389 - 21:44 - 0 تشکر 263478

محققان کشور از غبار کوره های ذوب مس نانوذرات اکسید مس تولید کردند


پژوهشگران دانشگاه شهید باهنر کرمان از غبار کوره های ذوب مجتمع مس سر چشمه کرمان نانوذرات اکسید مس برای تصفیه پسابهای صنعتی تولید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس اسماعیل دره زرشکی عضو هیئت علمی پژوهشکده‌ انرژی و محیط زیست دانشگاه شهید باهنر کرمان در این باره توضیح داد: کوره های ذوب مجتمع مس سرچشمه سالانه چندین تن غبار حاوی کانیهای مس دار تولید می کنند، در این راستا پروژه‌ ای در زمینه "لیچینگ" (تخلیص و تغلیظ محلولها)، "بیولیچینگ" و تولید محلول سولفات مس از این غبارها تعریف شد.
وی تولید نانوذرات مس با روشی نوین را از دستاوردهای اجرای این پروژه تحقیقاتی نام برد و اظهار داشت: در ادامه‌ این تحقیقات موفق به تولید نانو ذرات اکسید مس از محلول لیچینگ حاصل از غبارهای کوره ذوب مجتمع مس سرچشمه کرمان شدیم.

عضو هیئت علمی پژوهشکده‌ انرژی و محیط زیست دانشگاه شهید باهنر کرمان به مزیتهای این پژوهش اشاره کرد و ادامه داد: نانو ذرات خالص اکسید مس را با خلوص 99/99 درصد با ابعاد 40 تا 80 نانو متر از محلول سولفات مس با غلظت پایین (2/0 تا 5/0 مولار)، بدون نیاز به تجهیزات پیچیده و مواد آلی گران قیمت و سمی به دست آوردیم.

دره زرشکی به بیان نحوه اجرای این پژوهش پرداخت و خاطرنشان کرد: از نانوذرات اکسید مس می توان برای جذب فلزات سنگین از پساب کلیه صنایع به ویژه صنایع معدنی و همچنین به عنوان ماده ای برای بهبود خواص انتقال حرارت سیالاتی مانند آب و روغنها استفاده کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 29/9/1389 - 15:57 - 0 تشکر 264504

با شبیه‌سازی شرایط واقعی دهان درعادات غذایی مختلف؛
محققان فناوری كشور دستگاه تست دندان مصنوعی ساختند


دستگاه ترموسیکلینگ برای تست نمونه‌های دندان مصنوعی توسط یک تیم سه نفره مهندسان جوان دانشگاه فردوسی مشهد طراحی و ساخته شد.

به گزارش سرویس علمی فناوری ایسنا سجاد رمضانیان، سرپرست این تیم اظهار كرد: برای تست مواد به کار رفته در ساخت نمونه‌های دندان مصنوعی که توسط دندانسازان مورد استفاده قرار می‌گیرد نیاز به ایجاد شرایط واقعی موجود در دهان انسان است، لذا به همین منظور دستگاه ترموسیکلینگ طراحی و ساخته شده است.

وی افزود: این دستگاه می‌تواند با شبیه‌سازی شرایط واقعی که در دهان انسان متناسب با نوع عادات غذایی و اقلیم هر منطقه وجود دارد، نمونه‌های مواد را مورد آموزش حرارتی, شیمیایی و مکانیکی قرار دهد.

این کارشناس مکانیک تصریح کرد: دستگاه ترموسیکلینگ با ایجاد شوک‌های حرارتی و شیمیایی توسط ریزش مایع با سه دمای مختلف و تعداد چرخه‌های قابل تنظیم می‌تواند شرایط موجود در دهان را که به مدت یک سال رخ می‌دهد، در کمتر از 4 شبانه روز شبیه‌سازی کرده و مواد دندان مصنوعی را مورد ارزیابی قرار دهد.

رمضانیان خاطرنشان کرد: با ساخت این دستگاه می‌توان مرجعی برای استانداردسازی مواد به کار رفته در ساخت دندان مصنوعی به دست آورد که موجب بالا رفتن سطح کیفی این مواد و فراهم‌ساختن سلامت افراد جامعه شود.

وی هزینه صرف شده برای ساخت دستگاه ترموسیکلینگ را 310 میلیون ریال عنوان کرد و گفت: ساخت این دستگاه توسط یک تیم سه نفره از متخصصانی با گرایش‌های مهندسی مکانیک و برق به سفارش دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مدت شش ماه ساخته و به پایان رسیده است.

منبع: ایسنا

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 1/10/1389 - 16:54 - 0 تشکر 265511


در حضور محمود احمدی‌نژاد به امضا رسید
قرارداد 4 طرح در حوزه های حمل و نقل فضایی، پزشكی، خودروسازی و پرتودهی

قرارداد 4 طرح فناوری كلان ملی در حوزه پزشكی، حمل و نقل فضایی، خودروسازی و پرتودهی صبح امروز با حضور رئیس‌جمهور به امضا رسید.


به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری فارس، در همایش از علم تا عمل كه صبح امروز با حضور رئیس‌جمهور در سالن اجلاس سران برگزار شد، قرارداد ساخت و تولید تجهیزات پزشكی در كشور مطابق با معیارهای جهانی به امضا نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و مرضییه وحید دستجردی وزیر بهداشت آموزش پزشكی رسید.

قرارداد راه‌اندازی نظام حمل و نقل عمومی و طراحی و ساخت هواگردها به امضای نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و سردار وحیدی وزیر دفاع رسید كه براساس این قرارداد كه به مدت دو ساله است باید هواپیماهای 4 تا 19 نفره و بالگردهای 2 تا 8 نفره در كشور طراحی شود.قرارداد طراحی و ساخت و راه‌اندازی پرتودهی چند منظوره گاما به امضای نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و احمدیان قائم مقام سازمان انرژی اتمی رسید كه این طرح به منظور پرتودهی به مواد غذایی برای افزایش ماندگاری و كیفیت آنها و همچنین ضد عفونی كردن وسایل پزشكی مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین در زمینه كشاورزی نیز كاربرد خواهد داشت.

قرارداد طراحی و ساخت سه نمونه خودرو دو نیرو (هیبریدی) به امضای نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و محرابیان وزیر صنایع و معادن رسید. در این مراسم محمود احمدی‌نژاد لوح تقدیری به همسر شهید شهریاری دانشمند ایرانی اهدا كرد.

 ما مي توانيم ....

شنبه 4/10/1389 - 17:20 - 0 تشکر 266958

پرتاب ماهواره‌های "فجر" و "رصد" ‌تا پایان ‌سال/ ویژگی دو ماهواره جدید

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از پرتاب دو ماهواره محققان کشور به نامهای "فجر" و "رصد" به فضا تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: این ماهواره‌ها تمایز فراوانی با نمونه‌های قبلی دارند و از نظر ماندگاری می‌توانند مدت طولانی‌تری در فضا بمانند.

سردار احمد وحیدی امروز در پاسخ به خبرنگار مهر در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری در مصلی تهران گفت: ماهواره‌های مختلفی در حال ساخت است که تا پایان سال حداقل دو ماه ماهواره به فضا پرتاب خواهند شد.
وزیر دفاع در خصوص برتری ماهواره‌های "فجر" و "رصد" با ماهواره‌های قبلی گفت: این ماهواره‌ها تمایز فراوانی با نمونه‌های قبلی دارند و از نظر ماندگاری می‌توانند مدت طولانی‌تری در فضا بمانند. همچنین ‌سیستم انرژی این ماهواره‌ها بهبود پیدا کرده است.

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 14/11/1389 - 11:43 - 0 تشکر 279203

جمهوری اسلامی ایران هماینك جزو10 كشوری است كه از فناوری ساخت و پرتاب ماهواره برخوردار است و این جایگاهی رفیع به جمهوری اسلامی ایران در بهرهمندی از تكنولوژیهای نوین بخشیده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، فعالیتهای دامنهدار و آیندهنگرانه كشور در زمینه فناوریهای فضایی، امروزه ایران را به باشگاه فضایی جهان ملحق كرده است.

بنا به اعتراف كارشناسان هوا و فضای دنیای غرب، جمهوری اسلامی ایران هماینك جزو10 كشوری است كه از فناوری ساخت و پرتاب ماهواره برخوردار است و این جایگاهی رفیع به جمهوری اسلامی ایران در بهرهمندی از تكنولوژیهای نوین بخشیده است. در این نوشتار به مناسبت افتتاح بزرگترین آزمایشگاه و سامانه فضایی خاورمیانه در كشورمان، به بررسی دستاورهای فضایی ایران در آستانه سی و سومین سال پیروزی انقلاب اسلامی خواهیم پرداخت.

*دلایل فنی حركت به سوی خودكفایی در تولید ماهواره

پس از وقایعی چون عملیات كربلای4 بود كه تأثیر اطلاعاتی كه از طریق ماهوارهها قابل كسب است برای اولین بار، مسؤولین را به اهمیت دانش فضایی و تلاش در زمینه تولید محصولات فضایی واقف كرد.

ماهوارهها، به عنوان "چشم سوم بشر " در فضا، مجموعه وسیعی از امكانات را در اختیار میگذارند و با توجه به همین موضوع، كشورهایی كه ماهوارهای متعلق به خود را ندارند، كشورهای "كور " لقب میدهند.

تصاویر ارسالی ماهوارهها، جهت پیشبینی بلایای طبیعی و مدیریت پیامدهای آن جهت كاهش خسارات، اكتشافات معدنی، بررسی تغییرات آب و هوایی و اقلیمی، پایش جنگلها، مراتع، اقیانوسها و كاربردهای متنوع دیگر به كار میروند.

استفاده از ماهواره در ارتباطات، انتقال داده و تصویر مدتهاست كیفیت زندگی بشر را ارتقا داده و پخش زنده تلویزیونی و ارتباطات تلفنی از اقصی نقاط جهان مدیون توسعه فناوری فضایی است.

همچنین ناوبری و تعیین مسیر حركت هواپیماها، كشتیها و هر نوع وسیله دیگر، امروزه به كمك ماهوارهها تسهیل شده است.

از كاربردهای ماهوارهها باید به امكان برقراری انواع ارتباطات از جمله رادیویی، تلویزیونی، بیسیم و تلفن، بین نقاط كور كشور با سایر مناطق اشاره نمود كه بدون استفاده از ماهواره در نقش یك واسطه، بایستی از تعداد زیادی ایستگاه های واسطه روی زمین استفاده نمود كه هزینه بسیار بالایی در بر خواهد داشت.

اما وقوع بلایای طبیعی و نیاز به پایش منابع طبیعی و بسیاری كاربردهای دیگر ماهوارهها نیز به جدیت بیشتر این برنامه انجامید. وجود ماهوارههای ایرانی، این امكان را به كشورمان میدهد تا در عرصههای مختلف علمی و تحقیقاتی و مراقبتهای محیطی، همچنان حرف اول را در منطقه بزند.

ماهوارههای جدید همراه با فناوری ساخت و پرتاب ماهواره، به ایران امكان آن را میدهد تا دانش فضایی را برایپوشش و نظارت بر سرزمین خود در ابعاد مختلف چون ارتباطات، زمینشناسی، نظارت بر تحولات آب و هوایی، نگهبانی از جنگلها و پایش میزان گرمای زمین در اختیار بگیرد. موقعیت جغرافیایی ایران و قرارگرفتن آن در یك گستره جغرافیایی با گوناگونیهای بسیار، ما را نیازمند آن ساخته است تا برای پوشش كشور از ماهواره كمك بگیریم. در واقع دانشمندان كشورمان میخواهند با دسترسی به فناوری ساخت، پرتاب و ردگیری ماهواره، پدیدههای مذكور را تحت كنترل و نظارت داشته و قابل بهره برداری سازند.

در كاربردهای امنیتی نیز ماهوارهها با داشتن دوربینهای پیشرفته و با قدرت تفكیك بالا، كمك شایانی به افزایش توان نظارتی نهادهای مربوطه در حوزههای تحت نظارت خود مینماید.

نیرویهای نظامی نیز علاوه بر بهبود پوشش ارتباطی خود و نیز تأمین امنیت انتقال دادهها از طریق ماهوارهها، برایكاربردهای شناسایی در داخل و خارج از مرزهای كشور از این وسیله ارزشمند استفاده مینمایند.

تجارت در بخش فناوری فضایی اكنون رونق بسیاری دارد و در تمام دنیا از ماهوارهها برای خدمات مخابراتی، انتقال داده و بسیاری موارد دیگر استفاده میشود. رویكرد به فضا به دلیل جنبههای اقتصادی باعث شده اغلب كشورهایدنیا، با دید اقتصادی به فناوری فضایی نگاه كرده و این موضوع حتی موجب روی آوردن كشورهای در حال توسعه به این حوزه از فناوری است.

موفقیت ایران در پرتاب و قرار دادن ماهواره امید و ماهوارههای جدید در مدار، این امكان را میدهد تا در آینده به عنوان یك تولیدكننده بالابرها و پرتابكننده ماهواره، سهمی از بازار پرسودی كه اینك در اختیار تعداد اندكی از كشورها از جمله آمریكا، روسیه، فرانسه، چین و هند قرار دارد، ازآن خود كرده و در نتیجه میتوان حدس زد كه رقبا بیكار ننشسته و جوسازیهای خود را علیه تهران با پوششی سیاسی، تشدید كنند.

در دانشگاهها و پژوهشكدههای ایران در سالهای اخیر، رشتههای تحصیلی جدیدی در زمینه علوم فضایی دایر شده است و این مراكز، فارغ التحصیلانی داشتهاند كه اینك بدنه علمی هیاتهای تحقیقاتی و علمی كشور را در امور فضایی میسازند. ساخت ماهواره در دانشگاه علم و صنعت به این معنا است كه ایران علاوه بر دستیابی به فناوری ساخت و پرتاب ماهواره و در مدار قراردادن آن، این فناوری را آنقدر بومی كرده كه توانسته است طراحی و ساخت ماهوارهها را به دانشگاههای خود نیز گسترش دهد.

در نخستین تلاشها، برای كسب دانش فوق پیشرفته طراحی و ساخت ماهوارهها، كارهای مشتركی با كشورهای روسیه و ایتالیا صورت گرفت. ماهواره سینا با كمك روسیه طراحی شد و ماهواره مصباح با كمك ایتالیا. در ادامه و با فراگیری و تولید دانش طراحی و ساخت ماهوراهها، امید، مصباح-2، زهره، طلوع، رصد-1، فجر و نوید علم و صنعت نیز ساخته شدند.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 14/11/1389 - 19:48 - 0 تشکر 279326

ملك الشعرا گرامی مشكل ویرایشگرم حل شد.

این مبحث را هم در همین لحظه مطروكه اعلام می كنیم .

ادامه این مبحث را در مبحث اخبار دانش و فن آوری (1) پی می گیریم.

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.