• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 15691)
دوشنبه 5/11/1388 - 14:13 -0 تشکر 177987
اخبار علمی

با سلام خدمت دوستان

می خواستم خدمتتون عرض کنم از این به بعد اگر دوستی خبری داره که فکر می کنه به درد دیگران می خوره لطفا در این تاپیک قرار بده.

کشف پرچانه ترین موجود جهان

سگهای صحرایی یا موشهای نقب زن در نگاه اول گونه ای از جوندگان عصبی و پر سر و صدا به نظر می آیند اما تحقیقات جدید نشان می دهد این جانداران کوچک در واقع یکی از پرچانه ترین مخلوقات در طبیعت هستند که پیچیدگی زبانی آنها پس از زبان انسان قرار دارد.  

به گزارش خبرگزاری مهر، زیست شناسانی که بر روی این جوندگان حفر کننده زمین مطالعه می کنند دریافته اند این جوندگان صحرایی دارای یکی از پیچیده ترین زبانها در قلمرو جانوران جهان هستند که از نظر پیچیدگی زبان در میان جانداران در رتبه دوم پس از زبان انسان قرار می گیرد. این یافته بسیاری از متخصصان حیات وحش را شگفت زده کرده است زیرا در ابتدا باور بر این بود که پستاندارانی هوشمند مانند دلفینها پس از انسان در لیست پر حرف ترین جانداران جهان قرار دارند.

با این حال زیست شناسان دانشگاه آریزونای شمالی دریافته اند سر و صدای جیغ مانند آنها حاوی مقادیر شگفت انگیزی از اطلاعات است که می تواند رنگها، ابعاد، جهت ها، سفرها و حتی سرعت را توضیح دهد. محققان در ابتدا از توانایی این جانداران در برقراری ارتباط به واسطه اصوات هشداری که در هنگام نزدیک شدن شکارچی از خود به وجود می آورند، آگاه شدند.

این جوندگان موجوداتی بسیار اجتماعی بوده و در گروه های بزرگ و شهر مانند زندگی می کنند که می تواند وسعتی برابر صدها جریب داشته باشد. این جانداران از صدایی بلند و هشدار مانند برای آگاه کردن دیگر اعضای گروه از نزدیک شدن خطر استفاده می کنند که این اصوات متناسب با نوع شکارچی، گرگها، شاهین ها یا گورکن ها متفاوت است زیرا به گفته محققان دیدگاه سگهای صحرایی نسبت شکارچی های مختلف متفاوت است.

آزمایشهای دقیق تر بر روی صدای این جانداران نشان داد صدای آنها از لایه های متعددی از آواها برخوردار است که هر یک از بخشهای چندگانه اطلاعاتی تشکیل شده اند. چیزی شبیه جملات در زبان انسانی. محققان به منظور اثبات این نظریه با استفاده از نرم افزار رایانه ای صدای این جانداران را ضبط کرده و آن را به تصویر تبدیل کردند. نتایج نشان داد آواهای نهفته در سخنان این جوندگان نشان دهنده اندازه، شکل، رنگ و سرعت حرکت است.

برای مثال صدای این جانداران در هنگام مشاهده نزدیک شدن انسانی با لباس آبی رنگ به شهرشان نسبت به مشاهده انسانی با لباس زرد رنگ متفاوت است.

بر اساس گزارش تلگراف، این ویژگی در فرزندان این جانداران بسیار ضعیف است و با افزایش سن توانایی آنها نیز در تفکیک ویژگیهای آنچه به چشم می بینند و اختصاص دادن آوای متناسب با آن افزایش پیدا می کند.

منبع: مهر

سه شنبه 6/11/1388 - 10:57 - 0 تشکر 178228

ربات خزنده

بیشتر ربات‌ها برای این که بتوانند حرکت کنند و کاری را که برای آن برنامه‌ریزی شده‌اند انجام بدهند، به فضای زیادی احتیاج دارند، آن قدر که بتوانند قسمت‌های مختلفشان را تکان بدهند و جلو بروند.

در واقع انعطاف‌پذیری تعداد زیادی از ربات‌ها آن قدر کم است که چند برابر اندازه خودشان باید جا برای تکان خوردن داشته باشند. البته دانشمندان این مسئله را می‌دانند و همواره در تلاش بوده‌اند تا با الهام گرفتن از استخوان‌بندی بدن موجودات زنده، ربات‌هایی بسازند که منعطف باشند و به راحتی حرکت کنند.

یکی از ربات‌هایی که به راحتی به هر سوراخ و سنبه‌ای می‌رود و بسیار نرم و راحت حرکت می‌کند، ربات بازویی به نام« او.سی» است. این بازوی متحرک در رآکتورهای اتمی، هواپیماها و حتی بدن ما انسان‌ها استفاده می‌شود. این ربات درست مثل یک مار تکان می‌خورد و در فضای بسیار کمی به این طرف و آن طرف سرک می‌کشد و به تعمیر و بازسازی و فیلم‌برداری می‌پردازد.

ربات او.سی از تعداد زیادی مهره تشکیل شده که شبیه ستون فقرات هستند و با سیم‌هایی مثل زردپی یا تاندون به هم وصل شده‌اند. همه اینها هم به یک موتور متصل هستند که طول سیم‌ها و حرکت مهره‌ها را هدایت می‌کند. یک کامپیوتر هم چگونگی این حرکت‌ها را محاسبه و مخابره می‌کند. در نهایت یک اپراتور یا متصدی هم باید باشد تا با تکان دادن دسته، مسیر حرکت را انتخاب کند. این ربات خزنده در دانشگاه بریستول انگلستان ساخته شده و خط تولید آن به زودی راه‌اندازی می‌شود.

چهارشنبه 7/11/1388 - 0:56 - 0 تشکر 178475

كشف حلزونی كه نیمی گیاه و نیمی جانور است!

دانشمندان نوعی حلزون بی صدف دریایی و شگفت انگیز را شناسایی كرده‌اند كه نیمی گیاه و نیمی حیوان است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این حلزون سبز دریایی اولین جانور كشف شده‌ای است كه رنگدانه گیاهی كلروفیل تولید می‌كند.

محققان می‌گویند به نظر می‌رسد این حلزونهای موذی ژنهایی را كه توانایی تولید كلروفیل دارند از جلبك‌هایی كه غذای این حلزونها هستند، دزدیده‌اند! با وجود این ژنها حلزونهای بی صدف می‌توانند فرایند فتوسنتز را انجام دهند یعنی مثل گیاهان نور خورشید را به انرژی تبدیل كنند. این حلزونها می‌توانند مولكول‌های حاوی انرژی بدون غذا خوردن تولید كنند. سیدنی پیرس، زیست شناس دانشگاه فلوریدای جنوبی مطالعه روی این موجودات استثنایی را حدود 20 سال انجام داده است. نام علمی این حلزونها «الیسیا كلروتیكا» است.

پیرس می‌گوید: این اولین بار است كه شاهد حیوانات چند سلولی با قابلیت تولید كلروفیل هستیم. حلزونهای بی صدف دریایی در تالاب‌های شور نیوانگلند و كانادا زندگی می‌كنند. 


 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

چهارشنبه 7/11/1388 - 1:4 - 0 تشکر 178476

انسان هشت درصد ژنتیك خود را از یك ویروس‌ به ارث برده است

ایسنا: محققان در ژاپن و آمریكا در یك پژوهش جدید دریافته‌اند كه حدود هشت درصد ژنتیك انسان از اجداد بشری او نیست

این تحقیق نشان داد كه ژنوم‌های انسانی و سایر پستانداران حاوی مولكول «دی ان آی» حاصل از جاسازی بورناویروس‌ها است

بورناویروس‌ها، ویروس‌های رشته وراثتی «آر ان آ» هستند كه تكیر و نسخه برداری آنها در درون هسته سلول صورت می‌گیرد

محققان دانشگاه‌های تگزاس آمریكا و اوزاكای ژاپن كه مشتركا این تحقیق را انجام داده‌اند، می‌گوید: این «دی ان آی» انتقالی می‌تواند عامل جهش‌های ژنتیكی و اختلالات روان‌پریشی مانند شیزوفرنی و اختلالات حلقی باشد.

نام بورناویروس‌ها از شهر بورنا در آلمان گرفته شده كه در سال 1885 این ویروس در آنجا اپیدمی شده بود. این ویروس در آن سال شماری از پرندگان و پستانداران از جمله انسانها را آلوده كرد

این ویروس منحصر به فرد است، چون فقط نورون‌ها (سلول‌های عصبی) را آلوده كرده و عفونت را در مغز مستقر می‌كند.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

چهارشنبه 7/11/1388 - 11:56 - 0 تشکر 178515

زمین در حال نامرئی شدن است!

رئیس سازمان جستجوی هوش فرازمینی اعلام کرد شانس ردیابی زمین توسط حیاتهای بیگانه در سیاره های دیگر تحت تاثیر انقلاب دیجیتال در حال نامرئی شدن هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر فرانک دریک معتقد است به اتمام رسیدن ارسالهای آنالوگ رادیویی، تلویزیونی و راداری به واسطه آغاز عصر دیجیتال سیاره زمین را برای سیاره های خارجی از نظر الکترونیکی نامرئی کرده است. در حالی که سیگنالهای قدیمی توانایی طی میلیونها مایل مسافت را داشته و حتی می توانستند خود را به دورترین سیاره ها یا ستاره ها برسانند. ارسال های دیجیتالی از قدرت بسیار کمتری برخوردار بوده و به همین دلیل ردیابی آنها توسط حیاتهای ماورا زمینی بسیار مشکل خواهد بود.

دانشمندان بر روی زمین به صورت مداوم برای یافتن هر نشانه ای از سیگنال یا ارسال پیام از سیاره های دیگر درحال کنترل کهکشانها هستند و این گونه تصور می شود که حیاتهای ماورایی در دیگر سیاره ها نیز در حال انجام چنین کاری هستند.

اما دکتر "دریک" بنیانگذار سازمان جستجوی هوش فرازمینی یا SETI می گوید خارج شدن از عصر سیگنالهای آنالوگ امکان پذیری چنین نظریه ای را غیر ممکن خواهد ساخت. وی معتقد است زمین در گذشته توسط دامنه ای به وسعت 50 سال نوری از تشعشعات احاطه شده بوده است اما ورود ماهواره ها و ارسال های ماهواره ای هیچ تشعشعی را در خارج از زمین به جا نگذاشته و زمین را غیر قابل ردیابی کرده است.

به گفته وی اکنون تنها دو وات از تشعشعات تلفنهای همراه در اطراف زمین به جا مانده است که به تدریج و در آینده ای نه چندان دور این میزان نیز از بین رفته و زمین برای همیشه غیر قابل ردیابی و نامرئی خواهد شد.

بر اساس گزارش تلگراف، وی معتقد است حیات ماورایی جایی در یکی از اجرام کیهانی ناشناس وجود دارد که نسبت به حیات جاری بر روی زمین بسیار هوشمندتر و پیشرفته تر است.

شنبه 10/11/1388 - 2:1 - 0 تشکر 179075

به گزارش واحد مرکزی خبر، مارتین جیورفا مدیر مرکز تحقیقات دانشگاه پل ساباتیه در تولوز فرانسه اعلام کرد: این نتایج به معنی این نیست که زنبورها می توانند فرد زنبوردار را حتی بدون محافظ روی صورتش تشخیص بدهند.



زنبورها صورت هر انسان را با یک خط عمودی برای بینی ، دو نقطه برای چشمان و یک خط افقی برای دهان می شناسند.



جیورفا گفت: ما ثابت کردیم که زنبورها قادر هستند اجزای مختلف یک تصویر را باهم ادغام کنند؛ به عنوان مثال با کنار هم قرار دادن یک خط عمودی ،‌ دو نقطه و یک خط افقی می توانند یک چهره بسازند و آن را از هر تصویر دیگری تشخیص بدهند.
زنبورها چهره انسان را تشخیص می‌دهند

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

شنبه 10/11/1388 - 22:26 - 0 تشکر 179224

نخستین حیوانات تراریخته «ترنس ژن» خاورمیانه كه در پژوهشكده رویان متولد شدند، شنگول و منگول نام گرفتند.

شنگول و منگول به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، به دنبال 3 سال تلاش در زمینه تولید حیوانات تراریخته، پژوهشگاه رویان موفق به تولید 2 بزغاله تراریخته حاوی فاكتور 9 انعقادی خون انسان شد. دو بزغاله تراریخته صبح روز شنبه 19 دی در این پژوهشگاه متولد شدند كه صحت تراریختگی نمونه‌ها طی آزمایش‌های مختلف و دقیق علمی تأیید شده است و تلاش‌های بعدی پس از شیردهی برای تشخیص بیان این پروتئین و تخلیص آن انجام خواهد گرفت. فاكتور 9 انعقادی برای درمان بیماران هموفیلی B مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پژوهشگاه رویان در مهر سال 85 با تولد رویانا نخستین گوسفند شبیه‌سازی خاورمیانه به تكنیك شبیه‌سازی دست یافت و پس از گذشت یك سال با بهبود این تكنیك‌ها به موفقیت‌های تازه‌ای در این زمینه رسید و توانست میزان تولید جنین و موارد باروری حاصل از آنها را به حد مطلوب‌تری برساند. دو سال و نیم بعد در فروردین ماه سال 88 حنا اولین بزغاله شبیه‌سازی شده ایران متولد شد.
اولین گوساله‌های شبیه سازی شده خاورمیانه نیز با نام‌های بنیانا و تامینا تیر امسال متولد شدند اما چند روز بعد از تولد به علت یك بیماری عفونی تلف شدند.
تاكنون آلفا آنتی تریپسین فعال كننده پلاسیمینوژن بافتی، فاكتور 8 انعقادی خون، فیبرینوژن، آلفا، لاكتالبومین، لاكتوفرین، آلبومین سرم انسانی، كلاژن II , I و آنتی بادی‌های منوكلونال به منظور استفاده درمانی بیماری‌های مختلف در دام‌هایی چون گوسفند، بز، گاو و خوك در كشورهایی چون آمریكا، فرانسه، انگلستان، ژاپن، دانمارك، كانادا، اسكاتلند هلند و چین تولید شده است.
تولید فراورده‌های دارویی توسط یك بیوراكتور زنده (یعنی حیوانی كه با علف تغذیه می‌شود و فرآورده‌های پروتینی ارزشمند انسانی را در وجود خود تولید می‌كند) از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. چرا كه بهای فراورده تولید شده بسیار كمتر از روش‌های قبلی نظیر كشت بافت است.

 منبع : خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 12/11/1388 - 12:8 - 0 تشکر 179493

الگوبرداری از گیاه حشره‌خوار برای تصفیه پسماندهای هسته‌ای دانش - پژوهشگران با الگو گرفتن از گیاه حشره‌خوار ونوس موفق شده‌اند مولکولی سنتز کنند که مولکول‌های رادیواکتیو نشت‌کرده به آب را جذب و آنها را به دام بیاندازد. این مولکول برای طعمه از یون گوگرد استفاده می‌کند. ابوالفضل کریمی: مولکولی شبیه به گیاه گوشت‌خوار ونوس می‌تواند پسماندهای هسته‌ای موجود در آب را به دام انداخته و جذب کند.به گزارش نیوساینتیست، مرکوری کاناتزیدیس و نان دینگ از دانشگاه نورث‌وسترن در ایالات متحده، ماده‌ای حاوی گوگرد را با یک ساختار انعطاف‌پذیر سنتز کرده‌اند که می‌تواند رفتار آرواره‌های گیاه حشره‌خوار ونوس را شبیه‌سازی کند.این ساختار دارای پنجره‌ای با ابعاد 0.8 نانومتر در 0.3 نانومتر است. این اندازه به حدی است که فقط یک یون سزیم می‌تواند از میان آن عبور کند. زمانی که سزیم در حال عبور از این فضای بسیار کوچک است، با یون‌های سولفید (گوگرد 2بار منفی) ترکیب شده که این موضوع، ساختار ماده را طوری تغییر می‌دهد که پنجره بسته شده و سزیم به دام می‌افتد.کاناتزیدیس در این باره گفت: «محرک بستن این دام در حقیقت از فعل و انفعالات بین سزیم و سولفید در این ماده سرچشمه می‌گیرد. حتی اگر یون‌های دیگری مانند سدیم هم حضور داشته باشند، آن‌ها با چنان قدرتی با مولکول آب ترکیب می‌شوند که نمی‌توانند با سولفید واکنش نشان دهند. ما فکر می‌کنیم این تله می‌تواند برای به دام انداختن سزیم‌های رادیواکتیو در سایت‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد».آلن دایر از دانشگاه سالفورد در انگلستان می‌گوید این از قدرت‌های شیمی است؛ اما مشخص نیست با مواد فعلی می‌توان این کار را انجام داد و باید تحقیقات مقایسه‌ای دیگری نیز انجام شود تا حقیقت مشخص شود.

پنج شنبه 15/11/1388 - 23:5 - 0 تشکر 180276

درختان هم دچار اضافه وزن می شوند

نتایج تحقیقات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد که تغییرات آب و هوایی و گرمای زمین موجب چاق شدن و رشد سریعتر درختان می شود.


محققان موسسه تحقیقات حاره ای اسمیت سونیان در بررسیهای خود دریافتند که گرمای زمین موجب رشد سریعتر درختان و افزایش وزن آنها بیش از حد نرمال برای یک دوره یکساله می شود. این افزایش وزن برابر با دو تن در هر سال است.


این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "این اثر دوپینگ ناشی از تغییرات آب و هوایی و گرمای جهانی است که منجر به افزایش زمان فصل رشد گیاهان می شود. همچنین دسترسی بیشتر به دی اکسید کربن از دیگر دلایل رشد و افزایش وزن بیش از حد درختان می شود."


دانشمندان آمریکایی ضمن هشدار درباره چاقی درختان اعلام کردند که تب سیاره رشد کاجهای پیری را که در کوهستانهای کالیفرنیا زندگی می کنند شتاب بخشیده است.


همچنین با بررسی درختان جنگلهای پهن برگی که سن آنها بین 5 تا 225 سال را است مشاهده شد که حدود 90 درصد از این درختان مستقل از سن در سالهای اخیر به سرعت رشد کرده اند.

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

شنبه 17/11/1388 - 19:26 - 0 تشکر 180642

خطوط تولید جدیدترین موشك‌های ضد زره و ضد بالگرد كشور افتتاح شد

در ششمین روز از ایام حماسی و شكوهمند دهه مبارك فجر خطوط تولید موشك پیشرفته ضد زره توفان-5 و خط تولید موشك ضد بالگرد قائم به بهره برداری رسید.
توفان 5
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره كل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع ، سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در تشریح این خطوط تولیدی اظهار داشت: موشك توفان-5 یكی از پیشرفته ترین موشك‌های ضد زره است و دارای دو سر جنگی است كه با وارد كردن نیروی مخرب و ویرانگر به هدف، قادر است با عمق نفوذ بالا خودروهای زرهی، تانك و نفربر را منهدم كند.
وزیر دفاع در تشریح موشك ضد بالگرد قائم نیز گفت: این موشك یك موشك نیمه سنگین هدایت شونده كه قادر است اهداف هوایی با سرعت كم و ارتفاع پایین به خصوص بالگردهای تهاجمی مجهز به سطوح مقاوم شبه زره را منهدم كند.
موشك هدایت شونده ضد بالگرد قائم بدلیل هدایت توسط پرتوهای لیزر، در مقابل جنگ الكترونیك و ایجاد اختلالات عملكرد از جانب دشمن كاملا مقاوم می باشد.
سردار وحیدی گفت: با تولید انبوه و تحویل این سلاح های مدرن به نیروهای مسلح، قدرت دفاعی كشور در رزم زمینی و هوایی تقویت خواهد شد.
وزیر دفاع دستاوردهای درخشان متخصصین صنایع هوافضای وزارت دفاع را در افزایش توان و قدرت بازدارندگی ستود و تصریح كرد در سایه تلاش، نبوغ و استعداد متخصصین زبده و كارآمد این صنعت امروز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از پشتیبانی بسیار مطمئن در حوزه تجهیزات و تسلیحات موشكی برخوردار هستند.
وزیر دفاع ، موفقیت های كشورمان در عرصه های مختلف را مرهون انقلاب اسلامی ارزیابی كرد و گفت : پاسداری از خون شهیدان و این دستاوردهای سترگ و پایبندی به آرمانها و اصول انقلاب اسلامی در سایه وحدت و تلاش بی وقفه نیروهای انقلابی قابل تحقق است.
وی گفت: دهه فجر فرصت مغتنمی است كه با بازخوانی شعارها، مفاهیم و ارزشهای انقلاب اسلامی علاوه بر آشنا كردن نسل جوان، جوانه‌های امید به آینده را در تك تك آحاد مردم زنده كنیم.


 منبع: خبرگزاری فارس

مراحل شلیك و پرواز و اصابت را می توانید در زیر مشاهده نمایید.

توفان 5
توفان 5
توفان 5
توفان 5

 ما مي توانيم ....

جمعه 23/11/1388 - 20:20 - 0 تشکر 182014

دقیقترین ساعت جهان ساخته شد

جام جم آنلاین: فیزیکدانان در موسسه ملی استاندارد و تکنولوژی آمریکا نسخه ای بهبود یافته از ساعت تجربی اتمی را بر اساس یک تک اتم آلومینیوم ساخته اند که طی 3.7 میلیارد سال آینده یک ثانیه جا به جا نشده و عقب نخواهد ماند.

این ساعت با چنین ویژگی دقیقترین ساعت در جهان بوده و نسبت به ساعت پیشین اتم جیوه از دقتی دو برابر بیشتر برخوردار خواهد بود. این ساعت نسخه دوم «ساعت منطق کوانتومی» این موسسه است که به دلیل استفاده از فرایندی که در ذخیره سازی اتمی اطلاعات در رایانه های آزمایشی کوانتومی مورد استفاده قرار می گیرد به این نام شهرت یافته است.

این نسخه از دقتی دو برابر دقت ساعت نسخه اصلی NIST-F1 برخوردار است. به دلیل اینکه مفهوم بین المللی ثانیه بر اساس اتم «سزیم» تشریح شده است این اتم به عنوان مقیاسی برای زمانبندی های رسمی به جا مانده است و هیچ ساعتی از نظر دقت نمی تواند با ساعت استاندارد سزیمی NIST-F1 این موسسه رقابت کند.

با این حال ساعت ارتقا یافته منطق کوانتومی با کمک یک تک یون آلومینیومی که در میدانی الکتریکی به دام افتاده و در فرکانس نور ماورا بنفش 100 هزار بار بلندتر از فرکانس های مایکروویو مورد استفاده در ساعت NIST-F1 حرکت می کند، ساخته شده است. بالاتر بودن فرکانس نور یکی از عواملی است که در دقت و درستی ساعتها بسیار تاثیرگذار است.

ساعت ارتقا یافته نسبت به ساعت اصلی تفاوتهای زیادی دارد که از آن جمله استفاده از یون همراهی است که کارکرد ساعت را موثرتر خواهد کرد. در این ساعت از یک یون منیزیم برای خنک کردن یون آلومینیومی و ارسال سیگنال هایی برای ردیابی تیک و تاک ساعت استفاده شده است.

بر اساس گزارش پاپ ساینس ، جدا از کاربردهای آشکار یک ساعت، دقیقترین ساعت جهان از کاربردهای بیشماری برخوردار است. دقت بسیار زیاد ساعت های نوری در حال حاضر توانسته است رکوردی را اندازه گیری های مهم فیزیکی و کیهان شناسی به ثبت برساند و ساعت های نسل جدید می توانند به حسگرهای گرانشی برای کشف منابع طبیعی زیرزمینی و مطالعات بنیادین زمین تبدیل شوند و همچنین می توان از آنها در سیستم های ردیابی فوق دقیق برای فرود آمدن هواپیماها استفاده کرد.

منبع: جام جم آنلاین

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.