• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 30703)
يکشنبه 24/3/1388 - 11:29 -0 تشکر 122369
انقلاب مخملی چیست؟

انقلاب مخملی چیست؟
انقلاب پروسه‌ای است که طی آن قدرت با اعمال خشونت از یک گروه به گروه دیگر منتقل می‌شود و قدرت به طور کامل تغییر جایگاه پیدا می‌کند. در انقلاب‌های کلاسیک ساختار سیاسی و حاکمان به طور حتم و کامل تغییر می‌کنند و نهادهای جدید سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پدید می‌آیند. اعمال خشونت هزینه‌های تغییر را بالا می‌برد و باعث ایجاد هرج و مرج در جامعه، حتی به طور موقت می‌گردد.
اما در سال 1989 یک نوع تئوری جدید برای ایجاد تغییرات در نظام‌های استبدادی ارائه گردید که به انقلاب مخملی یا انقلاب زرد یا رنگی مشهور شد. انقلاب مخملین در دهه‌ی گذشته توانایی آن را داشت تا نظام های کمونیستی و سوسیالیستی را تغییر دهد.
در انقلاب‌‌های مخملی یا رنگی «خشونت» وجود ندارد، یا کمتر به کار گرفته می‌شود و بیشتر روی حرکت‌های مسالمت‌آمیز برای تغییرات سیاسی تکیه می‌گردد انقلاب‌های مخملی بیشتر در هنگام «انتخابات» روی می‌دهد و در کشورهایی که انتخابات آزاد و رقابتی نداشته باشند مستعد انقلاب مخملی هستند. به این معنی که گروه‌های مخالف هیأت حاکمه در موقع انتخابات که فضای آزاد بیشتری به وجود می‌آید با همدیگر متحد می‌شوند و برپایی تجمعات مسالمت‌آمیز و اعتراضات گسترده با استفاده از قدرت رسانه‌ای داخلی و خارجی، به گروه حاکم که از برگزاری انتخابات آزاد جلوگیری می‌کنند اعتراض می‌نمایند و باعث انفعال طرفداران نظام یک دستی و انحصارگرا می شوند که در نتیجه آن انتخابات از حالت انحصار خارج می‌شود و کاندیداهای هوادار نظام دمکراتیک انتخاب می‌شوند. بدین ترتیب بدون توسل به خشونت، نظام سیاسی به نفع دموکراسی و مردم سالاری تغییر می‌یابد که به انقلاب مخملی یا نارنجی مشهور است.
در انقلاب‌های رنگی مخالفان نظام حاکم با تجمع در مقابل نهادهای حاکمیتی مثل پارلمان، کمیسیون انتخابات، پلیس و غیره اجازه تحرک و عکس‌العمل را از این نهادها می‌گیرند و مانع ورود نمایندگان پارلمان یا مسئولین پلیس به ساختمان می‌شوند و عملاً مشروعیت را از نهادهای حاکمیتی می‌گیرند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:42 - 0 تشکر 122382

خبرنگار مصاحبه کننده از ایشان سوال می کند که چرا اصلاح طلبان شکست خوردند؟ آقای حجاریان که قبلاً نظریه های «جنبش اجتماعی» و «فشار از پایین و چانه زنی در بالا» را مطرح کرده بود، در پاسخ می گوید اصلاح طلبان به این دلیل شکست خوردند که هواداران آنها اهل آمدن به صحنه و هزینه کردن کف خیابان ها نیستند. وی منظور خودش را اینگونه شفاف بیان داشته و می گوید، آن روزی که صد نماینده مجلس ششم تحصن کردند، اگر یک میلیون از طرفداران جبهه اصلاحات به خیابان ها می آمدند و اطراف مجلس تحصن می کردند، ارتش اعلام بی طرفی می کرد و سپاه و بسیج هم جرأت تیراندازی به سمت یک میلیون نفر را نمی کرد و در این صورت طرف مقابل مجبور به عقب نشینی می گشت و اصلاحات پیروز می شد! آیا نشانه و دلیلی شفاف تر از این مطلب، که به طور دقیق سناریوی تحصن و اهداف آن را برملا و آشکار می سازد. این سناریو، همان انقلاب مخملی است، لکن به دلیل بی اعتنایی مردم و حتی هواداران افراطی این آقایان به موضوع تحصن، این سناریو به نتیجه نرسید.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:44 - 0 تشکر 122385

¤ اکنون برخلاف گذشته، مجلس هشتم و دولت نهم در اختیار اصولگرایان است، در این شرایط به چه دلایلی برخی گمانه ها از طراحی سناریوی انقلاب رنگی در ایران خبر می دهد؟
- بعد از شکست دوم خردادی ها در انتخابات مجلس هفتم و انتخابات نهم ریاست جمهوری، شاهد بودیم که افرادی چون آقای حجاریان، همچنان بر نظریه خود، مبنی بر «فشار از پایین و چانه زنی در بالا» اصرار ورزیدند. ایشان در آستانه انتخابات مجلس هشتم در مصاحبه ای با مطبوعات با صراحت می گوید، من همچنان اعتقاد دارم تنها راه پیروزی اصلاحات، «جنبش اجتماعی» می باشد.
این عبارت از نظر سیاسی و جامعه شناسی سیاسی دارای مفهوم خاص خود می باشد. شواهد و قرائن زیادی وجود دارد که برای انتخابات دهم ریاست جمهوری، برخی از گروه های افراطی، پروژه انقلاب رنگی را طراحی و در حال اجرای آن می باشند. تفاوت این سناریو با سناریوهای قبلی مثل 18 تیر سال 78 و غائله تحصن در مجلس ششم در این است که این بار به دلایل مشخص و قابل توجیه به یک رنگ خاص نیز رسیده اند و تلاش می کنند آن را در سطح جامعه با بهانه انتخابات فراگیر نمایند. البته این در حالی است که شاید حتی خود کاندیدای مورد نظر این آقایان از عمق فتنه آگاهی نداشته باشد و به طور قطع انبوهی از علاقه مندان و هواداران ایشان هم بی اطلاع از چنین سناریوهایی باشند که در اتاق فکر بخش افراطی دوم خرداد طراحی شده است. کسانی که موضوع کلید خوردن پروژه انقلاب رنگی یا انقلاب مخملی را مطرح می سازند، دلایلی برای این گمانه و تحلیل خود دارند که مهمترین آنها عبارت است از:
1-برخی از گروه های دوم خردادی و به ویژه افراطی های آنها، معتقدند که باید به هر نحو که شده در انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم پیروز شوند و به قدرت برگردند. این گروه ها بر این باورند که اگر در این انتخابات به قدرت برنگردند، ممکن است برای یک دوره طولانی به حاشیه رانده شوند و اساساً دیگر امکان بازگشت آنان به قدرت فراهم نگردد. براساس چنین تحلیلی می گویند هدف وسیله را توجیه می کند و باید از هر شیوه و روشی باید استفاده کنیم تا این اتفاق بیفتند. حجم وسیع تخریب ها، سیاه نمایی ها و طرح مسائلی که با حق و انصاف سازگاری ندارد در همین راستا قابل ارزیابی است.
2-از چندین ماه قبل به صورت حساب شده، موضوع صیانت از آرا و ضرورت تضمین سلامت انتخابات از تریبون های مختلف مطرح گردید. این موضوع در آستانه انتخابات دهم ریاست جمهوری در حالی طرح می شود که طی سی سال گذشته تمامی انتخابات ایران آزاد و سالم برگزار شده و نظام اسلامی همواره امانت دار رأی مردم بوده است. نظارت بر انتخابات در ایران برعهده شورای نگهبان است و امکان ندارد با سازوکارهای قوی شورای نگهبان در امر نظارت بر انتخابات، مجریان بتوانند در انتخابات تخلف یا تقلب انجام دهند. بنابراین وقتی موضوع سلامت انتخابات و تضمین رأی مردم را عده ای مطرح ساختند و آن را تکرار کردند، خود این مسئله حکایت از یک سناریو و نقشه می کند. رهبر معظم انقلاب در چند نوبت نسبت به طرح این قبیل مسائل هشدار دادند و در نهایت فرمودند چرا برخی دوستان بی انصاف این مسائل را مطرح می سازند و از روی ناسپاسی، همان حرف های دروغ دشمنان را در مورد انتخابات ایران تکرار می کنند. در نهایت این موضوع و فضاسازی برای ضرورت تضمین رأی مردم به تشکیل کمیته صیانت از آرا انجامید. طبق قانون هر کاندیدای انتخابات می تواند نمایندگانی را برای نظارت بر فرایند انتخابات داشته باشد و این موضوع در انتخابات قبلی هم وجود داشته، لکن تشکیل کمیته صیانت از آرا از سوی دو کاندیدای اصلاح طلب و تشکیل جلسات و آموزش دادن به نیروها و اختصاص پول کلان برای فعالیت این کمیته، حکایت از برنامه هایی خاص دارد.
3-برخی از گروه ها، افراد و روزنامه های دوم خردادی، با صراحت این طور مطرح می سازند که اگر انتخابات سالم برگزار گردد ما پیروز هستیم و کاندیدای ما رأی می آورد. این نوع تبلیغات و فضاسازی در حالی انجام می شود که تمام نظرسنجی های انجام شده از فاصله قابل توجه کاندیدای مورد نظر با کاندیدای جبهه رقیب دارد. اصرار بر این موضوع و تیتر کردن آن در روزنامه برای چیست؟ حتی بعضی از این گروه ها درخواست مجوز برای اجتماعی در محل های خاص برای برگزاری جشن پیروزی در انتخابات کرده اند! بدیهی است که این نوع تبلیغات برای ایجاد یک فضای ذهنی و روحی، روانی در جامعه و به ویژه در هواداران است که اگر رأی نیاوردند، با توجه به موضوع ضرورت تضمین آرا و تشکیل کمیته صیانت از آرا که مطرح شد، بتوانند به راحتی سلامت انتخابات را زیر سوال ببرند.
4-استفاده از یک رنگ خاص برای اولین بار در انتخابات، از دلایل محکم دیگری است که مطرح می شود و برخی از کارشناسان و تحلیل گران سیاسی، آن را نشانه ای از کلید خوردن پروژه انقلاب مخملی در انتخابات دهم ارزیابی می کنند.
کسانی پشت صحنه این رنگ قرار دارند که در پیشینه و سوابق خود، طراحی و اجرای سناریوی کوی دانشگاه در 18 تیر و تحصن در مجلس ششم را داشته و معتقد به پیروزی اصلاحات از طریق جنبش اجتماعی و کشاندن هواداران به خیابان ها هستند. فراخوان عمومی از هواداران برای استفاده از رنگ سبز به صورت روسری، مانتو، کلاه، مچ بند، شال، تی شرت و گره زدن نوار سبز به آنتن و برف پاکن خودروها، اهدافی فراتر از ایجاد یک شور و نشاط انتخاباتی در جامعه و بین هواداران را دنبال می کند.
براساس برخی اخبار، دست اندرکاران ستاد دختران نسل فیروزه ای، با هزینه کردن چندین میلیارد تومان، به دنبال تهیه و توزیع دهها هزار مانتو بین هواداران زن می باشند. اگر این خبر صحیح باشد که تاکنون تکذیب نشده، آیا می توان گفت هزینه های میلیاردی اینگونه ای، صرفاً برای تبلیغات انتخاباتی است؟ یا اینکه از این مانتوهای سبز رنگ و تی شرت ها و پرچم ها، باید در صورت لزوم استفاده های دیگر کرد.
در مجموع افرادی که معتقدند عده ای در خیال خود به دنبال انقلاب رنگی در ایران هستند، با ذکر دلایل مورد اشاره می گویند بر اساس این سناریو، آقایان با تبلیغات سنگین و فضاسازی رسانه ای، خود را پیروز انتخابات معرفی کرده و با اعلام جشن پیروزی زود هنگام هواداران را هیجانی و ذوق زده کرده و در صورت پیروزی رقیب، موضوع تقلب در انتخابات را مطرح خواهند ساخت. این مسئله، دقیقاً همان سناریویی است که از سوی مخالفین دولت گرجستان که از سوی غربی ها حمایت می شدند، با استفاده از رنگ سرخ و در انتخابات ریاست جمهوری سال 2003 میلادی این کشور اجرا گردید و با کشاندن هواداران سرخ رنگ خود به خیابان ها و گسترش اعتراضات به نتیجه انتخابات و با حمایت های سنگین غربی ها، در نهایت دولت حاکم را وادار به عقب نشینی کرده و خود وارد قدرت شدند. بنابراین برخی معتقدند که افراطیون دوم خرداد چنین برنامه ای را برای انتخابات دهم ریاست جمهوری در سر می پرورانند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:46 - 0 تشکر 122387

¤ آیا چنین برنامه ها و سناریوهایی در ایران جواب می دهد و به نتیجه می رسد؟
- هرگز، امکان ندارد.

¤ به چه دلیل انقلاب مخملی در ایران جواب نمی دهد؟
- به دلیل ساختار سیاسی و حقوقی کشور و همچنین هوشیاری مردم ایران که طی سی سال گذشته مردم هوشیاری سیاسی خود را به اثبات رسانده اند. در سی سال گذشته، توطئه های زیادی از سوی دشمنان خارجی طراحی و عملیاتی گشت، لکن مردم همه آنها را خنثی کرده و با شکست مواجه ساختند. در این سه دهه همچنین فتنه های داخلی زیادی به وجود آمد که همه آنها با هوشیاری مردم با شکست مواجه شد. خداوند بر درجات حضرت امام (ره) بیفزاید، هر گاه دشمنان توطئه ای می کردند و با هوشیاری ملت ایران شکست می خوردند، امام (ره) می فرمودند، شما مردم ما را نشناخته اید در ایران وجود رهبری به عنوان ولایت فقیه، مسیر حرکت ملت را مشخص می کند و مردم ایران تابع ولایت هستند و هر گاه ببینند حزبی یا گروهی که از آن هواداری می کرده اند، راهی غیر از راه ولایت می رود، سریع حساب خودشان را از آن حزب یا گروه جدا می کنند. مردم ایران، مسلمان، مومن، انقلابی و وفادار به امام (ره) و شهدا هستند و از یک بصیرت سیاسی و هوشیاری بالایی برای مقابله و خنثی سازی توطئه ها و فتنه ها برخوردارند. چرا آمریکایی ها جرأت حمله نظامی به ایران ندارند؟ برای اینکه ملت ایران را چون کوهی با صلابت و استوار در برابر خودشان می بینند که با پیروی از ولایت حاضر به فداکاری و ایثار هستند و هر متجاوزی را با شکست مواجه خواهند ساخت. مردم ایران در جنگ هشت ساله اثبات کردند که برای دفاع از اسلام، دفاع از قرآن، دفاع از انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی تا کجا حاضر به هزینه کردن هستند. همین حضور آگاهانه مردم در صحنه های دفاع از انقلاب و ولایت، در برخورد با فتنه انگیزی های یک عده آشوب طلب را در تهران مشاهده کردند و متوجه شدند که عده ای به دنبال بی ثبات سازی کشور با اهداف شوم سیاسی هستند، با یک اشاره رهبری، آن حماسه ماندگار در 23 تیر 78 را خلق کردند و با حضوری هوشیارانه در صحنه، چشم فتنه را کور کردند. بنابراین من معتقدم، با هوشیاری مردم، هر حرکتی برای انقلاب مخملی در ایران در نطفه خفه خواهد شد. اگر احزاب و گروه های سیاسی در ایران واقع بین باشند، اساساً نباید به سمت طراحی و اجرای چنین سناریوهایی قدم بردارند. همه باید رأی مردم را بپذیرند و به رأی مردم احترام بگذارند. مردم ایران مسلمان هستند و اسلام را می خواهند و خط امام و رهبری را همان اسلام ناب محمدی (ص) دانسته و هرگز از این مسیر فاصله نخواهند گرفت.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 12:29 - 0 تشکر 122398

کودتای مخملی چیست؟

يکشنبه 24/3/1388 - 14:42 - 0 تشکر 122425

به نام خدا

سلام ممل جان اطلاعات جامعی بود ممنونم

يکشنبه 24/3/1388 - 14:44 - 0 تشکر 122426

به نام خدا

سلام ممل جان اطلاعات جامعی بود ممنونم

يکشنبه 24/3/1388 - 14:45 - 0 تشکر 122427

به نام خدا

سلام ممل جان اطلاعات جامعی بود ممنونم

پنج شنبه 28/3/1388 - 10:49 - 0 تشکر 123581

آشوب‌گران چه می‌خواهند؟
به دنبال انقلاب مخملی در ایران
پیشینه انقلاب مخملی در ایران به سال 1378 و حادثه كوی دانشگاه باز می‌گردد. در روزهای آغازین سال 1378 نتانیاهو، نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی، خواستار اجرای فوری پروژه "انفجار از درونِ" ساختار حكومتی ایران شد و تأكید كرد: "‌باید با ایران كاری كرد تا همان اتفاقی كه در شوروی سابق صورت گرفت، پیش آید و آن هم انفجار از درون است."

تا قبل از اعلام نتایج انتخابات، كمتر كسی قبول می‌كرد كه میرحسین موسوی اتوبان لشكركشی و تهاجم كسانی است كه قصد براندازی نظام را دارند؛ اما اكنون كه میرحسین و عوامل اصلی هدایت‌كننده و كنترل‌كننده او نقاب از چهره برانداخته‌اند و آشوب و اغتشاش را جانشین تسلیم به رأی مردم كرده‌اند دیگر فهم این نكته سخت نخواهد بود كه: موج سبز میرحسین و حامیان و هادیان او تدارك یك انقلاب رنگی دیگر در ایران است.

فعالیت‌ها و اقدامات جریان‌ها و گروه‌های مختلف سیاسی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیش از آنكه عرصه رقابت در طرح و اندیشه‌ها باشد بهمحاكمه دولت نهم تبدیل شده بود؛ محاكمه‌ای كه اكنون با آشوب خیابانی و تلاش برای تكرار حادثه كوی دانشگاه وارد مرحله دیگری شده است.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
پنج شنبه 28/3/1388 - 10:50 - 0 تشکر 123582

شاید در نگاه اول این‌گونه به ذهن متبادر ‌گردد كه این قبیل انتقادات و اظهارنظرها نوعی بهره‌گیری از تكنیك‌ها و تاكتیك‌های جنگ روانی است كه برای منفعل كردن رقیب به كار گرفته شده است؛ اما توجه جدی به اظهارات و برنامه‌های تبلیغاتی آنها، اهداف و مقاصد پشت پرده‌ای را آشكار می‌كند. قرائن و شواهد نشان می‌دهد تلاشی مرموزانه، استتار شده و بسیار پیچیده طراحی و پیاده شده است تا زمینه یك انقلاب رنگی را در ایران فراهم آورند. روزنامه‌ها و سایت‌های مهاجم به دولت نهم، سرشار از این شواهد و قرائن است.

برخی از آنها را چنین می‌توان شمارش كرد:
1- تشكیك در سلامت انتخابات و القای تقلب در انتخابات
2- طرح نظارت بین‌المللی بر انتخابات و تشكیل كمیته صیانت از آرا
3- افزایش انتظارات و مطالبات عمومی
4- تلاش برای سلب اعتماد مردم از نظام و القای نا‌كار‌آمد بودن حاكمیت
5- هجمه‌ به گفتمان انقلاب و امام و رهبری
6- اعلام خطر، تهدیدنمایی، بحران‌نمایی و سیاه‌نمایی از اوضاع كشور
7-توهین و تخریب و دروغ‌بافی بی‌سابقه علیه دولت
8- لشكركشی و به صحنه آمدن تمامی مخالفین و معاندین نظام

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
پنج شنبه 28/3/1388 - 10:50 - 0 تشکر 123583

انقلاب مخملی چیست؟
انقلاب‌های مخملی یا "انقلاب‌های رنگی" یا "گُلی" از شیوه‌های براندازی نرم است كه نوعی سرنگون كردن حاكمیت و جابجایی قدرت است و از شیوه مبارزه منفی و نافرمانی مدنی بهره می‌گیرد. در برخی از كشورهای اروپای مركزی، اروپای شرقی و آسیای مركزی انقلاب مخملی طراحی و پیاده شده است. این واژه برای نخستین بار از سوی والسلاوهادل -رئیس جمهور پیشین چك، كه در آن زمان رهبر مخالفان چكسلواكی سابق بود- به ادبیات سیاسی وارد شد.
در سال 1989 طی یك دوره شش هفته‌ای، مخالفان حكومت در چكسلواكی با انجام سلسله اقداماتی زنجیره‌ای توانستند رژیم حاكم را سرنگون كرده و قدرت را در دست بگیرند.
این طرح و ایده به ترتیب در كشورهایی همچون صربستان، گرجستان، اوكراین و قرقیزستان منجر به تغییر طبقه حاكم شد. غرض اصلی از طراحی و پیاده‌سازی انقلاب‌های مخملی، براندازی حكومت‌هایی است كه امریكا آنها را مانع بسط و گسترش سلطه خود می‌داند.
برخی از اهداف امریكا از ساماندهی انقلاب‌های رنگی از این قرار است:
1- تسلط بر مناطقی كه از جهت سیاسی و راهبردی اهمیت ویژه دارند
2- كنترل مسیر انتقال انرژی و جلوگیری از تسلیحاتی شدن آن
3- حذف یا مهار نظام‌هایی كه مانع گسترش سلطه امریكا هستند
4- ممانعت از ایجاد اتحادیه‌های نظامی و امنیتی در آسیا، خاورمیانه و آسیای مركزی
5- همسو نمودن كشورهای مورد نظر با سیاست‌های امریكا
6- فرصت‌سازی اقتصادی برای امریكا
7- مهار بیداری اسلامی

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.