• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 30690)
يکشنبه 24/3/1388 - 11:29 -0 تشکر 122369
انقلاب مخملی چیست؟

انقلاب مخملی چیست؟
انقلاب پروسه‌ای است که طی آن قدرت با اعمال خشونت از یک گروه به گروه دیگر منتقل می‌شود و قدرت به طور کامل تغییر جایگاه پیدا می‌کند. در انقلاب‌های کلاسیک ساختار سیاسی و حاکمان به طور حتم و کامل تغییر می‌کنند و نهادهای جدید سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پدید می‌آیند. اعمال خشونت هزینه‌های تغییر را بالا می‌برد و باعث ایجاد هرج و مرج در جامعه، حتی به طور موقت می‌گردد.
اما در سال 1989 یک نوع تئوری جدید برای ایجاد تغییرات در نظام‌های استبدادی ارائه گردید که به انقلاب مخملی یا انقلاب زرد یا رنگی مشهور شد. انقلاب مخملین در دهه‌ی گذشته توانایی آن را داشت تا نظام های کمونیستی و سوسیالیستی را تغییر دهد.
در انقلاب‌‌های مخملی یا رنگی «خشونت» وجود ندارد، یا کمتر به کار گرفته می‌شود و بیشتر روی حرکت‌های مسالمت‌آمیز برای تغییرات سیاسی تکیه می‌گردد انقلاب‌های مخملی بیشتر در هنگام «انتخابات» روی می‌دهد و در کشورهایی که انتخابات آزاد و رقابتی نداشته باشند مستعد انقلاب مخملی هستند. به این معنی که گروه‌های مخالف هیأت حاکمه در موقع انتخابات که فضای آزاد بیشتری به وجود می‌آید با همدیگر متحد می‌شوند و برپایی تجمعات مسالمت‌آمیز و اعتراضات گسترده با استفاده از قدرت رسانه‌ای داخلی و خارجی، به گروه حاکم که از برگزاری انتخابات آزاد جلوگیری می‌کنند اعتراض می‌نمایند و باعث انفعال طرفداران نظام یک دستی و انحصارگرا می شوند که در نتیجه آن انتخابات از حالت انحصار خارج می‌شود و کاندیداهای هوادار نظام دمکراتیک انتخاب می‌شوند. بدین ترتیب بدون توسل به خشونت، نظام سیاسی به نفع دموکراسی و مردم سالاری تغییر می‌یابد که به انقلاب مخملی یا نارنجی مشهور است.
در انقلاب‌های رنگی مخالفان نظام حاکم با تجمع در مقابل نهادهای حاکمیتی مثل پارلمان، کمیسیون انتخابات، پلیس و غیره اجازه تحرک و عکس‌العمل را از این نهادها می‌گیرند و مانع ورود نمایندگان پارلمان یا مسئولین پلیس به ساختمان می‌شوند و عملاً مشروعیت را از نهادهای حاکمیتی می‌گیرند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:31 - 0 تشکر 122370

در کشورهای اوکراین و گرجستان مخالفان نظام کمونیستی چند شبانه‌روز در خیابان‌ها و میادین اصلی تجمع کردند و در قرقیزستان مخالفان مقابل پارلمان و نهاد ریاست جمهوری تجمع کرده و حاکمیت را وادار به تسلیم کردند و ...
انقلاب مخملی در کشورهایی صورت می‌گیرد که نظام سیاسی آن یک دست بوده و انتخابات آزاد معنا نداشته باشند. در این کشورها مطبوعات آزاد نبوده و آزادی‌های سیاسی و مدنی محدود می‌باشد، از طرف دیگر جریان حاکم تمام ارکان‌ حکومت و بنگاه‌های اقتصادی را در اختیار دارد و فقر و بیکاری در جامعه حاکم می‌باشد. در جوامعی که هویت ملی در آن کمرنگ شود و اختلافات طبقاتی در آن زیاد باشد احتمال بروز انقلاب مخملین در آنها زیاد است. عدم تأمین مطالبات مردم توسط حاکمیت و افزایش فاصله حاکمان با مردم زمینه را برای بروز انقلاب‌های زرد فراهم می‌نماید. از طرف دیگر اصلاحات عملی و آزادی‌های سیاسی مانع تحقق انقلاب‌های رنگین می‌شود.
به طور کلی ضعف دمکراسی، انحصارگرایی، فقر اقتصادی، بی‌هویتی ملی، فساد اداری و سرکوب منتقدان زمینه را برای بروز انقلاب‌های مخملی فراهم می‌کند، زیرا رسانه‌های دیجیتالی داخلی و خارجی اطلاع‌رسانی کرده و باعث اتحاد جنبش‌های مردمی و دانشجویی می‌شوند. از طرف دیگر آزادی‌های سیاسی، انتخابات آزاد، پاسخگویی حاکمیت و چرخش قدرت مانع از بروز انقلاب می‌شود.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:31 - 0 تشکر 122371

یک تفاوت مهم دیگر انقلاب‌های مخملین با انقلاب‌‌های کلاسیک در این است که در انقلاب مخملین پس از وقوع انقلاب و پیروزی دمکراسی خواهان، تغییرات قانونی با انتخابات آزاد و رفراندوم صورت می‌گیرد و حاکمان سابق قتل و عام نمی‌شوند به عنوان مثال: در آفریقای جنوبی پس از پیروزی مخالفان نظام دیکتاتوری، حتی یک نفر زندانی یا قتل عام نشد ولی در انقلاب‌های کلاسیک مثل رومانی پس از پیروزی انقلابیون، تسویه حساب‌ها و انتقام‌جویی‌ها شروع شد و افراد زیادی اعدام و قتل عام شدند. در انقلاب مخملین پس از پیروزی انقلاب همه گروه‌های سیاسی و مخالف و موافق حق‌ آزادی بیان و آزادی سیاسی دارند و بیانیه حقوق بشر اجرا می‌شود.
انقلاب مخملین علاوه بر اروپایی شرقی و آسیای میانه در تمام نقاط دنیا با توجه به شرایط هر کشور اتفاق افتاده است. به عنوان نمونه در شیلی رژیم مستبد پینوشه تمام ارکان حکومت را در اختیار داشت ولی دمکراسی خواهان با اتحاد نانوشته و به صورت مدنی بر علیه حکومت قیام کردند. جنبش‌های کارگری، زنان، دانشجویان، توده‌های مردمی، هنرمندان و رسانه‌های غیر حکومتی با هم متحد شدند و از طریق نافرمانی مدنی (ایستادگی در مقابل درخواست‌های حکومت و مقاومت در برابر انحصارگرایی حاکمیت) حکومت را به زانو درآوردند و حکومت مردمی و دمکراسی را جایگزین انحصارگرایی و استبداد کردند. رسانه‌های خارجی و ارتباطات چهره به چهره داخلی نقش اساسی را در پیروزی انقلاب رنگی شیلی داشته است زیرا همه رسانه‌‌های داخلی در تسلط دولت بودند و مخالفان دولت محدودیت انتشار روزنامه مستقل یا پخش برنامه‌های تلویزیونی را داشتند. مطبوعات به شدت کنترل می‌شد ولی مردم اقبال زیادی به مطبوعات منتقد داشتند. انقلاب شیلی را به انقلاب «نرم» یا انقلاب نرم‌افزاری تعبیر می‌کنند زیرا مطبوعات بیشترین نقش را در سرنگونی استبداد داشتند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:32 - 0 تشکر 122374

انقلاب سوم در انقلاب مخملی
روزی كه استالین در شوروی حكومت را در دست گرفت، شروع به تصفیه های خونین در حزب كمونیست كرد و حتی نزدیك ترین یاران و دوستان قدیمی خود را نیز بی نصیب نگذاشت.

می گویند انقلاب فرزندان خود را می خورد، بدیهی است كه هر انقلابی بعد از گذشت زمان، گروهی از نیروهای خود را در مقابل می بیند و نیروهایی كه ریزش بی هزینه را بر نمی تابند، در مقابل انقلاب حذف و هضم می شوند.

در انقلاب هایی كه مبنای دینی ندارند سران انقلاب حتی به بهانه های واهی و به بدترین شكل با مخالفان برخورد می كنند اما در انقلاب اسلامی ایران از آنجا كه اصول انقلاب برمبنای حق بنا شده و چارچوب عملكرد انقلابی را آموزه های دین معین می كند؛ این حذف و برخورد اولاً به دلیل آنكه اثبات حق و پذیرش عمومی آن دیر پاست و ثانیاً به دلیل آنكه ساختار انقلاب باید از گزند حوادث محفوظ بماند، به ناچار كمترین هزینه در این تقابل مطلوب است.

رفتار امام(ره) در مسئله قائم مقام رهبری به بهترین نحو این اصل را نشان می دهد؛ رفتاری كه در بخش نخست به قدری زیبا طراحی شد كه امام قسمتی از پذیرش حق را موكول به آینده کردند كه این روند اثبات حق تا 10سال بعد از رحلت امام ادامه داشت.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:33 - 0 تشکر 122375

در زمان انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری كه شرایط به نحوی پیش می رفت كه برای اغلب دلسوزان انقلاب های مخملی امریكایی تداعی می شد، ناگهان اقدامی انقلابی توسط یكی از مسئولان انقلاب علیه بزرگان انقلاب این واقعه را نوید می داد كه انقلابی علیه انقلاب مخملی در حال شكل گیری است. (از تكرار كلمه انقلاب یكه نخورید)

اگر اصلی ترین مؤلفه های انقلاب مخملی ایران -كه البته چیزی جز یك نام از آن باقی نمانده- نفوذ همه جانبه یك جریان خطرناك با نقاب ناشناخته و تطهیر شده ای به اركان اصلی نظام بود، به بزرگترین دغدغه نیروهای حزب اللهی تبدیل شده بود. مالك اشتر علی علیه السلام ضربه شمشیر را به نقطه ای وارد كرد كه نوید انقلابی در انقلاب اسلامی داد.

بی شك باید زمانی انحراف ایجاد شده در جریان اصلی انقلاب که به دلیل گذر زمان فاصله زیادی پیدا کرده بود، به جای خود باز گردد. این جراحی از آنجا که پیوند محکمی با فرزندان! انقلاب داشت، بایستی با ظرافت خاصی انجام می شد که هر 2 خصوصیت حذف انقلابی در چارچوب دین را داشته باشد.

با نگاهی به واکنش عمومی که رضایت خود را از افشاگری علیه رانت خواران صاحب مصونیت! نشان دادند و موضع هوشمندانه رهبر انقلاب در سخنرانی بیستمین سالگرد رحلت حضرت امام(ره)، به نظر می رسد اگر در 13 آبان 1358، انقلاب دوم جریان نفوذ آشکار امریکا ر ا افشا و انقلاب را بیمه کرد، در این دوران، شاهد انقلاب سوم علیه جریان نقوذ پنهان اسلام امریکایی هستیم.

باشد که نفس پیر جماران بار دیگر انقلاب پابرهنگان و مستضعفان جهان را بیمه کند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:34 - 0 تشکر 122376

به چه دلیل انقلاب مخملی در ایران جواب نمی دهد

در روزهای گذشته، موضوع برنامه ریزی یک جریان افراطی برای اجرای سناریوی انقلاب مخملی در ایران با توجه به انتخاب ریاست جمهوری دوره دهم مورد توجه برخی از رسانه ها قرار گرفت و در این راستا اخبار و تحلیل های قابل ملاحظه ای انتشار یافت. با توجه به اهمیت موضوع، در گفت وگویی با دکتر جوانی این مسئله را مورد بررسی قرار گرفته که در پی می آید.

¤ این روزها برخی از رسانه های خبری و گروه های سیاسی با استناد به یکسری از شواهد و قرائن، از برنامه ریزی برخی از جریان های افراطی جهت اجرای سناریوی انقلاب مخملی در ایران خبر می دهند، بفرمایید این انقلاب مخملی یا رنگارنگ به چه معنی است؟
- در سال های گذشته برخی از تحولات سیاسی و جابه جایی قدرت میان گروه های سیاسی با عقاید و دیدگاه های متفاوت در کشورهایی چون گرجستان با استفاده از حرکت توده ای و با استفاده از یک رنگ خاص انجام گرفت و تکرار این موضوع در چند کشور، سبب گردید از این نوع جابه جایی قدرت با عنوان «انقلاب های مخملین» در ادبیات سیاسی یاد شود و کم کم این اصطلاح در ادبیات سیاسی نهادینه گردید. به عنوان مثال مخالفین دولت گرجستان در سال 2003 میلادی با استفاده از «رنگ سرخ» هواداران خود را به خیابان ها آورده و در اعتراض به انتخابات و نتیجه آن حکومت را متهم به تقلب در انتخابات کرده و آنچنان فضاسازی و بحران سازی کردند تا در نهایت دولت مجبور به عقب نشینی گردید و مخالفین قدرت سیاسی را به دست گرفتند. به همین سبک مخالفین دولت اکراین در سال 2004 میلادی با «انقلاب نارنجی» و مخالفین دولت قرقیزستان با «انقلاب لاله» در سال 2005 به قدرت رسیدند. بنابراین اصطلاح هایی چون انقلاب مخملی یا انقلاب رنگی برای این نوع تحولات سیاسی با تأکید بر جابه جایی قدرت بین مخالفین یک دولت و حکومت با کسانی که در قدرت هستند اطلاق می شود. در واقع در این نوع به اصطلاح انقلاب ها، یک نوع براندازی از طریق بحران سازی از سوی مخالفین انجام می شود. گروه های سیاسی مخالف، با ایجاد هیجان و با سوار شدن بر امواج احساسات هواداران خود که از یک رنگ مشخص استفاده می کنند، در جامعه، یک موجی را ایجاد می کنند و با فضاسازی رسانه ای نیروهای بی تفاوت را نیز همراه کرده و دولت حاکم را مجبور به عقب نشینی و تسلیم می کنند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:36 - 0 تشکر 122377

¤ آیا بین انقلاب های مخملین که اشاره کردید، غیر از تشابه در استفاده از مخالفین از رنگ، وجوه مشترک دیگری وجود دارد؟
- بله، در عموم براندازی هایی که تحت عنوان انقلاب مخملی در دهه گذشته رخ داد، موارد مشترک دیگری هم می توان یافت. یکی از موارد مشترک به ماهیت نیروهای اپوزیسیون و مخالفین دولت حاکم بر می گردد. در تمامی موارد دولت های حاکم غیر همسو با غرب و دارای گرایش های ملی و بعضاً همسو با روسیه بوده و در عوض جریان های مخالف، گرایش به غرب داشته اند. از دیگر موارد مشترک، نگاه غربی ها اعم از آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا به این نوع انقلاب ها می باشد. در تمام این تحولات سیاسی و جابه جایی های قدرت از طریق کشاندن مخالفین به خیابان ها و بحران سازی ها، غرب به دلیل عدم همسویی دولت های حاکم با آنها، از جریان مخالف حمایت کرده و با حمایت های گسترده سیاسی، تبلیغاتی و انجام عملیات روانی علیه دولت و حامیانش و به نفع مخالفین، فضای سنگینی را در آن شرایط به ضرر دولت شکل داده است. در واقع غرب در این نوع انقلاب های انجام شده، با تمام توان از پروژه براندازی حمایت کرده و مخالفین را به قدرت رسانده است. نقش سازمان سیا در این انقلاب های مخملی بسیار برجسته است. یک بنیاد سیاسی با عنوان «خانه آزادی» وابسته به سازمان سیا نقش برجسته ای برای هدایت و تأثیرگذاری بر تحولات کشورهای مورد اشاره برعهده داشت. آمریکایی ها معتقدند انقلاب های مخملی، از بهترین راهبردها برای تغییر و سرنگونی دولت های مستقل، ملی و غیر همسو با آمریکا در کشورهای هدف می باشد. آنها معتقدند این نوع براندازی ها بسیار کم هزینه بوده و به دلیل اینکه به شیوه دمکراتیک و با حضور مردم در خیابان ها انجام می شود، از نوعی مشروعیت نیز برخوردار است.

¤ آیا در ایران گروه هایی هستند که بخواهند از این شیوه برای به قدرت رسیدن استفاده کنند؟
- بله، هستند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:38 - 0 تشکر 122378

¤ اگر ممکن است در این مورد توضیحات بیشتری بدهید.
- انقلاب اسلامی از بدو پیروزی تاکنون، یعنی طی سی سال گذشته با دو جریان مخالفت روبه رو بوده است. یک جریان دشمنان خارجی که در رأس آنها آمریکا و صهیونیزم بین الملل و برخی از کشورهای اروپایی مانند انگلیس این پیر استعمار قرار دارند و جریان دیگر، گروه های سیاسی داخلی از طیف های مختلف که بعضی از آنها از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی در ایران، وارد جنگ مسلحانه علیه نظام شدند و بعضی هم به طرق دیگر با نظام مبارزه کردند. تمامی گروه های سیاسی غیر معتقد با نظام اسلامی، هر کدام به نوعی طی سه دهه اخیر مورد حمایت و پشتیبانی های غرب و دشمنان خارجی بوده اند. از سال 76 به بعد و با توجه به شکست ها و ناکامی های دشمنان در برخورد سخت به جمهوری اسلامی، پروژه براندازی خاموش در ایران کلید خورد. از سال 57 تا سال 76 آمریکایی ها، صهیونیست، برخی از دول اروپایی و بعضاً کشورهای مرتجع منطقه، در یک همسویی کامل به دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی و شکست دادن انقلاب اسلامی با استفاده از شیوه های غیر دمکراتیک، مانند تجزیه ایران با ایجاد غائله های جدایی طلبی در مناطق قومیتی مثل کردستان، سیستان و بلوچستان و خوزستان، طراحی کودتاهایی مانند کودتای نوژه و کودتای قطب زاده و شریعتمداری، مداخله نظامی مستقیم مانند حادثه طبس، تحمیل جنگ هشت ساله با استفاده از مزدوری در منطقه به نام صدام معدوم و راه اندازی جریان تروریسم داخلی مانند گروهک منافقین با هدف حذف فیزیکی رهبران انقلاب از صحنه بودند. تمامی این توطئه ها شکست خورد و به همین دلیل بعد از جنگ آنان تهاجم فرهنگی و به تعبیر مقام معظم رهبری شبیخون فرهنگی را شروع کردند تا زمینه ها و بسترهای لازم برای براندازی خاموش یا براندازی نرم در ایران با استفاده از شیوه ها و روش های به ظاهر دمکراتیک فراهم گردد.این پروژه از سال 1376 در ایران کلید خورد و از آن مقطع تاکنون در چند نوبت تلاش شد تا سناریوهایی با الگوگیری از همین شیوه ها اجرا شود که تاکنون نتیجه نداده است.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:39 - 0 تشکر 122379

¤ چه احزاب و گروه هایی در ایران به دنبال این نوع براندازی هستند؟
- آنهایی که نظام سیاسی با ماهیت دینی و با محوریت ولایت مطلقه فقیه را قبول ندارند. البته برخی از این احزاب و گروه ها دارای سوابق اسلامی و انقلابی بوده و حتی بعضی از چهره های اصلی آنها در گذشته در نظام جمهوری اسلامی دارای مسئولیت هم بوده اند، لکن با گذر زمان به دلایل مختلف از مسیر اصلی انقلاب و اسلام ناب محمدی (ص) فاصله گرفتند و اکنون مواضع و دیدگاه هایی متفاوت از قبل دارند. البته این امر در همه انقلاب ها وجود داشته و با توجه به ماهیت انسان طبیعی به نظر می رسد. از این موضوع، با عنوان ریزش نیروهای انقلاب یاد می شود. یعنی هر انقلابی از نظر نیروی انسانی، ریزش ها و رویش هایی دارد.

¤ به طور مشخص می توان در پروژه براندازی خاموش و براندازی نرم از افراد یا گروه هایی نام برد؟
- اگر به حوادث سال های اخیر بنگریم، به خوبی احزاب و گروه هایی که وارد این پروژه شدند و سناریوهایی را طراحی کردند قابل شناسایی هستند. آقایی که راهبرد فتح سنگر به سنگر قدرت را بعد از دوم خرداد 76 در چارچوب نظریه «فشار از پایین و چانه زدنی در بالا» مطرح ساخت، را می توان به عنوان یکی از نظریه پردازان اصلی برای پروژه انقلاب مخملی یا براندازی نرم در ایران نام برد. وقتی این قبیل افراد که در انقلاب و نظام سابقه داشتند وارد این فاز شدند، گروه های سیاسی مخالفت دیگر نیز مانند ملی مذهبی ها و نهضت آزادی ها هم به آنها پیوستند و طیفی از نیروهای سیاسی مخالفت نظام با مواضع و گرایش های بعضاً متفاوت و متضاد با هم همراه شدند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:40 - 0 تشکر 122380

¤ چه احزاب و گروه هایی در ایران به دنبال این نوع براندازی هستند؟
- آنهایی که نظام سیاسی با ماهیت دینی و با محوریت ولایت مطلقه فقیه را قبول ندارند. البته برخی از این احزاب و گروه ها دارای سوابق اسلامی و انقلابی بوده و حتی بعضی از چهره های اصلی آنها در گذشته در نظام جمهوری اسلامی دارای مسئولیت هم بوده اند، لکن با گذر زمان به دلایل مختلف از مسیر اصلی انقلاب و اسلام ناب محمدی (ص) فاصله گرفتند و اکنون مواضع و دیدگاه هایی متفاوت از قبل دارند. البته این امر در همه انقلاب ها وجود داشته و با توجه به ماهیت انسان طبیعی به نظر می رسد. از این موضوع، با عنوان ریزش نیروهای انقلاب یاد می شود. یعنی هر انقلابی از نظر نیروی انسانی، ریزش ها و رویش هایی دارد.

¤ به طور مشخص می توان در پروژه براندازی خاموش و براندازی نرم از افراد یا گروه هایی نام برد؟
- اگر به حوادث سال های اخیر بنگریم، به خوبی احزاب و گروه هایی که وارد این پروژه شدند و سناریوهایی را طراحی کردند قابل شناسایی هستند. آقایی که راهبرد فتح سنگر به سنگر قدرت را بعد از دوم خرداد 76 در چارچوب نظریه «فشار از پایین و چانه زدنی در بالا» مطرح ساخت، را می توان به عنوان یکی از نظریه پردازان اصلی برای پروژه انقلاب مخملی یا براندازی نرم در ایران نام برد. وقتی این قبیل افراد که در انقلاب و نظام سابقه داشتند وارد این فاز شدند، گروه های سیاسی مخالفت دیگر نیز مانند ملی مذهبی ها و نهضت آزادی ها هم به آنها پیوستند و طیفی از نیروهای سیاسی مخالفت نظام با مواضع و گرایش های بعضاً متفاوت و متضاد با هم همراه شدند.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
يکشنبه 24/3/1388 - 11:41 - 0 تشکر 122381

¤ بین تحصن در مجلس ششم باحادثه کوی دانشگاه به لحاظ شکلی خیلی تفاوت وجود دارد، چه نشانه ای وجود دارد که این تحصن را در راستای یک انقلاب مخملی توجیه نماید؟
درست است. ظاهر امر نشان می دهد که عده ای از نمایندگان مجلس ششم برای اعتراض به رد صلاحیت ها از سوی شورای نگهبان دست به تحصن زدند. این نمایندگان چند بیانیه صادر کردند، مصاحبه کردند و رسانه های داخلی و خارجی هم به بازتاب این موضوع و حواشی آن پرداختند و بعضی از محافل، گردهمایی سیاسی داخلی و حتی خارجی مثل اتحادیه اروپا، پارلمان آلمان، بوش، رئیس جمهور آمریکا و حتی کنگره آمریکا، هر کدام به نوعی نسبت به این تحصن واکنش نشان داده و موضع گیری کردند. اما این همه، مقدمه ای بود برای یک حادثه که آن رخ نداد. چون آن حادثه رخ نداد، شاید برای برخی ها پذیرش این مطلب که تحصن نمایندگان افراطی دوم خرداد با مدیریت پشت صحنه سازمان مجاهدین، جبهه مشارکت و دفتر تحکیم وحدت ( طیف علامه) برای انجام یک انقلاب مخملی انجام شد، سخت باشد. اما دقت در این رخداد و حواشی آن و مسایلی که بعدها مطرح گردید، نشان می دهد که که دست اندرکاران و برنامه ریزان اصلی و پشت صحنه تحصن چه نیات و اهدافی را در سر داشتند.

¤ اگر ممکن است یکی از این نشانه ها را شفاف بیان کنید.
- بعد از انتخابات مجلس هفتم و شکست سنگین اصلاح طلبان در تهران و اکثر حوزه های انتخابیه، یکی از روزنامه های زنجیره ای دوم خردادی (روزنامه ارگان جبهه مشارکت)، مصاحبه مفصلی با سعید حجاریان دارد که نکات قابل توجهی در این مصاحبه بیان می شود و به راحتی برخی از این نکات پرده از برخی از سناریوها برمی دارد.

كار ما نیست شناسائی "راز" گل سرخ
كار ما شاید این است
كه در "افسون" گل سرخ شناور باشیم...
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.