• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 18374)
شنبه 8/1/1388 - 3:4 -0 تشکر 101753
چرا طلبه ها حقوق میگیرن؟

سلام

یه سوال داشتم واون اینکه چرا به طلبه ها تو حوزه حقوق میدن ولی به دانشجوهایی که تو بهترین دانشگاهها درس می خونن هیچ پولی داده نمیشه یه طلبه مجرد حدو 40 هزار تومن پول میگیره حالا متاهلین بمانند ولی یه دانشجو مجبوره برای در اوردن خرج کتاباش بره عصرها تخمه بفروشه؟مگه این دانشجو بعد تحصیل به مردم وکشور خدمت نمی کنه پس چه فرقی با یه طلبه داره ؟

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

يکشنبه 16/1/1388 - 18:25 - 0 تشکر 103768

سلام

 چند نکته:

1. بر خلاف چیزی که بعضی دوستان نوشتند، بخشی از کمک هزینه طلبه ها از بودجه دولت تهیه می شه. این هم بحث جدیدی نیست. حتی زمان آقای خاتمی هم مطرح بود و تا جایی که یادم هست، خاتمی بودجه بالایی رو به حوزه و بخصوص بخش خواهران و مرکز خدمات حوزه که کارهای خدماتی مثل بیمه  حوزه رو عهده دار هست تخصیص داد که صدای خیلی ها هم دراومد که چرا اینکار رو می کنی؟! لینک زیر یک نمونه از این اخبار هست که در روزنامه شرق اومده:
http://www.shot4u.com/persian/text/news/news_stroy001624.htm

2. خیاال نکنید همه حوزوی ها با اینکه دولت به حوزه پول بده موافقند. این یک بحث خیلی قدیمی هست که آیا حوزه باید دولتی بشه یا نه؟بعضیا میگن آره. بعضی هم میگن نه. مثلا می تونید این مصاحبه رو ببینید:  http://aftab.ir/articles/politics/iran/c1c1226825773_idea_p1.php

3. ماهیت این پولی که به «شهریه» معروف شده اینه: هر کدوم از علمایی که شما اسمشون رو شنید و یا شاید هم نشنیدید یک درآمدی دارند. این درآمد بیشتر از پول خمس هست. خمس هم همونطوری که می دونید یک پنجم مازاد بر درآمد هر مسلمون هست که باید در راههایی که شرع معین کرده خرج بشه. هر آدم بالغی می تونه خودش تعیین کنه که از کی تقلید کنه، معمولا خمس هم به همون کسی میده که ازش تقلید می کنه. مثلا آقای سیستانی خیلی مقلد داره و بنابراین خمس زیادی در دسترسش هست. البته بعضی مراجع که بیشتر با شرایط روز آشنا هستند پول رو دستشون نگه نمی دارند و معمولا در کارهای اقتصادی هم سرمایه گذاری می کنند اما به هر حال بخشی از سرمایه ای که دست یک مرجع میاد به طلبه ها اختصاص پیدا می کنه که پول شهریه از همین راه هست.

4. وضعیت توزیع شهریه هنوز هم به صورت سنتی هست. یعنی اینکه به جای استفاده از سیستم بانکی و کارت های عابربانک اگر روز اول هر ماه قمری به فیضیه برید می بینید هر کدوم از آقایونی که شهریه می دهند یکسری دفتر دارند و افرادی که پول رو براساس آمار اون دفاتر تقسیم می کنند. این بخش از تصویر شهریه اصلا تصویر زیبایی نیست، و همیشه مورد اعتراض طلاب قرار گرفته. در حال حاضر فقط شهریه مقام معظم رهبری و آیت الله صافی هست که به صورت کامپیوتری پرداخت می شه. البته این رو هم بد نیست بدونید که اگر شهریه یک ماه رو به هر دلیلی دریافت نکردید، دیگه باید بیخیال اون شهریه بشید!

5. این چیزی که توی حوزه بهش می گن «شهریه» و ترجمه ش به فارسی میشه «ماهیانه» نمی شه گفت حقوق هست چون به هیچ جای زندگی نمی رسه، اما برای کسیکه می خواد درس بخونه بهتر از هیچیه. مقدارش هم همین حدودیه که دوستان گفتند. 2 متغیر داره: یکی میزان تحصیلات (3 رتبه-رسیدن به رتبه 3 حدود 10 سال وقت می بره) و دیگری وضعیت ازدواج(2 وضعیت- متأهلین حدود دو برابر مجردها). البته این وضعیت برای کسانی هست که در حوزه مشغول به تحصیل هستند و در صورت اشتغال دولتی این مقدار کم می شه(حدود نصف- یا کمتر، چون بعضی از آقایونی که شهریه میدن شهریه این افراد رو کلا قطع می کنند).

دوستان!بحث سیستم اقتصادی حوزه ها، یعنی ورودی درآمد و محل خرج درآمد بحث جدیدی نیست. حداقل نیم قرن هست که این بحث بین حوزوی ها مطرح شده که «آیا طلبه باید کمک هزینه دریافت بکنه یا نه؟» بعضیا از همون زمان طرفدار اشتغال حوزویون بودند و همین حرفی رو مطرح کردند که بعضی دوستان هم نظرشون هست. یعنی همونطوری که یک دکتر باید دنبال کسب درآمد باشه یک آخوند هم باید دنبال کسب درآمد باشه. اما بعضی دیگه هم نظر عده دیگری از دوستان رو داشتند که روحانیت با بقیه مشاغل تفاوت داره و لوازم خاص خودش رو داره.

واقعیت اینه که شهریه در هیچ کدوم از وضعیت هاش عملا نمی تونه و نتونسته جای حقوق و درآمد رو بگیره و صرفا بعنوان یک کمک هزینه تحصیلی مطرح هست نه بیشتر. اون هم برای اینکه طلبه بتونه با فراغ بال بیشتری به درسش برسه. فراموش نکنیم که طولانی بودن مدت تحصیل در حوزه ها یکی از مسائلی که عملا افراد رو از اشتغالات دیگه می اندازه.

تا جایی که من می دونم الان در سیستم های آموزشی پیشرفته آموزشی در دنیا همین نظامی که در حوزه پیاده شده –البته نه دقیقا به اینصورت بلکه شبیه به این – در حال اجرا هست. یعنی یک استاد دانشجویی رو بنابر انتخاب و گزینش خودش قبول می کنه و خرج تحصیلش رو میده. در مقابل البته دانشجو هم کمک دست اون استاد هست و در پروژه ها کمکش می کنه. بنابراین هم هزینه مالی زندگی شاگرد توسط استاد تأمین می شه و هم اینکه فشار فکری اقتصادی از روی دوش دانشجو برداشته می شه.


تا اینجای مطلب چیزی هست که داره اتفاق می افته و جای بحثی نداره. حرفهای بالا فقط یک گزارش بود از وضعیت حوزه.


اما به نظر من در حال حاضر سیستم حوزه نیاز به بازنگری داره. اینکه شهریه به اینصورت به همه طلاب و آنهم به این وضعیت داده بشه نتیجه ای نداره جز اینکه از بیرون خیلی ها مثل دوستان این سوال – به حق- براشون پیش میاد که چرا به طلبه ها پول میدن ولی به دانشجو ها نه؟! از طرفی در داخل هم این سیستم اصلا جوابگو نیست و بسیاری از طلبه ها به بازار آزاد رو میارن. به نظرم می شه با کمی تغییر به بازدهی بیشتری رسید.

درگوشی هم به vahedmeladi و دیگر رفقا عرض کنم: رفیق این خبرها که تو گفتی نیست ها! اگر بود که همه می آمدند و طلبه می شدند! درخواست ورود برای دانشگاه یک و نیم میلیون در مقابل چند ده هزار نفر ثبت نام برای ورودی حوزه. بالاخره فقط من و شما نیستیم که میدانیم توی حوزه و دانشگاه چه خبر است، خیلی ها می دانند و قطعا هم یکی از معیارها، معیار اقتصادی است. مگر کم هستند کسانی که علوم انسانی را در دانشگاه می خوانند و نمی خواهند در حوزه درس بخوانند؟! صرفا نمی شود با معیار اقتصادی در زمان تحصیل یک مسئله را تحلیل کرد.

یک طلبه وقتی تا سال نهم بخواند مدرک دانشگاهی اش معادل لیسانس است. یعنی چی؟! یعنی اگر کسی با مدرک پیش دانشگاهی بروی رشته حقوق و لیسانس حقوق بگیری آنهم ظرف 4 سال کلی موقعیت شغلی با جایگاه خوب اجتماعی برایش هست. ولی همین آدم اگر بیاید حوزه باید تازه 9 سال درس بخواند تا بشود همان لیسانس، آنهم معادل! حالا بماند وضعیت شغلی و هزارتا معیار دیگر که در جامعه مطرح هست.

اما نتیجه هر چی باشه من هم با نظر آقای vahedmeladi موافقم. باید در بین دانشجویان هم تمهیداتی در نظر گرفت که دانشجو خصوصا دانشجو دغدغه مالی نداشته باشه. اما این دیگر وظیفه دولت است و اگر کم کاری در این زمینه هست، این دولت هست که باید پاسخگو باشد.

اتفاقا سوال من هم همیشه همین بوده:


«چرا دانشجو ها کمک هزینه تحصیلی دریافت نمی کنند؟!»

سه شنبه 18/1/1388 - 0:54 - 0 تشکر 103948

با سلام

ضمن تشکر از دوست عزیزمان نون و القلم بخاطر یادآوری بجا  و توضیحات کاملشان.

 لازم است این نکته هم افزوده شود که بحث در مورد اختصاص بودجه از طرف دولت برای شهریه طلاب است در حالیکه تا بحال بودجه ای برای شهریه طلاب تخصیص داده نشده و ان مقداری هم که به حوزه تخصیص داده میشود همین میتواند در کمک به  بازسازی مدارس بکار میرود...

چهارشنبه 19/1/1388 - 19:56 - 0 تشکر 104386

به نام خدا 

سلام

چه بحث جالبی این برای من هم سوال بود....

غروب پنج فصل سال را در خنده مي گريم خدا قوت دهد اين چشم هاي مهربانم را
پنج شنبه 20/1/1388 - 14:49 - 0 تشکر 104560

تا بتوانند با این حقوق مخارج خودرا تامین نموده و با خرید کتابهای لازم بتوانند در راستای کمک به امام زمان درراه تبلیغ دین خدمت کنند چراکه مسولیت آنها بسیارسنگین است

شنبه 22/1/1388 - 14:11 - 0 تشکر 105160

باسلام من یک برادر طلبه دارم وتا حدودی با مسائل آنها آشنایی دارم لذادر مورد دریافتی طلاب که برخی دوستان به آن اشاره کرده اند نکاتی عرض میکنم . در مرحله اول باید بگم پولی که طلبه ها دریافت میکنند هیچ ربطی به دولت نداره و از وجوهات وبطور مستقیم ازطرف مراجع ووجوهات شرعی تامیین میشه واگه دولت کمکی به حوزه های علمیه میکنه صرفا درجهت مصارف اداری میباشددرمرحله دوم شهریه ای که طلاب در شهرستان دریافت میکنند باشهریها ی که در قم دریافت میشود فرق داردبه این نحو که در شهرستان به همه بطور یکسان شهریه پرداخت می شود وبه طلاب مجرد حدود 60000تومان (البته این مربوط بهالان است که وضعیت بهتر شده )واین مبلغ برای متاهلین 2برابر میشود ودر قم شهریه در سطوح مختلف تحصیل فرق دارد ودر اصطلاح حوزه به آن رتبه میگویند یک طلبه متاهل دررتبه اول حدودا 150000تومان شهریه دریافت میکند دررتبه دوم حدودا 175000تومان ودر رتبه سوم که باید 10 پایه (10 سال)گذرانده باشند 210000تومان دریافت میکنند که این مبالغ با نظر خود مراجع پرداخت میشود در مورد بن کارت خرید هم طلاب مجرد ماهانه 15000تومان که بهصورت هر سه ماه یکبار شارژمیشود ومتاهلین مبلغ 40000 تومان شارژمیشوددرمورد اجاره مسکن قبلا15000 تومان بود سالقبل 20000 تومانشد وجدیدا 25000 تومان شده است درضمن اگر یک روحانی وارد شغلهای دولتی شود همه این مزایا قطع میشود وتا زمانی ازاین امور استفاده میکند که به تحصیل علوم دینی وتبلیغ اشتغال داشته باشد حال شمابگویید با خرج های امروزی ونرخ تورم واجاره های سرسام آور آین مبالغ چه مقدار از نیاز یک خانواده را رفع میکند ؟؟؟ درمورد عیدی هم باید بگویم تنها در اعیاد مبعث غدیر وولادت حضرت زهرا(س) ازطرف مقام معظم رهبری عیدی دریافت میکنند

ودرآخر این نکته را بگویم طلاب در کنار تحصیل به فعالیتهای تبلیغی نیز میپردازند ودریافت وجوهات مربوط به الان نیست ودر زمان گذشته نیز در سیره علما همچون سید رضی شیخ مید وشیخ طوسی نیز این روش بوده است

اللهم عجل فی فرج مولانا صاحب الزمان

جانم فدای رهبر

لبیک یا خامنه ای

يکشنبه 23/1/1388 - 11:30 - 0 تشکر 105369

به نام خداوند بیدار کننده قلبها ومهربان برهمه بندگان(چه عاصی وچه نیکوکار) ومحب به اولیاء

در مرحله اول خدمتتان سلام عرض میکنم ودوم اینکه که بنده طلبه نیستم اما انشاءالله قصد ورودبه حوزه را دارم 

اما برویم روی اصل مطلب:بنده یک استادی دارم که ایشان از اولیاء الهی هستند(استاد تهذیب نفس)ایشان به ما فرمودند ((که یادگیری هر علمی نور وندانستن هر علمی به همان اندازه تاریکی وجهل است ودانستن علوم بیشتر، موجب شرح صدر بیشتر میشود)) ،چون وقتی شخصی بیشتر میداند وعاقل تر است ، بهتر هم میتواند در مورد مسائل تصمیم گیری کند حالا چرا این را خدمت شما عزیزان عرض کردم ؟برای اینکه بدانیم که هم دانشجو وهم طلبه مورد احترام وبزرگوار هستند وباید به آنها رسیدگی شود اما این به عهده دولت ودیگر بزرگان حوزه ومملکت است،واگر اشکالی هست باید به آنها گفته شود ،ولی خب این هم یک راهی است، شاید دولت مردی این مطالب را دید وبهتر عمل کرد(((البته باید عرض کنم که واقعا خوب نیست که به حقوق طلاب ایراد گرفت ،ببینید ،پدر من کارمند بانک است ودارای مدرک دیپلم اما معاون شعبه است وفکر کنم ماهی حدود 1میلیون تومان یا شاید 500یا600هزار تومان بگیرد،دقیق نمیدانم ،خیلی از این حقوق صرف دادن وام هایی میشود که برای ساختن خانه گرفته،خانه ما ساخته شد، اما هنوزشاید باید قسط وام بدهیم ،حالا شما حساب کنید پدر من با12یا13 سال درس خواندن یک مدرک دیپلم میگیردواین همه حقوق داردومیاید خانه خوب وماشین برای خانواده تامین میکند که خانوده اش در رفاه باشند وشاد باشند وباز هم این همه باید قسط بدهیم اما شکر خدا باز وضع ما خوب است ،حالا شما فرض کنید یک طلبه بیچاره با سالها درس خواندن بخواهد برای اینکه خانوداده اش در رفاه باشند ،مثل ما خانه داشته باشند ،ماشین داشته باشند(نه با دوچرخه این طرف وآن طرف برود ،بچه اش در حسرت سوار شدن یک پژو باشد درحسرت داشتن خانه ای مستقل،در حسرت خوردن غذاهای خوب،چرا؟چون پدرش راهی را انتخاب کرده که شاید باید تا آخر عمر اینگونه زندگی کنند) بیاید واین کار را بخواهد عملی کند شما را به خدا با حقوق حتی 500هزار تومن هم میتواند؟تازه پدر من یک خانه هم داشت که آن را فروخت تا بتواند این خانه را بسازد حالا آن طلبه بیچاره چه میتواند بکند)))ببینید من الان دانش آموز رشته تجربی وشاغل به تحصیل در پیش دانشگاهی هستم یعنی تا الان حدود 13سال بامهد کودک درس خوانده ام واگر به حوزه بیایم حدود 16سال دیگر باید درس بخوانم تا مجتهد شوم ،اما یک دانشجو شایدبا20سال درس خواند بهترین شغل وبهترین درآمد را داشته باشدوهمان کارهای پدرم را به راحتی انجام دهد ،حالا اگر مثلا مانند پدر من کارمند بانک شود مثلا با مدرک لیسانس یا فوق، ببینید چه حقوقی میگرد(شاید سه برابر پدر دیپلمه من) آنوقت شما عزیزان آمده اید اینجا بر سر چه چیزهایی بحث میکنید،وبه حقوق ناچیز یک طلبه اینگونه خرده میگیرید،در ضمن خدمت آن دوست عزیزعرض کنم که طبق فرموده حضرت رسول اکرم یادگیری سه علم واجب است:1-احکام(یعنی هر کس باید وباید احکام دینش را بداند)2-علم اعتقادات 3-علم تزکیه نفس(یعنی بر هر کس واجب است که خود را از رذائل اخلاقی پاک کند چنانکه قرآن میفرماید:قد افلح من زکاها:رستگار است هر کس تزکیه نفس کرد(شمس 9)وقبل از گفتن این آیه 11قسم خورده است،پس یاد گرفتن پزشکی ونجاری واجب نیست اما احکام واجب است(البته منظور احکام است، نه فقه و...اما خب یادگیری دیگر علوم هم لازم است چون جامعه بدون حتی رفتگر هم به مشکل بر میخورد)واینکه شما دوست محترم میفرمایید( هر کس خربزه .....)ببخشید ولی کسی شما را هم مجبور نکرده که به دانشگاه بروید وبعد بیایید اینگونه به حقوق ناچیز روحانیون خرده بگیریدشما هم بلرزید به پای این خربزه که خورده اید هر چند که ممکن است این وضع برای داشجویان زیاد ادامه نداشته باشد(من را واقعا ببخشید اگر این نوشته ام کمی تند است اما شما در چند جا به این مطلب اشاره کرده اید)بارها دیده ام که به روحانیون بدبخت چه تهمت هایی میزنند ،من نمیدانم که آنها چه کرده اند نمیگویم همه خوبند اما حداقل فساد در میان آنها از مردم عادی کمتر است،با وجود اینکه شاید مراجع با کمک دولت مخالف باشند اما من مخالف این نظر آنان هستم،مگر طلبه باید همیشه جزو ضعیفترین ها باشد؟چرا یک طلبه نباید مانند دانشگاه امکانات رفاهی وورزشی داشته باشد؟، اگر یک طلبه که هنوز تشکیل خانواده نداده وبخواهد مثلا درسش را حداقل تا اجتهاد ادامه دهد ونتواند با وجود درس زیاد کار دیگری در کنار آن انجام دهد شما را به خدا بگویید پس از کجا تشکیل خانوادده دهد ویا شکم زن وبچه اش را سیر کند،باز هم خوشا به حال دانشجو ها که اگر حتی بعد از درسشان نتوانستند کاری پیدا کنند حداقل زود درسشان تمام میشود ومیتوانند حداقل با کارگری مقداری پول به دست آورنداما اگر طلبه همین وجه هم نباشد یا باید آرمان وآرزویش را که رسیدن به درجه اجتهاد است کنار بگذارد(همانطور که دانشجویان دوست دارند به بالاترین مدارج علمی برسند)چون با وجود درس ونداشتن حقوق یا حقوق ناکافی یا نمیتواند تشکیل خانواده بدهد یا نمیتواند شکم زن وبچه اش را سیر کندویا اینکه باید قید ازدواج وخانه دار شدن ودیگر چیزها را بزند ویا اینکه بگذارد بعد از اینکه زن وبچه اش از گرسنگی مردن واو به درجه اجتهاد رسید تازه صد سال دنبال وام برود وبعد یک مغازه اجاره کند وبعد دشت آخر روزش را ببرد سر قبر زن وبچه اش،واقعا خوب فکرکنید آیا بد میگویم؟

به هر حال من کاری به پول وشهریه ندارم(شکر خدا، خدای متعال آنقدر مال حلال وبا برکت نصیب ما کرده که نیازمند کسی نباشم ؟اما واقعا این خوب نیست که بر سر این مسائل بحث کنید،مثلا ،فقط میخواستم مطالبی را خدمت بعضی دوستان عرض کنم :اول :هر طلبه ای استاد روح وروحانی نیست وسالها طول میکشد که شخصی بتواند(البته با جدیت کامل )به مقام ولی الله بودن برسد ولی نباید انکار کرد که شخصی که در حوزه درس میخواند ،هم به دلیل اینکه دروسش دروس الهی وهم کارش کاری است که به خدا نزدیک تر است(منظورم اینست که بیشتر با مسائل دینی وخدا سر وکار داردشاید سریعتر به خداوند برسد البته معمولا اینطور است نه همیشه،

به هر حال دوستان عزیز توجه کنند که طلبه بودن ویا دانشجوبودن معیار وملاک نیست بلکه ما باید تلاش کنیم که انسان شویم (اگر هم مطلبی نوشتم که اساعه ادب ویا توهین به کسی وقشری بوده ببخشید که قصدم شر نبوده محتاج دعا سید)

قال الله عزّوجلّ:
تندي نكن با كسي كه تو را بر او مسلط كردند تا با تو تندي نكنم.(كافي2/303)

 

 اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فی فرج مولانا صاحب الزمان

 

..............................................................

وبلاگ من:شهر ما(کلیک کن حالش رو ببر)

دوشنبه 24/1/1388 - 2:50 - 0 تشکر 105591

با سلام

به نظر من شاید به این خاطر هست که برای تبلیغ دینشون آماده شدند که درس یاد بگیرند و در آینده اونو تبلیغ کنند و در مورد اینکه گفتید دانشجوها پول نمیگرند باید بگم که بعضی از داشنگاه ها مثل امام صادق هستند که هم به دانشجویانشون درآمد و هم شغل میدند.

با تشکر آنلاکر

گر مرد رهی ، غم مخور از دوری و دیری / دانی که رسیدن هنر گام زمانست
شنبه 12/2/1388 - 12:47 - 0 تشکر 109941

در مورد مطلب اولتون که گفتید طلبه های مجرد ماهیانه حدود400،000 ریال دریافت می کنند ، باید بگویم که مطلب شما نادرست یا ناکافیست. 

هر طلبه مجرد در هر ماه حدود 900،000 ریال بدون شارژ کارت خرید دریافت می کند و این در صورتی است که در هر شش ماه کارت خرید آنها 650،000 ریال شارژ می گردد. 

تازه در ماه هایی هم که در آنها عید و یا ولادتی باشد به مبلغ فوق اضافه می شود و آن دسته از طلابی که دارای خانه ی اجاره ای باشند در هر ما مبلغ 250،000 ریال بابت اجاره مسکن به آنها داده می شود. 

و اکثر این مزایا در صورت متأهل شدن دو برابر می شود.

این بنده خدایی که این مطلب رو نوشته حوزه ای که این همه امکانات میده رو معرفی کنه ماهم انتقالی بگیریم بریم اونجا

شهریه ماهی 50مجرد ،120متاهل -کارت شارژسالی 60000متاهل ماهی 20تومن  - اون قضیه اجاره ومسکن رو دیگه !!!!!!!!!! 

دوشنبه 14/2/1388 - 12:29 - 0 تشکر 110347

با سلام

دوست گرامی naraqi110

طبق كدوم مدرك گفتید كه مجردها ماهی 90 تومان دریافت میكنند؟

كمی و یا بیشتر مبالغه ننمودید شهریه طلاب بر اساس سطح تحصیلاتشان پرداخت میشه و  فكر نكنم همه طلبه های مجرد چنین شهریه ای دریافت كنند

سه شنبه 15/2/1388 - 18:11 - 0 تشکر 110665

با سلام . این مطلب تا حدودی درست است. همسر بنده از جمله نخبه های کشوری است و از دانشجویان برتر یکی از دانشگاههای فنی معتبر کشور است. اما با داشتن دو بچه مشکل مسکن واتومبیل و ... داریم وهیچ حقوقی هم از هیچیک از مراجع کشور و دولتی و دانشگاهی در یافت نمی کنیم. به همین دلیل هم ایشان علیرغم مذهبی بودن  و داشتن عرق وطن و از اینجور چیزها از یکی  دانشگاه های خارج از کشور پذیرش گرفته و به امید خدا قرار است بریم آن ور مرزها. همین فرار مغزهائی که میگید. اما برادر ایشان که در قم طلبه خارج فقه یکی از مراجع عظام هستند و با اینحال لباس مقدس روحانیت هم فقط سر کلاس همین مرجع می پوشند (به قول مرحوم آیت الله مجتهدی تهرانی طلبه دو زیست) در قم در شهرک طلبه ها یک منزل 90 متری دارند و صاحب اتومبیل نسبتا مدل بالائی هم هستند که وام اتومبیلش هم تا حدودی از همین حوزه گرفتند ( منظورم بخشی از آن را). علاوه بر این چون حوزه قم با نمایندگی یکی از شرکتهای لوازم برقی منزل که برای کشور کره است قرارداد دارد می توانند هرگونه لوازم برقی را دم قسط بااقساط بسیار کم تهیه کنند. که همه اینها هم توجه دارید از سهم امام است . حالا قضاوت با خودتان از این همه طلبه که این امکانات را از سهم امام به آنها تعلق می گیرد چند نفرشان قراره بشوند آیت الله جوادی آملی و حسن زاده آملی و امجد و فاطمی نیا و بشوند مجتهد و محقق خدا میداند. اما نخبه های کشوری ترجیح میدهند که همانند همسر بنده مهاجرت کنند. خب عیبی هم که ندارد مهاجرت در اسلام برای کسی که در آن مکان زندگی خوبی ندارد مستحب است. در ضمن بنده خودم طلبه هستم و حوزه را تا پایان سطوح خوانده ام . این را هم گفتم که فکر نکنید کافر هستم یا بی قید. والسلام علیکم ورحمه الله و برکاته.

روح الهي
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.