• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعلیم و تربیت (بازدید: 1493)
شنبه 2/9/1392 - 15:57 -0 تشکر 672816
درس‌هایی برای زندگی که در هیچ مدرسه ای یاد نمی‌دهند!

همه ما تا 18 سال از زندگی خودمون رو در یک نظام آموزشی می گذرانیم که البته همه هم اون رو قبول ندارند ... وقتی افراد به سنین بیست و چند سالگی و یا بیشتر می رسند تجاربی رو کسب می کنند و گاهی با خود به این فکر می‌کنند که چرا برخی چیزها را زودتر یاد نگرفته‌اند. به این فکر می‌کنند  که چه می‌شد اگر این قوانین و درس‌هایی را که پس از سال‌ها فرا گرفته اند  را در کنار دروس شیرین دوران راهنمایی و یا حتی شاید دبیرستان می‌آموختند؟!
این پست البته ترجمه ای است از یک مقاله ، اما تاحدود زیادی با اون موافقم ...


******************************************

اگر شما با توجه به تجربیاتتون بخواهید به این لیست اضافه کنید، چه چیز هایی را مطرح می کنید؟ 
 

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
شنبه 2/9/1392 - 15:58 - 0 تشکر 672817

1. قانون ۸۰/۲۰


این یکی از قوانینی است که با کمک آن می‌توانید از وقت خود بهتر استفاده کنید. قانون ۲۰/۸۰ (که به آن اصل پارتو هم گفته می‌شود) در واقع می‌گوید که ۸۰ درصد از ارزش‌هایی که کسب می‌کنید مربوط به ۲۰ درصد از فعالیت هایی است که انجام می‌دهید.


پس بسیاری از کارهایی که انجام می‌دهید برای شما مفید و حتی ضروری نیست. شما می‌توانید آنها را رها کنید و وقت و انرژی خود را برای کارهایی اختصاص دهید که ارزش واقعی دارند. پس از همین حالا به شناسایی فعالیت های مهم خود بپردازید و بی‌خیال کارهایی شوید که ارزشی برای شما ندارند. بی‌شک باید برای این کار اهداف زمانداری برای خود تعیین کرده باشید.


این قانون کلی است و در بسیاری موارد می‌توانید از آن استفاده کنید. مثلا ۲۰ درصد از پست‌های وبگاه ایران آتا ۸۰% از محتوای مفید آن را دارند. شما در ۲۰ درصد زمانی که در اینترنت می‌گذرانید ۸۰% فعالیت های برخط خود را انجام می‌دهید. ۲۰ درصد از درآمد خود را برای ۸۰% هزینه های ضروری صرف می‌کنید و …

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
شنبه 2/9/1392 - 15:59 - 0 تشکر 672818

2. قانون پارکینسون


قانون پارکینسون که مفهومی رایج در مدیریت است، این قانون می‌گوید: هر کار به اندازه زمانی که برای آن تخصیص می‌دهید طول می‌کشد. مثلا اگر شما با خودتان بگویید که من پروژه پایانی ام را تا یک ماه دیگر به اتمام خواهم رساند، با مشکلاتی که پیش روی شما خواهد آمد خواهید دید که انجام آن بیش از یک ماه طول کشید.


بنابراین وقت خود را برای پیدا کردن راه حل‌ها متمرکز کنید. سپس مثلا به جای یک ماه، یک هفته به خود فرصت دهید. این به شما کمک خواهد کرد تا بر روی مسائل تمرکز بیشتری داشته باشید و در راستای تصمیم خود اقدامات بیشتری انجام دهید. با این حال شاید در یک هفته نتوانید کار خود را به پایان برسانید، اما طبق قانون ۸۰/۲۰ که در بالا به آن اشاره کردیم شما در این مدت با تمرکز بیشتر بر روی فعالیت مورد نظر ۸۰ درصد (و یا حتی بیشتر) از روند اصلی را می‌توانید در این مدت انجام دهید. این‌گونه شما با توجه به اینکه وقت بیشتری در اختیار دارید، استرس کمتری خواهید داشت و در نتیجه تمرکزتان بیشتر خواهد بود.

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
شنبه 2/9/1392 - 15:59 - 0 تشکر 672819

۳. دسته بندی


کارهای خسته کننده و روزمره می‌تواند باعث ایجاد اضطراب، تعلل و تاخیر در کارهاتان شود. یک راه خوب برای سرعت بخشیدن به این کارها دسته بندی کردن و انجام دسته ای آنهاست. این به این معنی است که شما همه آنها را در ردیف کاری قرار می‌دهید. نیازی نیست این کارها خیلی مرتبط به هم باشند. چون آنها را پشت سرهم انجام می‌دهید، زمان کمتری تلف خواهد شد.


برای مثال یک دسته کار که آنها را امروز باید در یک ساعت انجام دهم عبارتند از: پاک کردن میز رایانه / پاسخ به ایمیل‌ها / خوردن غذا/ تماس با سه نفر / نوشتن لیست خرید مواد غذایی برای فردا.

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
شنبه 2/9/1392 - 16:0 - 0 تشکر 672820

۴. ارزش دهید، تا ارزش دریافت کنید. راه دیگری نیست!


شاید کمی غیرشهودی باشد. اغلب ما اینگونه فکر می‌کنیم که دیگران باید چیزی به ما بدهند و یا کاری برایمان بکنند تا سپس ما هم در قبال آن چیزی به آنها بدهیم. مشکل اینجاست که بسیاری از مردم چنین فکر می‌کنند و کم هستند کسانی که پیش‌قدم شوند.


اگر می‌خواهید ارزش‌هایی (پول، عشق، محبت، فرصت و غیره) را بدست آورید، شما باید چنین ارزش‌هایی را به دیگران بدهید. چون با گذشت زمان شما تقریبا آنچه داده اید را دریافت می‌کنید. شاید به دست آوردن چیزی بدون دادن چیزی خوب باشد اما به این فکر کنید که چنین شرایطی به ندرت اتفاق می‌افتد.

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
شنبه 2/9/1392 - 16:0 - 0 تشکر 672821

۵. پیش‌قدم باشید. واکنش‌پذیر نباشید.


برای پیشبرد کارها دو راه پیش روی شماست. یکی اینکه شما بنشینید و صبر کنید و امیدوار باشید که شخص دیگری کاری انجام دهد و دیگری اینکه خودتان شروع به انجام کاری کنید. مورد اول اغلب کمتر اتفاق می‌افتد، همچنین می‌تواند زمان زیادی را از شما بگیرد.


پس به یاد داشته باشید که برای انجام شدن هر کاری و رسیدن به هر هدفی بهتر است نخست از نیروهای درونی خود کمک بگیرید، چون احتمال اینکه نیروهای خارجی در راستای اهداف و خواسته های درونی ما کاری انجام دهند بسیار کم است.

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
شنبه 2/9/1392 - 16:0 - 0 تشکر 672822

۶. اشتباهات و شکست‌ها خوب هستند.


در کودکی برای آنکه چیزهای جدید یاد بگیرید، همه چیز را امتحان می‌کنید و در زمان یادگیری شکست می‌خورید. همانطور که شما بزرگ و بزرگ‌تر می‌شوید، (مثلا از مدرسه) یاد می‌گیرید که اشتباه نکنید. و در نتیجه شما چیزهای کمتر و کمتری را امتحان می‌کنید.


این می‌تواند باعث شود که به جای آنکه آدم فعال و خلاقی باشید، فردی عادت‌پذیر و واکنش‌پذیر باشید و انتظار داشته باشید اشخاص دیگری برای شما کاری انجام دهند. منظورم این است که از شکست خوردن نترسید و از این فکر که اگر اشتباهی انجام دهم شاید مردم به من بخندند، دوری کنید.


به واکنش‌های منفی دیگران به اشتباهات و شکست‌های خود اهمیت چندانی قائل نشوید. به یاد داشته باشید که موفقیت در زندگی اغلب پس از اشتباهات و شکست‌ها به ارمغان می‌آید.


زمانی را به یاد بیاورید که برای اولین بار خواستید دوچرخه سواری یاد بگیرید. احتمالا روزهای اول یادگیری زانوانتان کبود شد و شاید گریه کردید. اما شما، با انگیزه ای افزون‌تر دوباره روی زین دوچرخه خود نشستید. و در نهایت شما یاد گرفتید که چگونه دوچرخه سواری کنید.


به یاد داشته باشید که شکست و اشتباهات نه تنها نمی‌توانند مانع پیشرفت و تعالی شما شوند، بلکه در این راه به شما کمک می‌کنند.

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
شنبه 2/9/1392 - 16:1 - 0 تشکر 672823

۷. خود را شکنجه روحی نکنید.


چرا افراد پس از چند اشتباه و یا شکست تسلیم می‌شوند؟ خوب، به نظرم یکی از دلایل بزرگ آن این است که آنها خودشان را آزار می‌دهند. آنها در مقابله با شکست و اشتباهات خیلی به خود سخت می‌گیرند، اما این عادت یک‌جورایی بی‌معنی است. این کار فقط درد و رنج فرد را بیشتر می‌کند و باعث می‌شود وقت شما به هدر برود. سعی کنید چنین عاداتی را از خود دور کنید.

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
شنبه 2/9/1392 - 16:3 - 0 تشکر 672824

8.سیستم فعال کننده مشبک تان را به نفع خود به کار بگیرید.


من در مدرسه در مورد اندام‌های داخلی بدن و عملکرد آنها چیزهای زیادی یادگرفتم، اما در مدرسه هیچ کس به من در مورد سیستم فعال سازی مشبک چیزی نگفت. و این مایه تاسف است، چرا که این سیستم یکی از قدرتمندترین و تاثیرگذارترین سیستم داخلی بدن در مورد یادگیری است. این سیستم به ذهن شما کمک می‌کند تا شما محیط اطراف خود را همانطور ببینید که در افکار خود آن‌گونه تمرکز کرده اید. تقریبا همیشه به شما کمک می‌کند تا آنچه به دنبال آن هستید را پیدا کنید.


بنابراین شما واقعا نیاز دارید تا بر روی آنچه شما می‌خواهید تمرکز کنید، و نه بر روی آنچه نمی‌خواهید. و سعی کنید این تمرکز را به صورت ثابت حفظ کنید.


اهداف خود را تنظیم کنید و در مورد اهدافتان بر روی آنچه که برای شما مهم است تمرکز کنید.می‌توانید از یادآوری های خارجی مانند تکه های کاغذ برای افزایش تمرکز خود استفاده کنید. برای مثال، چند نکته از این کتاب (مثلا “پیش‌قدم باش” “به دیگران ارزش بده” “فرض تفاهم”) را روی برگه هایی یادداشت کنید و سپس آنها را بر روی یخچال، آینه و غیره بچسبانید.

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
شنبه 2/9/1392 - 16:3 - 0 تشکر 672825

9. نگرش شما واقعیت شما را تغییر می‌دهد.


همه ما شنیده ایم که باید نگرش مثبت داشته باشیم و نگرش خود را تغییر دهیم! این یکی از جملات طلایی مشاوران است.


چیزی که من در چند سال گذشته کشف کرده ام این است که اگر شما نگرش خود را تغییر دهید، شما در واقع واقعیت خود را تغییر داده اید. به عنوان مثال هنگامی که شما از یک نگرش مثبت به جای نگرش منفی استفاده کنید. شما شروع به دیدن چیزها و دیدگاه هایی می‌کنید که قبلا برایتان نامرئی بودند. شما ممکن است با خودتان فکر کنید “چرا قبلا من در مورد همه این چیزها فکر نکرده بودم؟”.


هنگامی که نگرش خود را تغییر می‌دهید، آنچه را که بر روی آن تمرکز می‌کنید را تغییر می‌دهید. و می‌توانید از زوایای مختلفی به دنیای خود نگاه کنید.


البته این بسیار شبیه به نکته قبلی است، اما من می خواستم بیشتر در این مورد بحث کنم. تغییر نگرش خود می‌تواند تغییرات بسیار بزرگی را در جهان شما ایجاد کنید. بدبینی ممکن است مانند واقع‌بینی به نظر برسد. اما این مساله عمدتا به خاطر فعالیت سیستم فعال کننده مشبک (RAS) شما است که به خاطر نگرش شما به دنبال چیزهای منفی برای نشان دادن به شما است. و این باعث می شود در بسیازی از زمان‌ها شما نگرش‌های خود را “حق” بدانید. و شاید این همان چیزی است که شما می خواهید.


برای مثال اگر تصمیم گرفته باشید که فکر کنید همه چیز در دنیا خراب است و یا شما آدم بدشانسی هستید، سیستم فعال کننده مشبک (RAS) مشغول جمع آوری شواهدی مبتنی بر بدشانسی شما از محیط می‌شود و سپس آنها را در اختیار ذهن شما قرار می‌دهد تا آن هم به روش خود به شما ثابت کند که حق با شما است و واقعا بدشانس هستید.


افراد موفق به RAS وظیفه متفاوتی واگذار می‌کنند. RAS آنها شواهدی مبتنی بر هوشمندی، توانمندی، موفقیت و قدرت آنها را از محیط بر می‌گزیند تا به آنها ثابت کند که پیروزند.

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
شنبه 2/9/1392 - 16:4 - 0 تشکر 672826

10. قدردانی یک راه ساده برای ایجاد احساس خوشحالی در خودتان است.


مطمئنا، در مدرسه به شما هم گفته اند که باید سپاس‌گزار باشید. شاید با این دلیل که این کار خوبی است و کسی که از او سپاسگزاری می‌کنید خوشحال خواهد شد! اگر در مدرسه به ما گفته بودند که ابراز احساس قدردانی در مورد همه چیز راه بسیار خوبی است برای ایجاد احساس خوشحالی در خودمان، احتمالا برای سپاس‌گزاری تمرین بیشتری می‌کردیم. قدردانی نیز یک ابزار خوب برای داشتن نگرش خوب و تمرکز بر روی چیزهای درست است. البته با قدردانی از دیگران آنها را نیز خوشحال می‌کنیم و به عبارت دیگر “به آنها ارزش می‌دهیم”

تو را نادیدن ما غم نباشد  که در خیلت به از ما  کم نباشد
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.