• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4785)
پنج شنبه 19/5/1391 - 23:2 -0 تشکر 500664
توصیه های پزشکی

پادماده ویروس HIV کشف شد

به تازگی شیر مادر را به عنوان مبارزی برای اچ.آی.وی شناخته‌اند. اچ.آی.وی ویروسی است که از طریق خون و فرآورده‌های آن منتقل می‌شود و از طریق تضعیف سیستم ایمنی بدن که سدی قوی مقابل عوامل بیرونی است، باعث مرگ انسان حتی بر اثر عفونت‌های جزئی مثل سرماخوردگی می‌شود. راه‌های درمان مناسبی هنوز برای این بیماری مهلک شناخته نشده و دانشمندان تنها به پیشگیری از انتقال این بیماری توصیه می‌کنند.

بتازگی محققان به وجود یک ترکیب ناشناخته در شیر مادر پی برده‌اند که قادر است به تنهایی عوامل اچ.آی.وی و سلول‌های آلوده به این ویروس را از بین ببرد. شواهد این ادعا در موش‌هایی که سیستم ایمنی مشابه انسان‌ها دارند مشاهده شده و هم‌اکنون دانشمندان امیدوارند بتوانند تاثیرات انسانی آن را نیز با اطمینان ثابت کنند.

حدود ۱۵ درصد از کودکانی که از مادرانی حامل ویروس اچ.آی.وی زاده می‌شوند، بلافاصله پس از تولد به این ویروس مرگبار مبتلا هستند. در این میان برخی کودکانی که این مرحله را به سلامت گذرانده‌اند، طی ماه‌های بعد و به دلیل نوشیدن شیر مادرشان به این ویروس مبتلا می‌شوند. در حالی که تحقیقات جدید نشان از آن دارد که خود شیر مادر می‌تواند به عنوان عامل مخرب ویروس اچ.آی.وی عمل کند.

آنجلا وال و همکارانش برای بررسی بیشتر موشی را که مغز استخوان، کبد و بافت تیموس مشابه انسان داشت برای تحقیق انتخاب کردند. این موش‌ها در صورت دریافت یک دوز از این ویروس به صورت خوراکی به این ویروس مبتلا می‌شوند، ولی چنانچه این موش‌ها ازشیر مادرشان که مبتلا به این ویروس بودند تغذیه شوند علائم بیماری را نشان نمی‌دهند. این مطالعات به طور واضح نشان داد شیر مادر حاوی مواد ضدویروسی است، ولی در این که شیر مادر و عامل ضدویروس آن قادر است به طور کامل از انتقال عامل بیماری ایدز به بدن نوزاد جلوگیری کند، هنوز شک وجود دارد.

این مواد نابودگر اچ.آی.وی هنوز ناشناخته‌اند و در صورت شناسایی می‌توانند کمک زیادی به پزشکان کنند، چرا که حتی می‌توان از آن ماده در پیشگیری از انتقال این بیماری از سایر طرق نیز استفاده کرد.

این سوال هنوز هم وجود دارد که چرا باز هم مواردی از ابتلای کودکانی که از مادران مبتلا به اچ.آی.وی زاده می‌شوند و از شیر مادر خود تغذیه می‌کنند، وجود دارد. دانشمندان معتقدند نباید احتمال تماس نوزاد با خون مادر را در حین تولد و پس از آن نادیده گرفت. به نظر می‌رسد برای بررسی دقیق‌تر این موضوع به محیط‌های ایزوله‌تری احتیاج داریم و تحقیقات باید همچنان ادامه پیدا کند.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:8 - 0 تشکر 515023

جلوگیری از سفید شدن موی سر


تجربیات نشان می دهد کمبود فلزاتی همچون منگنز، روی ، تیتانیوم ، آهن و مس از عوامل اصلی در سفید شدن وشکنندگی موها به حساب می آیند. طبق نظر متخصصان تغذیه، افراد که دچار سفیدی مو هستند باید میوه هائی همچون سیب، گلابی، هلو و همۀ میوه هائی که سرشار از فلزات گوناگون خصوصا فلز منگنز هستند و نیز مصرف سبزیجاتی همچون سیر، پیاز ، موسیر و تره که دارای منگنز هستند را در برنامۀ غذائی خود بگنجانند.

مصرف مواد غذائی حاوی مس و منگنز در جلوگیری از سفیدی مو بسیار مؤثر است. یافته های موجود نشان می دهد در میان داروهای گیاهی، جوشاندۀ سبوس گندم، مصرف سنبل الطیب، خوردن روزانه ۱ قاشق مربا خوری از مخلوط پودر سبوس برنج و شکر یا نبات سائیده شده و قرار دادن نان جو در دستور رژیم غذائی نیز در حفظ رنگ مو و کاهش موهای سفید مؤثر است.

مس نیز از جمله عناصری است که می تواند بر پوست و مو تاثیر بگذارد و حتی از سفید شدن مو هم جلوگیری می کند. خوراکی هائی همچون نخودفرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس، گوجه فرنگی، موز، آلو ، سویا و سیب زمینی از جمله غذاهائی هستند که مقدار قابل توجهی مس را در خود جای داده اند.

فقط پیری مو را سفید نمی کند کمبود ویتامین ب۱۲، بیماری تیروئید، سیگار کشیدن (سرعت سفید شدن مو در سیگاری ها، چهار برابر افراد غیر سیگاری است) ، کم خونی، رژیم های سخت و طولانی مدت، عوامل ارثی، بیماری ها و افزایش گلبولهای سفید خون نیز باعث سفیدی زود هنگام و بیش از حد موها می شود

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:10 - 0 تشکر 515024

معاینه‌ها و آزمایش‌هایی که همه ما باید آنها را جدی بگیریم

آخرین باری که به دندانپزشکی، چشم پزشکی، متخصص زنان یا اورولوژیست مراجعه کرده‌اید، چه زمانی بود؟ یادتان نمی‌آید! پارسال! دو سال پیش! چند سال پیش!

اصلا اجازه بدهید پرسش را به گونه دیگری مطرح کنیم؛ آخرین باری که برای چکاپ یا به عبارت دیگر مطمئن شدن از وضعیت سلامتی‌تان نزد پزشک رفته‌اید، چه زمانی بود؟

به گزارش ایران ویج ، اصلا شما تا زمانی که بیمار نشوید برای بررسی وضعیت سلامتتان به پزشک مراجعه می‌کنید؟ اگر جوابتان منفی است باید بدانید که سخت در اشتباهید چرا که بسیاری از بیماری‌ها را با یک بررسی ساده می‌توان در مراحل اولیه تشخیص دادو درمان کرد. در این شرایط نه‌‌تنها هزینه کمتری را متقبل می‌شوید بلکه روند درمان هم سریع‌تر و رضایت بخش‌تر خواهد بود.

مراجعه سالانه به چشم‌پزشک
افراد باید در سنین مختلف به چشم‌پزشک مراجعه کنند تا بتوانند جلوی آسیب‌های جدی چشم را بگیرند. مهم‌ترین سنین مراجعه به چشم پزشک در دوران نوزادی، شش ماهگی،سه سالگی و پنج سالگی است و بعد از آن هر پنج‌سال یک بار تا ۴۰‌سالگی باید به چشم‌پزشک مراجعه کرد. بعد از ۴۰سالگی هم باید افراد سالی یک بار به چشم پزشک مراجعه کنند؛ البته افراد در صورتی که با مشکلاتی چون احساس شن رفتگی در چشم و حالت‌های غیر عادی دیگر مواجه شدند باید سریع به چشم‌پزشک مراجعه کنند.
تشخیص به موقع بیماری‌های چشم می‌تواند جلوی آسیب‌های جدی آن را بگیرد ودر صورت تشخیص به موقع هزینه کمتری برای درمان در برخواهد داشت.

آزمایش پاپ اسمیر
به طور کلی همه خانم‌هایی که ازدواج کرده‌اند باید سالی یک‌بار برای تست پاپ‌اسمیر مراجعه کنند. البته خانم‌هایی که سه سال مداوم نتیجه آزمایش‌شان منفی باشد می‌توانند با نظر پزشکشان آن را هر سه‌سال یک‌بار انجام دهند. تست‌پاپ‌اسمیر نمونه‌برداری از دهانه رحم است.

این آزمایش باعث می‌شود در صورت ابتلا به سرطان دهانه رحم این بیماری زود تشخیص داده شود و بیمار به موقع درمان شود. علاوه بر تست پاپ‌اسمیر از تست دیگری به اسم«کول پس کوپی» هم کمک گرفته می‌شود. افرادی که به زگیل و عفونت مبتلا شده‌اند بیش از بقیه مستعد ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند و باید با فاصله زمانی کمتری تست پاپ اسمیر انجام بدهند. همچنین بعد از ۳۵سالگی ‌اندازه تخمدان‌ها در خانم‌ها کوچک‌تر می‌شود و بعد از این سن زنان باید بیشتر به پزشک خود مراجعه کنند‌.

سرطان پستان
اگرچه در گذشته سن ابتلا به سرطان پستان حدود یائسگی و بعد از آن بوده است اما در سال‌های اخیر سن ابتلا به این بیماری در جهان پایین آمده است. به همین دلیل خانم‌ها باید نسبت به معاینه‌های دوره‌ای و سایر بررسی‌های لازم حساس‌تر باشند. همه خانم‌ها باید از متخصصان زنان شیوه معاینه پستان را یاد بگیرند و هر ماه بعد از قاعدگی این معاینه را خودشان انجام بدهند.

افرادی که خاله‌، عمه‌، خواهر، مادر و… آنها به سرطان پستان مبتلا شده‌اند‌، سیگار می‌کشند‌، ازدواج بالای ۳۵سال داشته یا به نوزاد خود شیر نداده‌اند احتمال بیشتری دارد که به سرطان پستان مبتلا شوند. افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان دارند باید زودتر از بقیه تحت نظر پزشک زنان قرار بگیرند؛ مثلا فردی که یکی از اقوام نزدیکش در ۵۰سالگی به سرطان مبتلا شده است باید ۱۰سال زودتر تحت نظر پزشک زنان قرار بگیرد‌. توصیه می‌شود خانم‌ها بعد از ۴۰سالگی ماموگرافی انجام دهند.

بررسی دندان‌ها هر شش‌ماه یک‌بار

سازمان جهانی بهداشت معاینات دوره‌ای دندان را هر شش ماه یک بار مطلوب می‌داند. ولی با توجه به بیماری‌های خاص لثه لازم است افرادی که بیشتر از بقیه در معرض بیماری‌های لثه قرار دارند و یا مستعد ابتلا به بیماری‌های لثه هستند این معاینات دوره ای را با فاصله زمانی کوتاه‌تری انجام دهند و هر سه ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند. اگر این افراد به دندانپزشک دیر مراجعه کنند میزان بیشتری استخوان و لثه از دست می‌دهند که این مساله باعث از بین رفتن نسوج نگهدارنده ریشه دندان شده و در نهایت باعث لق شدن و از دست رفتن دندان‌ها خواهد شد.

گروه‌های سنی پایین‌تر به‌خصوص اطفال بیش از بقیه مستعد ابتلا به پوسیدگی دندان هستند؛ به همین دلیل باید این گروه سنی هر دو ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنند تا کارهای پیشگیری و درمانی لازم برای آنها انجام شود. دندانپزشک برای کودکان زیر ۱۲سال بررسی‌های لازم را از نظر کمبود فضا برای رویش دندان دائمی ‌انجام می‌دهد و در صورت لزوم برای حفظ فضا برای رشد دندان‌ها اقدام به کشیدن دندان‌ها می‌کند.

برای داشتن دندان‌های دائمی ‌و مرتب باید دندان‌های شیری مرتب داشت و این مساله تنها زمانی محقق می‌شود که مراجعات مرتب دوره‌ای وجود داشته باشد. بهتر است والدین پیش از رویش دندان‌ها‌،فرزندشان را نزد دندانپزشک ببرند و از شش ماهگی یا یک سالگی که شروع رویش دندان‌های شیری است این مراجعات به شکل مستمر وجود داشته باشد.

آزمایش پروستات

آقایان باید از سنین ۴۵ تا ۵۰ سالگی و بالاتر سالی یک بار از نظر پروستات بررسی شوند و تست مخصوصی را انجام دهند. افرادی که مشکلات پروستات دارند بهتر است این تست را با فاصله زمانی کوتاه‌تری انجام دهند.

بیماری قلبی و معاینه‌های دوره‌ای
با افزایش سن و مبتلا شدن به برخی از بیماری‌ها احتمال ابتلا به بیماری قلبی بالا خواهد رفت؛ بنابراین افرادی که سابقه بیماری قلبی در خانواده‌هایشان وجود دارد بنا بر تشخیص پزشک باید هر سه تا پنج سال یک‌بار برای اطمینان از وضعیت سلامتشان معاینه شوند. این در حالی است که در افراد جوان یا کسانی که عوامل خطرساز یا سابقه ابتلای خانوادگی به بیماری‌های قلبی در آنها وجود ندارد نیازی به بررسی سالانه نیست.

در وهله اول برای تشخیص بیماری‌های قلبی‌عروقی آزمایشات خاصی لازم نیست و تشخیص اولیه به وسیله شرح حال و معاینه فیزیکی توسط پزشک انجام می‌شود اما از تست‌های اولیه‌ای که در کنار علائم و شرح حال می‌توان برای تشخیص به آن اشاره کرد نوار قلب است که به بررسی ناهمگونی در ریتم قلب می‌پردازد. بعد از نوار قلب تست تشخیصی دیگری وجود دارد که به وسیله آن عملکرد، ابعاد و بررسی حفره‌های قلب انجام می‌شود و به آن اکوکاردیوگرافی قلب می‌گویند که همان سونوگرافی قلب است.

معاینات دوره ای اطفال
والدین باید نوزادان سالم را در شش ماه اول تولد ماهی یک بار نزد متخصص اطفال ببرند و اگر نوزاد سالم باشد باید هر سه‌‌ماه یک بار تا دوسالگی این کار انجام شود. مراجعه به متخصص اطفال از شش‌ماهگی تا سه‌ سالگی خیلی مهم است چرا که در این دوران کودک در حال رشد و تکامل است و با مراجعه به پزشک می‌توان از مطلوب بودن روند رشد کودک مطمئن شد. همچنین بیشتر بیماری‌ها تا سن سه‌سالگی کودکان را تهدید می‌کنند؛ بنابراین تشخیص ودرمان به موقع آنها بسیار حائز اهمیت است. اینکه کودکی بیمار نیست دلیل نمی‌شود که والدین ارتباطی با پزشک متخصص نداشته‌باشند.

واکسیناسیون نوزادان و کودکان یکی از کارهای مهمی‌است که از زمان بدو تولد باید به آن توجه کرد. والدین باید فرزندان خود را برای ادامه واکسیناسیون‌ها به شکل دوره ای به مراکز بهداشتی درمانی ببرند. این واکسیناسیون‌ها در زمان تولد، یک و نیم ماهگی‌، سه‌ماهگی، شش‌ماهگی، نه‌ماهگی و حدود ۱۲ماهگی انجام می‌شود. واکسیناسیون‌ها شامل هپاتیت، ب.‌س.‌ژ‌، واکسن سه‌گانه (دیفتری، سیاه سرفه، کزاز) فلج اطفال، ام.‌ام.‌آر (اریون، سرخک، سرخچه) است و به شکل دوره‌ای انجام می‌شود.

آزمایش دیابت
براساس برنامه کشوری دیابت، همه افراد بالای ۳۰ سال که در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند باید سالانه یک‌بار برای بررسی به پزشک یا مراکز تشخیص دیابت مراجعه کنند تا در‌صورت مبتلا بودن به این بیماری یا در معرض خطر بودن، به موقع اقدامات درمانی برای آنها انجام شود.

گفتنی است کسانی که سابقه ابتلا یه دیابت در خانواده آنها وجود دارد، افراد سیگاری‌، افراد چاق و افراد با فشارخون بالا و در معرض استرس زیاد بیش ازدیگران در معرض ابتلا به دیابت هستند. قند‌خون به شکل ناشتا باید زیر ۱۱۰ و دو ساعت بعد از خوردن صبحانه باید زیر۱۴۰ تا ۱۵۰ باشد؛ در غیر این صورت فرد در معرض ابتلا به دیابت است‌.

اگر قند‌خون ناشتا بالای ۲۰۰ تا ۲۵۰ باشد و علائمی‌ چون پر‌ادراری، پرنوشی و پرخوری وجود داشته باشد یا فرد به شکل مکرر دچار عفونت ادراری شود احتمال ابتلا به دیابت وجود دارد. قند‌خون و تشخیص دیابت از طریق آزمایش خون امکان‌پذیر است و دستگاه‌های تست قند‌خون فقط برای بررسی وضعیت قند‌خون افراد دیابتی کاربرد دارد و چندان برای تشخیص بیماری دقیق نیست.

آزمایش چربی
به طور کلی تمام افرادی که در سنین بالای ۴۰ سال قرار دارند باید سالی یک بار آزمایش خون انجام بدهند و از نظر چربی‌خون بررسی شوند. مواردی چون رسوب سلولی، تعداد پلاکت،گلبول قرمز و گلبول سفید در آزمایش خون این افراد مورد بررسی قرار می‌گیرد. افرادی که با مشکل تغییرات فشارخون مواجه هستند باید هفته‌ای یک بار آن‌را اندازه‌گیری کنند.

معاینات بعد از ۵۰ سالگی در زنان
بعد از سن ۵۰ سالگی ضخامت ‌اندومتر رحم و تخمدان‌ها باید مورد بررسی قرار گیرد که این کار از طریق سونوگرافی انجام می‌شود. سنجش تراکم استخوان از دیگر کارهایی است که خانم‌های ۵۰ سال به بالا باید انجام دهند چرا که در این سن خانم‌ها مستعد ابتلا به پوکی استخوان هستند. همچنین این خانم‌ها باید از نظر هورمون‌های تیروئید هم بررسی شوند.

منبع : پیج اخبار علمی

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:10 - 0 تشکر 515025

بعد از حمام و استخر گوشتان را خشک نکنید



یک متخصص گوش، گلو و بینی گفت: پس از حمام و استخر گوش خود را به ویژه با گوش پاک کن خشک نکنید چرا که خشک کردن گوش زمینه ابتلا به عفونت های قارچی کانال گوش خارجی را فراهم می کند.

دکتر علیرضا مصباحی در گفت وگو با خبرنگار سرویس «سلامت» ایسنا، افزود: استفاده از گوش پاک کن را برای تمیز کردن گوش به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم و تنها زمانی مصرف گوش پاک کن توجیه پذیر است که قرار باشد دارویی مانند پماد در گوش استفاده شود.

این جراح و متخصص بیماری های گوش، گلو و بینی تاکید کرد: گوش پس استخر و حمام نیاز به خشک کردن ندارد و فردی که پرده گوشش سالم است احتیاج به فرو کردن پنبه در گوش و استفاده از گوش گیر در حمام ندارد.

وی توصیه کرد: اگر افراد مستعد ابتلا به عفونت قارچی استخر بروند، می توانند پس از خارج شدن از استخر از دور با سشوار گوش خود را خشک کنند و با نظر پزشک از قطره هایی که خاصیت اسیدی دارند استفاده کنند در نتیجه لازم نیست از گوش پاک کن استفاده کنند چرا که گوش پاک کن باعث از بین رفتن جرم گوش و قلیایی شدن محیط آن می شود علاوه بر آن موجب ایجاد زخم در گوش، از بین رفتن استخوانچه های گوش و حتی پارگی پرده گوش و کری برگشت ناپذیر می شود.

مصباحی افزود: عفونت های قارچی کانال گوش خارجی، عفونت های شایعی در فصل تابستان هستند و مهم ترین علت ابتلا به آن شنا کردن و شست و شوی مکرر کانال گوش است.

وی در ادامه گفت: جرم گوش به طور طبیعی در گوش وجود دارد و کانال گوش را اسیدی می کند و مانع رشد قارچ در کانال گوش می شود. اما زمانی که جرم در معرض آب قرار می گیرد ph (میزان اسیدیته کانال خارجی گوش) به سمت قلیایی شدن سوق پیدا می کند در نتیجه محیط بسیار خوبی برای رشد قارچ ها فراهم می شود چرا که قارچ ها در محیط های گرم، مرطوب و قلیایی بسیار خوب رشد می کنند.

این عضو آکادمی جراحان گوش، گلو و بینی آمریکا تصریح کرد: به طور طبیعی در کانال گوش همه افراد قارچ وجود دارد. گاهی اوقات بیماران به اشتباه کشت کانال گوش می دهند و در این آزمایش قارچ و میکروب در گوش دیده می شود این در حالی است که وجود این عوامل در گوش، طبیعی است و تنها در صورت ایجاد علامت در بیمار، اقدامات درمانی انجام می شود.

وی درباره علایم عفونت های قارچی گوش گفت: نخستین علامت این بیماری، خارش گوش است و در ادامه بیمار دچار درد بسیار شدید و ترشحات بیرنگ و آبکی از گوش می شود و حتی ممکن است به تب و کاهش افت شنوایی مبتلا شود.

مصباحی افزود: متاسفانه مردم هنگام خارش گوش با جسمی نوک تیز، کانال گوش را می خارانند و آن را تمیز می کنند به ویژه خانم ها برای این کار از سنجاق مو استفاده می کنند. در این شرایط پوست کانال گوش زخم می شود و قارچ زیر پوست نفوذ می کند و عفونی می شود البته نخستین راه پیشگیری از ابتلا به عفونت قارچی تلاش در جهت قلیایی نشدن محیط کانال گوش است.

وی با اشاره به عفونت قارچی مکرر گوش برخی کودکان، اظهار کرد: خیلی اوقات خانواده ها در مراجعه به پزشک می گویند که گوش کودکان آنان به طور مرتب عفونت می کند. آنان معمولا به بهداشت فرزندانشان بیش از حد توجه می کنند و حتی داخل حمام کانال گوش آنان را با صابون می شویند این در حالی است که صابون باعث قلیایی شدن کانال گوش و ایجاد زمینه ابتلا به عفونت گوش می شود. در این شرایط به خانواده ها توصیه می کنیم که داخل کانال گوش کودک را نشویند.

مصباحی با بیان اینکه جرم گوش به طور طبیعی برای سلامت این عضو ضرر ندارد، گفت: جرم باید در حد طبیعی در گوش وجود داشته باشد چون ph گوش را اسیدی می کند و مانع رشد بسیاری از میکروارگانیسم ها در گوش می شود ولی در صورت افزایش بیش از حد ممکن است روی شنوایی تاثیر منفی بگذارد و گاهی اوقات تا ۴۰ درصد باعث کاهش شنوایی شود و محیط خوبی را برای رشد قارچ ها فراهم کند.

وی درباره تمیز کردن جرم گوش اظهار کرد: دستورالعمل خاصی برای این کار وجود ندارد، ممکن است یک فرد در طول عمر خود یک بار هم نیاز به تمیز کردن جرم گوش پیدا نکند اما فرد دیگری لازم باشد که هر چند ماه یک بار این کار را انجام دهد. بهترین روش، مراجعه دوره ای به پزشک متخصص است تا در صورت نیاز، اقدام به انجام این کار کند.

این عضو آکادمی جراحان پلاستیک صورت و بینی اروپا افزود: برخی از افراد به غلط تصور می کنند که اگر کانال گوش یک بار جرم گیری شود، گوش به جرم گیری عادت می کند، این در حالی است که ترشحات زیاد گوش علت جرم گیری های دوره ای است.

مصباحی در پایان تاکید کرد: لازم است پزشکان متبحر جرم گوش را تمیز کنند چون اگر پزشک تخصص لازم را نداشته باشد ممکن است باعث آسیب دیدن گوش و دچار شدن بیمار به ناشنوایی های برگشت ناپذیر شود.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:11 - 0 تشکر 515026

عینک آفتابی را به خاطر بسپار

روزگار نو: مراقبت از سلامت بدن در تمام روزها و در تمام فصل‌ها لازم است. اما در بعضی فصل‌ها باید علاوه بر نکات معمول، مسائل خاصی را هم برای سالم نگاه داشتن بعضی از قسمت‌های بدن خود رعایت کنیم. فصل تابستان و روزهای گرم سال از جمله آن وقت‌هاست. روزهایی که باید مواظب باشیم آب بدنمان کم نشود، گرمازده نشویم، در نگهداری مواد غذایی در روزهای گرم دقت کنیم تا مسموم نشویم و ….




این‌که اشعه خورشید در این روزهای سال بیش از همیشه خطرناک است و باید از پوست خود در مقابل اشعه ماوراء‌بنفش محافظت کنیم را هم تقریبا همه می‌دانند. این میان نکته مغفول لزوم محافظت چشم‌ها از این اشعه است که شاید افراد کمتری نسبت به اهمیتش آگاه باشند.

عینک آفتابی را به خاطر بسپار

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش اثرات بلند مدت و کوتاه مدتی بر روی چشم‌ها دارد. هرچند کارشناسان می‌گویند مردم با چشمان آبی نسبت به چشم قهوه‌ای‌ها بیشتر در معرض خطر آسیب‌های اشعه UV هستند، اما شما هر رنگ چشمی که داشته باشید، اگر در دراز مدت در معرض نور قرار بگیرید با مشکلاتی مانند این مواجه می‌شوید:

ناخنک چشم: این عارضه همراه با خارش و تورم و … ظاهر می‌شود که باید با جراحی آن را از بین برد .

آب مروارید: کدورت عدسی چشم است که یکی از علت‌های وقوع آن قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید است.

دی جنریشن ماکولای: ماکولا در پشت چشم و در وسط شبکیه است . آسیب به سلول‌های عصبی در ماکولا می‌تواند شما را در تشخیص رنگ‌ها دچار مشکل کند و تاری در جزئیات را به ‌همراه بیاورد .

آفتاب سوختگی چشم یا برف کوری: این مشکل البته زیاد به تابستان مربوط نیست و بیشتر کسانی را مبتلا می‌کند که اسکی بازی می‌کنند و در صورت عدم رسیدگی حتی می‌تواند منجر به نابینایی شود .

به دلیل این مشکلات جدی است که متخصصان می‌گویند همه افراد نیازمند استفاده از عینک آفتابی هستند. اما بسیاری از افراد این توصیه را جدی نمی‌گیرند و حتی افرادی‌که عینک آفتابی دارند، در مدت روز زمان اندکی و مثلا فقط در هنگام ظهر از آن استفاده می‌کنند.

البته هیچ آمار دقیقی از افرادی که در کشور ما خود را ملزم به استفاده از عینک آفتابی می‌کنند وجود ندارد، اما به گزارش دیلی هلث، مطالعه‌ای که به‌تازگی در آمریکا بر روی ۱۰‌هزار نفر انجام شده، نشان می‌دهد تقریبا ۷۳ درصد بزرگسالان از عینک آفتابی استفاده می‌کنند.

اما نکته جالب این گزارش آن‌جاست که دو سوم این افراد اعلام کردند که به دلیل جلوگیری از ورود نور خیره‌کننده به چشم‌هایشان از عینک آفتابی استفاده می‌کنند و فقط یک ششم این افراد اعلام کرده‌اند که به دلیل محافظت از چشم‌هایشان و حفظ سلامت چشم‌ها در برابر نور خورشید از عینک آفتابی استفاده می‌کنند. یعنی بیشتر این افراد هم از خطرات نور خورشید برای چشم آگاه نبودند و فقط برای راحتی از عینک استفاده می‌کردند.

محققان همچنین دریافتند آن‌هایی که از عینک آفتابی استفاده نمی‌کنند هم دلایل متفاوتی برای این کارشان دارند: بیش از نیمی از مردم به سادگی می‌گویند که فراموش کرده‌اند.

۱۴ درصد مردم عینک ندارند یا عینکشان شکسته است و بیش از ۲۰ درصد هم اصلا اعتقادندارند که با در معرض نور قرار گرفتن، سلامتی چشمها به خطر می‌افتد.

در این میان شاید بتوان کودکان را آسیب‌پذیر‌ترین گروه نامید. حتی در میان آن ۷۳ درصد از بزرگسالان که خود از عینک آفتابی استفاده می‌کنند، تنها ۵۸ درصدشان کودکان را تشویق به استفاده از این وسیله می‌کنند. این درحالی است که کودکان نیز به حفاظت از چشم‌ها در برابر نور خورشید احتیاج دارند. این مساله شاید در کشور ما که دسترسی به عینک آفتابی استاندارد مخصوص کودکان سخت‌تر هم هست، بیشتر نمود داشته باشد.

متخصصان بر این باورند که برای متقاعد کردن مردم به استفاده از عینک آفتابی، باید آن‌ها را با خطرات در معرض UV قرار گرفتن در زمان طولانی آشنا کرد .

«عینک آفتابی باعث کاهش چین و چروک در اطراف چشم می‌شود.» با چنین جمله‌ای شاید تعداد زیادی از جوانان به استفاده از این وسیله ترغیب شوند.

اما در انتخاب عینک آفتابی حتما باید به استاندارد بودن آن توجه داشت. عینک استاندارد عینکی است که از چشم شما در مقابل دو اشعه UVA و UVB محافظت کند. بهترین رنگ عینک آفتابی که از طیف اشعه‌های مضر محافظت کند هم رنگ‌های سبز، قهوه‌ای و خاکستری است.

همچنین سعی کنید عینکی انتخاب کنید که دو طرف چشم تا منطقه گیجگاهی را بپوشاند تا محافظ خوبی در برابر برخورد اشعه ماوراءبنفش به چشم و پوست اطراف آن باشد.

چند توصیه مفید

علاوه بر استفاده از عینک آفتابی، این چند توصیه هم می‌تواند در روزهای پیش رو به سلامت چشم‌ها کمک کند:

- روزی ۳ بار چشمان خود را با آب خنک بشوئید. این کار باعث می‌شود ذرات غبار و آلودگی‌ که وارد چشمتان شده‌اند پاک شوند.

- هرگز با دستان آلوده چشم‌های خود را نمالید چون این کار باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک می‌شود.

- تا جایی که امکان دارد در محیط‌هایی که آلودگی هوا زیاد است از لنزهای چشمی استفاده نکنید.

- مایعات زیاد بنوشید چون کم شدن آب بدن به طور غیرمستقیم روی تولید اشک چشم تاثیر می‌گذارد.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:13 - 0 تشکر 515028

چه روش زایمانی مناسب تر است سزارین یا طبیعی؟

برای اینکه بدانید چه روش زایمانی مناسب تر است باید با آنها آشنا شوید. اگر چه در نهایت این دکتر شماست که می گوید کدام روش مناسب تر است.     




سزارین یا طبیعی؟ شما انتخاب کنید 


این حکم کلی نیست!

حرف و حدیث های زیادی در مورد ۲ روش زایمان در جامعه وجود دارد. خانم ها معمولا در جمع های خانوادگی و دوستانه از تجربیات خود می گویند و یکی از این روش ها را تایید و دیگری را رد می کنند. در حالی که انجام عمل زایمان از فردی به فرد دیگر متفاوت است! نمی توان در مورد خوب و بد بودن و منافع و مضرات هیچ کدام از این روش ها حکم کلی صادر کرد. انتخاب هر کدام از این روش ها توسط پزشک، پس از سنجیدن عوامل زیادی صورت می گیرد. اگر شرایط را کاملا عادی و طبیعی فرض کنیم، پیشنهاد پزشک زایمان طبیعی است. این طبیعی بودن فاکتورهای زیادی دارد مثلا سایز جنین با اندازه لگن مادر تناسب داشته باشد و پیش بینی عبور او از لگن مادر برای پزشک امکان پذیر باشد. سلامت جنین هم در این میان مهم است چراکه زایمان طبیعی عملی زمان بر است و گاه تا ۱۰ ساعت طول می کشد و جنین هم باید توان همراهی این دوران را داشته باشد. مسائلی مثل شکل قرار گرفتن جنین در شکم مادر و ضربان قلب او از عواملی است که شکل زایمان را تعیین می کند.

اما در مواردی خاص پزشکان از ابتدای بارداری سزارین را به عنوان بهترین و کم خطر ترین راه برای مادر در نظر می گیرند. مادرانی که بیماری دیابت دارند معمولا فرزندان درشتی خواهند داشت و انجام زایمان طبیعی برای آن ها کاری دشوار است. از سوی دیگر در مادران نوجوان و بسیار جوان هم توصیه به انجام عمل سزارین است. برای دختر ۱۵ یا ۱۶ ساله ای که باردار است، زایمان طبیعی کار ساده ای نیست و خطراتی مادر و فرزند را تهدید می کند. به جز موارد خاص، انتخاب و پیشنهاد اول متخصصان زنان و زایمان، طی مراحل طبیعی برای تولد نوزاد است. برای مادرانی که دوقلو یا چند قلو باردار هستند هم گاه توصیه به سزارین می شود. به خصوص در مورد چند قلو ها زایمان طبیعی می تواند حیات جنین های دیگر را تهدید کند چون ممکن است همه آن ها در موقعیت مناسبی قرار نگرفته باشند.

تصور شما غلط است

متاسفانه در حال حاضر و به دلیل نبود آگاهی در سطح جامعه، باور و تصور غلطی نسبت به زایمان طبیعی وجود دارد. در بسیاری از کشورهای اروپایی، در دوران بارداری اطلاعات بسیاری در مورد فواید زایمان طبیعی به خانم ها داده می شود و تصور غالب با آنچه در جامعه ما رواج دارد، متفاوت است. به خصوص با رواج روش هایی با نام «زایمان بدون درد» که در برخی از بیمارستان های ما هم انجام می شود، در جریان زایمان طبیعی مادر درد کمتری هم می کشد. زایمان طبیعی درد بسیاری دارد و استفاده از روش های جدید می تواند کمک زیادی به تولد نوزادان به شکلی طبیعی کند. به همین دلیل بسیاری از خانم ها در همان مراحل اول بارداری به پزشک شان اعلام می کنند که قصد زایمان با روش سزارین را دارند و به هیچ وجه حاضر به زایمان طبیعی نیستند. این خواسته بیمار هرچند که بر اساس اصول علمی و حتی قانونی خواسته درستی نیست اما با توجه به اصرار مادر معمولا پزشکان همین کار را انجام می دهند.

دردهای سزارین برعکس طبیعی

اسم این دو شکل زایمان خود نشان دهنده تفاوت عمده بین آن هاست؛ زایمان طبیعی و عمل سزارین! در اولین گام باید توجه کرد که سزارین یک عمل جراحی است. هرچند که در روش های جدید سعی می شود از بی حسی های موضعی برای انجام این کار استفاده شود اما هنوز هم از بیهوشی برای سزارین استفاده می شود. عوارض داروهای بیهوشی کم نیست ضمن این که مادر با توجه به حال و شرایطی که دارد نمی تواند در ساعت های اولیه پس از تولد به نوزادش شیر بدهد.

مراقبت های بعد از سزارین خیلی بیشتر از زایمان طبیعی است؛ در حقیقت روند درد کشیدن مادران در این دو روش کاملا برعکس است. در زایمان طبیعی مادر تا پیش از تولد درد بسیاری را تحمل می کند اما پس از آن آسوده است در حالی که در سزارین، مادر قبل از زایمان درد زیادی تحمل نمی کند اما پس از جراحی تازه درد او آغاز می شود و به مراقبت های بیشتری احتیاج دارد. به همین دلیل مادرانی که زایمان طبیعی داشته اند خیلی زود تر از جا بلند می شوند و شروع به انجام فعالیت های روزمره می کنند. سزارین عوارض کلی جراحی ها را هم به همراه دارد. با هر بار باز شدن شکم خطر چسبندگی برای جراحی های بعدی وجود دارد. ممکن است لوله های رحم دچار چسبندگی شده و نازایی را به همراه داشته باشد؛ این ها مسائل بی اهمیتی نیست. با تمام این تفاسیر، مواقعی هست که برای نجات جان مادر و نوزاد، پزشک مجبور به انجام عمل سزارین است. به جز موارد خاصی که ذکر شد، گاهی در آخرین ساعات پیش از تولد نوزاد، مشکلاتی پیش می آید مثلا نوزاد نمی چرخد و توان خروج طبیعی از لگن را ندارد یا کیسه آب مادر پاره می شود. در این حالات امکان صبر کردن وجود ندارد و مادر باید هرچه سریع تر به اتاق عمل منتقل شود. خانواده ها باید توجه داشته باشند که این موضوع در کنترل هیچ کس نیست. درست است که پزشک تشخیص خود را به زایمان طبیعی داده است اما اوضاع روند طبیعی خود را طی نکرده است. این موضوع حتی در کنترل مادر هم نیست. همه عواملی که گفته شد دست به دست هم می دهند و گاه در ساعات آخر پزشک را وادار به گرفتن تصمیم اورژانس می کنند.

تحرک می تواند زایمان را آسان تر کند

اگر تصورات غلط در جامعه اصلاح شود، هیچ مادری چنین درخواستی نمی کند. شاید کمتر خانمی به این نکته توجه کند که در سزارین، دوبرابر بیش از زایمان طبیعی از او خون دفع می شود. یکی از تصورات غلطی که در مورد زایمان طبیعی بیان می شود، آسیب رسیدن به دستگاه تناسلی خانم هاست. در حالی که اگر برشی که هنگام زایمان طبیعی ایجاد می شود، به موقع باشد و بعد از آن با دقت بخیه زده شود، مشکلی متوجه خانم ها نیست. طبیعی است که بعد از زایمان واژن خانم ها کمی باز تر شود اما در بیشتر موارد، پس از ۴ ۵ ماه این مشکل تا حد زیادی برطرف می شود.

به هیچ وجه عنوان نمی توان منکر درد زیاد زایمان طبیعی و عوارض آن شد اما روش های ساده ای برای کاهش این عوامل وجود دارد. نمونه زایمان های طبیعی در میان زنان عشایر به دلیل تحرک و جنب و جوشی که دارند بسیار راحت و آسان است. در حالی که نمونه های چنین زایمان هایی در محیط های شهری کم است. کمبود تحرک در زنانی که در شهر زندگی می کنند، یکی از دلایلی است که زایمان آن ها را مشکل می کند. پیاده روی ها مرتب نه تنها باعث طراوت مادر و سلامت او و جنین می شود، بلکه روند زایمان را هم برای هر دو آن ها آسان تر می کند.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:15 - 0 تشکر 515029

آیا دیدن تصاویر ۳ بعدی چشم را ضعیف میکند؟

تکنولوژی تصاویر سه بعدی که از اواخر دهه اول هزاره سوم در عرصه سینما و بعد تلویزیون ارائه شد بیش از آنچه انتظار می رفت با استقبال روبه رو شده است. چند سالی است که این تکنولوژی سر از گیرنده های تلویزیونی درآورد، حالا در تمام دنیا شاهد فروش تلویزیون های سه بعدی است. سؤالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید این است که آیا تماشای این تصاویر برای چشم خطرناک است؟ سؤالی که آن را با دکتر سید محمد میرآفتاب در میان گذاشتیم.



تصاویر سه بعدی

سه به نشانه سه بعدی

برخلاف تصور، ایده سه بعدی بودن تصاویر خیلی قدیمی است و به اواخر دهه ۱۸۹۰ برمی گردد. «ویلیام فرایسی گرینی» انگلیسی یکی از پیشگامان صنعت سینما برای نخستین بار ایده تصاویر سه بعدی را مطرح کرد که همان مکانیسم بعد از گذشت حدود ۱۲۰ سال هنوز مورد استفاده قرار می گیرد. با آغاز صنعت سینما تجربیات محدودی برای تولید تصاویر سه بعدی صورت گرفت که بیشتر بر مبنای تصاویری از طبیعت یا جنگ بود. با ساخت تلویزیون در اواخر دهه۱۹۲۰، «جان لویی برد» که مخترع تلویزیون ، ایده ساخت تصاویر سه بعدی و پخش آن ها در تلویزیون را مطرح کرد. در دهه ۵۰ تولید فیلم های سه بعدی مورد توجه فیلمسازان قرار گرفت و حتی «آلفرد هیچکاک» هم فیلم «حرف ام را به نشانه مرگ بگیر» را به صورت سه بعدی ساخت اما همه سینماها امکان نمایش این فیلم ها را نداشتند و تکنولوژی تولید و نمایش پیچیده و گران قیمت این قبیل فیلم ها تب داغ تولید فیلم های سه بعدی را خیلی زود سرد کرد. بعد از آن فیلم هایی به صورت تکی و انفرادی به صورت سه بعدی تولید شدند اما حیات مجدد این تکنولوژی بدون شک مدیون فیلم فوق العاده آواتار ساخته جیمز کامرون بود که در حال حاضر پرفروش ترین فیلم تاریخ سینماست. موفقیت آواتار بسیاری از فیلمسازان را به صرافت استفاده از تکنولوژی سه بعدی انداخت گرچه باید اذعان کرد، موفقیت آواتار بیش از هر چیز مرهون کارگردانی جیمزکامرون بود نه تصاویر سه بعدی یا هر چیز دیگر. از یکی، دو سال قبل هم شاهد ورود تلویزیون های سه بعدی به بازاربودیم که به رغم قیمت بالا با استقبال فراوانی روبه رو شده اند.

چرا سینمای حیات وحش؟

اگر تجربه رفتن به سینماهای سه بعدی را داشته باشید متوجه شده اید که فیلم های سه بعدی اگر فیلم سینمایی نباشند، فیلم هایی در رده مستندهای حیات وحش هستند که اکشن های طبیعت در آنها لحاظ شده است تا مخاطب احساس حضور در بطن ماجرا را داشته باشد.

خلق تصاویر سه بعدی

مکانیسم این فیلم ها دقیقا مثل دیدن ماست. وقتی ما به اطراف نگاه می کنیم با ۲ چشم ۲ تصویر متفاوت می بینیم. علت این تفاوت فاصله بین ۲ چشم است. اگر به یک شی نگاه کنید بعد یک چشم را بگیرید و به همان شی نگاه کنید می بینید که زاویه تصویر تغییر می کند. دقیقا همین تفاوت ۲ تصویر است که در مغز یکی شده و احساس سه بعدی بودن را ایجاد می کنند. با این شیوه ما تا حدودی فاصله را تشخیص می دهیم و حجم اشیا را درک می کنیم. در تصاویر سه بعدی هم تصویر با ۲ دوربین که از هم فاصله دارند فیلمبرداری می شود و البته از تکنیک های کامپیوتری خاصی برای چاپ این تصاویر استفاده می شود. عینک مخصوص که ما به چشم می زنیم باعث می شود با هر چشم یکی از این تصاویر را ببینیم. چون در آن واحد روی پرده یا صفحه تلویزیون ۲ تصویر در حال پخش است اگر ما بدون عینک آن را ببینیم تصاویر تار و حاشیه دار هستند چون در اصل ۲ تصویر کنار هم هستند ولی با عینک این تصویر از هم تفکیک می شوند یعنی هر چشم فقط یکی از این تصاویر را می بیند.

راز عینک های سه بعدی

کار این عینک ها تفکیک ۲ تصویری است که روی پرده نمایش داده می شود. چند مکانیسم مختلف هم برای این کار وجود دارد که رایج ترین آن ها عینک های پولاروید و عینک های قرمز/سبز یا قرمز/آبی هستند. عینک های پولاروید، نور پلاریزه را عبور می دهند و نور پلاریزه نوری است که مثلا در محور عمودی نوسان می کند و شیشه عینک هم همان جهت نور را عبور می دهد. در نتیجه چشم فقط تصاویر مربوط به همان محور را می بیند و وقتی چشم این تصویر را با هم یکی می کند همان احساس حضور در یک فضای سه بعدی به انسان دست می دهد. حالت دیگر عینک های رنگی قرمز/سبز یا قرمز/آبی هستند. این عینک ها بیشتر برای تلویزیون های سه بعدی استفاده می شود. در این سیستم ۲ تصویر همزمان روی پرده سینما یا صفحه تلویزیون نمایش داده می شود که یکی قرمز و دیگر آبی یا سبز است. فیلترهای روی شیشه ها فقط اجازه عبور یکی از تصاویر را می دهد و در نتیجه هر چشم، تصویر متفاوتی را می بیند و همان فرآیند قبلی در مغز تکرار می شود.

همه تصویری که می بینید سه بعدی نیست

اگر تجربه دیدن فیلم های سه بعدی را داشته باشید حتما می دانید که محدوده کاملا مشخصی از تصویر به صورت سه بعدی دیده می شود و عقب یا جلوتر از آن کاملا سه بعدی نیست و تماشاگر احساس حضور در یک محیط واقعی را ندارد. علت این است که محدوده وسیعی از تصویر باید سه بعدی باشد. دوربین در جاهایی که تصاویر اختلاف زاویه زیادی با هم دارند به خوبی می تواند حالت سه بعدی را گیرد ولی در مورد بخش هایی که از دوربین دورتر هستند، تفاوت جزئیات آن ها آنقدر زیاد نیست که سه بعدی دیده شود. طبعا چون تصاویر آنقدر با هم اختلاف ندارند عینک هم کمکی به ما نمی کند.

سر درد و خستگی در سینما

افرادی که تجربه دیدن فیلم سه بعدی در سینما را دارند بعد از یک ربع یا ۲۰ دقیقه دچار خستگی چشم و حتی سردرد می شوند. این مشکلی است که تقریبا همه بر آن تاکید دارند به خصوص اگر فیلمی از ابتدا سه بعدی فیلمبرداری نشده باشد و بعد آن را سه بعدی کرده باشند این مشکل تشدید می شود، علت این است که مدام به چشم فشار می آید تا بتواند تصاویر را سه بعدی ببیند. این کار باعث خستگی شدید عضلات چشم می شود. شاید به همین دلیل است که در فیلم های بلند سینمایی سه بعدی چند آنتراکت وسط فیلم درنظر می گیرند تا چشم تماشاگر در این فاصله کمی استراحت کند. از طرف دیگر خود عینک هم مشکلات خاص خود را دارد. عینک های سه بعدی تا همین یکی، ۲ سال قبل خیلی سنگین بودند و تحمل آن ها برای فرد مشکل بود به خصوص برای افراد عینکی که باید روی عینک طبی عینک سینما می زدند اما به تازگی عینک ها سبک تر و ارزان تر شده اند و چشم را هم کمتر خسته می کنند.

هم تلویزیون هم فیلم

به دنبال موفقیت سینمای سه بعدی از حدود سال ۲۰۰۸و ۲۰۰۹برخی از شبکه های تلویزیونی اقدام به پخش فیلم های سه بعدی کردند که با همان تکنولوژی سینمایی تهیه شده بود یعنی فیلمبرداری یک تصویر با ۲ دوربین یا گاهی با چند دوربین. در حال حاضر تلویزیون هایی در بازار هستند که حتی بدون عینک هم می توان تصاویر را به صورت سه بعدی دید. اکنون کانال های متعددی در سراسر دنیا هستند که برنامه های سه بعدی پخش می کنند و مخاطبان زیادی هم دارند، اما به هرحال ماجرا این است که داشتن یک تلویزیون سه بعدی به تنهایی کافی نیست. باید فیلم به صورت سه بعدی تصویربرداری شده و پخش شود تا بتوان از این دستگاه استفاده کرد. بدون فیلم های سه بعدی یا کانال های تلویزیونی پخش کننده این دستگاه فایده خاصی نخواهد داشت.

این افراد نباید فیلم های سه بعدی ببینند

مشکلاتی مانند خستگی چشم، تاری دید، دوبینی، سردرد و حتی حالت تهوع در برخی افراد که مدت طولانی تصاویر سه بعدی نگاه کرده اند گزارش شده است. توصیه شده، کسانی که می خواهند تلویزیون سه بعدی بخرند قبل از خرید ۱۰ الی ۲۰ دقیقه تصاویر آن را تماشا کنند تا با عوارض احتمالی آن آشنا شوند. معمولا کسانی که موقع دیدن تصاویر سه بعدی ثابت دچار خستگی چشم می شوند موقع تماشای فیلم های سه بعدی هم دچار مشکل می شوند. مثلا در دستورالعمل تلویزیون های سه بعدی یکی از شرکت های معتبر تولید لوازم صوتی و تصویری آمده که تماشای تلویزیون سه بعدی برای کودکان زیر ۶ سال ممنوع است. کودکان و نوجوانان، افراد مسن، کسانی که مشکل بی خوابی شدید دارند و خانم های باردار نباید زیاد تصاویر سه بعدی تماشا کنند. از طرف دیگر کسانی که مشکلات چشمی دارند مثلا تنبلی یا انحراف با دیدن تصاویر سه بعدی ممکن است مشکلات شان تشدید شود. حتی این احتمال وجود دارد که در اثر تماشای بلندمدت تصاویر سه بعدی چشم دچار انحراف مخفی بشود.

  مجله زندگی ایده آل

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:16 - 0 تشکر 515031

۱۳ راه برای ترک سیگار
بسیاری از افراد سیگاری، چندین بار سعی می‌کنند تا سیگار را ترک کنند و بالاخره موفق می‌شوند. باید خود فرد به خودش قول دهد که سیگار را ترک کند و پایبند قولی که داده، بماند.



1- دلیل ترک سیگار خود را بدانید.

شما می‌خواهید سیگار را ترک کنید، اما می‌دانید برای چه؟

برای ترک سیگار، باید دارای انگیزه قوی باشید. ممکن است شما بخواهید خانواده خود را از دود سیگار محافظت کنید.

ممکن است به خاطر سرطان سینه از سیگار کشیدن پرهیز کنید، و یا حتی ممکن است برای این‌که جوان‌تر به نظر برسید، سیگار را ترک کنید.

بهترین دلیل را انتخاب کنید و به خاطر دلیل خود با سیگار کشیدن مبارزه کنید و بدانید که شما موفق‌ترین فرد در ترک سیگار هستید.



2- شکست نخورید.

۹۵ درصد افراد سیگاری خواهان ترک سیگار، بدون درمان و یا مدیتیشن شکست می‌خورند. دلیل این امر این است که نیکوتین موجود در سیگار یک ماده اعتیادآور است. به طور کلی، مغز عادت کرده که هر روز مقداری نیکوتین را وارد بدن کند. در اثر فقدان نیکوتین، علائم کمبود آن ظاهر می‌شود.



۳- ماده جایگزین برای نیکوتین پیدا کنید.

هنگامی که تصمیم به ترک سیگار می‌گیرید، بدن به کمبود نیکوتین پاسخ می‌دهد. علائم کمبود نیکوتین شامل افسردگی، زودرنجی، ناامیدی و بی قراری می‌باشد. ماده جایگزین نیکوتین، این علائم را کاهش می‌دهد.

تحقیقات نشان می‌دهد که آدامس و قرص‌های دارای نیکوتین می‌توانند شانس ترک سیگار را تا دو برابر افزایش دهند.



4- قرص‌های نیکوتین‌دار را بدون تجویز پزشک استفاده نکنید.

قرص‌هایی وجود دارند که با تاثیر موادشیمیایی بر مغز، به کاهش سیگارکشیدن کمک می‌کنند. آن‌ها همچنین باعث کاهش رضایتمندی از سیگار کشیدن می‌شوند.

دیگر داروها، ممکن است به کاهش علائم ناشی از ترک سیگار کمک کنند. ولی تمامی این داروها را باید تحت‌نظر پزشک مصرف کنید، نه به طور خودسرانه.



5- به تنهایی ترک نکنید.

به دوستان، اقوام و همکاران خود بگویید که می‌خواهید سیگار را ترک کنید. دلگرمی و تشویق اطرافیان برای ترک سیگار مهم است.

ممکن است نیاز داشته باشید که به یک گروه ترک‌کنندگان سیگار بپیوندید و یا با روانشناس صحبت کنید.

رفتار درمانی یکی از بهترین درمان‌ها برای ترک سیگار می‌باشد.

شما می‌توانید برای ترک موفقیت‌آمیز سیگار، رفتاردرمانی و مواد جایگزین نیکوتین و روش های آرامش دهنده را با هم به کار برید.



6- استرس خود را کنترل کنید.

یکی از دلایلی که افراد به سمت سیگار می‌روند، این است که نیکوتین آن‌ها را آرام می‌کند.

هنگامی‌که سیگار را ترک کردید، باید یک راه برای مقابله با استرس بیابید. استفاده از ماساژ و روش‌های آرامش دهنده مثل یوگا می‌تواند در این مورد کمک کنند.

۷- از مصرف الکل و مواد تحریک کننده برای کشیدن سیگار دوری کنید.

برخی فعالیت‌ها ممکن است شما را برای کشیدن سیگار تشویق کند. الکل یکی از مهم‌ترین آنها می‌باشد.

اگر با نوشیدن قهوه، تمایل به سیکار کشیدن پیدا می‌کنید، برای هفته‌های اول فقط مقداری چای بنوشید.

اگر بعد از غذاخوردن تمایل به سیگار کشیدن پیدا می‌کنید، حتما یک کار دیگری بعد از غذا انجام دهید؛ مثلا دندان‌هایتان را مسواک بزنید و یا آدامس بجوید.



8- خانه را تمیز کنید.

بعد از کشیدن آخرین سیگار، بعد از آن تمام کبریت‌ها، فندک‌ها و جاسیگاری‌ها را دور بیاندازید.

تمام لباس‌ها، فرش‌ها و اثاثیه منزل را که بوی سیگار گرفته‌اند، بشویید. از تهویه هوا در منزل استفاده کنید تا از شر بوی بد سیگار خلاص شوید.

در کل هر چیزی را که باعث می‌شود یاد سیگار کشیدن بیفتید، از خودتان دور کنید.



9- سعی و تلاش کنید.

بسیاری از افراد سیگاری، چندین بار سعی می‌کنند تا سیگار را ترک کنند و بالاخره موفق می‌شوند.

احساسات و شرایط ترک سیگار را باید خود فرد بررسی کند. باید خود فرد به خودش قول دهد که سیگار را ترک کند و پایبند قولی که داده، بماند.

هرکس را می‌توان بر اساس قولش سنجید. پس، شمایی که درصدد ترک سیگار هستید به خودتان قول دهید تا مردم به قول شما اعتماد کنند و در زندگی اجتماعی و خانوادگی خود موفق باشید.



10- راه بروید.

فعالیت ورزشی به کاهش اعتیاد به نیکوتین و کاهش علائم ترک آن کمک می‌کند.

هنگامیکه می‌خواهید به سمت سیگار بروید، ورزش کنید. حتی ورزش‌های ملایم (از قبیل پیاده روی) نیز کمک کننده می‌باشند.

کالری زیادی که در اثر ورزش کردن از دست می‌دهید، جلوی افزایش وزن بعد از ترک سیگار را خواهد گرفت.



11- میوه و سبزی بخورید.

در طول ترک سیگار، رژیم لاغری نگیرید. سعی کنید بیشتر، میوه‌ها و سبزیجات و محصولات لبنی کم‌چرب را مصرف کنید. تحقیقات نشان داده است که مصرف کردن این غذاها باعت عدم تمایل به کشیدن سیگار می‌شوند.



12- برای سلامتی، سیگار را ترک کنید.

ترک کردن سیگار باعث می‌شود که در عرض ۲۰ دقیقه، فشار خونتان پایین بیاید و سرعت ضربان قلبتان آرام‌تر شود.

در عرض یک روز، مقدار مونوکسید کربن خون به مقدار طبیعی خود برمی گردد.

در عرض ۲ هفته تا ۳ ماه، خطر حمله قلبی کم می‌شود و عملکرد ریه‌ها بهتر می‌شود.

فواید درازمدت ترک سیگار عبارت است از: کاهش بیماری‌های عروق کرونر قلب، سکته مغزی، سرطان ریه و سرطان‌های دیگر.



13- ترک سیگار پاداش دارد.

ترک سیگار علاوه بر مزایای فوق العاده برای سلامتی بدن، پول شما را به هدر نمی‌دهد و می‌توانید پول خود را ذخیره کنید.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:17 - 0 تشکر 515032

آب هم باعث دیابت می‌شود!
فوق تخصص طب سنتی گفت: «افرادی که همراه غذا آب می‌نوشند در معرض بیماری دیابت هستند.»





آب هم باعث دیابت می‌شود!

به گزارش ایران ویج به نقل از سینانیوز، دکتر غلامعلی رحیمی خواه فوق تخصص طب سنتی و طب سوزنی، عنوان کرد: «عادت‌های بد غذایی باعث ایجاد ابتلا به بیماری‌های گوناگونی می‌شود. به طور نمونه مصرف آب همراه غذا بیماری‌های زیادی به همراه دارد.»

وی ادامه داد: «آب مواد قندی را سریع حل می‌کند چون سریع الهضم‌تر از چربی است. حجم بسیار زیادی از مواد قندی وارد خون می‌شود و بعد از اعلام سیری چربی ذخیره می‌شود و باعث افزایش وزن می‌شود.»

این فوق تخصص طب سنتی با اشاره به اینکه یک ساعت قبل و ۲ ساعت بعد از غذا آب مصرف نشود، اظهار کرد: «کسانی که که همراه غذا آب می‌خورند اولین مرحله هضم که جویدن است را مختل می‌کنند. از سوی دیگر بزاق هم رقیق‌تر شده و اسید معده هم رقیق می‌شود و در نتیجه هضم به صورت کامل صورت نمی‌گیرد.»

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:18 - 0 تشکر 515033

۱۰ نقل قول ارزشمند در مورد سلامتی

عشق در هر نوعی پاسخ به سلامتی است




 راز سلامت ذهن و بدن در سوگواری برای گذشته، نگرانی در مورد آینده
 و یا پیش بینی مشکلات آینده نیست
 باید عاقلانه و صادقانه زندگی کرد




 بزرگترین ثروت سلامتی است




 سلامتی یعنی سلامتی کامل جسمی، روانی و رفاه احتماعی
 و نه صرفا فقدان بیماری یا معلولیت است




 تغییرات بدن به واسطه عشق مانند یک افسانه است.
 و احساسات مملو از تجربه ها و روزنه ی تفکر را میسازد.
 عشق در وجود شخص حرکت میکند و همه چیز را احاطه میکند در سراسر تاریخ ………





 یکی از مراحل شناخته شده ارزشمند در سلامتی مراقبت همراه با عشق است




 روح غم انگیز میتواند شما را سریعتر از یک جنین بکشد




 راه رسیدن به سلامتی و سعادت واقعی بخشش است




 بیمار باید درک کند که مسئول زندگی خویش است

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:18 - 0 تشکر 515034

انواع سوختگی و درمان آن

سوختگی به یکی از آسیب های جدی پزشکی تبدیل شده و این اطلاع از چگونگی برخورد با این موضوع را به یک ضرورت تبدیل کرده است.

مطلب زیر اطلاعات کوچکی درباره چگونگی مواجهه با این مساله است.



سوختگی و درمان آن

● سوختگی با آتش

اقدامات امدادی که باید انجام داد عبارتند از: حذف عامل سوختگی: با آب سرد آتش را خفه کنید، لباس های مستعد آتش سوزی را درآورید و از دویدن شخص در حال سوختن جلوگیری کنید. ارزیابی بیمار: علایم حیاتی و شوک و…را کنترل و عمق، وسعت و وخامت سوختگی را بررسی کنید.

▪ درمان سوختگی:

۱ بیمار را روی سطحی از بدن که سوختگی وجود ندارد یا کمترین سطح سوختگی را دارد دراز کنید.

۲ وسایل آلوده کننده را از بدن مصدوم جدا کنید.

۳ لباس های چسبیده به محل زخم را هرگز جدا نکنید.

۴ توسط آب خنک و تمیز محل سوختگی را شست وشو دهید.

۵ محل زخم را با گاز استریل پانسمان کنید.

۶ اگر بیمار قادر به نوشیدن است و زمان کافی دارید براساس جدول زیر مایعات به مصدوم بنوشانید.

بزرگسالان ۵/۰لیوان، بچه های۱تا۱۲ سال ۲۵/۰لیوان، کمتر از یک سال ۱۲۵/۰لیوان

در صورت وخامت سوختگی، مصدوم را به اولین مرکز درمانی منتقل کنید.

تذکر: در سوختگی با قیر، بلافاصله منطقه را با آب سرد خنک کنید. قیر را هرگز برندارید سپس اقدامات اولیه ذکر شده فوق را به عمل آورید.

● سوختگی با موادشیمیایی

از جدی ترین نوع سوختگی ها بوده که در سطح کم و عمق زیادتری بدن را دچار سوختگی می کند.

▪ حذف عامل سوختگی: لباس های آلوده را درآورده و محل را با آب فراوان شست وشو دهید.

▪ ارزیابی بیمار: علایم حیاتی، شوک و … را کنترل و عمق، وسعت و وخامت سوختگی را بررسی کنید.

▪ درمان سوختگی: درمان این نوع سوختگی عبارت است از: شست وشوی موضع با آب فراوان حداقل به مدت ۲۰ تا ۳۰دقیقه و سپس اقدامات درمانی را باید همانند سوختگی با حرارت به عمل آید.

▪ انتقال مصدوم: مصدوم را در صورت امکان به اولین مرکز درمانی منتقل کنید.

تذکر: در صورت آلوده شدن چشم با موادشیمیایی بهترین کار، شست وشو با آب فراوان است. دقت کنید تا در موقع شست وشو آب مصرف شده از جانب بیرونی چشم خارج شود تا چشم مقابل را آلوده نکند. در صورت وجود جسم خارجی در چشم، با نوک دستمال تمیز آن را به آرامی خارج کنید، بعد از شست وشو، چشم را با گاز استریل پانسمان و مصدوم را منتقل کنید.

● سوختگی با جریان برق

این نوع سوختگی دارای عمق زیادی است و به بافت های داخل بدن صدمه می زند.

اقدامات امدادی در این نوع سوختگی عبارتند از:

▪ حذف عامل سوختگی: توسط یک وسیله عایق، مصدوم را از جریان برق جدا کنید.

▪ ارزیابی بیمار: علایم حیاتی، شوک و … را کنترل و عمق، وسعت و وخامت سوختگی را بررسی کنید.

▪ درمان سوختگی: محل ورود و خروج برق را پانسمان و اقدامات امدادی، شبیه سوختگی با حرارت را به عمل آورید.

▪ انتقال: مصدوم را در اسرع وقت به اولین مرکز درمانی منتقل کنید.

● سوختگی ناشی از اشعه

توسط دو نوع اشعه سوختگی ایجاد می شود: ۱ اشعه خورشید ۲ تشعشعات اتمی

در مورد تشعشعات اتمی ابتدا محافظت خود امدادگر از خطر تشعشعات و ثانیا رفع آلودگی مصدوم و درصورت امکان، ارایه کمک های اولیه سوختگی با حرارت، مد نظر قرار می گیرد و در مرحله آخر انتقال مصدوم به مرکز درمانی انجام می پذیرد. اطلاعات بیشتر را در قسمت دفاع اتمی و امدادرسانی در دفاع اتمی دنبال کنید.

● تذکرات:

۱ روش برآورد عمق، وسعت و وخامت سوختگی را به خوبی فراگیرید.

۲ در مورد سوختگی های وخیم، کمک های اولیه را سریعا انجام و مصدوم را در اسرع وقت به مرکز درمانی انتقال دهید.

۳ اگر لباس به محل زخم چسبیده است لباس های اطراف زخم را بریده و از بدن خارج کنید ولی به محل زخم دست نزنید.

۴ هرگز برای سرد کردن محل، از یخ استفاده نکنید.

۵ به آب مصرفی جهت افزایش سرمای آن نمک اضافه نکنید.

۶ کمک های اولیه در مورد سوختگی های شدید باید سریعا انجام گیرند.

۷ نارسایی تنفسی و شوک احتمالی را سریعا کنترل کنید (به خصوص در سوختگی ها به وسیله برق).

۸ در سوختگی با موادشیمیایی، استفاده از ماده خنثی کننده هیچ امتیازی به شست وشو با آب فراوان ندارد. لذا از استفاده از آنها خودداری شود و حتما از آب تمیز استفاده کنید.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.