• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 4713)
پنج شنبه 19/5/1391 - 23:2 -0 تشکر 500664
توصیه های پزشکی

پادماده ویروس HIV کشف شد

به تازگی شیر مادر را به عنوان مبارزی برای اچ.آی.وی شناخته‌اند. اچ.آی.وی ویروسی است که از طریق خون و فرآورده‌های آن منتقل می‌شود و از طریق تضعیف سیستم ایمنی بدن که سدی قوی مقابل عوامل بیرونی است، باعث مرگ انسان حتی بر اثر عفونت‌های جزئی مثل سرماخوردگی می‌شود. راه‌های درمان مناسبی هنوز برای این بیماری مهلک شناخته نشده و دانشمندان تنها به پیشگیری از انتقال این بیماری توصیه می‌کنند.

بتازگی محققان به وجود یک ترکیب ناشناخته در شیر مادر پی برده‌اند که قادر است به تنهایی عوامل اچ.آی.وی و سلول‌های آلوده به این ویروس را از بین ببرد. شواهد این ادعا در موش‌هایی که سیستم ایمنی مشابه انسان‌ها دارند مشاهده شده و هم‌اکنون دانشمندان امیدوارند بتوانند تاثیرات انسانی آن را نیز با اطمینان ثابت کنند.

حدود ۱۵ درصد از کودکانی که از مادرانی حامل ویروس اچ.آی.وی زاده می‌شوند، بلافاصله پس از تولد به این ویروس مرگبار مبتلا هستند. در این میان برخی کودکانی که این مرحله را به سلامت گذرانده‌اند، طی ماه‌های بعد و به دلیل نوشیدن شیر مادرشان به این ویروس مبتلا می‌شوند. در حالی که تحقیقات جدید نشان از آن دارد که خود شیر مادر می‌تواند به عنوان عامل مخرب ویروس اچ.آی.وی عمل کند.

آنجلا وال و همکارانش برای بررسی بیشتر موشی را که مغز استخوان، کبد و بافت تیموس مشابه انسان داشت برای تحقیق انتخاب کردند. این موش‌ها در صورت دریافت یک دوز از این ویروس به صورت خوراکی به این ویروس مبتلا می‌شوند، ولی چنانچه این موش‌ها ازشیر مادرشان که مبتلا به این ویروس بودند تغذیه شوند علائم بیماری را نشان نمی‌دهند. این مطالعات به طور واضح نشان داد شیر مادر حاوی مواد ضدویروسی است، ولی در این که شیر مادر و عامل ضدویروس آن قادر است به طور کامل از انتقال عامل بیماری ایدز به بدن نوزاد جلوگیری کند، هنوز شک وجود دارد.

این مواد نابودگر اچ.آی.وی هنوز ناشناخته‌اند و در صورت شناسایی می‌توانند کمک زیادی به پزشکان کنند، چرا که حتی می‌توان از آن ماده در پیشگیری از انتقال این بیماری از سایر طرق نیز استفاده کرد.

این سوال هنوز هم وجود دارد که چرا باز هم مواردی از ابتلای کودکانی که از مادران مبتلا به اچ.آی.وی زاده می‌شوند و از شیر مادر خود تغذیه می‌کنند، وجود دارد. دانشمندان معتقدند نباید احتمال تماس نوزاد با خون مادر را در حین تولد و پس از آن نادیده گرفت. به نظر می‌رسد برای بررسی دقیق‌تر این موضوع به محیط‌های ایزوله‌تری احتیاج داریم و تحقیقات باید همچنان ادامه پیدا کند.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 19/5/1391 - 23:23 - 0 تشکر 500706

نکاتی برای از بین بردن بوی بد بدن



هوا گرم شده است و بوی بدن یکی از متداول‌ترین مشکلاتی است که در فصل تابستان همه با آن روبه‌رو هستیم. می‌خواهیم برایتان توضیح دهیم که چطور با آن مقابله کنید.


بوی بدن! بدن شما بو نمی‌دهد؟ اگر اینطور است پس هم سالم هستید و هم خوش‌شانس. بوی بدن می‌تواند یکی از معیارهای سنجش محبوبیت شما هم باشد – اگر بدنتان بوی بدی بدهد، احتمال اینکه دیگران از شما دور شوند بیشتر خواهد شد – این می‌تواند در مهمانی، جلسات کاری و دورهمی‌ها موجب خجالتتان شود. اعضای خانواده‌تان هم ممکن است در مواجهه با شما همیشه خود را دور نگه دارند.


بوی بدن چیست؟
بوی بدن دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد. بعضی از آنها قابل‌کنترل هستند و بقیه خیر. این دلایل عبارتند از:


• مشکلات پزشکی (مثل بیماری‌های کلیه و کبد، عفونت‌های قارچی، پایین بودن قند خون، دیابت)
• مصرف الکل
• مصرف دخانیات
• مشکلات دهان و دندان
• پوسیدگی دندان
• کمبود ویتامین و موادمعدنی
• بهداشت ضعیف
• فعالیت فیزیکی و ورزشی زیاد
• سموم (در خانه، رژیم‌غذایی و محیط)
• استرس
• هورمون‌ها (مخصوصاً در دوران یائسگی)
• داروها (برخی از انواع داروها بویی ایجاد می‌کنند که از بدن خارج می‌شود)


چه باید کرد؟
نکات زیر روش‌های موثری برای غلبه بر بوی بد بدن هستند. آنها را امتحان کنید و تفاوت را احساس کنید.

• برای جلوگیری از بوی بد بدن، صبح‌ها ناشتا یک لیوان آب به همراه ۵۰۰ میلی‌گرم عصاره گندم بنوشید. کلروفیل موجود در علف به کاهش بوی بدن کمک می‌کند.

• می‌توانید به زیر بغلتان و پاهایتان جوش‌شیرین بزنید.

• موقع حمام کردن، کمی سرکه سفید در یک لیوان آب ریخته و برای شستن زیربغل‌ها از آن استفاده کنید. اینکار مطمئناً بوی بدنتان را کمتر خواهد کرد.

• یکی از ساده‌ترین روش‌های خانگی برای بوی بد بدن، ریختن کمی گلاب یا روغن درخت چای در وان حمام قبل از حمام کردن است. این مواد تازگی بیشتری به بدنتان می‌دهد و می‌تواند جایگزین خوبی برای دئودورانت و اسپری‌های بدن باشد.

• برای کاهش pH پوست و کاهش بوی زیربغل‌ها، می‌توانید به جای اسپری بدن از سرکه استفاده کنید.

• در فصل تابستان که تعرق بدن بیشتر است، حداقل روزی دو بار دوش بگیرید.

• در فصل تابستان می‌توانید به زیربغل‌هایتان به جای اسپری و مام بدن، پودربچه بزنید.

• سعی کنید از خوردن غذاهای تصفیه‌شده مثل روغن‌های هیدروژنه و سایر موادغذایی فراوری شده خودداری کنید. غذاهای سالمی بخورید که مقدار زیادی فیبر، غلات کامل، گندم، سویا و سبزیجات برگدار داشته باشند. همچنین به خاطر داشته باشید که گوشت و لبنیات کمتر مصرف کنید.

• از خوردن غذاهای پُر ادویه خودداری کنید. مصرف زیادی سیر، کاری و زیره می‌تواند بوی بدن شما را تا ۲۴ ساعت بعد از استفاده، بیشتر کند.

• نوشیدن مقدار کافی آب به تازه نگه داشته بدن شما کمک می‌کند.

• بوی بدن معمولاً روی لباس می‌ماند. پس سعی کنید هر روز لباس‌هایتان را بشویید و هیچوقت یک لباس را قبل از شستشو دوباره تن نکنید. یادتان باشد، پوشیدن لباس‌های بدون آستین، فقط بوی بدنتان را تشدید می‌کند. اگر زیاد عرق می‌کنید، سعی کنید لباستان آستین‌دار باشد. برای جذب عرقتان در فصل تابستان، از لباس‌های کتان و نخ استفاده کنید.

بوی بدن یکی از مهمترین نگرانی‌های همه در فصل تابستان است. این مشکل هم برای خانم‌ها و هم آقایان ایجاد می‌شود. ما به این دلیل نگران بوی بدنمان هستیم که بقیه از این طریق قضاوت می‌کنند که تا چه میزان به بهداشت فردی خود اهمیت می‌دهیم و به این ترتیب تصمیم می‌گیرند که شایسته رفت‌وآمد هستیم یا خیر. بنابراین برای اینکه بتوانید در اجتماع محبوب باشید، سعی کنید بوی بد بدنتان را به هر ترتیب از بین ببرید

what`s life?life is love.
پنج شنبه 19/5/1391 - 23:24 - 0 تشکر 500708

مصرف پسته‌ و کاهش استرس



پزشکان می‌گویند خوردن یک مشت مغز پسته در روز آسیب‌های ناشی از استرس شدید به بدن را کاهش می‌دهد.



به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان دانشگاه دولتی پنسیلوانیا در آمریکا ادعا کرده‌اند که مغز پسته در پایین آوردن فشار خون و ضربان قلب در شرایط و موقعیت‌های پرتنش و استرس‌زا نقش بسزایی دارد.


به نوشته روزنامه دیلی‌میل، در این مطالعه به شرکت‌کنندگان انواعی از رژیم‌های غذایی سالم داده شد که برخی از آنها حاوی مغز پسته و برخی دیگر فاقد آن بودند.


متخصصان این دانشگاه سپس واکنش‌های قلبی و عروقی تک‌تک شرکت‌کنندگان را در مواجهه با یک وضعیت روانی تنش‌زا ارزیابی کردند.


آنها متوجه شدند افرادی که در روز مقداری مغز پسته مصرف کرده‌اند در حین مواجهه با شرایط استرس‌زا، پایین‌ترین میزان فشار خون را دارند.


دکتر شیلا وست که سرپرستی این آزمایشات را برعهده داشته یادآور شد: موضوعات روزانه مثل یک ضرب‌العجل کاری و یا صحبت کردن در جمع می‌توانند موجب بالا رفتن فشار خون شوند که به نوبه خود یکی از فاکتورهای آسیب‌رسان به قلب و عروق است.


وی افزود: یافته اخیر درباره تاثیر مصرف پسته روی سلامت قلب بسیار حائز اهمیت است چون نشان می‌دهد که واکنش‌های فیزیولوژیکی به استرس تحت تاثیرغذایی که ما می‌خوریم، هستند.


این مطالعه به تفصیل در مجله “فشار خون” به چاپ رسیده است.


(منبع : تابناک)


what`s life?life is love.
جمعه 20/5/1391 - 10:33 - 0 تشکر 501744

سلام به قندعسل گرامی
نکته های خیلی جالب و خوندنی داشت به خصوص مطلب کمردردش و راه های پیشگیری و مراقبتش خیلی خوب و مفید بود . دستت درد نکنه دوست عزیزم

 

thank you for attention

پنج شنبه 26/5/1391 - 3:2 - 0 تشکر 515013

با فرد گرمازده چگونه برخورد کنیم؟


توصیه می شود در صورتی که فرد هوشیار است به او مایعات خنک داده شود و در طول مدت شستشوی بدن مصدوم هر ۱۰ دقیقه دمای بدن او را اندازه گیری کرده و مراقب باشند که دمای بدن وی از ۳۸ کمتر نشود و در صورتی که دماسنج ندارند، خنک کردن بدن وی را باید تا زمانی ادامه داد تا پوست در لمس خنک به نظر آید.
بررسی علائم حیاتی مانند فشار خون و دمای بدن از مراحل اولیه بررسی مصدوم بوده و هدف درمان اولیه، کاهش سریع دمای بدن در حد امکان است.

تا زمان رسیدن آمبولانس بهتر است مصدوم را به یک جای خنک منتقل کنند.

بررسی علائم حیاتی مانند فشار خون و دمای بدن از مراحل اولیه بررسی مصدوم بوده و هدف درمان اولیه، کاهش سریع دمای بدن در حد امکان است.

تا زمان رسیدن آمبولانس بهتر است مصدوم را به یک جای خنک منتقل کنند و بیمار را به پشت قرار داده تا سطح بیشتری از بدن او در جریان هوا قرارگیرد.

باید لباس بیمار را خارج کرده و بدن او را با آب سرد بشویند و اگر این کار ممکن نیست، بدن فرد را با حوله مرطوب بپوشانند همچنین می توانند در کنار گردن، کشاله ران و زیر بغل کیسه یخ بگذارند.
با باد زدن مصدوم و یا استفاده از پنکه جریان هوا را افزایش داده و او را خنک کرده و پاهای بیمار را بلند کنند.

بدن فرد گرمازده باید ماساژ داده شود،‌ بهتر است دستها و پاهای فرد گرمازده را ماساژ داد تا خون سرد به مغز و قسمت مرکزی بدن بازگردد و از دادن داروهایی مانند آسپرین و استامینوفن خودداری کنند.

توصیه می شود در صورتی که فرد هوشیار است به او مایعات خنک داده شود و در طول مدت شستشوی بدن مصدوم هر ۱۰ دقیقه دمای بدن او را اندازه گیری کرده و مراقب باشند که دمای بدن وی از c 38 کمتر نشود و در صورتی که دماسنج ندارند، خنک کردن بدن وی را باید تا زمانی ادامه داد تا پوست در لمس خنک به نظر آید.

بیمار را در محیط خنک به پشت بخوابانند و لباسهای وی را کم کرده و بدنش را با آب سرد بشویند، حتی می توان از حوله مرطوب و کیسه یخ استفاده شود.

به مصدوم مایع نمکی خنک بدهند و برای این کار یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیتر آب حل کرده و سپس آن را در مدت یک ساعت به بیمار بدهند و همچنین می توان به مایع فوق یک قاشق غذاخوری شکر و یا پودر شیرین کننده اضافه کنند تا انرژی فرد تأمین شود.

اگر بیمار سالمند است و یا نمی تواند مایع نمکی را تحمل کند، او را سریع به بیمارستان منتقل کنند و افرادی که دچار خستگی گرمایی و یا کرامپ شده اند باید به مدت ۲۴ ساعت استراحت کنند.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:4 - 0 تشکر 515014

ترک سیگار باعث افزایش وزن می‌شود

تحقیقات علمی جدید نشان داد که ترک سیگار باعث افزایش وزن بدن به میزان پنج کیلوگرم در ۱۲ ماه اول پس از ترک می‌شود.

به گزارش فارس به نقل از نشریه “British Medical Journal”، گروهی از محققان فرانسوی و انگلیسی به اطلاعات جدید و قابل توجهی درباره مصرف دخانیات رسیدند.

این محققان دریافتند: ترک سیگار چه بسا باعث افزایش وزن به میزان چهار تا پنج کیلوگرم در ۱۲ ماه اول ترک آن می رسد.

در این تحقیقات آمده است: افزایش زیاد وزن اکثراً در سه ماهه اول پس از ترک سیگار روی می‌دهد و در بالاترین برآورد این افزایش بعد از گذشت یکسال از ترک کردن سیگار پایان می‌یابد.

این تحقیقات تاکید کرد: لازم است تا مطالعات بیشتری برای شناسایی افراد در معرض افزایش وزن و جست و جو برای یافتن راههای پیشگری از آن صورت گیرد.

این تحقیقات تاکید کرد: با وجود اینکه افزایش وزن مشکلات سلامت به همراه دارد اما این مشکلات در مقایسه با مشکلات خطرناک ناشی از سیگار کشیدن قابل توجه نیست زیرا سیگار کشیدن باعث بالارفتن احتمال ابتلا به تقریباً اکثر بیماریها از جمله  فشارخون، دیابت، سرطانهای متعدد به وی‍ژه سرطان دهان، زبان، حنجره و ریه می شود.

در این تحقیقات آمده است: این افزایش وزن نباید باعث آن شود که سیگاری‌ها از ترک این عادت زیانبار خودداری کنند و همین کفایت می کند که بگوییم سیگار کشیدن خطر مرگ را افزایش می‌دهد اما چاقی باعث آن نمی‌شود.

(منبع : تابناک)

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:4 - 0 تشکر 515016

قهوه خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد

تحقیقات نشان می‌دهد: علاقه‌مندان به نوشیدن قهوه کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست قرار می‌گیرند.

به گزارش ایسنا، تحقیق بر روی ۱۱۳ هزار زن و مرد نشان داد: خطر ابتلا به سرطان پوست در بین آن دسته از افرادی که روزانه سه تا چهار فنجان قهوه می‌نوشند، ۲۰ درصد کمتر از افرادی است که روزانه قهوه نمی‌نوشند.

محققان بر اساس یافته‌های حاصل از این تحقیق اظهار کردند: قهوه بدون کافئین اثر مفیدی ندارد، زیرا کافئین موجود در قهوه برای پوست مفید بوده و برای جلوگیری از ابتلا به دیابت و بروز آلزایمر نیز موثر است.

بر اساس این پژوهش، کافئین موجود در قهوه به سیستم ایمنی بدن این امکان را می‌دهد تا سلول‌های سرطانی را نابود کند و همچنین اثر اشعه‌های ماورای بنفش آفتاب را نیز کاهش می‌دهد.

(منبع : تابناک)

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:5 - 0 تشکر 515018


پس از مصرف غذاهای چرب بلافاصله نخوابید


یک فوق تخصص گوارش و کبد گفت: افراد نباید هنگام سحر و افطار بلافاصله پس از خوردن حجم زیادی از چربی بخوابند، چون ممکن است دچار سوءهاضمه شوند.


دکتر شهرام آگاه در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: چربی‌ها یک منبع انرژی زیاد محسوب می‌شوند و می‌توانند انرژی بدن را در طولانی مدت تامین کنند. این مواد می‌توانند زمینه تخلیه معده را کند کنند. اما افرادی که دچار بیماری ریفلاکس و کندی تخلیه معده هستند، ممکن است با مصرف چربی علائم آنان تشدید شود.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه یکی از مشکلات روزه‌داران کاهش آب بدن آنان است، اظهار کرد:‌ در این شرایط رعایت رژیم غذایی به منظور پیشگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان از اهمیت زیادی برخوردار است. برخی افراد در فاصله افطار تا سحر مایعات زیادی می‌نوشند تا از تشنگی خود در طول ساعات روزه‌داری جلوگیری کنند، این در حالی است که آب زیاد دفع می‌شود.

وی در ادامه گفت: به منظور تامین آب کافی هنگام روزه‌داری لازم است موادی مصرف کنیم که به حفظ آب بدن کمک کند، بنابراین روزه داران می‌توانند از میوه و سبزی استفاده کنند.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به فواید مصرف میوه و سبزی‌های تازه برای دستگاه گوارش و حفظ آب بدن هنگام روزه‌داری، اظهار کرد: میوه‌ها و سبزی‌های تازه، آب فراوانی دارند و به مرور جذب بدن می‌شوند، بنابراین میزان تشنگی را در ساعات روزه‌داری کاهش می‌دهند. از سوی دیگر فیبر موجود در این مواد باعث پیشگیری از ابتلا به یبوست می‌شود علاوه بر آن با کند کردن تخلیه مواد غذایی باعث پیشگیری از گرسنگی در طول روز می‌شوند.

آگاه درباره کالری مصرفی روزه داران اظهار کرد: مرسوم است که افراد پس از افطار به خوردن قندهای ساده مانند زولبیا و بامیه روی می‌آورند، این در حالیست که این مواد باعث افزایش ناگهانی قند خون می‌شود و پس از مدت کوتاهی گرسنگی را در پی دارند بنابراین باید از مصرف این‌گونه مواد به ویژه در سحر خودداری کرد.

وی افزود: افراد می‌توانند هنگام سحر و افطار از قندهای مرکب که در مواد نشاسته‌ای مانند نان و برنج موجود است، استفاده کنند. این مواد کالری مورد نیاز بدن را به مرور آزاد و در نتیجه در مدت طولانی‌تری انرژی بدن را تامین می‌کنند.

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر ضرورت خودداری از مصرف حجم زیادی از غذا هنگام افطار اظهار کرد: معده بر اثر روزه‌داری ساعت‌ها خالی بوده است و اگر در مدت کوتاهی حجم زیادی از غذا وارد آن شود تحت فشار قرار می‌گیرد و ممکن است فرد به سوء هاضمه و دل درد دچار شود.

وی توصیه کرد: افراد هنگام افطار روزه خود را با غذاهای ساده‌ای مانند نان، پنیر و سبزی باز کنند. در کنار این مواد می‌توانند خرما مصرف کنند. خرما ماده قندی است که انرژی اولیه بدن را تامین می‌کند، اما با توجه به وجود فیبر در آن، قند به آهستگی آزاد می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: لازم است اگر افراد مایل به صرف شام بودند، پس از گذشت چند ساعت از افطار این کار را انجام دهند.

آگاه در پایان درباره تاثیر روزه‌داری بر دستگاه گوارش افرادی که تحت رژیم‌های غذایی هستند، اظهار کرد: برخی افراد بر اساس دستور پزشک چندین بار در طول روز غذاهایی با حجم کم مصرف می‌کنند. در این شرایط نمی‌توانند روزه بگیرند، بنابراین لازم است با نظر پزشک خود به گونه‌ای رژیم غذایی خود را ادامه دهند تا کالری مورد نیاز را در افطار و سحر دریافت کنند.

(منبع : تابناک)

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:7 - 0 تشکر 515019

مشکــلات روزه داری و درمــان آنــها

روزه داری: از آن جا که در طی ساعات طولانی روز، روزه داران از خوردن و آشامیدن امساک می نمایند در خیلی از اوقات دچار مشکلات ناخواسته ای می گردند که در صورت عدم توجه، می تواند ادامه روزه داری را برای آنان ناممکن نماید.




از مهمترین مشکلات می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

یبوست

یکی از مشکلات ایجاد شده در طول روزه داری ماه مبارک رمضان یبوست است که خود باعث ایجاد هموروئید، فیسور(شکاف و زخم دردناک در مقعد) و اجابت مزاج دردناک مدفوع می شود.

علل: از علت های ایجاد یبوست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

* مصرف زیاد غذاهای فرایند شده

* مصرف کم مایعات

* مصرف کم مواد غذایی حاوی فیبر

لذا برای درمان آن بایستی از علل ایجاد کننده ی آن پرهیز نمود.

سوء هاضمه

علل: مصرف زیاد مواد پُرچرب و سرخ کردنی، غذاهای تند و مصرف غذاهایی که ایجاد نفخ معده می کند مانند کلم ها و حبوبات، مصرف نوشیدنی های حاوی کربوهیدرات مثل کوکا که باعث ایجاد گاز می شود.

درمان: از زیاد خوردن بپرهیزید. نوشیدن آب میوه ها، آب و اجتناب از غذاهای سرخ کردنی نیز به حل این مشکل کمک می نماید.

خواب آلودگی(کاهش فشار خون)

علائم: عرق کردن بیش از حد، ضعف، خستگی، فقدان انرژی، سرگیجه مخصوصا زمانی که از حالت نشسته و یا خوابیده به حالت ایستاده درمی آیید، رنگ پریدگی و احساس غش کردن از علائمی هستند که با کاهش فشار خون در ارتباط هستند. این علائم اغلب در بعد از ظهرها ایجاد می شود. علل: میزان مصرف کم مایعات و کاهش مصرف نمک.

درمان: دوری از گرما و افزایش مصرف مایعات و نمک

احتیاط: در زمان دیدن علائم کاهش فشار خون باید اندازه گیری و کاهش فشار خون تائید شود. در ابتدای ماه مبارک رمضان افرادی که افزایش فشار خون دارند و دارو مصرف می کنند باید دوز مصرفی داروی آن ها توسط پزشک دوباره تنظیم شود.

سردرد

علل: ترک مصرف کافئین و تنباکو، فعالیت زیاد در طول روز، کمبود خواب، گرسنگی و افت قند خون. بدین صورت که با گذشت روز کم کم گرسنگی ایجاد می شود و در انتهای روزاین احساس بیشتر می شود. سردردی که به علت کاهش قند خون ایجاد می شود بسیار شدید است و ممکن است تا زمان افطار در فرد ایجاد حالت تهوع کند.

درمان: کاهش مصرف کافئین و تنباکو دو تا سه هفته قبل از ماه رمضان. چای سبز می تواند جانشین خوبی برای قهوه و چای باشد.

تنظیم ساعت خواب و استراحت در ماه مبارک رمضان به منظور داشتن خواب و استراحت کافی نیز کمک کننده می باشد.

کاهش قند خون

علائم: ضعف، سرگیجه، خستگی، عدم تمرکز، تعریق زیاد، احساس لرز، سردرد و تپش از علائم کاهش قند خون است.

علل: از علل اصلی آن در افراد غیر دیابتی مصرف زیاد مواد قندی و کربوهیدرات های فرایند شده در سحری می باشد که باعث می شود بدن میزان زیادی انسولین تولید کند تا قند خون را پائین نگه دارد و لذا در طی روز احساس ضعف بیش از حد ایجاد می شود.

درمان: مصرف سحری و محدود کردن مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی شکر در هنگام سحر.

احتیاط: افراد دیابتی ممکن است نیاز داشته باشند با مشورت پزشک میزان مصرف داروی خود را تغییر دهند.

گرفتگی عضلات

علل: مصرف کم مواد غذایی حاوی کلسیم و منیزیم و پتاسیم.

درمان: خوردن غذاهای حاوی مواد معدنی ذکر شده و میوه، سبزیجات، لبنیات، گوشت و خرما.

زخم معده و ورم معده

افزایش اسید معده در ماه رمضان باعث بدتر شدن شرایط در بیماران با مشکلات گوارشی می شود. احساس سوزش از معده در قسمت زیرین دنده ها تا گلو وجود دارد. مصرف غذاهای تند، قهوه، نوشابه های گازدار این وضع را بدتر می کند.

برای کنترل میزان اسید معده، داروهایی وجود دارد، ولی افراد با سابقه ی زخم معده باید قبل از ماه رمضان در مورد روزه داری در این ماه با پزشک خود مشورت کنند.

سنگ کلیه

سنگ کلیه اکثرا در افرادی که کمتر مایعات می نوشند دیده می شود. برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه توصیه می شود میزان مصرف مایعات روزانه ی خود را افزایش دهید.

احتیاط: افراد با فشار خون بالا و سنگ کلیه برای گرفتن روزه باید با پزشک مشورت کنند.

کنترل ضعیف بر بیماری دیابت

به افرادی که باید به طور متناوب انسولین تزریق کنند توصیه می شود که روزه نگیرند چرا که خطر بالقوه عدم استفاده از انسولین بر سلامت(چه در کوتاه مدت و چه در طولانی مدت) بسیار زیاد است.

و افرادی که بیماری دیابت شان را با استفاده از دارو تحت کنترل دارند می بایست قبل از شروع روزه داری از توصیه های پزشک معالج خود پیروی نمایید. کنترل و پایش منظم قند خون بسیار توصیه می شود. سطوح قند خون پایین(هایپو گلایسمی) خطرناک است و اگر درمان نشود ممکن است منجر به ضعف و غش گردد. احساس گیجی و تعریق زیاد و عدم تعادل همگی ممکن است از نشانه های افت قند خون باشند و اگر یک فرد دیابتی این نشانه ها را در خود ملاحظه نمود می بایست بلافاصله یک نوشیدنی شیرین را بنوشد و یا یک ماده شیرین حاوی قند را زیر زبان خود قرار دهد.

دهیدراته شدن و کم آبی بدن

کم آبی بدن یک عارضه رایج در طی روزه داری است. چرا که بدن دفع آب و مایعات خود را در طی فرآیندهای تنفس، تعریق و ادرار ادامه می دهد. اگر قبل از شروع روزه به قدر کافی آب ننوشید خطر دهیدراته شدن بدن تان افزایش می یابد.

خطر دهیدراته شدن در افراد مُسن تر و افرادی که داروهای دیورتیک مصرف می کنند بیشتر است، اگر به علت احساس سرگیجه نمی توانید راحت از سر جای تان بلند شوید و یا احساس عدم تعادل دارید و این حالت در شما شدید است پس می بایست فورا مقادیر مکفی و متعادلی از آب را به طور منظم مصرف نمایید و بسیار بهتر است که آب را به همراه کمی شکر یا نمک مصرف نمایید.

استرس

کاهش غذا و آب مصرفی و تغییر روال معمول زندگی و کوتاه تر شدن زمان خواب می توانند در برخی افراد استرس زا باشند، لذا بسیار مهم است که عوامل بالقوه استرس زا را مدیریت کنید. برای مثال در این دوران بیشتر از حد توان خود فعالیت نکنید و یا در برابر آفتاب گرم فعالیت یا ورزش نکنید و همچنین احساس عصبانیت و تنش های خود را کنترل نمایید.



تبیان

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:7 - 0 تشکر 515020

امگا ۳ در چه خوراکی هایی وجود دارد؟




امگا ۳ به عنوان یکی از کلیدهای دست یابی به سلامتی شناخته می‌شود. اما این امگا ۳ به چه دردی می‌خورد؟





امگا ۳… از چند سال پیش، این کلمه مجله ها و بسته بندی برخی محصولات غذایی ما را به تصرف خود درآورده است.

نکات کوچکی دربارۀ لیپیدها
لیپیدها، که عموماً به نام ماده چرب شناخته می‌شوند، بنا بر ساختار مولکولی شان به سه نوع ِ اسیدهای چرب تقسیم می‌شوند:
اسیدهای چرب غیر اشباع چند حلقه ای، که امگا ۳ و امگا ۶ در این دسته قرار می‌گیرند. این اسیدهای چرب نقش مهمی در برخی عملکردهای بدن ما بازی می‌کنند. اگر ما همان طور که دربارۀ اسیدهای چرب صحبت می‌کنیم از امگا ۳ هم یاد می‌کنیم، به این علت است که این اسیدها به اسیدهای چرب ضروری معروف اند: بدن ما به آنها نیاز دارد، اما خودش نمی‌تواند آنها را بسازد. بنابراین، اهمیت تغذیه در این است که خوراکی ها تنها منبع وارد کردن امگا ۳ به بدن هستند.

سه گانۀ اسیدهای چرب
امگا ۳ با ۳ اسید چرب در ارتباط است. در اولین مرحله، اسید آلفا لینولنیک (ALA). ما ALA  را می‌توانیم در سبزیجات (روغن کلزا، روغن گردو، سویا، دانۀ کتان، شاهدانه، سُمنه خوراکی، جوانۀ گندم) بیابیم.
اسید ایکوزاپنتائنوئیک (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) نیز وجود دارند. بدن ما می‌تواند این دو اسید را از ALA ترکیب کرده و یا بهتر، آن را از محصولات دریایی مخصوصاً ماهی های چرب برداشت کند.

نقش امگا ۳

امگا ۳ به عنوان عنصر مهمی برای سلامتی شناخته شده است، در این شکی نیست. ولی باید حواستان به تأثیرات مُد شدن یک پدیده در جامعه و قدرت “جریان سازی رسانه ای” دربارۀ امگا ۳ هم باشد…
اولین و مهم ترین تأثیری که امگا ۳ به آن معروف شده، نقش آن در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی است. همان طور که می‌دانیم مردمی که مقدار زیادی ماهی مصرف می‌کنند (مثلاً اسکیموها و ژاپنی ها)  کمتر دچار بیماری های قلبی و عروقی می‌شوند. قطعاً امگا ۳ یکی از دلایل این وضعیت خواهد بود، ولی تنها دلیلش نیست …
مصرف امگا ۳، به میزان کافی برای کسانی که از بیماری های قلبی و عروقی رنج می‌برند و یا مبتلایان به کلسترول خون بالا، توصیه می‌شود. در عین حال به این افراد توصیه می‌شود که مصرف اسیدهای چرب اشباع شان را کم کنند. امگا ۳ تأثیر ضد فشار خون هم دارد. البته این به این معنا نیست که مکمل های غذایی سرشار از امگا ۳ می‌توانند جای داروهایی را که برای این بیماری ها توسط پزشک تجویز شده اند، بگیرند !
امگا ۳ بر روی فعالیت های مغزی نیز اثر مثبت دارد. در واقع مغز حاوی میزان زیادی لیپید است. بنا بر گفتۀ پزشکان، امگا ۳ آثار مثبتی در مقابله با افسردگی نیز خواهد داشت.

نیاز ما به امگا ۳
میزان امگا ۳ توصیه شده در روز، برای زنان حدود ۱٫۶ گرم و برای مردان ۲ گرم است. عموماً به زحمت نیمی از این نیاز تآمین می‌شود.
اما یک نکات بسیار مهم و کلیدی در رابطه با مصرف امگا ۳ و امگا ۶؛ مصرف بیش از حد امگا ۶ می‌تواند تأثیر بازدارنده و مهار کننده بر روی عملکرد امگا ۳ داشته باشد. مطلوب ترین نسبت مصرف امگا ۳ به امگا ۶، ۱ به ۵ است؛  حال آنکه با تغذیۀ فعلی ما این نسبت ۱ به ۱۰ است. برای در الویت قرار دادن منابع حاوی امگا، به طور مثال می‌توان از روغن کلزا استفاده کرد. ضمناً در بازار روغن هایی وجود دارند که حاوی میزان مناسبی اسید چرب هستند.

امگا ۳ را در چه چیزهایی بیابیم؟
مواد غذایی که بیشترین میزان امگا ۳ را در خود دارند و از این لحاظ غنی اند، عبارتند از: روغن گردو، مغز گردو، روغن کلزا و ماهی های چرب (ماهی آزاد، ساردین، ماهی کولی، شاه ماهی، ماهی مارکو)
و آخرین نکته: امگا ۳ تحمل حرارت خیلی زیاد را ندارد؛ برای طبخ ماهی ها، توصیه می‌شود که بخار پزشان کنید یا در فویل پیچیده و با حرارت ملایم فر بپزید؛ از سرخ کردن آنها در روغن یا کره بپرهیزید.

what`s life?life is love.
پنج شنبه 26/5/1391 - 3:8 - 0 تشکر 515022

لباس تنگ نپوشید”ضررهای لباس تنگ”




ایرانویج به نقل از سایت سیمرغ: لباس‌های تنگ تنها شامل شلوار و پیراهن نمی‌شوند و باید به تمام لباس‌هایی که پوشیده‌ایم دقت کنیم. لباس‌های تنگ می‌توانند باعث بروز مشکلاتی شوند که جبران آن‌ها بسیار سخت است.

در ادامه نگاهی داریم به مشکلاتی که این لباس‌ها برای بدن ایجاد می‌‌کنند:

پیراهن یا تی شرت:

پیراهن‌های تنگ از جمله مواردی هستند که می‌توانند باعث بروز مشکلات بسیاری شوند. هنگامی که از پیراهن‌های تنگ استفاده می‌کنید تا لاغر‌تر به نظر برسید به معده شما فشار وارد و این امر باعث می‌شود اسید معده به مری بازگردد. این مساله می‌تواند برای شما بسیار خطرناک باشد.

در کنار خطر بازگشت اسید معده مشکلاتی نیز برای تنفس شما ایجاد می‌شود؛ به نحوی که نفس کشیدن سخت می‌شود و این امر به دیافراگم فشار وارد می‌کند؛ چنان‌که این مشکل وقتی شما عطسه یا سرفه کنید بسیار بد‌تر می‌شود.

شلوار:

شلوارهای تنگ از پیراهن‌های تنگ نیز بد‌تر هستند؛ چرا که‌‌ همان مشکلات پیراهن را با تعداد بیشتری مشکل ایجاد می‌کند. شلوارهای تنگ می‌توانند باعث ایجاد اختلالاتی در رگ‌های عصبی پای شما شوند و این می‌تواند در دراز مدت پای شما را از کار بیندازد.

شلوارهای تنگ همچنین در هنگام غذا خوردن نیز بسیار مشکل ایجاد می‌کنند. از این مشکلات می‌توان به افزایش ضربان قلب اشاره کرد. البته ضربان قلب هنگامی بسیار افزایش می‌یابد که شما شلواری حداقل ۲ سایز کوچک‌تر از سایز واقعی‌تان داشته باشید.

کراوات و یقه:

بستن دکمه بالایی لباس و همچنین داشتن کروات می‌تواند باعث بروز مشکلاتی شود. تحقیقات نشان از آن دارد که بستن کراوات و همچنین اگر دکمه بالایی لباس بسیار سفت باشد باعث بروز اختلالات بینایی شود. این امر به گونه‌ای اتفاق می‌افتد که یقه شما به رگ‌های کردن فشار وارد می‌کند و این فشار مستقیما به چشم وارد می‌شود.

بر اساس تحقیقات انجام‌شده از هر ۱۰ مرد هفت نفر آن‌ها لباس‌هایی می‌خرند که یقه‌هایی کوچک‌تر از اندازه گردنشان دارد. این یقه‌ها می‌توانند همچنین جلوی جریان خون به مغز را بگیرند که باعث سردردهای بسیار شدید می‌شود.

کفش:

هر ساله خانم‌های بسیاری در جهان مقدار زیادی پول را خرج درمان مشکلات پا‌هایشان می‌کنند و این امر به علت وجود کفش‌های نامناسب است.

بیشتر مردم وقتی کفش‌هایشان مقداری تنگ می‌شود باز هم از آن‌ها استفاده می‌کنند و این درحالیست که این امر باعث به وجود آمدن خطرهای بسیار زیادی برای پا‌ها می‌شود. این مشکلات می‌توانند استخوان‌درد و عفونت‌هایی مربوط به انگشتان پا باشد. بهتر است تا با کوچک شدن کفش‌ها آن‌ها را عوض کنید.

یکی دیگر از مشکلاتی که کفش‌های تنگ می‌توانند به وجود آورند پیچ‌خوردگی‌های پاست که خطر شکستگی پا را نیز تا مقدار بسیار زیادی افزایش می‌دهد.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.