• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 3563)
جمعه 3/6/1391 - 0:16 -0 تشکر 525117
جنبش عدم تعهد

سلام



 در این قسمت ابتدا به تاریخچه ان و سپس مطالب مرتبت به ان و همینطور اخبار ان میپردازیم

چهارشنبه 8/6/1391 - 22:47 - 0 تشکر 534372




سفر رئیس مجمع عمومی سازمان ملل به تهران
رئیس مجمع عمومی سازمان ملل برای شرکت در اجلاس سران جنبش عدم تعهد وارد تهران شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر عبدالعزیز النصر، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل امشب به منظور شرکت در شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد وارد فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) شد.

وی مورد استقبال مقامات سیاسی و دیپلماتیک کشورمان قرار گرفت.

شانزهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد پنجشنبه و جمعه هفته جاری برگزار می شود.

چهارشنبه 8/6/1391 - 22:58 - 0 تشکر 534381

تاکید رهبر معظم انقلاب بر سوابق ارتباطات فرهنگی و تمدنی ایران و هند




ایشان هند را یك قدرت مهم و بزرگ و دارای پیشرفتهای علمی و اقتصادی خوب خواندند و افزودند: ملت ایران، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بخصوص در سالهای اخیر كارهای فراوانی در عرصه های علمی، اقتصادی و اجتماعی انجام داده كه شاید در طول چند قرن گذشته سابقه نداشته است.

رهبر انقلاب اسلامی زمینه های تعمیق همكاریهای همه جانبه هند و ایران را مهیا دانستند و تأكید كردند: همكاریهای دو كشور بویژه در عرصه های تجاری و زیربنایی، می تواند همكاری اطمینان بخشی باشد.

حضرت آیت الله خامنه ای با تأكید بر اینكه نمی توان به همكاری شركای بین المللی اعتماد كرد، خاطرنشان كردند: یكی از این شركای بین المللی غیرقابل اطمینان، امریكا است كه فقط برای یك دولت ، شریك قابل اطمینانی است و آن دولت هم، دولت صهیونیستی است.
ایشان همچنین درخصوص مسائل منطقه از جمله سوریه و افغانستان، موضع ایران و هند را همسو دانستند و تأكید كردند: دو كشور می توانند همكاریهای خود را در زمینه مسائل منطقه ای گسترش دهند.

رهبر انقلاب اسلامی ثبات، استقلال و اقتدار هند را برای جمهوری اسلامی ایران مهم دانستند و اظهار امیدواری كردند: ایران در دوره سه ساله ریاست خود بر جنبش عدم تعهد، بتواند با همكاری هند، زمینه ساز نقش آفرینی این جنبش در مسائل مهم بین المللی و منطقه ای شود.

در این دیدار كه آقای احمدی نژاد رئیس جمهور نیز حضور داشت، آقای مان موهان سینگ نخست وزیر هند ضمن ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر انقلاب اسلامی ایران، به سابقه فرهنگی و تمدنی ملت های هند و ایران و روابط تاریخی دو ملت اشاره كرد و گفت: هند خواهان گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف از جمله بخش های انرژی و تأسیسات زیربنایی است.

وی با اشاره به توافقات انجام گرفته در مذاكرات با رئیس جمهور ایران، خاطرنشان كرد: در این مذاكرات توافق های خوبی انجام شد كه زمینه ساز گسترش بیش از پیش روابط دو كشور خواهد شد.

نخست وزیر هند همچنین با اشاره به مسائل منطقه از جمله افغانستان و سوریه تأكید كرد: هند مخالف هرگونه مداخله خارجی در سوریه است و تنها راه حل بحران این كشور را یك راه حل سوری و براساس نظر مردم سوریه، می داند.

آقای مان موهان سینگ خاطرنشان كرد: هند در دوران ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد تمام تلاش خود را برای نقش آفرینی واقعی این جنبش در مسائل بین المللی و منطقه ای به كار خواهد گرفت.

چهارشنبه 8/6/1391 - 23:15 - 0 تشکر 534400

وزیر امور خارجه قزاقستان وارد تهران شد

تهران-وزیر امور خارجه قزاقستان دقایقی پیش در صدر هیات عالی رتبه سیاسی به منظور شركت در شانزدهمین اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها وارد تهران شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا،"یرجان كازی خانف" وزیر امور خارجه و فرستاده ویژه "نور سلطان نظر بایف" رییس جمهوری قزاقستان برای شركت در شانزدهمین اجلاس سران غیر متعهدها ، عصر چهارشنبه در بدو ورود به فرودگاه مهرآباد مورد استقبال "محمدرضا مرشدزاده" مدیركل كشورهای مشترك المنافع و قفقاز وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.


شانزدهمین اجلاس سران كشورهای عضو جنبش غیرمتعهد روزهای پنج شنبه و جمعه (نهم و دهم شهریورماه) در تهران برگزار می شود.


شخصیت های سیاسی همچون ˈبان كی مونˈ دبیركل سازمان ملل، ˈمحمد مرسیˈ رییس جمهوری مصر، ˈمان موهان سینگˈ نخست وزیر هند و ˈمحمود عباسˈ رییس تشكیلات خودگردان فلسطین از جمله میهمانان این اجلاس هستند.

پنج شنبه 9/6/1391 - 1:26 - 0 تشکر 534656



سفیر تركیه در ایران در گفت‌وگو با ایسنا: روابط ایران و تركیه «عالی» است








سفیر تركیه در ایران ضمن ابراز خرسندی نسبت به ساماندهی اجلاس جنبش غیرمتعهدها در تهران، حملات تروریستی به دانشمندان هسته‌یی كشورمان را محكوم كرد.


امید یاردم سفیر تركیه در ایران در حاشیه شانزدهمین اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها در تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اعلام كرد: ساماندهی اجلاس بسیار موفقیت‌آمیز بود و فكر می‌كنم با توجه به این موفقیت دیگر حرفی برای گفتن باقی نمی‌ماند.



وی با اشاره به ریاست ایران در جنبش عدم تعهد در سه سال آینده، برای كشورمان آرزوی موفقیت كرد و گفت: ریاست جنبش برای تهران به لحاظ سیاسی فرصت مناسبی به شمار می‌رود.



سفیر تركیه در تهران همچنین از ورود وزیر توسعه این كشور برای شركت در اجلاس جنبش غیرمتعهدها خبر داد و گفت كه این مقام تركیه تا چند ساعت آینده به تهران خواهد آمد.



یاردم در همین حال روابط ایران و تركیه را "عالی" قلمداد و كرد و گفت كه این روابط در آینده نیز به همین ترتیب ادامه خواهد داشت و این مساله از هر چیز دیگری مهمتر است.



وی با اشاره به اقدام‌های تروریستی علیه دانشمندان هسته‌یی كشورمان تصریح كرد: ما با تروریسم و حمله به غیرنظامیان،‌ دانشمندان و خبرنگاران و غیره مخالف هستیم و هرگونه اقدام تروریستی را محكوم می‌كنیم.

پنج شنبه 9/6/1391 - 15:0 - 0 تشکر 535188

رهبر معظم انقلاب اسلامی در شانزدهمین اجلاس سران كشورهای عضو جنبش عدم تعهد بیانات مهمی را درباره مسایل مهم منطقه و جهان ایراد كردند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، متن كامل بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بدین شرح است:



«بسم‌اللّه‌الرّحمن‌الرّحیم‌



الحمد للّه ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام على الرّسول الأعظم الأمین و على ءاله الطّاهرین‌ و صحبه المنتجبین و على جمیع الأنبیاء و المرسلین.



به شما میهمانان گرامى، سران و هیا‌تهاى نمایندگى كشورهاى جنبش عدم تعهد و نیز دیگر شركت‌كنندگان در این اجلاس بزرگ بین‌المللى خوشامد می‌گویم.



ما در اینجا گرد آمده‌ایم تا به هدایت و كمك پروردگار، حركت و جریانى را كه در شش دهه‌ى قبل با هوشمندى و موقعیت‌شناسى و شجاعت چند تن از رهبران سیاسىِ دلسوز و مسئولیت‌پذیر پایه‌گذارى شد، به اقتضاى موقعیتها و نیازهاى امروز جهان ادامه دهیم و بلكه به آن جانى تازه و تحركى دوباره ببخشیم.



میهمانان ما از مناطق جغرافیائى دور و نزدیك در اینجا گرد آمده و متعلق به ملیتها و نژادهاى گوناگون و داراى تعلقات اعتقادى و فرهنگى و تاریخى و وراثتىِ متنوعند؛ ولى همان طور كه «احمد سوكارنو» یكى از بنیانگذاران این جنبش در كنفرانس معروفِ باندونگ در سال 1955 گفت، مبناى تشكیل عدم تعهد، نه وحدت جغرافیائى یا نژادى و دینى، بلكه وحدت نیاز است. آن روز كشورهاى عضو جنبش عدم تعهد، به پیوندى كه بتواند آنها را از سیطره‌ى شبكه‌هاى اقتدارگرا و مستكبر و سیرى‌ناپذیر مصون بدارد، نیازمند بوده‌اند؛ امروز با پیشرفت و گسترش ابزارهاى سلطه‌گرى، این نیاز همچنان پابرجا است.



من میخواهم حقیقت دیگرى را مطرح كنم:



اسلام به ما آموخته است كه انسانها با وجود ناهمگونیهاى نژادى و زبانى و فرهنگى، فطرت همسانى دارند كه آنها را به پاكى و عدالت و نیكوكارى و همدردى و همكارى فرا میخواند و همین سرشت همگانى است كه اگر از انگیزه‌هاى گمراه‌كننده به سلامت عبور كند، انسانها را به توحید و معرفت ذات متعالى خداوند رهنمون میگردد.



این حقیقت تابناك داراى چنان ظرفیتى است كه قادر است پایه و پشتوانه‌ى تشكیل جوامع آزاد و سرافراز و برخوردار از پیشرفت و عدالت - توأماً - گردد و شعاع معنویت را بر همه‌ى فعالیتهاى مادّى و دنیائى انسانها نفوذ دهد و بهشتى دنیائى - پیش از بهشت اخروىِ موعود ادیان الهى - براى آنان فراهم آورد. و نیز همین حقیقت مشترك و همگانى است كه میتواند شالوده‌ریز همكاریهاى برادرانه‌ى ملتهائى باشد كه از نظر شكل ظاهرى و سابقه‌ى تاریخى و منطقه‌ى جغرافیائى، شباهتى به یكدیگر ندارند.



همكاریهاى بین‌المللى هرگاه بر چنین شالوده‌اى استوار باشد، دولتها ارتباطات میان خود را نه بر اساس ترس و تهدید یا افزون‌طلبى و منافع یكجانبه یا واسطه‌گرىِ افراد خائن و خودفروش، بلكه بر پایه‌ى منافع سالم و مشترك، و برتر از آن، منافع انسانیت بنا میكنند و وجدان بیدار خود و خاطر ملتهاى خود را از دغدغه‌ها آسوده میسازند.



این نظم آرمانى در نقطه‌ى مقابل نظام سلطه قرار دارد، كه در قرنهاى اخیر قدرتهاى سلطه‌گر غربى، و امروز دولت زورگو و متجاوز آمریكا، مدعى و مبلّغ و پیشقراول آن بوده‌ و هستند.



میهمانان عزیز!



امروز آرمانهاى اصلى جنبش عدم تعهد با گذشت شش دهه همچنان زنده و پابرجاست؛ آرمانهائى مانند استعمارزدائى ، استقلال سیاسى و اقتصادى و فرهنگى، عدم تعهد به قطبهاى قدرت و ارتقاء همبستگى و همكارى میان كشورهاى عضو. واقعیتهاى امروز جهان با آن آرمانها داراى فاصله است؛ ولى اراده‌ى جمعى و تلاش همه‌جانبه براى عبور از واقعیتها و دست یافتن به آرمانها، هرچند پُر چالش، لیك امیدآفرین و ثمربخش است.



ما در گذشته‌ى نزدیك، شاهد شكست سیاستهاى دوران جنگ سرد و نیز یكجانبه‌گرائىِ پس از آن بوده‌ایم. جهان با عبرت‌آموزى از این تجربه‌ى تاریخى، در حال گذار به نظام بین‌المللى جدیدى است و جنبش عدم تعهد میتواند و باید نقش نوینى ایفاء نماید. این نظام باید بر پایه‌ى مشاركت همگانى و برابرى حقوق ملتها استوار باشد؛ و همبستگى ما كشورهاى عضو این جنبش براى شكل‌گیرى این نظم نوین، از ضرورتهاى بارز عصر كنونى است.



خوشبختانه چشم‌انداز تحولات جهانى، نویدبخش یك نظام چند وجهى است كه در آن، قطبهاى سنتى قدرت جاى خود را به مجموعه‌اى از كشورها و فرهنگها و تمدنهاى متنوع و با خاستگاههاى گوناگون اقتصادى و اجتماعى و سیاسى میدهند. اتفاقات شگرفى كه در سه دهه‌ى اخیر شاهد آن بوده‌ایم، آشكارا نشان میدهد كه برآمدن قدرتهاى جدید با بروز ضعف در قدرتهاى قدیمى همراه بوده است. این جابه‌جائى تدریجى قدرت، به كشورهاى عدم تعهد فرصت میدهد تا نقش مؤثر و شایسته‌اى را در عرصه‌ى جهانى بر عهده بگیرند و زمینه‌ى یك مدیریت عادلانه و واقعاً مشاركتى را در پهنه‌ى گیتى فراهم آورند. ما كشورهاى عضو این جنبش توانسته‌ایم در یك دوران طولانى، با وجود تنوع دیدگاهها و گرایشها، همبستگى و پیوند خود را در چهارچوب آرمانهاى مشترك حفظ كنیم؛ و این دستاورد ساده و كوچكى نیست. این پیوند میتواند دستمایه‌ى گذار به نظمى عادلانه و انسانى قرار گیرد.



شرایط كنونى جهان فرصتى شاید تكرارنشدنى براى جنبش عدم تعهد است. سخن ما آن است كه اتاق فرمان جهان نباید با دیكتاتورى چند كشور غربى اداره شود. باید بتوان یك مشاركت دموكراتیك جهانى را در عرصه‌ى مدیریت بین‌المللى شكل داد و تضمین كرد. این است نیاز همه‌ى كشورهائى كه مستقیم یا غیرمستقیم از دست‌اندازى چند كشور زورگو و سلطه‌طلب زیان دیده‌اند و مى‌بینند.



شوراى امنیت سازمان ملل داراى ساختار و سازوكارى غیرمنطقى، ناعادلانه و كاملاً غیر دموكراتیك است؛ این یك دیكتاتورىِ آشكار و یك وضعیت كهنه و منسوخ و تاریخ مصرف گذشته است. با سوء استفاده از همین سازوكار غلط است كه آمریكا و همدستانش توانسته‌اند زورگوئیهاى خود را در لباس مفاهیم شریف بر دنیا تحمیل كنند. آنها میگویند «حقوق بشر»، و منافع غرب را اراده میكنند؛ میگویند «دموكراسى»، و دخالت نظامى در كشورها را به جاى آن مى‌نشانند؛ میگویند «مبارزه با تروریسم»، و مردم بى‌دفاع روستاها و شهرها را آماج بمبها و سلاحهاى خود میسازند.



در نگاه آنها، بشریت به شهروندان درجه‌ى یك و دو و سه تقسیم میشوند. جان انسان در آسیا و آفریقا و آمریكاى لاتین ارزان، و در آمریكا و غرب اروپا گران قیمت‌گذارى میشود. امنیت آمریكا و اروپا مهم، و امنیت بقیه‌ى بشریت بى‌اهمیت دانسته میشود. شكنجه و ترور اگر به دست آمریكائى و صهیونیست و دست‌نشاندگان آنها صورت گیرد، مُجاز و كاملاً قابل چشم‌پوشى است. زندانهاى مخفى آنها كه در نقاط متعددى در قاره‌هاى گوناگون شاهد زشت‌ترین و نفرت‌انگیزترین رفتارها با زندانیان بى‌دفاع و بى‌وكیل و بى‌محاكمه است، وجدان آنان را نمى‌آزارد. بد و خوب، كاملاً گزینشى و یكطرفه تعریف میشود. منافع خود را به نام «قوانین بین‌المللى»، و سخنان تحكم‌آمیز و غیرقانونى خود را به نام «جامعه‌ى جهانى» بر ملتها تحمیل میكنند و با شبكه‌ى رسانه‌اىِ انحصارىِ سازمان‌یافته، دروغهاى خود را راست، و باطل خود را حق، و ظلم خود را عدالت‌طلبى وانمود میكنند و در مقابل، هر سخن حقى را كه افشاگر فریب آنها است، دروغ، و هر مطالبه‌ى برحقّى را یاغیگرى مینامند.



دوستان! این وضعیت معیوب و پر زیان، غیرقابل ادامه است. همه از این هندسه‌ى غلط بین‌المللى خسته شده‌اند. جنبش 99 درصدى مردم در آمریكا بر ضدّ كانونهاى ثروت و قدرت در آن كشور، و اعتراض عمومى در كشورهاى اروپاى غربى به سیاستهاى اقتصادى دولتهاشان نیز نشان لبریز شدن پیمانه‌ى صبر و تحمل ملتها از این وضعیت است. باید این وضعیت نامعقول را علاج كرد.



پیوند مستحكم و منطقى و همه‌جانبه‌ى كشورهاى عضو جنبش عدم تعهد میتواند در یافتن و پیمودن راه علاج، تأثیرات عمیقى بر جاى بگذارد.



حضار محترم!



صلح و امنیت بین‌المللى از جمله‌ى مسائل حادّ جهان امروز ما است و خلع سلاحهاى كشتار جمعى و فاجعه‌بار، یك ضرورت فورى و یك مطالبه‌ى همگانى است. در دنیاى امروز، امنیت، پدیده‌اى مشترك و غیرقابل تبعیض است. آنها كه سلاحهاى ضد بشریت را در زرادخانه‌هاى خود انبار میكنند، حق ندارند خود را پرچمدار امنیت جهانى قلمداد كنند. این - بى‌شك - نخواهد توانست نیز امنیت را براى خود آنها به ارمغان آورد. امروز با تأسفِ فراوان دیده میشود كه كشورهاى دارنده‌ى بیشترین تسلیحات هسته‌اى، اراده‌اى جدّى و واقعى براى حذف این ابزارهاى مرگبار از دكترین نظامى خود ندارند و آن را همچنان عامل رفع تهدید و شاخصى مهم در تعریف جایگاه سیاسى و بین‌المللى خود میدانند. این تصور، به كلّى مردود و مطرود است.



سلاح هسته‌اى نه تأمین‌كننده‌ى امنیت و نه مایه‌ى تحكیم قدرت سیاسى است، بلكه تهدیدى براى این هر دو است. حوادث دهه‌ى 90 قرن بیستم نشان داد كه داشتن این تسلیحات نمیتواند رژیمى همانند شوروى سابق را هم حفظ كند. امروز نیز كشورهائى را میشناسیم كه با داشتن بمب اتم، در معرض امواج ناامنى‌هاى مهلكند.



جمهورى اسلامى ایران استفاده از سلاح هسته‌اى و شیمیائى و نظائر آن را گناهى بزرگ و نابخشودنى میداند. ما شعار «خاورمیانه‌ى عارى از سلاح هسته‌اى» را مطرح كرده‌ایم و به آن پایبندیم. این به معنى چشم‌پوشى از حق بهره‌بردارى صلح‌آمیز از انرژى هسته‌اى و تولید سوخت هسته‌اى نیست. استفاده‌ى صلح‌آمیز از این انرژى، بر اساس قوانین بین‌المللى، حق همه‌ى كشورها است. همه باید بتوانند از این انرژى سالم در مصارف گوناگونِ حیاتى كشور و ملتشان استفاده كنند و در اِعمال این حق، وابسته به دیگران نباشند. چند كشور غربى كه خود دارنده‌ى سلاح هسته‌اى و مرتكب این كار غیرقانونى‌اند، مایلند توان تولید سوخت هسته‌اى را نیز در انحصار خود نگه دارند. حركتى مرموز در حال شكل‌گیرى است تا انحصار تولید و فروش سوخت هسته‌اى را در مراكزى با نام بین‌المللى ولى در واقع در پنجه‌ى چند كشور معدود غربى، تثبیت و دائمى كنند.



طنز تلخ روزگار ما آن است كه دولت آمریكا كه دارنده‌ى بیشترین و مرگبارترین سلاحهاى هسته‌اى و دیگر سلاحهاى كشتار جمعى و تنها مرتكبِ به‌كارگیرى آن است، امروز میخواهد پرچم مخالفت با اشاعه‌ى هسته‌اى را به دوش بگیرد! آنها و شركاى غربى‌شان رژیم صهیونیستىِ غاصب را به سلاحهاى هسته‌اى مجهز كرده و براى این منطقه‌ى حساس، تهدیدى بزرگ فراهم كرده‌اند؛ اما همین مجموعه‌ى فریبگر، استفاده‌ى صلح‌آمیز از انرژى هسته‌اى را براى كشورهاى مستقل برنمیتابند و حتّى با تولید سوخت هسته‌اى براى رادیوداروها و دیگر مصارف صلح‌آمیز انسانى، با هرچه در توان دارند، ستیزه‌گرى میكنند. بهانه‌ى دروغین آنان، بیم از تولید سلاح هسته‌اى است. در مورد جمهورى اسلامى ایران، آنان خود میدانند كه دروغ میگویند؛ اما سیاست‌ورزى، آنگاه كه كمترین اثرى از معنویت در آن نباشد، دروغ را هم مجاز میشمرد. آیا آن كه در قرن بیست‌ویكم زبان به تهدید اتمى میگشاید و شرم نمیكند، از دروغگوئى پرهیز و شرم خواهد كرد؟!



من تأكید میكنم كه جمهورى اسلامى هرگز در پى تسلیحات هسته‌اى نیست، و نیز هرگز از حق ملّت خود در استفاده‌ى صلح‌آمیز از انرژى هسته‌اى چشم‌پوشى نخواهد كرد. شعار ما «انرژى هسته‌اى براى همه، و سلاح هسته‌اى براى هیچكس» است. ما بر این هر دو سخن پاى خواهیم فشرد و میدانیم كه شكستن انحصار چند كشور غربى در تولید انرژى هسته‌اى در چهارچوب معاهده‌ى عدم اشاعه، به سود همه‌ى كشورهاى مستقل و از جمله كشورهاى عضو جنبش عدم تعهد است.



تجربه‌ى سه دهه ایستادگىِ موفقیت‌آمیز در برابر زورگوئى‌ها و فشارهاى همه‌جانبه‌ى آمریكا و متحدانش، جمهورى اسلامى را به این باور قطعى رسانده است كه مقاومت یك ملت متحد و داراى عزم راسخ، قادر است بر همه‌ى خصومتها و عنادها فائق آید و راه افتخارآمیز به سوى هدفهاى بلند خود را بگشاید. پیشرفتهاى همه‌جانبه‌ى كشور ما در دو دهه‌ى اخیر واقعیتى است كه در برابر چشم همگان قرار دارد و رصدكنندگان رسمى بین‌المللى مكرراً بدان اذعان كرده‌اند؛ و این همه در شرائط تحریمها و فشارهاى اقتصادى و تهاجم تبلیغاتى شبكه‌هاى وابسته به آمریكا و صهیونیسم اتفاق افتاده است. تحریمهائى كه یاوه‌گویان، آن را فلج‌كننده نامیدند، نه تنها ما را فلج نكرده است و نخواهد كرد، بلكه گامهاى ما را محكمتر، و همت ما را بلندتر، و اطمینان ما را به درستى تحلیلهاى خود و نیز به توانائى درون‌زاى ملتمان راسختر كرده است. ما یارى خداوند را در این چالشها بارها و بارها به چشم دیده‌ایم.



میهمانان گرامى!



لازم میدانم در اینجا از یك مسئله‌ى بسیار مهم سخن بگویم؛ كه اگرچه مربوط به منطقه‌ى ما است، ولى ابعاد گسترده‌ى آن از این منطقه فراتر رفته و سیاستهاى جهانى را در طول چندین دهه تحت تأثیر قرار داده است و آن، مسئله‌ى دردآور فلسطین است. خلاصه‌ى این ماجرا آن است كه یك كشور مستقل و داراى شناسنامه‌ى روشنِ تاریخى به نام «فلسطین»، بر اساس یك توطئه‌ى وحشتناك غربى با سردمدارى انگلیس در دهه‌ى 40 قرن بیستم، از ملت آن، غصب و به زور سلاح و كشتار و فریب، به جماعتى كه عمدتاً از كشورهاى اروپائى مهاجرت داده شده‌اند، واگذار گردیده است. این غصب بزرگ كه در آغاز با كشتارهاى جمعىِ مردم بى‌دفاع در شهرها و روستاها و راندن مردم از خانه و كاشانه‌ى خود به كشورهاى هم‌مرز همراه بود، در طول بیش از شش دهه همچنان با همین جنایتها ادامه یافته است و امروز هم ادامه دارد. این، یكى از مهمترین مسائل جامعه‌ى بشریت است.



سران سیاسى و نظامى رژیم غاصب صهیونیست، در این مدت از هیچ جنایتى پرهیز نكرده‌اند؛ از كشتار مردم و ویران كردن خانه‌ها و مزارع آنان و دستگیرى و شكنجه‌ى مردان و زنان و حتّى كودكان آنان، تا تحقیر و توهین به كرامت این ملت و سعى در نابودى و هضم آن در معده‌ى حرامخوار رژیم صهیونیستى، و تا محورهای بیانات در شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهددوحمله به اردوگاههاى آنان در خود فلسطین و در كشورهاى همسایه كه میلیونها آواره را در خود جاى میداده است. نامهاى «صبرا» و «شتیلا» و «قانا» و «دیر یاسین» و امثال اینها با خون مردم مظلوم فلسطین در تاریخ منطقه‌ى ما ثبت شده است. اكنون نیز پس از شصت و پنج سال، هنوز همچنان همین جنایتها در رفتار گرگان درنده‌ى صهیونیست با باقى‌ماندگان در سرزمینهاى اشغالى ادامه دارد. آنها پى‌درپى جنایتهاى جدیدى مى‌آفرینند و منطقه را با بحران تازه‌اى روبه‌رو میكنند. كمتر روزى است كه خبرى از قتل و جرح و زندانى كردن جوانهائى مخابره نشود كه به دفاع از وطن و كرامت خود برخاسته و به ویرانگرى مزارع و خانه‌هاى خود اعتراض كرده‌اند.



رژیم صهیونیستى كه با به راه انداختن جنگهاى فاجعه‌بار و كشتار مردم و اشغال سرزمینهاى عربى و سازماندهى تروریسم دولتى در منطقه و جهان، دهها سال ترور و جنگ و شرارت به راه انداخته، ملت فلسطین را كه براى احقاق حق خود به پا خاسته و مبارزه میكنند، تروریست مینامد و شبكه‌ى رسانه‌هاى متعلق به صهیونیزم و بسیارى از رسانه‌هاى غربى و مزدور نیز با زیر پا گذاشتن تعهّد اخلاقى و رسانه‌اى، این دروغ بزرگ را تكرار میكنند. سردمداران سیاسىِ مدعى حقوق بشر نیز چشم بر این همه جنایت بسته و بدون شرم و پروا، از آن رژیم فاجعه‌آفرین حمایت كرده و در نقش وكیل‌مدافع آن ظاهر میشوند.



سخن ما آن است كه فلسطین متعلق به فلسطینى‌ها است و ادامه‌ى اشغال آن، ظلمى بزرگ، تحمل‌ناپذیر و خطرى عمده براى صلح و امنیت جهانى است. همه‌ى راههائى كه غربیها و وابستگان آنها براى «حل مسئله‌ى فلسطین» پیشنهاد كرده و پیموده‌اند، غلط و ناموفق بوده است و در آینده نیز چنین خواهد بود. ما راه‌حلى عادلانه و كاملاً دموكراتیك را پیشنهاد كرده‌ایم: همه‌ى فلسطینى‌ها، چه ساكنان كنونى آن، و چه كسانى كه به كشورهاى دیگر رانده شده و هویت فلسطینى خود را حفظ كرده‌اند، اعم از مسلمان و مسیحى و یهودى، در یك همه‌پرسىِ عمومى، با نظارتى دقیق و اطمینان‌بخش شركت كنند و ساختار نظام سیاسى این كشور را انتخاب نمایند و همه‌ى فلسطینیانى كه سالها رنج آوارگى را تحمل كرده‌اند، به كشور خود باز گردند و در این همه‌پرسى و سپس تدوین قانون اساسى و انتخابات، شركت نمایند. آنگاه صلح برقرار خواهد شد.



در اینجا مایلم پندى خیرخواهانه به سیاستمداران آمریكائى كه تاكنون همواره به عنوان مدافع و پشتیبان رژیم صهیونیستى در صحنه حاضر شده‌اند، بدهم: این رژیم تاكنون براى شما دردسرهاى بیشمار داشته است؛ چهره‌ى شما را در میان ملتهاى منطقه، منفور و شما را در چشم آنان شریك جنایات صهیونیستهاى غاصب معرفى كرده است؛ هزینه‌هاى مادى و معنوى كه در طول سالهاى متمادى از این رهگذر به دولت و ملت آمریكا تحمیل شده است، سرسام‌آور است؛ و احتمالاً در آینده اگر همین روش ادامه یابد، هزینه‌هاى شما سنگین‌تر هم خواهد شد. بیائید به پیشنهاد جمهورى اسلامى درباره‌ى همه‌پرسى بیندیشید و با تصمیمى شجاعانه، خود را از گره ناگشودنى كنونى نجات دهید. بى‌شك مردم منطقه و همه‌ى آزاداندیشان گیتى از این اقدام استقبال خواهند كرد.



میهمانان محترم!



اكنون به سخن آغازین باز میگردم. شرائط گیتى حساس و جهان در حال گذار از یك پیچ تاریخىِ بسیار مهم است. انتظار میرود كه نظمى نوین در حال تولد یافتن باشد. مجموعه‌ى غیرمتعهدها حدود دو سوم اعضاء جامعه‌ى جهانى را در خود جاى داده است و میتواند در شكل‌دهى آینده نقشى بزرگ ایفاء كند. تشكیل این اجلاس بزرگ در تهران نیز خود حادثه‌اى پرمعنا است كه باید در محاسبات به كار آید. ما اعضاء این جنبش با هم‌افزائى امكانات و ظرفیتهاى گسترده‌ى خود میتوانیم براى نجات جهان از ناامنى و جنگ و سلطه‌گرى، نقشى تاریخى و ماندگار بیافرینیم.



این مقصود فقط با همكاریهاى همه‌جانبه‌ى ما با یكدیگر امكان‌پذیر است. در میان ما، كشورهاى بسیار ثروتمند و نیز كشورهاى داراى نفوذ بین‌المللى كم نیستند. علاج مشكلات با همكاریهاى اقتصادى و رسانه‌اى و انتقال تجربه‌هاى پیشبرنده و تعالى‌بخش، كاملاً امكان‌پذیر است. باید عزمهامان را راسخ كنیم؛ به هدفها وفادار بمانیم؛ از اخم قدرتهاى زورگو نترسیم و به لبخند آنان دل خوش نكنیم؛ اراده‌ى الهى و قوانین آفرینش را پشتیبان خود بدانیم؛ به شكست تجربه‌ى اردوگاه كمونیستى در دو دهه پیش، و شكست سیاستهاى به اصطلاح لیبرال دموكراسى غربى در حال حاضر - كه نشانه‌هاى آن را در خیابانهاى كشورهاى اروپائى و آمریكایی و گره‌هاى ناگشودنى اقتصاد این كشورها همه مى‌بینند - با چشم عبرت بنگریم. و بالاخره سقوط دیكتاتورهاى وابسته به آمریكا و همدست رژیم صهیونیستى در شمال آفریقا و بیدارى اسلامى در كشورهاى منطقه را فرصتى بزرگ بشماریم. ما میتوانیم به ارتقاء «بهره‌ورى سیاسى جنبش عدم تعهد» در مدیریت جهانى بیندیشیم؛ میتوانیم براى تحول در این مدیریت، سندى تاریخى تهیه كنیم و ابزارهاى اجرائى آن را فراهم نمائیم؛ میتوانیم حركت به سمت همكاریهاى مؤثر اقتصادى را طراحى و الگوهاى ارتباط فرهنگى میان خود را تعریف كنیم. بى‌شك تشكیل دبیرخانه‌ى فعال و پرانگیزه‌اى براى این تشكیلات، خواهد توانست به حصول این مقاصد كمكى بزرگ و پر تأثیر تقدیم كند.

پنج شنبه 9/6/1391 - 15:2 - 0 تشکر 535190

محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور كشورمان با مرسی رییس‌جمهور مصر دیدار و گفت‌وگو كرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، قرار است روسای جمهور دو كشور در این دیدار در مورد مهم‌ترین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی ، همچنین اهمیت روابط دو جانبه صحبت كنند.

پنج شنبه 9/6/1391 - 15:2 - 0 تشکر 535191

محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور كشورمان با مرسی رییس‌جمهور مصر دیدار و گفت‌وگو كرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، قرار است روسای جمهور دو كشور در این دیدار در مورد مهم‌ترین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی ، همچنین اهمیت روابط دو جانبه صحبت كنند.

پنج شنبه 9/6/1391 - 15:3 - 0 تشکر 535192



حاشیه‌های به یادماندنی اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها در تهران





» سرویس: سیاسی - سیاست خارجی


کد خبر: 91060905010

پنجشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۷




دقایق نخستین آغاز اجلاس سران جنبش غیر متعهدها با حاشیه‌های به یادماندنی همراه بود.



به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا، دقایق نخستین آغاز اجلاس سران جنبش غیر متعهدها با حاشیه‌های به یادماندنی همراه بود كه در این گزارش به برخی از آنها اشاره می‌شود. اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها هم‌اكنون با سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سخنران ویژه افتتاح شد.



*ورود سران كشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها به محل برگزاری اجلاس ساعت 8 و 30 دقیقه آغاز شد كه محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهور به صورت رسمی با همراهی محمدرضا رحیمی معاون اول رییس‌جمهور و علی‌اكبر صالحی وزیر امور خارجه از سران كشورها استقبال می‌كردند.



*هیات‌های همراه سران عضو جنبش غیرمتعهدها وارد سالن شدند و سران كشورها به سالن وی‌آی‌پی جنب محل اصلی اجلاس هدایت شدند.



*مقام معظم رهبری ساعت 10 وارد محل اجلاس شدند.



*ورود هیات‌ها از ساعت 8 و 30 به محل برگزاری اجلاس تا ساعت 10 ادامه داشت و پس از آن سران كشورها به سالن اصلی اجلاس وارد شدند.



*پیش از آغاز رسمی اجلاس تهران هیات‌های حاضر از كشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در محل برگزاری اجلاس به رایزنی‌های دو جانبه و چندجانبه كه گاه همراه با خوش و بش بود مشغول بودند.



*بان‌كی‌مون دبیركل سازمان ملل و محمد مرسی رییس‌جمهور مصر در كنار یكدیگر نشستند و قبل از افتتاح رسمی دقایقی با یكدیگر به گفت‌وگو پرداختند.



*همراه با ورود سران كشورها به سالن اصلی اجلاس مقامات كشوری و لشكری از جمله آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله هاشمی شاهرودی، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی، ‌حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی‌فر، حجت‌الاسلام والمسلمین قومی، حجت‌الاسلام و المسلمین حسینی بوشهری، حجت‌الاسلام و المسلمین قاضی عسكر، حجت‌الاسلام والمسلمین میرتاج‌الدینی، سعید جلیلی، حداد عادل، ولایتی، فیروزآبادی، صفوی، رضایی، رحیمی، ثمره هاشمی، مجتهدزاده، بداغی و ... وارد سالن شدند و در جایگاه خود قرار گرفتند.



*از حاشیه‌های قابل توجه رسانه‌ها گفت‌وگوی مرسی و هاشمی شاهرودی به زبان عربی بود كه این دو قبل از آغاز رسمی برنامه دقایقی با یكدیگر گفت‌وگو كردند.



*آیت‌الله هاشمی شاهرودی و دبیركل سازمان ملل پس از سلام و خوشامدگویی با یكدیگر صحبتی كوتاه داشتند.



*رامین مهمان‌پرست سخنگوی وزارت خارجه اجرای برنامه را بر عهده داشت.



*خبرنگاران در دو محل سالن اجلاس سران و مركز همایش‌های صدا و سیما برای پوشش این رویداد تاریخی مستقر شده بودند و تكاپوی رسانه‌های داخلی برای پوشش اخبار اجلاس تهران مورد توجه رسانه‌های خارجی قرار گرفت.



*هاشمی رفسنجانی رییس مجلس تشخیص مصلحت نظام از دیگر مسوولان كشورمان بود كه با بان‌كی‌مون دبیركل سازمان ملل و محمد مرسی رییس‌جمهور مصر خوش و بش كرد.



*سران سه قوه همراه با مقام معظم رهبری وارد سالن اصلی اجلاس شدند و پس از اجرای زنده سرود جمهوری اسلامی ایران در كنار سایر مقامات كشورمان جای گرفتند.



*پس از قرائت قرآن كریم توسط یكی از قاریان بین‌المللی كشورمان سخنرانی مقام معظم رهبری ساعت 10 و 45 دقیقه آغاز شد.



*خانواده شهدای هسته‌یی كشورمان مهمان ویژه مراسم افتتاحیه شانزدهمین اجلاس غیرمتعهدها بودند.



*مهمان‌پرست و آخوندزاده نخستین افرادی بودند كه در سالن اصلی محل برگزاری اجلاس سران حاضر شدند و دقایقی بعد صالحی نیز به جمع آن‌ها پیوست سایر مقام‌های كشوری و لشكری نیز كم كم به جمع حاضران در سالن اصلی محل برگزاری اجلاس پیوستند.



* خبر نزدیك شدن به لحظات آغازین مراسم افتتاحیه توسط مهمانپرست اعلام شد.



* احمد نجفی تهیه‌كننده سرشناس ایرانی از جمله افرادی بود كه در بخش خبرنگاران اجلاس سران به همراه تیمی متشكل از چند تصویربردار حضور داشت.



* پس از سخنرانی مقام معظم رهبری سران حاضر در اجلاس تا دقایقی به صورت ممتد ایشان را تشویق كردند و سپس رییس‌جمهور كشورمان ایشان را تا خروج از سالن مشایعت كرد و بازگشت.



* در جریان برگزاری شانزدهمین نشست سران جنبش غیرمتعهدها، مرسی رییس‌جمهور مصر بعد از ایراد سخنان خود ریاست شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها را به جمهوری اسلامی ایران واگذار كرد و رییس‌جمهور در جایگاه ریاست جلسه قرار گرفت.


جمهوری اسلامی ایران به مدت سه سال ریاست جنبش غیرمتعهدها را بر عهده خواهد داشت.



*در بخش سران این اجلاس لاریجانی ، رفسنجانی ، بان‌كی‌مون ، مرسی ، احمدی‌نژاد ، مانموهان سینگ و ناصرعبدالعزیز، شاهرودی و رییس قوه قضاییه به ترتیب از چپ به راست روی صندلی‌های واقع در وسط جلسه نشسته بودند.



*سرود جمهوری اسلامی ایران توسط گروه اركستر صدا و سیما به سرپرستی محمد بیگلری‌پور اجرا شد.



* تركیب صندلی‌های هیات‌ها به صورت دو بعلاوه سه شامل دو صندلی چرخ‌دار در جلو برای سران و سه صندلی ثابت در عقب برای كارشناسان بود.



*به پیشنهاد رییس جمهور كشورمان به عنوان رییس دوره‌ای جنبش عدم تعهد سران و شخصیت‌های حاضر در شانزدهمین اجلاس سران كشورهای عضو جنبش عدم تعهد به احترام رهبران فقید كشورهای عضو جنبش از جمله شهیدان رجایی و باهنر (رییس جمهور و نخست وزیر شهید كشورمان) یك دقیقه سكوت كردند.



*خانواده‌های شهدای هسته‌یی گلی را به نشانه صلح و دوستی به نماینده بان‌كی‌مون تقدیم كردند.



* خانواده شهدای هسته‌یی كشورمان علی‌محمدی، احمدی‌روشن و رضایی‌نژاد كه در مراسم افتتاحیه شانزدهمین اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها حضور داشتند، از بان‌كی‌مون درخواست ملاقات كردند،اما سخنگوی بان‌كی‌مون اعلام كرد كه به علت برنامه‌های فشرده دبیر كل سازمان ملل امكان این ملاقات وجود ندارد.



در پی این موضوع خانواده‌های شهدای هسته‌یی گلی را به سخنگوی بان‌كی‌مون تقدیم كردند و از او خواستند این گل را به نشانه صلح و دوستی به بان‌كی‌مون اعطا كند.


پنج شنبه 9/6/1391 - 15:4 - 0 تشکر 535193


یاست جنبش غیرمتعهدها به ایران واگذار شد






دقایقی پیش پس از سخنرانی مرسی رییس‌جمهور مصر، ریاست اجلاس جنبش غیرمتعهدها به ایران واگذار شد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در جریان برگزاری شانزدهمین نشست سران جنبش غیرمتعهدها، مرسی رییس‌جمهور مصر بعد از ایراد سخنان خود ریاست شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها را به جمهوری اسلامی ایران واگذار كرد و رییس‌جمهور در جایگاه ریاست جلسه قرار گرفت.



به گزارش ایسنا، جمهوری اسلامی ایران به مدت سه سال ریاست جنبش غیرمتعهدها را بر عهده خواهد داشت.





جمعه 10/6/1391 - 1:10 - 0 تشکر 535889

به گزارش جهان به نقل از مهر، شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد از صبح امروز در تهران آغاز به کار کرد. در این اجلاس که پس از اجلاس سازمان ملل بزرگ ‌ترین و وسیع‌ترین نشست سران کشورهاست، ۳ پادشاه، ۲۴ رئیس‌جمهور، ۸ نخست وزیر، ۹ معاون رئیس جمهور، ۲ رئیس مجلس و ۹ نماینده ویژه از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد حضور داشتند. همچنین دبیرکل سازمان ملل متحد، دبیرکل اتحادیه عرب، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز، برای شرکت در اجلاس شانزدهم «نم» به تهران سفر کرده‌اند.

* پیش از آغاز اجلاس ترافیک سنگینی از ماشین های تشریفات مقامات و نیروهای حفاظت شخصیت ها در خیابان های منتهی به اجلاس ایجاد شده بود.

* سران کشورها در بدو ورود به سالن اجلاس مورد استقبال علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان و پس از آن با همراهی وی مورد استقبال محمود احمدی نژاد رئیس جمهور و محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور قرار می گرفتند و بر اساس سطح دوستی و روابط ایران در آغوش گرفته شده و یا دست می دادند.

* در هنگام ورود مقام معظم رهبری به محل برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد که با استقبال ویژه مقامات عالی رتبه نظام برگزار شد، علی‌اکبر صالحی وزیر امورخارجه کشورمان بر دستان مقام معظم رهبری بوسه زد.

* در این مراسم هاشمی رفسنجانی ، هاشمی شاهرودی ، مهدوی کنی ، سعید جلیلی، غلامعلی حدادعادل، سرلشکر سیدیحیی رحیم‌صفوی، سردار احمد وحیدی، مهدی چمران، محمدحسن ابوترابی‌فرد، حجت‌الاسلام حیدر مصلحی و مصطفی محمد نجار بودند، زهرا مصطفوی دختر امام خمینی نیز در ردیف اول اجلاس در کنار مقامات نشسته بود.

* فرصت طولانی پیش از آغاز مراسم موقعیت برای سران حاضر در جلسه بود که گپ و گفتی سیاسی یا غیر سیاسی با هم داشته باشند.

* پیش آغاز سخنان مقام معظم رهبری، علی اکبر هاشمی رفسنجانی با بان کی مون خوش و بش کرده و در کنار یکدیگر نشستند. مرسی بیش از یک دقیقه نیز با آیت الله محمود هاشمی شاهرودی گفت و گو کرد.

* رهبر معظم انقلاب با همراهی سران سه قوه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در محل برگزاری شانزدهمین اجلاس عدم تعهد حاضر شدند. در هنگام سخنرانی مقام معظم رهبری سالن اجلاس در سکوت محض فرو رفته بود، پس از پایان سخنرانی ایشان نیز تشویق طولانی حاضران در جلسه نمایانگر موافقت آن ها با مواضع صریح رهبر انقلاب بود. ایشان پس از سخنرانی بلافاصله سالن اجلاس را ترک کردند.

* محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور کشورمان در آغاز سخنرانی خود در اجلاس سران عدم تعهد از سران حاضر در نشست خواست که به احترام رهبران فقید عضو عدم تعهد و همچنین شهدای جمهوری اسلامی ایران رجایی و باهنر که روز گذشته سالگرد شهادتشان بود سکوت کنند. سران عدم تعهد نیز به احترام رهبران فقید و شهدا با برخواستن از صندلی های خود به مدت 30 ثانیه سکوت کردند.

* پس از آن سخنرانی مرسی ریاست قبلی اجلاس عدم تعهد آغاز شد، رئیس جمهوری مصر در بخشی از اظهارات خود در  از نظام حاکم بر سوریه انتقاد کرد و پس از پایان سخنرانی طولانی اش مجری گری مراسم را بر عهده گرفت و به بان کی مون دبیرکل سازمان ملل و ناصر عبدالعزیز رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد نوبت سخنرانی پیش از محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان داد. این درحالی است که به روال اجلاس های قبل مرسی باید بلافاصله بعد از سخنان خود صندلی رئیس اجلاس را در اختیار رئیس اجلاس یعنی محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان قرار داد.

* بلافاصله پس از سخنان مرسی رسانه های خارجی خبر دادند که ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه در اعتراض به سخنان وی اجلاس راترک کرده است اما شبکه العالم اعلام کرد که ولید معلم برای مصاحبه با این رسانه از سالن خارج شده است.

* ترجمه ای که از صدا و سیما به صورت مستقیم پخش می شد با ترجمه ای که برای خبرنگاران در سالن همایش ها پخش می شد متفاوت بود و همین موضوع برخی رسانه ها را به اشتباه انداخت.

* وزیر امور خارجه سوریه اظهارات رئیس جمهور مصر در نشست سران عدم تعهد در تهران را زیر پا گذاشتن اصول جنبش عدم تعهد و دخالت در امور سوریه عنوان کرد و اظهارات محمد مرسی رئیس جمهوری مصر را دخالت در امور داخلی کشورش دانست و تاکید کرد که محمد مرسی با اظهارات خود اصول جنبش غیر متعهدها  را زیر پا گذاشت.

* پس از مرسی رئیس جمهور مصر، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل و ناصر عبدالعزیز رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کردند.

* پس از پایان سخنرانی ها، رسانه های خارجی اعلام کردند که مرسی تهران را ترک کرد اما پس از مدتی رسانه های داخلی از دیدار وی با محمود احمدی نژاد خبر دادند. این دیدار در حاشیه اجلاس برگزار شد. مرسی با بدرقه بقایی معاون اجرایی رئیس جمهور فرودگاه مهرآباد تهران را ترک کرد.

* شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر که دیروز پش از حضورش رئیس تشریفاتش وارد ایران شده بود پس از به نتیجه رسیدن تلاش‌هایش برای قرار گرفتن در ردیف اول سران جنبش عدم تعهد برای گرفتن عکس یادگاری و موفقیت در این امر تهران را ترک کرد. وی در طول جلسه نیز با موبایل خود بازی می کرد.

* فرمایشات رهبر معظم انقلاب در رسانه ای خارجی انعکاس گسترده ای داشت روزنامه الحیات در این خصوص با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در افتتاحیه اجلاس سران عدم تعهد نوشت: آیت الله خامنه ای رهبر ایران در طی جلسه افتتاحیه سران جنبش عدم تعهد در تهران بیان کرد که ایران هرگز به دنبال سلاح هسته ای نیست.

* روزنامه صهیونیستی  یدیعوت آحارونوت نیز با آتشین خواندن سخنرانی رهبر معظم انقلاب علیه غرب خشم خود را از حضور دبیر کل سازمان ملل در اجلاس سران غیرمتعدها و عدم اعتراض بان کی مون به اظهارات ضد اسرائیلی آیت الله علی خامنه ای ابراز کرد و نوشت آیت الله علی خامنه ای یک سخنرانی آتشین را علیه غرب ایراد کردند.

* شبکه تلویزیونی سی.ان.ان نیز تمامی برنامه های خود را برای پخش مسقیم بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم افتتاحیه اجلاس سران غیر متعهدها در تهران، قطع کرد.

*بر اساس اظهارات رامین مهمان پرست سخنگوی شانزدهمین نشست سران عدم تعهد تا ظهر امروز 54 درخواست از سوی مقامات شرکت کننده در اجلاس برای سخنرانی در نشست سران عدم تعهد ارائه شده که طی امروز و فردا ایراد خواهد شد.

* از حاشیه های مهم اجلاس امروز دیدار علی اکبر صالحی و بان کی مون و حضور خانواده شهدای هسته ای از جمله آرمیتا دختر خردسال شهید رضایی نژاد در این دیدار بود. آرمیتا گلی را از طرف خانواده شهدای هسته ای به آقای بان کی مون هدیه داد.

* همزمان با برگزاری شانزدهمین اجلاس سران جنبش نم ، تعدادی از همسران سران جنبش عدم تعهد که همسرانشان در سالن اصلی اجلاس حضور داشتند به همراه همسر رئیس جمهور کشورمان از نمایشگاه های صنایع دستی برج میلاد بازدید کردند.

برو به انجمن
فعالترین ها در هفته گذشته
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.