• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 6575)
يکشنبه 15/5/1391 - 11:22 -0 تشکر 492218
اخبار حوزه

  تقوای رسانه ای؛ گوهری نایاب در دهکده جهانیاساتید حوزه از رسالت خبرنگار می گویند

  تقوای رسانه ای؛ گوهری نایاب در دهکده جهانی

 اشاره؛ روز خبرنگار، روز مهمی است؛ نه صرفا از آن رو که در این روز مدیران و مسئولان یادشان می افتد که باید از اهالی خبر و رسانه دست کم تجلیلی ولو جمع و جور و مختصر داشته باشند، بلکه مهم تر آن که تا حدودی جایگاه خطیر و اساسی خبرنگاران در تحولات جامعه مشخص می شود و ... 

 

اشاره؛ روز خبرنگار، روز مهمی است؛ نه صرفا از آن رو که در این روز مدیران و مسئولان یادشان می افتد که باید از اهالی خبر و رسانه دست کم تجلیلی ولو جمع و جور و مختصر داشته باشند، بلکه مهم تر آن که تا حدودی جایگاه خطیر و اساسی خبرنگاران در تحولات جامعه مشخص می شود و به همان نسبت البته باید حساسیت این کار برای اهالی این صنف نیز درک گردد.

از این حیث، هفدهم مردادماه می تواند و باید به فرصتی مغتنم تبدیل شود برای این که بدانیم در این دنیای پر از دروغ و نفاق و ریا، صداقت و راستگویی از یک سو و تاکید بر امانت داری و تقوای رسانه ای چقدر ارزشمند است.

به این بهانه با تنی چند از اساتید حوزه که برخی از آن ها دارای سمت هایی چون عضویت در خبرگان رهبری و نیز عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می باشند، گپ و گفتی انجام داده ایم و نظرات آن ها را راجع به بایسته های رویکرد اخلاقی و معنوی به حرفه خبرنگاری جویا شده ایم که چکیده ای از این نظرات در ادامه می آید؛

* لزوم اطلاع رسانی صحیح

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد واعظ موسوی، عضو خبرگان رهبری ضمن تبریک روز خبرنگار به همه اهالی خبر و رسانه گفت: یکی از آمال و آرزوهای مقام معظم رهبری، اطلاع رسانی صحیح به مردم بوده است به طوری که ایشان در بسیاری از دیدارها و جلسات مسئولان نظام ، بر مساله اطلاع رسانی در ابعاد مختلف تاکید داشته اند.

 

* رسانه؛ پل ارتباطی بین مردم و مسئولان

وی همچنین با بیان این که خبرنگاران باید به وظیفه و رسالت سنگین خود به درستی عمل کنند، افزود: رعایت امانت و تقوای رسانه ای در این بین بسیار لازم است تا رسانه ها بتوانند به عنوان پل ارتباطی مستحکم و مطمئن بین مردم و مسئولان ، ایفای نقش کنند.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: رسانه ها باید موفقیت های نظام را به اطلاع مردم رسانده و از آن سو نیز انتقادات و نظرات سازنده را به گوش مسئولان برسانند.

عضو خبرگان رهبری اضافه کرد: خبرنگاران با حفظ شئون و  اخلاق و تقوای رسانه ای می توانند با برقراری این ارتباط دوسویه بهترین خدمت را به جامعه خویش داشته باشند.

* خبرنگاران از نشر شایعات و اخبار مجهول بپرهیزند

حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی ، عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم با اشاره به اهمیت و حساسیت فوق العاده کار خبرنگاری ابراز داشت: رسانه های جمعی در یک جامعه اسلامی باید به شدت از نشر اخبار مجهول، غیر مسلم، شایعات و مطالب غیر مستند بپرهیزند.

وی همچنین با اشاره به این که امروزه خبرنگار در جایگاه یک مبلغ نشسته است، افزود: از این رو یک خبرنگار نباید بر اساس حدسیات و ظن و گمان خود خبری را منتشر کند، ضمن آن که در آن بخش از مطالبی که نسبت به آن ها آگاهی دارد و مستند است نیز می بایست مصالح سیاسی نظام و شرایط جامعه را در نظر بگیرد.

* التزام خبرنگار به حقیقت و مصلحت

ین استاد حوزه تصریح کرد: در امر خبرنگاری ، تحزب و گرایش های سیاسی نباید مطرح باشد بلکه یک خبرنگار باید ورای این ها، همواره حقیقت و مصلحت را محور فعالیت خود قرار دهد.

این عضو خبرگان رهبری همچنین خواستار دقت خبرنگاران بر روی منابع خبری خود شد و گفت: باید در این عرصه حساس، به مساله تقوا تکیه کرد ؛ همان طور که امام خمینی (ره) فرمود عالم محضر خداست، نباید در محضر خدا معصیت کرد ، همه ما نیز باید این توصیه حکیمانه را همواره مد نظر قرار داده و به ویژه در فعالیت های رسانه ای در کمیت و کیفیت انتشار اخبار، مراقب باشیم که خدای ناکرده مرتکب گناه و معصیت نشویم.

* سه اصلی که یک خبرنگار باید رعایت کند

حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم علیدوست، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز با اشاره به ضرورت توجه جدی به اخلاق و تقوای رسانه ای اظهار داشت: در مورد اخلاق خبرنگاری و تقوای خبری باید سه اصل صداقت، امانت و مصلحت به خوبی رعایت شود.

وی افزود: رعایت صداقت به این معناست که خبرنگار چه در فهم خبر و تلقی واقعه و چه در نقل خبر ، بی طرف باشد؛ در واقع صداقت این اقتضا را دارد که نقل خبر و گزارش کامل و بی طرفانه باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین با تاکید بر این نکته که گاهی ناقص بیان کردن حقیقت، خود دروغی بزرگ است، ابراز داشت: صداقت خبری به معنای غیر گزینشی نقل کردن اخبار است، ضمن آن که گسست حدس از واقع یکی از تجلیات چنین صداقتی است؛ متاسفانه گاهی مشاهده می شود که فردی خبری را نقل می کند و در ادامه آن حدسیات خود را انعکاس می دهد و یا این که مطلبی که خود دوست می دارد را منعکس کرده و درباره اش داوری می کند.

* لزوم امانت داری در انتشار اخبار

وی با اشاره به این که رکن دوم در این خصوص، امانت است، گفت: خبرنگاران رسانه های جمعی نباید فکر کنند که ولی نعمت آبروی مردم ، جناح ها، سازمان ها و یا گروه ها هستند و به همین خاطر تلقی کنند که به راحتی می توانند اسرار یا مناسبات خصوصی را در اختیار دیگران بگذارند.

این استاد حوزه در ادامه بر لزوم توجه جدی به مکارم اخلاقی و اسلامی در فعالیت های خبری و رسانه ای تاکید کرد و افزود: اهالی خبر و رسانه بدانند که اگر ارزش های اسلامی واخلاقی را رعایت نکنند باید در پیشگاه الهی پاسخگو باشند

* مصلحت ها نباید مغفول واقع شود

وی همچنین به ضرورت توجه به بعد مصلحت تاکید کرد و بیان داشت: در انتشار اخبار ولو آن که صادقانه باشد و در آن به مساله امانت داری هم توجه شده باشد اما با این حال باید به مصلحت نیز توجه داشت به این معنی که حتی گاهی باید در بکاربردن یک تعبیر نیز دقت نظر کافی داشت.

حجت الاسلام و المسلمین علیدوست خاطرنشان کرد: متاسفانه بعضی اوقات، بر اثر ناشی گری یا خودخواهی ، خبرنگار مطلبی را مطرح می کند  بعد مسئولان باید سرمایه نظام را خرج آن کنند که جلوی تبعات چنین خبری را بگیرند.

* تاثیر خبرنگاران در جامعه انکارناپذیر است

حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی قندی ، معاون فرهنگی – تربیتی حوزه های علمیه خواهران نیز با بیان این که جامعه خبرنگاری در ایجاد موج مثبت یا منفی اجتماعی ، نقش بسیار مهمی ایفا می کند، تاکید کرد: خبرنگاران از جمله اقشار موثر در هدایت جامعه به سمت رستگاری یا بر عکس سوق دادن آن ها به سمت سقوط و ضلالت می باشند.

وی همچنین افزود: خبرنگاری اساسا در جامعه اسلامی یک رسالت به شمار می رود و نه صرفا یک شغل چرا که نظام اسلامی یک نظام ارزشی است.

* خدا را ناظر بر اعمال و گفتارمان بدانیم

معاون حوزه های علمیه خواهران با بیان این که خبرنگاران باید مطابق با ارزش های اسلامی به ایفای رسالت اجتماعی خویش بپردازند، تصریح کرد: یک خبرنگار در وهله اول باید خدا را همواره ناظر بر اعمال و گفتار خود بداند و با توجه به این اصل، در نقل اخبار خود را در محضر خدا بداند.

حجت الاسلام و المسلمین قندی همچنین با بیان این که خبرنگار نباید در نقل و نشر اخبار، واقعیت ها را نادیده بگیرد، اظهار داشت: یک خبرنگار متعهد نباید حقایق موجود را کم وزیاد جلوه داده و کفه اخبار را بیش از حد متعارف، مطابق با قصد و غرضش سنگین کند.

* جز راست نباید گفت، هر راست نشاید گفت

وی با اشاره به ضرورت راستگویی و حقیقت مداری در فعالیت رسانه ای و خبری، گفت: یک خبرنگار باید در جامعه اسلامی ، راستگویی را پیشه خود سازد و از سویی باید توجه داشت که هر مطلب راستی را نیز نباید در هر شرایطی گفت.

معاون فرهنگی – تربیتی حوزه های علمیه خواهران بیان داشت: یکی از نکات بسیار مهم این است که هر خبری را باید به گروه هدف خود ارایه و عرضه کرد.

* لزوم زمان شناسی و بصیرت در فعالیت رسانه ای

وی همچنین در ادامه صحبت های خود به مساله زیرکی و بصیرت خبرنگار در تشخیص اخبار و انعکاس آن ها اشاره کرد و افزود: زمان شناسی ،بصیرت در تشخیص دوست و دشمن و نیز دقت در نقل اخبار از جمله مهم ترین بایسته ها در این عرصه حساس است.

* در امتداد رسالت انبیا...

حجت الاسلام و المسلمین مهدی گرجیان، معاون پژوهشی دانشگاه باقرالعلوم (ع) و رییس بسیج اساتید استان قم نیز با اشاره به اهمیت خبر و رسانه، اظهار داشت: در سیره اهل بیت (ع) خبرگیری از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است به این منظور که برای این کار از افراد مورد اعتماد و وثوق بهره می بردند.

وی با اشاره به این که خبررسانی و خبرگزاری به نوعی رسالت انبیا به شمار می رود، گفت: این کار در واقع رسالتی است از جانب خلق به خلق که باید در آن نهایت دقت و امانت داری صورت گیرد.

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین خاطرنشان کرد: همان گونه که در رسالت انبیای الهی، بحث عصمت و تقوا مطرح است، خبرنگاران نیز در امر خبر رسانی باید تقوای الهی را رعایت کرده و به کار خود رنگ و بویی معنوی ببخشند.

گزارش: سید محمدمهدی موسوی

شنبه 18/6/1391 - 17:28 - 0 تشکر 550790

دبیر شورای عالی حوزه

با حفظ سنت‌ها، اقتدار حوزه را حفظ کنیم



به گزارش خبرگزاری حوزه آیت‌الله رضا استادی، صبح امروز طی سخنانی در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه ضمن تقدیر از حضورآیت الله العظمی مکارم شیرازی و دیگر بزرگان اساتید حوزه در این جلسه، اظهار داشت:‌ما مدیون بزرگانی چون آیات عظام حائری یزدی، بروجردی و امام خمینی هستیم که در تاسیس و تقویت حوزه علمیه قم نقش بسیار پر رنگی داشتند.


وی افزود: با زحمات این بزرگان بود که امروز بستر برای تحصیل و تدریس ما در حوزه های علمیه فراهم شد.


دبیر شورای عالی حوزه ادامه داد: امروز هم کمک‌های شایان توجه رهبر معظم انقلاب و مراجع معظم به حوزه های علمیه در این راستا است تا ما به هدف اصلی خود برسیم،


آیت الله استادی خاطر نشان کرد: طلاب جوان بدانند هر کسی که در حوزه به توفیقی رسیده است با درس خواندن و پیگیری در تحصیل بوده، چرا که یک روحانی که سواد کافی نداشته و مهذب نباشد، اساسا نمی‌تواند به موفقیت دست یابد.


وی افزود: طلاب نباید یک روز هم از درس عقب بمانند؛ در احوالات مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی(ره) آمده که ایشان حتی در ایام بیماری هم دست از درس نکشیده‌اند، و این‌گونه به توفیقات فراوان نائل شده‌اند.


* تاکید بر پیروی از سیره بزرگان


امام جمعه قم لزوم تنظیم ساعات درسی به منظور عقب نیفتادن از دروس را مورد تاکید قرار داد و گفت : باید در درس خواندن از سیره و الگوی بزرگان حوزه پیروی کنیم و بدانیم که با درست درس خواندن می توانیم به مراتب عالی برسیم.


آیت الله استادی همچنین با تاکید بر اهمیت مباحثه ابراز داشت : علمای بزرگ ما هم مباحثه داشتند؛ طلاب فکر نکنند که صرف درس خواندن کافی است، بلکه باید هم خوب درس بخوانند و هم به مباحثه و مطالعه و یادداشت برداری توجه کنند.


عضو جامعه مدرسین حوزه، لزوم توجه به مباحث اخلاقی در حوزه را یادآور شد و افزود مقام معظم رهبری و بزرگان حوزه در آغاز درس خود حدیثی می خوانند که می‌بایست اساتید نیز این شیوه را مورد توجه قرار دهند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت:‌خوب است طلاب در انتخاب درس‌ها مشورت کنند و بدانند لزوما دروس شلوغ، دروس خوبی نیستند.


دبیرشورای عالی حوزه‌های علمیه ‌‌خاطرنشان کرد: درس های پر جمعیت مربوط به دروس مراجع معظم تقلید است، وگرنه درس شلوغ برای سطوح عالی جوابگو نیست.


* برای بالندگی حوزه آمده ایم


وی با بیان این‌که هدف شورای عالی و مدیریت حوزه، خدمت به همه طلاب است: گفت: این مجموعه آمده تا بستری را برای درس و تحقیق بهتر و بالندگی بیشتر حوزه های علمیه فراهم کند.


آیت الله استادی تصریح کرد طبعا هر برنامه ای بی ایراد نیست، گاهی مراجع عظام نیز به برخی برنامه ها ایراد گرفته اند که تصحیح شده است.


وی ادامه داد: عموم حوزویان مارا خدمت‌گزار خود بدانید و این طور نباشد که فکر کنند عده ای قرار است بر حوزه حکومت کنند.


دبیر شورای عالی حوزه‌ با اشاره به دیدار اخیر اعضای شورا با مقام معظم رهبری، گفت: ایشان در این دیدار بر لزوم پرهیز از دیوان سالاری تاکید کردند؛ بر این اساس به دنبال اصلاح امور هستیم.


* حوزه‌های شهرستان‌ها گرفتار تشکیلات عریض و طویل نشوند


وی افزود در مراکز شهرستانی نیز باید به تعدا د افراد مورد نیاز جذب صورت گیرد و گرفتار تشکیلات عریض و طویل نشوند که بعدا با مشکلات بسیاری روبرو خواهند شد.


امام جمعه قم خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری و مراجع بزرگوار تقلید بر لزوم پرهیز از تشکیلات وسیع و نیز حس استقلال حوزه تاکید دارند.


آیت الله استادی در خاتمه گفت: اگر می خواهیم اقتدار حوزه حفظ شود، باید اساس و سبک سنتی حوزه حفظ شود و در این باره نصایح و رهنمود های رهبری، مراجع، علما و بزرگان را عملی کنیم.

شنبه 18/6/1391 - 17:28 - 0 تشکر 550792

آیت‌الله العظمی مکارم

حوزه مستقل است و به دولت وابسته نیست



به گزارش خبرگزاری حوزه حضرت آیت الله مکارم شیرازی در آیین افتتاحیه سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه که در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه قم برگزار شد، اظهار داشتند:‌ خدا را شاکریم در دنیایی که آنقدر ناآرامی و مشکل وجود دارد، در کشوری آرام زندگی می کنیم و حوزه علمیه کانون جهان اسلام واقع شده است.


ایشان افزودند: امروز در حوزه علمیهU مراجع، علما، فضلا، مفسران، متکلمان و پژوهشگران در رشته های مختلف مشغول فعالیت بوده‌ و در راستای حفظ تعالیم الهی و ترویج آن در جامعه در تلاشند.


معظم‌له  با تاکید بر این که انسان باید شکر این نعمت هارا به جا آورد، تصریح کردند: بهترین شکر نعمت آن است که انسان نعمت هایی که در اختیار دارد را به درستی استفاده کند. در غیر این صورت کم کاری کفران نعمت می شود که علاوه بر سلب نعمت، عذاب الهی را هم در پی دارد.


این مرجع تقلید در ادامه با تاکید بر اینکه در سال تحصیلی جدید، باید برنامه خود را با ایمان و علم و تقوا شروع کنیم،‌تصریح کردند: حوزه کانون بزرگ علمی است که با دانشگاه تفاوت زیادی دارد به طوری که حوزه با انگیزه های خدایی کار را انجام می دهد،‌طلبه برای خدا درس می خواند، استاد برای خدا  درس می دهد، مبلغ برای خدا تبلیغ می کند.


*تاکید بر حفظ روح سنتی حوزه


حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کردند: مبادا نظام دانشگاهی بر حوزه مسلط شود و روح سنتی حوزه که انگیزه الهی است کمرنگ شود؛ زیرا این انگیزه  الهی بود که  صاحب جواهر ها،‌علامه مجلسی ها، شیخ طوسی ها،‌شیخ انصاری ها را تربیت کرد.


ایشان با تاکید بر این‌که نگذارید انگیزه‌های الهی در حوزه  بمیرند، افزودند:‌البته این انگیزه ها امروز نیز در حوزه حاکم است و انشاء‌الله در آینده نیز حاکم خواهد ماند.


این مرجع تقلید در ادامه افزودند:‌ حوزه باید میراث بزرگی را که از گذشتگان به ارث برده است را نه تنها حفظ کند، بلکه بر آن بیافزاید، رهبر معظم انقلاب هم بارها این مساله را با تعابیری مثل تولید علم بیان داشته اند.


معظم‌له با تاکید بر اینکه تولید علم به معنی این نیست که انسان کامپیوتری داشته باشد و با استفاده از منابع از این گوشه و آن گوشه، کتاب بنویسد؛ این تولید علم نیست، این تکرار مکررات است،‌تصریح کردند:‌امروز فقه و اصول به عنوان وسیع ترین علوم هستند که کتابها ، آثار و پژوهش‌های زیادی در این عرصه صورت گرفته،‌ولی هنوز هم جا برای کار زیاد است.


*درهای جدیدی از فقه به روی حوزه گشوده شده است


حضرت‌ آیت‌الله مکارم شیرازی یادآور شدند: ‌امروز مسائل مستحدثه فراوانی پیش روی حوزه است، بویژه با تشکیل حکومت ‌اسلامی درهای جدیدی از فقه بر روی حوزه گشوده شده است.


ایشان با بیان این که حوزه باید پاسخ تمام مسائل فقهی نظام را بدهد، تاکید کردند: حوزه باید با حضور گسترده در این عرصه، این مسائل را پاسخ داده و میراث کهن را در اختیار آیندگان قرار دهد.


معظم‌له در ادامه پرداختن به فقه و اصول را کار اصلی حوزه دانستندکه باید فقیه تربیت نمایند، افزودند: البته حوزه نیازمند مفسر، متکلم و افراد توانمند در عرصه ‌پاسخگویی به شبهات و ‌پاسخ دادن به مسائل مختلف است.


ایشان، دانستن پیام هرعصری را برای حوزه ضروری عنوان کرده و گفتند: همان طوری که پیامبران معجزاتشان را بر اساس پیام زمانشان بیان می کردند حوزه  باید پیام نظام را بفهمد و بر اساس آن برنامه ریزی کند.


این مرجع تقلید تصریح کردند: امروز نیاز ها نسبت به گذشته بسیار فزونی یافته، مسائل جدیدی، وجود دارد که حوزه باید به آنها پاسخ دهد؛ حوزه باید در همایش هایی که درباره ادیان و مذاهب در جهان برگزاری می شود حضورفعال داشته و حرف اسلام و مکتب اهل‌بیت(ع) را به جهانیان برساند.


*لزوم حضور حوزه در رسانه


ایشان با تاکید بر این که حوزه باید در رسانه حضور یافته با زبان‌های مختلف اسلام را به جهانیان عرضه کند، ابراز داشتند: طلاب باید از همان بدو ورود به حوزه با مکالمه عربی آشنا شوند تا در صورت نیاز به انتقال پیام دین محتاج مترجم نباشند؛ البته آشنایی با دیگر زبان‌ها نیز اهمیت زیادی دارد.


*حوزه مستقل بوده و مستقل خواهد بود


معظم‌له در ادامه بر استقلال حوزه تاکید کردند و گفتند: حوزه های علمیه در تاریخ همواره مستقل بوده و مستقل خواهد ماند، هرچند در حکومت اسلامی هستیم، ولی خدمت حضرت امام (ره)و مقام معظم رهبری که رسیدیم سخن از استقلال حوزه گفتند؛ زیرا اگر حوزه وابسته به دولت شود، دیگرنمی‌تواندحرف بزند و تصمیمات دولتی‌ها بر تشکیلات ما اثر خواهد گذاشت.


ایشان با تاکید بر اینکه ما باید مستقل باشیم، افزودند: الحمد لله به وسیله وجوهات، شهریه طلاب تامین می شود، اما باید برای دیگر امور حوزه مانند ساخت و نگهداری مدارس، فعالیت‌های تبلیغی و فرهنگی و ... فکری کرد تا دیگر هیچ گونه وابستگی به جایی نداشته باشد.


*تاکید بر توجه به اخلاق


این مرجع تقلید؛ توجه به مسائل اخلاقی را ضرورتی دیگر برای حوزه ها دانستند و افزودند: امتیاز حوزه ها  همواره این بوده که علم و عدالت کنار هم هستند؛ امروز در زمانه‌ای هستیم که اسباب فساد اخلاقی فراوان است؛‌ حوزه باید هم خود را مهذب کند و هم جامعه را تهذیب نماید.


معظم‌له خاطرنشان کردند::‌ساده زیستی ، تقوا ، قناعت، سخن گفتن با ادب و تواضع و محبت داشتن نسبت به مردم امری است که در حوزه ها همواره باید مشهود باشد.


وی افزودند: ‌طاغوتیان تلاش های زیادی برای نابودی حوزه های علمیه داشتند ولی خداوند حوزه ها را حفظ کرد و اثری از طاغوت باقی نگذاشت.


*ضرورت تدوین و چشم‌انداز حوزه


ایشان در پاپان از زحمات آیت الله مقتدایی، مدیر سابق حوزه تقدیر و از حضور آیت الله حسینی بوشهری در عرصه مدیریت حوزه های علمیه تشکر کردند و گفتند: شواری عالی و مدیر حوزه های علمیه باید برنامه های چند سال آینده را تدوین کنند؛ زیرا امروز بیگانگان برای 50 سال آینده نیز برنامه ریزی می کنند.

شنبه 18/6/1391 - 17:29 - 0 تشکر 550794

نظر آیت الله العظمی مکارم درباره شرکت در مسابقات پیامکی


به گزارش خبرگزاری حوزه،  متن پرسش یكی از شنوندگان برنامه زمزم احكام رادیو معارف و پاسخ این مرجع تقلید به این شرح است:


از مقلدین حضرت آیت الله مكارم شیرازی هستم گاهی اوقات پیامكی دریافت می كنم مبنی بر اینكه با ارسال پیامك بدون متن در قرعه كشی خودرو یا سایر جوایز شركت كنید ظاهرا همزمان با ارسال پیامك به آنها مبلغ75 تومان از طریق قبض یا كارت شارژ از حساب من كسر می شود و به حساب آن شركت یا موسسه واریز می شود و احتمالا جوایز نیز از همین پول تهیه می شود


حالا سوال من این است كه حکم شرعی این کار چیست؟ و دیگر اینکه آیا شرکت در این مسابقه و قرعه‌کشی جایز است؟ و اینکه آیا مالک هدیه‌ای که می‌دهند می‌شوم یا خیر؟


*پاسخ حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی


حضرت آیت الله مكارم شیرازی در پاسخ به این سوالات گفتند: این كار در واقع نوعی بخت آزمایی جدید است كه آن را به شكل ارسال پیامك درآورده‌اند، شركت در آن جایز نیست و هدیه ای كه می دهند شبیه هدیه ای است كه در بخت آزمایی یا قمار و مانند آن می دهند؛ متاسفانه هر روز یك راه جدیدی برای جذب اموال مردم تولید می كنند و مردم را به كارهایی كه مشروع نیست می كشانند.


شنبه 18/6/1391 - 17:29 - 0 تشکر 550795

مسابقه کتابخوانی حوزه‌های علمیه خواهران برگزار می‌شود


به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم غروی نائینی با اشاره به فرصت مناسب طلاب برای مطالعه آثار شهید مطهری طی تعطیلات فصل تابستان و اطلاع‌رسانی قبلی در زمینه برگزاری مسابقه کتابخوانی با محوریت آثار این شهید والامقام، گفت: مرحله مدرسه‌ای این مسابقه با بازگشایی مدارس علمیه در میان طلاب برگزار می‌شود.


وی با بیان این که این مسابقات هر سال در مدارس علمیه خواهران سطح 2 کشور برگزار می‌شود، اظهار داشت: شرکت‌کنندگان در این مسابقات، طلاب پایه‌های دوم تا پنجم مقاطع دیپلم و چهارم تا هفتم مقاطع سیکل دوره عمومی هستند.


وی، کتاب هایی چون "سیری در سیره نبوی" و "حماسه حسینی(دو جلد)" ویژه طلاب پایه دوم مقاطع دیپلم و چهارم مقاطع سیکل، "آزادی معنوی" و "جاذبه و دافعه امام علی(ع)" ویژه طلاب پایه سوم مقاطع دیپلم وپنجم مقاطع سیکل، "مساله حجاب" و "تعلیم و تربیت در اسلام" ویژه طلاب پایه چهارم مقاطع دیپلم و ششم مقاطع سیکل و "انسان و سرنوشت" و "عدل الهی" را ویژه طلاب پایه پنجم مقاطع دیپلم وهفتم مقاطع سیکل برشمرد.


مدیر تربیتی حوزه‌های علمیه خواهران ادامه داد: مرحله مدرسه‌ای مسابقات کتابخوانی خواهران طلبه 23 مهرماه به صورت هماهنگ در مدارس علمیه خواهران سطح2  کشور برگزار خواهد شد.


وی با بیان اینکه برگزیدگان مرحله مدرسه‌ای مسابقات کتابخوانی حوزه‌های علمیه خواهران در مرحله کشوری نیز به رقابت خواهند پرداخت، زمان برگزاری مرحله کشوری این مسابقات را 25 بهمن‌ماه ذکر کرد.


براساس اعلام روابط عمومی حوزه‌های علمیه خواهران، وی افزود: طلابی که در مرحله مدرسه‌ای، بیش از 70 امتیاز از مجموع 100 امتیاز  کسب نمایند، به مرحله کشوری راه می‌یابند.


غروی نائینی اهداف برگزاری مسابقات کتابخوانی حوزه‌های علمیه خواهران را شامل تقویت و ارتقاء سطح علمی حوزه‌های علمیه خواهران، توانمندسازی طلاب به منظور پاسخگویی به سئوالات و شبهات، آشنایی طلاب با اندیشه‌های شهید مطهری، ایجاد تسهیلات مطالعاتی برای حوزه‌های علمیه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در مدارس علمیه برشمرد.


يکشنبه 19/6/1391 - 14:26 - 0 تشکر 553363

شورای قرآنی مدارس علمیه تهران تاسیس می‌شود


به گزارش خبرنگار حوزه از تهران حجت الاسلام والمسلمین سید محمد باقر خسروشاهی مدیر حوزه علمیه تهران در نشست مدیران مدارس علمیه این استان با اشاره به اهمیت احیای فرهنگ قرآنی در سطح جامعه گفت: در عصر حاضر همه ما موظفیم تا خود را نسبت به اهمیت تبلیغ و ترویج فرهنگ و دستورالعمل‌های قرآنی ملزم بدانیم و این مطلب را که قرآن در میان دیگر دروس از درجه و اعتبار بلامنازعی برخوردار است را در حوزه های علمیه و محیط های کاری و آموزشی تثبیت کنیم.


  وی با بیان اینکه اگر درهای رحمت الهی بسوی کسی گشوده شود، بسیار با ارزش و بالاتر از آن برای انسان چیزی وجود ندارد افزود: پیامبر اکرم (ص) به حضرت سلمان می فرماید: اگر فرد مومنی قرآن را تلاوت نماید، ابواب رحمت الهی بسوی او باز شده و برای هر حرفی که از دهان قاری قرآن خارج می گردد ملکی از سوی خدای متعال خلق می گردد که تا روز قیامت تسبیح خدا را به نیابت از قرائت کننده قرآن زمزمه می کند.


مدیر حوزه علمیه تهران در تبیین مقام قاریان قرآنی و کسانی که با فرهنگ قرآن امورات زندگی خود را مدیریت می کنند گفت: بعد از انبیای الهی بالاترین بندگان خدا علما و سپس قاریان قرآنی که فرهنگ قرآن را زنده نگه می دارند هستند وحاملان قرآن کسانی هستند که با قرآن استدلال کرده و پایه های زندگی خود را براساس آن بنّا می کنند و آنان طبق روایات در لایه های رحمت الهی محفوف و پیچیده شده اند و لباس آنها انوار الهی می باشد.


وی در خصوص تشکیل شورای قرآنی حوزه تهران گفت: در شورای مدیریت حوزه علمیه تهران یک شورای قرآنی متشکل از معاونین مرکز و برخی مدیران مجرّب مدارس علمیه استان تاسیس نموده ایم و بدین ترتیب برنامه های قرآنی مدوّنی را برای پایه های تحصیلی اول تا ششم تنظیم شده که امیدواریم تا زمانیکه این برنامه مورد تایید کامل شورای عالی حوزه ها در قم قرار می گیرد، مدارس بطور اختیاری و فوق العاده آنرا در حوزه ها اجرا کنند تا انشالله به برکت قرآن حوزه هایی منوّر و پویای داشته باشیم.


تولیت مدرسه علمیه شیخ عبدالحسین تهران در ادامه افزود: یکی از برنامه های مرکز در سال تحصیلی جدید اینست که حضور موثر و ویژه ای در مدارس داشته باشد و بطور هفتگی از مدارس علمیه تهران بازدید بعمل آورد تا بدین ترتیب از نزدیک در جریان برنامه ها ، مشکلات و پیشنهادات آنان قرار گیرد و با جمع آوری اطلاعات اولیه گامهای مناسبی را جهت تسریع و بهبود روند ساماندهی مدارس علمیه سطح استان بردارد.


     وی با ابراز خرسندی از حضور پر رنگ طلاب استان در جشنواره پژوهشی علامه حلی گفت: سال گذشته استان تهران با ارائه 1500 اثر پژوهشی موج خوبی را در عرصه پژوهش طلبگی ایجاد کرد که این روند باید بلحاظ کمی و کیفی ارتقاء یابد و ما باید سعی کنیم تا در خلال این پژوهش ها فرهنگ طلبگی را تبلیغ و ارائه نماییم.


مدیر حوزه علمیه تهران در پایان این نشست نکاتی رادر خصوص لزوم هماهنگی میان مدارس و مدیریت استان، اهتمام به رعایت قوانین و مقررات و همچنین برنامه ریزی صحیح برای طلاب و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه در حوزه های علمیه به مدیران متذکر شدند.




يکشنبه 19/6/1391 - 14:27 - 0 تشکر 553364

مدیر حوزه علمیه خواهران گیلان :اسلام رشد و استقلال حقیقی زنان را تأمین می کند


حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاری در آستانه آغاز سال تحصیلی با اشاره به نقش برجسته زنان در روند شکل گیری بیداری اسلامی در منطقه به خبرنگار حوزه گفت: در واقع طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، اگر زنان در حركت اجتماعی یك ملتی حضور نداشته باشند آن حركت به جایی نخواهد رسید.


وی تصریح کرد: با دقت در انقلاب های شکل گرفته در کشورهای اسلامی و نیز انقلاب های در حال شکل گیری مشاهده می کنیم که زنان هم پای مردان در به ثمر رسیدن انقلاب نقش ایفا می کنند.


مدیر حوزه علمیه خواهران گیلان با بیان اینکه زن در جهان بینی غربی و سکولاریستی به نام آزادی های مدنی اسیر شهوت رانی های دیگران است، افزود: در مقابل در جهان بینی اسلامی، نگاه به زن نگاهی انسانی و عزت بخش می باشد لذا تفکر اسلامی رشد و استقلال حقیقی زنان را تامین می کند.


حجت الاسلام والمسلمین انصاری خاطرنشان کرد: از آیات قرآن برداشت می شود که زنان با عمل به وظایف اسلامی، عقلی و فطری هم می توانند باعث رشد و پیشرفت مادی و معنوی جامعه شوند و هم همانند زنانی همچون همسر فرعون برای تاریخ درس آموز و الگو قرار گیرند.


وی با اشاره به اینکه زنانی بوده اند که با وجود قرار گیری در کنار پیامبر، قرآن از آنها به عنوان کافر یاد می کند، ابراز داشت: باید از این گروه از زنان نیز درس گرفت چرا که امکان دارد دست ما در دست امام زمان باشد و ما طریق خطا و اشتباه را طی کنیم.


امام جمعه موقت شهرستان هشتپر در پایان تاکید کرد: اینکه ما مجبوریم همراه با تحولات اجتماعی فاسد یا صالح شویم بهانه ای بیش نیست و هر انسانی باید مبنای تمام رفتارهای خود را عمل به فرامین عقلی و دینی قرار دهد.


يکشنبه 19/6/1391 - 14:28 - 0 تشکر 553365

نماینده ولی فقیه در استان خراسان جنوبی

قرآن، محوریت دروس حوزه‌های علمیه قرار گیرد



حجت الاسلام و المسلمین علی رضائی بیرجندی در گفت وگو با خبرنگار سرویس استان‌های خبرگزاری حوزه، با اشاره به آغاز به کار سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه، ضمن تبریک این روز به اساتید و طلاب حوزه های علمیه سراسر کشور، اظهار داشت: همان گونه که مقام معظم رهبری تاکید کردند: اگر با تحولات همراه  نشویم یا منزوی شده یا حذف خواهیم شد، باید طلاب و حوزه های علمیه نسبت به کسب آگاهی های مورد نیاز روز جامعه تلاش کنند.


وی افزود:‌ همان گونه که امام خمینی(ره) فرمودند حوزه های علمیه باید همواره به فقه جواهری و سنت های به روز توجه داشته باشند و از این رو طلاب در عین این که باید نسبت به کسب علم و آگاهی های متناسب روز اقدام کنند به حفظ سنت های حوزه نیز اهتمام جدی داشته باشند.


امام جمعه بیرجند در ادامه سخنان خود گفت:‌ اقدام دیگری که حوزه های علمیه باید نسبت به انجام آن جدیت داشته باشند تکیه بر قرآن است که خوشبختانه در حوزه علمیه استان خراسان جنوبی آن را انجام داده و قرآن را محور کارهای علمی و درسی حوزه قرار داده‌ایم تا به جای تکیه بر متون ادبی مانند شعر و داستان به مباحث قرآن تکیه کرده باشیم.


وی در ادامه سخنان خود وظیفه طلاب و حوزه های علمیه را با توجه به وجود امکانات و ابزارهای روز مانند وسایل ارتباط جمعی و بالاخص اینترنت،‌ گفت: امروزه اگر حوزه های علمیه و طلاب از امکاناتی مانند اینترنت بیشترین استفاده را داشته باشند می توانند قدرت بالایی در عرصه های فرهنگی و اجتماعی کشور و جهان داشته باشند.


حجت الاسلام و المسلمین رضائی بیرجندی گفت: امروز حوزه های علمیه نمی توانند به علومی بپردازند که در سطح علوم اصلی نیست، بلکه باید با فراگیری علوم کاربردی و مورد نیاز روز جامعه،‌ در صدد پاسخ گویی به شبهات بر آمده و به صورت کاملا مسلح به معارف قرآن و اهل بیت(ع)، در مقابل شبهه افکنی های دشمنان اسلام بایستند.


وی خاطرنشان کرد: بعضی اوقات شاهدیم که گفته می شود اصول دین تقلیدی نیست و اگر چه این سخن سخنی درست و صحیح است اما در کنار این سخن، فعالیت تحقیقی در خصوص اصول دین نیز مشاهده نمی شود و از این رو حوزه های علمیه وظیفه دارند در این سال تحصیلی جدید و دیگر زمان ها، به صورت تحقیقی در علوم مختلف فعالیت و تحقیقات بیشتری انجام دهند

يکشنبه 19/6/1391 - 14:28 - 0 تشکر 553366

برنامه های فرهنگی پیشنهادی مدارس علمیه خواهران اعلام شد


به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم ناصح با اشاره به لزوم گرامی‌داشت مناسبت‌های سیاسی و مذهبی و اجرای فعالیت‌های فرهنگی در مدارس علمیه خواهران سراسر کشور، اضافه کرد: در همین راستا با ارسال ویژه‌نامه‌ای به مدارس علمیه خواهران، مناسبت‌های ملی و مذهبی سال جاری شمارش شده و برنامه‌های فرهنگی پیشنهادی در ایام مورد نظر اعلام شده است.


وی ادامه داد: بخش دیگری از این ویژه‌نامه به برنامه­های ثابت فرهنگی در طول سال تحصیلی اختصاص دارد که از طریق اجرا در برنامه صبحگاه، فضاسازی مدرسه و برنامه‌هایی در راستای ارتقاء سطح علمی-تربیتی طلاب پیش‌بینی شده‌اند.


مدیر پرورشی حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به مناسبت‌هایی که در سال شمسی جاری قرار گرفته‌اند و مدارس علمیه خواهران می‌توانند از آن مناسبت‌ها برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی استفاده کنند، تصریح کرد: هفته دفاع مقدس، بازگشایی مدارس، دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه(س) و ولادت امام رضا(س)، روز دحو الارض، شهادت امام محمدتقی(ع)، ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س)، اعتراض و افشاگری حضرت امام خمینی(ره) علیه پذیرش کاپیتولاسیون، روز عرفه، روز نیایش و شهادت مسلم ابن عقیل، عید قربان، شهادت محمدحسین فهمیده و روز نوجوان، ولادت امام علی النقی(ع)، آغاز دهه ولایت، روز مباهله، نزول سوره دهر و روز خانواده و ... مناسبت‌های سال جاری را تشکیل می‌دهند.


بر اساس اعلام روابط عمومی حوزه خواهران،وی ادامه داد: انتظار می رود مدارس علمیه خواهران بتوانند با بهره‌گیری ازموضوعات پیشنهادی و اجرای مناسب برنامه‌ها ضمن اهتمام علمی و عملی نسبت به استقرار ارزش‌های متعالی و استمرار حرکت تربیتی و تعظیم شعائر اسلامی، زمینه معرفی و تأسی از الگوهای دینی و همچنین اشاعه و گسترش معارف ناب محمدی(ص) را فراهم نمایند.


يکشنبه 19/6/1391 - 14:29 - 0 تشکر 553368

مدیر مؤسسه امام هادی(ع):زیارت جامعه کبیره درس کامل امام شناسی است


حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری حوزه درباره حرمت کلام اهل‌بیت(علیهم‌السلام) در جامعه شیعی و لزوم توجه به مبانی و ارزش‌های دینی ائمه اطهار(ع) در تشکیل جامعه متعالی اظهار داشت: کسی که شیرینی کلام معصومین(علیهم‌السلام) را درک کند، آن را می‌پذیرد و از آنها متابعت می‌کند.


وی با اشاره به سخن یکی از اندیشمندان آمریکایی که گفته بود من آثار شیعه و اهل سنت را دیده‌ام، ‌ولی به نظر من اسلام یعنی گفته‌های شیخ صدوق، گفت: همانطور که می‌دانیم، گفته‌های شیخ صدوق، همگی سخنان معصومین و روایات ائمه اطهار(علیهم‌السلام) است. بنابراین، اگر بتوانیم روایات موجود را به  زبان روز و  شیوه گفتاری قابل فهم برای فهم عموم مردم ارائه کنیم،‌ مردم نیز از آن اطاعت می‌کنند.


مدیر مؤسسه امام هادی(ع) با اشاره به این که اهل‌بیت(علیهم‌السلام) نیز مانند قرآن مهجور هستند، گفت: امروز چارچوب حوزه ما فقه است و بر اساس تعالیم مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام)‌ بهترین فقه را داریم، ‌ولی  نسبت به احادیث تربیتی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و... کمتر توجه شده است.


وی با تأکید بر این که کلام اهل‌بیت(علیهم‌السلام) در میان مردم غریب است، گفت: فعالان فرهنگی باید مقداری از وقتشان را در کلام اهل‌بیت(علیهم‌السلام) صرف کرده و آنها را از غربت خارج کنند.


حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی‌پور در ادامه با اشاره به توهین‌های اخیر به ساحت مقدس ائمه اطهار(علیهم‌‌السلام) به ویژه امام هادی(ع) اظهار کرد:‌ درباره این امام همام اطلاعات چندانی دراختیار عوام نیست؛ بسیاری از مردم تنها چیزی که از ایشان می‌دانند، غربت و حصر نظامی حضرت هادی(ع) می‌باشد.


وی افزود: آنچه که کمتر درباره این حضرت گفته می‌شود نفوذ معنوی ایشان بود. این امام همام در زمان خود به اندازه‌ای نفوذ معنوی‌ داشتند که از آفریقا تا شام، عراق، ایران و یمن، با ایشان مکاتبه داشتند.


مدیر مؤسسه امام هادی(ع) ادامه داد:‌ نفوذ حضرت در میان مردم به اندازه‌ای بود که برخی قائل به الهیت او بودند. البته حضرت نامه‌ای نوشتند و آنها را تکذیب کرده و لعن کردند.


وی زیارت جامعه کبیره را یادگاری ارزشمندی از سخنان آن حضرت برشمرد و گفت:‌ زیارت جامعه کبیره درس کامل امام شناسی است. البته چون فهم بشر محدود است، این گونه بیان شده است، در حالی که جایگاه ائمه معصومین(علیهم‌السلام) بسیار بالاتر از آنچه که ما می‌دانیم، است.


يکشنبه 19/6/1391 - 14:29 - 0 تشکر 553369

آیت‌الله مهمان نواز: طلاب از امکانات موجود حداکثر استفاده را ببرند

آیت‌الله حبیب‌الله مهمان نواز در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه، ضمن تبریک این روز به طلاب و اساتید حوزه های علمیه سراسر کشور، اظهار داشت: توصیه من به طلاب حوزه های علمیه در سراسر کشور این است که در فراگیری علوم اسلامی تلاشی بزرگ و در خور توجه داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد:‌ امروز دشمنان اسلام، دشمنان کوچکی نیستند، بلکه دشمنان قسم خورده ای هستند که با کوچکترین انتقادی، حملات بزرگی را به اسلام و حتی به اصول اساسی اسلام انجام می دهند.


عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در شرایطی قرار داریم که دشمن به فکر اضمحلال اسلام است و از این رو وظیفه طلاب و حوزه های علمیه این است که علوم اسلامی را به صورت تحقیقی آموخته تا برای پاسخ گویی به شبهات به بهترین شکل ممکن آماده شوند.


امام جمعه سابق بجنورد ابراز امیدواری کرد حوزه های علمیه و طلاب با جدیت و علاقه مندی بیشتری نسبت به آموزه های اسلامی در راستای نشر معارف اسلامی گام بردارند.


وی در ادامه سخنان خود با بیان این که وجود امکانات نوین از جمله اینترنت و دیگر وسایل ارتباط جمعی، فضای خوبی را در اختیار حوزه های علمیه و طلاب برای نشر معارف دین گذاشته است، گفت: این گونه امکانات، امروزه حجت را بر حوزه های علمیه و طلاب تمام کرده است چرا که با استفاده از این امکانات در کوتاهترین زمان ممکن می توان، پیام حوزه های علمیه را به تمام جهان منتشر و ابلاغ کرد.


آیت الله مهمان نواز در پایان گفت:‌ از این قبیل امکانات باید در راستای نشر معارف دین و تقویت اسلام استفاده کرد چرا که با استفاده بهتر از این امکانات می توان زمینه مساعدی برای نشر معارف دین فراهم نمود.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.