• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 5107)
دوشنبه 28/5/1392 - 1:43 -0 تشکر 634719
اهمال كارى(تعلل ورزیدن) (مطلب تولیدی 7)

مسأله اهمال كارى در منابع اسلامى از دیر باز مورد توجه بوده و در روایات و ادعیه درباره آن سخن به میان آمده است. ناگفته نماند كه علماى اخلاق و عرفاى اسلامى، پیوسته اهل سیر و سلوك را از ابتلا به این نابهنجارى اخلاقى رفتارى بر حذر مى داشته اند.



چرا عدّه ای كار امروز را به فردا می سپارند؟ چرا بسیاری از كارها همیشه با تأخیر زیاد همراه است؟ آیا شما گرفتار این رفتار ناپسند نیستید؟ آیا از پیامد ناخوشایند آن آگاهید؟

با من همراه باشید

سه شنبه 29/5/1392 - 0:52 - 0 تشکر 635119

از عوامل اهمال کاری:


احساس عدم مسؤولیت در برابر دیگران  


اگر  انسان در برابر دیگران احساس مسؤولیت نكند و تنها خودمدار باشد، در نتیجه  اهمیت چندانى به دیگران نداده و در ارتباط با این و آن كم مى آورد.


براى  درمان این مشكل، از روش جایگزینى مى توان استفاده كرد; به این معنا كه شخص  لحظه اى بیندیشد كه اگر او به جاى دیگران بود دوست داشت كه دوستانش با او  چگونه برخوردى داشته باشند.

امام على(علیه السلام) در نامه اى به فرزندشان  امام مجتبى(علیه السلام)نوشتند: «اى پسر جانم، سفارش مرا بفهم، و خود را  میان خویش و دیگران ترازو قرار بده. یعنى از براى دیگرى همان را بخواه كه  براى خود مى خواهى و مخواه براى او آنچه را كه براى خویش نمى پسندى و ستم  مكن هم چنان كه براى خود نمى پسندى. و نیكى كن همان طور كه براى خود دوست  دارى.» 

در كتاب شریف  نهج البلاغه  بیش از دو بار و در سایر متون  اسلامى فراوان آمده است كه در برخورد با دیگران از این روش جایگزین بهره  برید. بى شك بدون این راه كار تفهیم و تفاهم و ارتباط درست با دیگران حاصل  نخواهد شد; چرا كه انسان بر مبناى خودمدارى و خودمحورى مى اندیشد و مى گوید  كه چرا دیگران این انانیت را برنمى تابند.

سه شنبه 29/5/1392 - 1:42 - 0 تشکر 635122

از عوامل اهمال کاری:


لجبازى با دیگران 


گاه بر اثر استیلاى خشم و غضب، شخص از دیگرى عصبانى شده و بر مبناى لجبازى با او به رفتارى نا مناسب (اهمال كارى) دست مى زند.


اما  او باید بداند كه راه اصلاح دیگران نه تنها لجبازى نیست كه خویشتن دارى،  تسلط بر خود، و بر خورد مناسب با آن هاست.

در بیانات اهل بیت(علیهم  السلام)آثار بسیار بدى براى لجاجت و سر سختى در برابر دیگران آمده است كه  از جمله آن ها، امورى را مى توان نام برد كه عبارتند از:

شر 
درگیرى و  جنگ و جدال 
نابودى 
بى رأیى 
خسران و ضرر 
فساد  رأى
ورود به كارهاى بى اهمیت
كینه 
خود را در معرض بلا  و گرفتارى قرار دادن   و... .

سه شنبه 29/5/1392 - 1:47 - 0 تشکر 635123

از عوامل اهمال کاری:


تلاش در جلب رضایت همگان 


«جو»  به مؤسسه  زندگى منطقى در شهر نیویورك  براى مشورت و درمان مراجعه  كرده است. او از تن دادن به كارهاى فراوان خود، براى جلب رضایت دیگران كه  او ناخواسته آن ها را از خود مى رنجاند، شكوه داشت. همسرش از روى عصبانیت  كه چرا او فرصت ندارد به كارخانه برسد، منزل را ترك كرده است. او كار رسمى  خود را بدین سبب نمى تواند به موقع انجام دهد. بنابراین، او از این جهت  فردى اهمال كار معرفى شده است. در نتیجه، افكار او پریشان، درهم، مضطرب، و  نگران گشته است. آرى، به وى گفته مى شود كه این گرفتارى ها را خودش به وجود  آورده است.


در حال حاضر، چاره آن است كه بدون رودربایستى كارهاى  اضافى را ترك كند، به كارهاى اصلى همت گمارد و اندیشه جلب رضاى دیگران را  از سر بیرون كند.  

در نگرش اسلامى ما هركس كه خواهان وصول به كمال مطلق  است، باید تمام همت خود را در جلب رضاى خداوندى معطوف دارد كه برترین كمال  قابل تصور انسانى است.

در كلام وحى، كامل ترین انسان، حسین بن على(علیه  السلام)، این گونه توصیف شده است:  «  یا ایتها النفس     المطمئنة، ارجعى  الى ربك راضیة مرضیة   ...»  (فجر: 27و28); اى صاحب نفس آرام، به سوى  پروردگارت باز گرد در حالى كه، او از تو راضى و تو از او خوشنودى.  بنابراین، آخرین و نهایت راه، وصول به بارگاه و مقام رضا و جلب خشنودى حضرت  بارى تعالى است.

سه شنبه 29/5/1392 - 1:51 - 0 تشکر 635124

از عوامل اهمال کاری:


اهمال كارى و پرخاش گرى انفعالى  


شما  خشم خود را فرو مى برید ولى بازتاب آن را به صورت كم كارى و یا سهل انگارى  نشان مى دهید. بدین شكل، در حال رانندگى وقتى از گره خوردن ماشین ها به  تنگ آمده اید و لحظه به لحظه بر عصبانیت شما افزوده شده، به جاى این كه  دقیقاً در خط ویژه خود رانندگى كنید تا نظم بر قرار گردد، خود مرتكب خلاف  شده، تلاش مى كنید تا از خط میانى بگذرید. عجیب تر این كه، به جاى حل  مسأله، شما با این لج بازى مشكل ساز شده و به اعتراض دیگران با بى اعتنایى  برخورد مى كنید. البته، همیشه رفتار بازتابى به شكل پرخاش گرى تجلى نمى  كند، بلكه گاه با بى اعتنایى، كم كارى، عدم پذیرش خیرخواهى، و تنها گوش  دادن و لجبازى كردن برخورد مى شود.


اما درمان این آفت، تنها كنترل خود با حفظ خون سردى و آرامش است.


باید توجّه داشت كه برخى امور از اختیار ما خارج است.

سه شنبه 29/5/1392 - 2:20 - 0 تشکر 635125

سه شنبه 29/5/1392 - 2:21 - 0 تشکر 635126

سه شنبه 29/5/1392 - 3:41 - 0 تشکر 635129

با سلام خسته نباشید
مبحث مبحث مفیدیست و بسیار جای تامل دارد بیصبرانه منتظر ادامه مبحثتان هستم

سه شنبه 29/5/1392 - 19:25 - 0 تشکر 635518

در مان اهمال کاری با:


 قدرشناسى از فرصت به دست آمده :







نكته قابل ملاحظه این كه، شخص اگر گذر زمان و فرصت هاى پیش آمده را درك نكند و حركت زمان را به فراموشى سپرد، در واقع، خود را گول زده است. براى درمان وقت ناشناسى امورى را مى توان توصیه كرد:




1. توجه به ضایع سازى عمر كه با گذر آن، تدبیرى بر جبرانش نیست.

بیانى از كامل ترین انسان، پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله)نقل شده است: «یا أباذر ایاك و التسویف بأملك...»; 
اى ابوذر تو را از اهمال كارى برحذر مى دارم.




2. سپس در بیان ضرورت این نكته فرموده اند: «فإنك بیومك و لست بما بعده...»; 
چرا كه تو براى امروز هستى نه براى فردا.




3. «فإن یكن غد لك لم تندم على ما فرطت فى الیوم...»; 
توجه داشته باش كه اگر فرصت را غنیمت شمردى و فردایى نداشتى، پشیمان نمى شوى كه روز خود را از دست داده اى.

سه شنبه 29/5/1392 - 19:27 - 0 تشکر 635519

درمان اهمال کاری با :



تعیین وقت معین براى انجام هر كار :





از حضرت على(علیه السلام)نقل شده است:
«كل مؤجل یتعلل بالتسویف»;  آنان كه (در انجام كار) مهلت دارند، در انجام آن كوتاهى مى كنند.

اغلب اهمال كارى ها نتیجه عدم آگاهى شخص از وقت معین براى انجام آن كار است. اگر انجام كارى را مطلق و بدون قالب گیرى زمانى در نظر بگیریم، معمولا اهمال به آن راه مى یابد.




براى درمان، باید شخص زمان را بشناسد و بر آن مبنا كار را اندازه گیرى كند; یعنى براى هركارى زمان پایان در نظر بگیرد.

سه شنبه 29/5/1392 - 19:29 - 0 تشکر 635520

درمان اهمال کاری با:



تعیین دقیق تاریخ تحویل : 





با توجه به این كه راه پیش گیرى از اهمال در انجام كار، تعیین وقت معین براى پایان آن است، لازم است در اندازه گیرى زمانى و مقایسه توان خویش در اجراى به موقع آن دقت كافى داشته باشیم.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.