• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
زن ریحانه آفرینش (بازدید: 4657)
پنج شنبه 21/9/1387 - 10:7 -0 تشکر 76740
( زنان تاریخ ساز )

به نام خالق مخلواقت

با سلام وصلوات بر محمد وال محمد (ص)

 

دوستان این جا به معرفی زنانی می پردازیم که شاید نام و نشانشان

در تاریخ گم شده 

و شاید هم در ظاهر گم نشده باشد

به هر حال میخوایم از حکایت ها ، زندگی زنان که حادثه آفریدند بگویییم

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
يکشنبه 15/10/1387 - 13:57 - 0 تشکر 81237

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

محرم آمد و و قت عزا شد

aghaeizohreh گرامی ، ممنون از نظرتون . خب خداراشکر نظرم مورد موافقت گرفت ، ولی خداییش بحث هام کوتاه بودند فقط مقدمه طولانی شد فقط 
اگه کسی رو در یک بحث می گم میخوام بحث پراکنده نشه ولی باشه اگه کسی متنش طولانی بود در دو قسمت می گم .

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
سه شنبه 15/11/1387 - 11:29 - 0 تشکر 87194

به نام خالق مخلواقت

با سلام وصلوات بر محمد وال محمد (ص)

محرم آمد و وقت عزا شد

امیمه، زنى فعال در دفاع و رزم

دختر قیس بن ابى الصلت الغفارى هم از محدثات بود، و روایات زیادى از رسول اكرم صلى الله علیه و اله نقل نموده وی تعدادى از تابعین شاگردان او بودند كه به وساطت این بانو، حدث را از پیامبر نقل مى‏كردند.«روى عنها جملة من التابعین‏» این بانو نسبت‏به مجاهدین و رزمنده‏ها كمال شفقت را داشت «وكانت‏شفیقةعلى المجاهدین‏» .

او در جنگها حضور داشت و براى مداواى مجروحین وتخلیه شهدا سهم مؤثر و به سزایى داشت «ودائما تحضر الوقایع و تداوى الجرحى وتدور بین القتلى‏» او علاوه بر این كه محدثه بود و احادیث را خوب مى‏فهمید و نقل مى‏نمود، یك نیروى رزمى نیز بود.

اینها دقیقا همان كمالاتى است كه دیگر صحابه به آن مى‏بالیدند، مگر دیگر صحابه چه مى‏كردند؟ اینچنین نبود كه از دیگر صحابه، كتابها وتحقیقات عمیقى به یاد مانده باشد، بلكه از هر كدام چند حدیث و گاهى یك حدیث نقل شده است. زیرا در میان آنان گروه بسیار اندكى بودند كه موفق شدند، نوع احادیث و بیانات رسول خدا صلى الله علیه و اله را جمع‏آورى نمایند.

به عنوان نمونه، در كتب رجالى و تراجم مانند اسد الغابه و الاصابه و غیره حدود دوازده هزار صحابى به رقم آمده كه دقیقا اسم و هویت و تاریخ حیات و وفات ومدت صحبت و صحابتشان با رسول اكرم‏صلوات الله علیه روشن گردیده است. و گاهى دیده مى‏شود كه بعضى از آنان یك بار آن حضرت را ملاقات نموده و یا یك حدیث روایت نموده‏اند. این است كه گرچه همه اصحاب افتخار صحابت رسول خدا صلى الله علیه و اله را داشتند، اما هرگز قابل مقایسه با حضرت على بن ابى‏طالب صلوات الله وسلامه‏علیه نبودند و هیچ یك از آنان همانند او و به اندازه او، افتخار شاگردى وجود مقدس پیامبر صلى الله علیه و اله را نداشته و از او حدیث نقل نكرده‏اند.

بنابراین اگر ارزش مردان صحابه را بررسى كنیم، در مى‏یابیم كه در بین زنان صحابى هم، زنان ارزشمندى یافت مى‏شوند، كه از تمام ارزشها و كمالات روحى برخوردارند و روشن است كه در مقایسه مقام زن و مرد، امیرالمؤمنین علیه السلام را معیار سنجش قرار دادن، خطایى بیش نیست ولى اگر معیار را سلمان و ابوذر قرار دهیم، در بین صحابه رسول خدا صلى الله علیه و اله زنانى هم طراز با اینها یافت مى‏شوند تنها تفاوتى كه وجود دارد این است كه رسول خدا صلى الله علیه و اله براى جهاد به دنبال مردها مى‏فرستاد، اما زنها داوطلبانه مى‏رفتند. چون حضور در جبهه بر زن لازم نبود، اینان خود مى‏آمدند استدعا مى‏كردند كه آنها را براى تدارك وسایل جبهه به همراه ببرند.

در هر صورت این بانو، گذشته از امور تداركاتى جبهه از قبیل: تخلیه مجروحین، دفن شهدا و حضور گسترده‏اى كه در این جهت در صحنه‏هاى نبرد داشت، از سوى دیگر عهده‏دار وظایف تبلیغاتى و ترغیب و ایجاد عشق و شور در رزمندگان، از راه ایراد خطابه و شعر و مانند آن بود «وكانت تحث الناس على ذلك‏» . آن روز شعر در مجامع عرب، تاثیر بسزایى داشت. چنانكه امروزه هم گاهى مى‏بینیم در برخى اجتماعات خاص، اثر شعر همانند اثر برهان است. یك سخنران اگر مسائل برهانى اقامه كند همان قدر اثر دارد كه یك شاعر ماهر قصیده یا نثرى ادبى ایراد كند. (1)

نقل كرده‏اند روزى عده‏اى از زنان بنى‏غفار همراه این بانو به حضور پیغمبر صلى الله علیه و اله رسیدند و او كه سخنگوى این گروه بود، عرض كرد:

«انا نرید ان نخرج معك فی وجهك هذا فنداوی الجرحى و نعین المسلمین بما استطعنا» .

از حضرت رسول صلى الله علیه و اله درخواست كردند: اجازه فرمایید كه ما در تخلیه مجروحین و دفن شهدا همكارى كنیم، این كارها از ما ساخته است. و حضرت رسول صلى الله علیه و اله نیز اجازه فرمودند و آنان در جریان خیبر حضور پیدا كردند و رهبرشان همین دختر قیس بن ابى‏الصلت غفارى بود. نقل شده است كه«وهی تهدین لما یلزم لذلكحتى انتهى الحرب و رجع المسلمون منصورین‏»

او معلمه آن گروه بود و آنان را هدایت و راهنمایى مى‏نمود تا آنگاه كه جنگ پایان یافت و مسلمانان پیروزمندانه بازگشتند.

نویسنده: آیة الله عبدالله جوادى آملى

پاورقی:

1. فرق قصیده با نشر آن است كه در قصیده مطالب با هنر آمیخته مى‏شود و عاطفه انسانى از آن نظر كه هنر دوست است تحریك مى‏گردد. شعر در جمع عده‏اى اثر بسزایى دارد، گرچه آنها كه در حد اعلى مى‏اندیشند كار به محتوا دارند نه به قالب و پیكر، شكل لفظ و قالب خواه نثر باشد، یا نظم براى آنها تفاوتى نمى‏كند البته نظم بودن براى آنها جاذبه‏اى دارد كه ذوق انسان با عقل هماهنگ مى‏شود

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
جمعه 23/12/1387 - 10:11 - 0 تشکر 98173

سلام

مریم ساوجی: در روزگاری كه ذهن بسیاری از دختران جوان ایرانی گرفتار اخباری است كه پیرامون عمل زیبایی صورت نیكول كیدمن یا ازدواج‌های مكرر جینیفر لوپز دور می‌زند، نمی‌توان انتظار داشت كه حتی كسی نام "مریم ساوجی" را نیز شنیده باشد. پیرزن نود ساله‌ای كه در تاریخ بیست و ششم خرداد (شانزدهم ماه مه) سال جاری چشم از جهان فرو بست.

در میان مطبوعات پرشمار ایران و ده‌ها شبكه تلویزیونی داخلی و خارجی كسی نبود تا از اهمیت حضور او در زمانی كه بود، با خبر شود. سهل است كه جنبش موسوم به "زنان ایران" نیز، از سرمایه‌های خود بی اطلاع می باشد.


شاعره حقوقدانی كه بیش از نه كتاب از او به یادگار مانده است، و در میان كتاب‌های وی می‌توان عنوان "اختلاف حقوق زن و مرد در اسلام" را نیز یافت. سال‌ها قبل امام جمعه تهران -كه بر مسند قضاوت نیز تكیه داشت-، اظهار كرد: "زنها باید به شوهران خود سجده كنند." در آن زمان این مریم ساوجی بود، كه زبان به انتقاد باز كرد. تا جایی كه امام جمعه در خطبه‌ای دیگر به اصلاح گفته خود برخاست، و ناگزیر از توضیح شد.

بكوب راه شتربان به سوی منزل امن
افق ز حادثه سرخ است و ابر خونبار است
به هوش باش در این واحه خطر مریم
كه میرقافله در خواب و فتنه بیدار است

اكنون از مریم ساوجی جز انبوه اشعار و مقداری خاطره كه به مدد ضبط تصویر و صدای او در روزهای پایانی عمرش توسط نگارنده انجام شده، چیز دیگری به جای نمانده است. مگر مدرسه‌ای كه به همت و سرمایه شخصی وی در خیابان "مهام" در محله چهارصد دستگاه تهران بنیان گذاشته شد و هنوز بر سر در خود، نام مریم را صدا می‌كند.

مدرسه‌ای كه به همت و سرمایه شخصی مریم ساوجی در خیابان "مهام" در محله چهارصد دستگاه تهران بنیان گذاشته شد، هنوز بر سر در خود، نام وی را صدا می‌كند

"روشن‌ترین نقطه زندگی من تأسیس دبیرستانی بود كه با اندك بضاعت خود بنا كرده و در ده سال آخر خدمت خود، سرپرستی آن را به عهده داشتم و بعد از دوران بازنشستگی آن را به اداره آموزش و پرورش واگذار كردم."

اما نام این مدرسه پس از پیروزی انقلاب تغییر كرد. تا این كه وی زبان به اعتراض گشود، و مسوولین آموزش و پرورش ترجیح دادند نام "مریم ساوجی" را به پیشانی مدرسه بازگردانند. همان مدرسه‌ای كه میزبان مراسم ختم او پس از مرگ شد، اما در آن روز حتی اندكی از شاگردان و تعلیم‌ یافتگانش را به خود ندید. روزمرگی زندگی، فقدان انسان‌‌ها را بی‌ ارزش كرده است.

در این بیغوله تاریك، مریم جغد گورم، در امید روشنای صبح تكبیرم
چو مرغ حق فغان در سینه دارم تا سحر، اما گلوگیرم
دعایم كن، دعایم كن!

--------------------------------------------------

بی‌بی منجمه؛ یکی از زنان نامدار ستاره‌شناس ایران





بی بی منجِّمه، پیشگو و جنگجوی سلطان خوارزمشاه
یکی از زنان نامدار ستاره‌شناسی ایران، بی بی منجمه سمنانی است. او دختر کمال‌الدین سمنانی رئیس شافعیه نیشابور و منجم‌باشی سلطان محمد خوارزمشاه و از طرف مادر به فقیه بزرگ خراسان امام محمد بن یحیی منتسب است. تاریخ تولد بی بی به درستی مشخص نیست ولی به نظر می رسد در اواخر قرن ششم متولد شده است. بی بی در خانواده ای فرهیخته رشد کرد و همچون پدرش در علم نجوم تبحر یافت و در رده دانشمندان زمان قرار گرفت، در دربار پادشاهانی چون سلطان جلال الدین خوارزمشاه و علاءالدین کیقباد از جایگاه ویژه برخوردار شد. او به دلیل استعداد و توانایی‌اش به دربار خوارزمشاهیان راه یافت و چون احکامش با قضا و قدرجور درآمد از مقربان درگاه سلطان خوارزم شد و به بی بی منجمه شهرت یافت. بی بی در بسیاری از نبردها در مقابل مغولان پا به پای دیگر جنگجویان می جنگید و در رزم آوری نیز شهره بود و در تواریخ آمده است که او مدتها دوشادوش جلال الدین خوارزمشاه در میدان نبرد با مغولان حضور داشته است.


همسر بی بی، مجدالدین محمد از سادات گورسرخ گرگان بود. او هم در کنار بی بی در دربار خوارزمشاهی زندگی می کرد و از بزرگان دربار به حساب می آمد. در اوج شهرت بی بی، کمال‌الدین کامیار، از طرف سلطان سلاجقه روم "علاءالدین کیقباد"عازم دربار خوارزمشاهیان شد، قرب آن خانم را نزد سلطان جلال‌الدین خوارزمشاه دید و در بازگشت از علم و عزت بی بی نزد علاء الدین کیقباد گفت. اما موقعیت بی بی در دربار سلطان جلال‌الدین رو به تزلزل گذاشته و با حسادت درباریان رو به رو بود. پس از چندی سلطان جلال‌الدین در نبردی با مغولان کشته شد، نقل است: که بی بی در یکی از پیشگوییهایش سلطان جلال‌الدین را از خیانت برادرش غیاث الدین آگاه کرده بود، ولی سلطان به حرف او وقعی نگذاشت و در برابر مغولان به خدعه برادر شکست خورد.

با مرگ سلطان، بی بی و همسرش که پشتیبان خود را از دست داده بودند به شام گریختند و به دربار ملک اشرف مظفرالدین موسی ایوبی راه یافتند. سلطان سلجوقی که از ماجرا آگاه شد سفیری نزد بی بی فرستاد، او را با احترام بسیار به قونیه دعوت کرد و در دربار خود جایگاه بالایی برای او در نظر گرفت. هنگام جنگ بین شامیان و سلاجقه روم، بی بی از روی علم نجوم پیروز میدان را، سلطان علاء‌الدین کیقباد اعلام کرد و طبق پیشگویی او جنگ به پایان رسید. پس از پیروزی، سلطان کیقباد اعتقادش به او دو چندان شد و خلعت سلطانی را بر بی بی خاتون پوشانید. او طبق خواسته بی بی مقام ریاست دارالانشاء و لقب "ترجمان" را به همسرش مجدالدین محمد داد که تا آخر عمر در این مقام به سلطان خدمت کرد. بی بی پسری به نام حسین داشت که به امیرناصرالدین ملقب بود که همچون پدر دردستگاه سلطان خدمت می کرد. او که به علت شهرت مادرش به "ابن بی بی" مشهور است یکی از مورخان و نویسندگان مهم قرن هفتم است، کتاب تاریخ او درمورد سلاجقه روم با نام "الاوامرالعلانیه فی الامور العلانیه" است. بی بی منجمه در تاریخ 679ه ق درگذشت.

به آینده امیدوار باشیم كه همیشه روشنه...


♫♫ باغچه ♫♫(کلیک کنید)

هر آمدنی رفتنی هم دارد...

ولی ایکاش رفتن ها زیباتر از آمدن ها بودند.....

خدانگهدار همگی

جمعه 23/12/1387 - 10:12 - 0 تشکر 98176

سلام

مطالب بسیار زیبایی نوشتید. من هم چند مورد از زنان تاریخ ساز ایران زمین رو جمع اوری كردم كه براتون میذارمشون.

آرتا: آرتادخت وزیر خزانه داری در زمان اردوان چهارم اشکانی. به گفته کتاب اشکانیان اثر یاکونوف روسی خاور شناس بزرگ او مالیات ها را سامان بخشید و در اداره امور مالی خطائی مرتکب نشد و اقتصاد امپراتوری پارتیان را رونق بخشید

-----------------------------------------------

آرتمیس: آرتمیس نخستین زن دریانورد ایرانی است كه درحدود 2480 سال پیش،فرمان دریاسالاری خویش را از سوی خشایارشاه هخامنشی دریافت كرد و اولین بانویی می‌باشد كه در تاریخ دریانوردی جهان در جایگاه فرماندهی دریایی قرار گرفته است.


در سال 484 پیش از میلاد، هنگامی كه فرمان بسیج دریایی برای شركت در جنگ با یونان از سوی خشایارشاه صادر شد، آرتمیس فرماندار سرزمین كاریه با پنج فروند كشتی جنگی كه خود فرماندهی آنها را در دست داشت به نیروی دریایی ایران پیوست. دراین جنگ كه ایرانیان موفق به تصرف آتن شدند، نیروی زمینی ایران را 800 هزار پیاده و 80 هزار سواره تشكیل می‌داد و نیروی دریایی ایران شا ...))

------------------------------------------------

گرد آفرید: دختر زیبا و چابکسوار کژدهم که پدرش در مرز ایران و توران مرزبان بود. هنگامی که به دستور افراسیاب لشکری به سرکردگی سهراب برای جنگ با ایرانیان وارد مرز ایران شد گردآفرید لباس رزم به تن کرد و به جنگ سهراب رفت.

مبارزه تن به تن بین سهراب و گردآفرید شروع شد و سهراب نمی دانست که گردآفرید زن است زیرا او در لباس و کلاه رزمی شبیه مردان بود، ناگاه در حین جنگ کلاه از سر گردآفرید بزمین افتاد و موهایش نمایان شد، سهراب آن موقع دانست که طرف مقابل او دختر است، دلباخته و عاشقش شد و از او خواستگاری نمود ولی گردآفرید چون سهراب را ایرانی نمیدانست و از هویت او که پسر رستم بود آگاهی نداشت این همسری را نپذیرفت زیرا نمی خواست همسر یک نفر غیر ایرانی باشد که فرماندهی لشکر دشمن را بر عهده داشت بشود. 

----------------------------------------------

دغدویه: مادر زرتشت که اصلا از شهر ری بود و در آنجا با کوی ها و کرپن ها که مردم را گمراه می کردند و از آنها مرتب فدیه و قربانی می خواستند و دین را وسیله ای برای رسیدن به امیال و خواستهای ناروای خود کرده بودند به مبارزه پرداخت. پدر و مادرش چون جان او را در خطر دیدند او را نزد یکی از نزدیکان خود به آذربایجان فرستادند او در آنجا با پوروشسب ازدواج کرد و ثمره این پیوند همایون، زرتشت پیامبر بزرگ ایرانیان است.

به آینده امیدوار باشیم كه همیشه روشنه...


♫♫ باغچه ♫♫(کلیک کنید)

هر آمدنی رفتنی هم دارد...

ولی ایکاش رفتن ها زیباتر از آمدن ها بودند.....

خدانگهدار همگی

شنبه 1/1/1388 - 12:2 - 0 تشکر 100748

به نام خالق مخلوقات

با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)

max2000   گرامی

موارد خیلی جالبی بودند، من كه تا به حال اسمشون رو نشنیده بودم

و علتش به خاطر فكر به موارد زیر نبودااا

عمل زیبایی صورت نیكول كیدمن یا ازدواج‌های مكرر جینیفر لوپز

شاید برای من مهم ترین شان همون بی بی منجم بود،‌ اگر اطلاعات بیشتری بدست آورم، شاید

یه همچین تاپیكی در صورت موجود نبودن در انجمن نجوم زدیم ...

 
شيخ رجبعلي خياط فرمود: 

اگر ما به قدر ترسيدن از يک عقرب از عِقاب خدا بترسيم،

همه کارهاي عالم اصلاح ميشود
 
 
 
اللهم صل علي محمد و ال محمد و عجل فرجهم 
 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.