• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 2864)
دوشنبه 24/4/1392 - 10:32 -0 تشکر 621608
آشپزی گیلان

  • مرغ فسنجان یا مرغ لاکو
مواد لازم: مرغابی یا اردک یا مرغ محلی ـ مغز گردو ساییده شده ـ ترشی ( رب انار ـ رب گوجه فرنگی) ـ ادویه.
ابتدا گردو را در نـِمیار یا نمکار و با سنگ مشته می‌سایند تا کاملاًً له شده و روغنش در بیاید، (امروزه از آسیابهای برقی استفاده می‌کنند) سپس گردو را با رب انار ترش، زرد چوبه و مقدار کمی آب، بر روی حرارت ملایم قرار داده و هر از گاهی نیز مقداری آب سرد روی گردو می‌ریزید، تا روغن گردو در بیاید. یک پیاز متوسط را نیز باید در ابتدا در مخلوط گردو و رب انار و آب رنده کرد. معمولاً اگر از مرغابی یا مرغ‌های محلی استفاده کنند، آن را به همراه گردو می‌گذارند تا بپزد و اگر از مرغ‌های شهری استفاده شود، بعد از آب پز شدن و در پایان، مرغ را در ظرف گردو می‌ریزند. در پایان وقتی غذا به روغن فتاد، یک قاشق مرباخوری رب گوجه فرنگی در قابلمه می‌ریزند که این کار باعث رنگ خوش خورش می‌شود. بهتر است که رب گوجه فرنگی را قبل از افزودن به غذا به همراه مقداری کمی روغن تفت داد تا خوش‌رنگ تر شود. در بعضی از مواقع نیز چند عدد بادمجان را که به صورت ورقه‌ای نازک بریده شده، سرخ نموده و جهت تزیین استفاده می‌کنند. در گذشته، در خورش فسنجان هم‌زمان با ریختن گردو، به عنوان ترشی مقدار قیسی و خرما نیز اضافه می‌کردند تا طعم غذا، اندکی ترش و شیرین شود.

سه شنبه 25/4/1392 - 14:57 - 0 تشکر 622113

طرز پخت خورشت طلا کوله گیلانی




گوشت مرغ  1250 گرم
گردو  250 گرم
تره  125 گرم
نعناع  125 گرم
گشنیز  125 گرم
جعفری ساطوری شده  125 گرم
آب غوره  1 فنجان
پیاز داغ عسلی  4 قاشق سوپخوری
روغن  4 قاشق سوپخوری
تخم مرغ  4 قاشق سوپخوری
نمک  قدری


akairan


 طرز تهیه :


مرغ پاک کرده باشد و یا گوشت بدون استخوان باشد , گردو را پوست گرفته مغز کنید , سبزی ( تره , نعناع , جعفری و گشنیز ) باشد , پیاز سرخ کرده باشد . این خورش در حقیقت خورش فسنجان با سبزی و رقیق تر از فسنجان است و این خورش را میتوان با گوشت یا مرغ تهیه مرد , در صورتیکه در ان مرغ باشد آنرا بزبان محلی ( طلاکوله غورابه ) می گویند .
مرغ یا گوشت را بدقت می شوئیم و باپیاز سرخ کرده و دو سه لیوان آب در ظرفی می ریزیم و می گذاریم روی آتش تا باحرارت ملایم آهسته بجوشد و بپزد سبزیها را بدقت تمیز و ریز خرد می کنیم و با سه چهار قاشق سوپخوری روغن آبکرده کمی سرخ می نمائیم و داخل گوشت یا مرغ می ریزیم بعد گردو را چرخ می کنیم و به خورش اضافه می کنیم و کمی نمک و فلفل و آبغوره به آن می زنیم و در خورش می ریزیم و بعد از چند جوش بر می داریم , ممکن است یک قاشق سوپخوری آرد برنج را در کمی آب سرد حل کنیم وقتی گردو را در خورش ریختیم آرد برنج را کم کم داخل خورش بریزیم و بهم یزنیم در اینصورت خورش زودتر جا میافتد .
در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این خورش برای 4 تا 6 نفر کافیست.

پنج شنبه 27/4/1392 - 0:43 - 0 تشکر 622643

ای والله گل پسر
درود بر شما

شنبه 29/4/1392 - 0:18 - 0 تشکر 623469

ماهى افلاطونى


مواد لازم


1_ ماهى سفید بزرگ _ یك عدد


2_ آب انار ترش _ یك فنجان


3_ آب غوره _ یك فنجان


4_ آب نارنج _ یك فنجان


5_ آب لیمو _ یك فنجان


6_ رب گوجه فرنگى _ 2 قاشق غذاخورى


7_ میخك و جوز كوبیده و دارچین _ یك قاشق غذاخورى


8_ نمك و فلفل _ به اندازه كافى


طرز تهیه


با یك كارد تیز فلس هاى درشت ماهىرا مىكنیم. شكم ماهى را بازكرده محتویات آن را خالى مىكنیم و شكم را تمیز مىكنیم. ماهى را خشك مىكنیم. در تاوه مناسب یا در یك طشتك مقدارى كره مىریزیم, وقتى كره داغ شد به دو روى ماهى كمى آرد مىپاشیم و از هردو رو در روغن سرخ مىكنیم. ترشى ها را با هم مخلوط مىكنیم. رب گوجه و میخك و جوز ودارچین و نمك و فلفل را اضافه مىكنیم و سس را یك جوش میدهیم و آنرا روى ماهى میریزیم. در ماهى تاوه را مىگذاریم و ماهى را روى آتش ملایم در سس مىپزیم تا تمام سس به خورد ماهى برود.

شنبه 29/4/1392 - 0:18 - 0 تشکر 623470

شیش اندازبراى 7 نفر

مواد لازم

1_ مغز گردو _ 300 گرم

2_ بادنجان قلمى بدون تخم _ 5 عدد

3_ رب انار ترش یا آب انار _ 2 قاشق سوپخورى

4_ پیاز سرخ كرده _ 4 قاشق سوپخورى

5_ زردچوبه, نمك, فلفل و دارچین _ به اندازه كافى

طرز تهیه

مغز گردو را كاملا مىسائیم. دو تا سه لیوان آب به گردو اضافه كرده با زردچوبه و نمك و فلفل و رب انار مىگذاریم آنقدر با حرارت ملایم بپزد تا مثل فسنجان روغن بیندازد. بعد بادنجان ها را كه تخمى نباشد پوست كنده به صورت چهارگوشه هاى ریز خرد مىكنیم(حدودا 2.5 سانتیمتر در 2.5 سانتیمتر). آنگاه بادنجان هاى خردشده را در روغن طورى سرخ مىنمائیم كه كمى طلائى شود. بعد آنرا با پیاز داغ به مغز گردوى پخته شده اضافه كرده, كمى دارچین مىزنیم و مىگذاریم تا خورش آهسته چند جوش زده و جا بیفتد. این خورش را بجاى بادنجان گاهى با كدو هم تهیه مىنمایند

شنبه 29/4/1392 - 12:7 - 0 تشکر 623648

ممنونم ای همیشه همراه
انشالله بتونم جبران كنم

شنبه 29/4/1392 - 13:38 - 0 تشکر 623711

چغرتمهبراى 6 نفر


مواد لازم


1_ مرغ متوسط _ 1 عدد


2_ تخم مرغ _ 8 عدد


3_ پیاز داغ _ 3 قاشق غذاخورى


4_ زعفران, نمك, فلفل و دارچین _ به اندازه كافى


5_ آب لیمو یا آب نارنج _ به اندازه كافى


طرز تهیه


مرغ را تمیز كرده چند قطعه نموده مىگذاریم با كمى آب و نمك و فلفل بپزد. تخم مرغ ها را در ظرفى شكسته با چنگال مىزنیم تا باز شود كمى نمك و فلفل و زعفران و دارچین و پیاز داغ را به تخم مرغها اضافه كرده باز هم مىزنیم تا خوب مخلوط شود. روغن را در تاوه ریخته تا داغ شود. حرارت را ملایم نموده مایه تخم مرغ را در آن ریخته چند دقیقه صبر مىكنیم تا خودش را بگیرد بعد آهسته هم مىزنیم تا تخم مرغ سرخ شده و طلائى خوشرنگ شود, سپس تخم مرغها را به مرغ پخته اضافه كرده كمى آب نارنج ریخته مىگذاریم خورش چند جوش زده و جا بیفتد. این خورش نباید زیاد آب داشته باشد


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.