• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 1230)
شنبه 18/6/1391 - 8:44 -0 تشکر 549807
معرفی شورای عالی انقلاب فرهنگی

انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) و در پرتو جانفشانی‌ها و از خودگذشتگی‌های بی‌بدیل مردم؛ نویدبخش تحولات بزرگ و چشمگیر در همه عرصه‌ها و صحنه‌های جامعه در راستای نیل به استقلال و عظمت اسلامی – ملی و رهایی از هرگونه ذلت و خواری از سوی بیگانگان و مقدمه و سبب‌ساز ظهور انقلاب‌های گسترده در همه‌ی زمینه‌ها و حوزه‌ها بوده است كه انقلاب فرهنگی از جمله مهمترین و محوری‌ترین آنها است.

مقابله با اعمال نفوذ سیاسی بیگانگان و قطع هر‌گونه وابستگی به اجانب و گذر از فضای نامطلوب و بدور از ارزش‌های والای اسلامی و انسانی حاكم بر جامعه در دوران ستم شاهی و تقویت ریشه‌های فرهنگ مستقل و خودكفا در پرتو موازین اسلامی، گسترش همه‌جانبه اخلاق و فرهنگ اسلامی، تضمین سلامت فكری و روحی، تقویت مبانی معنویت و ایمان، شكوفایی اندیشه‌ها و رشد و توسعه‌ علمی، حصول خودكفایی در بسیاری از زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فكری و فرهنگی به‌عنوان اساس و شالوده استقلال و یكپارچگی جامعه اسلامی؛ از جمله بزرگترین دغدغه‌هایی بود كه زمینه‌ساز انقلاب فرهنگی و فرمان ارزشمند و فراموش نشدنی امام خمینی(ره) برای تشكیل «شورای عالی انقلاب فرهنگی» شد.

شنبه 18/6/1391 - 8:52 - 0 تشکر 549821

3. شورای اسلامی شدن مراكز آموزشی


یكی از اساسی‌ترین دغدغه‌های مسئولان نظام و مردم متدین و انقلابی، اسلامی شدن مراكز آموزشی در تمام عرصه‌های فرهنگی از آغاز انقلاب اسلامی بوده است؛ به‌گونه‌ای كه هدف  اولیه انقلاب فرهنگی  به این موضوع اساسی اختصاص دارد. شورای عالی در ادامه فعالیت ستاد انقلاب فرهنگی و به دور از هیاهوهای سیاسی و با آگاهی از حساسیت‌های مربوط به این حوزه، به تشكیل شورایی تخصصی به نام «شورای اسلامی شدن مراكز آموزشی» در كنار شورای عالی اقدام نمود.



اهم وظایف:


1. تدوین و ارائه‌ پیشنهاد سیاست‌های مرتبط با اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراكز آموزشی به شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی.


2. تدوین راهبردهای مناسب برای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراكز آموزشی بر مبنای یافته‌های موجود و پژوهش‌های نوین.


3. ارائه طرح‌ها و پیشنهادهای اساسی مؤثر در اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراكز آموزشی و پژوهشی به شورای عالی انقلاب فرهنگی.


4. نظارت بر اجرای صحیح مصوبات مربوط به اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراكز آموزشی.


5. ارائه‌ گزارش پیشرفت روند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراكز آموزشی حداقل هر شش ماه یك بار به شورای عالی انقلاب فرهنگی.


شنبه 18/6/1391 - 8:53 - 0 تشکر 549823


4. شورای هنر


هنر یكی از مهم‌ترین ابزارهای هدایت فرهنگی جامعه می‌باشد. به‌دلیل حساسیت این عرصه و نیاز به تخصص‌های ویژه در آن، تشكیل شورای هنر ضروری می‌نمود. بنا برگستره‌ی تأثیرگذاری هنر در عرصه فرهنگ، شورای هنر به مثابه بازویی تخصصی در بررسی و كارشناسی راهبردهای حوزه هنر محسوب می‌گردد.



اهم وظایف:


1. تدوین سیاست‌های كلان هنری جمهوری اسلامی ایران برای پیشنهاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی.


2. پیشنهاد سیاست‌ها و راهكارها در حوزه‌های مختلف هنری.


3.  تقویت ارتباط و هماهنگی میان بخش‌های تولیدی، اجرایی و علمی هنر.


4. تعیین سیاست‌های معرفی و ترویج هنرهای بومی و محلی.


5. حمایت از پژوهش‌های دینی، فلسفی و عرفانی درباره مبانی هنر و استفاده كاربردی از نتایج این پژوهش‌ها در تولید آثار هنری، معماری و شهرسازی.


6.  تصویب اساسنامه بنیادها و نهادهای هنری در سطح ملی كه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع می‏شود.


7. ارزیابی گزارش سالانه فعالیت‌های هنری كشور و ارائه آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی.


8.  تبیین نقش كاربردی هنر و تدوین و پیشنهاد سیاست‌های مربوط به آن.



شنبه 18/6/1391 - 8:54 - 0 تشکر 549824


5. شورای فرهنگی- اجتماعی زنان و خانواده


توجه ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی به حوزه مسائل زنان و خانواده به دلیل ضرورت دوری از افراط و تفریط‌هایی است كه در دنیای امروز در سطوح داخلی و بین‌المللی بیش از همه اقشار؛ نسبت به حقوق زنان روا داشته می‌شود. لزوم نگاهی متعادل در باب حقوق و تكالیف زنان به همراه همه جانبه‌نگری در سیاستگذاری امور بانوان و خانواده از ضرورت‌های تشكیل این شوراست.



اهم وظایف:


1. تدوین سیاست‌های لازم به‌منظور ایجاد زمینه‌های مساعد برای رشد شخصیت زن و تسریع در بازیابی ارزش و كرامت انسانی و تأمین حقوق همه‌جانبه زنان برپایه موازین اصیل اسلام و تدوین الگوهای مناسب.


2. تدوین و پیشنهاد سیاست‌های لازم به‌منظور شناخت ویژگی‌های مثبت فرهنگ اقوام و مقابله با تضعیف آن، همچنین ریشه‌یابی و مقابله با مظاهر منحط فرهنگ‌های بیگانه و انحرافات اخلاقی و نیز زدودن بقایای بینش‌های متحجر كه به نام مذهب بر جامعه‌ بانوان تحمیل شده است.


3. تدوین سیاست‌های لازم، برنامه‌ریزی و ایجاد هماهنگی در برنامه‌های پیشنهادی دستگاه‌های اجرایی برای تقویت هرچه بیش‌تر نهاد مقدس خانواده.


4. تدوین سیاست‌های لازم، برنامه‌ریزی و ایجاد هماهنگی در برنامه‌های پیشنهادی دستگاه‌های اجرایی برای استفاده بهتر دختران و بانوان به شکل هماهنگ با اعضای خانواده از اوقات فراغت خود.


5. تهیه طرح‌هایی برای ارتقاء سطح آگاهی‌های عمومی و سوادآموزی و بررسی سیاست‌ها و شیوه‌های مناسب در زمینه‌های آموزش و پرورش و تحصیلات عالی زنان.


6. بررسی زمینه مشاركت زنان در فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و هنری و بررسی نحوه رفع مشكلات و موانع موجود در راه گسترش این گونه فعالیت‌ها.


7. بررسی و تدوین طرح‌های مناسب برای حل مشكلات زنان و فرزندان بی‌سرپرست و حمایت از آنها و همچنین بررسی وضع و شرایط شغلی این بانوان با رعایت مصالح خانواده.


8. اتخاذ تدابیری برای هماهنگ كردن فعالیت‌های مراكز و سازمان‌های فعال در امور فرهنگی و اجتماعی زنان و ارائه‌ طرح و پیشنهاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی به هنگام نیاز.


9. پیشنهاد تحقیق در مسائل مهم فرهنگی و اجتماعی زنان به اشخاص و مراكز صلاحیت‌دار و حمایت از نظریه‌پردازان، متفكران و دانشمندان مسلمانی كه به تبیین دیدگاه‌های اسلامی در زمینه‌ی‌ خانواده و اجتماع می‌پردازند.


10. مطالعه و ارزیابی مستمر وضع فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده و تهیه گزارش سالانه.


11. برنامه‌ریزی برای توسعه مناسبات فرهنگی با جوامع و نهضت‌های انقلابی زنان و خانواده در كشورهای دیگر به‌خصوص كشورهای اسلامی.

شنبه 18/6/1391 - 8:55 - 0 تشکر 549825


6. شورای توسعه فرهنگ قرآنی


منشور توسعه فرهنگ قرآنی با هدف ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های دولتی، مؤسسات و گروه‌های فعال غیردولتی درجهت هم‌افزایی و ارتقاء فعالیت‌های قرآنی در سطح ملی و بین‌المللی، تقویت ایمان و اعتقاد به قرآن کریم و تمسک به تعالیم آن، تعمیق معرفت و تعمیم فهم و درک قرآن کریم، ارتقاء التزام عملی به قرآن کریم در ابعاد فردی و اجتماعی، تحقق فرهنگ قرآنی در نظام مدیریت، تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کشور و تقویت و گسترش انس با قرآن کریم در اقشار مختلف جامعه تصویب و ابلاغ شده است. برای اجرایی كردن مفاد این منشور؛ شورایی به نام «شورای توسعه فرهنگ قرآنی» تشكیل شده است.



اهم وظایف:


1. تهیه و تصویب شاخص‌های توسعه‌ فرهنگ قرآنی و تصویب شاخص‌های ارزیابی و نظارت بر فعالیت‌های قرآنی.


2. بررسی و پیشنهاد چگونگی حاكم كردن اصول و مبانی قرآنی در برنامه‌های توسعه بلندمدت و میان‌مدت كشور به سازمان‌ها و نهادهای تصمیم‌گیر.


3. بررسی و بازنگری مأموریت‌ها و وظایف قرآنی دستگاه‌های دولتی و عمومی، شوراها و ستادها و سایر مجامع قرآنی و ارائه‌ به شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌منظور تصویب.


4. زمینه‌سازی و پیگیری تحقق رهنمودها و مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه قرآن كریم.


5. ایجاد سازوكارهای لازم‌ برای هماهنگی و تعامل مؤثر در زمینه فعالیت‌های قرآنی.


6 . تأیید طرح‌ها و برنامه‌های ملی و فرابخشی در توسعه‌ فرهنگ قرآنی.


7. اتخاذ تدابیر لازم برای توانمندسازی و جلب مشاركت بخش مردمی و تقویت نقش حمایتی دولت در جهت توسعه‌ی فرهنگ قرآنی.


8. اتخاذ تدابیر لازم برای گسترش فرهنگ وقف در امور قرآنی و بهره‌گیری حداكثری از موقوفات كشور در این زمینه.


9. ارزیابی و نظارت بر عملكرد دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی.


10. شناسایی نیازها، محدودیت‌ها و موانع توسعه فرهنگ قرآنی و استفاده از ظرفیت‌ها برای رفع آنها از طریق مراجع ذیربط در داخل و خارج از كشور.


11. تدوین اولویت‌ها و جهت‌گیری‌های كلان بودجه فعالیت‌های قرآنی و ارائه‌ آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی.


12. برنامه‌ریزی برای تأمین و توسعه منابع انسانی مورد نیاز حوزه‌های مختلف امور قرآنی وكیفیت بخشی‌ منابع انسانی موجود.


13. برنامه‌ریزی لازم برای طراحی سامانه‌های آماری و شبكه‌های اطلاع‌رسانی امور قرآنی.


شنبه 18/6/1391 - 8:55 - 0 تشکر 549826


7. شورای تخصصی و ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور


رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر درباره جنبش نرم‌افزاری، تولید علم و نقشه جامع علمی کشور، مهمترین محرک و مشوق در تدوین و تنظیم این نقشه بوده است.


معظم‌له در ابتدای سال 1386 درخصوص مطالبات خویش از شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لزوم تعریف نقشه جامع علمی كشور و تهیه آن توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تأكید نموده و خواهان انجام تدوین نقشه بدون تأخیر و به صورت عمیق، جامع و كامل شدند.


سرانجام؛ نقشه جامع علمی كشور با مشاركت بیش از 2000 نفر از اساتید و صاحب‌نظران دانشگاهی و حوزوی و صرف بیش از 300.000 نفر ساعت كار در کمیته‌های کارشناسی و کارگروه‌های تخصصی دیگر و بیش از 700 نفر ساعت کار در جلسات کمیته نهایی‌سازی و با اعمال نظر نهایی اعضای کمیته منتخب و تلاش شبانه‌روزی و هوشمندانه‌ کارشناسان و صاحب‌نظران برجسته کشور؛ تهیه و در دیماه 1389 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.


هم اكنون براساس بند «ب» فصل پنجم نقشه، «ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی كشور» تشكیل و اقدامات لازم برای اجرایی كردن آن در حال انجام است.



اهداف تدوین نقشه جامع علمی كشور


1. حاكمیت بینش توحیدی بر تمامی عرصه‌های حیات فردی و اجتماعی و ارتقاء فرهنگ دینی در جامعه


2. تربیت انسان‌های توانا، خردمند، سالم، خلاق، آزاده و دارای اعتماد به نفس.


3.  ایجاد جامعه‌ای فضیلت‌مدار، عدالت‌محور، آزاد و امن.


4. تثبیت رویكرد راهبردی، آینده‌نگر و برنامه‌مدار در عرصه‌ سیاست‌گذاری‌‌ها.


5. رفع نیازهای اساسی كشور در جهت حفظ استقلال و تأمین خودكفایی آن، با توجه به امكانات و مزیت‌های بومی.


6.  بومی‌سازی دانش و فناوری و تجاری‌سازی محصولات آنها.


7. گسترش مرزهای دانش و مرزشكنی در علوم و فناوری‌ها، به‌ویژه علوم انسانی و علوم پایه ‌و حركت به سوی پیشتازی در علم و فناوری.


شنبه 18/6/1391 - 8:56 - 0 تشکر 549828


8. شورای تخصصی تحول و نوسازی نظام آموزشی


به دنبال تأكید مقام معظم رهبری بر تحول بنیادین نظام آموزشی كشور اعم از آموزش و پرورش و آموزش عالی؛ «شورای تخصصی تحول و نوسازی نظام آموزشی» در سال 1386 باتصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی تشكیل گردید تا به بررسی و تدوین سند راهبردی تحول تعلیم و تربیت رسمی و عمومی جمهوری اسلامی ایران و بررسی سند راهبردی علوم شناختی و بررسی فلسفه تعلیم و تربیت بپردازد.



اهم وظایف:


1. تعیین اصول پایه‌ای نظری، ارزشی و جهت‌گیری‌های اساسی تحول و نوسازی نظام آموزشی.


2. مدیریت تحول و نوسازی نظام آموزشی.


3. نظارت بر تحقق تحول و نوسازی نظام آموزشی.


4. بررسی فلسفه تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران و ارائه‌ آن به شورای عالی انقلاب فرهنگی جهت تصویب نهایی.


5. بررسی و تصویب جهت‌گیری‌های اساسی تحول و نوسازی نظام آموزشی.


6.  تصویب نقشه راه برای تحول نظام آموزشی كشور.


7. پیشنهاد ایجاد تسهیلات، تأمین الزامات و رفع موانع برای تحقق برنامه‌های تحولی نظام آموزشی كشور.


8. تعیین شاخص‌ها، پیشنهادها و برنامه‌های تحولی وزارتخانه‌ها براساس فلسفه تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران و بررسی و تصویب آنها.


9. نظارت عالی بر اجرای برنامه‌های تحولی نظام آموزشی كشور.


شنبه 18/6/1391 - 8:56 - 0 تشکر 549829


9. شورای تخصصی مهندسی فرهنگی


موضوع مهندسی فرهنگی كه از سال‌ها قبل مورد تأكید مقام معظم رهبری بوده است، در دور جدید فعالیت شورای عالی  در تاریخ 21/10/85 با برگزاری اولین همایش ملی مهندسی فرهنگی با هدف: تولید ادبیات مهندسی فرهنگی، جلب مشاركت و اندیشه‌ورزی نخبگان، تبدیل مقوله مهندسی فرهنگی به گفتمان رایج در سطح جامعه؛ در كانون اهتمام دبیرخانه شورای عالی قرار گرفت. ره‌آورد این همایش تولید بیش از 3000 صفحه ادبیات مربوط به ابعاد مختلف مهندسی فرهنگی بود كه برای اولین بار صورت پذیرفته و نتایج آن در زمینه‌های مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.


در ادامه؛ پس از صدور احكام جدید اعضای شورای عالی، برای عملیاتی كردن این امر و تهیه نقشه مهندسی فرهنگی كشور،‌ موضوع در صحن شورای عالی مطرح و براساس مصوبه مورخ 25/2/86 شورای عالی، شورای مهندسی فرهنگی تشكیل شد.


شورای مهندسی فرهنگی پس از تعیین اعضا، نسبت به تعیین سیاست‌ها و جهت‌گیری‌های اصلی و تصویب تعاریف و مفاهیم كلیدی درخصوص مهندسی فرهنگی به ریاست دبیر شورای عالی، همت خود را بر نحوه طراحی و ترسیم نقشه مهندسی فرهنگی كشور متمركز نمود و در این راستا نظامنامه تدوین نقشه مهندسی فرهنگی را به تصویب رساند.


هم اكنون در كنار رصد مداوم موضوعات و مسائل فرهنگی و همچنین اعمال مهندسی فرهنگی در خصوص برخی از موضوعات و مسائل، نسخه كامل نقشه جامع مهندسی فرهنگی كشور تهیه شده است كه بخش‌های اصلی آن در شورای مذكور به تصویب رسیده است كه به‌زودی در دستور كار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار خواهد گرفت.


شنبه 18/6/1391 - 8:57 - 0 تشکر 549830


10. شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی


شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه‌ی 21/7/88 تشكیل «شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی» را تصویب نمود. این شورا هم اكنون با مأموریت ایجاد تحول در علوم انسانی براساس معارف اسلامی و شرح وظایف زیر در حال فعالیت است.



اهم وظایف:


1. تدوین و تصویب اولویت‌ها، سیاست‌ها و برنامه‌های مناسب آموزشی و پژوهشی در دو سطح آموزش عالی و آموزش و پرورش.


2. نظارت راهبردی و مؤثر بر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی نهادهای فعال در حوزه علوم انسانی و اتخاذ تدابیر لازم برای ارزیابی، آسیب‌شناسی و اصلاح ساختارها، محتوا، فرایندها، ضوابط و آیین‌نامه‌های مربوطه.


3. اتخاذ تدابیر لازم برای تقویت آموزش و پژوهش در سطح نهادهای علمی و تربیت نیروی انسانی مستعد به ویژه استاد.


4. تدوین ضوابط لازم برای منطقی و متوازن ساختن كمیت پذیرش دانشجو، به ویژه در رشته‌های مهم علوم انسانی براساس استانداردهای مصوب شامل میزان كارآمدی، ظرفیت‌های اشتغال مفید در كشور و تناسب با مبانی نظری اسلامی و فرهنگ اسلامی – ایرانی.


5. برنامه‌ریزی برای تقویت تولید علم و نظریه‌پردازی در حوزه علوم انسانی.


6. طراحی و ایجاد یك نظام منسجم برای انتشار و ترویج آثار مناسب در حوزه علوم انسانی با هدف ارائه‌ به مخاطبین و استفاده‌كنندگان این آثار.


7. ارائه راهكارهای مناسب برای حمایت مؤثر از پروژه‌های اساسی و تحقیقات و تولیدات زیربنایی و نیز اندیشمندان و نهادهای فعال در جهت ارتقاء علوم انسانی.


8. فراهم كردن سازوكارهای لازم برای فعالیت‌های علمی مشترك میان دانشگاه و حوزه در علوم انسانی از قبیل قطب‌ها و… .


9. نهادینه‌سازی كرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره و آزاداندیشی در علوم انسانی و معارف اسلامی در دانشگاه و حوزه، با مشاركت هیأت حمایت از كرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره و آزاداندیشی در جهت مواجهه انتقادی با علوم انسانی ترجمه‌ای.


10.  برنامه‌ریزی برای تولید منابع علوم انسانی و معرفی آن در صحنه‌های بین‌المللی.  


شنبه 18/6/1391 - 8:57 - 0 تشکر 549832


11. شورای تخصصی حوزوی


شورای عالی انقلاب فرهنگی در جهت تقویت ارتباط خود با مراجع عظام تقلید، علما و حوزه علمیه و استفاده از توانایی‌ها و ظرفیت‌های ایشان، اقدام به راه‌اندازی كمیسیون حوزوی دبیرخانه‌ی شورای عالی در قم نمود. این كمیسیون كه در سال 1386 تشكیل شد؛ با اقدامات مؤثر خود توانست ارتقاء یافته و به شورای تخصصی حوزوی تبدیل گردد تا با همكاری حوزه‌های علمیه و به‌خصوص شورای عالی حوزه‌ی علمیه قم مأموریت و اهداف فرهنگی مورد نظر را به پیش برد.



اهم وظایف:


1. شناخت و معرفی قابلیت‌ها و ظرفیت‌های حوزه‌ی علمیه و بهره‌گیری از آنها به‌منظور سیاستگذاری و برنامه‌ریزی علمی برای مهندسی فرهنگ، مهندسی فرهنگی و رصد فرهنگی كشور.


2. شناخت و معرفی نیازهای فكری و معرفتی در حوزه‌ی دین برای تهیه طرح‌های مطالعاتی و پاسخگویی به آنها از سوی مراكز حوزوی.


3. پیشنهاد سیاست‌های لازم برای رشد و تقویت باورها و گرایش‌های دینی و معنوی در كشور.


4. ارائه طرح و پیشنهاد در راستای تحقق اهداف و وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی و اصول سیاست فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عرصه مسائل دینی.


5. شناسایی حساسیت‌ها و دغدغه‌های حوزه علمیه و مراجع عظام و شورای عالی حوزه و تهیه طرح‌های مرتبط با مسائل و مشكلات حوزه‌های علمیه.


6. بررسی و پیشنهاد سیاست‌های حضور فعال فرهنگی ـ دینی در عرصه بین‌الملل.


شنبه 18/6/1391 - 8:58 - 0 تشکر 549833


12. هیأت نظارت و بازرسی


شورای عالی انقلاب فرهنگی از همان ابتدای شكل‌گیری خود، سازوكار نظارت بر اجرای مصوبات و بازرسی از دستگاه‌های مجری را طراحی و در قالب «هیأت نظارت و بازرسی» تصویب نمود. این هیأت، براساس مصوبه جلسه‌ی 28 مورخ 11/4/64 شورای عالی انقلاب فرهنگی و به‌منظور مراقبت از جریان صحیح و سالم انقلاب فرهنگی و رسیدگی به مسائل و مشكلاتی كه در طی بسط و پیشرفت آن پیش می‌آید، تشكیل شد.


اهم وظایف:


1. نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و پی‌گیری اجرای آن.


2. بررسی سالانه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و ارائه‌ پیشنهادهای اصلاحی و تكمیلی به‌منظور بهبود فرآیند اجرا و ارتقای میزان تأثیرگذاری آنها.


3. تهیه‌ اطلاعات لازم درباره‌ی افرادی كه صلاحیت آنها باید به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد (به استثنای رؤسای دانشگاه‌ها).


4. حل اختلافات ناشی از اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستگاه‌های فرهنگی كشور با درخواست آنها.


5. رسیدگی به شكایاتی كه از دستگاه‌های فرهنگی كشور و یا درخصوص مسائل فرهنگی جامعه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا رئیس آن ارجاع می‌شود؛ با در نظر گرفتن شأن و جایگاه شورای عالی.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.