• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 782)
جمعه 17/6/1391 - 20:29 -0 تشکر 549074
نقش زن و شوهر در آرامش خانواده

آرامش و امنیت روحی همانند غذا، پوشاک و مسکن از نیازهای اساسی انسانهاست. از این رو، موفقترین مکتبها، مکتبی است که برنامه هایش بر اساس فطرت و تمایلات کنترل شده انسان بوده، نیازهای درونی و برونی او را برآورده نماید.

اسلام به عنوان جامعترین مکتبهای آسمانی، به این نیاز روحی، توجه نموده و آموزش و پرورش خود را از «فرد» که اولین خشت بنای جامعه می باشد، شروع کرده است. از طرفی، چون «عقیده» نخستین بذری است که در دل انسان کاشته می شود و به تدریج در اعمال و رفتار او تأثیر مستقیم می گذارد و او تجلّی بارزی از عقاید و آرمانهای خویش می گردد، لازم است به بینشی صحیح دست یابد و همراه با تهذیب و تربیت در مسیر ارزشهای والا گام بردارد.

اگر افراد همراه با تربیت الهی به آرامش روحی دست یابند، طبعا جامعه را به سوی آرامش روحی، سوق خواهند داد. در چنین محیطی حقوق افراد، محفوظ خواهد بود؛ حریم انسانها مورد تجاوز قرار نخواهد گرفت و هر کس می داند که باید در محدوده خود حرکت کند.

جمعه 17/6/1391 - 20:35 - 0 تشکر 549085


خروج از منزل با اجازه شوهر


با توجه به اجتماعی بودن انسان و لزوم حفظ حد و مرزهای اجتماعی، باید قوانین و مقرراتی وجود داشته باشد تا هر کس از آنها تجاوز کرد سرزنش شده و کیفر ببیند. چه بهتر که این مقررات از درون آدمی سرچشمه گرفته، آمیخته با عاطفه و محبت باشد. اسلام در راستای حفظ حرمت خانواده، برای زن و مرد وظایفی مقرر داشته، تا با عمل به آنها، آرامش که لازمه اجتناب ناپذیر حیات فردی و اجتماعی انسان است، به دست آید. خروج زن از خانه که صرف نظر از موارد استثنا شده، باید با توافق شوهر باشد از آن جمله است. در این خصوص به این حدیث شریف اکتفا می کنیم.


امام صادق(ع) می فرماید:


در زمان پیامبر اکرم(ص) مردی از انصار برای انجام کارهایش به مسافرت رفت و با همسرش قرار گذاشت که تا مراجعت او، از خانه خارج نشود. در این بین پدر آن زن، بیمار شد. زن، کسی را نزد پیامبر(ص) فرستاد و گفت:


ـ شوهرم به مسافرت رفته و از من قول گرفته که از خانه بیرون نروم؛ اینک پدرم بیمار شده، آیا اجازه می دهید از او عیادت کنم؟


پیامبر(ص) فرمود:


ـ نه، در خانه باش و از حرف شوهرت اطاعت کن.


بعد از مدتی پدرش از دنیا رفت، زن دوباره به پیامبر(ص) پیغام داد که:


ـ پدرم از دنیا رفته، آیا اجازه می دهید در تشییع جنازه او شرکت کنم؟


پیامبر فرمود:


ـ نه، در خانه باش و از حرف شوهرت اطاعت کن. پیامبر اکرم(ص) پس از دفن پدر به آن زن پیام داد که خداوند، تو و پدرت را به خاطر اطاعت از شوهرت مورد آمرزش خودش قرار داد.


درست است که مرد باید از همسرش مراقبت کند، لیکن نه به حدی که موجب بدگمانی و بدبینی او به همسرش شود. مردی که به این بیماری خانمانسوز مبتلا شود، زندگی را بر خود و اطرافیانش تلخ می کند؛ کارهای همسرش را با بدبینی نگاه می کند و مانند سایه او را تعقیب می کند. این مسأله به قدری حساس است که بعضی مردان را وادار به بهانه گیری و طلاق می کند و چه اسفبار است، زنی که بر اساس یک لحظه صحبت کردن، قربانی تعصب بی جای شوهرش شده است. پیامبر اسلام(ص) می فرماید:


هر کس به مرد یا زن مؤمنی تهمت بزند، خداوند متعال در قیامت او را بر تلی از آتش نگه می دارد تا به کیفر بهتانش برسد.



جمعه 17/6/1391 - 20:35 - 0 تشکر 549086


بردباری در برابر بداخلاقی همسر


از آنجا که بنای اسلام بر حفظ کانون زندگی است و منفورترین پدیده در خانواده، جدایی و طلاق است و اسلام به شکلهای مختلف، مانع پاشیده شدن آن می شود، در روایات اسلامی زن و مرد به سازش با اخلاق و روحیات یکدیگر سفارش شده اند. پیامبر اکرم(ص) می فرماید:


کسی که بر بداخلاقی همسرش صبر کرده و او را تحمل کند، خداوند به او همان اجری را خواهد داد که به ایوب پیامبر داد و زنی که بر بداخلاقی شوهرش صبر کند و او را تحمل نماید، خداوند به او همان ثوابی را خواهد داد که به آسیه عطا فرمود.


از آنجا که زن و مرد تا قبل از ازدواج چه بسا دو نوع تربیت و فرهنگ داشته اند و بعد از زندگی مشترک نیز خواسته های آنها متفاوت است، در فراز و نشیبهای زندگی، ممکن است بین آنها اصطکاکی ایجاد شود. اسلام برای حفظ کیان خانواده که محل تربیت فرزندان نیز هست، زن و مرد را به سازش با اخلاق یکدیگر توصیه نموده و از آنها خواسته است تا در پیشامدها، عصبانیتها و تنگناها که لحظه بروز هیجانات درونی است، با هوشیاری و تدبیر اندیشه، آتش خشم طرف مقابل را فرو نشانده، پایه های زندگی را مستحکم نمایند.



جمعه 17/6/1391 - 20:36 - 0 تشکر 549087

آسایش فرزندان در پرتو آرامش والدین


در خانه اگر ثبات، دوستی و آرامش برقرار باشد و پدر و مادر، خود، دارای آرامش روحی باشند، فرزندانی که در پناه این آرامش، بزرگ می شوند، از امنیت روحی و اطمینان خاطر برخوردار خواهند بود. از طرف دیگر پدر و مادری که دارای این ویژگی هستند، بهتر محدوده وظایف خود را قبال تربیت فرزندانشان درک کرده و بدان عمل خواهند کرد.


طفل باید رابطه خوب و صمیمی پدر و مادر را احساس کرده و در این جهت، مطمئن شده باشد. به تجربه ثابت شده است که اگر کودک، دعوا و اختلاف پدر و مادر خویش را احساس کند، بیش از هر وقت دیگر امنیت خود را در خطر می بیند. او نیاز به مرکزی دارد که در آن پرخاش، اضطراب و از هم گسیختگی نباشد. از این رو، لازم است که بین پدر و مادر هیچ گونه برخورد و دعوایی نباشد و اگر هم هست از دید فرزندان مخفی باشد به خاطر احساس آرامش کودک، ضروری است که روابط پدر و مادر بر اساس گذشت و فداکاری بوده، روح همکاری و احترام به یکدیگر بر آنها حاکم باشد. این مایه شرمساری است که والدین به فرزندان خود بگویند دعوا نکنید، اما خود، همواره در ستیز و جدال باشند.


«سلامه موسی» می گوید:


«نیکبختی خانوادگی برای کودکان موجب آرامش روح می شود، به طوری که حتی اگر پدر طفل درگذرد، این طمأنینه و آرامش در او باقی خواهد ماند. در مدت جنگهای جهانی که بسیاری از کودکان را از لندن دور کردند، براحتی دیده می شد که کودکانی که در محیط معتدل خانوادگی پرورش یافته اند، دوری و غربت را آسانتر از کودکانی که محیط مساعد خانوادگی نداشته اند تحمل می کنند. دلیل این مطلب آن است که اعتدال صحیح خانوادگی در کودک، روح آرامش را می پروراند، به طوری که در غربت نیز با اطمینان به سر می برد.»


بهترین روش برای حفظ فرزندان، همنشینی با آنان و مراقبت از روحیات و آرامش آنهاست. مربیان جدید معتقدند که بهترین میراث پدر برای فرزندانش همان دقیقه ها و فرصتهای اندکی است که در هر روز به کودک اختصاص داده و با او همنشین بوده است.


یک دختر، نیازمند آن است که پدر او، روح زنانگی او را درک کند و بفهمد که خیر دخترش در آن است که بانویی برخوردار از فضیلت، استقامت و پاکدامنی باشد.


پسر، احتیاج به پدری دارد که مردانگی و قاطعیت او بسیار باشد، اما در وقت لازم، عطوفت و رأفت او آشکار شود. از این رو، پدری که همواره خشن و تندخو باشد، پسر را به سوی دامن مادر می راند، تا در پناه لطف و مهربانی او زندگی کند، و اینجاست که شیوه های زنانگی مادر را تقلید خواهد کرد.

مجله حوزه

شنبه 18/6/1391 - 13:17 - 0 تشکر 550411

سلام
مبحث فوق العاده ای هستش مخصوص مورد راضی بودن زن به ثروت کم شوهر اگه راضی باشن که اغلب نیستن خیلی از مشکلات حل میشه بیشتر دعواها به خاطر همین مادیاته

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.