• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1696)
پنج شنبه 9/6/1391 - 10:12 -0 تشکر 534868
سزارین

متاسفانه این روزها زایمان به روش سزارین به یک مد در جامعه تبدیل شده و بسیاری از خانم‌ها بدون هیچ تفکری و تنها به دلیل ترس از درد زایمان طبیعی، سزارین را انتخاب می‌کنند. البته انجام عمل سزارین، مزایا و معایبی دارد که لازم است با دقت به آن توجه کرد. اما بدون تردید می‌توان گفت که زایمان سزارین انتخابی توسط مادر عوارض زیادی را به همراه دارد.

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:40 - 0 تشکر 534920

مزایای زایمان طبیعی

مدت بستری شدن و  توانایی بازگشت به کارهای عادی و روزمره بعد از زایمان طبیعی خیلی کمتر از سزارین است و مادرانی که زایمان طبیعی داشته اند زودتر به خانواده خود ملحق می شوند.

حجم خونی که مادر طی زایمان طبیعی از دست می دهد تقریباً نصف یک عمل سزارین است لذا خطر خونریزی و کم خونی، در یک زایمان طبیعی خیلی کمتر از زایمان به طریق  سزارین می باشد.

خطرات و ریسک بیهوشی برای زایمان طبیعی وجود ندارد، درحالیکه برای مادرانی که به روش سزارین زایمان می نمایند این خطرات اجتناب ناپذیر است .

از نظر اقتصادی زایمان طبیعی به نفع مادر، بیمارستان و جامعه می باشد.

درصد ابتلاء به عفونت در بین مادران سزارین شده بیشتر از مادرانی است که زایمان طبیعی نموده اند.

مادرانی که زایمان طبیعی داشته اند در دادن آغوز به نوزاد خود موفق تر هستند چرا که خوردن آغوز یا کلستروم  به عنوان اولین واکسن برای  کودک منافع  بسیاری دارد.

مادرانی که زایمان طبیعی نموده اند در امر شیردهی به نوزاد خود موفق تر از مادرانی می باشند که بطریقه سزارین نوزاد خود را بدنیا آورده اند.

پس از زایمان طبیعی، مادران با انجام ورزشهای مناسب ، به مراتب سریعتر از زمانی که سزارین می شوند، می توانند تناسب  اندام خود را بدست آورند.

بطور متوسط  مدت اقامت مادران سزارینی در بیمارستان دو برابرو نیم  مادرانی است که زایمان طبیعی داشته اند .

بعضی از خانمها دوست دارند در طول مدت زایمان خود کاملاً هوشیار بوده و بطور کامل در جریان روند زایمان قرار گیرند. درمدت انجام عمل سزارین ممکن  است  از بیهوشی عمومی استفاده شود ، در نتیجه  تماس اولیه نوزاد با مادر و شروع شیردهی به نوزاد به تاخیر می افتد.

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:41 - 0 تشکر 534921

توصیه های ما  برای مادران باردار:

ترس و هراس بی مورد از زایمان  را از خود دور  کنید .

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد حاملگی و زایمان و حل مشکلات خود به افراد مجرب و آموزش دیده در مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید . آنها قادر خواهند بود شما را راهنمائی کنند.

برای اطمینان از سیر طبیعی حاملگی و تامین سلامتی خود و نوزادتان  حتماً بطور مستمر در دوران بارداری به مراکز بهداشتی درمانی ، ماما و یا پزشک مراجعه و به توصیه های بهداشتی آنان، عمل نمائید.

انجام معاینه داخلی ( توسط پزشک ) در سه ماهه آخر دوران بارداری می تواند به آنها کمک کند تا درمورد نحوه زایمان شما آسانتر تصمیم بگیرند.

رعایت برنامه تنظیم خانواده و فاصله گذاری مناسب بین حاملگیها از نکات حائز اهمیتی است که می تواند در داشتن زایمان ایمن موثر باشد.

استفاده از تکنیکهای پیشرفته مانند سونوگرافی برای ارزیابی وضعیت جنینی و مادر گاهی ضروری است لذا طبق توصیه پزشک حتماً آنرا انجام دهد.

به پزشک یا مامای خود اعتماد کنید و به او اجازه دهید در مورد نحوه زایمان شما تصمیم بگیرد . هرگز به دلیل ترس از درد زایمان که یک امر طبیعی است . سزارین را به زایمان طبیعی ترجیح ندهید.

بخاطر داشته باشید در صورتی باید زایمان شما بوسیله سزارین انجام شود که امکان زایمان طبیعی برایتان وجود نداشته باشد.

ترویج زایمان طبیعی به جای سزارین فقط با بخشنامه و درگیری و زور و تنبیه حل نمی شود
در انتها لازم به تاکید است ترویج زایمان طبیعی به جای سزارین فقط با بخشنامه و درگیری و زور و تنبیه حل نمی شود باید موانع مختلف بر سر راه کاهش سزارین در کشور نظیر رفتارها و باورهای غلط ، نبود امکانات برای انتخاب بهتر افراد، برداشته شوند تا با ایجاد تسهیلات و امکانات مناسب برای همه زنان ، تمامی مادران باردار  بتوانند از زایمان های ایمن بدون درد و روشهای دیگر نظیر زایمان در آب استفاده کنند. باید زایمان طبیعی نیز همانند سزارین برای متخصصین زنان و زایمان داری جذابیت مالی باشد.

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:41 - 0 تشکر 534922

درست انتخاب كنید! زایمان طبیعی یا سزارین



شما مادر باردار حتماً تا به حال بارها از خود پرسیده اید كجا و چگونه باید زایمان كنم ؟ كدام روش زایمان مناسب تر است؟

زایمان طبیعی

زایمان طبیعی روندی فیزیولوژیك و طبیعی برای تولد جنین است كه نیازی به مداخله پزشكی ندارد وبدون هیچ مداخله ای صورت می گیرد ،همچنین در زایمان طبیعی به سلامت بدن مادر خدشه ای وارد نمی شود.

به گفته پزشكان متخصص، در بارداری ها همواره اولویت با زایمان طبیعی است و مشاوره قبل از بارداری و همزمان با دوران بارداری و مراقبت از مادر در طول بارداری از نكات مهم و قابل توجه است كه گاهی به آن بی توجهی می شود.

سزارین

زایمان سزارین به صورت تولد جنین از راه برش دیواره شكم ودیواره رحم تعریف می شود. از آنجا كه زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد خطرات كمتر و هزینه كمتری در بر دارد، مناسب ترین روش می باشد. از طرفی سزارین یك جراحی غیرانتخابی است كه با شكافتن پوست جدار شكم، عضلات زیر آن و جدار رحم همراه است كه از این طریق جنین خارج می شود.

همان طور كه از اسمش پیداست سزارین روندی غیرطبیعی است كه مادر نوزاد سالم را به دنیا می آورد ولی روند این جراحی با بیهوشی و بی حسی همراه است و متاسفانه گاه برای مادران عوارض جبران ناپذیری را ایجاد می كند.

در كشورهای پیشرفته زایمان به روش سزارین در صورتی انجام می گیرد كه جان مادر و نوزاد در خطر باشد. به طورمتوسط، ۱۰ درصد زایمان ها در جهان به روش سزارین انجام می شود،طبق آمار رسمی در ایران حدود ۲۵ تا ۳۵ درصد زایمانها به صورت عمل جراحی یعنی سزارین صورت می گیرند، در حالی كه طبق آمار غیر رسمی در ایران سزارین چندین برابر سایر نقاط جهان است.


امروزه در برخی از بیمارستان های ایران این آمار حتی ۱۰۰ در صد نیز گزارش شده است برخی متخصصین علت افزایش گرایش زنان به انتخاب سزارین را فرار از درد زایمان اعلام كرده اند. در حالی كه عمل سزارین خود با درد فراوان همراه است و عواقب منفی متعددی نیز به همراه دارد.


دكتر مریم افراخته، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی در این رابطه می گوید: در روش زایمان سزارین عضلات بدن بریده می شود. به این معنی كه در گذشته با وجود مشكلاتی مانند كوچك بودن لگن مادر، قرار گرفتن جفت در كانال زایمانی و این موارد باعث می شد كه هم مادر وفرزند هر دو فوت كنند به همین دلیل روش سزارین ابداع شد و كم كم پیشرفت كرد والبته امروزه با تجویز پزشك این عمل جراحی برای حفظ سلامت مادر یا نوزاد انجام می شود.


لازم به ذكر است ؛از آنجاكه خطرات عمل جراحی برای مادر خیلی كاهش یافته است (به علت امكانات بیهوشی، انتقال خون و آنتی بیوتیكها) به طبع آن مراقبتهای نوزادی نیز پیشرفت كرده و خطرات سزارین برای نوزاد نیز كاهش یافته است.

همچنین روشهای بهتری برای تعیین سلامت جنین در حین دردهای زایمانی وجود دارند. بنابراین بامشاهده علایم خطر برای جنین ویا مادر در حین دردهای زایمانی می توان فوراً او را سزارین كرد ، در حالی كه این امكانات در۲۰ سال پیش وجود نداشت. البته برخی از پزشكان به خاطر اینكه ریسك یك زایمان مثلاً با دستگاه (واكیوم و یا فورسپس) را متحمل می شوند و روش زایمان طبیعی را انتخاب می كنند.


گفتنی است ؛ برخی از مادران بر این باورند سزارین یك عمل جراحی ساده است ؛ در صورتی كه علت دیگر افزایش تعداد سزارین، خود مادران باردار هستند. متأسفانه برخی از خانمها سزارین را پدیده ای، عادی می پندارند و تصورشان بر این است می كنند با پیشرفت علم پزشكی باید از روش سزارین برای زایمان استفاده كنند. برخی از مادران باردار نیز فكر می كنند سزارین برای نوزادشان بهتر است؛ چرا كه فشار برروی سر بچه وارد نمی شود به شكل انتخابی این عمل جراحی را انتخاب می كنند.


دكتر مریم كاشانیان ، مدیر بیمارستان دوستدار مادر، در این باره می گوید: با این حال اگردر سزارین سلامت مادر به خطر بیفتد می بایست سزارین انجام شود چون با توجه به این مسئله نباید قاطعانه سزارین را رد كنیم. چون در برخی از موارد باتوجه به تجویز پزشك، سزارین برای مادر تشخیص داده می شود.اما باتوجه به پیشرفته شدن جراحی های امروزی عوارض سزارین با تجویز پزشك كاهش یافته است. ولی به هر حال عوارض هر عمل جراحی اجتناب ناپذیر است.


مدیر بیمارستان دوستدار مادر می افزاید: اگر زایمان به شكلی باشد كه هیچ مداخله ای صورت نگیرد زایمان به شكل فیزیولوژیك مسیرش را طی می كند و فقط در مركز دوستدار مادر بیمارستان شهید اكبرآبادی، مادران می توانند از روش های زایمان های طبیعی زایمان بدون درد را برگزینند .

در واقع هر گاه اشكالاتی در روند طبیعی جنین یا نوزاد صورت گیرد و یا در كانال زایمانی باشد مانند تنگی های لگن ، درشتی بیش از حد جنین و همچنین به طور مثال نوزاد با پا قرار گرفته است یا به عبارتی افت ضربان قلب پیدا كند از روش های غیر طبیعی برای تولد نوزادان استفاده می كنند.


شایان ذكر است امروزه در كشورهای پیشرفته دنیا روش زایمان طبیعی را یك موفقیت بزرگ برای زنان می دانند و سزارین را یك شكست تلقی می كنند. البته گذشته از تبعات منفی بالا بودن سزارین ها برای مادران، نبود توجه به جایگاه ماما ها در ترویج و فرهنگ سازی برای مراقبت های دوران بارداری و زایمان طبیعی، به بیكاری آنها نیز دامن زده است.

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:42 - 0 تشکر 534923

شیوه های كاهش درد در زایمان های طبیعی و غیر طبیعی

روش های كاهش درد در زایمان فیزیولوژیك شامل موارد مختلفی از قبیل استفاده از ماساژ، گرما درمانی، سرما درمانی، آب به صورت های مختلف، عطر افشانی و طب فشاری ، طب سوزنی ،استفاده ازروش های درمان دارویی مانند مسكن ها و روشهای نخاعی ، هیپنوتیزم وتحریكات الكتریكی است.لازم به ذكر است انتخاب نوع وروش زایمان بی درد براساس وضعیت مادر در این نوع زایمان انتخاب می شود.

افراخته ،عضو هیأت علمی دانشگاه در ادامه می گوید: استفاده از آواهای موسیقی، حمایت های حین زایمان ، استفاده از طب فشاری و طب سوزنی رایحه های طبیعی چون بابونه وموارد گیاهی برای كاستن درد زایمان نیز بسیار مفید است.

دكتر مریم كاشانیان می افزاید: براساس پژوهش های صورت گرفته زایمان فیزیولوژیك مزایای بسیار زیادی برای مادری كه پرخطر نباشد، داراست. همچنین مادران بارداری كه در زایمان های فیزیولوژیك از سوی همراه شان مورد حمایت های عاطفی قرار می گیرند طول زایمانشان كوتاه تر ودرد زایمان كمتری دارند.


مدیر بیمارستان دوستدار مادر اضافه می كند: گذراندن مراحل قبل از زایمان در وان آب گرم و یا زایمان در آب از مواردی است كه می تواند در كاهش درد زایمان بسیار موثر است.

البته برخی از این روش ها نیازمند آماده سازی در دوران بارداری است تا اثر بخشی بهتری داشته باشد مانند كلاس های آموزشی به مادر و مشاوره قبل از بارداری كه همزمان با دوران بارداری و مراقبت از مادر در طول بارداری كه ۸ هفته به طول می انجامد آغاز می شود. كه این خوداز نكات مهم و قابل توجه است. چون در این جلسات مشاوره مراحل مختلف زایمان و فیزیولوژی مادر در دوران بارداری و قبل ازآن برای مادر وهمراهش توضیح داده می شود.


وی در ادامه می گوید: مداخله های غیر طبیعی برای زایمان زنان باردار از جمله اجازه حركت ندادن و یا وصل كردن سرم از مواردی است كه در بیمارستان های شهر تهران اجرا می شود. این در حالی است كه در زایمان فیزیولوژیك، مادر می تواند حركت داشته باشد و یا بنشیند . به عبارت دیگر در این روش ماما یا پزشك متخصص زنان بارداررا حمایت می كند.


گفتنی است ؛مادران باردار در صورت تمایل به استفاده از زایمان بی درد زیر نظر متخصص بیهوشی می توانند از بی حسی نخاعی برای كاهش درد بهره بگیرند.بنابراین در بیمارستان های دوستدار مادر این امكان فراهم شده كه زنان باردار در اتاق های مجزا بتوانند زایمان طبیعی بدون درد داشته باشند . در واقع با ایجاد بیمارستان دوستدار مادرمیزان رضایتمندی زنان باردار افزایش یافته است.

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:43 - 0 تشکر 534924

مراقبتهای پس از زایمان

زمان ترخیص زائو به طور معمول در زایمان طبیعی ۲۴ ساعت بعد از زایمان و در سزارین ۷۲ ساعت بعد از زایمان دوران نقاهت یا نفاس می باشد.

دكتر كاشانیان می گوید: تقریبا نزدیك به ۷۰ درصد زنان باردار می توانند زایمان طبیعی داشته باشند و ۳۰ درصد مابقی نیز زیر نظر پزشك متخصص می توانند این روش سزارین را انتخاب كنند. اما خطرات بیهوشی برای زایمان طبیعی وجود ندارد، درحالی كه برای مادرانی كه به روش سزارین زایمان می كنند این خطرات اجتناب ناپذیر است. همچنین در برخی از مواقع سزارین نجات دهنده بوده زنان باردار نباید در مقابل سزارین مقاومت كنند.
زایمان طبیعی یا سزارین؟!

در زایمان طبیعی كودك به طور كامل هوشیار است چون ماده بیهوشی به بدن مادر وارد نشده است. مادرانی كه زایمان طبیعی داشته اند در دادن آغوز به نوزاد خود نسبت به مادرانی كه به طریقه سزارین نوزاد خود را بدنیا آورده موفق تر هستند؛ چرا كه خوردن آغوز یا كلستروم به عنوان اولین واكسن برای كودك منافع بسیاری دارد. همچنین در سزارین ماده بیهوشی از طریق جفت و بند ناف به جنین می رسد و كودك هنگام تولد ممكن است خواب آلوده باشد و خوب گریه نكند كه خود كمك زیادی در باز شدن ریه هایش می كند.

زمانی كه جنین داخل رحم است مایعی دور جنین است كه به آن مایع آمی نیوتیك گفته می شود این مایع در زایمان طبیعی زودتر از بدن نوزاد خارج می شود یعنی كودك در ۲۴ ساعت اولیه تنفس راحت تری دارد ولی درسزارین این مایع كه ریه جنین است دیرتر دفع می شود.
دكتر افراخته اشاره می كند: مدت بستری شدن و توانایی بازگشت به كارهای عادی و روزمره بعد از زایمان طبیعی خیلی كمتر از سزارین است و مادرانی كه زایمان طبیعی داشته اند زودتر به خانواده خود ملحق می شوند.

البته در سزارین بیهوشی عمومی می تواند خطراتی را به همراه داشته باشد ولی در زایمان طبیعی از بیهوشی استفاده نمی شود و نوزاد درآغوش مادر قرار می گیرد و در زایمان طبیعی این مسئله بسیار مهم است چون مادر وكودك ارتباط اولیه را در همان ساعت برقرار می كنند.


البته بعضی از خانمها دوست دارند در طول مدت زایمان خود كاملاً هوشیار بوده و بطور كامل در جریان روند زایمان قرار گیرند.  migna.ir درمدت انجام عمل سزارین ممكن است از بیهوشی عمومی استفاده شود ، در نتیجه تماس اولیه نوزاد با مادر و شروع شیردهی به نوزاد به تاخیر می افتد.
توصیه های پزشكان به مادران باردار
پس پزشكان متخصص می توانند راهكارهایی را برای كاهش درد و انجام زایمان آسان و مطلوب به مادران توصیه كنند تا زنان باردار در صورت تجویز پزشك به زایمان طبیعی ترغیب شوند. اما و ظیفه اصلی پزشك و ماما در برخورد با زائو آن است كه بتواند یك زایمان طبیعی را از غیرطبیعی بازشناسد.

البته یكی از عواملی كه باعث شده میزان سزارین در زنان افزایش یابد به دلیل ترس از درد زایمان است كه یك كاملا طبیعی است . به همین دلیل بسیاری از زایمانها منجر به زایمان غیرطبیعی می شوند ،در صورتی كه اكثر خانمها می توانند یك زایمان طبیعی داشته باشند. امروزه خوشبختانه با مراقبتهای دوران بارداری می توان بسیاری از موارد خطرناك برای مادر و جنین را تشخیص داد و به موقع برای حفظ سلامت مادر و جنین اقدام كرد.


پس زنان باردار می بایست به پزشك یا مامای خود اعتماد كنند و به او اجازه دهند در مورد نحوه زایمانشان تصمیم بگیرد . هرگز به دلیل ترس از درد زایمان كه یك امر كاملا طبیعی است زنان باردار نباید سزارین را به زایمان طبیعی ترجیح دهند و سلامت خود را به خط بیا ندازند.


در واقع تنها درصد معدودی از زنان باردار به علت داشتن شرایط ویژه می بایست زایمان سزارین را داشته باشند . در حالی كه اكثر یت زنان بار دار می توانند با بهره گیری از روشهای زایمان بدون درد یك زایمان طبیعی داشته باشند.

پس با افزایش تعداد بیمارستان های دوستدار مادر و همچنین مشاوره های پزشی قبل از زایمان می توانیم مادران باردار را به زایمان به روش های بدون درد ترغیب كنیم . همچنین در بسیاری از كشورهای پیشرفته پزشكان متخصص برای ترغیب مادر به زایمان طبیعی با وی گفت و گو می كنند كاری كه بنظر می رسد در كشور ما نیز باید جدی گرفته شود تا مادران بارداربا تجویز پزشك سلامت خود و كودكانشان در انتخاب روشهای بارداری درنظر بگیرند.

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:44 - 0 تشکر 534925

هشدار محافل علمی نسبت به عمل سزارین



● «سزارین» انتخاب تك فرزندها

اغلب خانواده های ایرانی پرجمعیت بودند. دكتر «جواد پیروز بخت» متخصص زنان و زایمان خود به یكی از این خانواده های پرجمعیت تعلق دارد، اما به عقیده او حالا كه تك فرزندی ایده خیلی از جوان ها شده ، زنان جوان هم ترجیح می دهند نخستین و تنها زایمانشان بدون درد باشد.
كاهش درد، انگیزه اغلب زنان برای انتخاب زایمان به شیوه سزارین است. دكتر پیروز بخت می گوید: «آنچه این زنان به آن بی توجهند این است كه هر دو زایمان با درد همراه است.



در زایمان طبیعی این درد قبل از وضع حمل است و در سزارین درد بعد از زایمان به وجود می آید كه بسیار شدید تر از درد زایمان طبیعی است. ضمن این كه درد زایمان طبیعی چون متناوب است بین فواصل درد برای فرد امكان استراحت هست، اما درد زایمان سزارین این طور نیست و زمان زیادی باید بگذرد كه اثر داروهای بیهوشی ، مصرف آنتی بیوتیك ها و ... كه بر روی شیردهی نیز مؤثر است، ازبدن مادر خارج شود. در زایمان طبیعی خونریزی كمتر است. احتمال عفونت و آمبولی كاهش می یابد و نیاز نیست بیمار آنتی بیوتیك زیادی مصرف كند.
بازگشت سریع عضلات بدن به فرم طبیعی، بازگشت سریع تر به محیط خانواده و شروع زندگی عادی و كاهش هزینه درمان ، از دیگر محاسن زایمان طبیعی است. دكتر پیروز بخت می گوید:« زایمان طبیعی به نوزاد فرصت می دهد خود را با محیط خارج از رحم تطبیق دهد. در واقع انقباض های طبیعی رحم هنگام زایمان، سبب كنار آمدن تدریجی نوزاد با محیط خارج از رحم می شود.»



● زایمان بدون درد

▪ آیا زایمان طبیعی عوارضی هم دارد كه در گرایش زنان به انتخاب سزارین مؤثر است؟
در یك بیمارستان دولتی ، مادر جوانی كه سه هفته قبل فرزندش را با زایمان طبیعی به دنیا آورده است ، با وجود سلامتی نوزادش، همچنان با تردید به زایمان طبیعی نگاه می كند:« شنیده بودم كه در زایمان طبیعی نوزاد از ناحیه سر آسیب می بیند و فشار دهانه رحم روی سر نوزاد سبب كند ذهنی او درآینده می شود.» حالا او گمان می كند كشیدگی سر نوزاد ۲۱ روزه اش ازهمان عوارض زایمان طبیعی است.
بیست دقیقه بعد هر دو نفر ما در اتاق دكتر « بهرامیان » ، متخصص و جراح زنان و زایمان به توضیحات او درباره عوارض زایمان طبیعی گوش می دهیم: « اگر زایمان طبیعی درست انجام نشود و زیر نظر پزشك نباشد، می تواند سبب مرگ نوزاد شود. برای مثال اگر بند ناف پیچیده شده باشد و پزشك نتواند به موقع واكنش نشان بدهد، جان نوزاد به خطر می افتد. گاهی درست كنترل نشدن زایمان طبیعی ممكن است موجب خونریزی شدید و سپس كم خونی مادر شود.» اما به اعتقاد دكتر بهرامیان هیچ سند معتبر و علمی ای وجود ندارد كه نشان بدهد زایمان طبیعی روی هوش نوزاد تأثیر می گذارد و یا سبب كم هوشی او و فشار آمدن به سر نوزاد می شود: « معمولاً به علت نرمی جمجمه سر نوزاد به هنگام زایمان طبیعی ممكن است كمی كشیدگی در این ناحیه به وجود بیاید كه بعد از تولد و در مدت كمتر از یك ماه با رشد نوزاد برطرف می شود.»
كاهش درد زایمان طبیعی به جای جایگزین كردن كامل شیوه سزارین، اقدامی است كه در حال حاضر در بسیاری از كشورها انجام می شود. زایمان بی درد یكی از روش های مطمئنی است كه در كشورهای اروپایی از آن استفاده می شود. در این روش مواد بی حس كننده به داخل كانال نخاع تزریق می شود و بیمار می تواند زایمانی بدون درد داشته باشد.
روش دوم استفاده از مواد بیهوشی استنشاقی است. مثلاً در مواردی كه درد شدید می شود، می توان از گاز N۲O (گاز خنده) برای تسكین درد و كاهش هیجان و استرس بیمار با رعایت اصول پزشكی بیهوشی، استفاده كرد. كمك گرفتن از وسایلی نظیر « فورسپس » و « وكیوم » هم می تواند در كاهش درد زایمان طبیعی و وضع حمل راحت تر مادر مؤثر باشد. »



● آنچه پزشكان می خواهند

پزشكان، مادران را به استفاده از شیوه سزارین ترغیب می كنند. این مسئله به همراه تصور زنان از زایمان طبیعی، سبب افزایش زایمان به شیوه سزارین در كشور می شود. « ناهید خداكرمی » مدیر انجمن مامایی كشور، علت را ناشی از قرار نگرفتن ماما در جایگاه اصلی خودش می داند:« از آنجا كه زنان كشور از همان ابتدای دوران بارداری خود به متخصص زنان و زایمان مراجعه می كنند، اغلب زایمان ها به صورت سزارین انجام می شود. زیرا پزشكان متخصص، بیماران را به عمل سزارین تشویق می كنند. حتی در برخی از بیمارستان های دولتی پزشكان متخصص با بیماران خود قراردادهای مالی جداگانه می بندند كه خارج از لیست بیمه است و این باعث ادغام بخش خصوصی و دولتی شده است. »



برای یك زایمان طبیعی، پزشك باید چند ساعت وقت بگذارد. علاوه بر این، زایمان ممكن است در هر ساعت از روز یا شب اتفاق بیفتد. دكتر « پیروزبخت » به این موارد، نكات دیگری را هم اضافه می كند:« تفاوت دستمزد بین زایمان سزارین و طبیعی، ترافیك ، مسافت های طولانی ، مشكلات و گرفتاری های كاری پزشك، تعداد مراجعان و رسیدگی به وضعیت همه آنها، شاید سبب شود همكاران پزشك ترجیح بدهند بیماران به شیوه سزارین وضع حمل كنند كه زمان آن از قبل مشخص می شود و وقت گیری های زایمان طبیعی را هم ندارد. »



دكتر « بهرامیان » متخصص و جراح زنان و زایمان معتقد است:« انتخاب شیوه زایمان در یك رابطه دو طرفه پزشك و بیمار قرار دارد. وقتی بیمار با وجود توصیه پزشك به زایمان طبیعی، اصرار به سزارین دارد، پزشك كاری نمی تواند بكند. بنابراین هر چه با آموزش های عمومی سطح آگاهی زنان را بالا ببریم، پزشكان نیز در نهایت تابع نظر بیماران خود خواهند بود و جز در مواردی كه از نظر پزشكی انجام دادن سزارین به نفع بیمار است، آن را توصیه نمی كنند. »



● نوزادان قیمتی

نوع بیمارستان، مدت اقامت بیمار در بیمارستان، خدمات بهداشتی و پزشكی ارائه شده به بیمار، شهرت پزشك، و توافق بیمار و پزشك در تعیین هزینه انواع زایمان مؤثر است.
هزینه زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی برای فرد غیربیمه از ۲۵ هزار تومان به بالا و هزینه زایمان به شیوه سزارین ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان است. در بیمارستان های خصوصی تفاوت هزینه ها چشمگیرتر است. به گونه ای كه هزینه زایمان سزارین در تعدادی از بیمارستان های خصوصی تهران به بیش از یک میلیون تومان نیز می رسد كه شامل هزینه بیمارستان (اتاق عمل، دارو، بیهوشی) و دستمزد جراح و كمك جراح و مبلغی است كه بیمارستان برای حق جراح دریافت می كند. دكتر« پیروزبخت » می گوید:« در واقع كسانی كه می خواهند پزشك خاصی زایمان آنها را انجام دهد، حاضرند هر مبلغی كه پزشك تعیین می كند، به او بپردازند. »



● مسئولان چه كردند

به دنبال افزایش تعداد زایمان به شیوه سزارین، مسؤولان در سال ۸۲ دستورالعملی برای محدودیت عمل سزارین صادر كردند كه براساس آن عمل سزارین به شرایط اضطراری و خاص محدود می شود. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اعلام كرد: این دستورالعمل با توجه به تمایل زیاد زنان باردار ایرانی برای عمل سزارین و به منظور كاهش عوارض ناشی از این عمل برای نوزادان، صادر شده است.



بر اساس این مصوبه و بخشنامه آن مقرر شد در صورتی كه بیش از ۲۵ درصد كل زایمان های انجام شده در یك بیمارستان، به روش سزارین باشد، پرداخت حق بیمه آن قطع خواهد شد. صدور این دستورالعمل البته مخالفت هایی را در میان پزشكان و متخصصان زنان و زایمان و بیمارستان ها به همراه داشت، اما بیش از همه زنان به آن اعتراض كردند.


در یك نظرسنجی ۸۵ درصد زنان عقیده داشتند دولت حق ندارد نوع زایمان را تعیین كند، اما می توان به جای به كار گرفتن این قبیل روش های بازدارنده، كارهای اساسی تر دیگری انجام داد، از جمله آگاه كردن زنان از عوارض زایمان به شیوه سزارین و فواید زایمان طبیعی، بهبود كیفیت بیمارستان های دولتی كه در آنها زایمان طبیعی در اولویت باشد و تغییر تعرفه ها به گونه ای كه بالا بودن هزینه سزارین، آن را به انتخابی برای طبقه مرفه جامعه تبدیل نكند.

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:47 - 0 تشکر 534927



15 پرسش شایع خانم‌ها درباره سزارین

سزارین یعنی چه؟

‌‌سزارین یعنی شكافتن شكم و ایجاد یك برش بر روی رحم زن باردار به منظور خارج كردن جنین از داخل رحم می باشد و ...



شایع‌ترین مواردی كه باعث می‌شود پزشكان از این روش استفاده كنند، چه مواردی است؟


ج: اگر بحث اصرارهای بیجای خانم باردار و خانواده‌اش را كنار بگذاریم، معمولا پزشكان به یكی از 4 دلیل زیر دست به سزارین می‌زنند:


1ـ عدم پیشرفت زایمان یا بحرانی‌شدن شرایط زایمان.

2ـ سابقه سزارین در زایمان‌های قبلی زائو.

3ـ وضعیت استقرار نامناسب جنین برای زایمان طبیعی. (همانطور كه می‌دانید بچه‌ها معمولا با سر از رحم بیرون می‌آیند اما اگر شرایط استقرار جنین به نحوی باشد كه مثلا بخواهد با پا از رحم خارج شود، آنوقت باید برای سزارین اقدام كرد.)

4ـ وضعیت نامناسب و بحرانی تنفس در جنین.




معمولا سزارین در كدام دسته از خانم‌های باردار شایع‌تر است؟


ج: میزان سزارین معمولا در خانم‌هایی كه تا به حال زایمان نداشته‌اند و برای اولین بار می‌خواهند فرزندی به دنیا بیاورند، بیشتر است و البته این میزان با افزایش سن نیز افزایش می‌یابد.


در شرایط غیر اورژانس، چه زمانی برای انجام سزارین مناسب‌تر است؟


ج: مناسب‌ترین زمان در شرایط غیراورژانس، وقتی است كه معیارهای بالینی و آزمایشگاهی برای بلوغ جنین به اثبات رسیده باشد و معمولا وقتی این اتفاق می‌افتد كه سی و نه هفته كامل از تاریخ آخرین قاعدگی خانم باردار گذشته باشد.



آیا برای انجام عمل سزارین نیز مانند سایر جراحی‌های بزرگ، ضرورت دارد كه بیمار چند ساعت قبل از عمل، ناشتا باشد؟


ج: بله، در سزارین نیز ضرورت دارد كه بیمار حداقل 8 ساعت قبل از عمل، ناشتا باشد تا معده خالی شود و عوارض حین عمل مثل آسپیراسیون (برگشت محتویات گوارشی از مری و ورود آن به مجاری تنفسی) اتفاق نیفتد.



حجم خونی كه خانم‌ها در حین سزارین از دست می‌دهند، چقدر است؟


ج: میزان خونریزی در حین عمل سزارین به طور معمول، یك لیتر است و البته بعضی از خانم‌ها ممكن است خونریزی تا یك و نیم لیتر را هم تجربه ‌كنند. به همین دلیل است كه معمولا یك تا دو لیتر سرم رینگر لاكتات و یا سرم قندی نمكی در طی عمل و بلافاصله بعد از عمل به بیمار تزریق می‌شود.


مدت زمانی كه لازم است زائو بعد از انجام عمل سزارین ناشتا باشد، چقدر است؟


ج: معمولا بیمار باید 24 ساعت بعد از انجام این عمل جراحی، ناشتا باشد تا شانس بروز آسپیراسیون به حداقل برسد و همچنین، از آنجایی كه احتمال بروز عوارض بعد از زایمان نیز طی 24 ساعت اول بعد از سزارین بالاست، بهتر است كه بیمار در طی این 24 ساعت ناشتا بماند و غذایش را صرفا از طریق سرم‌های خوراكی دریافت كند.

پس از سزارین، زائو تحت چه شرایطی از اتاق ریكاوری خارج می‌شود؟

ج: شرط اول خروج از ریكاوری این است كه زائو كاملا به هوش آمده باشد و شرط بعدی این است كه خونریزی‌اش به حداقل كاهش پیدا كرده باشد. ضمنا فشار خون بیمار نیز باید به شرایط پایداری رسیده و ادرارش هم باید جریان پیدا كرده باشد، حداقل به میزان 30 سی سی در ساعت.

آیا در شرایط معمول پس از سزارین باید داروی خاصی برای بیمار تجویز شود؟


ج: بله، تا زمانی كه بیمار در بیمارستان بستری است معمولا هر شش ساعت آنتی‌بیوتیك وریدی دریافت می‌كند و بعد از ترخیص از بیمارستان نیز می‌توان تا هفت روز برای بیمار آنتی بیوتیك خوراكی تجویز كرد.



سوند ادراری را چه مدتی بعد از سزارین، بیرون می‌آورند؟


ج: در شرایط طبیعی، سوند فولی را باید 12 ساعت بعد از عمل و یا صبح روز بعد از عمل خارج كرد.



پس از چه مدتی، بیمار می‌تواند از تخت پایین بیاید و شروع به راه رفتن كند؟


ج: حركت دادن بیمار را باید هر چه زودتر شروع كرد. در بیشتر موارد، درست روز بعد از عمل، بیمار باید حداقل دو بار و با كمك همراه از تخت خارج شود. در روز دوم بعد از عمل، بیمار می‌تواند با كمك همراه در بخش قدم بزند. با حركت دادن زودرس بیمار، شانس ایجاد لخته‌های خونی در عروق بیمار و به حركت افتادن این لخته‌ها در مسیر گردش خون به حداقل می‌رسد.



آیا بیمار می‌تواند غذا خوردنش را بلافاصله با صرف غذاهای معمولی شروع كند؟

ج: نه، در اكثر بیماران رژیم مایعات روز بعد از عمل شروع می‌شود و در روز دوم بعد از عمل معمولا رژیم غذایی عادی آغاز می‌شود. اما در مواردی كه داخل شكم، دستخوش دستكاریهای شدید شده باشد و یا عفونت‌های گسترده‌ای اتفاق افتاده باشد، معمولا رژیم غذایی مایعات نیز با تاخیر آغاز می‌شود.



شستشوی محل بخیه‌ها از چه زمانی بلامانع است؟

ج: از روز سوم به بعد، دوش گرفتن برای این محل نیز بلامانع است اما تا قبل از آن، محل بخیه‌ها باید هر روز معاینه شود و با مواد ضد عفونی‌ كننده‌ای مانند بتادین شستشو داده شود و پانسمان گردد. بخیه‌ها را به طور معمول در روز چهارم بعد از عمل بیرون می‌كشند.



شایع‌ترین عوارض احتمالی سزارین چیست؟


ج: عوارض بیهوشی نظیر آسپیراسیون (برگشت محتویات گوارشی به مجاری تنفسی) و آسیب‌های ریوی ناشی از آن، عفونت‌های موضعی، عفونت‌های گسترده، خون‌ریزی شدید، لخته‌شدن خون در عروق خونی و به جریان افتادن این لخته‌ها در مسیر جریان خون كه البته بسیار خطرناك است، صدمه دیدن دستگاه ادراری، وارد آمدن آسیب‌هایی به مغز یا نخاع بچه و شكستگی‌های استخوان جمجمه، ران و اعضای دیگر بچه.



معمولا چند روز بعد از سزارین، زائو ترخیص می‌شود؟


ج: در صورتی كه عوارض بعد از زایمان وجود نداشته باشد، مادر می‌تواند در روز سوم یا چهارم بعد از زایمان از بیمارستان مرخص شود. در نخستین هفته بعد از زایمان، فعالیت‌های مادر باید به مراقبت از خود و بچه‌اش محدود شود و نخستین ویزیت بعد از زایمان نیز بهتر است كه سه هفته بعد از ترخیص باشد.



=======================



همشهری تندرستی


پزشكان بدون مرز


ویکی پدیا


میگنا


کیهان

پنج شنبه 9/6/1391 - 10:48 - 0 تشکر 534928

سزارین، زایمانی بدون درد اما همراه با عوارض پنهان



سزارین، نوعی زایمان غیر طبیعی هر چند در طول سال های اخیر طرفداران زیادی در میان زنان باردار پیدا كرده اما به گفته پزشكان این نوع عمل جراحی عوارض پنهان و آشكاری برای زنان درپی دارد.



به گزارش ایرنا، به گفته پزشكان، در شرایط ویژه‌ای كه زن باردار به دلایل پزشكی توانایی یك زایمان طبیعی را نداشته باشد از این روش استفاده می‌شود تا زایمان میسر شود.

این در حالی است كه در شرایط فعلی، بیشتر مادران باردار به ویژه در ایران تصور می كنند كه زایمان به روش سزارین به دلیل احساس درد كمتر، كم خطر و بدون عوارض خواهد بود.


در حقیقت از آنجا كه زایمان به صورت سزارین با درد كمتری برای زن باردار همراه است، این نوع زایمان در میان زنان بسیار شایع شده و تعداد زیادی از زنان باردار تمایل به استفاده از این روش دارند.


همچنین بعضی از این مادران، حتی به پزشك متخصص زنان یا كارشناسان مامایی اجازه انتخاب نوع زایمان خود را هم نمی دهند و از ماه های اولیه بارداری، به شدت بر روی سزارین اصرار و پافشاری می كنند. غافل از اینكه زایمان طبیعی در صورت عدم بروز خطر جدی، بر سزارین ارجحیت دارد و عوارض كمتری را پس از زایمان بر مادر تحمیل می‌كند.


با اینحال سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌كند كه حداكثر 15 درصد از تولدها به روش سزارین انجام شود، اما شیوع عمل سزارین در بسیاری از كشورها بیش از این مقدار است.


بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، در كشورهای اروپایی 10 تا 30 درصد زایمان‌ها به روش سزارین صورت می گیرد، ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و این روش از افزایش و رشد قابل ملاحظه‌ای نسبت به زایمان طبیعی برخوردار است.


به گفته پزشكان متخصص، نخستین علت تمایل بیماران به سزارین ترس از زایمان طبیعی و درد ناشی از آن است و عامل مهمی كه موجبات این ترس را فراهم می‌كند كمبود امكانات در زایمان طبیعی، تسهیلات كمتر بیمه و روش نادرست زایمان طبیعی در شرایط فعلی است.


پزشكان معتقدند مادر باید مطمئن باشد كه در هر ساعتی كه وقت زایمانش فرا برسد شرایط كادر مامایی یكسان است و او می‌تواند در فضایی مناسب زایمان كند. در این صورت، گرایش مادر به زایمان به روش طبیعی به دلیل حمایت های همه جانبه كادر پزشكی بیشتر خواهد شد.


مدیر كل سابق سلامت خانواده وزارت بهداشت،‌درمان و آموزش پزشكی در این زمینه به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: زایمان به روش سزارین بیش از 40 درصد در كشور، افزایش داشته است.


دكتر" محمد امیر امیر خانی" درباره خطرات زایمان به شیوه سزارین افزود: زایمان به روش سزارین، ‌سلامت مادران را در طولانی مدت ‌به خطر می اندازد.


وی با بیان اینكه مادران با انجام این نوع روش زایمان پس از این دوران، ‌با مشكلات متعددی مواجه می شوند گفت: همچنین میزان فوت نوزادان در این روش بیشتر از زایمان طبیعی است.


به گفته امیرخانی، نوزادانی كه با عمل سزارین متولد می شوند به مشكلات تنفسی دچار خواهند شد.


معاون سابق بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی ایران افزود: زایمان به روش طبیعی باید به سرعت جایگزین، عمل سزارین شود.


البته وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشكی نیز معتقد است ترغیب مادران به سوی بهره مندی از زایمان طبیعی، یكسان شدن تعرفه زایمان های طبیعی و سزارین است.


"مرضیه وحید دستجردی" افزود: با یكسان شدن تعرفه های این دو زایمان، مسیر انتخاب زایمان برای مادران باردار بسیار هموارتر از گذشته خواهد شد و پزشكان نیز اصراری بر انجام زایمان سزارین برای كسب درآمد بیشتر نخواهند داشت.


رییس سازمان نظام پزشكی كل كشور نیز در این زمینه گفت: در شرایط كنونی، بیش از 70 درصد زایمان ها در كشور به روش سزارین انجام می شود.


دكتر "شهاب الدین صدر" افزود: تنها فرهنگ سازی است كه می تواند مزایای زایمان به روش طبیعی را در میان بانوان ایرانی ترویج دهد.


به هر شكل، انتخاب چگونگی و نوع زایمان حق هر مادری است اما آنچه این انتخاب را آگاهانه‌تر می‌كند این است كه مادر مطمئن باشد، هر روشی را انتخاب كند به بهترین نحو ممكن آن عمل صورت می‌گیرد و این اطمینان وقتی حاصل می‌شود كه شرایط زایمان طبیعی هم به روز و مطابق با استانداردهای دنیا پیشرفت كند و هم تسهیلاتی كه برای آن در نظر گرفته می‌شود مناسب باشد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.