• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 696)
جمعه 3/6/1391 - 5:29 -0 تشکر 526003
روان­شناسی گروه­های سیاسی

بررسی عملکرد احزاب و گروه­های سیاسی در هر جامعه­ای مورد توجه محافل سیاسی و اجتماعی حاکم بر آن جامعه قرار داشته که در این بین قشر جوان به دلایل مختلف از جمله کنجکاوی­های ذاتی، ماجراجویی، زودرنجی در مواجهه با مشکلات، نداشتن تجربه در زندگی، سرخوردگی و ناکامی­های روانی بیشترین گرایش به سمت گروه­های سیاسی را از خود نشان می­دهند. تشدید فعالیت گروه­های سیاسی به طور عمده به دنبال تحولات ناشی از تحرکات اجتماعی فراگیر در سطح جامعه از سیری صعودی برخوردار می­گردد و رهبران این گروه­ها نیز با بهره­گیری از شرایط پیش آمده تلاش مضاعفی را در جهت مطرح نمودن گروه، بافت سازمانی و شخصیتی آن به کار می­بندند که موفقیت این امر ارتباط مستقیمی با راه کارهای روانی متخذه توسط تشکیلات گروه دارد. به عبارتی هر چه این راه­کارها ماهرانه­تر و عمیق­تر صورت پذیرد، موفقیت گروه در جذب، حفظ و نگهداری نیروها ملموس­تر و آسان­تر خواهد بود.
موضوع مقاله حاضر که تحت عنوان "روان­شناسی گروه­های سیاسی" ارایه می­گردد، تلاشی است به منظور ارایه بافت روانی گروه­های سیاسی، علل موفقیت­ها و شکست­های گروه در دسترسی به اهداف و راهبرد خود.

جمعه 3/6/1391 - 5:44 - 0 تشکر 526025

نتیجه­ گیری:
----------------
از دیدگاه روان­شناسی، توده به جماعتی از انسان­ها اطلاق می­شود که تحت شرایط خاص، ویژگی­های جدیدی به دست می­آورند که با ویژگی­های تک تک افراد تشکیل دهنده آن جماعت متفاوت است. در این جماعت، شخصیت واقعی فرد از بین می­رود، احساسات و افکار به یک سمت خاص جلب می­شود و در او روحیه اشتراک و گروه­گرایی پدیدار می­گردد. جمع چنین انسان­های متشکل می­تواند در قالب حزب، گروه و یا حتی سازمان توده­ای یا فرقه­ای نمود پید ا کند.
در حزب، گروه و یا سازمان توده­ای، هر یک از افراد به علت قرار گرفتن در جمع، قدرتی مغلوب نشدنی در خود احساس می­کنند که به طور مشخص در احزاب بسته وجود دارد. در این سازمان­ها هر کس به خاطر عامل گروه­گرایی، تمایلات شخصی خود را فدای تمایلات همگان می­کند و بدین ترتیب در آحاد افراد تشکیل دهنده فرقه خاصیت ویژه تلقین­پذیری ایجاد می­گردد، به گونه­ای که اگر به طور درازمدت در بطن حزب و گروه قرار گیرد، خود را در حالتی ویژه می­یابد و از آن جا که حیات عقلانی چنین اشخاصی فلج می­شود، بنده نیروهای ناخودآگاه خود می­شوند که توسط فرد خواب کننده به دلخواه هدایت می­گردد. در چنین وضعیتی شخصیت خودآگاه فرد کاملا محو می­شود، اراده و قوه تمیز وی از بین می­رود و احساسات و افکارش توسط خواب کننده مورد تأثیر قرار می­گیرد.
بنابرآنچه عنوان شد، علامت­های اصلی اعضاء و هواداران متشکل در یک حزب، گروه و یا سازمان توده­ای مواردی چون محو شدن شخصیت خودآگاه و تسلط و جایگزینی شخصیت و ماهیت ناخودآگاه به جای آن، هدایت احساسات و افکار اعضاء به سمت و سوی واحد با بهره­گیری از تلقین و به فعل در آوردن همان نظریات در کوتاه­ترین زمان ممکن است. در واقع عموم انسان­ها پس از پیوستن احزاب به خصوص سازمان­های فرقه­ای به موجودات خودکاری تبدیل می­شوند که اراده­ای از خود ندارند. این قبیل افراد، جسارتی قهرمانانه شبیه به انسان­های بدوی (عمل احساسی بدون تفکر) پیدا می­کنند. آن­ها فاقد تفکر منطقی بوده و احساسات تندی دارند و بنده تحریکات دریافتی بوده و توان تسلط بر دریافت­های خود را ندارند. در جریان یک حرکت توده­ای و قیام حتی در مورد جان هم چانه نمی­زنند. آن­ها را می­توان به آسانی در راستای به کرسی نشاندن اعتقادات و عقاید حزبی - فرقه­ای به کام مرگ فرستاد.
عمده نیروهایی که علاقمند به عضویت در گروه­های سیاسی و احزاب مخالف نظام بوده­اند از میان عناصر منفعل، سرخورده و ناکام که دارای آسیب­های روحی و روانی هستند، جذب گروه­های سیاسی شده­اند. بیشترین آمار منفی جذب مربوط به گروه­های فرقه­ ای بوده است. اعضای این طیف چون درگیر مبارزه برای موجودیت و بقای خود هستند، پوچی و بی­معنی بودن زندگی خود را که به واسطه ناکامی و دل­مردگی که در آن­ها به وجود آمده، درک نکرده و به طور طبیعی با ادامه این روند محکوم به فنا بوده و توسط تشکیلات حزب و یا سیاسی نابود می­شوند.

نویسنده:حمید اسکندری - تعامل

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.