• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1710)
دوشنبه 23/5/1391 - 16:50 -0 تشکر 509884
نکات مفید و کامل پیرامون دنیای تغذیه و سلامت

به نام خدا
با سلام
در این تاپیک به معرفی کامل نکاتی پیرامون تـغذیه و سـلامت پرداخته می شود
کاربران علاقه مند می توانند نکات مفیدی درباره ی (خواص میوه ها ، لبنیات ،گوشتی ، گیاهان و پیرامون بدن انسان و...)اطلاعات کاملی بدست آورند.
امیدوارم مفید واقع شود.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 23/5/1391 - 16:55 - 0 تشکر 509895

خوراکیهای مناسب مخصوص سحر و افطار



افراد در ماه مبارک رمضان در حد تعادل غذا میل کنند، با توجه به اینکه مدت زمان زیادی تا افطار وجود دارد توصیه می شود روزه داران در سحری مقدار بیشتری مایعات بنوشند تا غلظت خونشان بالا نرود و کمتر احساس تشنگی کنند.
در هر وعده از یك نوع غذا بیشتر استفاده نكنیم و غذا را خوب بجویم.


بهتر است از مصرف غذاهای پروتئینی، چربی زیاد و زولبیا و بامیه خودداری كنیم.


بهتر است كه در وعده سحری از غذاهای سرخ كرده استفاده نكنیم.


با نعمتهای خوب پروردگار مانند عسل، خرما روزه‌ خود را باز کنیم و اگر افراد در افطار و سحری از غذاهای سنگین استفاده می کنند حتما دو ساعت با خواب فاصله داشته باشد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 23/5/1391 - 16:55 - 0 تشکر 509896

خطرات رژیم های تک غذایی



رژیم تك‌ بعدی، عبارت است از مصرف اشكال مختلف یك ماده غذایی خاص در كوتاه‌ مدت كه افرادی به كار می‌برند كه می‌خواهند سریعا به كاهش وزن دست یابند، انواع این رژیم‌ها، شامل رژیم مایعات، رژیم‌های كم كربوهیدرات یا با پروتئین و چربی بالا هستند یا از مواد غذایی‌ای تشكیل شده‌اند كه كالری منفی ایجاد می‌كنند كه در آنها به جای دریافت كالری از مصرف غذا، كالری بیشتری سوزانده می‌شود.

از جمله رژیم مایعات، رژیم با آب ساده، آب سبزیجات و میوه‌جات یا آبگوشت است.
به گفته کارشناسان webmed، از رژیم‌های تك ‌غذایی می‌توان به رژیم گریپ فروت اشاره كرد. این رژیم 12 روزه به دلیل این كه در آن كالری مورد نیاز روزانه دریافت نمی‌شود، می‌تواند موجب كاهش وزن شود.
ضمن این كه در گریپ فروت آنزیمی وجود دارد كه باعث اسهال و در نتیجه كاهش وزن بیشتر می‌شود. این رژیم كاملا ناسالم است، چرا كه می‌تواند باعث از دست رفتن آب بدن و الكترولیت‌ها شود.
همچنین از آنجا كه حاوی اسید زیادی است، می‌تواند باعث از بین رفتن مینای دندان، حتی در كوتاه‌مدت شود.

در نوع دیگری از رژیم گریپ فروت، صبحانه شامل تخم‌مرغ، ژامبون و نصف گریپ‌فروت است. در این رژیم نیز كمبود كلسیم، ویتامین‌ها و آهن وجود دارد.

در رژیم سیب نیز افراد در طول روز این میوه را به عنوان صبحانه، ناهار و شام مصرف می‌كنند.

رژیم سیب‌زمینی، یك رژیم هفت روزه دیگر است كه ادعا می‌كند باعث كاهش وزن سریع می‌شود. در این رژیم ظاهرا احساس سیری و رضایت‌بخشی برای رژیم‌گیرنده وجود دارد، اما این رژیم بجز داشتن فیبر كافی، فاقد تمامی ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری و نیز پروتئین است كه از اجزای مهم تشكیل‌دهنده بدن است.

در این میان رژیم بستنی شكلاتی ممكن است عالی به نظر برسد، اما پس از خوردن چهار كاسه بزرگ بستنی، جاذبه خود را از دست می‌دهد.

رژیم سوپ كلم نیز با داشتن فهرستی از تركیبات از جمله میوه، سبزیجات ( بجز سیب‌زمینی )‌ و حتی مقداری گوشت گوساله، به مدت هفت روز، سالم به نظر می‌رسد، اما افراد با پیروی از این رژیم، دچار سرگیجه می‌شوند.

مواد غذایی‌ای كه به عنوان كالری منفی مصرف می‌شود، شامل سبزیجاتی مانند چغندر، بروكلی، كلم سبز، هویج، گل‌ كلم، آسپاراگوس و میوه‌هایی مانند سیب، توت آبی (قره‌قاط)‌ و زغال اخته هستند. این مواد غذایی می‌تواند به عنوان میان‌وعده ایده‌آل باشد، اما رژیم بر پایه آنها نمی‌تواند از نظر تغذیه‌ای كامل باشد.

در نوع دیگری از رژیم كه بر میوه تاكید دارد، رژیم‌گیرنده در اولین وعده غذایی می‌تواند یك نوع از هر میوه‌ای را مطابق میل خود استفاده كند. در وعده بعدی تنها می‌تواند غذاهای حاوی كربوهیدرات‌ مانند نان‌ها و سبزیجات را مصرف كند و برای وعده سوم می‌تواند یك وعده دیگر كربوهیدرات یا وعده پروتئینی كه شامل گوشت‌ها و لبنیات است، مصرف كند. این رژیم، 35 روزه است و در برخی روزهای آن، رژیم‌ گیرنده، تنها باید یك نوع ماده غذایی مانند انگور یا هندوانه را در برنامه غذایی خود داشته باشد. این رژیم می‌تواند كاهش وزنی حدود 9 كیلوگرم در 35 روز داشته باشد كه با توصیه‌های علمی مبنی بر حدود 6.3 كیلوگرم در ماه مغایرت دارد.


ضمن این كه این رژیم به دلیل تاكید مصرف زیاد بر میوه و مجاز نبودن بر مصرف همزمان كربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها كه تركیب آنها در فرآیند هضم غذا و واكنش‌های متقابل آنزیماتیك لازم است، ناقص و از لحاظ ذائقه‌ای نیز نامتناسب است. به طور مثال شما نمی‌توانید پاستا را با سس گوشت یا چیز برگر بخورید.

رژیم‌های پركربوهیدرات (عمدتا برنج ) ، می‌تواند برای افرادی كه مشكل قند خون دارند، مساله‌ساز باشد. خوردن سویای زیاد نیز در این رژیم، بر هورمون‌های زنانه (بخصوص استروژن)‌ تاثیر می‌گذارد، همچنین اثر منفی بر كاركرد تیروئید دارد. از سایر رژیم‌های تك‌ بعدی می‌توان به رژیم پنیر، تخم‌مرغ، تن ماهی و... اشاره كرد.

به طور كلی رژیم‌های پرپروتئین و پرچربی كه حاوی مقادیر زیادی گوشت و سایر منابع حیوانی است و غذاهای پركربوهیدرات (مانند غلات، حبوبات، میوه‌ها، نان، برنج، سیب‌زمینی و سبزیجات نشاسته‌ای)‌ در آنها محدود است، در طولانی‌مدت باعث مشكلات زیادی برای سلامت می‌شود، چراكه اولا شما مقدار زیادی از وزن خود را به علت از دست دادن آب كم‌ می‌كنید و این مساله می‌تواند باعث احساس خواب‌آلودگی و ضعف شود.

ثانیا مواد كتونی كه در جریان خون ساخته می‌شود، می‌تواند باعث بی‌آبی بدن، سردرد، تهوع، بدی تنفس و تجزیه ماهیچه‌ای شود.
همچنین كتوز می‌تواند برای افراد دیابتی كشنده باشد و منجر به مرگ جنین در زنان باردار شود.
میزان كم كربوهیدرات در این رژیم، تحمل فرد را نسبت به فعالیت‌های فیزیكی كاهش می‌دهد و كاهش مصرف غلات سبوسدار، میوه و سبزیجات، باعث كاهش مواد مغذی مانند ویتامین‌های گروه B، فیبرهای فیتوشیمیایی و فیبر غذایی می‌شود (فیبر ناكافی می‌تواند باعث مسائلی مانند یبوست و دیورتیكولوز شود و خطر انواع سرطان‌ها را افزایش دهد.)

همچنین میزان بالای كلسترول و چربی‌های اشباع شده، عوارض جانبی مانند تشكیل رسوب چربی در رگ‌های خونی و بیماری‌های قلبی را در پی دارد و سطح بالای اسید اوریك می‌تواند احتمال افزایش نقرس را زیاد و بر ذخایر كلسیم در استخوان‌ها اثر داشته باشد و نیز به دلیل مشكل از بین بردن مواد زائد حاصل از متابولیسم پروتئین، باعث ایجاد بیماری‌های كبدی یا كلیوی شود.

نوع دیگری از رژیم‌های غذایی كه بتازگی مورد توجه قرار گرفته، رژیم براساس گروه خونی است. ادعاهایی مبنی بر این رژیم وجود دارد كه هر نوع خونی، علامت آنتی‌ژنی منحصر به فرد خود را دارد كه به طور منفی به غذاهای خاصی واكنش نشان می‌دهد و اشخاص سطح متفاوتی از اسیدیته معده و آنزیم‌های گوارشی را دارند كه با نوع خون مرتبط است.


براساس این تئوری، رژیم غذایی شامل فهرستی از غذاهایی است كه باید خورده یا از آنها اجتناب شود، به طوری كه در گروه خونی O متابولیسم افراد با گوشت‌های بدون چربی، ماكیان و ماهی سازگار است و بهتر است غلات و حبوبات محدود شود، گروه خونی A با رژیم‌های سبزیجات و گروه خونی B با لبنیات كم‌چرب و گوشت سازگاری دارد و گروه‌های خونی AB نباید غذاهای دریایی مصرف كنند.
از نظر علمی، هیچ‌گونه شواهدی مبنی بر این كه رژیم‌های غذایی باید بر مبنای گروه خونی باشد، وجود ندارد و حذف گروه‌های كامل غذایی ممكن است باعث كمبود مواد مغذی شود.

در برخی رژیم‌ها، تنها یك وعده غذا در روز خورده می‌شود. متخصصان در مورد رژیم‌های تك‌ وعده‌ای، بر این عقیده‌اند از آنجا كه واكنش‌های شیمیایی، متابولیسم بدن را هدایت می‌كند و غذایی كه می‌خورید، روند متابولیسم را حفظ می‌كند، هنگامی كه تنها یك وعده غذا در روز خورده می‌شود، ممكن است كلسترول و فشار خون‌تان بالا رود و علاوه بر این، باعث ایجاد گرسنگی در تمام روز شود و میزان هورمون كورتیزول را نیز كاهش دهد.
كورتیزول باعث ارسال گلوكز بیشتر به خون در موارد استرس‌زا می‌شود. در طولانی‌مدت، متابولیسم كند می‌تواند تلاش‌های شما را برای كاهش وزن، بی‌حاصل كند.

بررسی‌ها نشان داده رژیم‌های گرسنگی یا با كالری بسیار پایین، ممكن است مقاومت به انسولین را ایجاد كند و بیماری دیابت را در افرادی كه سابقه دیابت نداشته‌اند، آشكار كند.

همچنین تاثیر رژیم‌های نیمه‌ گرسنگی بر دستگاه‌ گوارش و قلب دیده شده، به‌طوری‌كه كاهش ذخایر پروتئین بر كاركردهای دستگاه گوارش ـ اعم از هضم و جذب ـ اثر گذاشته، باعث كاهش ذخایر ازت بدن بخصوص ماهیچه قلب می‌شود و نیز عواقبی مانند افت فشار خون، ایست ناگهانی قلب و سنگ‌های كیسه صفرا را به دنبال دارد.

مهم نیست چه ماده غذایی منفردی استفاده می‌كنید، چراكه هر چه باشد، بزودی خسته‌كننده و ناخوشایند می‌شود.

نظر اكثریت بر این است كه كاهش وزن در رژیم‌های كم‌كالری، بیشتر بر اثر از دست دادن آب است، نه چربی بعلاوه وزن اضافی به دست آمده در طولانی‌مدت، نمی‌تواند با راه‌حل‌های سریع، كاهش یابد.

کارشناسان livestrong معتقدند هیچ ماده غذایی نمی‌تواند چربی را بسوزاند، برخی مواد غذایی مانند كافئین میزان متابولیك را برای كوتاه‌مدت افزایش می‌دهد، اما برای كاهش وزن قابل توجه نیست. سوزاندن چربی نیاز زمان دارد و نباید بیش از دو پوند (0.9 كیلوگرم)‌ در هفته باشد.

یك ماده غذایی نمی‌تواند حاوی همه ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر یا پروتئین مورد نیاز بدن باشد و شخص رژیم‌گیرنده را بزودی با چالش‌های تغذیه‌ای پایین آمدن سیستم ایمنی و نیز مشكلات روحی و ذهنی روبه‌رو می‌كند،‌ در ضمن چنین رژیم‌هایی می‌تواند منجر به وضعیت YO-YO‌ شود، به طوری كه شخص با برگشت به عادات طبیعی، سریع‌تر دچار اضافه وزن می‌شود. امروزه بیشتر متخصصان تغذیه از تقسیم غذاها به دو دسته خوب و بد اجتناب می‌كنند.

 دكتر بلاتز در وب‌سایت Webmed می‌گوید: همه غذاها حتی چیپس و بستنی در صورتی كه در حد اعتدال و با یك رژیم غذایی متنوع مصرف شود،‌ می‌تواند با سلامت سازگار باشد. به یاد داشته باشید تنها راه درست كاهش وزن، داشتن برنامه غذایی متعادل همراه با ورزش است.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 23/5/1391 - 16:55 - 0 تشکر 509897

4 اصل مهم در رژیمهای لاغری



امروزه شما با رژیم‌های غذایی گوناگونی برخورد می‌کنید و یا آگهی‌های فراوانی را می‌بینید که همگی ادعای بهترین راه کاهش وزن را دارند. واقعیت آنست که خیلی از این نوع رژیم‌ها جنبه تبلیغاتی داشته و بعضا نه تنها برای شما کاهش وزن محسوس را ایجاد نمی‌کنند، بلکه شما را از گرفتن رژیم‌های صحیح نیز نا‌امید می‌سازند.
علاوه بر آن، این گونه رژیم‌ها حتی در صورت ایجاد کاهش وزن نیز در خیلی از موارد اثرات گذرا داشته، پس از مدتی علاوه بر بازگشت وزن، شما را با مشکلات عدیده به وِیژه بیماری‌های پوستی و ضعف عمومی همراه خواهند کرد.

یک نکته اساسی در کاهش وزن آن است که شما باید همیشه به خاطر داشته باشید که یک روزه و یک شبه چاق نشده‌اید که به دنبال معجزه‌ای می‌گردید که 12-10 روزه لاغر شوید!!

توجه به کالری موجود در مواد غذایی
آنچه تا امروز در رژیم غذایی زیاد مورد توجه قرار گرفته است اندازه گیری کالری موجود در مواد غذایی است، به طوریکه خیلی از افراد چاق میزان کالری موجود در انواع مواد غذایی را می‌دانند ولی همچنان از افزایش وزن رنج می‌برند. این دقیقا مانند آن است که یک فرد با دانستن همه قوانین رانندگی تنها از طریق خواندن کتاب " آیین نامه رانندگی " راننده خوبی نخواهد شد. لذا دانستن کالری موجود در مواد غذایی برای کنترل وزن خوب است ولی این دانستن به تنهایی کافی نیست!

پس چطور باید پی ببریم که یک رژیم غذایی متعادل است و به کاهش وزن پایدار و بدون عوارض منجر خواهد شد؟

اصول رژیم درمانی در چاقی
در رژیم‌های غذایی نوین به منظور کاهش وزن و برای رسیدن به وزن پایدار و سالم، فقط توجه کردن به میزان انرژی موجود در مواد غذایی کافی نیست، بلکه برای دست یافتن به وزن ایده‌آل باید عادات سالم غذایی ایجاد شود.

ایجاد عادات غذایی صحیح بر 4 پایه اساسی استوار است :

1 - رفتار درمانی
در افراد چاق رفتارها و عادات ناصحیح غذایی است که منجر به چاقی می‌شود. به طور مثال دیده شده افراد برای کاهش وزن، وعده‌های غذایی و یا یک نوع ماده غذایی را از رژیم خود حذف می‌کنند. این شیوه‌ها علمی نیست و حتی اگر کاهش وزنی رخ دهد، این شیوه‌ای نیست که شما به طور طولانی مدت قادر به انجام آن باشید.

در یک برنامه غذایی صحیح ، فرد چاق مراجعه کننده باید تحت نظر پزشک متخصص عادات غلط غذایی خود را اندک اندک از بین برده و شیوه درست غذا خوردن را آموزش ببیند. رفتار درمانی می‌تواند به صورت انفرادی و یا به صورت گروه درمانی باشد. مطالعات گذشته نشان می‌دهند که گروه درمانی اگر به درستی هدایت شود در اصلاح رفتارهای نادرست غذایی تاثیر به مراتب بیشتری خواهد داشت.

2 - حمایت خانواده و شرایط محیط زندگی
یکی از فاکتورهای کمک کننده در کاهش وزن افراد تغییر شیوه ناصحیح زندگی آنهاست. این تغییر شیوه زندگی نیاز به یک کار تیمی دارد که نفر اول این تیم خود فرد است. یعنی تا زمانی که مریض نخواهد، دیگران نمی‌توانند به او کمکی بکنند.

در مرحله بعدی حمایت‌ها و همکاری خانواده خواهد بود که بسیار مهم است و در نهایت متخصص تغذیه با علم و دانش خود این تیم را راهنمایی خواهد کرد. نتیجه مطلوب زمانی حاصل می‌شود که این گروه، به صورت یک تیم هماهنگ و در کنار هم به یک هدف بیاندیشند.
در خانواده ای که همسر و یا سایر اعضاء خانواده فرد را به سوی رژیم نادرست غذایی ترغیب می نمایند، جواب به درمان به مراتب دشوارتر خواهد بود.

3 - ورزش و افزایش فعالیت بدنی
ورزش و فعالیت بدنی جزء لاینفک برنامه کاهش وزن است ، چرا که حتی افراد با وزن طبیعی نیز برای سلامتی خود نیازمند فعالیت بدنی روزانه هستند. برای افراد مبتلا به افزایش وزن، فعالیت بدنی نه تنها برای کاهش وزن بلکه بعد از اتمام دوره درمان ،برای ثابت نگه داشتن وزن آنها نقش اساسی دارد. منظور از فعالیت بدنی فقط رفتن به ورزشگاه‌ها و ورزش سنگین حرفه ای نیست. بلکه با برنامه منظم این فعالیت بدنی حتی در محل کار و زندگی نیز میسر است.

یکی از توصیه‌ها داشتن پیاده‌ روی منظم روزانه بر سطح صاف است که در افراد مختلف با سرعت‌های مختلف صورت می‌گیرد.مهم داشتن فعالیت بدنی منظم در برنامه روزانه افراد است.

4 - انتخاب غذاهای سالم و مطابق با سبد غذایی خانواده
توجه به میزان کالری دریافتی و نیز میزان پروتئین، چربی ، انواع قند و کربوهیدرات‌ها در طی وعده‌های غذایی اهمیت ویژه‌ای در کنترل وزن و حفظ سلامتی افراد دارا است. فرد چاق باید در طی دوره های درمانی با انواع مواد غذایی آشنا شده و بیاموزد که چگونه از انواع گروه های غذایی به میزان مناسب بهره مند شود.

اگر بخواهیم یک رژیم غذایی برای سال‌ها مورد استفاده قرار گرفته و در عین حال وزن فرد نیز پایدار بماند باید آن رژیم غذایی با سبد غذایی خانواده هماهنگ باشد. بر همین اساس است که برای تشخیص اشکالات تغذیه‌ای و نیز هماهنگ شدن با سبد غذایی خانواده در کلینیک‌های رژیم درمانی از بیمار می‌خواهند که میزان غذای دریافتی خود را با یک آموزشی که می‌بینند در مدتی کوتاه گزارش نمایند.

پس از بررسی گزارش غذایی یک فرد، بایستی نهایت سعی به عمل آید که سفره غذایی فرد رژیم گیرنده با سفره غذایی خانواده هماهنگی داشته باشد تا برنامه جدید غذایی پایدار و وزن کاهش یافته ماندگار گردد. باید فرد چاق و یا دارای اضافه وزن بداند که از هیچ ماده غذایی محروم نیست ،بلکه محدودیت وجود دارد نه محرومیت. بر همین اساس در رژیم‌های غذایی جدید، سفره بیمار از سایر اعضا خانوده جدا نیست و همان برنامه غذایی براساس شرایط فرد تعدیل می‌گردد.

رژیم‌های غذایی در پایان باید به تغییر رفتارهای غذایی اعم از انتخاب نوع غذا، حجم وعده‌های غذایی، ساعات غذا خوردن ، نحوه طبخ غذا، سرعت غذا خوردن و نیز گنجاندن فعالیت بدنی و ورزش به عنوان یک برنامه روزانه منجر گردد. در این صورت است که شما یاد خواهید گرفت که چگونه در موقعیت‌ها و مراسم و نیز تعطیلات در حالی که لذت می‌برید وزن کاهش یافته خود را نیز کنترل کنید.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 23/5/1391 - 16:56 - 0 تشکر 509898

لقمه هایتان را کوچک کنید تا اندامی مناسب داشته باشید



محققان آمریكایی براساس تحقیقات خود دریافتند لقمه‌های كوچك غذا می‌تواند به كاهش وزن بدن كمك كند.
محققان اعلام كردند اگر نمی‌توانید اشتهای خود را برای خوردن یك قطعه كامل شكلات مهار كنید، آن را به صورت قطعه های كوچك بخورید. یافته‌های جدید نشان می‌دهد این شیوه باعث می‌شود افراد مقدار اندكی از غذایشان را بخورند و احساس سیری كنند.


البته علت روی دادن این وضعیت همچنان ناشناخته است، اما محققان معتقدند این موضوع با توهم بصری در ارتباط است؛ به گونه‌ای مغز و شكم را فریب می‌دهد و فرد گمان می‌كند كه حجم لقمه‌های كوچك بیش از میزان همیشگی غذایی است كه می‌خورده است.


تفسیر دیگر برای این وضیعت، این است كه غذای لقمه شده به آرامی و كندی خورده می‌شود. به این ترتیب به بدن اجازه می‌دهد كه پیش از خوردن بیش از اندازه غذا، سیری را احساس كند.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 23/5/1391 - 16:56 - 0 تشکر 509899

خانم های جوان روزه دار این توصیه هارا جدی بگیرید



در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و این سۆال در پیش رو که در این ماه چگونه تغذیه کنیم که پس از پایان رمضان و سپری شدن دوران روزه‌داری، بتوانیم سلامت خود را هر چه بیشتر حفظ نماییم. این مسئله به خصوص در مورد دختران نوجوان اهمیت بیشتری دارد.

گاه شاهد هستیم که افراد و به ویژه دختران نوجوان پس از پایان ماه رمضان دچار اختلالاتی در سلامت می‌شوند که این امر به علت تغذیه نامناسب و شیوه غلط زندگی، به خصوص در این ماه است. بهتر است در این مقاله به چند عادت نامناسب تغذیه‌ای افراد و به ویژه دختران نوجوان، در این دوران بپردازیم که این عادات موجب بروز عوارض مختلف در آنان می‌شود.

1- کمبود مصرف میوه، سبزی و سالاد
از جمله مشکلات تغذیه‌ای دختران نوجوان در ماه رمضان، کمبود مصرف سبزی‌ها و میوه‌های تازه و سالاد است. معمولاً نوجوانان ترجیح می‌دهند با غذای خود، نوشابه‌های گازدار استفاده کنند که این امر نه تنها برایشان مفید نیست، بلکه زیان‌های زیادی نیز در بردارد.

از اشکالات مهم نخوردن سبزی‌ها و میوه‌های تازه این است که ویتامین و مواد معدنی به میزان کافی به بدن نمی‌رسد و در نتیجه عوارضی از قبیل کاهش مقاومت در برابر بیماری‌ها، یبوست، ریزش مو و اختلالات بی‌شمار دیگری که سلامت دختران نوجوان را به خطر می‌اندازد، بروز می‌کند.

2- نخوردن سحری
چنانچه وعده سحری از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود به علت گرسنه ماندن شخص در زمانی طولانی، مشکل کاهش قند خون پیش می‌آید که پیامد آن، عوارض عصبی از قبیل احساس خستگی و کوفتگی، بی‌حوصلگــــی، عصبانیــت، پرخاشــگری، افسردگی، سردرد و سرگیجه می‌باشد.

علاوه بر آن نخوردن سحری و گرسنه ماندن به مدت طولانی موجب احساس تشنگی، گرسنگی و بی‌طاقتی در برابر روزه و در نتیجه عدم موفقیت در روزه‌داری می‌شود، بنابراین وعده سحری از اهمیت خاصی برخوردار است و هرگز نباید از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود.

3- شروع افطار با آب سرد
در ماه‌های گرم سال و ایام تابستان به علت روزه‌داری و نخوردن آب در طول روز، معمولاً تشنگی یکی از مشکلات مهمی است که گریبان‌گیر افراد می‌شود.

بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر با کمی عسل یا خرما و مقداری نان

و پنیر کم نمک و ترجیحاً یک تا دو عدد گردو آغاز کنند

به علت تشنگی بسیاری از افراد، روزه خود را با آب سرد آن هم به مقدار زیاد باز می‌کنند که این امر می‌تواند از نظر سلامتی اشکالاتی برای فرد در بر داشته باشد. مصرف آب زیاد پس از مدت مدیدی گرسنگی، موجب پر شدن معده و رقیق شدن شیره‌های گوارشی شده و مانع تأثیر کامل شیره‌های گوارشی بر روی مواد غذایی می‌گردد، در نتیجه هضم غذا دچار اختلال می‌شود و سبب بروز عوارضی مانند پری و سنگینی دستگاه گوارش و بروز ناراحتی‌های گوارشی می‌گردد،


حال چنانچه آب مصرفی سرد باشد می‌تواند علاوه بر عوارض فوق، موجب دل درد، نفخ و تشدید ناراحتی‌های گوارشی بشود. ضمناً اختلال در هضم و جذب غذا، نهایتاً باعث سوءتغذیه و عوارض ناشی از آن خواهد شد.

4- افطار کردن با غذای سنگین و مفصل
در برخی موارد دیده شده افرادی که در ماه رمضان تغذیه صحیح ندارند و به خصوص آن‌هایی که وعده سحری را از برنامه غذایی خود حذف می‌نمایند، در ساعات روزه‌داری بسیار گرسنه می‌شوند و به این دلیل به هنگام افطار، با غذای اصلی که معمولاً شامل مواد سرخ‌کرده، چرب و سنگین است تغذیه خود را شروع می‌کنند. یکی از اشکالات این فرم تغذیه این است که موجب تجمع چربی در بدن و چاقی می‌شود.


ضمناً چنانچه پس از مدتی طولانی گرسنگی ناگهان معده را پر از غذا آن هم غذایی چرب و سنگین بنماییم، موجب سنگینی و اختلالات گوارشی شده که حتی ممکن است منجر به تهوع، اسهال و سایر ناراحتی‌های گوارشی شود که در این صورت هضم و جذب مواد مصرفی نیز دچار اختلال خواهد شد و به این ترتیب شخص نمی‌تواند از غذای مصرفی استفاده کامل بنماید.

5- افراط در مصرف مواد شیرین در وعده افطار
یکی از شایع‌ترین عادات نامناسب تغذیه‌ای در بین روزه‌داران، مصرف زولبیا، بامیه و سایر مواد شیرین به مقدار زیاد در وعده افطار و در مهمانی‌های ماه رمضان است. به طور کلی مصرف مواد شیرین از عوامل بسیار مهم بروز چاقی است، همچنین افراط در مصرف انواع شیرینی موجب افزایش چربی‌های نامطلوب خون شده و زمینه بدن را جهت ابتلا به اختلالات قلبی- عروقی فراهم می‌سازد.

از دیگر مضرات مصرف مواد شیرین، پوسیدگی و خرابی دندان‌ها است، به خصوص چنانچه بلافاصله پس از مصرف این مواد، دندان‌ها شسته نشوند. به اضافه اینکه در تهیه زولبیا، بامیه، گوش فیل و مواد مشابه، معمولاً از مقدار زیادی روغن استفاده می‌شود که مصرف روغن زیاد علاوه بر چاقی، موجب ناراحتی‌های قلبی- عروقی خواهد شد.

6- ریزه‌خواری در فاصله بین افطار و شام
بعضی از افراد تصور می‌کنند اگر در طول روز به علت روزه‌داری غذا میل نمی‌کنند، می‌توانند بعد از افطار تا هنگام خواب، به طور مداوم ریزه‌خواری نمایند. این کار منجر به بروز اختلالات زیادی از جمله چاقی، ناراحتی‌های گوارشی و سوء تغذیه به علت نخوردن غذای کافی و با کیفیت تغذیه‌ای بالا می‌شود.

افراد ریزه‌خوار معمولاً مواد مصرفی خود را از بین مواد خوراکی حاوی کالری بالا و دارای ارزش تغذیه‌ای پایین انتخاب می‌کنند که این مواد به طور معمول فقط مقدار زیادی انرژی به بدن می‌رسانند و فاقد ارزش تغذیه‌ای بالا جهت تأمین نیازهای تغذیه‌ای شخص هستند.


مصرف چنین مواد غذایی به علت دارا بودن قند یا چربی بالا، جلوی اشتها را برای مصرف غذای اصلی گرفته و در نتیجه انسان را مبتلا به سوء تغذیه می‌نماید. این امر به خصوص برای دختران نوجوان اهمیت زیادی دارد. ضمناً ریزه‌خواری یکی از عوامل مهم خستگی دستگاه گوارش و اختلالات گوارشی است.

7- دیر شام خوردن و مصرف غذاهای سنگین در وعده شام
در ماه رمضان معمولاً افراد روزه‌دار به مهمانی‌های افطار و شام دعوت می‌شوند و بازار مهمانی‌های فامیلی و دوستانه رواج زیادی دارد. در این مهمانی‌ها، اکثراً شام دیر سرو می‌شود، به طوری که فاصله بین صرف شام و خواب کوتاه می‌باشد.


پیامدهای این نوع تغذیه عبارت است از سنگینی دستگاه گوارش به علت عدم تحرک پس از شام و مصرف شام سنگین، ایجاد اختلال در خواب شبانه به علت پری و سنگینی دستگاه گوارش که یکی از عوامل مهم بی‌خوابی و بدخوابی است، بی‌اشتهایی فرد برای صرف سحری، که می‌تواند موجب مصرف نکردن سحری و یا صرف مقدار مختصری غذا در وعده سحری شود و نتیجه آن، اشکالات گرسنگی، تشنگی، ضعف، خستگی، عصبانیت، سردرد، سرگیجه و سایر عوارض عصبی، به علت افت قند خون است.

8- حذف مواد نشاسته‌ای از برنامه غذایی
یکی از عاداتی که معمولاً بین دختران نوجوان به خصوص در ماه رمضان رواج دارد حذف نان، برنج، سیب‌زمینی، ماکارونی و سایر مواد نشاسته‌ای از برنامه غذایی است. این گروه سنی به علت ترس از چاقی، یکی از مهم‌ترین مواد مغذی مورد نیاز روزانه خود را از الگوی غذایی حذف می‌کنند.


نتیجه آن، نرسیدن انرژی کافی به سلول‌های عصبی و در نتیجه بروز عوارض عصبی است که تحمل آن برای افراد روزه‌دار مشکل می‌باشد.

ضمناً افرادی که مواد نشاسته‌ای را از برنامه غذایی خود حذف می‌کنند به علت نیاز سلول‌های عصبی به انرژی، تمایل زیادی به مصرف مواد قندی از خود نشان می‌دهند و در مصرف این مواد افراط می‌کنند که این امر موجب بروز چاقی، پوسیدگی دندان‌ها و افزایش چربی‌های نامطلوب خون می‌شود.

چند توصیه تغذیه‌ای

* وعده سحری هرگز فراموش نشود.

* در وعده سحری نباید در مصرف گوشت، نمک و چای افراط شود، زیرا موجب تشنگی در طول روز خواهد شد.

* مصرف مقدار کافی آب (6 تا 8 لیوان) در فاصله افطار تا سحری ضروری است.

* مصرف سبزی‌ها و میوه‌های کافی و سالاد با آب لیموترش تازه و روغن زیتون جهت حفظ سلامت، پیشگیری از یبوست، افزایش مقاومت بدن و پیشگیری از خستگی، ضعف و سستی برای دختران نوجوان مفید است.

* از افراط در مصرف زولبیا و بامیه و ... پرهیز شود.

* به جای شیرینی و مواد حاوی شکر، بهتر است انرژی مورد نیاز دختران نوجوان از مواد نشاسته‌ای به میزان متعادل دریافت گردد.

* بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر با کمی عسل یا خرما و مقداری نان و پنیر کم نمک و ترجیحاً یک تا دو عدد گردو آغاز کنند.

با رعایت نکات فوق می‌توان مطمئن بود که نوجوانان عزیز ماه رمضان و ایام روزه‌داری را با موفقیت به پایان رسانده و از سلامت کامل برخوردار خواهند بود.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 23/5/1391 - 16:56 - 0 تشکر 509900

شکلات های ساخت چین را نخورید



رسانه‌های ‘چین’ از اقدام عجیب یک شرکت تهیه و توزیع شکلات و آب نبات خبر داده و اعلام کردند: این کارخانه شکلات‌هایی را که داخلشان حشرات وجود دارد به بازار عرضه می‌کند.

یکی از روزنامه‌های چاپ چین در گزارشی از اقدام غیر‌منتظره و بی‌سابقه یک کارخانه تولید شکلات و آب نبات خبر داده و اعلام کرد: این کارخانه از انواع حشرات و لارو آن‌ها و بندپایان برای تولید شکلات و آب نبات استفاده می‌کند.

در گزارش خبرگزاری شینهوا آمده است که کارخانه “هاتلیکس” که سابقه‌ای طولانی در تولید و عرضه شکلات دارد، به منظور جلب مشتری اقدام به عرضه این نوع محصولات حشره‌ای کرده است. این کارخانه شکلات‌ها و آب نبات‌هایی را که داخلشان کرم، پروانه، عقرب، مگس، سوسک و ملخ است به مشتریان عرضه می‌کند و جالب اینکه این نوع شکلات‌ها بیش از محصولات دیگر این کارخانه مورد توجه و علاقه مشتریان قرار گرفته است.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 23/5/1391 - 16:57 - 0 تشکر 509901

آیا خواهان پوستی سالم هستید؟



کلم قرمز منبع غنی از ویتامین C و ویتامین k است و رنگ قرمز آن موجب می‌شود تا نسبت به کلم سبز اثرات درمانی بیشتری داشته باشند.

مطالعات انجام شده در مورد خواص این گیاه نشان می‌دهد که «آنتوسیانین» موجود در آن می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مفرط قلبی- عروقی، دیابت و انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد. همچنین مصرف این گیاه به دلیل ترکیب آنتی اکسیدان‌های موجود در آن به شفافیت و لطافت پوست کمک شایانی خواهد کرد.


 به نقل از پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، برای نگه داشتن کلم قرمز آن را داخل کیسه پلاستیکی نگه دارید و داخل یخچال قرار دهید که این کار می‌تواند این گیاه را مدت دو هفته تازه نگه دارد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 23/5/1391 - 16:57 - 0 تشکر 509902

این میوه را بجای نوشابه های ورزشی میل کنید



 موز که یک منبع غذایی غنی از پتاسیم و ریزمغذی‌ها است در افزایش طاقت و توان بدن تاثیر قابل ملاحظه‌ای دارد و به همین خاطر به افرادی که ورزشکار هستند توصیه می‌شود آن را تا حد امکان جایگزین نوشابه‌های ورزشی کنند.

به نوشته روزنامه دیلی اکسپرس، متخصصان تغذیه تاکید دارند موز نه تنها می‌تواند به همان اندازه نوشابه‌های ورزشی انرژی بدن را تامین کند بلکه در عین حال نوع قند موجود در آن به مراتب سالم‌تر از قند موجود در این نوشابه‌ها است.

این متخصصان می‌گویند: موز علاوه بر اینکه منبع غنی‌تری از ریزمغذی‌ها است در عین حال حاوی آنتی اکسیدان‌های مفیدی است که هرگز در نوشابه‌های ورزشی یافت نمی‌شوند.
دکتر دیوید نیمن از دانشگاه کارولینای شمالی که در این مطالعه حضور داشته متذکر شد: موز به مراتب یک منبع انرژی سالم‌تر و مفیدتر برای افرادی است که فعالیت بدنی شدید دارند و طاقت بدن را افزایش می‌دهد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 23/5/1391 - 16:57 - 0 تشکر 509904

چندین دلیل خوب برای مصرف بیشتر پیاز



بیخود نیست وقتی کودکی را پشت سر می‌گذاریم یکی از طرفداران پر و پا قرص این ماده‌ی غذایی می‌شویم. چون همین پیاز خودمان ضدسرطان و ضد دیابت است، باعث جریان بهتر خون می‌شود، با کلسترول بالا مقابله می‌کند و غیره. با ما همراه باشید تا بگوییم این ماده‌ی غذایی چه خواصی دارد و چگونه باید از آن استفاده کنید تا خواص بیشتری عایدتان شود.

پیاز خواص ضد سرطانی دارد
پیاز از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند و حتی می‌تواند جلوی رشد سلول‌های سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که پیاز می‌تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله‌ی گوارش شود.

می‌پرسید چرا؟ به خاطر این که پیاز حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل آنتوسیانین و کرستین است که خواص ضدسرطانی دارند. نتایج یک پژوهش فرانسوی که روی موش‌های مبتلا به سرطان کولون انجام شده نشان می‌دهد عصاره‌ی پیاز می‌تواند جلوی تکثیر سلول‌های سرطانی را بگیرد.

روش مصرف
البته که نمی‌شود مثلاً یک قابلمه پیاز بار بگذارید و میل کنید. همیشه پیاز برای طعم‌دار کردن خوراکی‌ها استفاده می‌شود. بهتر است بدانید که پیاز سفید در مقایسه با پیاز قرمز یا زرد حاوی آنتی اکسیدان‌های کمتری است. پیاز را با مواد غذایی دیگر که سرشار از آنتی‌اکسیدان است مصرف کنید مثل سبزیجات رنگی.

پیاز را به صورت خام یا پخته وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید؛ اما توجه داشته باشید که در پخت آن از روغن بیش از اندازه استفاده نکنید.

پیاز با کلسترول مقابله می‌کند
پیاز خواص ضد کلسترولی دارد. این خاصیت پیاز مدیون خواص آنتی‌اکسیدانی و امگا 3های موجود در آن است. در واقع پیاز به کمک امگا3های خود به کاهش میزان تری گلیسیرید خون کمک می‌کند. تری گلیسیریدها چربی‌هایی هستند که بدن به عنوان انرژی از آن‌ها استفاده می‌کند.

پیاز از ابتلا به برخی از سرطان‌ها پیشگیری می‌کند و حتی می‌تواند جلوی رشد سلول‌های سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که پیاز می‌تواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لوله‌ی گوارش شود.

هنوز به طور دقیق ارتباط بین تری گلیسیرید و کلسترول مشخص نشده است اما متخصصان بر این باورند زمانی که میزان تری گلیسیرید بالا می‌رود میزان کلسترول خوب کاهش می‌یابد و به این ترتیب کلسترول بد خطرناک‌تر شده منجر به بسته شدن رگ‌های خونی می‌شود.

روش مصرف
برای استفاده بیشتر از آنتی‌اکسیدان‌ها از پیاز قرمز یا زرد استفاده کنید. می‌توانید از پیاز خام برای تهیه‌ی انواع سالادها استفاده کنید. زمانی که می‌خواهید پیاز را بپزید و یا سرخ کنید از روغن زیاد استفاده نکنید. پیاز خام آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارد. پخت و پز میزان آنتی اکسیدان‌های این ماده‌ی غذایی را به میزان کم کاهش می‌دهد.

توجه داشته باشید که پیاز به تنهایی معجزه نمی‌کند. زمانی خواص این ماده‌ی غذایی بیشتر می‌شود که در چهار چوب یک تغذیه سالم و متنوع حاوی میوه و سبزیجات سرشار از آنتی‌اکسیدان مصرف شود.

آیا پیاز برای رگ‌های خونی مفید است؟
اگر چه این خاصیت پیاز به پای سیر نمی‌رسد اما باید بدانید که پیاز به گردش خون بهتر کمک زیادی می‌کند. نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان می‌دهد افرادی که روزانه سوپ پیاز می‌خورند کمتر دچار انباشتگی جرم در رگ‌های خونی‌شان می‌شوند. البته مطالعات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

در واقع پیاز حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات سولفیدی (گوگرددار) است و برای همین برای رگ‌ها مفید است. همچنین باید بدانید که این ماده غذایی مفید حاوی امگا 3 نیز هست که میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد. پتاسیم موجود در آن، نمک بیش از اندازه‌ی بدن را دفع می‌کند و برای همین قلب و رگ‌های خونی را در سلامت نگه می‌دارد.

روش مصرف
حتماً سر سفره پیاز خام داشته باشید. در تهیه‌ی سالادهایتان از این ماده‌ی غذایی غافل نشوید. توجه داشته باشید پیاز خام حاوی آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری است.

پیاز همیار لاغری
اصلاً هر ماده‌ی غذایی که باعث لاغری شود عزیزتر است. اگر می‌خواهید لاغر شوید پیاز را وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید. اول به خاطر این که پیاز حاوی فیبر است. فرقی نمی‌کند که خام باشد یا پخته! فیبرهای موجود در آن داخل دستگاه گوارش حجیم می‌شود و برای همین احساس گرسنگی را کاهش می‌دهد.

این ماده‌ی غذایی همچنین ادرار‌آور است و به دفع سموم بدن کمک می‌کند. در نهایت باید بگوییم که پیاز میزان تری گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد. تری گلیسیریدها چربی‌های انباشته شده در بافت‌های چربی بدن هستند که در شکم، ران‌ها و غیره انباشته می‌شوند.

روش مصرف

فرقی نمی‌کند چه پیازی باشد! اگر می‌خواهید لاغر شوید پیاز سفید، قرمز، زرد، خام و پخته میل کنید. توجه داشته باشید که در پخت آن از روغن بیش از حد استفاده نکنید.

پیاز خواص ضد دیابتی دارد
پیاز یک ماده‌ی غذایی مفید برای بیماران مبتلا به دیابت است. به عقیده‌ی برخی از متخصصان نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد زیرا حاوی میزان قابل ملاحظه‌ای گلوسید است. اما همین پیاز تری گلیسیرید خون را کاهش می‌دهد. همان کاری که انسولین به ویژه در افراد مبتلا به اضافه وزن انجام نمی‌دهد. واقعیت این است که پیاز حاوی ماده‌ای به نام گلوکوکینین است که حرف و حدیث زیادی در مورد آن وجود دارد. به عقیده‌ی برخی از متخصصان این ماده میزان قند خون را کاهش می‌دهد.

به عقیده‌ی برخی دیگر گلوکوکینین باعث تحریک پانکراس می‌شود که وظیفه‌ی کنترل میزان گلوکز را دارد. در هر حال تأثیری که پیاز در مقابله با مشکلات قلبی عروقی دارد برای افرادی که از دیابت نوع دو رنج می‌برند و یا پتانسیل ابتلا به آن را دارند مفید است.

روش مصرف
بهتر است در این مورد نظر پزشک معالج خود را جویا شوید. در واقع پزشک شما بهتر می‌تواند تشخیص دهد که شما می‌توانید از پیاز استفاده کنید یا نه.

با بوی بد دهان بعد از مصرف پیاز چه کنیم؟
خیلی‌ها از ترس بوی دهان از مصرف پیاز خام خودداری می‌کنند. با این حال مقابله با بوی بد دهان بعد از خوردن پیاز خام کار چندان سختی نیست. کافی است مقداری جعفری، موز یا کیوی میل کنید. بعد از مصرف سیر یا پیاز مقداری جعفری خام بجوید. خواهید دید که موثر واقع می‌شود.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

دوشنبه 23/5/1391 - 16:58 - 0 تشکر 509905

چندین دلیل خوب برای مصرف بیشتر روغن زیتون



1. روغن زیتون: ضددرد طبیعی
محققان آمریکایی ثابت کرده‌اند که روغن زیتون صد در صد طبیعی دارای خواص ضدالتهابی مشابه ایبوپروفن است. برای همین اگر سردرد شدید و طولانی مدت رهایتان نمی‌کند روغن زیتون بخورید. این خاصیت روغن زیتون مدیون ترکیبات ضدالتهابی آن است.برای تسکین دردهای مزمن، روزانه به طور مرتب روغن زیتون مصرف کنید. مصرف این روغن برای تسکین سردرد، دردهای عضلانی و غیره مفید است.

2. روغن زیتون مفید برای مغز
روغن زیتون قدرت درک ذهنی افراد را بالا می‌برد. بر اساس نتایج یک پژوهش ایتالیایی، این خاصیت روغن زیتون به دلیل وجود 80 درصد اسیدهای چرب اشباع نشده ی موجود در آن است.اگر می‌خواهید آلزایمر و مشکلات مغزی دیگر را از خود دور کنید به غذاهای روزانه‌تان روغن زیتون اضافه کنید و بازی‌های فکری انجام دهید.

3. روغن زیتون از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می‌کند
پولیفنول‌های موجود در روغن زیتون مانند هورمون‌های واقعی عمل می‌کنند برای همین باعث تقویت استخوان‌ها می‌شوند. در واقع در جریان هضم غذا پولیفنول های روغن زیتون، کلسیم و ویتامین D را جذب می‌کنند و سپس آن‌ها را به استخوان‌های ما می‌رسانند. برای همین توصیه می‌کنیم زنان بالای 45 سال که بیشتر در معرض پوکی و شکستگی استخوان قرار دارند حتماً از این روغن استفاده کنند.روی برنج و غذاهای دیگر و سالادهایتان روغن زیتون بریزید و تا جایی که می‌توانید از خواص آن بهره‌مند شوید.

4. روغن زیتون باعث دفع راحت می‌شود
اگر مشکل هضم غذا و یبوست دارید به سراغ روغن زیتون بروید. روغن زیتون همچنین از تشکیل سنگ کلیه و مثانه جلوگیری می‌کند. بر خلاف روغن پارافین که گاهی برای مقابله با یبوست تجویز می‌شود این روغن جذب ویتامین‌هایی مثل ویتامین A، E، K، D حلال در چربی را کاهش نمی‌دهد.اگر دچار یبوست شده‌اید ناشتا یک قاشق غذاخوری روغن زیتون بخورید.این روغن نیز مانند روغن‌های دیگر از 100 درصد مواد چرب تشکیل شده است و هر قاشق غذاخوری از آن حاوی 90 کالری است.

5. آیا روغن زیتون باعث لاغری می‌شود؟
برخی‌ها معتقدند که روغن زیتون باعث لاغری می‌شود. اما توجه داشته باشید که این روغن نیز مانند روغن‌های دیگر از 100 درصد مواد چرب تشکیل شده است و هر قاشق غذاخوری از آن حاوی 90 کالری است. روغن زیتون زمانی باعث لاغری می‌شود که رژیم غذایی شما سرشار از سبزیجات و ماهی باشد.


نباید در مصرف روغن زیتون اسراف کنید و از آن برای سرخ کردن استفاده نکنید. با وجود اینکه روغن زیتون در مقایسه با روغن‌های دیگر مقاومت بیشتری در برابر گرما دارد اما با این وجود گرمای زیاد و طولانی مدت ویتامین‌های آن‌را از بین می‌برد.

6. روغن زیتون: راز جوانی
روغن زیتون پیری سلول‌ها به ویژه سلول‌های پوستی را به تعویق می‌اندازد. می‌پرسید چرا؟ به خاطر اینکه این روغن سرشار از پولیفنول‌ها است. علاوه بر این روغن زیتون حاوی امگا 9 ها نیز است که فعالیت سلول‌ها را بالا می‌برد و از پیری آن‌ها جلوگیری می‌کند.لازم است که به همراه روغن زیتون مواد غذایی دیگری مثل روغن گردو و یا ماهی‌های چرب (ماهی آزاد، تن) که سرشار از امگا 3 ها هستند میل کنید. در این صورت خواص ضد پیری آن چند برابر می‌شود.

7. روغن زیتون ضد سرطان سینه و سرطان پروستات
روغن زیتون از ابتلا به سرطان سینه و سرطان پروستات پیشگیری می‌کند. باز هم به دلیل وجود پولیفنول‌های آن. این ترکیبات آنتی اکسیدانی از تشکیل رادیکال‌های آزاد که مسئول ابتلا به سرطان هستند جلوگیری می‌کند. روغن زیتون همچنین سرشار از اسید اولئیک است. نتایج یک پژوهش آمریکایی که در سال 2005 انجام شده است نشان می‌دهد که این اسید چرب با ژن عامل سرطان سینه مبارزه می‌کند.

8. روغن زیتون ضد کلسترول
روغن زیتون میزان کلسترول بد خون LDL را پایین می‌آورد. می‌پرسید چرا؟ به خاطر اینکه سرشار از اسید اولئیک از خانواده‌ی امگا 9 ها است. امگا 9 نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی ایفا می‌کند به خاطر اینکه باعث افزایش میزان کلسترول مفید HDL و کاهش کلسترول بد خون می‌شود.

توصیه می‌کنیم روغن زیتون را به همراه روغن کلزا، روغن گردو، روغن انگور که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند مصرف کنید. در این صورت خواص ضدکلسترولی آن بیشتر می‌شود.

9. روغن زیتون برای مقابله فشار خون بالا
از آنجایی که روغن زیتون سرشار از پولیفنول است برای همین در مقابله با فشار خون بالا موثر عمل می‌کند. این ترکیبات نمی‌گذارد که چربی‌ها رگ‌های خونی را مسدود کنند. در این صورت رگ‌ها انعطاف بیشتری دارند، خون بهتر جریان پیدا می‌کند و فشار خون تنظیم می‌شود. روغن زیتون همچنین حاوی ویتامین E است که خواص آنتی اکسیدانی‌اش خطر فشار خون بالا را محدودتر می‌کند.

اگر از فشار خون بالا رنج می‌برید روغن زیتون بیشتری مصرف کنید و همچنین مصرف ماهی‌های چرب را در الویت قرار بدهید. مصرف چربی‌های اشباع شده مثل کره، پنیر، سرخ کردنی‌ها و همچنین نمک را محدود کنید.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.