• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1931)
دوشنبه 2/5/1391 - 3:48 -0 تشکر 477144
سلامت دهان و دندان

دهانشویه‌ها را فراموش نكنید  

بیشتر مردم وقتی صحبت از بهداشت دهان و دندان می‌‌شود،‌ مسواك و نخ دندان را به یاد می‌‌آورند و كمتر كسی را می‌‌توان یافت كه با دهانشویه آشنا باشد.

اهمیت دهانشویه‌ها و نقش این فرآورده‌ها در زمینه ارتقای بهداشت و سلامت دهان و دندان، زمانی برای شما مشخص می‌‌شود كه بدانید در آمریكا سالانه بیش از ۷۰ میلیارد دلار صرف خدمات دندانپزشكی می‌‌شود.

پس اگر برای زیبایی و سلامت دندان خود ارزش قائلید و نمی‌‌خواهید سرمایه خود را در مطب دندانپزشكی خرج كنید، حتما دهانشویه را به فهرست لوازم بهداشتی خود اضافه كنید.

عملكرد و ویژگی‌های دهانشویه با توجه به نوع آن مختلف است. یك گروه دهانشویه‌ها خوشبوكننده است كه برای رفع بوی بد دهان و ایجاد طراوت و تازگی استفاده می‌شود و اثر درمانی چندانی ندارد.

گروه دیگر علاوه بر دارا بودن خاصیت خوشبوكنندگی نقش ضدپوسیدگی دارد و به‌دلیل داشتن سدیم فلوراید نقش مهمی در پیشگیری از فساد دندان‌ها ایفا می‌‌كند.

نتایج یك تحقیق روی كودكان یك مدرسه نشان داده است كه مصرف منظم و مداوم این فرآورده‌ها به مدت دو تا سه هفته، در جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها 20 تا 40 درصد مفیدتر از خمیردندان‌های فلورایددار است.

نوع دیگری از دهانشویه‌ها به علت وجود تركیبات ضد جرم در فرمولاسیون آنها، در صورت استفاده منظم پس از سه ماه می‌‌تواند جرم دندان را به میزان 35 درصد كاهش دهد.

یك دسته هم ضدباكتری است و برای درمان بیماری‌های لثه و نیز پس از جراحی‌های دهان برای ضد عفونی كردن استفاده می‌شود.

از سوی دیگر با تمام فوایدی كه گفته شد این فرآورده‌ها هیچ ‌گاه جانشینی برای مسواك و نخ دندان نیست، بلكه به‌عنوان مكمل برای سلامتی دهان و دندان كاربرد دارد.

برای مصرف دهانشویه، بعد از مسواك زدن پنج سی‌سی از آن را داخل دهان به‌مدت یك دقیقه غرغره و حداقل 30 دقیقه از خوردن و شست‌وشوی دهان خودداری كنید البته استفاده از این محصولات در كودكان زیر شش سال ممنوع است و برای كودكان بالای شش سال نیز باید با مشورت دندانپزشك و تحت نظارت كامل والدین صورت گیرد و دقت شود كه كودك محلول را حتما بیرون ریخته و قورت ندهد، زیرا بلعیدن آن موجب تهوع، استفراغ و دردهای شكمی می‌‌شود.

استفاده از دهانشویه یك یا دو بار در هفته كافی است، زیرا زیاده‌‌روی در مصرف این فرآورده ممكن است عوارضی همچون كاهش كلسیم سطحی دندان، تغییر رنگ دندان و ایجاد آلرژی به همراه داشته باشد.

اگر به هر دلیلی دسترسی به دهانشویه ندارید، خودتان می‌‌توانید نوع خانگی آن را تهیه كنید كه انواع آن را در شماره‌های بعدی بیان خواهیم كرد.

وحید کیانپور - کارشناس ارشد گیاهان و مواد اولیه دارویی

دوشنبه 2/5/1391 - 17:19 - 0 تشکر 477776

آلودگی مسواک 

برای از بین بردن آلودگی مسواك آن را درون ماكروفر قرار دهید

توصیه می‌شود مسواك و دیگر لوازم بهداشتی دور از فضای دستشویی نگهداری شوند، زیرا گازها و آمونیاك موجود در این فضا موجب آلودگی آنها می‌شود.

 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی‌شاپور اهواز گفت: توصیه می‌شود مسواك و دیگر لوازم بهداشتی دور از فضای دستشویی نگهداری شوند، زیرا گازها و آمونیاك موجود در این فضا موجب آلودگی آنها می‌شود. دكتر نغمه قاری‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت ودرمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ در تشریح خصوصیات مسواك مناسب، اظهار كرد: در استفاده از مسواك باید به این نكته توجه داشت كه یك مسواك خوب باید دارای برس نرم باشد و تا حد امكان از مسواك‌های با برس زبر نباید استفاده كرد. وی افزود: اندازه مسواك نباید بیش از حد بزرگ باشد، بلكه مسواك باید به اندازه‌ای باشد كه به راحتی امكان چرخش درون دهان را داشته باشد. قاری‌زاده درباره مكان مناسب برای نگهداری مسواك، تصریح كرد: هر وسیله بهداشتی، ازجمله مسواك بهتر است دور از فضای دستشویی نگهداری شود، زیرا گازها و آمونیاك موجود در فضای دستشویی موجب آلودگی مسواك و دیگر لوازم بهداشتی می‌شود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی‌شاپور اهواز خاطرنشان كرد: برای نگهداری از مسواك بهتر است از درپوش استفاده شود، ولی باید به این نكته توجه داشت كه پیش از قرار دادن مسواك درون درپوش باید آن را خشك كرد، زیرا قرار دادن مسواك مرطوب درون درپوش موجب آلودگی آن می‌شود. وی ادامه داد: برای شست‌وشوی مسواك می‌توان از آب استفاده كرد. همچنین برای از بین بردن میكروب‌ها و آلودگی‌های مسواك می‌توان به مدت 30 ثانیه آن را درون ماكروفر قرار داد. با این روش آلودگی‌های مسواك از بین می‌رود. قاری‌زاده درباره روش صحیح مسواك زدن، گفت: حركت مسواك به صورت افقی بر روی سطح دندان‌ها و وارد آوردن فشار زیاد هنگام مسواك زدن توصیه نمی‌شود، زیرا انجام این كار موجب سایش مینای دندان‌ها و افزایش حساسیت آنها می‌شود. این دندان‌پزشك اظهار كرد: هنگام مسواك زدن باید حركت مسواك به‌گونه‌ای باشد كه برس آن به صورت چرخشی و لرزشی با سطح دندان‌ها در تماس باشد. می‌توان ابتدا مسواك را به صورت عمودی بر روی دندان‌ها قرار داد و سپس با زاویه‌ای 45 درجه آن را چرخاند، طوری كه برس مسواك در لابه‌لای شیارهای دندان‌ها و فاصله لثه و دندان فرو رود و در این هنگام با حركت‌های لرزشی دندان‌ها را تمیز كرد. وی افزود: هنگام مسواك زدن نباید مسواك را از روی سطح دندان‌ها بلند كرد، بلكه بهتر است مسواك با حركات چرخشی به سمت بالا و پایین حركت داده شود. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی‌شاپور اهواز با بیان اینكه قسمت درونی دندان‌ها باید بیشتر از سطح آنها با مسواك تمیز شود، تصریح كرد: مسواك به تنهایی نمی‌تواند موجب تمیز شدن دندان‌ها شود و حتما باید در كنار آن از نخ دندان هم استفاده كرد. قاری‌زاده خاطرنشان كرد: نخ دندان علاوه بر اینكه موجب خارج شدن ذرات باقی‌مانده مواد غذایی از لابه‌لای دندان‌ها می‌شود، از طریق تماس با سطح دندان‌ها موجب تمیز شدن سطح دندان‌ هم می‌شود. این دندان‌پزشك درباره زمان تعویض مسواك اظهار كرد: زمانی كه برس مسواك تغییر شكل می‌دهد، بهترین زمان برای تعویض مسواك است. این زمان برای افراد مختلف و شیوه استفاده آنها از مسواك متفاوت است ولی باید توجه داشت كه پس از تغییر شكل برس مسواك، حتما باید آن را تعویض كرد.

دوشنبه 2/5/1391 - 17:20 - 0 تشکر 477779

 وای دندون عقلم 

جالب است بدانید كه در انسان‌های اولیه تعداد دندان‌ها بیشتر از این هم بوده است و با تكامل بشر و كاهش نیاز او به جویدن غذاهای سخت، تعداد دندان‌ها كمتر شده است.

جالب است بدانید كه در انسان‌های اولیه تعداد دندان‌ها بیشتر از این هم بوده است و با تكامل بشر و كاهش نیاز او به جویدن غذاهای سخت، تعداد دندان‌ها كمتر شده است.

انحراف از مسیر طبیعی در هر دو جهت كاهش یا افزایش تعداد دندان‌ها رخ می‌دهد ،‌طوری كه ممكن است در برخی افراد دندان اضافی و در برخی افراد كمبود تعداد دندان وجود داشته باشد.
با توجه به گرایش تكاملی انسان برای كاهش تعداد دندان‌ها، وضعیت دندان‌های عقل طوری است كه در برخی افراد كاملا طبیعی است و در برخی وضعیت این دندان نیمه نهفته یا نهفته است و برخی افراد اصلا چنین دندانی ندارند.

دلیل این اتفاقات هم به این تئوری برمی‌گردد كه با كاهش نیاز انسان به جویدن غذاهای سفت و خام، اندازه استخوان فكی كاهش پیدا كرده است بنابراین ظرفیت حفظ تمام دندان‌ها در بسیاری از افراد از بین رفته و از آنجا كه دندان عقل آخرین دندانی است كه در سنین 16 تا 25 سالگی در دهان می روید قسمت عمده‌ای از انحرافات و كمبود فضا‌ها در این دندان رخ می‌دهد.

بیماران زیادی به دندانپزشكان مراجعه می‌كنند و در ارتباط با نهفتگی دندان عقل، خطر كج شدن سایردندان‌ها به دلیل فشار دندان عقل یا درد در ناحیه یا نگرانی از ایجاد مشكلات فكی پرسش دارند. در مرحله اول روشن شدن این موضوع اهمیت زیادی دارد كه اصولا به دندانی كه هنوز سن رویش آن فرا نرسیده و وضعیت غیرعادی ندارد دندان نهفته نمی‌گوییم.
دندان نهفته دندانی است كه از زمان رویش آن گذشته و به دلایل متعدد قادر نیست كه در ردیف مناسب سایر دندان‌ها قرار گیرد.

چنین دندان عقلی ممكن است در بافت نرم یا سخت‌ گیر كرده باشد. مشكلاتی كه دندان‌های نهفته عقل می‌توانند ایجاد كنند عبارت است از التهاب بافت نرم پوشاننده این دندان‌ها كه در اغلب موارد در ارتباط با دندان‌های نیمه‌رویش یافته اتفاق می‌افتد، پوسیدگی دندان عقل یا پوسیدگی در ناحیه مجاور دندان عقل و خطر صدمه رسیدن به دندان مجاور. در ارتباط با كج شدن سایر دندان‌ها به دلیل فشار دندان عقل ذكر این نكته ضروری است كه ارتباط این دو كاملا تایید شده نیست. مساله اصلی آن است كه اگر دندان‌ها تكیه‌گاه مناسبی برای یكدیگر باشند امكان به هم ریختگی كمتری برای آنها وجود دارد.
قسمت عمده‌ای از مشكلاتی كه در ارتباط با دندان عقل رخ می‌دهد مربوط به موقعیت این دندان در انتهای فك است. 

این مساله باعث می‌شود دسترسی به این ناحیه برای تمیز كردن آن مشكل شده و تجمع غذا و ایجاد پلاك دندانی در ناحیه تشدید شود. با گیر كردن مواد غذایی در ناحیه و رشد میكروب‌ها عفونت ایجاد می‌شود و همین مساله باعث درد شدید و محدودیت باز كردن دهان می‌شود. از طرفی با ایجاد پلاك دندانی خطر ایجاد پوسیدگی در دندان عقل یا دندان مجاور آن هم بشدت افزایش می‌یابد.

دوشنبه 2/5/1391 - 17:21 - 0 تشکر 477783

  سفید کردن دندان با توت فرنگی 

توت فرنگی با توجه به تحقیقاتی که انجام گرفته، باعث سفید وبراق شدن دندان میشود.

مواد لازم برای خمیر توت فرنگی:

1.توت فرنگی رسیده 1 عدد

2.بیکینگ پودر یک دوم قاشق چایخوری (5/1گرم)

روش تهیه:

توت فرنگی را له کنید تا به شکل خمیر درآید،سپس با بیکینگ پودر مخلوط کنید.با استفاده از یک مسواک،مخلوط را روی دندان های خود قرار دهید و بعد از پنج دقیقه کاملا مسواک کنیدتا مخلوط از بین برود،سپس با آب فراوان بشویید.

دوشنبه 2/5/1391 - 17:22 - 0 تشکر 477787

 در مسواک کردن 12 خصلت است*** 

1-پاک کننده دندان.

2-جلا دهنده ی چشم است.

3-بلعم را دفع میکند.

4-حافظه را زیاد میکند.

5-دندان ها را سفید میکند.

6-دردهای بدن را میبرد.

7-پوسیدن دندان را از بین میبرد.

8-بن دندان را محکم میکند.

9-اشتها به طعام را زیاد میکند.

10-اب ریختن چشم را برطرف میکند.

11-نور چشم را افزون میکند.

12-و در نهایت دهان را خوشبو میگرداند.

دوشنبه 2/5/1391 - 17:24 - 0 تشکر 477791

 نور آبی 

محققان دانشگاه جورجیا می‌گویند نور آبی كه برای محكم كردن پركننده‌های دندانی استفاده می‌شود می‌تواند مانع از رشد تومورهای سرطانی نیز شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از فیزورگ، آلپش پاتل محقق دانشكده دندانپزشكی جورجیا گفت این نور طول موج‌هایی از نور آبی- بنفش را به كامپوزیت می‌فرستد.


این امواج نوری، رایكالهای آزادی تولید می‌كنند كه با فعال‌سازی این كاتالیست پلیمری شدن رزین كامپوزیتی را تسریع می‌كند.

با این حال این رادیكالهای آزاد در سلول‌های سرطان دهانی موجب آسیب دیدگی می‌شوند كه رشد سلول‌های سرطانی را كاهش و مرگ سلول‌ها را افزایش می دهند.

پاتل و همكارانش ‪ ۱۰موش مبتلا به سرطان را مورد مطالعه قرار دادند.

پژوهشگران پنج موش را با نور آبی درمان كردند ولی از این شیوه برای درمان بقیه موش‌ها استفاه نكردند.

وی، نیمی از این موشها را به مدت ‪ ۱۲روز و هر روز ‪ ۹۰ثانیه در معرض نور آبی قرار داد.سپس تومورها را خارج و هر یك را به دوبخش تقسیم كرد.

دانشمندان از نیمی از این تومورها،لام‌هایی را برای بررسی‌های بافتی تهیه و نیم دیگر را برای تولید عصاره پروتئینی منجمد كردند.

تحلیل‌های بافتی تومورهای درمان شده با نور نشان‌دهنده افزایش تقریبا ‪ ۱۰درصدی خودكشی سلولی یا آپاپتوسیس بود.

همچنین نمونه‌های پروتئین منجمد شده در تومورهایی كه در معرض نور قرار گرفته بودند، نشان داد كه رشد سلولهای تومور تا ‪ ۸۰درصد كاهش یافته است.

كاهش رشد سلولی به همراه خودكشی سلولها میتواند توضیحی برای این موضوع باشد كه چرا رشد تومور تا این حد كاسته می‌شود. از یكسو سلولها تقسیم نمی شوند و از سوی دیگر دسته دیگری از سلول‌ها خودكشی می‌كنند.

بر اساس پیش بینی یكی از پژوهشگران این طرح، درمان تومورها با این نور به زودی میزان خودكشی سلولی را افزایش خواهد داد كه احتمالا این مساله مانع از رشد تومور شده و درمان را آسانتر می‌كند.

دكتر لوییس گفت یك ویژگی دلخواه این نور آبی آنست كه ظاهرا دوزهای نوری كه سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد سلول‌های سالم و غیرسرطانی را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد.

این پژوهشگران فكر می‌كنند روزی درمان با نور آبی می‌تواند به عنوان شیوه درمانی كمكی برای درمان‌های كنونی سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

از این رو بیماران می‌توانند برای درمان تحت شیمی درمانی با دوزهای كمتری قرار گیرند كه این موضوع می‌تواند عوارض مضر ناشی از رژیم‌های شیمی درمانی استاندارد برای بیماران سرطانی را كاهش دهد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.