• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانشجویی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانشجویی (بازدید: 620)
يکشنبه 15/2/1392 - 10:57 -0 تشکر 601402
مبدا: ایران / مقصد ...؟؟؟

آماری که خیلی‌ها را نگران کرد

  هر کجا هستم باشم آسمان مال من است؟ ؟        

حکایت عجیبی است، شاید هم مرغ همسایه غاز است.آنها که دوست داشتند بروند و نتوانسته‌اند، فکر می‌کنند عمر و وقت و انرژی‌شان بر فنا رفته و آنها که رفته‌اند، دوز نوستالژی خونشان بالاست و مدام دلشان برای آلودگی هوا و حتی بی‌نظمی همین شهرهای شلوغ تنگ می‌شود. کسی می‌داند چند نفر ایرانی در جایی غیر از ایران زندگی می‌کنند؟ همین است دیگر، تا همین چند روز پیش کسی از آمار رسمی این ماجرا خبر نداشت تا اینکه معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال آمد روبروی یک خبرنگار نشست و بعد از سال‌ها به عنوان یک مقام پاسخگو درست و حسابی درباره اینکه ما کجای این قضیه ایستاده‌ایم و قص علی هذا! توضیح داد.
 این مطالبی هم که می‌خوانید، قسمت‌های همشهری جوانی شده همان مصاحبه است با تعدادی دیگر از مصاحبه‌های مسوولان با خبرگزاری‌های دیگر؛ پس بدون هیچ دخل و تصرفی ببینیم که با مهاجرین مغزی و این‌جور چیزها چند چندیم. اما درست چند روز بعد از آمار سازمان ثبت احوال، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان-دکتر سعید سهراب‌پور- اعلام کرد آمار خروجی نخبگان از 40 درصد به 20 درصد رسیده است.

خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 15/2/1392 - 10:59 - 0 تشکر 601403


جوان‌ها کجاایستاده‌اند؟






اگر نشانگری نصب شده بود که با بالا رفتن میزان مهاجرت مغزها یا به قول رضا امیرخانی «نشت نشا» صدای هشدارش بلند می‌شد، باور کنید صدای بــیب بـیب بلندی تاکنون گوش فلک را کر کرده بود! خودتان قضاوت کنید: از مجموع 225 دانش‌آموز ایرانی که در سال‌های 1372 تا 1386 در 53 المپیاد جهانی شرکت کردند بیش از 140 نفر معادل62.2 درصد آنها هم‌اکنون در یکی از دانشگاه‌های مطرح دنیا در آمریکا و کانادا تحصیل می‌کنند.



هم‌اکنون 69.2درصد مدال‌آوران در المپیاد فیزیک، 76.6 درصد ریاضی، 50 درصد کامپیوتر و 50 درصد شیمی خارج از مرز جغرافیایی کشور و اکثرا عضو دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برتر و تاثیرگذار دنیا همچون دانشگاه‌ هاروارد، استنفورد، ام‌آی‌تی، کالیفرنیا، کمبریج، جان ‌هاپکینز و پرینستون در آمریکا و دانشگاه تورنتو و سایمون فریز در کانادا هستند. البته به این نکته هم باید توجه کرد که حضور این تعداد از نخبه‌ها در خارج از ایران لزوما به معنی برنگشتنشان نیست.
آمریکا حدود 10 هزار دانشجوی ایرانی، بیش از 250 هزار مهندس و پزشک ایرانی و بالای 170 هزار ایرانی با تحصیلات عالی را در خود جای داده است.





خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 15/2/1392 - 11:0 - 0 تشکر 601404






در اوکراین حدود ۵ هزاردانشجوی ایرانی تحصیل می‌کنند. 



دانشگاه‌های هند و مالزی هم که به نوعی شعبه خودمان در مرز جغرافیایی دیگری هستند! مطابق آماری که سال گذشته ارائه شده و حتما تا امسال رشد چشمگیری داشته، حدود 10 هزار دانشجو در هند به سر می‌برند و 10 هزار دانشجوی کارشناسی و3500 دانشجوی تحصیلات تکمیلی ایرانی در مالزی شاغل به تحصیل هستند. از تعداد دقیق دانشجویان تحصیلی مقیم کشورهای امارات، عراق، پاکستان، کویت، قطر، سوئد، روسیه، بحرین، انگلیس، اسپانیا، ایتالیا و فیلیپین هم که ... بگذریم.


نکته جالب توجه اینجاست، مطابق آماری که هفته گذشته منتشر شد، 94 درصد از المپیادی‌های رفته از ایران از فارغ‌التحصیلان دانشگاه شریف بوده‌اند و بیش از نیمی از آنها روانه آمریکا شده‌اند.



خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 15/2/1392 - 11:1 - 0 تشکر 601405




پازل هزار تکه





برخی منابع می‌گویند حدود3 تا 6 میلیون ایرانی در خارج از ایران زندگی می‌کنند. عده‌ای هم هستند که این آمار را نجومی و تخیلی دانسته و معتقدند خروجی‌مان نمی‌تواند بیش از 2میلیون باشد. البته گاهی از لابه‌لای گزارش‌های داخلی و خارجی آمار و ارقامی به دست می‌آید که با کنار هم قراردادنشان شاید بتوانیم این پازل هزارتکه را کمی مرتب کنیم. مثلا طبق آمار رسمی اداره گذرنامه، در سال 87 روزانه 2 نفر بامدرک دکترا، 15 نفر با مدرک کارشناسی ارشد، و صدها نفر با مدرک کارشناسی ازکشور مهاجرت کرده‌اند. یامی‌گویند مطابق بررسی‌ها از اول سال ۸۸ هر روز سه دانش ‌آموخته دوره دکترا و پنج کارشناسی ارشد رفته‌اند خارج.






صندوق بین‌المللی پول هم گزارش داده که سالانه حدود 180 هزار نخبه تحصیل‌کرده ایران را ترک می‌کنند که گویا حدود 50 میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده است. 





بررسی‌های دیگر هم نشان می‌دهد بیشتر از 5/4 میلیارد دلار از سرمایه‌های ایران به صورت نیروی انسانی متخصص به آمریکا و 6میلیارد دلار دیگر به کشورهای اروپایی منتقل شده است.مجموع این سرمایه برابر با یک ششم کل بودجه کشور در سال گذشته و برابر بابیش از 200 میلیون بشکه نفت است. البته کسانی که کارشان ارائه آمار در این زمینه است ترجیح داده‌اند سکوت کنند و به همین دلیل دانسته‌های ما محدود به منابع غیررسمی یا پراکنده است.





خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 15/2/1392 - 11:2 - 0 تشکر 601406




مبدا: ایران / مقصد ...؟



سوالی که پیش می‌آید اینجاست که هموطنانی که از ایران خارج می‌شوند، کدام کشورها را برای سکونت انتخاب می‌کنند

اما آماری که هفته گذشته معاون امور اسناد هویتی سازمان ثبت احوال درباره ایرانیان خارج از کشور در اختیار رسانه‌ها قرار داده، نشان می‌دهد که کشورهای آمریکا، امارات متحده عربی، انگلیس، کانادا، آلمان، فرانسه و سوئد با میزبانی از 3 میلیون و 495 هزار ایرانی، اصلی‌ترین مقصد ایرانیان مهاجراست.



همان طور که احتمالا حدس می‌زنید آمریکا در صدر این لیست قرار داشته و بعد از آن کشور امارات است. محسن کرمی گفته بیشترین تعداد مهاجرین ایرانی با یک میلیون و 400 هزار نفر جمعیت مربوط به کشور آمریکاست و بعد از آن امارات متحده عربی قرار دارد که 800 هزار ایرانی دارد. انگلیس و کانادا با 410 هزار، آلمان با 210 هزار، فرانسه با 155 هزار و سوئد با 110 هزار ایرانی بیشترین کشورهایی هستند که ایرانیان در آنجا حضور دارند.





منبع:hamshahrimags







خدا در همین نزدیکی است
يکشنبه 15/2/1392 - 11:4 - 0 تشکر 601408

سلام دوستان 

نظر شما چیه؟؟

واقعا این مساله هدر دادن سرمایه کشوره.

چرا باید این اتفاق بیفته؟

چگونه میشه از این مساله جلوگیری کرد؟

چرا برای مسئولین خیلی این مساله مهم نیست؟


آیا در نزدیکان یا فامیل شما چنین اتفاقی افتاده ؟


خدا در همین نزدیکی است
دوشنبه 23/2/1392 - 10:22 - 0 تشکر 603242

در همین رابطه مستندی به نام میراث آلبرتا هم تهیه شده بود که به موضوع مهاجرت به خوبی پرداخته شده بود. 


خدا در همین نزدیکی است
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.