• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 529)
سه شنبه 7/9/1391 - 18:39 -0 تشکر 576400
دروغ هایی كه «راستش را بگو» تحویل ما می‌دهد

دروغ هایی كه «راستش را بگو» تحویل ما می‌دهد/اخلاق سكولار و برآمده از دل؛ طریقتی بی‌ارتباط با شریعت

 

«راستش را بگو» نیز سعی کرده است با استفاده از ظواهری همچون چادر، برای کسانی که به درستی فرق چادر و شِنِل را نمی دانند و بهره گیری از عنوان «خواهر و برادر» در توجیه ارتباط نزدیک دختر و پسر نامحرم، روکشی از رنگ مذهبی به سریال بزند.
 هرچند تجربه نشان داده است که نقد و انتقاد از رسانه ملی چندان اثری ندارد اما نقایص و انحرافات سریالی كه این روزها مهمترین تولید رسانه ملی برای شب‌های خانواده های ایرانی است، مانع از آن می شود که بتوان آسوده از کنار آن گذشت. فارق از بازی ضعیف، تصنعی و باورناپذیر بازیگران و قصه ی آرمانی (تخیلی) و دور از واقعیت سریال، شاهد نقاط انحرافی در این سریال هستیم که اگر به نسبت حقیقت بسنجیم، می توان آنها را دروغ های این سریال به شمار آورد:
 
تحریف در الگوی مذهبی ارتباط دختر و پسر
 
سریال با ژست نشان دادن الگویی از روابط صحیح و سالم با صبغه مذهبی، میان دختر و پسر دانشجو است، درحالیکه بسیار از حقیقت امر دور است. اگر در سینما بتوان هر شخصیت، رویکرد و منصب و جایگاهی را نقش بازی کرد اما شخصیت های معنوی و روابط ایمانی، تا از اعماق جان بر نخیزد قابلیت بازیگری ندارد و یا می بایست حداقل سنخیتی میان نقش و بازیگر وجود داشته باشد. به همین دلیل ساده است که شاهد هستیم فیلم ها و سریال های به ظاهر مذهبی ما عموماً از عدم سنخیت با واقعیت رنج می برند. «راستش را بگو» نیز سعی کرده است با استفاده از ظواهری همچون چادر، برای کسانی که به درستی فرق چادر و شِنِل را نمی دانند و بهره گیری از عنوان «خواهر و برادر» در توجیه ارتباط نزدیک دختر و پسر نامحرم، روکشی از رنگ مذهبی به سریال بزند.

سه شنبه 7/9/1391 - 18:41 - 0 تشکر 576401

دروغ هایی كه «راستش را بگو» تحویل ما می‌دهد/اخلاق سكولار و برآمده از دل؛ طریقتی بی‌ارتباط با شریعت


ترغیب به اخلاق سکولار

یکی از گرایشهای اصلی روشنفکری در ایران، کوبیدن بر طبل اخلاق بدون شریعت و یا اخلاق سکولار است، این فیلم نیز متأثر از چنین فضایی است. اخلاقی که گروه «همدلان» آن را دنبال می کند، اخلاقی نیست که برآمده از کتاب و شریعت و عالمان دینی باشد بلکه اخلاقی است که صرفاً از دل بر  می خیزد!

در جای جای سریال، استاد اخلاق و مرشد این گروه یعنی «سارا خانم» ( که خودش گفته به این اسم صدایش کنند) توصیه می کند در سر دو راهی های زندگی به حرف دلت گوش بده. گویی راه شناخت حق و باطل و حلال و حرام، دل انسان است. در اینصورت چه نیازی به فقه و احکام و شریعت خواهد بود؟

 آیا به راستی مشاوران دانشگاهی می توانند جایگزین علمای دینی در مسیر تربیت انسان ها و اصلاح اخلاق آنها گردند؟ آنچه در این سریال نشان داده می شود، تبلیغ « اخلاق برآمده از قلب» به ضمیمه «علم مشاوره دانشگاهی»، بی نیاز و مستغنی از «شریعت» و «تفقه دینی» است که تداعی کننده عرفان های نوظهور و نوپدید می باشد.

جالب است اینکه ایده مشاوره در مترو نیز ابتدا توسط روحانیت طرح و اجرا گردیده است. برای این امر کافی است که عبارت «مشاوره در مترو» یا «نسیم معنوی» را در اینترنت جستجو کنید.



نشان دادن چهره ای مضحک از دستگاه های امنیتی


دیگر مساله عجیب سریال ، درگیر شدن دستگاه های امنیتی کشور با این گروه بی اهمیت است. آیا به راستی دستگاه اطلاعاتی کشور این مقدار بیکار و بی برنامه است که خود را مشغول چنین گروه کوچک و بی اهمیتی کند؟ بر فرض که این مقدار بیکار باشد، چرا با آن مخالفت می کند؟ آیا مشاوره دادن به مردم به صورت داوطلبانه مخالف با امنیت کشور است؟ در اینجا است که داستان سریال، می بایست با فرد ناشناس فیلم این نقطه ضعف را تدارک کند. سازندگان فیلم سعی کرده اند عدم هیجان و جذابیت  داستان سریال را توسط دخالت های بی منطق و غیر متعارف دستگاه های امنیتی جبران کنند.

منبع: رجا نیوز

چهارشنبه 8/9/1391 - 17:49 - 0 تشکر 576565

سلام

من این فیلم رو اصلا ندیدم

ولی با فیلمایی که قبلا دیدم دقیقا این نقد رو درک میکنم 

و واقعا همیشه همیشه همیشه حاااااااااااالم بهم میخورده از این روابط الکی که به مذهبی ها میچسبونن .. 

آخه وقتی عوامل فیلم وقتی نویسنده ی فیلم اصلا نمیدونه حجب و حیایی که یه دختر مذهبی یا اصلا یه پسر مذهبی داره یعنی چی .. چطوری میتونه اونو به تصویر بکشه

..

من این اتفاق رو شدیدا تو فیلم دل شکسته دیدم و البته خیلی فیلمای دیگه

نمیخوام کل فیلم رو زیر سوال ببرم

ولی آخه کدوم  پسر مذهبی با این شمایلی که شهاب حسینی نشون میداد .. همچین رفتاری میتونه داشته باشه ؟

مخصوصا که به مرور زمان هی رفتارهاش لوس تر میشد 

بعدش کدوم پسر مذهبی میاد اونجوری علاقه شو به یه دختر نشون بده که اون دراومد گفت میخوام نفسم باشید خواهر .. اینقد که از اولش هی میگفت خواهر ...
 ولی اصلا این رفتار مذهبی های ما نیـــــــــــــــــــــست !!!

کی میخواد فیلمای ما درست بشه الله اعلم 

میدونی فرق انجمن مدیریت با انجمنای دیگه چیه ؟

دوست داری بدونی ؟ خب فرقش اینه : همه ی انجمنهای تخصصی تبیان فقط یه مدیر داره ، ولی تو انجمن مدیریت هر کس بیاد و فعالیت کنه

خودش یه مدیره پس بیا انجمن مدیریت و با چشمان یک مدیر نگاه کن

 

جمعه 10/9/1391 - 13:37 - 0 تشکر 576753

راستش را بگو


با خانواده نسشته بودیم زدن شبکه یک ... به اسمش می اومد که فیلم قشنگی باشه "راستش را بگو!"
خلاصه کنم اینا که راستش رو میگن ما چرا دروغ بگیم نشستیم و فیلم را تماشا کردیم یک سری نکاتی در این فیلم دیده شد که واقعا در بین برخی جوانان خصوصا برخی از هیئات و مساجد و مراکز مذهبی به چشم میخوره و صورت یک معزل در اومده.


البته قبلش لازمه نکته ای را عرض کنم و آن این است در این فیلم به اسم اسلام نکات اشتباهی به تصویر کشیده شده است که از دو حالت خارج نیست یک اینکه این طرز تفکر را نشان می دهند که بعدا به جوانان بگویند مراقب چنین تفکری و عواقب آن باشید که این تفکر اشتباهی است یا اینکه نه اصلا واقعا این نوع طرز تفکر را به صورت یک امر مسلم گرفته اند و فیلمنامه را بر اساس آن تنظیم کرده اند به هر حال ما که علم غیب نداریم که در آینده قراره چه شود ولی اگر منظور آن ها مورد اول بوده که این سیاه نوشته های بنده مؤید آن هاست و اگر مورد دوم بود که .....!

===============================================================
توضیح مختصری راجع به فیلم(البته قسمتی را که دیدم)عرض کنم اینه که یک شخص رزمنده و آدم مذهبی با یک جوان می خواهند مراحل زهد وعرفان و به قول خودشان آئین فتوت را سپری کنند یکی بشود مربی و دیگری متربی!یکی اتاد اخلاق و دیگری شاگرد


الان در مقام نقد این فیلم نیستم فقط قصد دارم تفکرات اشتباهی که در مورد عرفان و زهد هست را عرض کنم حالا از شانس تو این فیلم نمونه های عینیش مشهود شده :


1-در مورد زهد تعاریف اشتباهی در بین عرف رایجه وقتی می خواهیم انسان زاهد را تعریف کنیم می گوییم کسی که غذای خوب نمیخوره لباس خوب نمی پوشه منزلش خرابس و دائما در حال عبادته و حرف اضافه نزنه و در یه جمله اصلا کار به کار دنیا نداشته باشه(بزرگوارانی که فیلم را دیدند مقصود بنده را بهتر متوجه می شوند)



ولی ببینیم آیا اسلام واقعا چنین توصیه هایی دارد که مثلا آدم تحت هر شرایطی در روز بیشتر از 10 کلمه حرف نزنه یا اینکه لباس های کهنه اش را بپوشه یا اینکه کچل کنه تا منیت خودش را زیر پا بذاره تا خودش را از دیگران بالاتر نبینه یا اینکه زندگی روزانه درس و دانشگاه و خانواده خود را رها کنه و برود در تونل با کارگران بیل بزند؟!اسلام چنین توصیه هایی دارد؟



ببینید در اسلام چی هست عَنْ رَسُولِ اللَّهِ ص‏ أَنَّهُ نَهَى عَنِ التَّرَهُّبِ‏ قَالَ لَا رَهْبَانِیَّةَ فِی‏ الْإِسْلَام‏(دعائم الإسلام، ج‏2، ص: 194) در اسلام کناره گیری از زندگی برای رسیدن به آخرت اصلا و ابدا وجود ندارد این طور نیست که بعضی ها خیال می کنند که ما دو نوع لذت داریم یک لذت دنیوی و دیگری اخروی و انسان حق انتخاب یکی را فقط دارد آخه کی گفته انسان برای این که بخواهد به مقامات عالیه و معنوی و بهشت برسد باید 10کلمه بیشتر حرف نزنه یا لباس کهنه بپوشه امام علی نامه ای به محمد بی ابی بکر زمانی که والی مصر میشه می فرستد واینگونه می نویسد: ُ وَ اعْلَمُوا عِبَادَ اللَّهِ أَنَّ الْمُتَّقِینَ ذَهَبُوا بِعَاجِلِ‏ الدُّنْیَا وَ آجِلِ الْآخِرَةِ فَشَارَکُوا أَهْلَ الدُّنْیَا فِی دُنْیَاهُمْ وَ لَمْ یُشَارِکُوا أَهْلَ الدُّنْیَا فِی آخِرَتِهِمْ سَکَنُوا الدُّنْیَا بِأَفْضَلِ مَا سُکِنَتْ وَ أَکَلُوهَا بِأَفْضَلِ مَا أُکِلَتْ فَحَظُوا مِنَ الدُّنْیَا بِمَا حَظِیَ بِهِ الْمُتْرَفُونَ وَ أَخَذُوا مِنْهَا مَا أَخَذَهُ الْجَبَابِرَةُ الْمُتَکَبِّرُون‏(نهج البلاغة نامه ی27)


  ای بندگان خدا!آگاه باشید که پرهیزکاران هم از دنیای زودگذرو هم از سرای آخرت بهره گرفتند،با اهل دنیا در دنیایشان شرکت جستنددر حالیکه اهل دنیا در آخرت با آنها شرکت نکردند.در دنیا بهترین مسکنرا برگزیدند و بهترین خوراکهاراتناول کردندهمان لذتی را که متنعمان از دنیابردند نصیبشان شد و هم آنچه جباران مستکبر از آن برگرفتند بهره آنها گشت


حالا دیگر مجال آن نیست که بنویسم در قرآن چقدر تاکیید داریم که به دنبال حلال ها و رزق حلال باشید و از کناره گیری از دنیا پرهیز شده است


در کل اگر بخواهیم بین این آیات و روایات جمع کنیم این نتیجه حاصل می شود که اسلام به انسان اجازه نمی دهد به خاطر آخرت از لذت هایی که خدا حلال کرده حلالی و در بین مردم متعارفه دوری کند و چیزی که از آن نهی می کند میل به تجمل گرایی و مصرف گرایی و تنعم از دنیا برای خود دنیاست نه آخرت.


2-نکته دوم طی کردن مقامات عرفانی استاد می خواهد بچه بازی که نیست که حالا یک نفر چون ریش دارد و نماز می خواند و به دیگران کمک می کند و جبهه رفته باشد بشود مربی.بشود استاد اخلاق پیچیدن نسخه سیر و سلوک کار هرکس نیست که حالا باید امروز این کار را انجام بدی فردا آن کار را ... این چیزها علامه قاضی می خواهد آیت الله شاه آبادی می خواهد مرحوم بهجت(ره) می خواهد مسخره بازی که نیست. در کنار این که عارف است باید برای خود عالمی باشد به جرأت می توانم بگویم که کار مرحوم رجبعلی خیاط ها و دولابی ها هم نیست بنده خاک پای این بزرگواران هم نمیشم ولی سیر و سلوک اهلیت و علمیت می خواهد عرفان به تنها کافی نیست خود این بزرگواران هم ادعای مربی و استاد بودن نداشتن و نسخه نمی پیچیدن ولی حالا شخصی که حتی بلد نیست که کسی یک پایش مصنوعی است نمی تواند امام جماعت باسیتد(شاید این گاف از فیلم نامه باشد) بخواهد ادای عرفای عالم را در بیارد و جوانی را به چیزی که در آن تخصص ندارد وادار کند کاملا اشتباه است .


اگر چه نکات خیلی بیشتری برای گفتن وجود داشت ولی به همین مقدار اکتفا می کنم و در آخر دوباره عرض میکنم قصدم نقد این فیلم نبود بلکه انحرافاتی که در بعضی متدینین وجود داشت را خواستم عرض کنم  .


طلبه 69


دوشنبه 13/9/1391 - 17:51 - 0 تشکر 577319



کارگردان «راستش‌ را بگو» با انتقاد از حذفیات سریالش: سکانس فینال را عوض کردند




محمدرضا آهنج، کارگردان سریال «راستش را بگو» درباره‌ی حذفیات این سریال توضیح داد: 160 دقیقه‌ای که از سریال ما حذف شده، از سکانس اول تا آخر را دربرمی‌گیرد و در تمام سریال وجود داشته است.


این کارگردان در گفت‌وگویی با خبرنگار سرویس تلویزیون خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عنوان کرد: سکانس فینال داستان را هم تقریبا عوض کردند و این خیلی بد است که از یک سریال تقریبا 1000 دقیقه‌ای 160 دقیقه را که حدود 15 تا 20 درصد می‌شود، حذف کنند.


آهنج از توضیح بیشتر درباره‌ی حذفیات سریال «راستش را بگو» امتناع و به خواندن این یک بیت شعر اکتفا کرد: شرح این هجران و سوز جگر / این زمان بگذار تا وقت دگر!



به گزارش ایسنا، سریال شبانه شبکه اول سیما که پیش از این قرار بود در ماه رمضان پخش شود و به گفته دستیار کارگردان در 33 قسمت آماده شده بود، تنها در 26 قسمت روی آنتن رفت و حدود 160 دقیقه از بخش‌های آماده شده آن حذف شد.


ایسنا

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.