• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خراسان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خراسان (بازدید: 3477)
شنبه 6/8/1391 - 19:56 -0 تشکر 569540
کاهک روستای شریعتی

کاهک روستایی  در استان خراسان رضوی و شهرستان سبزوار است

این روستا در مرز بین استان خراسان و استان سمنان و در کنار جاده تهران مشهد قرار دارد. شغل بیشتر مردم این روستا کشاورزی و دامپروری است. از محصولات کشاورزی این روستا می‌توان به گندم، جو،

پنبه، فلفل، ذرت، انار، پسته و برخی محصولات دیگر اشاره نمود. گاو، گوسفند و مرغ نیز از محصولات دامی این روستا می‌باشد. کشاورزان این روستا از ۲ قنات و ۲ چاه عمیق برای آبیاری مزارع خود بهره

می‌برند. از آثار تاریخی این روستا می‌توان به زادگاه دکتر علی شریعتی(ثبت شده در سازمان میراث فرهنگی)، پیر (امام زاده منتسب به امام رضا ع)، یخدان (محل تولید و نگهداری یخ) و قنات‌های روستا اشاره

نمود. بخش اصلی روستا خارج از یک قلعه تاریخی قرار گرفته و برج و بارو و دیوارهای قلعه هنوز قابل مشاهده است.

کاهک در حال حاضر دارای زایر سرا بوده و همه روزه زایران زیادی در مسیر مشهد مقدس در این مکان اتراق می نمایند. این روستا نخبگان بزرگی چون دکتر علی شریعتی، مرحوم دکتر علی مزینانی (دارای

تالیفات بسیار و از مسئولین بلند پایه کتابخانه ملی ایرانمهندس علی کاهه ( مولف کتب تخصصی در حوزه الکترونیکمهندس قاسم کاهه ( مدیر پروژه سمندمهندس مرتضی عطایی نژاد (مدیر سامانه

ثبت اختراع کشور) و... را تربیت نموده است.

شهدای این روستا:

1- شهید دکتر علی شریعتی فرزند شیخ محمد تقی.

2- شهید سید حسین حسنی فرزند ذبیح الله.

3- شهید مصطفی کاهه فرزند علی.

4- شهید اکبر گل محمدی فرزندرستم.

5- شهید محمد نوروزیان فرزند حسن.

6- شهید آزاده اصغر کاهه فرزندحسین.

7- شهید قاسم فداکار فرزند غلامرضا.

8- شهید محمد مزینانی فرزند حاج اکبر.

9- شهید علیرضا کاهه فرزند حاج حسن.

10-شهید کاظم کاهه فرزند حاچ عباس.

11- شهید سید کاظم حسنی فرزندسید اسداله.

12- شهید محمد غفاری فرزند محمد حسن.

13- شهید ابوطالب راه چمنی فرزند سبز علی.

14- شهید حسین تقدسی فرزند حاج قربان.

15- شهید اصغر کاهه فرزند حاج قربان.

16- شهید عبدالله کاهه فرزندابراهیم.

17- شهید عباس کاهه فرزند علی.

18- شهید (مفقود الاثر)حمید رضاکاهه فرزند مراد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 6/8/1391 - 19:56 - 0 تشکر 569541

سیزدهمین روز از سال نود و یك - روز طبیعت - در شهر كهك


(بوستان لاله)






اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 6/8/1391 - 19:57 - 0 تشکر 569542


علی شریعتی با نام اصلی علی مزینانی (۳ آذر ۱۳۱۲ در روستای مزینان از توابع شهرستان سبزوار ، استان خراسان رضوی - ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ در لندن) نویسنده، جامعه‌شناس، تاریخ‌شناس[۱] و پژوهشگر دینی اهل ایران است. وی در نزد هواداران به معلم شهید دکتر شریعتی معروف است. شریعتی، محمدرضا حکیمی را به عنوان وصی خود جهت هرگونه دخل و تصرف در آثارش انتخاب می‌نماید

علی شریعتی در سوم آذر سال ۱۳۱۲ در روستای کوچک و کویری کاهک از توابع مزینان در نزدیکی سبزوار زاده شد. پدرش محمد تقی شریعتی، موسس کانون نشر حقایق اسلام و مادرش زهرا امینی، زنی روستایی متواضع و حساس بود. پدر پدر بزرگ علی، ملاقربانعلی، معروف به آخوند حکیم، مردی فیلسوف و فقیه بود که در مدارس قدیم بخارا و مشهد و سبزوار تحصیل کرده و از شاگردان برگزیده ملاهادی سبزواری محسوب می‌شد.[۳] شریعتی تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان ابن یمین در مشهد در سال ۱۳۱۹ آغاز کرد و به دنبال آن در سال ۱۳۲۵ وارد دبیرستان فردوسی مشهد شد. او پس از اتمام سیکل اول دبیرستان در سن شانزده سالگی؛ با هدف ادامه تحصیل وارد دانشسرای مقدماتی شد.

در جریان وقایع ۳۰ تیر سال ۱۳۳۱ اولین بازداشت او رخ داد و این اولین رویارویی او و نظام حکومتی بود. در تاریخ ۲۴ تیر سال ۱۳۳۷ با پوران شریعت‌ رضوی همکلاسیش ازدواج کرد. 

شریعتی تحصیلات دانشگاهی خود را در مشهد گذراند و تحصیلات عالی خود را در مقطع دکتری در سال ۱۳۴۱ در فرانسه و در رشته ادبیات ادامه داد. در سال ۱۳۴۳ به ایران برگشت و در مرز دستگیر شد. حکم دستگیری از سوی ساواک بود و متعلق به ۲ سال پیش یعنی در هنگام خروج از ایران که به همان دلیل معلق مانده بود و در عین حال لازم‌الاجرا بود. بعد از بازداشت به زندان قزل‌ قلعه در تهران منتقل شد. اوائل شهریور همان سال بعد از آزادی به مشهد برگشت.


فعالیت‌های سیاسی-انتقادی

او تحت تاثیر سنتهای خانواده‌اش، بویژه افکار نوگرایانه پدرش محمدتقی شریعتی، قرار گرفت. پدربزرگش آخوند حکیم و عموی پدرش عادل نیشابوری از دانشمندان فقه، فلسفه و ادب به‌شمار می‌آمدند. پدرش «کانون نشر حقایق اسلامی» مشهد را بنیان نهاد و از مبتکرین و آغازگران جنبش نوین اسلامی به‌حساب می‌آید.

شریعتی از پیرامون به مرکز مبارزه وارد شد و به شاخه مشهد نهضت مقاومت ملی به رهبری سید محمود طالقانی مهندس مهدی بازرگان و یدالله سحابی پیوست. علی شریعتی یکی از سخنگویان و فعالان آتشین این نهضت علیه سلطه و استثمار غرب در ایران بود. فعالیتهای بیدارگرانه‌اش باعث دستگیری او در سال ۱۳۳۶ و انتقال فوری‌اش به زندان قزل‌ قلعه در تهران به مدت هشت ماه شد.

پس از قبول شدن در بورس تحصیلی، علی شریعتی برای مدتی دست از فعالیتهای سیاسی کشید و برای ادامه تحصیلات عالیه به فرانسه رفت. او از این دوران برای مطالعه جدی و نیز فعالیت علنی سیاسی در راه احقاق حقوق بشر و آزادی دموکراتیک در ایران، بهره‌برداری خوبی کرد. وی اندکی پس از رسیدن به پاریس به گروه فعالان ایرانی نظیر ابراهیم یزدی، ابوالحسن بنی‌صدر، صادق قطب‌زاده و مصطفی چمران پیوست و در سال ۱۳۳۸ سازمانی بنام «نهضت آزادی ایران» (بخش خارج از کشور) بنیان گذاشته شد. حدود دو سال بعد شریعتی دو جبهه تحت نامهای جبهه ملی ایران در آمریکا و جبهه ملی ایران در اروپا را تأسیس کرد. در جریان کنگره جبهه ملی در ویس‌بادن (جمهوری آلمان فدرال) در اوت ۱۹۶۲، شریعتی با توجه به قدرت فکری و قلمی‌اش، بعنوان سردبیر روزنامه فارسی‌زبان جدیدالانتشار ایرانی در اروپا یعنی «ایران آزاد» انتخاب شد. اولین شماره این نشریه در ۱۵ نوامبر ۱۹۶۲ منتشر گردید. این نشریه دیدگاه‌های روشنفکران ایرانی خارج و نیز واقعیتهای مبارزات مردم ایران را منعکس می‌کرد.


او یک مسلمان واقعی بود

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 6/8/1391 - 19:57 - 0 تشکر 569543

در شهر كهك بناهای معروف تاریخی و امامزادگان مدفون قراردارند كه قدمت چند صد ساله دارند از جمله امامزادگان شهر كهك می‌توان امامزاده زینب خاتون (معروف به معصومه كهك) واقع در شمال غربی كهك و مقبره‌ی چهار امامزاده با اسامی عبدالله، یعقوب ، ناصر و محمد واقع در جنب قبرستان كهك و كنار جاده قدیم بیدهند نام برد. ولی این جهارتن تا سال 1308 قمری كه تاریخ قم نوشته مرحوم علی اكبر فیضی نگاشته شده است هنوز دارای نام مشخصی نبوده‌اند و این اسامی بعداً بر روی آنها نهاده شده است.


سایر بناهای تاریخی شهر عبارتند از خانه حكیم و فیلسوف بزرگ جهان اسلام، ملاصدرای شیرازی، از بناهای دوره صفوی و اُرسی خانه عربشاهی مربوط به دوره قاجار و نیز دو درخت چنار و یك سرو كهن سال كه قدمتی نزدیك به هزار سال دارند. همچنین بعضی از مساجد كه در شهر كهك وجود دارد (3 مسجد بزرگ و 8 مسجد كوچك و 5 تكیه و چند بقعه و گنبد) كه منسوب به شاه قاسم و امامزاده معصومه معروف به زینب خاتون و امامزاده عبداله و دو نفر دیگر كه بر اثر خواب پیرمردی پیدا شده و تا یك قرن پیش هنوز اسامی آنان مشخص نبود.


طبابت در کهک


سومین و قدیمی ترین شغل درشهر کهک طبابت و پزشکی بوده است . حاج میرزا رضا طبیب یکی از معروف ترین اطبای کهک بوده است آنچه که روشن است عزیمت ملا صدرا  (صدر المتألهین) فیلسوف بزرگ ایران از شیراز به كهك و سكونت او در این شهر باعث تشویق مردم به تحصیل بوده و با توجه به توانایی و پشتكار آنان، شهر كهك دارای علمای دینی و علمی فراوانی به خصوص در رشته‌های پزشكی و مهندسی شده است.


از میان علمای دینی بزرگ می‌توان به شیخ جلیل القدر میرسراج جد خانواده عبدالوهابی اشاره‌ای داشت كه بر اثر سیر و سلوك معنوی گوشه نشینی را برگزیده و در كهك به عبادت مشغول بوده است. و از میان پزشكان معروف كهك می‌توان به دكترها ملا علی اكبر طبیب و پسرش ملا محسن طبیب و فرزند او ملا محمد طبیب بزرگ خانواده عربشاهی كه مدتی پزشك مخصوص والی مكه بوده است و نیز حاج میرزا طبیب فرزند ملا محمد و دو فرزند حاج میرزا رضا به نامهای محمد حسن طبیب و میرزا ابراهیم طبیب كه او به مداوای ناصرالدین شاه كه در مسافرتی به قم مریض شده بود می‌پردازند و ناصر الدین شاه به محمد حسن لقب حافظ الصحّه و به میرزا ابراهیم لقب حكیم باشی می‌دهد كه اولی استاد مدرسه و دارالفنون و دومی پزشك دربار می‌شود.


دیگر از اطبای كهك میرزا تقی خان عربشاهی ، پسر ارشد میرزا ابراهیم حكیم باشی ، مؤسس بیمارستان سینای تهران ـ عبدالحسین خان عربشاهی ، میرزا آقا سعدالحكما، و در قرن اخیر به غلامرضا ، حسین و دكتر علی عربشاهی مكتشف لیزر جراحی آب مروارید چشم ،دكتر آذر تاش آذر نوش (از چهره‌های ماندگار) سیامك عربشاهی، محمد عربشاهی ، مسعود، اصغر، باهره عربشاهی و میرزا علی محمد است.


و از مهندسین: محمد تقی، آزاده، مسعود و سیف‌اله عربشاهی (طراح نقشه‌ خط آهن تهران ـ كاشان) و بسیاری دیگر را می‌توان نام برد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.