• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
امر به معروف؛نهی از منکر (بازدید: 909)
شنبه 18/6/1391 - 0:40 -0 تشکر 549599
یک خانم کی عطر بزنه؟

سلام

استعمال عطر برای زن و مرد فی نفسه مانعی ندارد و تنها حکم حرمت آن شامل موردی می‌شود که استعمال عطر توسط زن تعمداً برای نامحرم باشد و یا جلب توجه کند.

معطر بودن، نیک است و تنها استفاده از آن در وضعیتی خاص، تحریم شده است؛ به بیان دیگر، این‏گونه نیست که استعمال عطر و ادکلن در مکانی مجاز و در مکان دیگر غیرمجاز و حرام باشد؛ بلکه حتی در پستوخانه و آشپزخانه نیز اگر برای خوشایندی دیگران (نامحرم) انجام گیرد، حرام است.

استعمال عطر در مواردی که باعث خوشایندی و جلب توجه و استشمام نامحرم شود، حرام است؛ هر چند در آشپزخانه باشد.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 18/6/1391 - 0:42 - 0 تشکر 549608

خانم‌ها نیز می‏توانند در هر مکانی از آن استفاده کنند؛ مگر جایی یا به کیفیتی که مورد استشمام و جلب نامحرم قرار گیرد؛ از این رو استفاده از بعضی عطرها که فقط خودِ فرد، بوی خوش آن را احساس می‏کند (یعنی عطرهای ملایم و خفیف که دیگران آن را احساس نمی‏کنند) برای خانم‏ها اشکال ندارد؛ به خصوص اگر چادر می‏پوشند.

در واقع اگر دیگران (نامحرم) این بوی خوش را احساس نکنند، نه تنها مرتکب حرام نشده‏اند؛ بلکه به ثواب نیز نائل گشته‏اند؛ کافی است خانم‌ها از عطرها و ادکلن‏های خفیف و ملایم استفاده کنند؛ به ویژه استعمال بوی خوش، به هنگام نماز و برای همسر ثواب بسیار دارد. اگر دقت کنید، این حالت اختصاص به عطر و ادکلن ندارد، بلکه هر وسیله و کاری اگر با رعایت شرایط به کار گرفته و استفاده شود، پسندیده است.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 18/6/1391 - 0:43 - 0 تشکر 549613

متأسفانه بسیاری از خانم‌ها در جامعه ما نسبت به این موضوع بی تفاوت هستند و نه تنها در هر محیطی از عطرهای تند استفاده می‌کنند بلکه آن را وسیله ای برای جلب توجه قرار داده‌اند، و سر اینکه بوی عطرشان خاص و تک و مشام نواز باشد با هم رقابت دارند و هزینه‌های زیادی را صرف آن می‌کنند، اینجاست که این عمل مستحب شکل یک عمل حرام را به خود می‌گیرد که مورد نفرت خداوند و مایه لعنت فرشتگان می‌شود.

استفاده کردن زن از لوازم آرایشى از قبیل استعمال عطر، کرم، سرمه و حنا اشکال ندارد ولى باید آن را در برابر نامحرم بپوشاند.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 18/6/1391 - 0:43 - 0 تشکر 549616

از نظر اسلام زن فقط مى‏تواند براى شوهر و محارمش زینت کرده و خود را آرایش دهد؛ اما در هنگام بیرون رفتن از منزل و بین نامحرمان این کار جایز نیست و باید خود را کاملاً بپوشاند و بین اقسام و موارد آرایش فرقى نیست؛ چه براى چشم باشد و چه ابرو.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
شنبه 18/6/1391 - 0:45 - 0 تشکر 549626

ذکر یک نکته: ممکن است عده‌ای بگویند که ما دوست داریم بوی خوب بدهیم، و از این نگران هستیم که بوی بد بدهیم و دیگران را آزار دهیم، ما هم در ضمن متن گفتیم که بوی خوب دادن و عطر زدن از نظر اسلام نه تنها بد نیست که مستحب است و ثواب هم دارد، اما نکته‌ای که خانم‌ها باید به آن بسیار دقت کنند این است که از عطرهای تند و محرک استفاده نکنند؛ عطرشان را طوری انتخاب کنند که بوی آن به مشام دیگران نرسد.

و آقایان محترم هم دقت داشته باشند که اولاً بهداشت فردی را رعایت کنند، به صورت مرتب مخصوصاً در فصل های گرم حمام کنند‌ و اگر هم عطر استفاده می‌کنند به گونه‌ای باشد که بوی آن دیگران را آزار ندهد چرا که کسانی هستند که به بوی عطر و ادکلن حساسیت دارند و برایشان ناراحتی ایجاد می‌شود.

وَأُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللَّهِ

 
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.