• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 416)
سه شنبه 14/6/1391 - 20:15 -0 تشکر 543450
چگونه باید در "پزشک خانواده" ثبت نام کرد؟



 دكتر سید رضا مظهری در گفت‌وگو با ایسنا با اعلام باز شدن سایت می گوید ثبت نام سرپرست خانوار برای ثبت‌نام در برنامه پزشك خانواده و انتخاب پزشك مربوطه كافی است و لزومی ندارد تك‌ تك اعضای خانواده برای ثبت‌نام در این برنامه اقدام كنند.

سرپرست خانوار می‌تواند پس از كامل كردن ثبت نام خود در سایت www.1590.ir، با باز كردن صفحات مربوطه در این سامانه، نسبت به ثبت دیگر اعضای خانوار و همچنین انتخاب پزشك خانواده اقدام كند.

سه شنبه 14/6/1391 - 20:16 - 0 تشکر 543452



هر خانواده یک پزشک

هر چند آزادی عمل برای انتخاب پزشك خانواده توسط تك‌ تك اعضای خانوار وجود دارد، اما از آنجا كه هدف از اجرای این برنامه آن است كه یك پزشك برای تمام اعضای خانواده باشد و همچنین با توجه به ارتباط و تاثیر خانواده در بیماری‌های یكدیگر، توصیه می‌شود تمام اعضای خانواده به صورت مشترك یك پزشك را به عنوان پزشك خانواده خود انتخاب كنند.


مطب نزدیک به محل سكونت خود را انتخاب کنید

پس از تعیین محل سكونت توسط سرپرست خانوار در سایت مربوطه، صفحه مربوط به پزشكان خانواده آن شهر باز شده و در اختیار كاربر قرار می‌گیرد. در این زمینه نیز توصیه می‌شود افراد نزدیك‌ترین مطب به محل سكونت را به عنوان پزشك خانواده خود انتخاب كنند.لیست اسامی پزشكان خانواده در سایت www.1590.ir در هر شهرستان و از جمله تهران همچنان در حال اضافه شدن است. به این ترتیب اگر نام پزشك مورد نظر یك فرد در سامانه www.1590.ir وجود نداشت، آن فرد می‌تواند ثبت نام خود را انجام داده و برای انتخاب پزشك خانواده خود تا زمان اضافه شدن نام پزشك مورد نظر به سامانه منتظر بماند.


مدارك لازم برای ثبت نام در برنامه پزشك خانواده

برای ثبت‌نام در برنامه پزشك خانواده لزومی ندارد افراد حتما به سایت www.1590.ir مراجعه كنند. برای ثبت‌نام مردم در این برنامه سه فرمت در نظر گرفته شده است؛ ابتدا آنكه پرسنل وزارت بهداشت به درب منازل مراجعه كرده و سرشماری انجام می‌دهند و مردم می‌توانند از لیست اسامی پزشكانی كه همراه پرسنل وزارت بهداشت است، یك نفر را به عنوان پزشك خانواده خود انتخاب كنند.

روش دیگر آن است كه فرد می‌تواند به صورت حضوری به مطب پزشك خانواده كه با نصب تابلو در محل آن مطب مشخص می‌شود، مراجعه كرده و برای ثبت‌نام اقدام كند. در این زمینه همراه داشتن شناسنامه و كارت ملی و همچنین مدركی نظیر قبض آب، برق، گاز یا تلفن به منظور احرازهویت محل سكونت فرد لازم است.

با مراجعه به سایت www.1590.ir نیز افراد می‌توانند برای ثبت‌نام در برنامه پزشك خانواده اقدام كنند. پس از ثبت‌نام در برنامه پزشك خانواده، كد رهگیری به سرپرست خانوار ارائه می‌شود. در این مرحله نیز مدارك افراد ثبت‌نام شده در برنامه پزشك خانواده توسط مركز مجری پزشك خانواده كنترل می‌شود و با تایید مدارك توسط پزشك خانواده مسوول، پرونده مربوطه برای افراد شكل می‌گیرد و در مرحله بعدی ویزیت پایه آغاز می‌شود.



سه شنبه 14/6/1391 - 20:16 - 0 تشکر 543453

ارتباط باپزشک از طریق اس ام اس

در سامانه www.1590.ir كارتابلی به صورت اختصاصی برای هر خانوار در نظر گرفته می‌شود كه افراد می‌توانند از این طریق با پزشك خانواده خود در ارتباط باشند، پیام‌ها، پرسش‌ها و شكایات احتمالی خود را به سوپروایزرهای شهرستانی و ملی انتقال داده و پاسخ لازم را نیز دریافت كنند. پزشك خانواده نیز به صورت موردی اگر كاری با افراد تحت پوشش خود داشته باشد، می‌تواند از این طریق با آنها ارتباط برقرار كند. در مجموع علاوه بر راه‌اندازی سیستم پیام‌ كوتاه و انتقال اطلاعات از این طریق، افراد می‌توانند از طریق كارتابل الكترونیكی نیز اطلاعات لازم را دریافت كنند. به محض آنكه ثبت‌نام افراد در برنامه پزشك خانواده قطعی شود، كارتابل الكترونیكی اختصاصی آن خانوار نیز فعال می‌شود.

سه شنبه 14/6/1391 - 20:16 - 0 تشکر 543454



اطلاعات صحیح بدهید

از آنجا كه در برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع اطلاع‌رسانی از طریق پیام‌ كوتاه انجام می‌شود و این اطلاع‌رسانی می‌تواند متناسب با بیماری فرد جنبه‌های آموزشی نیز داشته باشد، افراد اطلاعات خود را به صورت كامل و صحیح در سامانه وارد كنند و شماره‌ تلفن‌های همراه خود را نیز از طریق سامانه وارد کنند. همچنین از آنجا كه وظایف تیم سلامت بر اساس سن جمعیت تحت پوشش تعیین می‌شود، لازم است افراد تاریخ تولد خود را نیز به صورت صحیح در سامانه اعلام كنند تا بتوانند از آخرین اقدامات و تغییرات باخبر شوند.

جمعه 17/6/1391 - 17:17 - 0 تشکر 548335


پزشك خانواده مسوول ارائه خدمات جامع سلامت و پاسخگویی مستمر به افراد تحت پوشش خود (اعم از سالم و بیمار) بدون توجه به اختلاف سنی، جنسی، اقتصادی، فرهنگی و نوع بیماری قبل از تولد تا لحظه مرگ است.

پزشك خانواده موظف به ارائه خدمات با كیفیت، جامع و متناسب با نیاز مردم برای تأمین، حفظ و ارتقای سلامت فرد، خانواده و جامعه بوده و مسوول ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی جمعیت تعریف شده تحت پوشش وی می‌باشد.

پزشك خانواده به عنوان اولین سطح تماس با مردم و بیمار باید دارای مهارت‌های لازم در زمینه غربالگری، تشخیص و درمان بیماران، مهارت‌های ارتباطی و توان تجزیه و تحلیل ابعاد روانی، اقتصادی و اجتماعی مؤثر بر سلامت بوده و قادر به مدیریت بیماران به ویژه بیماری‌های مزمن نیازمند مراقبت طولانی مدت باشد. پزشك خانواده باید دارای اطلاعات كاملی از ژنوگرام خانواده، تاریخچه سلامت و بیماری‌های جسمی، روانی و اجتماعی اعضای خانواده تحت پوشش خود برای انجام مداخلات مناسب نیز می‌باشد. 

در برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع، پزشك عمومی و تیم وی مسوولیت كامل سلامت افراد و خانوارهای تحت پوشش خود را به عهده داشته و پس از ارجاع فرد به سطوح تخصصی، مسوولیت پیگیری سرنوشت وی را نیز به عهده دارند بنابراین یكی از مهم‌ترین وظایف پزشك خانواده، ارائه خدمات و مراقبت‌های اولیه بهداشتی است كه بدون ارائه این خدمات، نمی‌توان از اصطلاح پزشك خانواده برای ارائه صرف خدمات درمانی استفاده كرد. كلیه خدمات سلامت در برنامه پزشك خانواده به جمعیت تحت پوشش به شكل فعال (Active) ارائه می‌شود.




جمعه 17/6/1391 - 17:17 - 0 تشکر 548337

به منظور كنترل هزینه‌های ناشی از خدمات تكراری، افزایش پاسخگویی به بیمار، امكان پیگیری خدمات ارائه شده به بیمار، تشكیل پرونده سلامتی برای آحاد جامعه و افزایش امكان كنترل كیفیت خدمات و ایجاد انضباط مالی، حركت بیمار در سطوح سه‌گانه نظام ارائه خدمات به شكل كاملاً هدایت شده و با محوریت پزشك خانواده انجام می‌شود.

یكی از موارد  پیش‌بینی شده در قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی كشور (به منظور افزایش اثربخشی نظام ارائه خدمات سلامت در كشور) تقویت و توسعه نظام بیمه خدمات درمانی روستایی است.
براین اساس، ماده 91 قانون برنامه چهارم تصریح دارد كه تا پایان برنامه چهارم توسعه، شورای عالی بیمه خدمات درمانی تمهیدات لازم جهت استقرار بیمه سلامت با محوریت پزشكی خانواده و نظام ارجاع را فراهم نماید. این برنامه از ابتدای سال 84 تاكنون، در مناطق روستایی و شهرهای با جمعیت كمتر از 20 هزارنفر با همكاری سازمان بیمه خدمات درمانی ، وزارت رفاه و تأمین اجتماعی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در حال اجراست.

جمعه 17/6/1391 - 17:18 - 0 تشکر 548339

در راستای قوانین حمایتی، فرصتی مناسب پدید آمد تا شرایط مساوی به منظور دسترسی آسان و مناسب به خدمات سلامت برای ساكنان مناطق مختلف شهری و روستایی كشور فراهم گردد.

اهداف برنامه بیمه روستایی مبتنی بر پزشك خانواده

1- ایجاد نظام ارجاع در كشور 

2- افزایش پاسخگویی در بازار سلامت 

3- افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت 

4- كاهش هزینه‌های غیر ضروری در بازار سلامت 

5- افزایش پوشش خدمات سلامت

جمعه 17/6/1391 - 17:18 - 0 تشکر 548341


مهم‌ترین محورهای اجرای برنامه پزشك خانواده در روستاها و شهرهای زیر 20  هزار نفر كشور:

1- تنها ساختار مناسب برای ارائه خدمات سلامت در قالب برنامه بیمه روستایی مبتنی بر پزشك خانواده، شبكه‌های بهداشتی درمانی كشور شناخته شد و در مورد استقرار پزشك، ماما، ارائه‌دهندگان خدمات آزمایشگاهی، خدمات دارویی و سایر خدمات درمانی و بهداشتی،برنامه‌های گسترش شبكه ملاك قرار گرفت. 

2-‌ تدوین بسته خدمات بهداشتی و درمان سرپایی در سطح پزشك خانواده كه امكان بررسی كیفیت و كمیت خدمات را فراهم می‌نماید، پایان یافت. 

3- جمعیت معین برای یك تیم پزشك خانواده (در حدود 2000 تا 4000 نفر به ازای هر تیم) تعیین شد. جمعیت‌های روستایی در قالب جمعیت‌های تحت پوشش خانه‌های بهداشت و بدون تغییر دربرنامه‌های گسترش شبكه، تحت پوشش پزشك خانواده قرار گرفت. 

4- تبیین مسیر ارجاع كه یكی دیگر از محورهای اصلی پزشك خانواده است، در مناطق روستایی كشور براساس شرایط منطقه، میزان دسترسی به خدمات تخصصی، راهكارهای مدیریت اطلاعات از سطح متخصص به پزشك خانواده و شرایط ترابری روستایی متغیر شناخته شد تا ضمن رعایت همه نكات پیش‌گفت، مناسب‌ترین شكل ارجاع از دیدگاه بیمار طراحی گردد. 

5- سنجش میزان رضایت‌گیرندگان خدمت كه باید در مراحل طراحی، اجرا و ارزشیابی برنامه روستایی به عنوان محوری‌ترین شاخص موفقیت بیمه خدمات روستایی و پزشك خانواده مدنظر باشد، به عنوان ساده‌ترین شیوه ارزشیابی برنامه پزشك خانواده انتخاب گردید.

6- مكانیسم پرداخت و فرایند پایش عملكرد پزشك خانواده مورد بازنگری قرار گرفت.

دستاوردهای كوتاه مدت:

1- ارائه خدمات پزشك خانواده به25 میلیون نفر جمعیت روستایی و شهرهای زیر 20  هزار نفر كشور 

2- اشتغال 5492 نفر پزشك در برنامه بیمه روستایی مبتنی بر پزشك خانواده كه از این تعداد، 3042 نفر از بخش غیردولتی جذب شده‌اند (اشتغال‌زایی) 

3- متوسط تعداد پزشك موجود به ازای هر مركز بهداشتی درمانی مجری برنامه در كل كشور به 53/1 رسیده است.  

4- اشتغال 4546 نفر ماما در برنامه بیمه روستایی مبتنی بر پزشك خانواده كه از این تعداد، 4136 نفر از بخش غیردولتی جذب شده‌اند (اشتغال زایی) 

5- رتقای نسبت پزشك به جمعیت از حدود یك پزشك برای هر 9000 نفر در مناطق روستایی به حدود یك پزشك برای هر 4600  نفر روستایی كه موجب افزایش پوشش و دسترسی روستایی به میزان صددرصد شده است. 

6- تدوین‌برنامه گسترش برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع به شهرهای زیر یكصد هزار نفر

دستاوردهای بلند مدت:

1- اصلاح نظام سلامت 

2-  ‌اصلاح نظام ارجاع 

3-  افزایش پوشش 

4- افزایش پاسخگویی 

5- ارتقای سلامت 

6- افزایش عدالت در سلامت 

7- افزایش بهره‌مندی از خدمات سلامت 

8- افزایش رضایت از خدمات سلامت 

9- اصلاح فرهنگ دارو

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.