• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نصف جهان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نصف جهان (بازدید: 2254)
دوشنبه 30/5/1391 - 1:56 -0 تشکر 519918
مسابقه بی جایزه :)

سلام سلام سلام

هر کی گفت : طرق رود کجاست؟




شهر طرق،تقریبا درمركز ایران ،در335 كیلومتری تهران،35 كیلومتری نطنز و 90 كیلومتری شمال اصفهان ونزدیكی قلّه كركس قراردارد.این شهركوهپایه ای ،دارای آثار باستانی وتاریخی ودیدنی فراوانی است كه برای نمونه می توان از قلعه خشتی دوره اشكانی با بیش از2200سال قدمت ،قلعه سنگی دوره ساسانیان ،درخت چنار وسرو 1400ساله،مسجدجامع دوره ایلخانی،امام زادگان چهاربزرگوار(ع)،دریاچه های طرق وچهار سامون(صابون)،عمارت افسانه ای 40 دختران ،گورستان قدیمی وحمام هانی كه از جاذبه های گردشگری طرق نیز به شمار می روند،نام برد.
طرق یا طرقرود دارای روستاهای زیادی است كه؛نیه ،مزده،طار،كشه،آبكشه ،ورگوران،یحیی آباد،باغستان پایین وباغستان بالا ،از مهم ترین آنها محسوب می شوند.
علامه ذكریای قزوینی دركتاب:"آثارالبلاد واخبار العباد"درمورد طرق می نویسد:(درقرن هفتم هجری قمری)،طرق شهری نزدیك اصفهان است واهالی آن دستی فراخ در ساخت ظروفی از عاج وآبنوس دارندكه مردم شهرهای دیگر ،توانایی ساخت آنها راندارند.
در داخل واطراف این شهر ،معادن متعدد سنگ تراورتن قرار دارد وگویش مردم این دیار"طرقی"است كه از زمان باستانی باقی مانده وشاخه ای از زبان راجی تلقی می شود.
از بزرگان طرق یا طرقرود می توان از احمدبن ثابت بن محمد طرقی(فقیه ،اصولی،حافظ،نویسنده وخطاط ) نام برد كه متوفی به سال 520 هجری قمری است،شیخ تاج الدین طرقی (عالم،ادیب ،شاعر ظریف گوی قرن ششم) و سلطان بابا احمد طرقی(عارف) هم از اهالی طرق بوده اند.
طرق یا طرق رود دارای آب لوله كشی ،تلفن،برق ،گاز،مركز بهداشت و سایر امكانات بوده و از جمله محصولات آن زعفران و انگور است.


اللهم عجل لولیک الفرج
دوشنبه 30/5/1391 - 2:3 - 0 تشکر 519919

توضیحات کامل تری در مورد "طرق رود"



روستای طرق(نطنز)وجه تسمیه طرق رود


کلمه طرق به معنی آب کدر می باشد که حدود ۱۵۰۰ سال تا ۲۰۰۰ سال پیش گروهی از زرتشتیان که از مناطقی از حوالی شیراز از آن مسیر عبور می کردند به رودخانه ای پر از آب برخوردند که آب بسیار کدر و گل آلودی داشته ( که هم اکنون این رودخانه خشک شده است و از مسیر باغستان پائین می گذرد ) و به خاطر بودن فراوانی آب در همان جا سکنی می گزینند و نام این محل را طرقرود یعنی رودی با آب کدر و گل آلود نامگذاری می کنند



وجه تسمیه طرق رود


کلمه طرق به معنی آب کدر می باشد که حدود ۱۵۰۰ سال تا ۲۰۰۰ سال پیش گروهی از زرتشتیان که از مناطقی از حوالی شیراز از آن مسیر عبور می کردند به رودخانه ای پر از آب برخوردند که آب بسیار کدر و گل آلودی داشته ( که هم اکنون این رودخانه خشک شده است و از مسیر باغستان پائین می گذرد ) و به خاطر بودن فراوانی آب در همان جا سکنی می گزینند و نام این محل را طرقرود یعنی رودی با آب کدر و گل آلود نامگذاری می کنند و زبان محلی آنجا هم آمیخته ای از زرتشت و فارسی می باشد. پس از آن با ساختن خانه های کاه گلی و رونق کشاورزی و دامداری جمعیتی را هم از اطراف به خود جلب نمود وتا به حال ادامه پیدا کرد .


موقیعت جغرافیایی


طَرْق روستایی است در ۳۵ کیلومتری شهر نطنز استان اصفهان. کوه کرکس در نزدیکی آن قرار دارد و دارای چشمه‌ها وقناتهای متعددی است وشبهای خنکی دارد. امامزاده‌ای در آن قرار دارد که به چهاربزرگوار معروف است.


جاذبه های گردشگری


برخی از جاذبه های گردشگری طرق رود ۱-قلعه باستانی ۲-قله کرکس  ۳-چنار ۱4۰۰ساله ۴-سروعظیم خمیده ۵-مسجد جامع تاریخی ۶-امامزادگان ۴بزرگوار (ع) ۷-دریاچه طرق(بند )  ۸- چهار سامون (چال صابون) ۹-حسینیه محله های بالا وپایین ۱۰-معادن تراورتن کرم وسرخ طرق ۱۱-آسیاب های آبی ۱۲-دشت های بنفش زعفران ۱۳-درخت زیبای مینجوین در دل کمر طرق ۱۴- عمارت افسانه ای ۴۰ دختران ۱۵-گورستان بسیار قدیمی مسلمانان وزرتشتیان ۱۶- گویش محلی(زبان طرقی) ۱۷-تول او گری (تختی) ۱۸-دشت بزرگ طرق ۱۹-باغستانهای بالا و پایین 20- سنگ سبز  ودهها اثر دیگر


توضیحات


روستای طرق قلعه‌ای نیز دارد که مربوط به دوران ساسانیان است و دلیل آن نیز چاهی است که به صورت مربع و بر روی سنگ در درون آن تراشیده شده تا به سطح زمین و از آنجا به آب راه یافته است ولی هم اکنون این چاه فاقد آب می‌باشد.


 قلعه طرق
قرار گرفتن این قلعه بر روی بلندی و دیوارهای مرتفع و غیر قابل نفوذ آن شکوه و عظمت خاصی دارد که هر بیننده‌ای را جذب خود می‌کند. این قلعه بر روی یک کمر ساخته شده. سازنده یا سازندگان ان هنوز مشخص نیستند اما یکپارچه بودن مصالح بکار رفته و شکل ساختمانی بیرونی و معماری آن از جنوبی‌ترین قسمت تا شمالی‌ترین قسمت ان بیان کنده وجود یک فکر واحد در ساخت آن است. کاربرد این قلعه بیشتر برای محافظت و انبار کردن محصولات کشاورزی از جمله گندم و جو و کشمش و سایر محصولات کشاورزی بوده است. شکل اتاق‌ها و تقسیماتی که در کف و زیر زمین اتاق‌ها وجود دارد و وجود خمره هایی به قطر یک متر و کمتر که در گذشته وجود داشت ولی متاسفانه اکنون وجود ندارند مبین این قضیه است. درب ورودی قلعه در میان یک دیوار محکم و آجری با قطر حدود یک متر قرار داده شده و اتاق نگهبان قلعه که اکنون بازسازی شده در بالای این درب محکم وجود دارد که از طریق حفره‌ای دید کاملی به جلوی در قلعه دارد که قلعه‌بان را از هویت افرادی که در می‌زده‌اند مطلع میکرده. این قلعه دارای یک راهروی اصلی است که از ابتدا تا انتهای قلعه کشیده شده که راهروهای کوچکتری این راهروی اصلی را در چند نقطه از اول تا اخر قلعه قطع می‌کند.


ساختمان‌های موجود عموما در 3 طبقه ساخته شده اند که به شکل خاصی سعی شده از فضای داخل قلعه نهایت استفاده صورت بگیرد. در این قلعه بیش از 300 اتاق کوچک و بزرگ وجود دارد. وجود دو عدد سرویس بهداشتی در قسمت شرقی و غربی که خود دارای معماری خاصی از نظر بهداشتی و دفع فضولات است شاید کمتر مسکونی بودن آن را بیان کند. سقف اتاق‌ها به دو صورت خشتی ضربی و تخته چوبی شکل گرفته که کاربری‌های متفاوت اتاقهای قلعه را بیان می‌کند.


در یک سوم انتهایی این قلعه تاریخی که بر روی سطح صاف یک کمر بنا شده است یک میدان کوچک وجود دارد که قلعه را به دو بخش پایین و بالا تقسیم می‌کند. در گوشه این میدان چاهی وجود دارد که در سنگ کمر حفر شده است ( به احتمال زیاد از چاه برای ورود و خروج اضطراری استفاده می‌شده) و به سبک خاصی تراشیده شده و به اتاقی بزرگ در اندازه حدود 20 متر مربع با شکلی غیر منظم در زیر قلعه که خود نیز از تراشیده شدن سنگ بدنه پایینی قلعه ایجاد شده برخورد می‌کند، این اتاق نیز دارای سکوهای بزرگ و کوچک است که کاربری آن مشخص نیست. ورود به این اتاق از قسمت شرقی قلعه هنوز میسر است. قسمتی از بنای قلعه(شمال شرقی) بر اثر زلزله و از هم پاشیدگی سنگ کمر زیرین آن فرو ریخته که اثار آن هنوز باقی است. افسانه‌های زیادی در مورد این قلعه گفته شده ولی مورد بحث ما نیست. این اثر مورد توجه میراث فرهنگی شهرستان نطنز قرار گرفته و در حال مرمت است.


منابع:وب سایت ویکی پدیا،قاصدک نطنز، طرق نطنز، نطنز 2006




اللهم عجل لولیک الفرج
دوشنبه 30/5/1391 - 10:42 - 0 تشکر 520049

سلام
ای بابا من که تاپیک و که دیدم رفتم تحقیق کردم اومدم بزنم دیدم همه چی در موردش نوشتیم ببین کارادونااااااااااااا من و سر کار میذارین http://img.tebyan.net/TS/Persian/Forum/Emotics/mifahmi.gif

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

دوشنبه 30/5/1391 - 15:26 - 0 تشکر 520385

خب اشکالی نداره یه بار برین اونجا مسافرت.
بعد با موبایلتون عکس بگیرید

عکسها رو بذارید توی نت
مطمئن باشید عکسهایی که شما گرفته اید تکراری نیستن!!!!!!!!!!

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

دوشنبه 30/5/1391 - 15:28 - 0 تشکر 520386

توی متن در قسمت مراکز دیدنی نوشته شده امامزادگان 4بزرگوار

منظورش چیه؟
یعنی چهارتا امامزاده داره؟

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

دوشنبه 30/5/1391 - 22:53 - 0 تشکر 520688

yasekaboud63 گفته است :
[quote=yasekaboud63;498511;520049]سلام
ای بابا من که تاپیک و که دیدم رفتم تحقیق کردم اومدم بزنم دیدم همه چی در موردش نوشتیم ببین کارادونااااااااااااا من و سر کار میذارین http://img.tebyan.net/TS/Persian/Forum/Emotics/mifahmi.gif

:)
اینم یکی از راههای شناخت هست
:)

اللهم عجل لولیک الفرج
دوشنبه 30/5/1391 - 22:55 - 0 تشکر 520690

nayyeri1982 گفته است :
[quote=nayyeri1982;434716;520385]خب اشکالی نداره یه بار برین اونجا مسافرت.
بعد با موبایلتون عکس بگیرید

عکسها رو بذارید توی نت
مطمئن باشید عکسهایی که شما گرفته اید تکراری نیستن!!!!!!!!!!

چشم
اتفاقا از طرف یکی از متولدین این روستا دعوت شده از من برا دیدن
اما عکس و قول نمیدهم چون موبایل من خیلی خوب عکس نمیندازه

اللهم عجل لولیک الفرج
دوشنبه 30/5/1391 - 22:56 - 0 تشکر 520691

nayyeri1982 گفته است :
[quote=nayyeri1982;434716;520386]توی متن در قسمت مراکز دیدنی نوشته شده امامزادگان 4بزرگوار

منظورش چیه؟
یعنی چهارتا امامزاده داره؟

من این اطلاعات رو از نت گرفتم خودم تا دیشب حتی اسم این مکان رو هم نشنیده بودم

اللهم عجل لولیک الفرج
سه شنبه 31/5/1391 - 8:30 - 0 تشکر 521368

صاحبدل گفته است :

چشم
اتفاقا از طرف یکی از متولدین این روستا دعوت شده از من برا دیدن
اما عکس و قول نمیدهم چون موبایل من خیلی خوب عکس نمیندازه
nayyeri1982 گفته است :
[quote=صاحبدل;78644;520690][quote=nayyeri1982;434716;520385]خب اشکالی نداره یه بار برین اونجا مسافرت.
بعد با موبایلتون عکس بگیرید

عکسها رو بذارید توی نت
مطمئن باشید عکسهایی که شما گرفته اید تکراری نیستن!!!!!!!!!!



پس منتظر سفرنامه شما هم خواهیم بود...

هزار دشمنم ار مي كنند قصد هلاك  گرم تو دوستي از دشمنان ندارم باك

حافظ عليه الرحمه

امضا: نيري

چهارشنبه 1/6/1391 - 11:26 - 0 تشکر 523117

جالبه ، ممنون. من هم با اینکه تا به حال دو سه بار نطنز رفتم در مورد این روستا چیزی نشنیده بودم.

 

.....................................................................................................

روزی تو خواهی آمد از کوچه های باران 

تا از دلم بشویی غم های روزگاران

http://img.tebyan.net/Big/1388/11/36222359111523534249227329396975323285.jpg

چهارشنبه 1/6/1391 - 15:7 - 0 تشکر 523411

kousar_764 گفته است :
[quote=kousar_764;331203;523117]جالبه ، ممنون. من هم با اینکه تا به حال دو سه بار نطنز رفتم در مورد این روستا چیزی نشنیده بودم.

بله منم برام جالب بود
خواهش می کنم .

اللهم عجل لولیک الفرج
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.