• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن معارف > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
معارف (بازدید: 652)
يکشنبه 29/5/1391 - 12:45 -0 تشکر 519233
اهمیّت یادگیری صحیح نماز

بابا ، خدا که عرب نیست . او هر زبانی رو می فهمه . سخت نگیر ، نماز رو هر جور بخونی ، قبوله . خدا ارحم الراحمینه . مهم نیّت پاک و اخلاص انسانه . خیلی وسواسی نباش . ما درون را بنگریم و حال را و . . .
این ها حرف هایی است که مردم می زنند تا از زیر سختی ی یادگیری صحیح و دقیق نماز شانه خالی کنند !
این حرف ها درست مثل آن است که بگوییم : خدا که مکان نداره ، به هر طرف رو کنی، خدا آنجاست . پس لزومی ندارد که در نماز رو به قبله بایستیم !
درست است که خدا هر زبانی را می فهمد و مکان و جهت ندارد ولی به خاطر مصالحی از جمله اینکه وحدت رویّه در عبادت مهمی همچون نماز رعایت شود ، دستور داریم که به هر زبانی سخن می گوییم و در هر کجای کره زمین که هستیم، نماز را به عربی و به سمت کعبه بخوانیم
هر کسی باید با تمرین و در حدّ وُسع و توانش کلمات و حروف نماز را به عربی صحیح یاد بگیرد . البته معلوم است که از یک پیرزن بی سواد بی دندان به اندازه یک جوان سالم تحصیل کرده، توقع و انتظار نیست
بنابراین یک شخص بی سواد یا کسی که مشکلی در تلفظ حرفی دارد، اگر نتواند حرفی را به درستی ادا کند ، هر طور می تواند باید بگوید و نمازش هم صحیح است . همان گونه که بلال حبشی نمی توانست شین را ادا کند و هنگام اذان می گفت : أسهد أن لا إله إلا الله و پیامبر(ص) فرمود : سینُ بلال عندالله شین ! یعنی سین بلال نزد خدا شین حساب می شود
در تلفظ کلمات و حروف نماز هم باید حروف را درست تلفظ کرد و هم حرکات را . یعنی مثلا به
جای ( الحمدُلِله ) نباید گفت : ( الحمدُرِلله ) یا به جای ( لم یلد ) نباید گفت : ( یَم یلد ) و نیز در تلفظ حرکت ها هم باید دقت کرد . مثلا به جای ( عبدُه ) نباید گفت : ( عبدَه )
همان گونه که مثلا کلمه ( لنگ ) در فارسی را اگر به کسره یا فتحه یا ضمه بخوانیم، سه معنای متفاوت پیدا می کند

مرحله بعدی این است که تلفظ حروف ( ح ، ذ ، ص ، ض ، ط ، ظ  ، ع ، غ ) در عربی با فارسی تفاوت دارد و باید آنها را در نماز به عربی صحیح تلفظ نمود . چون اگر آن ها را مثل فارسی تلفظ کنیم، کلمه بی معنا و گاهی دارای معنای دیگری می گردد . مثلا ( طین ) به معنای گِل است در حالی که ( تین ) به معنای انجیر می باشد . یا ( علیم ) به معنای دانا است در حالی که ( الیم ) به معنای دردناک می باشد . حرف ( ظ ) فقط در سبحان ربّی العظیم هست که یادگیری آن ضرورت ندارد چون می توان به جای آن سه بار سبحان الله گفت


حرف ( ح ) : اَلرَّحْمانِ ، اَلرَّحیم ، اَلْحَمْدُ ، أَحَد ، سُبْحانَ ، وَحْدَهُ ، مُحَمَّد، رَحمَةُ
حرف ( ع ) : الْعالَمِین ، نَعْبُدُ ، نَسْتَعین ، عَلَیْهِمْ ، عَبْدُهُ ، عَلى ، عَلَیْكُمْ
حرف ( ذ ) : الَّذینَ
حرف ( ص ) : الصّراطَ و صِراطَ ، الصَّمَد ، صَلّ
حرف ( ض ) : الْمَغْضُوبِ ، الضّالّین
حرف ( ط ) : الصّراطَ ، صِراطَ
حرف ( غ ) : غَیْرِ ، الْمَغْضُوبِ

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.