اگر در پی بهترین نوع عسل هستید انواع شهد گلهای تیره تر را انتخاب كنید چرا كه زنبورهایی كه آنها را می سازند ترشحات شیرینی كه حشرات بر گیاهان برجای می گذارند یعنی همان شهد گلها را جمع آوری می كنند.به گزارش هلث دی، نتایج یك مطالعه جدید واریته های اسپانیایی نشان داده است عسل شهد گل در مقایسه با عسلی كه زنبورها از نكتار می سازند سطوح بالاتری آنتی اكسیدان دارد اما متخصصان می گویند همه انواع عسل بدون توجه به نوع آن برای سلامت مفیدند. عسل علاوه بر ارزشی كه به عنوان یك شیرین كننده دارد حاوی آنتی اكسیدان های مفیدی است كه فعالیت ضدباكتریایی دارند.
در سالهای اخیر جایگاه عسل به عنوان ماده غذایی سالم به ویژه در سایه تحقیقاتی كه قدرت ضدمیكربی و محتوای بالای آنتی اكسیدان های آن را نشان داده اند ثابت شده است. در سال 2004 محققان طی یك ارزیابی دریافتند سطوح آنتی اكسیدان در افرادی كه بین چهار تا 10 قاشق چایخوری عسل در روز می خورند بیشتر بود. اما در آن زمان مشخص نبود كدام انواع بیشترین مقادیر آنتی اكسیدانی را داشتند.در تحقیق جدید دو نوع عسل شامل عسل ساخته شده از شهد شكوفه گل ها یا نكتار و عسل شهد گل یا هانی دیو كه از یك ماده شیرین و چسبناك مترشحه توسط حشراتی كه روی گیاه زندگی می كنند تولید می شود را مورد بررسی قرار دادند.
بر اساس نتایج این بررسی عسل شهد گل یا هانی دیو سطوح بیشتری آنتی اكسیدان دارد. همچنین محققان دریافتند عسل های هانی دیوی اسپانیایی رنگ تیره تری دارند و اسیدی تر از نوع نكتاری هستند. اما مردم باید توجه داشته باشند نباید بیش از حد عسل مصرف كنند. در واقع رژیم غذایی غنی از آنتی اكسیدان های طبیعی شامل میوه، سبزیجات تازه، روغن زیتون و عسل در جلوگیری به ابتلا به بیماری ها موثرند.از طرفی عسل سرشار از كربوهیدرات است بنابراین مصرف كنندگان باید توجه داشته باشند و حدود 80 درصد آن قند است بنابراین باید به میزان كافی و نه بیش از حد لازم در برنامه غذایی گنجانیده شود.