• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن عمومی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
عمومی (بازدید: 18131)
چهارشنبه 11/8/1390 - 21:25 -0 تشکر 382525
روز تولد شما مصادف با چیست؟

سلام

شاید برای شما جالب باشه که بدونین در روز تولد شما در سالهای مختلف چه اتفاقاتی افتاده؟!

مثلا من فهمیدم که با آبراهام لینکلن و چالز داروین دریک روز به دنیا اومدم(البته در سالهای مختلف)....یا روز تولدم مصادف بود با اشغال گرجستان و استقلال شیلی...جالبه

برای اینکار به این سایت برین:

کلیک کنید

بعد از وارد کردن تاریخ تولد دکمه تبدیل رو بزنین.....بعد پایینش نوشته مناسبت های این روز....روش کلیک کنین

 

 

يه سري به خدا بزنيم

خيلي زود

بي بهانه...

چهارشنبه 11/8/1390 - 22:4 - 0 تشکر 382553

با سلام

خیلی جالب بود . ای ول

اینا مال من هست. 

همش تو مایه های درگذشت هست :دی

روزجهانی کارگر
همه ساله چنین روزی به عنوان روزجهانی کارگردرکشورهای مختلف جهان ( 66 کشور) گرامی داشته می شود. این روزاز سال 1889میلادی به منظورگرامیداشت تظاهرات کارگران شیکاگودراول ماه می سال 1886میلادی به عنوان روزکارگرنامیده شده است . درتجمع کارگران در شهرشیکاگو، براثرحمله پلیس به آنان تنی چند ازتظاهرکنندگان کشته و مجروح شدند . کارگران تقاضای تعدیل شرایط کاررا داشتند .

درگذشت ناصرالدین شاه قاجار
درچنین روزی درسال 1896 میلادی  ناصرالدین شاه قاجاربه ضرب گلوله میرزا رضا کرمانی درحرم حضرت عبدالعظیم کشته شد . وی نزدیک به پنجاه سال درایران پادشاهی کرد و دردوران حکومت خود امتیازات گونه گونی به بیگانگان اعطا نمود . وی به هنگام مرگ 65سال داشت .

تروردومه
درچنین روزی درسال 1932 میلادی  پل دومه رئیس جمهور فرانسه به دست پل گارگالوف روس ترور شد  .

در گذشت جان دریدن
در چنین روزی در سال 1700 میلادی دریدن شاعرونویسنده مشهور انگلیسی دیده ازجهان فروبست . بانوان رودخانه عنوان مهتمرین اثراوست .

در گذشت نیکلاس کوستو در چنین روزی در سال 1733 میلادی نیکلاس کوستو مجسمه ساز مشهورفرانسوی دیده ازجهان فروبست .

تشکیل بریتانیا کبیر در چنین روزی درسال 1707 میلادی کشور های انگلستان ، ویلزواسکاتلند بریتانیای کبیررا تشکیل دادند .

شورش درپاریس
در چنین روزی در سال 175 میلادی مردم پاریس در اعتراض به افزایش ناگهانی قیمت  نان دراین کشوردست به شورش گسترده ای زدند . این شورش چهارروزبه طول انجامید .

تصرف مجارستان درچنین روزی در سال 1544 میلادی  نظامیان عثمانی مجارستان را به اشغال خویش درآوردند .

نخستین تلگراف درچنین روزی درسال 1884 میلادی  مورس اولین  تلگراف را ارسال نمود .

تغییرنام کره درچنین روزی در سال 1948 میلادی  نام کره شمالی به جمهوری دمکراتیک خلق کره تغییر یافت .

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
چهارشنبه 11/8/1390 - 22:34 - 0 تشکر 382569

به نام خدا-سلام
من روز تولدم چقدر باحاله تو روز تولد من 11 نفر از سرشناس ها متولد شدند(که پشیزی نمیارزه) ودر عوض چندتا از بزرگان شهید یا درگذشته اند که سنگینی میکنه یکی آیت الله اشرفی اصفهانی،دومی هم (که نوکرشم)آیت الله العظمی کوهستانی(قدس الله نفسه زکیه) هستند تو سال تولدم هم امام خمینی(ره) فوت کردند وعبدالباسط هم دار فانی را وداع گفت(دو نقطه)

میبینید چه پا قدمی دارم؟:دییی

قال الله عزّوجلّ:
تندي نكن با كسي كه تو را بر او مسلط كردند تا با تو تندي نكنم.(كافي2/303)

 

 اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فی فرج مولانا صاحب الزمان

 

..............................................................

وبلاگ من:شهر ما(کلیک کن حالش رو ببر)

چهارشنبه 11/8/1390 - 22:35 - 0 تشکر 382570

آها یزید گور به گور شده بدبخت هم روز تولد من سقط شده

قال الله عزّوجلّ:
تندي نكن با كسي كه تو را بر او مسلط كردند تا با تو تندي نكنم.(كافي2/303)

 

 اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فی فرج مولانا صاحب الزمان

 

..............................................................

وبلاگ من:شهر ما(کلیک کن حالش رو ببر)

چهارشنبه 11/8/1390 - 22:51 - 0 تشکر 382583

سلام
من رفتم، ولی وقتی تبدیلو میزنم runtime error میده.
یا علی

چهارشنبه 11/8/1390 - 23:30 - 0 تشکر 382608

شهادت استاد نجات اللهی
درچنین روزی در سال 1357هجری شمسی استاد کامران نجات اللهی ازاستادان دانشگاه امیر کبیر ( پلی تکنیک سابق ) توسط عمال رژیم منحوس پهلوی به شهادت رسید. وی به همراه دیگر استادان انقلابی در حمایت ازدانشجویان مبارزابتدا دردانشگاه تهران وسپس درتحصن وزارت علوم علیه رژیم پهلوی شرکت جست . عمال رژیم پهلوی در صدد بهم زدن این تحصن بر آمدند و بدین گونه به استادان حمله بردند که در نتیجه استاد کامران نجات اللهی به شهادت رسید.

تصویب قانون دارسی و کیفر ارتش

در چنین روزی در سال 1318 شمسی ، قانون دادرسی و کیفر ارتش ایران به تصویب رسید . این قانون که بر گرفته از قانون دارسی و کیفر ارتش فرانسه بود برخی از نهادهای حقوقی از جمله دیوانهای حرب و نحوه رسیدگی را از شیوه رسیدگی در این کشور اتخاذ کرده بود . دادگاههای نظامی دارای صلاحیت خاص نظامی هستند و از مراجع اختصاصی به شمار می روند و صلاحیت آنان ذاتی است . این دادگاهها به جرایم افراد نظامی در حین خدمت رسیدگی می کنند و سایر جرایم افراد نظامی در صلاحیت دادگاههای عمومی است . پس از انقلاب اسلامی دادگاههای ارتش در یک سازمان مستقل قضایی به نام سازمان قضایی نیروهای مسلح ادغام شد . این سازمان در حال حاضر عهده دار سازماندهی وضعیت دادگاههای نظامی است . پس از بین رفتن دادسرا در دادگاههای عمو می ( قانون دادگاههای عمومی و انقلاب 1373 ) ، دادسرا همچنان در سیستم دادرسی نظامی حفظ شد .

آغاز بهره برداری از نفت جنوب در چنین روزی در سال 1333 کنسرسیوم شرکتهای خارجی بهره داری از نفت جنوب ایران را آغاز کرد .

استعفای احمد شقیری
در چنین روزی در سال 1346 ه ش ، احمد شقیری از رهبران مبارزفلسطینی چند روز پس ازبرگزاری همایش ملی فلسطین در قاهره از مقام خود استعفا و در استعفا نامة خود گفت: استعفای خودرا به پیشگاه ملت دربند، بزرگوار، شریف، آواره و رانده شده از کشور خویش تقدیم می دارم . همچنین این استعفا را تقدیم چریکهای قهرمانی می کنم که این روزها در سرزمین عزیزمان سرگرم مبارزه هستند . از خداوند علی قدیر مسألت دارم ، ملت فلسطین و آرمان او را محفوظ و مبارزات و سازمان این ملت را مصون بدارد و خداوند را درهمه حال شاکرم .

تولد زکریای رازی
در چنین روزی در سال 864 میلادی ، (251 ه ق ) زکریای رازی به دنیا آمد . ابوبکر محمد بن زکریای رازی از فلاسفه وپزشکان بزرگ ایران بود . وی در جوانی به تحصیل فلسفه ، طب ، ریاضیات و نجوم پرداخت و در همه این علوم صاحب نظر شد . ولی عمده شهرت این دانشمند در پزشکی و شیمی است . کتاب " الحاوی " وی دایره المعارفی است که بیش از قسمتی از آن در دست نیست با این حال تا این اواخر مرجع و کتاب در سی اروپاییان بود . وی در شیمی به کشفیاتی از جمله کشف الکل و جوهر گوگرد دست یافت . 56 اثر ناب و ارزشمند از او به جای مانده است . از آثار وی در کیمیا می توان به کتاب الاکسیر و کتاب التدبیر و در طب به کتاب الطب المنصوری اشاره کرد . وی در اواخر عمرنابینا شد .

نخستین انتشار کیهان بچه ها
در چنین روزی در سال 1335 میلادی برای نخستین بار مجله کیهان بچه ها منتشر شد .این نشریه هر هفته یک شماره منتشر می شد. نشریه کیهان بچه ها به عنوان یکی از نخستین نشریات تخصصی کودکان و نوجوانان به فعالیت پرداخت و توانست در پیشبرد ادبیات کودک و نوجوان گام عمده ای را بردارد . این مجله بعدها طرفداران بسیاری در میان قشر کودک و نوجوان و بزرگسالان علاقمند به ادبیات کودک و نوجوان برداشت . پس از انقلاب اسلامی این نشریه همچنان به فعالیت پرداخت . امیر حسین فردی مدیر مسوول این نشریه کهنسال در سالهای پس از انقلاب اسلامی است . کیهان بچه ها سال های سال است که به یک روال منتشر می شود و دگرگونی روز گار برکارش تاثیر نداشته است . بسیاری از شاعران و نویسندگان شناخته شده ومعروف کشور ابتدا کار خود را با این نشریه شروع کردند و پله های رشد را پیمودند. کیهان بچه ها هر هفته روز سه شنبه همراه با ضمیمه "شاپرک " برای خردسالان در دکه فروش مطبوعات در دسترس قراردارد. موسسه کیهان ، کیهان بچه ها را منتشرمی کند.

پیروزی جبهه نجات اسلام
در چنین روزی در سال 1991 میلادی جبهه نجات اسلامی در الجزایر پیروز شد . با آن که این جبهه از طریق آرای عمومی وبا شرکت در یک انتخابات رسمی پیروز شده بود اما نیروهای طرفدار د موکراسی غربی در الجزایر با حمایت کشورهای اروپایی وآمریکا تاب این پیروزی بزرگ را نیاوردند و با کمک نیرو های نظامی نتیجه را به هم زدند و انتخابات بی فایده شد و رهبران پیروز دستگیر و به زندان افتادند یا تحت نظر قرار گرفتند و جبهه نجات اسلامی غیر قانونی اعلام شد. این رسوایی بزرگی برای غربی ها به ویژه فرانسه و آمریکا بود و چهره ضد د موکراسی آنان را یک باردیگر افشا کرد. این اقدام ضد آزادی مروج کشتار مردم در الجزایر شد .

انعقاد قرار داد پرسبورگ
درچنین روزی در سال1805میلادی ، قرارداد پرسبورگ میان فرانسه و اتریش امضا شد. با امضای قرارداد پرسبورگ بسیاری ازمتصرفات اروپایی اتریش زیرسلطه فرانسه قرارگرفت.

امضای قرار داد فرانسه و اتریش
در چنین روزی در سال 1748 فرانسه و اتریش قرار دادی در باره هلند جنوبی به امضا رساندند . این دو کشور همین روز در سال 1880 میلادی نیز قرار داد ی امضا کردند .

شکست نیروهای بریتانیا
در چنین روزی در سال 1776 میلادی نیروهای بریتانیا در جنگ ترنتون در طول جنگ های استقلال طلبانه آمریکا دچار شکست سختی شدند .

اختراع قهوه جوش
در چنین روزی در سال 1865 میلادی قهوه جوش توسط جیمز اچ میسون اختراع شد .

کشف رادیوم در چنین روزی در سال 1989 میلادی ماری و پیر کوری رادیوم را کشف کردند . رادیوم عنصر رادیو اکتیو است .

نخستین راه آهن ملی آمریکا در چنین روزی در سال 1917 میلادی و در طول جنگ جهانی اول ، دولت آمریکا راه آهن ملی این کشور را ساخت .

نابودی رزمناو آلمانی
در چنین روزی در سا 1943 میلادی رزمناو آلمانی با نام شارن هورست در دریای شمال در طول نبرد نورث کیپ غرق شد .

کاسترو علیه باتیستا
در چنین روزی در سال 1956 میلادی فیدل کاسترو با حضور مخفیانه در کوبا سعی کرد که رژیم باتیستا را در این کشور ساقط کند . در این مدت کاسترو به همراه همرزمانش درمکزیک به سر می بردند و با تعدادی قایق های بسیار ساده در دل موج ها خود را به کوبا رساندند . حمله آنان به یک پادگان نظامی بود که بیشتر همراهان وی غیر از یازده نفر در این عملیات کشته شدند . این عملیات بسیار متهورانه و جسورانه بود .

در گذشت جک بنی جک بنی کمدین معروف آمریکایی در چنین روزی در سال 1974 در سن هشتاد سالگی در گذشت .

رایانه ؛ مرد سال !
در چنین روزی در سال 1982 رایانه به عنوان مرد سال مجله تایم معرفی شد . برای نخستین بار بود که یک غیر انسان ومخلوق انسان این افتخار را به دست می آورد . مجله معتبر تایم هر سال یک چهره را به عنوان انسان برگزیده سال میلادی به جهان معرفی می کند .

شکست کارپف از کاسپاروف

در چنین روزی در سال 1990 میلادی گری کاسپاروف، آنتولی کارپوف را در شطرنج شکست داد . وی با این کار قهر مانی خود را در شطرنج حفظ کرد .

انحلال رسمی شوروی در چنین روزی در سال 1991 میلادی پارلمان اتحاد جماهیر شوروی رسما رای به انحلال شوروی داد .

بیست روستای فلسطینی در دست شهرک نشین ها
در چنین روزی در سال 1995 میلادی رژیم صهیونیستی بیست روستای فلسطین اشغالی را از حاکمیت فلسطینیان خارج کرد .

تولد هنری میلر
در چنین روزی در سال 1891 میلادی هنری میلر از نویسندگان بر جسته آمریکایی در نیویورک دیده به جهان گشود . وی مدت ها کارثابتی نداشت و به شغل های گوناگونی روی آورد . او از سال 1920 تا 1924 در شرکت تلگراف اتحادیه غرب فعالیت کرد . میلر از سال 1924 میلادی به نویسندگی روی آورد . وی همچنین سال ها در اروپا زندگی کرد اما در سال 1942 مجددا به آمریکا بازگشت . او هفتم ژوئن 1980 میلادی در گذشت .

تولد مائوتسه تونگ
در چنین روزی در سال 1893 میلادی مائوتسه تونگ دیده به جهان گشود . نخستین رهبر چین کمونیست پس از آشنایی با آثار کارل مارکس در سال 1921 میلادی به حزب کمونیست کشورش پیوست . مائو بر عکس مارکس و لنین معتقد بود که فقط دهقانان می توانند جنبش انقلابی چین را به پیروزی برسانند . پس از جدایی کمونیست ها از ملی گرایان، مائو راهپیمایی بزرگ ومعروف ده هزار کیلومتری هم مسلکان کمونیست خود را رهبری کرد . مائو همچنین موفق شد که چین را از حالت یک کشور در حال تلاشی به سرزمینی دارای استقلال با دولت مرکزی نیرومند تبدیل نماید و حتی به صورت مرکز تهدید علیه شوروی و آمریکا در آورد . او در سال 1959 از رهبری کشور خود کناره گرفت و از سال 1966 انقلاب فرهنگی را در این کشور به راه انداخت .

تولد توماس گری در چنین روزی در سال 1716 میلادی توماس گری شاعر انگلیسی به دنیا آمد .

تولد سیمون گیلیان
در چنین روزی در سال 1658 میلادی سیمون گیلیان مجسمه ساز فرانسوی دیده به جهان گشود ." قلعه بلوا" و" سوربون "عناوین مهمترین آثار اویند . وی در پنجاه و سه سالگی دار فانی را وداع گفت .

در گذشت هاوارد هاکس
در چنین روزی در سال 1977 میلادی هاوارد هاکس کارگردان آمریکایی در گذشت ." ریو لوبو" و" هاتاری" عناوین مهمترین آثار اویند . وی در سن 81 سالگی در گذشت .

تقویم گریگوری در ترکیه در چنین روزی در سال 1925 میلادی ترکیه تقویم گریگوری را در کشورش به رسمیت شناخت .

روز آرامش در چکسلواکی همه ساله چنین روزی یه عنوان روز آرامش در چکسلواکی گرامی داشته می شود .

روز باکسینگ در کانادا ، انگلستان ، اتریش و نیوزلند روز باکسینگ نخستین روز کاری بعد از کریسمس است که طی آن به پستچی و کارمند وغیره هدیه می دهند .

 

بیاید شاهد پرواز پروانه ها باشیم....

شادی را هدیه کن حتی به کسانی که آن را از تو گرفتند. عشق بورز به آنهایی که دلت را شکستند.دعا کن برای آنهایی که نفرینت کردندو بخند که خدا هنوز آن بالا با توست.

خدایا رهایم مکن

 

 

چهارشنبه 11/8/1390 - 23:51 - 0 تشکر 382618

سلام به همه

من هم این رویداد های مرتبط رو منتخب و ثبت میکنم . بقیه اونها چنگی به دل نمیزد.

عملیات شهید مدنی
در چنین روزی در سال 1360 ه ش عملیات شهید مدنی در منطقه عمومی خوزستان آغاز شد . منطقه نبرد این عملیات  که فرماندهی آن به عهده  سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود ،  سوسنگرد و دهلاویه اعلام شده است . درعملیات شهید مدنی قوای اسلام بیش از2کیلومترمربع در خام عراق پیشروی کردند .

عملیات ظفر یک
در چنین روزی عملیات ظفر یک در سال 1366 ه ش آغاز شد . منطقه عملکرد این عملیات استان دهوک و سلیمانیه عراق گزارش  شده است . مجری این عملیات  نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود .در این عملیات مقرگردان 19خفیفه و دهها دستگاه تانک و نفربر ارتش عراق از بین رفت

روز شعر و ادب فارسی (روزبزرگداشت استاد شهریار) محمد حسین بهجت تبریزی( شهریار) در سال 1285 در شهر تبریز متولد شد . پس از پایان دوران ابتدایی و متوسطه در تبریز وارد دانشکده پزشکی شد . اما تحصیلات خود را نا تمام گذاشت و عملا" زندگی خود را وقف شعر کرد .
او از همان جوانی دارای توانایی سرشاری در شعر بود و به خوبی توانست از این استعداد شعری خود استفاده کند .  هر چند شهریار در کلیه قالبهای شعری کهن شعر سروده است اما بیشترین آثاری که از او باقی مانده ، در قالب غزل است.
منتقدان و کارشناسان  او را از بزرگترین غزل سرایان عصر خودش می دانند. زبان ساده ، روان و گاه نزدیک به محاوره در آثار او برجستگی خاصی دارد و می توان گفت از دلایل موفقیت او در عرصه شعراست . شیوه شعری او اگر چه به زبان روز جامعه خودش نزدیک است، امااستقبالهای شعریش از حافظ نشان از یک عشق شاعرانه به غزل کهن می دهد .علاقه شدید شهریار به غزلسرای بزرگ فارسی زبان « حافظ» به حدی بود که با زدن تفال به دیوان او تخلص خود را که ابتدا « بهجت» بود به « شهریار» تغییر داد .وخود می گوید « از کودکی با دو کتاب« قرآن» وغزلیات « حافظ» بزرگ شده ام».
شهریاردر عصری شعر می گوید که نیما شاعر نوگرای ایرانی  در حال  نو آوری است. اما شاعر آذری با تمام احتراماتی که به نیما و نو گرایی او در شعر قایل است، تحت تاثیرشیوه او قرار نمی گیرد. اما تاثیر نیما را می توان در بعضی از اشعار او که در قالبهای مختلف سروده است به خوبی مشاهده کرد .
بکار گیری مناسب و بجای واژه ها ، کاربرد زبان محاوره در شعر را می توان از خصوصیات  بارز شعر او دانست که مخاطبان عام و خاص را با خود همراه می کند .
شهریار نه تنها در شعر و زبان فارسی از چهر ه های نامدار به شمار می رود بلکه از بزرگترین شاعران آذری زبان است که منظومه او به این زبان با عنوان « حیدر بابا یه سلام  » به چندین زبان دنیا ترجمه و منتشرشده است .
دیوان اشعاراو در پنج جلد منتشر شده ، که اشعار فارسی و آذری این شاعر توانمند  را در خود جای  داده است .
این شاعر بزرگ و غزل سرا ، متخلص به شهریار در 26 شهریورماه  1367 در تبریز دیده از جهان فرو بست و جامعه ادبی را از شعرهای زیبای خود محروم نمود .
پیکر او در  مقبره الشعرای تبریز در کنار دیگر شاعران نامدار آن دیار به خاک سپرده شد .
از شعرهای به یاد ماندنی او می توان به اثر زیبا و آسمانی او در وصف مولای متقیان علی ( ع ) اشاره کرد که سالهاست چون گوهری در میان دیگر اشعاراو می درخشد. روحش شاد
منظومه " حیدر بابایه سلام " او به ترکی  چنان گل کرد که آوازه آن از مرز های ایران گذشت و خود باب جدیدی را در شعر ترکی گشود .  به پاس قدر دانی از تلاش های استاد فقید در حوزه شعر پارسی و نکوداشت یاد شاعران و ا د یبا ن پارسی گوی  روز27 شهریور به عنوان " روز شعرو ا دب فارسی " برگزیده شده است .

آغاز به کار شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی در چنین روزی در سال 1369 ه ش نخستین نشست شورای زبان و ادب فارسی با حضور استاد محمد محیط طباطبایی تشکیل شد .

روز خواجه نصیر الدین طوسی
خواجه نصیر الدین طوسی در یازدهم جمادی الاول سال 597 ه ق دیده به جهان گشود . نامش را محمد گذاردند و بعدها به  القابی نظیر نصیر الدین ، محقق  طوسی ، استاد البشر و خواجه شهرت یافت . وی پس از فراگیری مقدمات  علوم در شهر طوس ،  در نزد نورالدین علی بن محمد شیعی به فراگیری علوم مختلف پرداخت . محمد  در شهر طوس به نزد استادش نصیر الدین عبد الله بن حمزه لباس مقدس عالمان دین را به تن کرد و بعدها توانست کتاب قانون ابن سینا را نزد قطب الدین مصری شافعی بیاموزد . وی پس از آن به ری شتافت و با دانشوران بزرگی چون میثم بن علی میثم بحرانی محشور شد  . او سپس  به عراق رفت و در آنجا به تکمیل یافته های علمی خود پرداخت . پس از آنکه اسماعیلیان به عنوان فرقه ای موثر و سیاسی فعالیت خود را در قلاع مختلف ایران آغاز نمودند ، خواجه را به سوی  خویش خواندند .  نصیر الدین طوسی حدود 26 سال در قلاع اسماعیلیه به سر برد و در این دوران لحظه ای از تلاش های علمی خویش بازننشست . او در این مدت کتاب هایی چون شرح اشارت ابن سینا ، تحریر اقلیدس ، تولی و تبری  و اخلاق ناصری را به رشته تحریر در آورد . خواجه  همچنین پس از آنکه هلاکو خان مغول تاج و تخت اسماعیلیلان را برچید ، با تدبیر و درایت عالمانه اش  توانست از به آتش کشیده شدن کتابخانه بزرگ حسن صباح در قلعه الموت به دست مغولان جلوگیری نماید . او در سال 656 ه ق رصد خانه مراغه را تاسیس کرد و همچنین دست به تجهیز کتابخانه این  رصدخانه عظیم زد . خواجه در دوران تدریس خود شاگردان بسیاری را نیز تربیت کرد که از میان آنها می توان به علامه حلی ، قطب الدین شیرازی ، ابراهیم حموی جوینی ، اثیر الدین اومانی و مجد الدین طوسی اشاره کرد . خواجه عظیم الشان در علوم مختلف دوران خود در صدر علما قرار داشت . وی در ریاضیات ، فلسفه  ، کلام ، اخلاق و ادبیات از سرآمدان دهر بود و دوست و دشمن بر این امر اذعان داشتند .   غیر از کتبی که از آن یاد شد ،  وی کتب مختلفی را به رشته تحریر در آورد که از میان آنها می توان به قواعد العقاید ، اوصاف الاشراف ، تحریر اقلیدس ، تحریر مجسطی ، اساس الاقتباس ، زیج ایلخانی ، اثبات الجواهر ، اثبات اللوح المحفوظ ، اشکال الکرویه ، شرح اصول کافی ، رساله ای در کلیات طب و تجرید الهندسه اشاره کرد . آن عالم ربانی سرانجام در چنین روزی در سال 673 ه ق پس ا زعمری تلاش در جهت احیای علوم و معارف اسلامی دیده از جهان فروبست

ببینید من چقدر خوش قدم بودم !!

 

جاده دوستی پایانی ندارد، اگر بیایی و همسفرم باشی

 

http://img.tebyan.net/Big/1391/09/fbc019f9a0b44c799f5f3ee58ba495e3.jpg 

 

پنج شنبه 12/8/1390 - 1:28 - 0 تشکر 382651

روز تولد من مصادف بوده با میلاد امام رضا علیه السلام
هرچند به صورت قمری هست این تاریخ اما برا من افتخاری بس بزرگه و به اما رضا هم خیلی ارادت دارم

خدایا آنان که ادعای عاشقی تو را دارند بیاموز که بزرگ ترین گناه شکستن دل آدمیان است
پنج شنبه 12/8/1390 - 10:37 - 0 تشکر 382703

سلام
ممنون جناب میلادی
قبلا برای بدست اوردن تاریخ میلادی تولدم رفته بودم به این سایت.ولی تجدید خاطره شد.مرسی

 

 

دوران خوش آن بود که با دوست به سر شد ***باقی همه بی حاصلی و بی خبری بود  

 

 

 

 

 

 

پنج شنبه 12/8/1390 - 10:53 - 0 تشکر 382708

تولد هربرت اسپنسر
در چنین روزی در سال 1820 میلادی هربرت اسپنسر اندیشمند انگلیسی به دنیا آمد . او یکی از بزرگترین اندیشمندان در حوزه های مختلف علوم انسانی به ویژ] فلسفه بود . استاد شهید مطهری در اصول فلسفه و روش رئالیسم در باره اندیشه فلسفی او می نویسد: فولکیه در کتاب فلسفه عمومى یا ما بعد الطبیعه ترجمه دکتر یحیى مهدوى مى‏گوید : به نظر اسپنسر همینکه چند قانون علمى تحت‏یک قاعده کلى‏تر در آمد آن قاعده را باید قاعده فلسفى نامید از مقایسه اصول تکامل داروینیسم که مستقیما محصول تجربه است و علمى و زیست‏شناسى است با اصول تکامل هربرت اسپنسر که یک سلسله استنباطات کلى‏تر است از محصولات علمى مفهوم مدعاى اسپنسر روشن مى‏شود حقیقت اینست که همان طور که در پاورقیهاى جلد دوم اصول فلسفه گفته‏ایم محدود کردن الهامات فکرى بشر به آنچه که از راه حس و تجربه مى‏رسد مستلزم اینست که نه تنها فلسفه نداشته باشیم بلکه علم یعنى آن چیزى که اسپنسر آنرا درجه دوم معرفت نامیده است نیز نداشته باشیم تفصیل مطلب را از آنجا باید جستجو کرد خود هربرت اسپنسر متوجه شده است که تعمیم دادن تجربیات محدود زمینى به همه جهان بدون اتکا به یک قاعده غیر تجربى گزافى بیش نیست مى‏گوید: این حکم که بر جریان امر عالم و سیر تکاملى جهان مى‏کنیم البته نظر به تجارب و مشهودات ما است و تا اندازه‏اى صادق است که مشاهدات و تجربیات ما مى‏تواند فرا بگیرد یعنى راجع به جهانى است که در آن زیست مى‏کنیم و به حس و شهود ما در مى‏آید و براى مدتى از گذشته و آینده که حس و تعقل ما از روى قرائن و امارات مى‏تواند بر آن احاطه کند و گرنه حکم مطلق نمى‏کنیم (سیر حکمت در اروپا).

تولد ادوارد گیبون
در چنین روزی در سال 1737 میلادی ادوارد گیبون از جمله مشهور ترین مورخان و اندیشمندان غربی به دنیا آمد . وی تاریخ انحطاط اندیشه های روم را به رشته تحریر در آورده است .

تولد عطار نیشابوری

در چنین روزی در سال 513 ه ق فرید الدین عطار نیشایوری شاعر و عراف نامی ایرانی به دنیا آمد. او درقریه کدکن یا شادیاخ که در آن زمان از توابع شهر نیشابور بوده دیده به جهان گشود . ازدوران کودکی اواطلاعی دردست نیست جز اینکه پدرش در شهر شادیاخ به شغل عطاری که همان دارو فروشی بود مشغول بوده که بسیار هم در این کار ماهر بود و بعد از وفات پدر فریدالدین کار پدر را ادامه می دهد و به شغل عطاری مشغول می شود . او در این هنگام نیز طبابت می کرده و اطلاعی در دست نمی باشد که نزد چه کسی طبابت را فرا گرفته ، او به شغل عطاری و طبابت مشغول بوده تا زمانی که آن انقلاب روحی در وی به وجود آمد و در این مورد داستان های مختلفی بیان شده که معروف ترین آن این است که روزی عطار در دکان خود مشغول به معامله بود که درویشی به آنجا رسید و چند بار با گفتن جمله چیزی برای خدا بدهید از عطار کمک خواست ولی او به درویش چیزی نداد . درویش به او گفت : ای خواجه تو چگونه می خواهی از دنیا بروی ؟ عطار گفت : همانگونه که تو از دنیا می روی . درویش گفت :تو مانند من می توانی بمیری ؟ عطار گفت : بله ، درویش کاسه چوبی خود را زیر سر نهاد و با گفتن کلمه الله از دنیا برفت . عطار چون این را دید شدیدا" متغیر شد و از دکان خارج شد و راه زندگی خود را برای همیشه تغییر داد . او بعد از مشاهده حال درویش دست از کسب و کار کشید و به خدمت شیخ الشیوخ عارف رکن الدین اکاف رفت که در آن زمان عارف معروفی بود و به دست او توبه کرد و به ریاضت و مجاهدت با نفس مشغول شد و چند سال در خدمت این عارف بود . عطار سپس قسمتی از عمر خود را به رسم سالکان طریقت در سفر گذراند و از مکه تا ماورالنهر به مسافرت پرداخت و در این سفرها بسیاری از مشایخ و بزرگان زمان خود را زیارت کرد و در همین سفرها بود که به خدمت مجدالدین بغدادی رسید . گفته شده در هنگامی که شیخ به سن پیری رسیده بود بهاءالدین محمد پدر جلال الدین بلخی با پسر خود به عراق سفر می کرد که در مسیر خود به نیشابور رسید و توانست به زیارت شیخ عطار برود ، شیخ نسخه ای از اسرار نامه خود را به جلال الدین که در آن زمان کودکی خردسال بود داد . عطار مردی پر کار و فعال بوده چه در آن زمان که به شغل عطاری و طبابت اشتغال داشته و چه در دوران پیری خود که به گوشه گیری از خلق زمانه پرداخته و به سرودن و نوشتن آثار منظوم و منثور خود مشغول بوده است . در مورد وفات او نیز گفته های مختلفی بیان شده و برخی از تاریخ نویسان سال وفات او را 627 هجری .ق ،دانسته اند و برخی دیگر سال وفات او را 632 و 616 دانسته اند ولی بنابر تحقیقاتی که انجام گرفته بیشتر محققان سال وفات او را 627 هجری .ق دانسته اند و در مورد چگونگی مرگ او نیز گفته شده که او در هنگام یورش مغولان به شهر نیشابور توسط یک سرباز مغول به شهادت رسیده که شیخ بهاءالدین در کتاب معروف خود کشکول این واقعه را چنین تعریف می کند که وقتی لشکر تاتار به نیشابور رسید اهالی نیشابور را قتل عام کردند و ضربت شمشیری توسط یکی از مغولان بر دوش شیخ خورد که شیخ با همان ضربت از دنیا رفت و نقل کرده اند که چون خون از زخمش جاری شد شیخ بزرگ دانست که مرگش نزدیک است . با خون خود بر دیوار این رباعی را نوشت : در کوی تو رسم سرفرازی این است مستان تو را کمینه بازی این است
با این همه رتبه هیچ نتوانم گفت شاید که تو را بنده نوازی این است

مقبره شیخ عطار در نزدیکی شهر نیشابور قرار دارد و چون در عهد تیموریان مقبره او خراب شده بود به فرمان امیر علیشیر نوایی وزیر سلطان حسین بایقرا مرمت و تعمیر شد .
آثار شیخ به دو دسته منظوم و منثور تقسیم می شود . آثار منظوم او عبارت است از :
1- دیوان اشعار که شامل غزلیات و قصاید و رباعیات است
2- مثنویات او که عبارت است از : الهی نامه ، اسرار نامه ، مصیبت نامه ، وصلت نامه ، بلبل نامه ، بی سر نامه ، منطق الطیر ، جواهر الذات ، حیدر نامه ، مختار نامه ، خسرو نامه ، اشتر نامه و مظهر العجایب . از میان این مثنوی های عرفانی بهترین و شیواترین آنها که به نام تاج مثنوی های او به شمار می آید منطق الطیر است که مموضوع آن بحث پرندگان از یک پرنده داستانی به نام سیمرغ است که منظور از پرندگان سالکان راه حق و مراد از سیمرغ وجود حق است که عطار در این منظومه با نیروی تخیل خود و به کار بردن رمزهای عرفانی به زیباترین وجه سخن می گوید که این منظومه یکی از شاهکارهای زبان فارسی است و منظومه مظهر العجایب و لسان الغیب است که برخی از ادبا آنها را به عطار نسبت داده اند و برخی دیگرمعتقدند که این دو کتاب منسوب به عطار نیست .
3- آثار منثور : یکی از معروف ترین اثر منثور عطار تذکره الاولیاء است که در این کتاب عطار به معرفی 96 تن از اولیاء و مشایخ و عرفای صوفیه پرداخته است .


***من چون تولدا رو دوست دارم تولدا رو انتخاب كردم***
ومهم تر از همه من 6شعبان متولد شدم

زندگي سفري است که به ما مي آموزد

             "دادن وگرفتن يکي ست"

                             وهدف از وجود ما عشق ورزيدن،بخشش وشوق گشودن دست ياري 

                                         به سوي ديگري ست 

یادمن باشد که : اندک است تنهایی من در مقایسه با تنهایی خورشید .

پنج شنبه 12/8/1390 - 11:22 - 0 تشکر 382719

سلام

چه جالب.. ولی برا من چنگی به دل نمیزد :دییی

پنج شش تا بود که یکیش از همه باحال تر بود... انفحار هواپیما =))

البته از نظر قمری... سالروز ازدواج حضرت علی و حضرت زهرا به دنیا اومدم :-)

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.