• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 2817)
يکشنبه 8/8/1390 - 10:56 -0 تشکر 381290
رقابت های استعماری در دنیای ریاضی

به نام خدا

سلام

 

بهینه سازی یکی از شاخه های ریاضی است که بسیار مورد توجه رشته های مختلف قرار گرفته است. یکی از شاخه های بهینه سازی محاسبات تکاملی است.

روش های بهینه سازی تکاملی مختلفی سال هاست که مورد استفاده قرار می گیرند که اکثراً الهام گرفته از طبیعت هستند. همچون الگوریتم ژنتیک (GA)، الگوریتم ازدحام ذرات (PSO)، الگوریتم مورچگان و ...

 

یک پژوهشگر ایرانی در سال 2007 توانست الگوریتم جدیدی را تحت عنوان الگوریتم رقابت استعماری (ICA) که الهام گرفته از اجتماع انسان هاست به جهان عرضه کند.

در این مبحث به این الگوریتم خواهیم پرداخت.

بنده حدود یک و نیم سال است که با این الگوریتم کار می کنم. اگر سوالی داشتید تا آنجایی که بدانم سعی می کنم پاسخگو باشم.

 
يکشنبه 8/8/1390 - 11:7 - 0 تشکر 381294

گزارش از علی موحد – روزنامه هفت صبح:

—————————————————————–

منبع: matlabsite.com

—————————————————————–

پژوهشگر ایرانی با الهام از روند تکامل اجتماعی انسان، موفق به طراحی الگوریتم فرهنگی جدیدی شده است. این الگوریتم به عنوان نخستین الگوریتم بهینه سازی مبتنی بر یک فرآیند اجتماعی-سیاسی، از سرعت همگرایی بالایی در مقایسه با الگوریتم های موجود برخوردار است.

اسماعیل آتش پز گرگری، دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی برق (کنترل) دانشگاه تهران و دانشجوی دکتری مهندسی برق دانشگاه تگزاس اِی اَند اِم، در دوران تحصیلات کارشناسی ارشد خود موفق به ارائه این الگوریتم جدید شده بود. او در توضیح طرح خود گفت: این الگوریتم در سال ۲۰۰۷ میلادی، طی مقاله ای با نویسندگی بنده و زنده یاد دکتر کارو لوکس، چهره ماندگار مهندسی برق کشور، به جامعه علمی محاسبات تکاملی معرفی شد. الگوریتم رقابت استعماری (Imperialist Competitive Algorithm – ICA) روش جدیدی در بهینه سازی تکاملی است که قابلیت اعمال به بسیاری از مسائل بهینه سازی در زمینه های مختلف علوم و مهندسی را دارد.

بیشتر جذبه علمی این الگوریتم به ابتکار آن در ارائه مدلی جدید از روند بهینه سازی است که الهام گرفته از فرایند توسعه و تکامل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است. وی خاطر نشان کرد: الگوریتم ارائه شده، با داشتن یک دیدگاه نو به مبحث بهینه سازی، پیوندی جدید میان علوم انسانی و اجتماعی از یک سو و علوم فنی و ریاضی از سوی دیگر برقرار می کند.

 
يکشنبه 8/8/1390 - 11:8 - 0 تشکر 381295

روش کار الگوریتم رقابت استعماری


آتش پز گرگری در تشریح ساختار الگوریتم توسعه داده شده تصریح کرد: پایه‌های اصلی این الگوریتم را سیاست همسان سازی (Assimilation)، رقابت استعماری (Imperialistic Competition) و انقلاب (Revolution) تشکیل می‌دهند. این الگوریتم با تقلید از روند تکامل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشورها و با مدلسازی ریاضی بخشهایی از این فرایند، عملگرهایی را در قالب منظم به صورت الگوریتم ارائه می‌دهد که می‌توانند به حل مسائل پیچیده بهینه سازی کمک کنند. در واقع این الگوریتم جوابهای مسئله بهینه سازی را در قالب کشورها نگریسته و سعی می‌کند در طی فرایندی تکرار شونده این جواب‌ها را رفته رفته بهبود داده و در نهایت به جواب بهینه مسئله برساند.

آتش پز گرگری خاطر نشان کرد: همانند دیگر الگوریتم‌های تکاملی، این الگوریتم، نیز با تعدادی جمعیت اولیه تصادفی که هر کدام از آنها یک «کشور» نامیده می‌شوند؛ شروع می‌شود. تعدادی از بهترین عناصر جمعیت (معادل نخبه‌ها در الگوریتم ژنتیک) به عنوان امپریالیست انتخاب می‌شوند. باقیمانده جمعیت نیز به عنوان مستعمره، در نظر گرفته می‌شوند. استعمارگران بسته به قدرتشان، این مستعمرات را با یک روند خاص که در ادامه می‌آید؛ به سمت خود می‌کشند. قدرت کل هر امپراطوری، به هر دو بخش تشکیل دهنده آن یعنی کشور امپریالیست (به عنوان هسته مرکزی) و مستعمرات آن، بستگی دارد. در حالت ریاضی، این وابستگی با تعریف قدرت امپراطوری به صورت مجوع قدرت کشور امپریالیست، به اضافه در صدی از میانگین قدرت مستعمرات آن، مدل شده‌است. با شکل‌گیری امپراطوری‌های اولیه، رقابت امپریالیستی میان آن‌ها شروع می‌شود. هر امپراطوری‌ای که نتواند در رقابت استعماری، موفق عمل کرده و بر قدرت خود بیفزاید (و یا حداقل از کاهش نفوذش جلوگیری کند)، از صحنه رقابت استعماری، حذف خواهد شد. بنابراین بقای یک امپراطوری، وابسته به قدرت آن در جذب مستعمرات امپراطوری‌های رقیب، و به سیطره در آوردن آنها خواهد بود. در نتیجه، در جریان رقابت‌های امپریالیستی، به تدریج بر قدرت امپراطوری‌های بزرگتر افزوده شده و امپراطوری‌های ضعیف‌تر، حذف خواهند ش

 
يکشنبه 8/8/1390 - 11:8 - 0 تشکر 381296

اقبال گسترده به الگوریتم رقابت استعماری
وی خاطر نشان کرد: از همان روزهای ابتدای معرفی، این الگوریتم به سرعت مورد استقبال پژوهشگران داخل و خارج کشور قرار گرفت. پایان نامه های مختلف در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در حل مسائل بهینه سازی خود در زمینه مهندسی برق، کامپیوتر، مهندسی صنایع، رباتیک، مهندسی شیمی و مهدسی مکانیک و غیره، به سرعت شروع به استفاده از این الگوریتم کردند. در عرض کمتر از ۴ سال، بدون در نظر کردن مقالاتی که به کار ارجاع داده اند و نیز دهها مقاله منتشر شده به فارسی در داخل کشور، بیش از یکصد مقاله معتبر به زبان انگلیسی منتشر شده در مجلات و کنفرانسهای معتبر بین المللی از این الگوریتم به صورت مستقیم در عنوان کار خود استفاده کرده اند. همچنین نگارش دهها پایان نامه در داخل و خارج کشور به محوریت این الگوریتم، نشان اقبال عمومی و اعتماد علمی جامعه محاسبات تکاملی و نیز اساتید و دانشجویان، به این الگوریتم جدید دارد. روند رشد این الگوریتم بصورت تصاعدی ادامه دارد. بطوری که بیش از ۷۰ دردصد رشد آن و استفاده از آن در پروژه های علمی و صنعتی در سال گذشته میلادی صورت گرفته است.

وی در عین حال اظهار کرد: در حالی که استفاده از این الگوریتم، روز به روز در حال گسترش است، اما به دلیل عدم وجود حمایت های لازم امکان پاسخ گویی به همه نیاز واقعی استفاده از این الگوریتم میسر نمی شود. رشد و شناخته شدن هر چه بیشتر این طرح، در عرصه بین المللی، به حمایت همه جانبه از آن از طریق تهیه و در اختیار گذاشتن مستندات آموزشی کافی برای آن به زبان های مختلف و نیز استفاده سیستماتیک از پتانسیل بالای محققین متخصص مربوطه در داخل کشور نیاز دارد. امری تا کنون امکان پذیر نبوده است و همین رشد قابل توجه نیز تنها با پیگیری های شخصی و تحمیل هزینه های زمانی و تحصیلی از طرف بنده حاصل شده است که متاسفانه به دلیل گستردگی بیش از حد آن در حال حاضر ادامه چنین حمایت شخصی از آن برای بنده ممکن به سختی امکان پذیر است.

آتش پز تصریح کرد: تا کنون کوچکترین حمایتی توسط مسئولین امر در داخل کشور، از این ایده پر پتانسیل علمی داخلی، صورت نگرفته است و تا کنون تمام طرح با انرژی زمانی و هزینه شخصی از طرف بنده و سایر دانشجویان علاقه مند، پیش رفته است. به گونه ای که حتی وبیناری (کنفرانس تحت وب) که در تابستان سال ۱۳۸۹ با حضور پرشکوه ۳۰۰ نفر از دانشجویان ایرانی سراسر دنیا در بستر اینترنت درباره این الگوریتم، برگزار شد و به نوعی اولین تجربه کنفرانس رسمی تحت وب در ایران بود، بدون کوچکترین حمایتی از طرف هیچ سازمان خصوصی و دولتی خاصی، تنها با انرژی شخصی یک گروه کوچک دانشجویی با موفقیت برگزار شد.

وی گفت: این در حالی است که جهت جلب حمایت حداقلی از بنیاد نخبگان، مکاتباتی با ریاست و معاونت پژوهشی بنیاد صورت گرفته است، ولی در عین وصول نامه بنده و نیز مطالعه آن، تا کنون این مکاتبات بدون پاسخ مانده اند. درخواست من از مسئولین و دست اندرکاران علمی و پژوهشی کشور این هست که از هر مسیر ممکن، حمایت های خود را از این کار انجام دهند و از مسئولین بنیاد نخبگان نیز تقاضا دارم تا اگر نمی توانند از این طرح حمایت حداقلی به عمل آورند، حداقل پاسخ نامه ها و ایمیل های من را پس از ماه ها انتظار بدهند.

این دانشجوی نخبه، در پایان آمادگی خود را برای همکاری با افراد و سازمان های علاقه مند به مشارکت در توسعه این طرح علمی، یا اجرای پروژه های مرتبط با آن اعلام کرد

 
سه شنبه 10/8/1390 - 21:44 - 0 تشکر 382131

دستتون درد نکنه جناب رو به آسمان گرامی.
برام حالب ه تا بیشتر در مورد الگوریتم و کلا ماهیت اون آشنابشم.
یک توضیحی در این باره میدید؟
ممنون

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

جمعه 13/8/1390 - 21:9 - 0 تشکر 383335

سلام

ممنونم ملک الشعرای گرامی، خوشحالم اگر مورد استفاده قرار گرفته.

خوب، سوال خیلی کلی‏ی است.

اگر موافق باشید با فایل های خود الگوریتم شروع کنیم و یک مثال رو حل کنیم.

نرم افزار مورد استفاده MATLAB خواهد بود.

فایل ها رو می تونید از اینجا دانلود کنید

اگر آماده اید شروع کنیم؟

 
شنبه 14/8/1390 - 21:16 - 0 تشکر 383808

اووم می دونید چیه......
با شرمندگی تمام من اصلا کار با برنامه مطلب رو نمی دونم یعنی اصلا باهاش کار نکردم و نمی دونم اصلا صفحه اولش چه شکلی ه....
خیلی سخت میشه اگه در مورد اون نرم افزار یک توضیحی بدید؟

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

شنبه 14/8/1390 - 21:17 - 0 تشکر 383809

یک مورد دیگه این که از اون فایل هایی که شِیر کردید من فقط دوتاش رو میتونم ببینم! چرا؟

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

شنبه 14/8/1390 - 23:12 - 0 تشکر 383863

سلام
پس، از MATLAB شروع می کنیم،
برای شروع یک نرم افزار MATLAB باید تهیه بشه.
دارای ورژن های مختلف است. مثلا من الان ورژن 7.8.0 رو استفاده می کنم. که از یک DVD اونرو نصب کردم.
تعدادی از فایل های به اشتراک گذاشته شده (البته توسط خود ارائه دهنده الگوریتم)، m-file نرم افزار MATLAB هستند، چون روی سیستم شما MATLAB نصب نشده، باز نمی شوند.

نکته: یکی از مزیت های مهم نرم افزار MATLAB توانایی بسیار بالای آن در رسم نمودارهای علمی است. که ان شا الله در ادامه با آن هم آشنا خواهیم شد.

پس فعلاً منتظر می مونیم تا نرم افزار نصب بشه. (بعد از اینکه نصب شد فایل ها باز می شوند)

 
پنج شنبه 3/9/1390 - 14:25 - 0 تشکر 392010

سلام

خوبید ان شا الله؟
MATLAB نصب شد؟


 
پنج شنبه 3/9/1390 - 14:34 - 0 تشکر 392018

رو به آسمان گفته است :
[quote=رو به آسمان;265666;392010]سلام

خوبید ان شا الله؟
MATLAB نصب شد؟


أ أ أ أ چه حلال زاده اید ها!

همین الان داشتم با خودم میگفتم جناب رو به آسمان الان پیشیمون میشه از اینکه یک مطلب در انجمن

دانش و فناوری گذاشته.

خدایی همه اش به فکر ادامه این بحث هستم اما فرصت نصب ساده یک برنامه رو پیدا نکردم.

شرمنده

همین امروز نصب می کنم و تا آخر شب حتما پیگیر مطلبتون هستم.

ممنون از پیگیریتون

 

« معجزه خبر نمی کند، با احتیاط ناامید شوید ! »

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.