• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 5648)
پنج شنبه 5/8/1390 - 6:46 -0 تشکر 380396
چگونه می‌شود معینه شد؟

 

حج یک هجرت است. هجرت از خود ماست، هجرت از نیت هاست. هجرت از زندانی است که ما را احاطه کرده و گوهر یک دانه بی نظیر انسانی را در وجود ما مخفی و پنهان نگه داشته است. حج هجرت از خودپرستی هایی است که از هوا و هوس ناشی می شود. هجرت از خودخواهی هایی است که ما را از خدا دور می کند. حج وجه مشترک همه انسان ها یعنی عبودیت حق تعالی را در وجود همه زنده می کند.

آری حج مظهر عبودیت حق تعالی است و همه اعمال حج نیز رنگی از عبودیت را با خود دارد. اعمال حج به این دلیل که تنها در یک زمان خاص و یک مکان خاص انجام می شوند و مسلمانان در غیر مراسم حج آن را تکرار نمی کنند، برای همه افراد، به ویژه برای کسانی که برای نخستین بار به حج تمتع مشرف می شوند، سختی هایی را به همراه دارد. سختی هایی که در عین حال لبریز از طراوت و تازگی و شیرینی است.

دو عامل مهم در اعمال حج باعث می شود که تقریبا همه زائران زمانی که می خواهند به مراسم حج بروند، اضطراب داشته باشند و در این میان اضطراب و نگرانی زنان زائر از مردان بیشتر است. این دو عامل عبارتند از: ۱- ویژه و خاص بودن اعمال حج ۲- عدم آشنایی زائران با عمال حج.

به همین دلیل وجود افرادی که هم به احکام و مسائل حج آشنا باشند و هم بتوانند زائران را با این مسائل آشنا کنند بسیار ضروری است و در صورت نبودن چنین افرادی، انجام صحیح اعمال حج برای بسیاری از افراد امکان پذیر نخواهد بود. از این رو سازمان حج و زیارت در هر کاروان اعزامی ۳ نفر از روحانیون آشنا به مسائل حج که یکی از آنان خانم است با زائران به همراه می سازد.

این افراد عبارتند از: ۱- روحانی کاروان ۲- معین کاروان ۳- معینه کاروان

در این نوشتار به اختصار نقش معینه کاروان را توضیح می دهیم:

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

پنج شنبه 5/8/1390 - 6:48 - 0 تشکر 380397

معینه کاروان، ترجیحا یکی از طلاب موفق در امر تبلیغ و دارای مدرک حداقل سطح ۳ (معادل فوق لیسانس) می باشد که اولاً دوره های آموزشی قابل توجهی را در رابطه با آموزش معارف و احکام دین و تبلیغ گذرانده باشد.

ثانیاً دو مرحله آزمون را نیز با موفقیت طی کرده باشد. مرحله اول آزمون کتبی است که از دروس احکام (احکام نماز، روزه، خمس، حج، احکام ویژه بانوان و…) و تاریخ اسلام و اماکن و آثار اسلامی مکه و مدینه و معارف و اخلاق می باشد.

مرحله دوم یک مصاحبه شفاهی است که شامل ارائه یک نوار سخنرانی و یک نوار روضه و پاسخ به سؤالات دقیقی در زمینه احکام بانوان و احکام حج و… و همچنین سؤالاتی از کفایة الاصول (هر دو جلد) و فلسفه و اصول استنباط و مسائل روز (تحلیل سیاسی) و… می باشد.

هر دو مرحله آزمون حتی برای اساتید مجرب حوزه سخت و طاقت فرساست. به ویژه احکام حج که بسیار مفصل است و تمام کتاب قطور مناسک حج ماده امتحانی است.

کسی که هر دو مرحله را با کسب امتیاز لازم پشت سر گذاشت و به عنوان معینه انتخاب شد، چند ماه قبل از یام حج از سوی سازمان حج و زیارت برای اعزام در یکی از شهرها انتخاب می شوند.

اما پیدا کردن کاروان بر عهده خود معینه است.

وقتی معینه کاروان خود را در شهر مورد نظر سازمان حج پیدا کرد و وظایف او شروع می شود.

وظایف معینه شامل دو مرحله است:

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

پنج شنبه 5/8/1390 - 6:49 - 0 تشکر 380399

۱- قبل از اعزام به مکه ۲- پس از اعزام و در سرزمین وحی.

الف: وظایف معینه قبل از عزام به مکه

دو ماه مانده به مراسم حج باید در همه جلساتی که روحانی کاروان، برای آشنا کردن زائران با اعمال حج برگزار می کند شرکت کند و تنها دو جلسه حق غییبت دارد. در این جلسات معینه امور زیر را انجام می دهد:
ثبت اسامی تمام زائران زن با مشخصات کامل آنها (سن، سواد و…) و ثبت نام مرجع تقلید هر یک از آنها.
تصحیح قرائت حمد و سوره و ارکان نماز همه زائران زن.
آشنا کردن زائران زن با مسائل مهم حج.
بیان احکام ویژه بانوان در جلسات.
بیان نکات اخلاقی مهم در رابطه با مراسم حج.
بیان مسائلی که اضطراب و نگرانی زائران زن را کاهش دهد و این وظیفه بسیار مهمی است که معینه ها بر عهده دارند. به این صورت که به زائران زن یادآوری کنند که حتما حج موفقی خواهند داشت و در هر شرایطی خواهند توانست اعمال خود را به خوبی انجام دهند و همچنین در صورت بروز هر مشکل می توانند از معینه کمک بگیرند.

ب: وظایف معینه پس از اعزام به حج

معینه از آغاز حرکت به سوی سرزمین وحی به طور مداوم در کنار زائران زن می باشد و آماده است تا در هر شرایطی به سؤالات آنان پاسخ دهد. اما اهم وظایف معینه پس از اعزام عبارتند از:
مُحرِم کردن زنان کاروان ( گفتن لبیک برای آنان و بیان محرمات احرام و سایر مسائل لازم در این زمنیه)
همراهی با زائران زن هنگام طواف و کمک به آنان در انجام صحیح طواف
همراهی با زائران زن هنگام انجام نماز طواف و کمک به خواندن نماز آنان
همراهی با زائران زن در سعی صفا و مروه و پس از آن تقصیر کمک به انجام صحیح این اعمال
پس از امام عمره مفرده معینه باید اعمال تمام زائران زن را ارزیابی نموده و از صحت اعمال همه آنان مطمئن شود و در صورت عدم صحت بعضی از اعمال اقدامات لازم را انجام دهد. مثلاً اگر خانمی طوافش را صحیح انجام نداده معینه او را برای انجام طواف صحیح به حرم می برد و در کنار او طواف می کند.
همراهی معینه با زائران زن در اعمال عرفات، منی، رمی جمرات، قربانی، تقصیر و… کمک به انجام صحیح اعمال و پاسخ گویی دائمی به سؤالات زنان در همه احکامی که مبتلا می شوند.
صحبت با تک تک زنان زائر پس از اعمال حج و کسب اطمینان از صحت همه اعمال و رفع نواقص پیش آمده.
انجام سخنرانی در رابطه با مسائل اخلاقی در مکه و مدینه.
برگزاری مراسم دعا و بیان مستحبات مهم اعمال حج و اعمال مکه و مدینه و همراهی با زنان زائر در برگزاری مراسم عمومی دعا و تلاوت قرآن.

در پایان ذکر این نکته لازم است که حضور معینه در هر کاروان، اهمیتی حیاتی در انجام صحیح اعمال بانوان دارد و در صورت نبود معینه در کاروان حج مطمئنی برگزار نخواهد شد.

منبع:روات حدیث 

   

مدیر انجمن حوزه علمیه 

تماس بامن:

forum:www.mahdiyavar.mihanbb.com

e-mail:ya_lasaratelhosain@yahoo.com


 

جمعه 13/8/1390 - 10:48 - 0 تشکر 383056

مطالب بسیار سودمندی بود
درود بر شما

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.