• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
فرهنگ پایداری (بازدید: 818)
دوشنبه 11/11/1389 - 19:42 -0 تشکر 278489
الگوی برخورد پیامبربا یكی از سران منافقین

ایجاد و رشد نفاق در درون یك مسلمان پدیده ای است كه در عمر طولانی حكومت اسلامی از مهاجرت رسول گرامی اسلام (ص)، آغاز و بارها تكرار شده است.







ایجاد و رشد نفاق در درون یك مسلمان پدیده ای است كه در عمر طولانی حكومت اسلامی از مهاجرت رسول گرامی اسلام (ص)، آغاز و بارها تكرار شده است. مطالعه رفتار یكی از اولین منافقین و عملكرد خیانت بار وی و سیاست های پیامبر گرامی اسلام (ص) برای كاهش آثار سوء رفتار وی، دوستان او و نحوه برخورد با منافقین، موضوع این نوشتار است:

1- جامعه یثرب همانند بسیاری از مناطق عربستان جاهلی، درگیر جنگ های داخلی است. پس از گفتگوهای بسیار میان طرفین دعوا (خزرجی ها و اوسی ها) و در آستانه آشنایی مردم یثرب با پیامبر اكرم (ص)، تصمیم می گیرند «عبدالله بن أبی» را به ریاست یثرب انتخاب كنند. امید می رفت انتخاب یك رئیس برای شهر، درگیری های داخلی را كاهش دهد.

2- در ذیحجه سال سیزدهم بعثت، 75 نفر از مردان و زنان یثرب در حاشیه مراسم حج بدون اطلاع عبدالله بن أبی با رسول خدا (ص) بیعت كرده و آماده پذیرایی از ایشان در یثرب می شوند. عبدالله بن أبی در زمان بیعت در مكه حضور داشت، اما از سوی مسلمانان اولیه یثرب واجد صلاحیت برای حضور و بیعت محرمانه با پیامبر گرامی اسلام (ص) شناخته نمی شد. 3- با مهاجرت پیامبر گرامی اسلام (ص) به یثرب و پس از استقبال پرشكوه مردم، پیمانی عمومی بین ساكنان مدینه النبی (اعم از مسلمان و غیرمسلمان) منعقد و برطبق آن رسول خدا (ص) به ریاست شهر مدینه انتخاب می شود. انتخاب رئیس جدید مدینه برای رئیس قبیله كه هنوز فعالیت خود را رسما آغاز نكرده، ناخوشایند بود.

4- در جریان اولین توطئه گروهی از یهودیان ساكن مدینه (یهود بنی قینقاع) پس از جنگ بدر و شكست توطئه گران، عبدالله بن أبی به دفاع از هم پیمانان پیشین خود (یهودیان بنی قینقاع) پرداخت. با اصرار عبدالله بن أبی، پیامبر گرامی اسلام (ص) مجازات آنان را تخفیف داد و از مدینه بیرون رانده شدند. مطابق نقل برخی مورخین در این جریان، آیه 51 سوره مائده به مسلمانان دستور داد: «ای كسانی كه ایمان آورده اید، یهود و نصاری را دوستان خود نگیرید».

5- در سال سوم هجرت 3000 جنگجوی قریش برای جنگ با مسلمانان از مكه عازم مدینه می شوند. گروهی از مسلمانان معتقد به دفاع در درون شهر هستند و اكثریت تقاضای خروج از مدینه برای جنگ با مشركین را دارند. پیامبر گرامی اسلام (ص) با توجه به رأی اكثریت از شهر خارج می شوند.

عبدالله بن أبی با 300 نفر از همراهان خود قبل از رسیدن به صحنه نبرد در اعتراض به آن حضرت، با بهانه توجه نكردن به رأی آنان، لشكر را ترك و لشكر 1000 نفری مسلمانان را به 700 نفر می رساند. این جنگ با شكست مسلمانان و شهادت جمعی از آنان به پایان رسید.

6- در سال چهارم هجری گروه دیگری از یهودیان ساكن مدینه به نام «بنی نضیر» برای كشتن رسول خدا (ص) توطئه كردند. پیامبر گرامی اسلام (ص) و مسلمانان برای مقابله آماده شدند. عبدالله بن أبی و جمعی دیگر از منافقین یهودیان را به منظور ایستادگی در مقابل مسلمانان تحریك كردند كه این درگیری با پیروزی مسلمانان خاتمه یافت.

7- در سال ششم هجری، بعد از پیكار مسلمانان با گروهی از مشركین بنام «بنی المصطلق» و پیروزی مسلمانان در این جنگ و در پی درگیری لفظی تند میان یكی از مهاجرین و یك نفر از انصار كه با وساطت مردانی از مهاجرین و انصار خاتمه یافت، عبدالله بن أبی تصمیم به ایجاد یك درگیری جدید میان انصار و مهاجرین با تمسك به این حادثه گرفت.پیامبر گرامی اسلام (ص) با اتخاذ تدابیر مناسب و مسلمانان با تحمل برخی سختی ها، نقشه منافقان را خنثی كردند. دراین جریان عمربن الخطاب به پیامبر گرامی اسلام (ص) پیشنهاد قتل عبدالله بن أبی را داد، اما رسول خدا (ص) این پیشنهاد را نپذیرفت. در همین ایام خداوند با نزول سوره منافقین، مسلمانان را راهنمایی كرد و عبدالله فرزند عبدالله بن أبی آمادگی خود را برای اجرای حكم قتل پدرش در صورت صلاحدید رسول خدا (ص) اعلام كرد. اما پیامبر (ص) فرمودند: «با وی مدارا می كنیم».

8- در سال نهم هجری و در جریان لشكركشی به تبوك، عبدالله بن أبی تلاش ناموفق دیگری را برای توطئه دنبال كرد و سرانجام در پایان همان سال درگذشت. در حالی كه دیگر هیچ پایگاه مردمی و طرفداری نداشت.

اي كه از باغ هاي سرخ شهادت ميايي
و بوي گل هاي نو شكفته ان ديار را در
پيرهن داري
اي كه قافله سالار كاروان اسيراني
مارا نيز در پي اين قافله
با خود ببر!

www.sokhane-ashena.com

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.