شنبه 25/10/1389 - 10:35
-0 تشکر
274151
خانواده شكلاتی
این نوع شكلات كه به شكلات ساده یا شكلات سیاه هم معروف است،از تركیب چربی،شكر و كاكائو تهیه می شود.به این شكلات اصلا شیر اضافه نشده یا میزان شیر اضافه شده به مقدار كم است كه جزو تركیبات اصلی مخلوط شكلات به حساب نمی آید.براساس استاندار صنایع غذایی اروپا،حداقل 35درصد ازتركیب مخلوط اولیه شكلات باید كاكائو باشد تا شكلات مورد نظر در گروه شكلات های تلخ قرار گیرد.شكلات تلخ معمولا برای تهیه خوراكی های مثل كیك و ...هم استفاده می شود.در مواردی میزان كاكائوی شكلات تا 99درصد نیز میرسد كه در این شرایط به ان شكلات خیلی تلخ یا سیاه می گویند.همان شكلات هایی كه حتی اگربا شیر یا چای شیرین هم بخوریم مزه تلخ و گس اش در دهان میماند هرچقدر درصد كاكائوی شكلات بالاتر باشد،تاثیر تغذیه ای آن بیشتر-بوده وقیمت آن نیز گران تر است.علاوه بر فلاونوئیدها،این نوع شكلات به دلیل میزان كاكائوی بالایی كه دارد،سرشار از آنتی اكسیدان است.آنتی اكسیدان ها مقاومتDNA(عامل انتقال صفات ارثی) را در مقابل «استرس های اكسیداتیو»افزایش میدهد و به این ترتیب خطرآسیب به ژن ها كاهش می یابد.مصرف این نوع شكلات باعث رفع مشكل كم خونی،به تعویق انداختن پیری سلولها و دفع سنگ كلیه و جلوگیری از ابتلا به سنگ كلیه مفید است. برخلاف نوع تلخ در این نوع شكلات شیر،پودر شیر یا شیر خشك،حرف اول را میزند و برعكس میزان كاكائوی آن كم است.براساس صنایع غذایی اروپا،حداكثر میزان كاكائوی موجود در این شكلات باید بین20تا 25درصد و در اولویت همان 20درصد باشد.معمولا شكلات های مغزدار یا طعم دار با طعم انواع میوه ها در این گروه قرار میگیرد. اگر رد پایی از كاكائو در شكلات شیری پیدا شود،این نوع شكلات،ورود كاكائو اكیدا ممنوع میباشد.این شكلات از مخلوط شكر،شیر و چربی(كره بادام زمینی یا روغن گیاهی)تهیه میشود.این شكلات اصلا كاكائو ندارد.براساس استانداردFDA(سازمان غذاو داروی آمریكا)تركیبات اولیه این نوع شكلات باید به صورت حداقل 20درصد حجم مخلوط اولیه شكلات را كره بادام زمینی،14درصد شیر كامل،حداقل 3.5درصد چربی شیر و حداكثر55درصد شیرین كننده های مجاز خوراكی باشد. تعجب كردید؟!چون این نوع شكلات رنگ هیچ نوع فرایند صنعتی را نمی بیند؛به شكلات خام یا زنده معروف است.این شكلات را می توانید در كشورهای شكلات خیز!نه بگویم كشورهای «كاكائوخیز»جهان در مغازه های شیك و پیك می بینید.گاهی به این شكلات،شكلات سلامت هم می گویند چرا كه تركیبات مغذی و سالم آن مثل فلاونوئیدها اصلا از بین نمی روند.این نوع شكلات جزو گرانترین شكلات هاست. - بررسی ها نشان می دهند زنان بالای 70سالی كه حداقل هفته ای یكبار شكلات مصرف میكنند.60درصد كمتر از همسالان خود كه شكلات نمی خورند؛در معرض سكته قلبی قرار دارند.
- میزان كلی چربی شكلات شیری براساس استانداردFDA باید كمتر یا حداكثرمعادل25درصد از كل تركیبات موجود در مخلوط شكلات باشد.میزان چربی شیر هم در این نوع شكلات باید كمتر یا حداكثر معادل5/3درصد از كل چربی مخلوط شكلات باشد.
- میزان شكلات موجود درشكلات شیری براساس استانداردFDA باید كمتر یا حداكثر 30درصد از كل مواد تشكیل دهنده شكلات باشد.
- میزان شیر محلول در شكلات سفید هم باید كمتر یا حداكثر برابر14درصد كل مواد تشكیل دهنده شكلات باشد.
- شكلات سوئیسی به لحاظ كیقیت و تنوع در رتبه نخست قرار دارد و كشورهایی مانند آلمان،هلند،ایتالیا و فرانسه در رده های بعدی قرار دارند.دلیل قرار گرفتن سوئیس در رتبه نخست شكلات جهان،استفاده از مواد اولیه با كیفیت بالا به ویژه شیر با كیفیت است.برزیل هم در رتبه نخست تولید كاكائو قرار دارد.
- میزان چربی،هیدرات كربن و كالری موجود در شكلات تلخ با تفكیك مقدار مصرف
-یك تكه بزرگ(معادل 45گرم)6/32گرم چربی،37/43گرم هیدرات كربن،388كالری انرژی -یك تكه متوسط(معادل5/28گرم)28/13گرم چربی،36/24گرم هیدرات كربن،8/2كالری انرژی -یك تكه كوچك(معادل 28گرم)19/9گرم چربی،84/16گرم هیدرات كربن،151كالری انرژی منبع :مجله تندرستی ترجمه و تالیف:مهتاب خسرو شاهی/كارشناس علوم و صنایع غذایی
آيا در اين دنيا كسي هست بفهمد كه در اين لحظه چه ميكشم؟چه حالي دارم؟ چقدر زنده نبودن خوب است خوب خوب خوب!!!
باختنت بي گناه ترين گناهم بود،يافتنت بهانه دلم و خواستنت نيازم و با تو بودن آرزويم و تو را گم كردن،پيدايش سراب بود.