سیاهدانه، گیاهی است با دانههای سیاهرنگ و گلهای سفید یا آبی كه خواص دارویی فراوان دارد. این گیاه در هند به وفور مشاهده میشود و در عربستان، اروپا و آسیا نیز قابل رویش است. دانههای این گیاه علیرغم طعم تلخ در تهیه ادویه و ترشی كاربرد فراوان دارد و از گل و دانه آن در تهیه چای نیز استفاده میشود.
برای تهیه چای سیاهدانه، یك تا دو قاشق گل خشك و دانه آن را در یك فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه بماند.تحقیقات بسیاری حاكی از آن است این نوشیدنی تقویتكننده سیستم ایمنی بوده و آنتیاكسیدان مفیدی برای بدن است. آسم، برونشیت و التهاب مجاری تنفسی از عوارض شایعی است كه این نوشیدنی تأثیر بسزایی در التیام آن دارد. براساس پژوهش های انجام شده، تركیبات موجود در چای سیاهدانه، فشارخون را تنظیم كرده و مصرف منظم آن پس از هشت هفته كمك زیادی به كاهش فشار خون میكند.
عناصر كمیاب، ویتامینها و آنزیمهای موجود در دمكرده سیاهدانه، بسیاری از نیازهای بدن را تأمین كرده و اسیدهای چرب آن ازجمله اسیدچرب امگا3 و امگا6 به تعادل ترشح پروستا گلاندین كمك كرده و از آلرژی و عفونت پیشگیری میكند.
تنظیم سوخت و ساز بدن از بهترین فواید تركیبات مغذی چای سیاهدانه بوده و بهبود هموروئید،هپاتیت، تب، اسهال، سرفههای مزمن، میگرن و آرتریت نیز از فواید آن شناخته شده است.