• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن جراحان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
جراحان (بازدید: 1626)
سه شنبه 23/9/1389 - 18:8 -0 تشکر 262489
لنفومای سینـ ه : معرفی مورد Breast Lymphoma

 

 

 

چکیده

شیوع سرطان سینـ ه  در سالهای اخیر افزایش یافته است. هدف از این مقاله تعیین تفاوت بین انواع بدخیمی های اولیه که می تواند روی سینـ ه  تاثیر گذار است. طی 22 سال تحقیقی که در بیمارستان آموزشی ملک فهد در استان الخبر شرقی عربستان سعودی انجام شد، تمام نمونه های سرطان بدخیم سینـ ه  در بین سالهای 1982 تا 2004 مورد مطالعه قرار گرفتند. 566 بیمار با تشخیص سرطان بدخیم سینـ ه  وجود داشت. لنفومای اولیه سینـ ه   فقط در یک نمونه گزارش شد. وقوع آن 0.0018 در این مرکز می باشد. تشخیص قبل از عمل نشانه های تهاجم را نشان می داد. بیمار تحت درمان با شیمی درمانی و درمان های رایج برای رهایی از بیماری قرار گرفت.


 

مقدمه

سرطان سینـ ه شایع ترین بدخیمی در میان زنان جهان است.  بروز انواع سرطان سینـ ه در گروه های نژادی مختلف و درشت جثه ها در آمریکای شمالی و اروپا گزارش شده است، اهمیت وقوع آن در خاورمیانه کمتر است.

لنفومای اولیه سینـ ه یک نئوپلاسم نادر است. به علاوه در مقایسه با دیگر لنفوماها نتیجه نامشخصی دارد. 0.04 درصد تا  نیم درصد از تمامی سرطان های بدخیم سینـ ه را تشکیل می دهد  و حتی از بیماری هوچکین نادرتر است.

بعضی از نویسندگان ادعا می کنند ممکن است لنفومای اولیه سینـ ه نادر نباشد و گاهی اوقات به صورت اشتباه کارسینومای آناپلاستیک تشخیص داده شود.

گزارش مورد

زن 51 ساله ای اهل کشور عربستان به یک مرکز جراحی به علت درد سینـ ه طرف راست که چند ماه طول کشیده است، مراجعه کرد.

هیچ علائم وابسته موضعی یا عمومی مشاهده نشده است. آزمایشات کلینیکی علائم آشکاری از بدخیمی سینـ ه را نشان نداد اما ظاهر سینـ ه راست ندولی تر از سینـ ه چپ است. ماموگرافی ها بدون وجود ضایعه توده ای واضحی و یا علائم مشکوک بدخیمی افزایش تراکم در ناحیه را نشان داد.

FNAB  انجام و وجود بدخیمی رد شد. بیمار تحت پی گیری سرپایی منظم قرار گرفت. یک سال بعد وی با شکایت افزایش ندولی شدن در اطراف ناحیه ضایعه قبلی مراجعه کرد. در آزمایشات کلینیکی افزایش ضخامت ناحیه ذکر شده مشاهده شد در حالی که گره های لنفاوی زیر بغل غیر قابل لمس بودند. هیچ توده ای لمس نشده، ماموگرافی مجدد همان نتایج قبلی را نشان داد. در یافته های این مرکز FNAC و tru-cut needle biopsy انجام شد. متاسفانه هیچ نتیجه ی قاطعانه ای بدست نیامد.

 

سپس نمونه برداری باز انجام شد. داخل اتاق عمل ناحیه ضایعه به صورت توده ای، ندولار و منتشر و اشغال کننده ای ربع فوقانی خارجی سینـ ه نمایان شد. نمونه برداری های متعددی انجام شد و برای بافت شناسی فرستاده شد. باعث شگفتی ما شد زیرا بافت شناسی نشانی از لنفومای هوچکین سلولهای بتا از طبقه بندی REAL  را نشان نداد. سی تی اسکن قفسه سینه و شکم و آسپیراسیون مغز استخوان انجام شد. وجود بیماری سیستمیک مردود اعلام شد. جراحی چیز بیشتری را نشان نداد.

بیمار تحت درمان شیمی درمانی سیستمیک به همراه رژیم CHOP - سیکلو فسفامید وریدی، دوکسوروبیسین 50 میلی گرم ، وین کریستین و پردنیزون خوراکی دو بار در روز، تحت یک دوره درمانی قرار گرفت. هردوره سه هفته طول کشید. بیمار تحمل قابل قبولی به درمان نشان داد و بهبودی کامل چهار  سال پس از شروع شیمی درمانی حاصل گشت.


بحث

سرطان سینـ ـه شایع ترین بدخیمی در میان زنان جوان است. هورمون ها، محیط و فاکتورهای ژنتیکی در ایجاد سرطان سینـ ـه ایفای نقش می کند.  بروز انواع سرطان سینـ ـه در نژادهای مختلف با میزان گزارش بالایی در آمریکای شمالی و اروپا است.

داده های به دست آمده اخیر از دفاتر عربستان سعودی سیر صعودی در بروز سرطان سینـ ـه را نشان می دهد. این میزان بروز20.6 درصد سرطان های زنان را شامل می شود. سینـ ـه مکان نادری در ایجاد لنفومای بدخیم ندول دار می باشد. 0.04 تا 0.5 درصد ضایعات بدخیم سینـ ـه را لنفوماها تشکیل می دهد و این در حالی است که حتی از بیماری هوچکین هم نادرتر است. تمایل سینـ ـه راست برای ایجاد درگیری بیشتر از حالت دو طرفه است. بعضی از نویسندگان معتقدند که لنفومای اولیه سینـ ـه ممکن است نادر نباشد و احتمال وجود تشخیص غلط کارسینومای آناپلاستیک وجود دارد. به طوری که دو مورد از نمونه ها کارسینومای آناپلاستیک را در بیوپسی اولیه نشان داد. درگیری غدد لنفاوی سینـ ـه باید با درنظر گرفتن توده های سینـ ـه و یا تغییرات التهابی قبل از گزاشتن تشخیص لنفوما برای بیمار باشد.میزان گزارش ها 1.2 تا 6.6 درصد از متاستاز سرطان سینـ ـه را نشان می دهد که نشان دهنده نادر بودن متاستاز می باشد. تومور هایی که عمدتا به سینـ ـه متاستاز می دهند شامل ملانومای بدخیم، لنفوما و لوسمی می باشد. لنفومایی که سینـ ـه را درگیر می کند معمولا با یک توده دردناک است که در غربالگری های دوره ای یا خودآزمایشی نمایان می شود. اکثریت نمونه ها یک طرفه و از نظر بافت شناسی وابسته به سلولهای بتا می باشند.

ندرتا کارسنومای التهابی دو طرفه سینـ ـه موجب مرگ سریع و یا التهاب پیش رونده می شود در طی بارداری گزارشات کمتری مشاهده شده است. لنفومای بورکیت سینـ ـه را درگیر می کند مخصوصا در زنان شیرده به صورت یک توده بزرگ شونده سریع که همراه با یک التهاب است تظاهر می یابد .

ماموگرافی کلینیکی ممکن است نشان دهنده یک نمونه باشد حتی اگر ماموگرافی های قبلی منفی بوده باشد. مرور گزارشات ماموگرافی 33 سینـ ـه بابیماری شبکه لنفاوی نشان داد که طبقه بندی برای تومورو تغییرات ثانویه وجود ندارد مانند کشیدگی ناحیه پوستی در کارسینومای سینـ ـه. وجود ضایعه نا مشخص در اولین حضور کلینیکی ممکن است باعث تشخیص زیر حد استاندارد بشود.

نظر غالب بر این است که خصوصیات ظاهر شده در عکس برای تشخیص توده های سینـ ـه از سایر نئوپلاسم ها کافی نیست. رضایت نامه برای انجام بیوپسی سوزنی و یا بیوپسی برشی برای رسیدن به تشخیص لازم می باشد. پیش آگاهی متغیر است و وابسته به تشخیص درجه و سطح بافت شناسی دارد. نتایج گزارش شده از لنفومای اولیه سینـ ـه در بعضی دوره های 22.5 ماهه پی گیری نشان می دهد که 67 درصد کاملا بهبود یافته اند، 28 درصد یک پاسخ نسبی و پیش رونده به بیماری داده اند و 5 درصد هم دچار عود مجدد شده اند. انتشار دوطرفه بیماری بیشتر به سمت زنان باردار و شیرده متمایل است. مرگهای سریع با نمونه های بافت شناسی لنفومای بورکیت مرتبط است. در بعضی حالات که لنفومای اولیه سینـ ـه پیش آگاهی ضعیفی دارد با وجود تنوع در روشهای درمانی اعتقاد براین است که پیش آگاهی نسبت به بیماران با لنفومای منتشر و یا سرطان سینـ ـه اگرچه که بقا مدعی رابطه معکوس با اندازه تومور داشته باشد . بیمارانی که شیمی درمانی و رادیو تراپی دریافت می کنند نتیجه بقا بیشتریا بهتری دارند و امکان عود مجدد کمتر است. بعضی نویسندگان پیشنهادمی کنند درمان باید شامل پیشگیری در سطح CNS باشد حتی اگر فاکتورهای پیش آگاهی ضعیف باشد و کمک کمی در پیشگیری از درگیری های CNS بکند.

در پایان اگرچه که میزان شیوع سرطان سینـ ـه در حال افزایش است اما لنفومای سینـ ـه هنوز یک واقعه نادر است. تحقیقاتی با کیفیت بالا به همراه شاخص هایی از شک و تردید کلیدی برای رسیدن به تشخیص است. به طور رایج وسعت مطالعات هیستوپاتولوژی اطلاعات بدست آمده از ارگانها در دهه اخیر در حال پیشرفت است که شامل احتمال درمان لنفوماهای سینـ ـه می باشد.

 


ترجمه: زاهد احسانی پور، دانشجوی پرستاری،  دانشگاه علوم پزشکی گرگان

استاد راهنما: دکتر فاطمه  سیفی

دکتر لیلا جویباری


Maha Abdel Hadi. Breast Lymphoma: Case Report and Review of Literature: Case Report. Kuwait Medical Journal 2006, 38 (1): 37-39

چهارشنبه 24/9/1389 - 12:29 - 0 تشکر 262715

بله متاسفانه دو مود از سرطان هایی که بانوران ایرانی شایع شده است یکی این سرطان سینه است و دیگری سرطان گردنه رحم و پلی کیستیک

به نام خدایی که مرا آفرید به نام خدایی که بهم از روح خودش بخشید 

 

با ذکرش همیشه آغاز کردم و با یادش روزی زندگیم را به پایان می برم

اطلاعیه:یکی از مدیران در پیام خصوصی درخواست داده بود ایدی یاهو مسنجرمو بزارم اما نمیدونم مدیر کدوم انجمن هست ایشون چون هیچ نامی ازشون ارسال نشده در هر صورت ایدی من در یاهو hasanja55 هست 

 

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.