مدیرشیلات سازمان جهاد كشاورزی استان قزوین گفت: ماهی و سایر آبزیان منابع غنی ویتامین، پروتئین و اسیدهای چرب امگا3 هستند که با مصرف دوبار در هفته از آن میتوان نیازهای ضروری بدن را برطرف كرد.
به گزار ش ایسنا، مهندس یوسف جلوخانی افزود: با فرهنگ سازی بنیادی و قرار دادن فرهنگ مصرف آبزیان در برنامههای آموزشی جامعه میتوان فاصله موجود میان سرانه مصرف آبزیان را با معدل جهانی و کشورهای پیشرفته و توسعه یافته دنیا کاهش داد و بستر ایجاد جامعهای سالم را فراهم کرد.
مهندس جلوخانی تولید آبزیان در استان را معادل یك هزار747 تن و مصرف سرانه ماهی در استان را چهاركیلو یكصد گرم اعلام کرد و یادآور شد: در چندسال اخیر توسط این مدیریت فعالیتهای ترویجی بسیاری در سطح استان برای افزایش رسانه مصرف ماهی و فرهنگ سازی برای مصرف این ماده غذایی انجام شده است.
وی برگزاری کلاسهای متعدد طبخ آبزیان و آموزش بیش از10هزار نفر- روز با انواع واقسام روشهای طبخ غیر معمول آبزیان، برگزاری 3 جشنواره بزرگ طبخ ماهی و شرکت بیش از پنج هزار نفر، چاپ و توزیع بروشور و تراکت بیش از 20 هزار نسخه در سطح استان، ارسال پیامهای ترویجی از طرق مختلف، برگزاری مسابقات نقاشی در سنین مختلف را از جمله راههای ارتقا ء فرهنگ مصرف ماهی برشمرد .
مهندس جلوخانی گفت: با همکاری سازمانها و ارگانهای مختلف از جمله دانشگاه علوم پزشکی،آموزش و پرورش، شهرداری، تربیت بدنی ومیراث فرهنگی توانستهایم مصرف سرانه را از 250 گرم در سال 76 به چهاركیلو یكصد گرم درسال 1388 ارتقاء دهیم.
وی ابراز امیدواری كرد با اجرای این گونه برنامهها مردم بیشتر با خواص و رازهای نهفته در این موجود شگفت انگیز و نعمت الهی همچون بیماریهای قلبی و عروقی، پوکی استخوان،چربی خون، دیابت، پوسیدگی دندان آشنا شوند .
مدیر شیلات استان قزوین گفت: مصرف ماهی همچنین باعث افزایش ضریب هوشی و طول عمر بیشتر میشود.
وی خاطر نشان كرد: انشالله گامهای موثری برای رسانیدن رقم مصرف سرانه به معدل جهانی برداشته شود .
جلوخانی افزود: مصرف سرانه مصرف ماهی درکشور ما هفت كیلو 300 گرم و مصرف جهانی شانزده كیلو و 700 گرم است و برای رسیدن به مصرف سرانه کشور نیاز به همکاری کلیه دست اندرکاران است.