• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن عمومی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
عمومی (بازدید: 1280)
دوشنبه 24/8/1389 - 11:45 -0 تشکر 251025
ریشه لغات افراد خانواده

مرد از مُردن است . زیرا زایندگی ندارد .مرگ نیز با مرد هم ریشه است.

زَن از زادن است و زِندگی نیز از زن است .

دُختر از ریشه « دوغ » است که در میان مردمان آریایی به معنی« شیر « بوده و ریشه واژه ی دختر « دوغ دَر » بوده به معنی « شیر دوش » زیرا در جامعه کهن ایران باستان کار اصلی او شیر دوشیدن بود . به daughter در انگلیسی توجه کنید . واژه daughter نیز همین دختر است . gh در انگلیس کهن تلفظی مانند تلفظ آلمانی آن داشته و « خ » گفته می شده.در اوستا این واژه به صورت دوغْــذَر doogh thar و در پهلوی دوخت .

دوغ در در اثر فرسایش کلمه به دختر تبدیل شد . آمده است.

اما پسر ، « پوسْتْ دَر » بوده . کار کندن پوست جانوران بر عهده پسران بود و آنان چنین نامیده شدند.

پوست در، به پسر تبدیل شده است .در پارسی باستان puthra پوثرَ و در پهلوی پوسَـر و پوهر و در هند باستان پسورَ است

در بسیاری از گویشهای کردی از جمله کردی فهلوی ( فَیلی ) هنوز پسوند « دَر » به کار می رود . مانند « نان دَر » که به معنی « کسی است که وظیفه ی غذا دادن به خانواده و اطرافیانش را بر عهده دارد .»

حرف « پـِ » در « پدر » از پاییدن است . پدر یعنی پاینده کسی که می پاید . کسی که مراقب خانواده اش است و آنان را می پاید .پدر در اصل پایدر یا پادر بوده است . جالب است که تلفظ « فاذر » در انگلیسی بیشتر به « پادَر » شبیه است تا تلفظ «پدر» !

خواهر ( خواهَر )از ریشه «خواه » است یعنی آنکه خواهان خانواده و آسایش آن است . خواه + ــَر یا ــار در اوستا خواهر به صورت خْـوَنــگْـهَر آمده است .

بَرادر نیز در اصل بَرا + در است . یعنی کسی که برای ما کار انجام می دهد. یعنی کار انجام دهنده برای ما و برای آسایش ما .

« مادر » یعنی « پدید آورنده ی ما » .

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

دوشنبه 24/8/1389 - 11:54 - 0 تشکر 251029

واقعا جالب بود.زبان فارسی با زبان انگلیسی ریشه مشترك دارد؟

دوشنبه 24/8/1389 - 17:43 - 0 تشکر 251161

stumed گفته است :
[quote=stumed;610364;251029]واقعا جالب بود.زبان فارسی با زبان انگلیسی ریشه مشترك دارد؟

ریشه ی مشترک ندارند ولی بعضی از کلمات به مرور زمان از زبانی وارد زبان دیگر می شوند. مثلا فارسی زبانانی که انگلیسی هم حرف می زنند گاهی ناخودآگاه کلمات محاوره ای انگلیسی را به زبان می آورند یا وقتی می خواهند منظور خود را بیان کنند کلمه ی انگلیسی را به کار می برند که معادل فارسی برایش نمی یابند. یا افرادی که به کشور دیگری می روند یا با خارجی ها به زبان آنها صحبت می کنند چون گاهی معنی کلمه ای را که می خواهند بیان کنند نمی دانند، آن کلمه را به زبان مادری خود می گویند و این ارتباطات باعث می شود کلمات از زبانی وارد زبان دیگری شوند و همزمان تغییر هم می کنند (مطابق با گویش زبان دوم می شوند) مثل تلفظ کلمه ی dAkterکه وارد فارسی شده و ما می گیم doktor. یا کلمه ی که foundationتلفظ انگلیسیش faʊn"deɪʃn / faoondeishen هست، وارد فارسی شده و ما می گیم fondAsion. یا کلمه ی فارسی پردیس/که عرب تلفظ می کنه (فردیس) به معنی بهشت که این کلمه وارد انگلیسی شده paradise و اونا تلفظ می کنند paredAis / "pærədaɪs

 

وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى

سه شنبه 25/8/1389 - 12:49 - 0 تشکر 251336

میشه بگین زبان فارسی با چه زبان هایی ریشه مشترك داره؟

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.