سال ها شنیده ایم كه خوردن «كره» مضر است، چون حاوی مقادیر زیادی چربی و كالری است. متخصصان تغذیه توصیه كرده اند كه «مارگارین» جایگزین مناسب تری برای كره است.
در بررسی اخیری كه از سوی متخصصان دانشگاه هاروارد انجام شده، عكس این توصیه ثابت شده است با این توضیح كه هر چند كره و مارگارین هر دو منابعی از چربی محسوب می شوند، اما حاوی انواع مختلفی از چربی هستند كه توجه به آن ها در انتخاب گزینه سالم تر حائز اهمیت است.
به گزارش شبكه خبری تورنتونیوز متخصصان دانشگاه هاروارد در این باره اظهار كردند: مارگارین جایگزین كره است و حاوی چربی های اشباع شده می باشد. این چربی ها وقتی هیدروژن حرارت می بیند جهت سفت تر شدن روغن های گیاهی تولید می شوند.
اغلب گفته می شود كه مارگارین حاوی چربی های چند زنجیره ای اشباع نشده شامل امگا ـ ۳ و امگا ـ ۶ است كه اسیدهای چرب ضروری هستند، اما بدن نمی تواند آن ها را تولید كند.
ولی از سوی دیگر برای تولید مارگارین دمای بالایی نیاز است كه ویتامین E و سایر ریزمغذی های باقی مانده در روغن را تخریب می كند.
محصول نهایی حاوی اسیدهای چربی ترانس است كه سبب افزایش التهاب در بدن می شود.
یكی از فاكتورهای برتری مارگارین این است كه می تواند به كاهش كلسترول خون كمك كند و بنابراین محافظی در برابر بیماری های قلبی ـ عروقی و سكته مغزی محسوب می شود، اما تفاوت كره با مارگارین چیست؟
هم كره و هم مارگارین حاوی مقادیر یكسانی كالری هستند، اما در عوض كره دارای چربی های طبیعی است كه برای تقویت استخوان ها ضروری هستند و مزایای تغذیه ای فراوانی دارد.
در حالی كه مصرف زیاد مارگارین می تواند بیماری هایی مثل آرتریت و كولیت را تشدید كند.
به علاوه مواد سفت كننده ای كه در تولید مارگارین استفاده می شوند، شامل نیكل و كادمیوم هستند كه نیكل یك فلز سمی است و در صورت مصرف زیاد به ریه ها و كلیه ها آسیب می رساند.
كادمیوم هم جزو سمی ترین عناصر سنگین بوده و در صورت مصرف زیاد با بیماری های جدی مثل تصلب شرائین و فشار خون بالا ارتباط دارد.
این مطالعه كه در دانشگاه هاروارد انجام شده همچنین نشان داد: رژیم غذایی حاوی چربی ترانس زیاد خطر حمله قلبی را دو برابر افزایش می دهد و از طول عمر می كاهد، اما راه حل چیست؟
متخصصان تاكید دارند: بهترین كار كنترل میزان كلسترول خون است كه با خوردن متعادل از هر چیز و عدم زیاده روی و افراط در مصرف آن امكان پذیر می شود.
تمام محصولاتی همچون تخم مرغ، شیر خامه دار و غیره حاوی مواد معدنی و پروتئین هایی هستند كه برای سلامت استخوان ها ضروری اند و عدم مصرف آن ها پیامدهای خطرناكی برای بدن در پی خواهد داشت.
منبع :خبرگزاری ایسنا