آبه گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، شبكه خبری تورنتو نیوز، با انتشار فهرست این خوردنیهای شفابخش و تسكین دهنده درد معده اعلام كرد:
زنجبیل حاوی یك ماده فعال به نام جینگرول است كه طعم گرم و تند این چاشنی را ایجاد میكند و خواص تحریك كننده و درمانی دارد. این چاشنی با بهبود عملكرد آنزیمهای گوارشی به بهبود عملكرد سیستم هاضمه بدن كمك میكند.
رازیانه نیز حاوی مادهای موسوم به «آنتول» است كه در تحریك ترشحات معده و دستگاه گوارش نقش دارد. رازیانه همچنین حاوی اسید اسپارتیك است كه بعنوان یك ماده ضد نفخ عمل میكند و به همین خاطر برخی افراد عادت دارند كه بعد از هر وعده غذا، دانههای رازیانه را میجوند. رازیانه یك گیاه هاضمه است كه استفادههای پزشكی و درمانی بسیاری از این لحاظ دارند.
گیاه دیگری كه برای مشكلات معده بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، نعنا است. نعنا بعنوان درمانی موثر برای سوء هاضمه، سوزش سردل، نفخ و درد معده و دستگاه گوارش مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه مفید همچنین اشتها را تحریك میكند و در درمان حالت تهوع و سردرد موثر است.
چای سوسن عنبر یا سوسنبر هم كه از خانواده نعنا است، خشكی گلو را برطرف میكند.
گیاه بعدی برگ بو است كه برای درمان سردردهای میگرنی و كاهش استرس و اضطراب كاربرد مفید دارد. بعلاوه به دستگاه هاضمه هم كمك میكند و خاصیت سم زدایی دارد.