• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خراسان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خراسان (بازدید: 1003)
شنبه 24/7/1389 - 14:51 -0 تشکر 242278
فعالیتهای فرهنگی، اولویت اقدامات آستان قدس رضوی

بیشترین سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با بیان این مطلب در مراسم افتتاحیه بزرگترین مجتمع فرهنگی و چهل و ششمین کتابخانه امام رضا(ع) در شهرستان قوچان افزود: بیشترین امکانات و سرمایه گذاری آستان قدس رضوی در ایجاد مؤسسات فرهنگی، پژوهشی، علمی و انتشاراتی به کار گرفته شده است.

وی گفت: این سیاست نشأت گرفته از فرمایشات امام هشتم(ع) در مورد علم و علم آموزی است که مورد تأکید خاص مقام عظمای تولیت آستان قدس رضوی قرار دارد.

سید احمد علوی با مقایسه اقدامهای فرهنگی آستان قدس رضوی در سالهای قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در حالی که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی آستان قدس تنها یک کتابخانه با 80 هزار جلد کتاب داشت که فضای محدود آن برای نگهداری گنجینه ارزشمند قرآنهای خطی و منسوب به ائمه اطهار(ع) و کتابهای خطی نفیس مناسب نبود، امروزه بیش از یک میلیون جلد کتاب در کتابخانه مرکزی آن نگهداری می شود و روزانه پذیرای هزاران مراجعه کننده از دانش آموزان گرفته تا اساتید دانشگاه و محققان است.

وی گفت: در حال حاضر بیش از 3/5 میلیون جلد کتاب در کتابخانه های آستان قدس رضوی در سراسر کشور وجود دارد، احداث دهها مؤسسه پژوهشی، علمی، آموزشی و فرهنگی، دو دانشگاه بزرگ با 12 هزار دانشجو و پنج هزار محقق و استاد که فکر و دانش حضرت رضا(ع) را به مردم منتقل می کنند، در همین راستا می باشد.

قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی افزود: این در حالی است که پیش از انقلاب حتی یک مؤسسه پژوهشی، تحقیقاتی، دانشگاه و مدرسه امام رضا(ع) وجود نداشت و عواید این آستان مقدس در جاهایی مثل کیش صرف عیاشی مسؤولان رژیم می شد.

احیای موقوفات
وی احیای موقوفات را یکی دیگر از ثمرات مدیریت اسلامی در آستان قدس رضوی دانست و گفت: امروزه مزارع و کشت و صنعتهای آستان قدس در کشور نمونه است و بهترین محصولات را تولید می کند.


وی احداث بیمارستان فوق تخصصی قلب رضوی و فعالیتهای گسترده در بخشهای دارو و درمان، پژوهش، صنعت و امور اجتماعی نظیر چاپ 10 میلیون جلد کتاب توسط بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی و نیز احداث 18 مجتمع رفاهی میان راهی خراسان و 100 واحد آموزشی در قاین و دهها واحد آموزشی در سایر نقاط کشور را از جمله افتخارات این نهاد مقدس برشمرد.


علوی تأکید کرد که این موفقیتها نتیجه مدیریت یک روحانی برجسته و چهره ای علمی و مبارزاتی است که تمام سالهای عمرش را در خدمت به اسلام و مسلمین سپری کرده و تعجب جهانیان را برانگیخته است.


وی گفت: در حالی که طی هزار سال قبل تمام پادشاهان و سلاطین پنج هزار مترمربع رواق در حرم مطهر رضوی احداث کرده بودند طی 30 سال خدمت این روحانی 65 هزار مترمربع رواق ایجاد و صحنی 25 هزار مترمربعی با ظرفیت بیش از 260 هزار نفر احداث شده و وسعت حرم مطهر به بیش از یک میلیون مترمربع رسیده است.


این در حالی است که تلاش سه سلسله پادشاهی در گذشته منجر به احداث یک صحن 7 هزار مترمربعی شده است.

سیداحمد علوی با تأکید بر اینکه حضرت آیة ا... طبسی خدمات بیشماری را به اسلام و مسلمانان ارائه کرده اند، گفت: در نتیجه این خدمات امروز حرم مطهر رضوی کانون توجه مردم دنیا قرار گرفته است.
وی در همین حال مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) قوچان را تحفه ای الهی برای مردم این شهرستان دانست و تأکید کرد که این مجموعه باید انتقال دهنده معارف اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به مردم باشد.


درخواست امام جمعه قوچان


امام جمعه شهرستان قوچان هم در این مراسم با تقدیر از تولیت و مدیران آستان قدس رضوی که واسطه نعمت الهی برای مردم این شهرستان شده اند، خواستار احداث میقات الرضا(ع) در این شهر به عنوان دروازه ورودی خراسان رضوی شد.حجة الاسلام والمسلمین مروج همچنین احداث مدارس امام رضا(ع) را یکی از خواسته های اساسی مردم از این نهاد مقدس عنوان کرد.

بیشترین کتابخوانی استان
نماینده مردم قوچان در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم اظهار داشت: بر اساس برآوردهای انجام شده بیشترین کتابخوانی در استان به این شهرستان تعلق دارد.
کمالیان با بیان اینکه همه ایرانیان ریزه خواران امام هشتم(ع) هستند، با اشاره به قوچان به عنوان دروازه ورود زائران و نیز گردشگران آسیای میانه بر احداث میقات الرضا(ع) تأکید کرد.
فرماندار قوچان هم با بیان اینکه مردم روستای شهر کهنه برای اهدای زمین به منظور ساخت میقات الرضا(ع) اعلام آمادگی کرده اند، آمادگی مسؤولان اجرایی این شهرستان برای کمک به تحقق سیاست های عام المنفعه، عمرانی و فرهنگی آستان قدس رضوی در این منطقه را اعلام کرد.
رمضانی همچنین با اشاره به ارزیابی کتابخانه های عمومی کشور طی سال گذشته و 6 ماهه اول امسال اظهار داشت: بر این اساس کتابخانه های قوچان به لحاظ تعداد مراجعه کننده رتبه اول، تعداد کتاب به امانت گرفته شده رتبه دوم و کتابهای به روز شده رتبه چهارم کشوری را کسب کرده است.

علم، زندگی است
رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز با بیان اینکه بین علم و زندگی رابطه مستقیم وجود دارد و هر که عالم تر است، زنده تر است، ابراز امیدواری کرد که کتابخانه امام رضا(ع) قوچان مرکز زایش زندگی باشد.
محمد هادی زاهدی مجموع فضاهای کتابخانه ای آستان قدس رضوی در سراسر کشور را بیش از 70 هزار مترمربع اعلام کرد که 116 هزار نسخه کتاب خطی و چاپ سنگی و 10 میلیون اسناد و نشریات را در خود جای داده است.
وی گفت: مراجعه هفت میلیون و 562 هزار نفر به کتابخانه های آستان قدس رضوی نشانگر این نکته است که اگر فضاهای مناسب وجود داشته باشد می توان مردم را به دانشاندوزی و کتابخوانی سوق داد.
وی ادامه داد: کتابخانه امام رضا(ع) شهرستان قوچان با 4100 مترمربع زیربنا دارای سالن های متعدد مطالعه باز، تالار محققان، مطبوعات، کودک و کتابخانه الکترونیکی است.
زاهدی با بیان اینکه یکی از رویکردهای اصلی این سازمان رفتن به سمت ایجاد کتابخانه های دیجیتال و الکترونیکی است از صاحب نظران و فرهیختگان خواست در راستای تکمیل منابع و غنی سازی این کتابخانه با آستان قدس رضوی همکاری کنند.

29/7 میلیارد هزینه
معاون فنی و عمران موقوفات آستان قدس رضوی هم هزینه احداث مجتمع فرهنگی و کتابخانه امام رضا(ع) قوچان را منهای تجهیزات سازمان کتابخانه ها حدود 29 میلیارد و 700 میلیون ریال اعلام کرد.عطایی گفت: این مجموعه در زمینی به مساحت 11 هزار و 170 مترمربع در چهار طبقه احداث و در آن 6 هزار مترمربع فضای سبز، 2400 متر محوطه سازی و خیابانهای دسترسی و 460 متر دیوارگذاری انجام شده است.

جهانی فکر کن    با استفاده از امکانات محلی تولید کن    جهانی توزیع کن

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.